فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تصاویری از برداشت و دسته بندی کیفی محصول فلفل قرمز به شکل مکانیزه با استفاده از ماشین آلات
#صنعت_کشاورزی
#صنعت_در_خدمت_کشاورزی
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عدم فهم کافی از سازوکار اقتصادی-اجتماعی در پدیده #قاچاق_دام در برخی کارشناسان و مسئولین منجر به ارائه تزهای بعضاً دور از واقعیت و پرهزینه در فضای رسانهها شده که نه تنها مشکل را حل نمیکند بلکه منجر به گرفتار شدن دولت ها در دام طرح های بیهوده و پرهزینه خواهد شد!
‼️پ.ن: علت اصلی پدیده قاچاق دام را باید در سالها وابستگی کشور به واردات کالاهای اساسی با ارز دولتی و سرکوب تولید داخلی جستجو کرد. پس از سالها وابستگی به واردات و کاهش مصنوعی قیمت ها حالا با شروع تکانههای خارجی تحریم به اقتصاد داخلی پول ملی دچار کاهش ارزش شده و در این شرایط خروج دام هم مانند سایر کالاهای داخلی به کشورهای منطقه سود سرشاری خواهد داشت!
#قاچاق_دام
#ارز_پاشی_رانتی
✅ @masaf_foods
🔴 پیشبینی طغیان ملخ صحرایی به سه استان جنوبی کشور
👤سخنگوی سازمان حفظ نباتات:
🔹طبق آخرین گزارش فائو، هجوم دستههای بزرگ ملخ صحرایی به سه استان جنوبی کشور از جمله هرمزگان سیستان و بلوچستان و بوشهر در دو تا سه روز آینده پیشبینی شده است./ ایرنا
‼️پ.ن:در حالی که بخش کشاورزی کشور در سال های اخیر دولت روحانی متحمل ضربات کاری جدی شده است #چالش_ملخ نیز در حال تبدیل شدن به معضل جدی دیگری است که امنیت غذایی کشور را مورد تهدید قرار داده است!
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ اجرای سیاست "قیمت تضمینی" تیر خلاص به امنیت غذایی کشور
🔹#خرید_تضمینی محصولات اساسی طی سال های بعد از انقلاب به عنوان مهمترین و شاید تنها ابزار کارآمد و موفق دولتها در حمایت از تولید و کاهش وابستگیِ کشور به واردات این محصولات به شمار می رود. این سیاست با تضمین حلقه آخر فرایند تولید یعنی #بازار، تولیدکنندگان #محصولات_اساسی به ویژه #گندم را به تولیدِ بیشتر ترغیب نموده است. بر اساس متن صریح #قانون #خرید_تضمینی، دولت موظف است هر ساله قیمت محصولات اساسی از جمله #برنج، #جو، #ذرت، #چغندر، دانههای #روغنی و به ویژه گندم را با رعایت هزینههای واقعی تولید و در یک واحد بهرهبرداری متعارف محاسبه نموده و با این قیمت محصولات را برای تامین نیاز کشور تضمینی خریداری نماید. اما متاسفانه طی سال های اخیر شاهد بودیم دولت از وظیفه خود مبنی بر افزایش قیمت براساس هزینه ها و #تورم سالانه و اعلام به موقع قیمت ها شانه خالی می کند که این #اعتراض کشاورزان را در پی داشته است. اما با اخلال عمدی و مشکوک برخی از مسئولین اقتصادی در حوزه تعیین و اعلام نرخ خرید تضمینی، جریانی در رسانه ها و یا برخی از مراکز پژوهشی بدون در نظر گرفتن حقایق میدانی، اصرار دارند سیاست «قیمت تصمینی» را جایگزین «خرید تضمینی» کنند که در ادامه به دلایل اشتباه بودن این سیاست اشاره می شود.
