واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
#توییت
🔴 یکی از موضوعات این هفته کمیسیون اجتماعی طرحی است که طی سال ٩٧، مجلس ٣ مرتبه آن را رد کرده است.
‼️اما این بار رئیس جمهور با حضور در صحن علنی، نمایندگان را تهدید کرده و نمایندگان نمی خواهند در طلیعه سالی که مصادف با انتخابات مجلس هست، دولتمردان را بیازارند.
#وزارت_بازرگانی
#وزارت_واردات
👤 "حسن حیدری"
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰آبشار آسیاب خرابه جلفا جلوه ای زیبا از آفرینش طبیعت:
🔹آبشار آسیاب خرابه در شهرستان جلفا در شمال غربی استان آذربایجان شرقی یکی از زیبا ترین مناظر دیدنی و جلوه ای از آفرینش طبیعت است که حاصل جدال آب و طبیعت بوده و با چشم اندازی دل انگیز از ارتفاع بیش از 15متری به دره ای سرازیر می شود.
✅ @masaf_foods
🔰خودکفایی گندم وشکر ازخروج ۳میلیارد دلار ارز از کشور جلوگیری کرد
🔸عبدالمهدی بخشنده معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیرجهاد کشاورزی :
🔹با برنامه ریزیهای مجموعه وزارت جهاد کشاورزی، باخوداتکایی کشور در تولید گندم و شکر، نیازی به ورادات این محصولات وجود ندارد و اگر موضوع خودکفایی در وزارت جهاد کشاورزی با جدیت پیگیری نمیشد و نیاز به واردات این محصولات بود و در شرایط کنونی حداقل ۳ میلیارد دلار از منابع ارزی ما هزینه واردات این محصولات میشد.
✅ @masaf_foods
🔰 دلایل کمیسیون مشترک برای مخالفت با لایحه اصلاح بخشی از ساختار دولت چه بود؟!(قسمت اول)
🔹اواسط خردادماه ۹۶، لایحهای با هدف تفکیک سه وزارتخانه «صنعت، معدن و تجارت»، «راه و شهرسازی» و «ورزش و جوانان» به صورت دوفوریتی تقدیم مجلس شد. پس از کش و قوس های فراوان با توجه به پافشاری دولت و با پیشنهاد رئیس مجلس، این لایحه دولت مجددا در کمیسیونی تحت عنوان کمیسیون مشترک اصلاح بخشی از ساختار دولت مورد بررسی قرار گرفت و این کمیسیون هم در ۱۸ اردیبهشت ماه ۹۷، مجددا کلیات آن را رد کرد. نهایتا نمایندگان مجلس هم در جلسه علنی ۳ تیرماه با تصویب کلیات این لایحه مخالفت کردند.
🔹در گزارش کمیسیون مشترک مجلس درباره دلایل مخالفت با کلیات این لایحه آمده بود:
1⃣ مفاد لایحه موجب گسترش تشکیلات دولت می شود و این امر با سیاست های کلی نظام اداری و ماده (28) قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر ضرورت کاهش ساختار و کوچک و چابک سازی دولت همخوانی ندارد.
2⃣ از زمان ادغام وزارتخانه های موضوع لایحه مدت زیادی نمی گذرد، انتزاع مجدد این وزارتخانه ها مجددا وقت این دستگاهها را صرف استقرار و تدوین و تصویب تشکیلات جدید و سایر امور مربوطه خواهد کرد و در نتیجه این وزارتخانه ها مدت زمان مدیدی از انجام وظایف خود باز خواهند ماند.
3⃣ برخی از امور اختلافی وزارتخانه های موضوع لایحه با ادغام آنها حل شده است، با انتزاع این اختلافات مجددا بروز خواهد کرد.
4⃣ نظام اداری کشور نیازمند تحول است نه تغییر شکلی؛ در این لایحه بیشتر به تغییر شکلی توجه شده است.
