⭕️ ذهنیت خیلی عاقلانه طراح:
🔻 شما هرچقدرم که معلول باشی دیگه چهارتا پله رو میتونی بری!
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
رعایت حقوق همسایگی جامعه اسلامی
حدیث معروف «لاضرر و لاضرار فی اسلام» و شأن صدور این بیان از حضرت محمد(ص) یکی از بارزترین موارد حمایت از حقوق (حریم خصوصی) منازل اشخاص است.
این حدیث در حمایت از حقوق (حریم خصوصی) منازل اشخاص با عنایت به حدیث نبوی «حرمۀ مال مسلم کحرمۀ دمه» (إبن أبی جمهور: 1405ق، جلد 3) بیشتر معلوم میشود. اگرچه اسلام برای اموال افراد احترام فوق العادهای قائل است و ضمن حمایت از مالکیت خصوصی، به مسلمانان توصیه میکند از اموال خویش دفاع نمایند، لکن در جایی که مالک بخواهد با نقض حریم خصوصی اشخاص به اموال خود سرکشی نماید، با اقتدار از چنین عملی جلوگیری میکند.
از این روایت اینگونه استفاده میشود که در جایی که اشخاص به هر دلیلی در محیط منزل خصوصی سایر افراد دارای حقوقی هستند، در مرحله اجرای حق خود باید حقوق دیگران را نیز لحاظ نمایند و از جمله حقوق افراد، حقّ بر حریم خصوصی است. هرگونه سوء استفاده از حق در قالب نقض حریم خصوصی افراد ممنوع میباشد و با ناقض حریم خصوصی به شدت رفتار خواهد شد.
ارزیابی تحلیلهای انجام شده درباره نمود حقوق همسایگی با تأکید بر اصل لاضرر و لاضرار، در خانههای ایرانی-اسلامی، نشانگر این امر است که انسان، حقوق و ارزشهای وی در تمام ابعاد معماری خانهها مورد توجه قرار گرفته است. حفظ حریم افراد، محرمیت، کنترل دید و اشرافیت، هماهنگی هر واحد مسکونی با دیگر واحدهای مسکونی مجاور، در اصول معماری جای گرفته است و در اصول فرهنگی مرتبط با حقوق افراد در خانهها، حق شفعه، احترام به عابران و استفاده یکسان همه افراد از منابع طبیعی نظیر نور آفتاب، هوا، آب و.. است.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
معماری_اسلامی_از_منظر_آراء_فارابی_با_تاکید_بر_احصاء_العلوم.pdf
350.2K
📄 عنوان مقاله: معماری اسلامی از منظر آراء فارابی با تأکید بر احصاء العلوم
✍️ نویسنده: حمیدرضا فرشچی
🔸واژگان کلیدی: #معماری_اسلامی #قانون #منطق #اخلاق #کمال_انسانی
💠 کانال کتابخانه مجازی معماری و شهرسازی مصاف در تلگرام
💠 https://t.me/Masaf_ArchLibrary
🔶 لیبرالها فقرا را بیعرضه و عناصر مضر میدانند!
🔸 در دنیای لیبرال، دولت باید بسترهایی برای ترجیحات ثروتمندان تأمین کند، نه اینکه برای فقرا خانه، مسجد، بیمارستان و... بسازد. در دنیای لیبرالها انسانهای بهدنیانیامده هم اهمیت ندارند چه رسد به تربیت نسلهای آینده و تأثیر معماری و شهرسازی بر سبک زندگی: «در این دیدگاه، آینده، فرضی و ناموجود است و به لحاظ اخلاقی، فقط تا آنجا اهمیت دارد که به آیندهٔ نسل کنونی مربوط میشود، نه نسلهای بیشمار و هنوز بهدنیانیامده. بنابراین، حالتهای سهگانهٔ زمان فقط به زمان حال تقلیل مییابد و به لحاظ اخلاقی، فقط دعاوی حال یا آیندهٔ نسل زنده مدنظر قرار میگیرد.»
🔸 پس میتوان نتیجه گرفت در این مکتب، بیخدایی برای مردم بهترین سبک زندگی است. چون دنیای لیبرال خدایی جز ثروتمندان ندارد و ثروتمندان باید خدای مردم عادی باشند. پس هرچه انسانها از خدا دوری کنند برای این آرمانشهر بهتر است.