🔹در سیاست قیمت تضمینی، دولت قیمتی را برای کشاورز تضمین می کند، به نحوی که اگر کشاورز محصول خود را در بورس کالای ایران در قیمتی پایین تر از قیمت تضمینی فروخت، دولت مابه التفاوت آن را تأمین کند. به عبارت دیگر قیمت تضمینی عبارت است از قیمت تعیین شده از سوی هیأت وزیران برای تضمین حداقل دریافتی تولیدکننده حقیقی یا حقوقی بر اساس هزینه تولید محصولات کشاورزی. این یعنی به فرض فراهم بودن امکان برای کشاورزان یا تعاونیهای تولیدیشان برای عرضه محصولشان به بورس، می بایست منتظر باشند تا کارخانه های آرد و یا هر شخص حقوقی یا حقیقی طالب گندم محصول آنها را بالاتر از نرخ قیمت تضمینی بخرد و اگر پایین تر فروش رفت، دولت موظف است ما به التفاوت را به کشاورزان پرداخت نماید. در این سیاست نقاط ابهام جدی وجود دارد. با توجه به فقدان آشنایی کشاورزان با بورس احتمال اینکه دلالان با خریداری نمودن گندم و عرضه در بورس تلاش کنند از این فضا سوء استفاده کنند وجود دارد. به طور مثال با ایجاد خرید و فروش های صوری و زدوبند از تفاوت قیمت پرداختی دولت استفاده کنند.
🔹ابهام جدی دیگر این است که دقیقا چه سازوکاری برای موظف نمودن دولت به پرداخت این مابه التفاوت وجود دارد؟ دولت درحالی که پس از خرید تضمینی، گندم را در انبارهای خود به طور کامل در ید اختیار دارد ماه ها طول می کشد تا معوقات خود را تسویه کند چطور انتظار می رود دولت در معاملات بورس ورود کرده و به نفع کشاورزان حرکت مالی جدی انجام دهد. از جمله ایرادات جدی دیگر در سیاست خرید تضمینی که نیاز به تامل جدی دارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- خطر خارج شدن گندم از زنجیره تهیه و تولید آرد و نان به دلیل امکان ورود هر شخصی به عرصه معاملات بورس و آسیب به امنیت غذایی
2- چشمگیر نبودن میزان خرید گندم و جو در تجارب پیشین عرضه در بورس
3- انبارهای محدود و معدود، سنگینی بار هزینه حمل محصول که روی دوش کشاورز است و نه خریدار، عدم دسترسی کشاورزان فقیر به امکان عرضه در بورس کالا
🔹خرید مستقیم محصول از کشاورز توسط دولت، رویه مرسومی در کشورهای مختلف جهان است تا از این طریق ضمن صیانت از امنیت غذایی خود، حمایت مناسبی را از کشاورزان نیز صورت دهند. طبیعی است که هیچ سیاسی نمی تواند در اجرا کامل پیش برود و تخلفاتی نیز وجود دارد اما با توجه به اهمیت این موضوع در امتیت ملی توصیه می شود نمایندگان محترم مجلس منابع مالی مشخصی جدای از بودجه جاری را برای خرید تضمینی اختصاص دهند.
#خرید_تضمینی
#امنیت_غذایی
#امنیت_ملی
#یادداشت
🔗 کانالهای واحد مطالعات امنیت غذایی
👈 تلگرام | سروش | آیگپ | بله | ایتا
✅ @masaf_foods
🔴 عوام فریبی و دروغ به سبک واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور!
‼️درحالی که کار #وزارت_بازرگانی در #مجمع_تشخیص مصلحت نظام و مجلس گره خوره و احتمال تصویب آن بسیار ضعیف شده، بار دیگر واعظی مسئله #صادرات را به نبود وزارت بازرگانی ربط داد تا تنفس مصنوعی مجددی به این طرح درخواستی دولت بدهد!