5⃣ تعیین وظایف و اهداف یک وزارتخانه باید مقدم بر ساختار آن باشد. در این لایحه بدون پرداختن به اهداف و وظایف صرفا به تغییر ساختار توجه شده است.
6⃣ کشور درگیر چالشهای مهم دیگری است و این موضوع از اولویت هایی نیست که به آن پرداخته شود.
#وزارت_بازرگانی
#وزارت_واردات
✅ @masaf_foods
🔰دلایل کمیسیون اجتماعی برای مخالفت با طرح تشکیل وزارتخانههای «صنعت و معدن» و «توسعه صادرات و بازرگانی» چه بود؟!(قسمت دوم)
🔹این طرح توسط یکی از اعضای فراکسیون امید مجلس و در راستای اجرای پیشنهاد دولت مبنی بر احیای وزارت بازرگانی تهیه شده بود و در جلسه علنی مجلس در تاریخ ۷ مردادماه، اعلام وصول شد و فورا در دستور کار قرار گرفت. با این وجود، نمایندگان با تصویب دوفوریت و یک فوریت طرح «تشکیل وزارتخانههای «صنعت و معدن» و «توسعه صادرات و بازرگانی»» مخالفت کردند و قرار شد این طرح به صورت عادی مورد بررسی قرار گیرد.
🔹 در تاریخ ۱ مهرماه هم کمیسیون اجتماعی مجلس به عنوان کمیسیون اصلی با تصویب این طرح مخالفت کرد و نهایتا طرح مذکور در تاریخ ۲۹ آبان ماه بایگانی شد. در گزارش کمیسیون اجتماعی مجلس درباره دلایل مخالفت با این طرح آمده بود:
1⃣ قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در جهت کوچک سازی اندازه دولت اقدام به ادغام نمود حال بدون کار کارشناسی درصدد تفکیک هستیم.
2⃣ملازمت بین تولید و توزیع و هماهنگی بین سیاست ها و خط مشی های بین صنعت و معدن و بخش بازرگانی.
3⃣ تفکیک متضمن بار مالی خواهد بود و با عنایت به اینکه این تفکیک در قالب طرح است نه لایحه فلذا مغایر اصل هفتاد و پنجم (۷۵) قانون اساسی است.
4⃣ به لحاظ توسعه تشکیلاتی مغایر بند (الف) ماده (۲۸) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران است.
5⃣ مهندسی مجدد ساختار دولت باید با بررسی های کارشناسی به صورت کلی و یک جا انجام شود و اقدام به کارهای پراکنده نشود.
#وزارت_بازرگانی
#وزارت_واردات
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰|🎥مراحل رشد دانه لوبیا
🔸إِنَّ اللَّهَ فَالِقُ الْحَبِّ وَالنَّوَى
🔹بی تردید خدا شکافنده دانه و هسته است ؛ و خدایی که شکافنده دانه ای در اعماق زمین است آیا ازحال تو غافل است ؟
✅ @masaf_foods
🔰آیا کمیسیون اجتماعی مجلس تسلیم سیاسی کاری دولت خواهد شد؟!(قسمت ۳)
🔹اندکی تامل در دلایل ارائه شده توسط کمیسیون مشترک و کمیسیون اجتماعی مجلس در مخالفت با تصویب لوایح و طرحها درباره تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت و احیای وزارت بازرگانی به خوبی نشان می دهد که این کمیسیون ها با لحاظ کردن دیدگاه های کارشناسان و مراکز پژوهشی درباره تبعات سنگین احیای وزارت بازرگانی و بدون توجه به مباحث سیاسی مرتبط (لابی سنگین دولت برای احیای وزارت بازرگانی)، درباره این موضوع تصمیم گیری کرده اند.
🔹 در واقع، این نمایندگان هم بر دیدگاه کارشناسان و مراکز پژوهشی که احیای وزارت بازرگانی، به #نفع_بخش_واردات و به #ضرر_بخش تولید است، مهر تایید زده اند و در این زمینه، دچار سیاسی کاری نشده اند.
