🔹امروز ضمن تقویت بارندگی و کاهش ۴ تا ۸ درجهای دما در سواحل خزر، دامنه بارشها همراه با وزش باد شدید، استانهای خراسان شمالی و مناطق شمالی آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی را نیز در برمیگیرد.
🔹در استانهای خراسان جنوبی، کرمان، یزد، زابل و جنوب خراسان رضوی باد و گرد و خاک دور از انتظار نیست.
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔴 به کمپین مردمی مطالبه ارز مستقیم بپیوندید و با حمایت خود از این سوژه در «فارس من» زمینه افزایش میز
📈 محاسبات قیمتهای اقلام اساسی با نرخهای گوناگون ارز و مقایسه آن با قیمت بازار
‼️پ.ن: یادآوری اینکه قرار بود محصولات اساسی مورد نیاز روزمره مردم ارزان تر بدستشان برسد که عملاً این اتفاق نیفتاد!
#ارز_پاشی_رانتی
✅@masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ماشین برداشت مکانیزه سیب زمینی و پیاز در چین
‼️پ.ن:با توسعه کشاورزی و نیاز روزافزون به ارتقای بهرهوری در مزارع، #صنعت چین نیز همپای کشاورزی پیشرفت کرد تا ضمن کاهش هزینههای تولید، از تبدیل شدن این کشور به یک بازار مصرف برای محصولات صنعتی سایر کشورها نیز جلوگیری شود. این یعنی تلاشی جدی برای شکل دهی به زنجیره ارزش کشاورزی و صنایع مرتبط با آن!
#صنعت_در_خدمت_کشاورزی
#صنعت_کشاورزی
#زنجیره_ارزش_کشاورزی
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ نحوه حمایت دولت چین برای کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی 🔹دولت چین برای تشویق کشاورزان برای استف
⭕️ توسعه مصرف واکسنهای گیاهی در دامداریهای چین
🔹مبارزه با تب برفکی در کشور چین بهترین و بزرگترین برنامه کشور چین در حوزه واکسیناسیون عمومی در این کشور به شمار می آید. شرکت عمده تولید واکسن در این کشور مشغول به فعالیت هستند که دو شرکت آنها بانامهای شرکت زیست فناوری QYH و شرکت زیست فناوری Shenlion در حوزه زیست فناوری فعالیت داشته و محصولات بر پایه فناوری زیستی تولید می کنند، اولین واکسن خوراکی مبتنی بر گیاه تولیدشده در سطح تجاری در قاره آسیا نیز توسط این شرکت ها برای مقابله با تب برفکی تولیدشده است. سالانه در کشور چین حدود ۱۰۷ میلیون گوساله، ۱۵ میلیون گاومیش، ۴۷۰ میلیون خوک، ۲۸۵ میلیون گوسفند توسط دولت به¬طور مجانی واکسینه می شوند.
🔹تمامی این مراحل واکسیناسیون اعم از تهیه و تولید واکسن و اجرای واکسیناسیون توسط دولت هزینه میشود و بهرهبرداران و کشاورزان هزینه ای پرداخت نمیکنند .بهعنوانمثال در سال ۲۰۱۱ (آمار جدیدتر در دسترس نیست) دولت چین چیزی در حدود ۲.۰۳ میلیارد یوان برای خرید واکسن و انجام برنامه واکسیناسیون در این کشور هزینه کرده است.
🔹همانطور که اشاره شده واکسیناسیون عمومی در کشور چین برای مبارزه با بیماریهای دام با یارانه ۱۰۰ درصد انجامشده و قسمت قابلتوجه واکسنهای استفادهشده در این کشور بر اساس فناوری زیستی تولید می شوند، بنابراین دولت چین با خرید محصولات شرکت های زیست فناوری تولیدکننده واکسن و استفاده آن در دامداریها و روستاهای این کشور علاوه بر حمایت از تحقیقات و تولید در شرکتهای نامبرده حمایت کامل خود را از کشاورزان و دامداران در حوزه مبارزه با بیماریهای دام که اغلب با سلامت انسان هم در ارتباط میباشند، انجام میدهد.
🔹نهاد اصلی مسئول ارزیابی، بازرسی و نظارت بر داروهای دامپزشکی در کشور چین هم بر عهده انستیتو کنترل داروهای دامپزشکی چین (CVDE) میباشد، که تمامی مراحل ارزیابی و نظارت بر کیفیت داروهای دامپزشکی تا برنامه ریزی برای انجام مراحل واکسیناسیون در تمامی نقاط کشور و اختصاص بودجه برای این کار تماماً توسط این نهاد صورت می گیرد. امروزه تمامی ظرفیت تولید واکسن در کشور چین در اختیار بخش خصوصی قرار دارد هرچند که قسمت اعظم تحقیقات در این حوزه در دانشگاه های دولتی این کشور انجام میشود.