🔹محمود #واعظی روز جمعه در نشست کارگروه ستاد تسهیل و رفع #موانع_تولید خراسان رضوی با تاکید بر تشکیل #وزارت_بازرگانی ادامه داد: "بازرگانی خارجی باید متولی مشخص داشته باشد و رییس جمهوری یکی بودن صنعت و تجارت و این که بخشی از حوزه بازرگانی در وزارت جهاد کشاورزی و بخشی دیگر در وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد را نادرست می داند."
🔹رییس دفتر رییس جمهوری گفت: "هدف اصلی تشکیل وزارت بازرگانی، نظارت بیشتر بر کالا در بازار، و تمرکز بیشتر بر صادرات است."
‼️پ ن: این سخنان عوام فریبانه صرفاً پوششی است برای تلاشهای دولت در راستای اجرایی شدن #اینستکس و شروع تبادلات نفت در مقابل غذا و افزایش #وابستگی کشور به کالای اساسی وارداتی! وگرنه چه کسی است باور کند مشکل صادرات در فقدان یک نهاد وارداتچی و سراسر #تعارض_منافع به نام وزارت بازرگانی است که سالها تجربه خود را در افزایش واردات بیرویه پس داده است!
‼️پ.ن:بارها تاکید شده است با اجرای کامل #قانون_تمرکز می توان مسئولیت های تولید و تجارت را به نهاد تولیدی واگذار کرد تا موانع صادرات هم توسط متولی تولید پیگیری و رفع شود ولی به نظر می رسد دولت انگشت در گوش کرده تا چیزی نشنود!
#وزارت_بازرگانی
#وزارت_واردات
✅ @masaf_foods
🔴 رشد ۳۰۲ درصدی واردات حیوانات زنده در ۶ماهه ۹۸ دولت دوازدهم
🔹 در ۶ ماهه سال جاری تجارت خارجی بخش کشاورزی کشور با تراز منفی ۴.۱ میلیارد دلاری مواجه شد که در کنار کاهش صادرات، یکی از دلایل آن افزایش قابل توجه واردات بوده است.
🔹برای مثال در نیمه اول سال جاری میزان واردات حیوانات زنده رشد ۳۰۲ درصدی و میزان واردات گوشت رشد ۱۱ درصدی و میزان واردات محصولات لبنی رشد ۱۰۷ درصدی داشته است.
#دولت_واردات
#وزارت_بازرگانی
#وزارت_واردات
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥پرورش درخت مناطق گرمسیری در حیاط خانه
🔹 شهروند فسایی (فارس) ۹ سال پیش هستههای درخت انبه را در حیاط منزل خود کاشت و حالا پس از مراقبت و تلاش درختان انبه در این خانه به بار نشسته است.
✅ @masaf_foods
⭕️ فرانسوی ها به دنبال تصاحب بازارهای بذر ایران / برخی شرکت های نفتی و پتروشیمی پشت پرده واردات بذرهای خارحی
🔹هنری کیسینجر وزیر امورخارجه اسبق آمریکا و استراتژیست مشهور در نقل قولی معروف می گوید: «نفت را در کنترل بگیرید تا دولت ها را کنترل کنید، غذا را کنترل کنید تا ملت ها را کنترل کنید.» این جمله زمانی بهتر درک می شود که بدانیم بذر تنها نهاده پایهای و قابل تجارت در کشاورزی است که در صورت فقدان آن عملاً تولید غذا امکان پذیر نیست. در جهان تنها چهار شرکت غربی بیش از 80 درصد جریان تولید و تجارت بذر و نهاده ژنتیکی را در اختیار دارند. شرکت های متعلق به آمریکا، فرانسه و اخیرا چین کشورهای صاحب فناوری تولید بذور و نهادههای ژنتیکی هستند و میلیاردها دلار از این محل سود کسب میکنند و درواقع باید گفت نبض بازار غذا در جهان را این شرکت ها کنترل میکنند.