مشاهده متن کامل مصاحبه مراقب نفوذ تفکر لیبرالی درمعماری شهر باشید
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❗️دولت رئیسی و شهرداری برای رفع آلودگی هوای تهران باید از تیم مجرب و نخبه رولت روحانی استفاده کنند😅
🔻 تهران و کلان شهرها این روزها مساوی شدهاند با آلودگی هوای شدید. جلوگیری از ایجاد و تشدید آلودگی هوا روشهای علمی و تجربه شده جهانی دراز مدت دارد و کار کوتاه مدت نیست.
🔻 اما در شرایط کنونی که شهرهای بزرگ کشور درگیر آلودگی هوا شدهاند باید درمانهای کوتاه مدت را در دستورکار قرار داد و به طور موازی با برنامهریزیهای دراز مدت را انجام داد تا مشکل کامل حل شود.
🔻 اما راهکارهای کوتاه مدت یعنی چه؟ یعنی مدارس تعطیل کنیم؟ ادارات را تعطیل کنیم؟ شرایط خرید طرح ترافیک را محدود کنیم؟
تجربه میدانی ثابت کرده است که بخشی از تعطیلیها منجر به خانه نشینی دانشآموزان و سایرین نخواهد شد و از روز تعطیل برای تفریح و بیرون رفتن استفاده خواهند کرد، یا در خصوص محدود کردن خرید طرح ترافیک، تا وقتی که اختلاف قیمت خرید طرح ترافیک با جریمه ورود به طرح اینقدر کم باشد، بازدرندگی خاصی جهت عدم ورود به طرح وجود نخواهد داشت.
🔻 باید برای الودگی هوا کارهای زیربنایی و علمی انجام داد، نه اینکه طبق معمول تهران به جز دماوند و فیروزکوه تعطیل شود.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
⭕️ مشکلات اساسی کشور وسیلهای برای عقدهگشایی سیاسی
لینک توییت
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 خانهٔ ۲۵متری ایدهای برای آرمانشهر لیبرال
🔸 موضوع این نیست که آشپزخانهٔ اپن بهتر است یا بسته؟ سؤال این است که آیا در جمهوری اسلامی، آرمانشهر مهدوی و اسلامی باید هدف باشد یا آرمانشهر لیبرالها؟ «مردم معمولی، ولینعمت و عزیز خداوند هستند و ریلگذاری باید در جهت دوری از آرمانشهر لیبرال باشد. این عمل بهصورت خودکار بسیاری از معضلات معماری و شهرسازی کشورمان را حل خواهد کرد و مردم را به سبک زندگی اسلامی هدایت میکند.».
🔸 در آرمانشهر لیبرالها مردم یا همان کارگران قدرت، باید در خانههای 25متری حاشیهٔ شهر زندگی کنند. اما در این خانهها امکان تحقق سبک زندگی اسلامی که تأکید رهبر انقلاب است وجود ندارد! در این خانهها امکان افزایش تعداد فرزندان، تفکیک فضای عمومی و خصوصی، ایجاد محرمیت، داشتن حیاط، آشپزخانهٔ وسیع و حوض، امکان مشاهدهٔ آسمان و پرندگان، و آیتهای الهی وجود ندارد. در حالی که موارد مذکور توصیه و تأکید دین ماست. کریمی با این مثال میگوید: «معضل اصلی معماری و شهرسازی کشور، آشپزخانهٔ اپن یا بسته نیست. بلکه جلوگیری از نفوذ رویکرد لیبرال است.»
مشاهده متن کامل مصاحبه مراقب نفوذ تفکر لیبرالی درمعماری شهر باشید
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶️ پیرنشینهایی که عمرشان تمام شد
🔸️ آرمانشهر انسان تکساحتی یا همان حیوان با خرد چگونه است؟ نیازی به مساجد شهری، اتاق نماز یا نمادهای مذهبی دارند؟ نمود معماریِ احترام به انسانها را میتوان در پیرنشین یا سکوهای جلوی خانههای سنتی ایران دید. آیا بهنظر شما در آرمانشهر تفردگراها، که در آن هیچکس جز خودشان اهمیت ندارد، میتوان از پیرنشین و احترام به دیگران سخن گفت؟ برای همین عمر پیرنشینها تمام شد.