🔹چین در سال ۲۰۰۵ سیاست تزریق یارانه در خصوص استفاده از نژادهای اصلاحشده دام در این کشور تعریف کرد. در سال ۲۰۱۴ دولت چین ۲.۲ میلیارد یوان یارانه برای اصلاح نژاد هم هزینه کرد که عمده این یارانه ها به کشاورزان (بهره برداران) جهت خرید نژادهای جدید و پربازده واگذار شد. بهعنوان مثال ۴۰ یوان به ازای هر رأس خوک اصلاحشده، ۳۰ یوان به ازای هر گوساله اصلاحشده به دامداران اعطاء میشود. درمجموع در سال ۲۰۱۵ دولت مرکزی چین ۷۸۰ میلیون یوان یارانه در خصوص استفاده دامداران چینی از نژادهای جدید دام هزینه کرده است (CNFMDRL, ۲۰۱۱ ).
منبع:
🌐 CNFMDRL (2011),Vaccines and vaccination in China production use and quality . China National Foot and Mouth Disease Reference Laboratory *Yunnan Academy of Agricultural Sciences
#سازمان_دامپزشکی
#یادداشت
✅ کانال واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف 👇
https://t.me/joinchat/AAAAAEMLE1NBxE6ePIdZTQ
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔴 به کمپین مردمی مطالبه ارز مستقیم بپیوندید و با حمایت خود از این سوژه در «فارس من» زمینه افزایش میز
⭕️ پرداخت یارانه نقدی به مردم از محل حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تورمزا نیست
🔹 میثم رافعی اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی در گفتوگویی با فارس گفت: « اگر یارانه نقدی از محل مابه التفاوت ۱۴ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی با ارز نیمایی تأمین مالی شود هیچ ایرادی ندارد و مسئله و مشکلی پیش نخواهد آمد. اما در صورتی که از محل استقراض از بانک مرکزی اتفاق بیافتد، اثرات جبران ناپذیری خواهد داشت. دخالتی که دولت در بازار ارز داشت به هیچوجه موفق نبود. باید یک اندیشه درست و بزرگ بر اقتصاد کشور حاکم شود تا بتوان مشکلات را حل نمود.»
#ارز_پاشی_رانتی
✅ @masaf_foods
⭕️ تنظیم بازار نهادههای طبیعی برای پیشگیری از آلودگیهای زیستمحیطی در هند
🔹بازاریابی راهبردی فرایندی است که می تواند ساماندهی متمرکزی برای ایجاد فرصت های بزرگ در رابطه با فروش محصول و دسترسی به یک مزیت رقابتی پایدار در شرایط محدود بودن منابع ایجاد نماید. مزیت رقابتی مزیت راهبردی یک نهاد کسبوکار، بیش از نهادهای رقیب آن نهاد در همان صنعت است. دستیابی به مزیت رقابتی، یک کسبوکار را در بین سایر کسبوکارهای موجود تقویت کرده و موقعیت آن را بهبود می بخشد.
🔹اتخاذ تصمیمات عقلانی در کسبوکار کاملاً وابسته به تحقیقات بازاریابی، فهم مصرف کنندگان و نیازمندی های آنها، تغییرات یا نوآوری های محصول و تعریف یک راهبرد ارتباطی مناسب با توسعه ارتباط با مصرف کنندگان می باشد. بعضی از راهبردهای بازاریابی این کشور بهقرار زیر است (Rao, 2012):
▪️نمایش مزرعه ای: کشاورزان همان کاری را انجام می دهند که می بینند چراکه آنها می بینند و باور می-کنند و بنابراین شیوه نمایش مزرعه ای ابزاری بسیار مؤثر برای ترویج استفاده از کودهای زیستی است.
▪️قطعه بندی بازار و تثبیت موقعیت محصول: قطعه بندی عبارت است از تقسیم بازار به گروه های متنوعی از خریداران. بازار کودهای زیستی می تواند بهواسطه "کشت کنندگان گیاهان خاص (میوه، سبزیجات، دانه روغنی، حبوبات، نیشکر، غلات)، خریداران نهادی (فدراسیونها و تحقیقات مزارع نیشکر، چای، قهوه، بذور روغنی، حبوبات؛ SFCI، صنایع کشاورزی و غیره) و اندازه مشتریان (عمده یا خرده)، موقعیت جغرافیایی و کاربرد محصول (مکمل یا انحصاری) قطعه بندی شود. موقعیت یابی به مفهوم تثبیت محصولات مورد فروش در ذهن مشتری می باشد درواقع تثبیت جایگاه محصول بین مشتریان را موقعیتیابی می نامند.
▪️قیمت گذاری: همانطور که قبلاً نیز گفته شد بازارهای روستایی کاملاً «حساس به قیمت» هستند این مسئله در رابطه با زیست مهارگرها نیز اهمیت دارد.
