🔶 آلودگی نوری، عامل مرگتدریجی درختان
🔸 نور، منبعی برای زیستن گیاهان است. اما نورپردازی شبانه درختان باعث میشود تا درختان علاوه بر روز، در طی شب نیز فتوسنتز کنند و استراحت نداشته باشند!
🔸 دکتر سید مهدی سیدی:
وقتی ما در شب گیاه را برخلاف چرخه طبیعی که باید در آن زندگی کند تحت تأثیر نورهای مصنوعی قرار میدهیم، پدیدهای به نام «شکست شب» (Break Lighting Night) رخ میدهد که نمو گیاه را مختل میکند و طی چند سال گیاه خشک میشود، حتی اگر آفت و بیماری هم نداشته باشد و بهطور منظم آبیاری شود. این بحث را هم که که میگویند نور را از پایین و با زاویه ۴۵ درجه به درخت میتابانیم، مبنای علمی ندارد و برای درخت مضر است. به علاوه نور LED چون اصطلاحاً تک رنگ است و دامنه محدودی از طول موج را میتاباند، ضررش از نور مصنوعی برای درخت بیشتر است.
🔸 این امر موجب فرسودگی یا به اصطلاح پیری زودرس درختان شود. اما این اتفاق آنجا خطرناک میشود که درختان چند صدساله را با نورپردازی شبانه فرتوت میکنند!
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
واحد معماری و شهرسازی مصاف
🔶 شهر زیرزمینی اویی - اصفهان
🔸 در مجموعهی تاریخی چاله سی شهر نوشآباد از توابع شهرستان آران و بیدگل شهری در زیرزمین به نام «اویی» وجود دارد که برای همه بازدیدکنندگان شگفتانگیز است.
🔸 شهر نوشآباد پایتخت انوشیروان پادشاه ساسانی بوده که در شمال شهر کاشان و در غرب شهر آران و بیدگل و در پنج کیلومتری کاشان قرار دارد.
لازم به ذکر است این مجموعه دارای قدمتی بیش از ۱۵۰۰ سال میباشد و به دوره ساسانیان مربوط میگردد.
🔸 مجموعهی اویی در زیر بافت قدیم شهر شکل گرفته و تا سطح کنونی شهر نیز گسترده شده است. آنچه به نام شهر زیرزمینی (اویی) معروف است در واقع ساختارهای متراکم، پیچیده و گستردهای چون دالانهای باریک تودرتو و اتاقهایی با ابعاد کوچک است.
🔸 آثار معماری به دست آمده تاکنون در سه طبقه، شامل راهروهای باریک به همراه اتاقهای چهارگوش با طاقچههای ایجاد شده در دیوارهاست و ارتباط بین طبقات به وسیلهی چاههای عمودی حفر شده با عمق پنج تا هفت متر است که با توجه به آثار و شواهد به دست آمده، تاریخ ایجاد معماری دست کن نوش آباد به دوره ساسانی میرسد.
🔸 وسعت این شهر به دلیل ارتباط میان محلات و حفاظت از جان و مال مردم در مواقع ناامنی زیاد بوده و در دو سطح افقی و عمودی گسترش یافته است.
شهر زیرزمینی نوشآباد اثری منحصر به فرد است که در عمق حدود ۱۴ متری زیرزمین واقع شده و تا ۱۸ متر هم ادامه دارد.
#ایران_نگین_زمین
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 تأثیر رنگ بر روح و جسم انسان
🔸 تأثیر رنگها بر انسان به حدی است که در روانپزشکی نیز از رنگها به عنوان یکی از عناصر درمان استفاده میشود.
🔸 برای مثال از رنگ قرمز برای تحریک بدن و ذهن استفاده میشود. از رنگ زرد برای تحریک اعصاب، از رنگ نارنجی برای بالا بردن سطح انرژی، از رنگ آبی برای کاهش درد و تسکین و از رنگ نیلی نیز برای تسکین ناراحتیهای پوستی استفاده میشود.
🔸 البته اینگونه نیست که وقتی از رنگها و اثرات روحی و جسمی آنها صحبت میکنیم انتظار اثرات شدید و قابل احساس برای تمامی افراد را داشته باشیم، بلکه این اثرات جزئی است، اما در طول یک بازهی زمانی روی هم انباشته میشوند و در نهایت ممکن است آثار گسترده و عمیقی در زندگی انسانها بگذارند.
✍️ اردوبادی، ۱۳۷۲
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 لا تُفْسِدُوا فِي الْأَرْضِ (بقره: ١١)
🔸 تخریب منابع طبیعی، مصداق فساد در زمین است که قرآن کریم میفرماید در زمین فساد نکنید.
#شهرسازی_اسلامی_ایرانی
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
29.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶 آیا میشود با چشم نابینا معماری کرد؟
➖کریس داونی(Chris downey) این کار را انجام داده است!
📍به مناسبت روز جهانی نابینایان
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 سرقت کتیبه تاریخی مسجد جامع بابل
🔸️ سرهنگ کردان، فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران:
🔸 بر اساس گزارشها سرقت کتیبه تاریخی مسجد جامع بابل پنج روز پیش رخ داد و با حضور مأموران یگان حفاظت میراث و انتظامی پرونده این سرقت نیز همان روز به مراجع قضایی تحویل شد.
🔸 قدمت این کتیبه سنگی به سال ١٢۵١ قمری بر میگردد و در دوره محمدشاه قاجار و فضلعلی حاکم مازندران بر سر در غربی مسجد جامع بابل نصب شده بود.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 تاثیر آپارتماننشینی بر تمرکز کودکان
🔸 بچهها تواناییهای خود را در بازی و تفریح كردن میتوانند نشان دهند و جَستوخیز و بازیهایی مثل لِیلِی كردن بر افزایش توانایی جسمی آنان كمك خواهد كرد.
🔸 این تحرك و جوش و خروش تمركز ذهنی بچهها را بالا میبرد و برای نمونه بچههایی كه توانایی توپگیری، پاس دادن، شوت كردن یا پرتاب توپ را دارند در واقع ضمن اینكه نشانهای از سلامت آنها به شمار میرود از تمركز و توجه خوبی نیز برخوردار هستند.
🔸 آپارتماننشینی حركت، توجه و تمركز كودكان را محدود میكند و بر همین اساس بچههای كم تحرك و تنها در خانه و آپارتمان با توجه به اقتضای سنی به جای سر و صدا با موانع متعدد حركتی، رعایت دیگران و همسایهها روبه رو و مجبور هستند خود را با تلویزیون، كامپیوتر، اینترنت و پناه بردن به فضای مجازی سرگرم كنند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari