فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 اشکال اجرایی
📝 عدم ایجاد درز
🔸 همانطور که در تست لرزهای ساختمان بتنی فوق مشاهده مینمایید؛ "عدم ایجاد درز" بین دیوار با ستون و تیرها موجب وارد شدن اندرکنشهای ناشی از تغییر شکل قابهای خمشی به دیوار شده و باعث شکست در میانقابهای طبقه اول و دوم شده است.
#نکات_اجرایی
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
8.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘 نحوهی تولید خاک رُس
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
واحد معماری و شهرسازی مصاف
📌 دروس خارج فقه آیت الله اراکی
📝 مطلوبیت وسعت مسکن - بخش دوم
◻️مدّعای اول: مطلوبیت و استحباب سعۀ محل سکونت:
◽️عنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: مِنَ اَلسَّعَادَةِ سَعَةُ اَلْمَنْزِلِ (وسائل الشیعة، ج۵، ص۲۹۹).
◽️امام صادق(ع) فرمود: وسعت خانۀ مسکونی بخشی از سعادت است.
◽️قالَ سَمِعْتُ أَبَا اَلْحَسَنِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ يَقُولُ: اَلْعَيْشُ اَلسَّعَةُ فِي اَلْمَنْزِلِ وَ اَلْفَضْلُ فِي اَلْخَدَمِ (وسائل الشیعة، ج۵، ص۳۰۰).
◽️شنیدم امام موسی کاظم(ع) میفرماید: خوشی در دو چیز است؛ وسعت خانۀ مسکونی و خادمان فراوان.
◽️و كَانَ أَبُو الْحَسَنِ ع فِي حَلْقَةِ فَتَذَاكَرُوا عَيْشَ الدُّنْيَا فَذَكَرَ كُلُّ وَاحِدٍ مِنْهُمْ مَعْنًى فَسُئِلَ أَبُو الْحَسَنِ ع فَقَالَ: سَعَةٌ فِي الْمَنْزِلِ وَ فَضْلٌ فِي الْخَادِمِ (المحاسن، ج۲، ص۶۱۱).
◽️و امام کاظم (ع) در حلقهای از مردم بود، سخن از خوشی دنیا پیش آمد و هر یک از آنان در این باب مطلبی گفت، از امام کاظم(ع) دربارۀ آن پرسیدند فرمود: وسعت خانۀ مسکونی، و فراوانی خادمان.
◽️عنِ اَلسَّكُونِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : مِنْ سَعَادَةِ اَلْمَرْءِ اَلْمُسْلِمِ اَلْمَسْكَنُ اَلْوَاسِعُ (وسائل الشیعة، ج۵، ص۳۰۰).
◽️سکونی از امام صادق(ع) روایت میکند، که رسول خدا(ص) فرمود: بخشی از سعادت فرد مسلمان منزل مسکونی فراخ است.
◽️أنَّ أَبَا اَلْحَسَنِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ سُئِلَ عَنْ فَضْلِ عَيْشِ اَلدُّنْيَا قَالَ سَعَةُ اَلْمَنْزِلِ وَ كَثْرَةُ اَلْمُحِبِّينَ (وسائل الشیعة، ج۵، ص۳۰۰).
◽️از امام کاظم(ع) دربارۀ فزونی خوشی دنیا پرسیدند، فرمود: فراخی منزل مسکونی و فراوانی دوستداران.
📍از این روایت استفاده میشود محبوبیت در میان مردم، غرض مطلوبی است که مورد تأیید شارع مقدس است، و لذا انجام عملی به منظور محبوب شدن در میان مردم، به شرط آنکه آن عمل خلاف شرع نباشد، يا مقصود از این محبوبیت رسیدن به غرض يا نتیجۀ مخالف موازین شرعی نباشد، شرعاً مطلوب است. البته بر اساس روایات وارده از معصومین(ع) محبوبیت مطلوب شرعی، محبوبیت نزد مؤمنین و اهل صلاح است، نه محبوبیت نزد فاسقان و تبهکاران.
◽️قالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : مِنْ سَعَادَةِ اَلْمُسْلِمِ سَعَةُ اَلْمَسْكَنِ وَ اَلْجَارُ اَلصَّالِحُ وَ اَلْمَرْكَبُ اَلْهَنِيءُ (الخصال، ج۱، ص۱۸۳).