▪️ترویج فروش و مصرف: ترویج محصول هم ازنظر فروش آن و هم ازنظر مصرف آن ضرورتی جدی میباشد. اعضای کانال یعنی دلالان یا توزیع کنندگان نیازمند انگیزشی از مزیتها یا مشوقهای ملموس مرتبط با اهداف فروش محصول هستند ازجمله ارائه « تور خانوادگی رایگان، هدایا و غیره». بهطور مشابهی مصرف-کنندگان نیز نیازمند جذابیت و کشش به سمت مصرف محصول می باشند که ازجمله میتوان به ارائه کوپنها، جوایز، contests، تخفیف های خریدار و غیره اشاره کرد. کشاورزان پیشرو یا بزرگان روستایی در کنار دلالان می توانند در راستای نیل به اهداف نمایش مزرعه ای کمک نمایند و لازم است بهطور مناسبی زحمات آنها جبران شود.
▪️تبلیغ و آموزش: این کار از طریق رادیو و نمایش فیلمهای آموزشی می تواند انجام شود، لازم به ذکر است که باید از توزیع رایگان کود زیستی در بین کشاورزان اجتناب شود.
▪️اصلاح تولید و عرضه محصولات نوآور
▪️ ارتباطات بازاریابی
منبع:
🌐 Rao N.S. and Umesh M (2012), STRATEGIC MARKETING OF BIOFERTILISERS, N Awarded by FAI-2012
#یادداشت
✅ کانال واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف 👇
https://t.me/joinchat/AAAAAEMLE1NBxE6ePIdZTQ
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔴 به کمپین مردمی مطالبه ارز مستقیم بپیوندید و با حمایت خود از این سوژه در «فارس من» زمینه افزایش میز
🔴 سخنان دردناک محسن سعیدیان دبیر مجمع تولید کنندگان کلسیم فسفات/ سیاست اشتباه ارزی ۴۷ کارخانه ماده اولیه خوراک دام را فلج کرد
👤محسن سعیدیان دبیر مجمع تولید کنندگان کلسیم فسفات کشور
‼️بیش از ۱۱ ماه است ۴۷ کارخانه تولید کننده دی و مونو فسفات کلسیم در کشور به دلیل سیاستهای غلط ارزی دولت تعطیل شده است؛ در حالی که این کارخانهها تا قبل از سال ۹۷ علاوه بر تامین نیاز داخل محصولات خود را به کشورهای حاشیه خلیج فارس و عراق و افغانستان صادر میکردند.
‼️سیاست اشتباه ارزی این بود که دولت به جای اینکه به مواد اولیه ارز دولتی بدهد تا چرخ ۴۷ کارخانه با فعالیت ۷ هزار کارگران فعال در این کارخانهها، بچرخد ارز دولتی را به واردات محصول نهایی داد تا وارد کنندگان، محصول نهایی که همان فسفات کلسیم است وارد کنند؛ کارخانهها هم با ارز نیمایی مواد اولیه وارد کردند و نتیجه یک رقابت نابرابر بین وارد کنندگان و تولید کنندگان داخل برقرار شد که در حقیقت برنده نهایی آن وارد کنندگان بودند.
‼️برای تامین این میزان از فسفات کلسیم نیاز به ۲۵۰ هزار تن خاک فسفاته است که معمولا از کشورهای تونس، اردن، مراکش، آفریقای جنوبی و سوریه تامین میشد و وزارت جهاد کشاورزی با یک اقدام نادرست تصمیم گرفت ارز را بجای مواد اولیه به محصول نهایی دهد یعنی در حقیقت ارز را به وارد کنندگان بدهد تا آنها وارد کنند.
‼️وارد کنندگان فسفات کلسیم را وارد کردند و به پشتوانه گرفتن ارز دولتی به قیمت کیلویی ۴۶۰۰ تومان فروختند اما در همان زمان قیمت تمام شده تولید داخل ۵۸۵۰ تومان بود چرا که ما ماده اولیه را با ارز نیمایی وارد میکردیم و مجبور بودیم حداقل به قیمت کیلویی ۶۲۰۰ تومان بفروشیم که طبیعی است در بازار هیچ خریداری برای ما پیدا نمی شد.
‼️حرف ما این است که اصلا ارز به وارد کنندگان مواد اولیه و یا وارد کنندگان محصول نهایی اختصاص ندهند چرا که تاثیر این محصول در قیمت تمام شده مرغ با احتساب تفاوت ارز نیمایی و دولتی کیلویی ۵۰ تومان است و این رقم ناچیزی است اما به هم ریختگی اقتصادی آن جبران ناپذیر است.
‼️پرداخت ارز دولتی به وارد کننده در حقیقت پرداخت یارانه به کارخانههای چینی است که این محصولات را از آنها وارد میکنند که بسیار کم کیفیتتر از تولید داخلی است، پرداخت این ارزها آنها را فربه میکند و تولید کننده داخلی را نابود می کند. دبیر مجمع تولید کنندگان کلسیم و فسفات کشور با بیان ایکه از زمانی که ارز دولتی به واردات این محصول تخصیص یافته، حجم واردات چند برابر شده است، گفت: «کارخانه اکاتو چین میگوید پیش از این تلاش میکردیم ۱۰۰ تن از این محصول به ایران صادر کنیم اما یک دفعه دهها هزارتن سفارش دی مونو فسفات کلسیم از ایران ثبت میشود.» / فارس
#افزایش_یارانه_نقدی
#سیاست_مهلک_ارزی
#ارز_پاشی_رانتی
#نه_به_فساد
✅ @masaf_foods
⭕️توسعه و تثبیت ظرفیتهای اشتغال در حوزه کشاورزی
🔹توجه به توسعه فرصتهای شغلی، حفظ مشاغل موجود و ایجاد مشاغل جدید، نیازمند رویکردهای جدید و توجه به الزامات آن است. بهعبارتیدیگر حفظ مشاغل موجود و جلوگیری از بیکاری و ایجاد فرصتهایی برای توسعه اشتغال کشاورزی مستلزم توجه به مشکلات و موانع سر راه مشاغل موجود و الزامات لازم برای حفظ سطح اشتغال آنان است. ایجاد یک کسبوکار و شغل نیازمند نگرش سیستمی است که همه ابعاد موردنیاز برای پایداری فعالیت و شغل همراه با ملاحظات زیستمحیطی را دربر بگیرد. در این میان آنچه مسلم است اینکه بدون شناخت قابلیتها و توانمندیهای اقتصادی، زیرساختی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، توسعه اشتغال برحسب هر بخش اقتصادی و هر فعالیتی و در هر منطقه، امکان برنامهریزی و مدیریت بهینه و پایدار اشتغال به وجود نخواهد آمد.
🔹یکی از ابزارهای کارآمد برای این موضوع آمایش سرزمین است؛ اینکه مشخص شود در هر منطقهای چه توانمندیهایی برای توسعه اشتغال بالقوه یا بالفعل کشاورزی وجود دارد تا بتوان برنامهریزی صحیح کرد و با نگرشی جامع به موضوع نگریست. برای توسعه اشتغال در بخش کشاورزی آمایش سرزمین نقطه آغازین است که بدانیم چه منابع پایهای داریم، اقلیم و جغرافیای متفاوت چه تنوع شغلیای را ایجاب میکند، چه زیرساختهای فیزیکی، اقتصادی و اجتماعی نیازمند است و چه داریم، همه اینها همراه سیاستهای مناسب دولت میتواند توسعه اشتغال برای کشاورزی (تا حد ظرفیت بالقوه اشتغالزایی) را به همراه داشته باشد. از طرف دیگر نظریات توسعه بیان میکند در روند توسعه سهم بخش کشاورزی از اشتغال کاهش یافته و سهم دو بخش خدمات و صنعت اضافه میشود.
📉تغییرات سهم اشتغال کشاورزی در جهان
🔹اطلاعات بانک جهانی نشان میدهد در دوره زمانی ٢٠١٠ تا ٢٠١٢ سهم اشتغال بخش کشاورزی در کشور انگلستان ١,٢ درصد، آمریکا ١.٦ درصد، دانمارک ٢.٦ درصد، فرانسه ٢.٩ درصد، ترکیه ٢٣.٦ درصد، اندونزی ٣٥.١ درصد، هندوستان ٤٧.٢ درصد و چین ٣٤.٨ درصد است. آمار نشان میدهد در هر کشوری بر اساس ساختار اقتصادی آن کشور بخش کشاورزی در اشتغالزایی نقش و سهم دارد. از سوی دیگر این واقعیت را هم بپذیریم که با وقوع انقلاب صنعتی و توسعه صنعتی، بخشی از اشتغال حوزه کشاورزی بهعنوان نیروی کار صنعت و خدمات از بخش کشاورزی جدا شده و روند نزولی سهم در گذر زمان داشته است. روند کاهشی بدان معنا نیست که بخش کشاورزی دیگر در تولید نمیتواند فرصت شغلی ایجاد کند، بلکه اشتغال کل افزایش یافته و نسبت اشتغال کشاورزی بهکل اشتغال به دلیل سرعت بیشتر ایجاد اشتغال در دو بخش صنعت و خدمات و افزایش بیشتر مخرج نسبت بهصورت کسر باعث کاهش سهم بخش کشاورزی شده است. مشاغل سبز که رویکرد سازمان جهانی کار(ILO) است نمونهای از قابلیتهای توسعه شغل در بخش کشاورزی است. بر این اساس به نظر میرسد هنوز بخش کشاورزی میتواند یکی از فعالیتهایی باشد که توان اشتغالزایی دارد.