🔹خبرگزاری فارس در در یادداشتی به نقل از یک منبع آگاه، به نکات عجیبی پرداخت که شاید جای پرداخت بیشتری داشته باشد. موسسه تحقیقات چغندر در سال 1380 موفق به تولید بذور داخلی مقاوم به بیماریها شد و توانست وابستگی کشور به واردات بذر مقاوم به بیماریها را از بین ببرند، ولی حتی پس از ایجاد ارقام مقاوم داخلی هم، #واردات #ادامه_پیدا_کرد. این موسسه با وجود آنکه توانست ارقام مختلف داخلی حتی با تناژ و کیفیت بالاتر در مقایسه با ارقام خارجی را اصلاح کند، ولی وزارتخانه اجازه تجاریسازی این ارقام را به مؤسسات نمیداد که با پیگیریهای انجام شده، مؤسسه اجازه یافت که یک شرکت #دانشبنیان تأسیس کند که بتواند نتایج تحقیقات را تجاری کند و گامی در جهت #خودکفایی کامل نیاز کشور به بذر چغندرقند بردارد.
🔹به گفته این منبع آگاه، #دشت_اردبیل تنها دشتی در #خاورمیانه است که میتواند #بذر_چغندرقند تولید کند. در دشتی که بذر چغندرقند تولید میشود، به علت #انتقال_بیماری، نباید چغندرقند غیربذری کشت کرد. اولین بار به دلیل کشت پاییزه چغندرقند در منطقه خوزستان بذر خارجی وارد شد که خود این موضوع منجر به ورود بیماریهای چغندر قند به کشور شد. بعدها به دلیل شیوع برخی بیماریها اقدام به وارد کردن بذور خارجی کردند و در ادامه، همین بهانهای شد که تا واردات بذر گسترده تر شود. متأسفانه هر ساله حدود 8 نفر از وزارت جهاد کشاورزی و کشت و صنعت مغان با هزینه شرکت #میشل_دوپر #فرانسه سفری 10 روزه به پاریس برده میشوند. این شرکت پس از پذیراییها و هدایا و گشت و گذار مفصل از آنها میخواهند که از توسعه استفاده از بذر فرانسوی حمایت کنند و همچنین کشت چغندرقند غیربذری در دشت اردبیل آزاد شود و کشت انجام شود، که متأسفانه با وجود ممنوعیتهای قانونی این اتفاق افتاده است. این دو موضوع باعث از بین رفتن کامل تولید بذر چغندرقند کشور و وابستگی بذر چغندرقند به فرانسه میشود. از دیگر مشکلات، ورود شرکتهای فعال در زمینههای #پتروشیمی یا #نفت به بحث #واردات_بذر است که بدون ضابطه اقدام به واردات بذر کردهاند.
‼️پ.ن: با مطالعه این #یادداشت در حالت خوشبینانه نوعی تعارض منافع در ساختارهای دولتی تولید بذور داخلی یا واردات نهاده های خارجی وجود دارد که تولید بذر در داخل کشور را همسو با منافع خود نمی بیند. به عبارتی دیگر به نظر می رسد جریان مالی واردات بذور خارجی برای برخی مسئولین متولی تولید داخل، منفعت جدی ایجاد کرده است. اما در حالت بدبینانه به نظر می رسد جریانی به دنبال آلوده کردن کشور با واردات بذر خارجی است که در این باره باید بررسی بیشتر صورت گیرد.
#واردات_بذر
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نتیجه سیاستگذاری های احمقانه!
🔹جنایت در جنگلهای استان گلستان. درختها رو گِرد بُر ميكنن، چند ماه بعد درخت ميپوسه. بعد ميان درخت رو قطع ميكنن ميبرن، منت هم ميذارن كه طرح ايمن سازى جنگله!
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥بهرهبرداری آزمایشی از رباتهای جمعآوری کائوچوی طبیعی
🔹در یکی از مزارع درختان کائوچو، واقع در استان جزیرهای هاینان، رباتهای جمعآوری کائوچو طبیعی به صورت آزمایشی به کار گرفته شدهاند.
