🔶️ گزارش تصویری از کارگاه ریدیزاین (بازطراحی) حمام اسلامی
برگزارشده در دانشگاه دخترانه دکتر شریعتی تهران
📍به همت انجمن علمی معماری و واحد فرهنگی دانشگاه
👤 مدرس: استاد حسین کریمی
جلسه اول: مبانی طراحی
جلسه دوم: مبانی طراحی
جلسه سوم: طراحی و کرکسیون
جلسه چهارم: طراحی و کرکسیون
📝 سرفصلهای دوره:
_انواع حمام و تاریخچه حمام
_تطبیق و تحلیل رفتارشناسی دیسک با طبایع
_اهمیت حمام
_خرافات و مسائل ماورائی متعلق به حمام
_حمام اسلامی امام رضا(ع)
_تشریح اتاق سرد و خشک
_تشریح اتاق سرد و مرطوب
_تشریح اتاق گرم و مرطوب
_تشریح اتاق گرم و خشک
_آنالیز و نقد حمام های غیر اسلامی توسط دانشجویان دوره (پس از بیان مبانی، حمام های زیادی مورد نقد و بررسی قرار گرفته و اسلامی بودن آن توسط دانشجویان مورد بررسی قرار میگیرد).
_ریدیزاین(بازطراحی) حمام اسلامی(امام رضا)، منطبق با خانههای آپارتمانی و ویلایی امروزی
کرکسیون طراحی دانشجویان
✍️ طراحیهای انجام شده توسط دانشجویان این دوره بعد از اتمام کرکسیون و تایید نهایی منتشر خواهد شد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶دولت به جای ساخت مسکن، زمین به مردم واگذار کند
🔻جلال رشیدی کوچی: یکی از دلایل اصلی گرانی مسکن آن است که عرضه و تقاضا با یکدیگر سنخیتی ندارد و باید ساخت مسکن رونق بگیرد.
🔻به نظر میرسد ظرفیت زیرساختی کشور مانند مواد اولیه، حمل و نقل و نیروی کار برای ساخت یک میلیون مسکن در سال فراهم نباشد، البته اگر بخش خصوصی وارد شود، قطعاً وضعیت ساخت مسکن بهبود مییابد.
🔻نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی در ادامه پیشنهاد داد که اگر دولت به سمت واگذاری زمین به قیمت دولتی به مردم حرکت کند، بهتر است.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طنز معماری 😁
#طنز_معماری
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
⭕️ قانون زورگویانه و غیر عقلانی شهرداری
🔻 قانون زورگویانه ۶۰-۴۰ با هدف اصلاح (!) شهرسازی و توده ساختمانهای شهر در قانون وجود دارد، البته که مطابق آنچه قبلا به آن پرداختیم جز قانون زورگویانهای که از دوران رضاشاه باقی مانده چیز دیگری نخواهد بود. اینکه شهرداری به زمینی که شرعا و قانونا تملک آن با من است تصرف کرده و بگوید چهل درصد آن را باید رها کنی از مصادیق تعرض به حقوق شهروندی است.
🔻 مسئولین ذی ربط در سال ۱۳۹۷ اعلام کردند که شورای اعتلای معماری قرار بود پیشنهادات اصلاح قانون ۶۰-۴۰ را بررسی کند و مطابق آن ضوابطی را در طرح توسعه شهری تدوین کنند تا این قانون ناکارآمد و زورگویانه حل شود. اما نه در آن وقت و نه تا الان هیچ اقدامی در خصوص این قانون غیرعقلانی صورت نگرفته.
🔻 صاحبان زمین و مردم مصرف کننده و جامعه معماران باید دست به دست هم برای احقاق حقوق عمومی جامعه و وادار کردن مسئولین جهت اصلاح این قانون تلاش کرده تا بتوان این قانون را از ضوابط شهرداری حذف کرد.