🖋توصیه سازمان جهانی کار برای توسعه اشتغال کشاورزی
🔹بنا به گزارش سازمان جهانی کار(ILO) یکی از راه های تثبیت و افزایش ظرفیت اشتغالزایی در بخش کشاورزی حمایت از شرکتهای کشاورزی می باشد زیرا این شرکت ها توانایی تکمیل زنجیره ی تولید کشاورزی را داشته می توانند اشتغالزایی طولانیمدت و ثابتی برای کشورهای توسعهیافته و درحالتوسعه ایجاد نمایند. برای مثال «کارآفرینان جهانی برداشت محصول» یاGHI یک اتحادیه خصوصی است که شرکتهای خصوصی بزرگی همچون Du Pont، John Deer، Monsanto و دهها شرکت دیگر در آن عضو هستند. ازجمله برنامه های عملی چنین شرکت هایی برای حفظ و افزایش اشتغالزایی جذب سرمایهگذاران می باشد. اعتقاد بر این است که هر چه رغبت و تمایل به سرمایهگذاری در بخش کشاورزی بیشتر باشد شکاف مالی بین سرمایه موردنیاز و سرمایه موجود در کشاورزی که یکی از بزرگترین مشکلات بخش کشاورزی در کشورهای درحالتوسعه می باشد رفع خواهد شد. بهعبارتدیگر وجود شرکت های خصوصی قدرتمند در بخش کشاورزی به جذب سرمایهگذاران کمک کرده و آن نیز بهنوبهی خود اشتغالزایی را خواهد آورد.
#یادداشت
#صنعت_کشاورزی
✅ واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف
🔗 https://t.me/joinchat/AAAAAEMLE1NBxE6ePIdZTQ
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️توسعه و تثبیت ظرفیتهای اشتغال در حوزه کشاورزی 🔹توجه به توسعه فرصتهای شغلی، حفظ مشاغل موجود و
⭕️ اهمیت توسعه و تثبیت ظرفیتهای اشتغال در حوزه کشاورزی
🔹حرفه کشاورزی با مصرف نهادههای سایر بخشها و نیز تولید غذا و ماده خام صنایع فراوری اشتغال بزرگی را فراهم میکند. این بخش صنعت تبادلات بینالمللی وسیع و ارتباطات بینالمللی را به همراه دارد. با اینکه روند جهانی اشتغال در بخش کشاورزی در طی قرنها رو به نزول بوده (Roser, 2018) اما اشتغالزایی این بخش نسبت به جمعیت، ظرفیت بسیار زیادی دارد و برنامههای خرد و کلان بسیاری برای تثبیت ظرفیت و همچنین افزایش اشتغال در بخش کشاورزی در دنیا اجرا شوند.
🔹توجه به توسعه فرصتهای شغلی، حفظ مشاغل موجود و ایجاد مشاغل جدید، نیازمند رویکردهای جدید و توجه به الزامات آن است. بهعبارتیدیگر حفظ مشاغل موجود و جلوگیری از بیکاری و ایجاد فرصتهایی برای توسعه اشتغال کشاورزی مستلزم توجه به مشکلات و موانع سر راه مشاغل موجود و الزامات حفظ سطح اشتغال آنان است. ایجاد یک کسبوکار و شغل نیازمند نگرش سیستمی است که همه ابعاد موردنیاز برای پایداری فعالیت و شغل همراه با ملاحظات زیستمحیطی را دربر بگیرد. در این میان آنچه مسلم است اینکه بدون شناخت قابلیتها و توانمندیهای اقتصادی، زیرساختی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، توسعه اشتغال برحسب هر بخش اقتصادی و هر فعالیتی و در هر منطقه، امکان برنامهریزی و مدیریت بهینه و پایدار اشتغال به وجود نخواهد آمد.
▪️اهمیت آمایش سرزمین برای توسعه ظرفیت های اشتغال کشاورزی
🔹یکی از ابزارهای کارآمد برای این موضوع آمایش سرزمین است؛ اینکه مشخص شود در هر منطقهای چه توانمندیهایی برای توسعه اشتغال بالقوه یا بالفعل کشاورزی وجود دارد تا بتوان برنامهریزی صحیح کرد و با نگرشی جامع به موضوع نگریست. برای توسعه اشتغال در بخش کشاورزی آمایش سرزمین نقطه آغازین است که بدانیم چه منابع پایهای داریم، اقلیم و جغرافیای متفاوت چه تنوع شغلیای را ایجاب میکند، چه زیرساختهای فیزیکی، اقتصادی و اجتماعی نیازمند است و چه داریم، همه اینها همراه سیاستهای مناسب دولت میتواند توسعه اشتغال برای کشاورزی (تا حد ظرفیت بالقوه اشتغالزایی) را به همراه داشته باشد. از طرف دیگر نظریات توسعه بیان میکند در روند توسعه سهم بخش کشاورزی از اشتغال کاهش یافته و سهم دو بخش خدمات و صنعت اضافه میشود.
🔹اطلاعات بانک جهانی نشان میدهد در دوره زمانی ٢٠١٠ تا ٢٠١٢ سهم اشتغال بخش کشاورزی در کشور انگلستان ١,٢ درصد، آمریکا ١.٦ درصد، دانمارک ٢.٦ درصد، فرانسه ٢.٩ درصد، ترکیه ٢٣.٦ درصد، اندونزی ٣٥.١ درصد، هندوستان ٤٧.٢ درصد و چین ٣٤.٨ درصد است. آمار نشان میدهد در هر کشوری بر اساس ساختار اقتصادی آن کشور بخش کشاورزی در اشتغالزایی نقش و سهم دارد. از سوی دیگر این واقعیت را هم بپذیریم که با وقوع انقلاب صنعتی و توسعه صنعتی، بخشی از اشتغال حوزه کشاورزی بهعنوان نیروی کار صنعت و خدمات از بخش کشاورزی جدا شده و روند نزولی سهم در گذر زمان داشته است. روند کاهشی بدان معنا نیست که بخش کشاورزی دیگر در تولید نمیتواند فرصت شغلی ایجاد کند، بلکه اشتغال کل افزایش یافته و نسبت اشتغال کشاورزی بهکل اشتغال به دلیل سرعت بیشتر ایجاد اشتغال در دو بخش صنعت و خدمات و افزایش بیشتر مخرج نسبت بهصورت کسر باعث کاهش سهم بخش کشاورزی شده است. مشاغل سبز که رویکرد سازمان جهانی کار(ILO) است نمونهای از قابلیتهای توسعه شغل در بخش کشاورزی است. بر این اساس به نظر میرسد هنوز بخش کشاورزی میتواند یکی از فعالیتهایی باشد که توان اشتغالزایی دارد.
🔹بنا به گزارش این اتحادیه جهانی یکی از راههای تثبیت و افزایش ظرفیت اشتغالزایی در بخش کشاورزی حمایت از شرکت¬های کشاورزی میباشد زیرا این شرکتها توانایی تکمیل زنجیره تولید کشاورزی را داشته میتوانند اشتغالزایی طولانیمدت و ثابتی برای کشورهای توسعهیافته و درحالتوسعه ایجاد نمایند. برای مثال «کارآفرینان جهانی برداشت محصول» یا GHI یک اتحادیه خصوصی است که شرکتهای خصوصی بزرگی همچون Du Pont، John Deer، Monsanto و ده ها شرکت دیگر در آن عضو هستند. ازجمله برنامههای عملی چنین شرکتهایی برای حفظ و افزایش اشتغالزایی جذب سرمایهگذاران میباشد. اعتقاد بر این است که هر چه رغبت و تمایل به سرمایهگذاری در بخش کشاورزی بیشتر باشد شکاف مالی بین سرمایه موردنیاز و سرمایه موجود در کشاورزی که یکی از بزرگترین مشکلات بخش کشاورزی در کشورهای درحالتوسعه میباشد رفع خواهد شد. بهعبارتدیگر وجود شرکتهای خصوصی قدرتمند در بخش کشاورزی به جذب سرمایهگذاران کمک کرده و آن نیز بهنوبهی خود اشتغالزایی را خواهد آورد.
منابع:
🌐خبرگزاری فردا، 26فروردین 96، کدخبر: 654707
globalharvestinitiative.org/policy-center/
#یادداشت
#صنعت_کشاورزی
✅ واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف
🔗 https://t.me/joinchat/AAAAAEMLE1NBxE6ePIdZTQ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ نماینده کشاورزان یا مدافع وارداتچیان!
‼️عنایت الله #بیابانی قائم مقام #خانه_کشاورز در گفتگوی برنامه رهیافت رادیو اقتصاد ضمن اشاره به رسالت وزارت جهاد کشاورزی در تولید محصولات کشاورزی اعلام کرد: کشاورزان سواد و مهارت بازار و تجارت را ندارند!
‼️آقای بیابانی در این گفتگوی تلفنی تا جایی که می شد آمارهای مراکز رسمی کشور را به شکل گترهای زیر سوال برد!
#نفوذ
#دشمنان_خودکفایی
#قانون_تمرکز
#کشاورزان_مظلوم
#وزارت_واردات
✅ @masaf_foods
🎥 ربات وجین خودکار؛ این ربات مدیریت علفهای هرز در مزارع را ساده تر میکند! از دوربین برای تشخیص گیاهان استفاده کرده و وزن این ربات فقط ۱۳۰ کیلوگرم است. با استفاده از فناوری سنسور و GPS حرکت کرده و با استفاده از انرژی خورشیدی فعال است
که به آن اجازه میدهد ۱۲ ساعت در روز بی وقفه کار کند. همچنین میزان مصرف علفکش را تا حد قابل توجهی کاهش میدهد.