🔹حال باید دید که کمیسیون اجتماعی مجلس در بررسی طرح جدید گروهی از نمایندگان برای احیای وزارت بازرگانی که تفاوت خاصی با لایحه و طرح قبلی ارائه شده در این زمینه که در تابستان ۹۶ و مهرماه ۹۷ در این کمیسیون رد شد، ندارد؛ چه تصمیمی خواهد گرفت؟ آیا این بار اعضای کمیسیون اجتماعی، تسلیم فشارهای سنگین دولت مبنی بر موافقت با احیای وزارت بازرگانی خواهند شد و این طرح را تصویب می کنند یا مجددا در برابر این فشارها مقاومت می کنند و با پافشاری بر دیدگاه کارشناسی خود که مورد حمایت کارشناسان و مراکز پژوهشی است، این طرح را رد خواهند کرد؟
#وزارت_بازرگانی
#وزارت_واردات
✅ @masaf_foods
🔴وقوع سیل، برف و کولاک در ۱۷ استان
🚨رئیس سازمان امداد و نجات:۱۷ استان همدان، مازندران، لرستان، گلستان، کرمانشاه، کردستان، قزوین، سمنان، زنجان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، تهران، ایلام، اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی متأثر از این حادثه طی ۲۴ ساعت گذشته شده است.
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰احیای مجدد وزارت بازرگانی به ضرر تولیدکنندگان داخلی خواهد بود!
🔸محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی کشور:
🔹 تفکیک این وزارتخانه درنهایت باعث زیان تولیدکنندگان خواهد شد. با ادغام بخش بازرگانی در وزارتخانه های صمت و جهاد کشاورزی زمینه حمایت از تولید داخلی فراهم شد و تفکیک این وزارتخانه به ضرر تولیدکنندگان داخلی خواهد بود.
#وزارت_بازرگانی
#وزارت_واردات
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔴 | 🎥 نتیجهگیری ترسناک و نگران کننده دکتر ایزدخواه در برنامه #ثریا
‼️ #دام_بومی و مراتع را نابود میکنند تا راه ورود دامهای صنعتی و غیربومی به کشور هموار شود! برای وابسته کردن روستایی کشاورز باید این دو چیز را از او بگیرند!
‼️آقایان طی سالهای اخیر با شتر (طلای بیابان) جنگیدند!
#فیلم
#طرح_خروج_دام_از_مرتع
#سازمان_اقتصادی_کوثر
✅ @masaf_foods
🔰چرا ایران به رغم خودکفایی از روسیه گندم وارد میکند؟
🔹پایگاه خبری UAWIRE گزارشی منتشر کرد که یک کشتی باری ایرانی با ۴۹۰۰ تن گندم در کانال ولگا در دریای خزر و در منطقه آستاراخان به مانع برخورد کرده است.
🔹حساسیت این خبر علاوه بر اینکه این کشتی برای ایران بوده بیشتر به خاطر محموله گندم آن بود چرا که ایران امسال اعلام کرده در تولید گندم خودکفا است و اقدام به واردات محموله گندم از روسیه میکند حساسیتزا بود.
🔹یک منبع آگاه در وزارت جهاد کشاورزی در این باره و دلایل واردات به خبرنگار فارس گفت: از آنجایی که در کشور ظرفیت کارخانههای آرد زیاد است برای توسعه آنها و همچنین درآمدزایی برای کشور اقدام به واردات گندم میشود.
🔹این منبع آگاه گفت: این گندمهای وارداتی تحت عنوان «عبور موقت» وارد کشور میشود و علاوه بر تولید آرد در کارخانههای کشور، مشتقات دیگری نظیر آرد، گلوتن و نشاسته هم از آنها استخراج میشود.
🔹وی گفت: سال گذشته وزارت جهاد قرارداد واردات یک میلیون تن گندم با روسیه امضا کرده تا از ظرفیت کارخانههای آرد کشور به طور کامل استفاده کند و آنها را توسعه دهد.
🔹به گفته منبع آگاه، گندمهای وارداتی پس از فرآوری در ۱۵ کارخانه آرد کشور که مجوز واردات دارند، به کشورهای جنوب شرقی آسیا و از جمله چین صادر میشود./فارس
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰وضعیت آشفته بازار دلیل قابل قبولی برای احیای وزارت بازرگانی نیست!!
🔸محمدرضا بادامچی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی:
در اکثر کشورهای دنیا بازرگانی و تولید در بخشهای صنعتی و کشاورزی دارای مدیریتی #واحد هستند. حتی میتوان گفت تجمیع تولید و بازرگانی در یک وزارتخانه ازجمله مهمترین مولفههای تاثیرگذار در پیشرفت کشورهای توسعه یافته است.
🔹تلاش دولت برای احیای وزارت بازرگانی به دلیل وضعیت نابسامان بازار است ولی این دلیل قابل قبولی نیست. وزارت بازرگانی به تنهایی هیچ کارایی ندارد و وضعیت بازار را با مدیریت میتوان کنترل کرد.
#وزارت_بازرگانی
#وزارت_واردات
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰صنعت نفت و کشاورزی؛ متضرران اصلی توافقنامه پاریس!!
🔹جدول بالا کاهش ارزش تولید بخشهای اقتصادی و کل اقتصاد کشور تحت سناریوی ۱۲ درصدی کاهش انتشار گازهای گلخانهای برحسب قیمتهای پایه سال ۱۳۸۳ را نشان میدهد.
🔹همانطور که مشاهده میکنید بخشهای اصلی و استراتژیک اقتصاد کشور یعنی نفت و گاز و کشاورزی در صدر متضررین اصلی اجرای موافقتنامه پاریس قرار دارند.
#ضرر_به_منافع_ملی
#توافقنامه_پاریس
#گرمایش_جهانی
✅ @masaf_foods
🔰هیچ یک از مشکلات کشور با تشکیل وزارت بازرگانی حل نخواهد شد!!
🔸حسن لطفی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی:
🔹 تشکیل وزارت بازرگانی راهکار مناسبی برای بهبود اوضاع اقتصادی کشور نیست. اگر ده تا وزارتخانه بازرگانی هم ایجاد شود، شاهد ناهماهنگی و عدم مدیریت خواهم بود و باز شاهد بهبود اوضاع نخواهیم بود به این دلیل که مشکل ناشی از ساختار و بدنه دولت نیست.
🔹 امروز آمدیم و وزارت بازرگانی تشکیل دادیم. آیا وزیر واقعاً میداند چه مقدار مواد غذایی در کشور تولید میشود؟! چقدر مواد غذایی مورد نیاز مردم است؟! و ...؟!
#وزارت_بازرگانی
#وزارت_واردات
✅ @masaf_foods
⭕️زیان شدید کشاورزان در صورت احیای وزارت بازرگانی
🔹کیخا رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، در انتقاد از طرح تشکیل مجدد وزارت بازرگانی گفت: احیای این وزارتخانه به شدت به زیان تولیدکنندگان کشاورزی است و ناهماهنگی تولید و تجارت را افزایش خواهد داد؛
🔹دولت باید برای تنظیم بازار و حمایت از مصرف کنندگان در شرایط کنونی، سیاست های حمایتی خود نظیر تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات را اصلاح کند.
#وزارت_بازرگانی
✅ @masaf_foods
🔰به حاشیه رفتن تولید و رونق واردات نتیجه احیای مجدد وزارت بازرگانی!
🔸محمودزاده نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس:
🔹مجلس در سال ۹۱ برای افزایش هماهنگی میان تولید و تجارت بخش بازرگانی را در وزارتخانه های تولیدی ادغام کرد. ادغام بخش بازرگانی در وزارت جهاد کشاورزی دستاوردهای بسیاری نظیر خودکفایی در تولید محصولات اساسی نظیر گندم و بهبود تراز منفی بازرگانی این بخش درپی داشت که باعث صرفه جویی بسیاری در منابع ارزی شد.
🔹تفکیک وزارت بازرگانی نتیجه ای جز به حاشیه رفتن تولید داخلی و گسترش واردات نخواهد داشت؛ برای رفع مشکلات تنظیم بازار لازم است ساختارهای وزارت صمت متناسب با شرایط ادغام تغییر کند.
#وزارت_بازرگانی
#وزارت_واردات
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔴| 🔰طرح «تشکیل وزارت بازرگانی» آزمون مهم کمیسیون اجتماعی مجلس!
🔹کمیسیون اجتماعی مجلس در حالی به عنوان کمیسیون اصلی بررسی کننده طرح احیای مجدد وزارت بازرگانی مشخص شده که اعضای این کمیسیون در سال جاری، با تشکیل این وزارتخانه مخالفت کرده بودند. با توجه به فشارهای سیاسی دولت در این مرتبه، بررسی تشکیل وزارت بازرگانی یک آزمون سخت و مهم برای این کمیسیون محسوب میشود.
🔹 باید منتظر ماند و دید اعضای کمیسیون اجتماعی همچنان بر نظرات قبلی خود در جهت حمایت از تولیدات داخلی و جلوگیری از افزایش ناهماهنگی میان تولید و تجارت عمل خواهد کرد یا اینکه اسیر فشار رسانه ای واردکنندگانی که منافع آن با ادغام وزارت بازرگانی در خطر افتاده است، خواهد شد.
#وزارت_بازرگانی
#وزارت_واردات
#ذبح_تولید_داخلی
#مجلس_هوشیار
✅ @masaf_foods
⭕️ وزارت کشاورزی آمریکا متولی کنترل واردات و صادرات محصولات غذایی و کشاورزی
🔹ایالاتمتحده آمریکا یکی از کشورهای پیشرو در حوزه تولید غذا و محصولات کشاورزی در جهان محسوب میشود. تراز تجاری مثبت این کشور در سال ۲۰۱۷ بیش از ۴۸۰ میلیارد دلار اعلامشده و سرانه تولید غذای اساسی آمریکا ۲.۲ تن محاسبهشده است (آمار فائو) با توجه به سرانه تولید ۰.۶ تن در ایران، این کشور ۳.۹ برابر ایران غذای اساسی تولید میکند.
🔹وزارت کشاورزی آمریکا بهعنوان متولی تولید محصولات غذایی و کشاورزی، مدیریت تنظیم بازار را نیز بر عهده دارد و در حوزه واردات و صادرات اعمال حکمرانی میکند. مدیریت واحد تولید و بازرگانی در حوزه کشاورزی حکم میکند تا بهمنظور جلوگیری از ضرر و زیان به تولید داخلی و حمایت واقعی و بلندمدت از مصرفکننده، تنظیمگری بخش واردات نیز بر عهده متولی تولید باشد.
🔹تجارب این مدیریت در وزارت کشاورزی آمریکا نشان میدهد دولت این کشور با استفاده از ابزارهای مؤثری که در اختیار دارد، توانسته است تولید داخلی را حمایت واقعی کرده و مازاد محصولات را نیز به سمت صادرات و ارزآوری هدایت نماید. این کشور با وجود عضویت در سازمان تجارت جهانی و پذیرفتن پیمان های تجارت آزاد و کاهش تعرفه همچنان از ابزارهای دیگر از جمله استانداردهای محیط زیستی و ایمنی غذایی، مانع ورود تولیدات سایر کشورها به بازارهای داخلی خود جهت حمایت از تولیدکننده داخلی حمایت شود. بر اساس آمار وزارت کشاورزی استرالیا، ایالات متحده بیشترین تعداد موانع فنی و محدودیت های بهداشتی گیاهی و دامی را برای واردات خود وضع کرده است
🔹وزارت کشاورزی آمریکا مجوز واردات محصولات غذایی و کشاورزی را صادر میکند و عدم تطابق معیارها و ضوابط کشورهای صادرکننده با آمریکا موجب ممانعت جدی از ورود محصولات را در پی داشته باشد. ذیل ساختار سازمانی وزارت کشاورزی ایالاتمتحده آمریکا، مأموریتهایی در راستای کنترل ورود و خروج محصولات کشاورزی و غذایی تعریفشده است و ابزارهای لازم نیز برای مدیریت تجارت این بخش در اختیار این وزارتخانه قرارداد شده است.
🔹از جمله ابزارهای مدیریت تجارت در حوزه واردات میتوان به سازمان فدرال بازرسی و ایمنی غذایی (Food Safety and Inspection Service) اشاره کرد که ذیل وزارت کشاورزی فعالیت میکند. وظیفه این سازمان بررسی و ارزیابی سلامت محصولات پروتئینی نظیر طیور، تخم خوراکی پرندگان و گوشت قرمز و همینطور بررسی صحت برچسبهای درجشده روی این محصولات است.
🔹کنگره ایالاتمتحده از سال ۱۹۰۶ تا ۱۹۷۰، طی چهار قانون مصوب به این سازمان اختیارات لازم را در جهت انجام این وظایف محول کرده است. بر اساس قانون فدرال بازرسی گوشت قرمز مصوب ۱۹۰۶ کنگره آمریکا، سازمان بازرسی و ایمنی غذا موظف به کنترل واردات محصولات پروتئینی شده است. طبق آن واردات هرگونه گوشت قرمز، طیور و تخم پرندگان به این کشور ممنوع است، مگر اینکه شرایط تعیینشده توسط این سازمان بهطور دقیق برآورده شده باشد.
🔹برای تائید واردات محصولات فوق باید شخص حقوقی یا حقیقی واردات کننده از موانع دشواری که استانداردهای سختگیرانه جزئی از آنهاست، عبور نمایند. در چند مرحله زیرساختها و استانداردهای تولید و صادرات، فرایندهای قانونی و سایر موارد در کشور مبدأ طی فرایندی توسط سازمان بازرسی ذیل وزارت کشاورزی آمریکا مورد نظارت قرارگرفته و پس از تائید مجوز ورود به مرحله بعد صادر میگردد.
🔹پس از تائید همه مراحل گزارشی مفصل تهیهشده و در صورت تائید به شکل شفاف اعلام میشود. در مرحله دوم متقاضی واردات محصولات باید ملاحظات فنی مربوط به انتقال بیماریها و آفات را در حین ورود محموله و در مبادی ورودی کشور رعایت کند. در این مرحله نظارتهای تطبیق برچسبهای بستهبندی و کیفیت، آزمونهای میکروبی، نمونهبرداری و سایر موارد در محمولهها توسط مأموران وزارت کشاورزی طی چند روز انجامشده و تائید نهایی صادر میشود.
🔹در صورت عدم تائید نیز محموله ظرف ۴۵ روز صادرات مجدد، نابود و یا به غذای حیوانات تبدیل میشود. متولی پیگیری این موارد نیز علاوه بر سازمان بازرسی و ایمنی غذا ذیل وزارت کشاورزی آمریکا، سازمان گمرکات و مرزهای آمریکا و سازمان نظارت سلامت گیاه و حیوانات ذیل وزارت کشاورزی آمریکا نیز میباشد.
🔹از آنجا که زنجیره تولید تا عرضه به شکل یکپارچه بوده و از حلقههای مختلفی تشکیلشده است، قدرت کل زنجیره را ضعیفترین حلقه آن تعیین مینماید؛ یعنی در صورت عملکرد ناقص و ضعیف سازمان متولی واردات ذیل وزارت کشاورزی آمریکا که شرح بخشی از وظایف آن در بالا توضیح داده شد، تولید داخلی این کشور به خاطر آثار مخرب واردات شکل نخواهد گرفت.
#وزارت_بازرگانی
#وزارت_واردات
#دیگران_چه_می_کنند
#قانون_تمرکز
✅ واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف
https://t.me/joinchat/AAAAAEMLE1NBxE6ePIdZTQ