🔻این قانون عملا جلوی اجرا و ساخت مسکن به سبک ایرانی و حیاط مرکزی را میگیرد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 تاثیرات روانی ساختارهای شهری بر روی مردم
🔸 تا کنون به این موضوع فکر کردهاید که پراکندگی سبکها و تنوع و ناهماهنگی بناهای یک شهر چه تاثیراتی بر روح و روان شهروندان دارد؟ ابتدا بهتر است با مفهوم آلودگی بصری بیشتر آشنا شویم کارشناسان آلودگی بصری را این گونه معرفی میکنند: تنوع ناهمگون و ناهماهنگ رنگ و جنس در فضا و سیمای شهری را آلودگی بصری مینامند.
🔸 ساختمانهای ناهمگون با الحاقات غیر اصولیشان تنها علت این آلودگی نیست اما یکی از مهمترین دلایل آن به شمار می رود.
🔸 وقتی شما در شهری زندگی میکنید که انواع آلودگیها وجود داشته باشد نارضایتیهای روحی و روانی انباشته شده و علاوه بر افزایش میزان پرخاشگری افراد و بعضاً درگیریهای فیزیکی، روح و روان نیز شدیدا بیمار گشته و افسردگی شدید را به دنبال خواهد داشت.
🔸 در حالی که یکسانی مصالح، درونگرایی خانه ها و سادگی نما، ارتفاع متناسب بناها و رنگهای هماهنگ و خنثی در بناهای شهرهای قدیمی و سنتی موجب انبساط خاطر آنها و علاقمندی مردم به شهر خود میگشت.
این تفاوت میان دو ساختار شهری به خوبی در رفتار ساکنان مشهود است.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ چگونه یک گاف مهندسی به جاذبه توریستی تبدیل شد؟
📍برج پیزا
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 آیتالله اراکی
🔸 شهر اسلامی یعنی شهری که با موازین فقه اسلامی سازگار باشد. هویت یک جامعه را سبک شهریاش میسازد؛ یعنی در یک جامعهای که هویت خاصی دارد این هویت خاص باید با سبک معماری شهری و تنظیم زندگی شهری با هم هماهنگ باشند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ آلودگی هوای تهران محصول طرح جامع است
🔻ناصر براتی عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی: ما اصلا نمیخواستیم طرح جامع با روش فعلی تهیه شود که در نهایت به اینجا برسد که مردم تهران با این همه ظلمی که متحمل می شوند کلی هم پول بپردازند!
🔻مرتب با تهیه کردن طرح جامع شهرها را بدتر کردیم. در دهه هفتاد سازمان برنامه گفت تنها 20 درصد طرح های جامع تحقق یافته است. این همه فرصت توسعه از بین می رود اما کسی چیزی نمیگوید! الان تهران هوا دارد؟ این آلودگی هوا محصول طرح جامع است.
🔻برخی به ما می گویند ما این نقدها را قبول می کنیم اما قانون دست و پای ما را بسته است! چرا قانون را عوض نمی کنید؟ معنی این عبارت این است که قانون به نفع شما است و نمی خواهید آن را عوض کنید.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
هدایت شده از واحد معماری و شهرسازی مصاف
🔶 ماجرای کریسمس و درخت کاج
🔸 با توجه به سخنرانی استاد رائفیپور متوجه شدیم، درخت کاج بعدا اضافه شده است اما چه درختی میبایست جایگزین شود؟ نماد کریسمس درخت کاج است یا نخل؟
🔸 با توجه به قرائنی همچون قرآن و کتاب مقدس بر میآید که نخل درختی است که نماد تولد حضرت مسیح علیهالسلام است نه کاج! کاج هیچ ارتباطی با این موضوع ندارد و نداشته است!
🔸 قرآن کریم دربارهی تولد حضرت عیسی(علیهالسلام) میفرماید:
«وَ هُزِّي إِلَيْكِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُساقِطْ عَلَيْكِ رُطَباً جَنِيًّا» / مریم: ۲۵
و تنه درخت خرما را به طرف خود(بگیر و) بتکان بر تو خرمای تازه میریزد.