#صنعت_کشاورزی
#صنعت_در_خدمت_کشاورزی
#فیلم
#فناوری
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🎥 ربات وجین خودکار؛ این ربات مدیریت علفهای هرز در مزارع را ساده تر میکند! از دوربین برای تشخیص
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 باغداران حتما ببینند؛ ماشینی برای ایجاد شبکه استحکام عمودی برای درختان انگور برای استفاده بهتر از فضای مزرعه و افزایش عملکرد
#صنعت_در_خدمت_کشاورزی
#فناوری_کاربردی
#فیلم
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔴 خراب شدن ۹۰۰ تن سیب در دماوند به دلیل مشورتهای غیر واقعی بود که به دولتمردان داده شد 🔹 مجتبی شاد
⭕️تشکیل پرونده قضایی درباره فساد بیش از هزار تن سیب دپو شده در دماوند
🔹حسن ابراهیمی بسابی، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان دماوند از تشکیل پرونده قضایی در خصوص فساد بیش از هزار تن سیب دپو شده در انبارهای این شهرستان خبر داد و بیان کرد: دادستانی پس از اطلاع، به موضوع ورود کرد و در این خصوص پرونده قضایی تشکیل شده است و تحقیقات در خصوص اینکه این سیبها با چه بودجهای اعم از عمومی، دولتی و یا خصوصی تهیه شده آغاز شده است.
🔹دادستان عمومی و انقلاب شهرستان دماوند اذعان کرد: استعلاماتی در این خصوص دستور دادیم تا اخذ شود و منتظر ارجاع پاسخ استعلامات هستیم.
🔹وی تصریح کرد: اگر این سیبها با بودجه دولتی تهیه شده باشد تضییع حقوق دولت است.
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تخریب باغ تالار بزرگ صدرا در شهریار
🔹 دادستان عمومی و انقلاب شهریار از تخریب باغ تالار بزرگ صدرا به دلیل ساخت و ساز غیر مجاز خبر داد.
#تغییر_کاربری
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ تولید #تیلاپیا در بریتانیا! 🔹آگهی یک کارگاه تکثیر تیلاپیا بخش خصوصی در لندن! #تیلاپیا #بازی_دو_
⭕️ مجری طرح تیلاپیای کشور : برنامه سازمان شیلات ایران، توسعه ماهی تیلاپیا در استانهای حاشیه کویربه زودی
🔹موافقت اصولی برای پرورش ۲۰ هزار تن ماهی تیلاپیا
🔹کشورهایی چون فرانسه، انگلیس و ایتالیا این ماهی را وارد میکنند شایعاتی در خصوص کیفیت بد تیلاپیا به دلیل رقابت تولیدکنندگان در کشور ایجاد شد که درست نیست
🔹تولید این ماهی آب بسیار کم و ناچیزی را میطلبد: تیلاپیا به راحتی در مناطق کویری و کم آب کشور قابلیت پرورش دارد.
🔹 برای تولید ۵۰ هزار تن ماهی تیلاپیا تا پایان برنامه ششم برنامه ریزی شده است.
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🎥 باغداران حتما ببینند؛ ماشینی برای ایجاد شبکه استحکام عمودی برای درختان انگور برای استفاده بهتر از
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 باغهای انگور در رباط کریم که با شیوه دربستی پربارتر شدند
✅ @masaf_foods
⭕️درآمد شیرین از برداشت #انجیر در باغهای مازندران
🔹حسن مولایی مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه پیش بینی میشود بیش از هزار و ۶۰۰ تن انجیر امسال از باغهای مازندران برداشت شود، گفت: در ۱۲۰ هکتار از باغهای مازندران انجیر کشت میشود.
🔹وی شهرستان گلوگاه را مهد انجیر بیان کرد و افزود: ۱۱۰ هکتار از باغهای انجیر مازندران در شهرستان گلوگاه کشت میشود.
🔹مولایی گفت: در هر هکتار از باغهای انجیر برای ۳۰ نفر اشتغالزایی میشود که ۲۸ نفر آنها به صورت فصلی و ۲ نفر از آنها به صورت دائمی اشتغال یابند.
🔹مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه انجیر در مازندران به صورت ارگانیک کشت میشود، افزود: انجیر ذاتا میوه سالمی است و نیاز به سم پاشی ندارد.
✅ @masaf_foods
⚠️ هشدار وزارت بهداشت درباره "تبکریمه کنگو" در آستانه عید قربان
وزارت بهداشت:
🔹 افراد بهتر است خرید دام را از مراکزی انجام دهند که زیرنظر سازمان دامپزشکی بوده و ذبح دام را نیز در کشتارگاهها انجام دهند.
🔹 گوشت دام ذبح شده باید به مدت حداقل ۲۴ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد قرار داده شود.
🔹 مردم از مصرف جگر خام خودداری کنند.
🔹 به کارگران کشتارگاهها توصیه میکنیم از وسایل حفاظت فردی استفاده کنند.
‼️پ.ن: #سازمان_دامپزشکی کشور ذیل وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی بهداشت و سلامت دام باید مجموعه اقدامات خود برای پیشگیری از این بیماری را تشریح نماید!
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🎥 رویکرد مثبت #وزارت_نیرو به توسعه تاسیسات آب شیرین کن در شهر های ساحلی کشور؛ طرح آب شیرین کن بندرتر
⭕️آب، پاشنه آشيل اعراب خليجفارس
🔹خاورميانه با دارا بودن ذخاير غني هيدروكربني در بخش آب با كمبود روبهرو است و تنها ۲ درصد از عرضه منابع آب تجديدپذير دنيا را در اختيار دارد. در اين منطقه چند طرح عظيم آب شيرينكن با ميلياردها دلار سرمايهگذاري ساخته شده و هر چند ديرهنگام راهبردهايي براي مديريت بهتر اين ذخاير محدود اجرا شده است.| در اين مجتمعها، آب دريا با عبور پرفشار از صافيهاي ويژه و جدا شدن نمك و ساير موادمعدني ناخواسته، به آب شيرين تبديل ميشود. از روش الكتروليز نيز براي توليد آب شيرين بهره برده ميشود.
🔹كشورهاي عرب حاشيه خليجفارس به ويژه عربستان سعودي، امارات متحده عربي و كويت، وابستگي زيادي به اين تأسيسات براي تأمين آب آشاميدني خود دارند. يك سوم تأسيسات شيرينسازي آب دنيا در اين سه كشور قرار دارد. پيشبينيها نشانگر آن است كه نياز اين كشورها به آب شيرين در افق سال ۲۰۵۰ ميلادي ۵۰ درصد افزايش خواهد يافت. فراموش نكنيد كه اين كشورها براي تأمين آب آشاميدني موردنياز به گزينه ديگري دسترسي ندارند.
🔹در عربستان ۳۰ واحد شيرينسازي آب دريا وجود دارد. بيش از ۷۰ درصد آب آشاميدني اين كشور از اين واحدها تأمين ميشود. در امارات متحده عربي نيز ۷۰ مركز شيرينسازي آب وجود داد كه بيش از ۹۰ درصد آب آشاميدني آنها را تأمين ميكند. در كويت نيز شش واحد تصفيه آب وجود دارد كه بيش از ۹۵ درصد آب مصرفي ساكنان اين كشور از اين طريق در اختيار مردم قرار ميگيرد. قطر هم سه واحد بزرگ تصفيه آب دريا دارد كه بيش از ۹۰ درصد آب آشاميدني آنها را تأمين ميكند.
🔹در مجموع، نيمي از كل ظرفيت جهاني آب شيرينكنهاي دنيا در خاورميانه قرار دارد. به دليل وجود جغرافياي خشك و بياباني، مقدار آب شيرين در اين منطقه اندك بوده و ميانگين بارش سالانه نيز پايين است. ذخاير زيرزميني آب نيز به سرعت در حال كاهش هستند.
🔹در شبه جزيره عربستان، كمبود آب بسيار جدي بوده و تنها راه توليد آب آشاميدني در مقياس بزرگ، ساخت تأسيسات آب شيرينكن است. ارزش بازار جهاني تأسيسات آب شيرين كن در سال ۲۰۲۵ ميلادي از مرز ۲۶ ميليارد دلار فراتر خواهد رفت. افزايش تقاضا به دليل رشد جمعيت و توسعه صنايع مختلف همراه با پايين رفتن سطح آبهاي زيرزميني، مهمترين دليل افزايش نياز به ساخت تأسيسات آب شيرين كن است.
🔹از سوي ديگر، اين تأسيسات در برابر حملات نظامي، نشت نفت يا آلوده شده آب منطقه به شدت آسيبپذير هستند، چراكه در اين شرايط به سرعت شاهد توقف فعاليت آنها خواهيم بود؛ مثلاً در سال ۱۹۹۴ ميلادي و پس از نشت نفت از نفتكش سيكي، در صورت ورود نفت به دريچههاي استحصال آب دريا در فجيره ممكن بود يك فاجعه بزرگ رخ دهد. به همين ترتيب، در جولاي سال ۱۹۹۷ ميلادي، گازوئيل نشت كرده از يك بارج غرق شده در آبهاي شارجه از طريق آبگير وارد تأسيسات آب ۵۰۰ هزار نفر شد. بدين ترتيب آب شهروندان شارجه به مدت يك روز قطع شد./میز نفت
#بحران_مدیریت_آب
#آب_شیرین_کن
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خطر استمرار کاهش و منفي شدن رشد جمعيت
#ایران_۱۵۰_میلیونی
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آموزش کاشت توت فرنگی،گیلاس،فلفل
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آموزش کاشت توت فرنگی،گیلاس،فلفل
✅ @masaf_foods