رسول خدا(ص) فرمود: بخشی از سعادت انسان مسلمان فراخی مسکن و همسایهی خوب و مرکب رام و خوش سواری است.
◽️عنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: مِنْ سَعَادَةِ اَلرَّجُلِ سَعَةُ مَنْزِلِهِ (المحاسن، ج۲، ص۶۱۰).
امام صادق(ع) فرمود: رسول خدا(ص) فرمود: بخشی از سعادت انسان وسعت منزل اوست.
📚 درس خارج فقه نظام عمران شهری | جلد ۱ | ص ۱۲۹-۱۳۲
#شهرسازی_اسلامی_ایرانی
#معماری_اسلامی_ایرانی
#فقه_شهرسازی
#فقه_معماری
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف:
گپ | سروش | ایتا | تلگرام | اینستاگرام
هدایت شده از موسسه مصاف
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ توضیحات استاد #رائفی_پور درباره برگزاری اجتماع مردمی #عید_بیعت
📆 وعده ما سالروز آغاز امامت امام زمان عجلالله تعالی فرجهالشریف مصادف با ۲۴ مهرماه ۱۴۰۰
👥 امسال با توجه به شرایط کرونایی کشور و با رعایت پروتکلهای بهداشتی در اجتماع مردمی #عید_بیعت با امام عصر (شنبه ۲۴ مهر) در هفت شهر تهران، شیراز، اصفهان، مشهد، اهواز، بیرجند، کرمان که در ساعت ۱۵:۰۰ برگزار میشود، شرکت میکنیم تا با امام زمان تجدید #بیعت کنیم و همدل و همصدا از او بخواهیم تا به نجات جهان برخیزد.
🕌 اطلاعات بیشتر بهزودی منتشر میشود.
📥 لینک دانلود با کیفیتهای مختلف 👇
🌐 aparat.com/v/OyrNY/
✅ کانال رسمی استاد رائفیپور و مؤسسه مصاف👇
🆔 @Masaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 روستایی خالی از سکنه در طبس که شبیه به موزه است...
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 کشاورزی زمان حکومت امام زمان(عج)
🔸 به هنگام ظهور امام مهدی(عج) همه زمینها زیر کشت خواهد رفت، گرفتاریها و قحطیها و بدبختیها و فقر و ناداریهایی که در دوران غیبت در گوشه و کنار جهان دیده میشود و زیاد در مطبوعات میخوانیم که در آفریقا و آمریکای لاتین و... انسانهایی از گرسنگی جان میدهند و اکثر ممالک دنیا با کمبود غذایی مواجهاند در دولت مهدی(عج) وجود نخواهد داشت.
🔸 عنِ النَّبِيِّ ص قَالَ: تَتَنَعَّمُ أُمَّتِي فِي زَمَنِ الْمَهْدِيِّ نِعْمَةً لَمْ يَتَنَعَّمُوا مِثْلَهَا قَطُّ يُرْسِلُ اللَّهُ السَّمَاءَ عَلَيْهِمْ مِدْرَاراً وَ لَا تَدَعِ الْأَرْضُ شَيْئاً مِنْ نَبَاتِهَا إِلَّا أَخْرَجَتْهُ.
پیامبر اکرم (ص) فرمودند: امت من در زمان ظهور مهدى(عج)، به نعمتهایى دست مىیابند که پیش از آن، در هیچ دورهاى دست نیافته بودند. در آن روزگار آسمان باران فراوان دهد و زمین هیچ روییدنى را در دل خود نگاه ندارد.(بحار الأنوار - ط دارالاحیاء التراث، ج ۵۱، ص ۹۷)
🔸 رسُولَ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ قَال: يَخْرُجُ اَلْمَهْدِيُّ فِي أُمَّتِي يَبْعَثُهُ اَللَّهُ عِيَاناً لِلنَّاسِ يَتَنَعَّمُ اَلْأُمَّةُ وَ تَعِيشُ اَلْمَاشِيَةُ وَ تُخْرِجُ اَلْأَرْضُ نَبَاتَهَا.
مهدى(عج) ميان امت من قيام خواهد كرد و خداوند او را به طور آشكار براى مردم برانگيزد، مردم در رفاه، و چهارپايان در آسايش باشند، و زمين روئیدنیهاى خود را بيرون دهد.(همان، ص ۸۱)
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف:
گپ | سروش | ایتا | تلگرام | اینستاگرام
🔶 این نرده که توی ناپل قرار دارد، یک نردهی معمولی نیست!