🔹این ربات به کمک یک سامانهی موقعیتیابی، میتواند به راحتی در جنگل حرکت کند؛ در حالیکه ماشینهای عصارهگیر نیز بر روی درختان نصب شدهاند. قرار است این ماشینها و رباتها تا پایان امسال مورد بهرهبرداری رسمی قرار گیرند. انتظار میرود این روش خودکار، باعث افزایش بازده و کاهش هزینههای نیروی کار در این صنعت شود. گفتنیست هاینان یکی از مناطق تولید کلیدی کائوچوی خام در چین است.
#صنعت_در_خدمت_کشاورزی
#صنعت_کشاورزی
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 هیولاهای ترسناک ولی کاربردی در زراعت چوب!
🔹#صنعت_کشاورزی به عنوان یکی از پیشران های اقتصادی می تواند زمینه حضور صنایع پیشرفته ای را فراهم کند که تا پیش از این فرصتی برای بروز و ظهور نداشتند. شاید در ظاهر ربات های کشاورز جای انسان ها را در زنجیره تولید کشاورزی بگیرند، اما واقعیت این است که برای ساخت این تجهیزات نسلی از انسان های آموزش دیده و بسیار خلاق جای کارگران سرگرم به امور تکراری را خواهند گرفت و انقلابی در بهره وری حداکثری از منابع ایجاد خواهند کرد.
#صنعت_در_خدمت_کشاورزی
#صنعت_کشاورزی
#زنجیره_ارزش_کشاورزی
✅ @masaf_foods
🔵 #توییت در پاسخ به منتقدان حمایت از صنعت رباتیک و کابرد آن در کشاورزی!
🔹برخی دوستان از گروه کشاورزی مصاف بابت پخش فیلمی از فناوری رباتیک برداشت صنعتی چوب انتقاد کردند و گفتند با این تجهیزات عجیب آیا درختی هم باقی می ماند؟
+پاسخ دادیم با این سطح از فناوری و رونق صنعت کشاورزی و زراعت چوب مطمئن باشید در آینده جایی بدون درخت در زمین پیدا نخواهید کرد!
🌐 https://twitter.com/masaf_foods/status/1203978285757190146
✅ @masaf_foods
⭕️جویندگان گنج در ترکیه دریاچه نادر ۱۲ هزار ساله را خشکاندند
🔹گروهی از جویندگان طلا در ترکیه یک دریاچه ۱۲ هزار ساله را در شمال شرقی این کشور به طمع یافتن گنج به کلی خشکاندند.
🔹این دریاچه یخچالی که «دیپسیز گول» نام دارد و در نزدیکی روستای دومانلی در استان گوموشخانه واقع شده است، تا پیش از نابودی دست کم ۱۲ هزار سال قدمت داشت./یورو نیوز
✅ @masaf_foods
🎥«امید ژرف» ؛ مستند راهبردی ثریا بدون تبلیغات و چراغ خاموش پخش شد.
📽️با توجه به برخی حساسیت ها مستند راهبردی و مهم «امید ژرف»؛ دوشنبه شب ساعت ۲۰:۳۰ بدون تبلیغ قبلی به روی آنتن شبکه مستند رفت.
🕑🕤بازپخش این مستند از شبکه مستند ساعت ۲ بامداد و ۹:۳۰ صبح فردا (سه شنبه) خواهد بود.
🌟«امید ژرف» ماجرای کشف منابع عظیم سفره های آب های ژرف در منطقه سیستان است و با رویکردی علمی به امکان سنجی استفاده این منابع آبی می پردازد
💧امید ژرف چرایی تعطیلی این پروژه مهم توسط وزارت نیرو و اصرار مسوولان بر طرح های پر هزینه انتقال آب از خلیج فارس و دریای خزر را بررسی می کند؟!
📝امید ژرف، کاری از برنامه ثریا
🔴تهیه شده در سازمان هنری رسانه ای اوج
🔷بازپخش این مستند علمی و انتقادی ....
♦️تولید این مستند یک سال و نیم طول کشیده است
✅ @masaf_foods