🔸 در روایات داریم که حضرت مریم به کنار درخت خرمای کهنسال و خشکی رفت و به آن تکیه داد. در مدت کوتاهی درخت خشک سبز شد و برگ درآورد و خوشههای خرما از آن آویزان شد.
🔸 امام رضا عليهالسلام در این باره میفرمایند:
درخت خرمايى كه به مريم سلام الله خرما داد، درخت عجوه بود كه این درخت در ماه كانون نازل شده است؛ همراه حضرت آدم عليهالسلام عتيق و عجوه نازل شدند و همه درختهای خرما از آن دو پديد آمدهاند.
منبع: ترجمه فروع کافی، ج ۸، ص ۱۷۸
➖ پینوشت(۱): حتی هماکنون برخی از فرقههای اصولگرای مسیحی درخت کریسمس را ویژهی مشرکان میدانند و خود از آراستن درخت کاج در ایام کریسمس پرهیز میکنند. حتی مسیحیهای سنتی جشن کریسمس را بیربط به حضرت عیسی(علیهالسلام) دانسته و بر این اعتقاد هستند که مسیحیهای خود خوانده این جشنها و عید را از حالت اولیه خود خارج کردهاند.
➖ پینوشت(۲): این مدل دستکاری نمادها، جز خیانت و وصله ناجور به پیامبران چیز دیگری نیست، درخت بیخاصیت همچون #کاج را جایگزین درختی پر ثمر با آن قدمت تاریخی و ارزشیِ #نخل کردند!
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
⭕️ بازگشت به خانههای حیاتدار
تأکید برنامه هفتم توسعه و کارشناسان حوزه مسکن بر افقیسازی به جای عمودیسازی
🔻بالاخره بر اساس برنامه هفتم توسعه و بعد از ۳ دهه پافشاری مدیران شهری بر توسعه عمودی شهرها، سیاستگذاران به دنبال الگویی علمیتر و کمهزینهتر برای توسعه شهرها هستند.
🔻 بر اساس تبصره یک ماده ۵۰ لایحه برنامه هفتم توسعه، «وزارت راه و شهرسازی مکلف است با رعایت تبصره ۲ ماده ۹ قانون جهش تولید مسکن و سند آمایش سرزمینی، در راستای اضافه شدن حداقل 0.2 درصد مساحت سرزمین به ظرفیت سکونتگاهی کشور با تراکم حداکثر 60 نفر در هکتار، برای ایجاد مسکن معیشتمحور در روستاها، شهرهای کوچک و میانی، مناطق مرزی و شهرکسازی، برنامهریزی و اقدام کند».
🔻 سیاستگذار قصد دارد از طریق توسعه افقی شهرها، مسکن مورد نیاز کشور را فراهم کند. ایده توسعه افقی شهرها اگر چه در ادبیات شهرسازی دنیا و حتی در تاریخ تمدنی و زیست اجتماعی ما حرف تازهای نیست اما متاسفانه برخی در قبال آن مقاومت دارند./ وطن امروز
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
هدایت شده از موسسه مصاف
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤 توییت استاد #رائفی_پور
✍️ حضرت عیسی مسیح علیهالسلام هرگز در دی ماه بدنیا نیامدهاند.
التقاط مسیحیت با آموزههای کفرآمیز و پیگنیستی خورشیدپرستان پیش از آن، عیسی را به خدای خورشید تبدیل کرد.
رومیها مسیح را با خدای خورشید جایگزین کردند!
بزرگداشت جشن بازگشت خورشید و طولانیتر شدن روزها با آغاز دی ماه، در ایران با توجه به عقبه میترائیسم شد #شب_یلدا
و در اروپا #کریسمس
🆔 @Masaf