🔸 روی این نرده، منظرهی روبروی بنا توصیف شده، اما نه برای همه افراد! این نوشته با خط بریل و برای افراد نابینا حک شده و هدفش این بوده که افراد نابینا هم بتوانند از منظره لذت ببرند!
🔸 این ایده را "پائولو پولو" در سال ٢۰۱۵ طراحی و اجرا کرده. جنس نرده از فولاد و طولش تقریباً به ٢٨ متر میرسد. متن روی نرده به دو زبان ایتالیایی و انگلیسی نوشته شده است.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 مسیریابی نابینایان
🔸 کمپانی هوندا یه دستگاه ساخته که به نابینایان در مسیریابی کمک میکنه. این دستگاه روی کفش سوار میشه و با اعمال ویبره به جهات مختلف پا مسیر رو مشخص میکنه! خیلی ایده خوب، ساده و در عین حال کارآمده. البته این دستگاه به سیستم مسیریابی ناوگان حمل و نقل هوندا متصله که دقت بالایی داره!
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
واحد معماری و شهرسازی مصاف
📌 دروس خارج فقه آیت الله اراکی
📝مطلوبیت وسعت مسکن - بخش سوم
◻️ مدّعای دوم: کراهت تنگی محل سکونت
◽️إنَّ أَبَا اَلْحَسَنِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ اِشْتَرَى دَاراً وَ أَمَرَ مَوْلًى لَهُ أَنْ يَتَحَوَّلَ إِلَيْهَا وَ قَالَ إِنَّ مَنْزِلَكَ ضَيِّقٌ فَقَالَ قَدْ أَحْدَثَ هَذِهِ اَلدَّارَ أَبِي فَقَالَ أَبُو اَلْحَسَنِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ ، إِنْ كَانَ أَبُوكَ أَحْمَقَ يَنْبَغِي أَنْ تَكُونَ مِثْلَهُ (وسائل الشیعة، ج۵، ص۳۰۲).
همانا امام کاظم(ع) منزلی را خریداری فرمود و به يکی از یارانش دستور داد که خانۀ مسکونی خود را به آنجا منتقل کند و به او فرمود: خانۀ تنگی داری، او در پاسخ حضرت گفت: خانهای که دارم از پدرم به من رسیده است، امام کاظم(ع) فرمود: اگر پدرت احمق بود تو نیز باید مثل او باشی؟!
◽️قالَ: مِنْ شَقَاءِ اَلْعَيْشِ ضِيقُ اَلْمَنْزِلِ (وسائل الشیعة، ج۵، ص۳۰۲).
خانۀ تنگ بخشی از رنج و سختی زندگی است.
◽️قالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : ... وَ أَمَّا اَلدَّارُ فَشُؤْمُهَا ضِيقُهَا وَ خُبْثُ جِيرَانِهَا (وسائل الشیعة، ج۲۱، ص۲۵۲).
رسول خدا(ص) فرمود: بدشگونی و شومی در سه چیز است: ... و اما شومی خانه در تنگی آن و خبیث بودن همسایگان آن است.
◽️در اینجا لازم است دو نکته را توضیح دهیم؛
▫️نکتهی اول:
▫️معنای «مِنْ شَقَاءِ الْعَيْشِ ضِيقُ الْمَنْزِل»؛ خانۀ تنگ بخشی از رنج و سختی زندگی است، این است که در نظر شارع تنگی مسکن مکروه و نامطلوب است، همچنین عبارت «شؤم الدار»؛ شومی خانه، کاشف از کراهت شرعی تنگی مسکن است که در نتیجه تلاش برای برطرف کردن تنگی مسکن از نظر شرع، تلاشی مطلوب و پسندیده است.
▫️نکتهی دوم:
▫️ مقصود از شوم بودن، آثار نامطلوب است؛ بنابراین مقصود از «شؤم الدار»، این است که تنگی منزل، نتایجی دارد که برای زندگی بشر نامطلوب و ناپسند است.
📚 درس خارج فقه نظام عمران شهری | جلد ۱ | ص ۱۳۲-۱۳۴
#شهرسازی_اسلامی_ایرانی
#معماری_اسلامی_ایرانی
#فقه_شهرسازی
#فقه_معماری
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف:
گپ | سروش | ایتا | تلگرام | اینستاگرام