🔸️ «در آرمانشهر لیبرالها تبدیل شدن کوچهها به بازار و افزایش مصرفگرایی اتفاق خوبی است؛ چون تأکید بر عدالت تبادلی است. در عدالت تبادلی، قانون بسترهایی را تأمین میکند تا افراد قدرتمند بتوانند به خواستهها و ترجیحات شخصی خود برسند؛ و فقر، نابرابریهای اجتماعی، بیکاری و... به کلی از بحث عدالت خارج میشود. اما در آرمانشهر قرآنی، رویکرد عدالت توزیعی است؛ یعنی سرمایهٔ کشور باید بین همهٔ مردم آن کشور توزیع شود.».
✍️ مشاهده متن کامل مصاحبه مراقب نفوذ تفکر لیبرالی درمعماری شهر باشید.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶️ سندرم پولیفموس شهری
🔸️ این اختلال از رخوت شهروندان در مواجهه با برخوردهای آسیبزای شهری و عدم همبستگی در ارتقاء شهر و شهرسازی است. اینکه شهروند به راحتی از فضای شهری حذف شود و یا در برخورد با اقدامات غلط مدیریت شهری در محیط و زمینه حتی تا پیشروی و خدشهدار کردن هویت، تنها سکوت و رکود شهروند را داریم؛ نمایش تمامیت سندرم پولیفموس شهری است. اینکه جامعه به قدری درگیر امرار معاش مادی شده که از معنای زندگی به همین دلیل دور شده و عملا با بیاهمیتی از آن گذر میکند؛ این امر خطریست که باید برای درمان آن توسط متخصصین شهری گام برداشت و این مسیریست طولانی به جهت آشتی شهروند با شهر خویش. (فرانک حسنی)
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رئیسی: رفع مشکلات مسکن در دستور کار دولت است
👤 رئیس جمهور در جمع مردم کرج:
شبانهروز دوستان مشغولند تا مشکلات را کم کنند؛ جادههای مواصلاتی، مترو و نیازهای این استان؛ اگرچه کار بسیار شده، اما بعد از این نیز باید کار جهادی برای رفع مشکلات ساکنان این منطقه انجام شود.
🔸 اشتغال همواره مسأله مهم ماست اما البرز به دلیل نزدیکی به واحدهای صنعتی درصد بیکاریاش پایینتر از استانهای دیگر است.
🔸 رفع مشکلاتمسکن در دستور کار دولت قرار دارد، امروز در کشور شاهد ۱ میلیون و ۹۰۰ هزار ساخت و ساز مسکن هستیم که در سراسر کشور انجام میگیرد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 رفاه برای ثروتمندان، ایدهٔ آرمانشهر لیبرال
🔸 عدالت تبادلی میگوید: فقط ثروتمندان حق داشتن بیمارستانهای خوب، دانشگاهها و مدارس خوب، کتابخانههای بزرگ، خانههای بزرگ، شهرکهای زیبا، پارک و میزان بالای شاخص سبزینگی، و در کل حق داشتن امکانات و رفاه اجتماعی را دارند. مردم عادی در آرمانشهر لیبرال حتی حق داشتن یک خانهٔ خوب را هم ندارند، چه برسد به رفاه و جایگاه شهروندی. در این آرمانشهر مردم عادی باید خارج از شهر و در آپارتمانهای کوچک زندگی کنند که حیاط و آسمان و هیچ امکاناتی ندارند. چون فقط باید به ضرورتهای معیشت و زیستی فکر کنند و برای رسیدن قدرتمندان به امیالشان تلاش کنند.
مشاهده متن کامل مصاحبه مراقب نفوذ تفکر لیبرالی درمعماری شهر باشید
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
⭕️ آیا شما هم از جمله افرادی هستید که هنگام ورود به خانه کفشهایتان را در نمیآورید یا هنگام مهمانی به مهمانانشان اجازه میدهید با کفش وارد خانه شوند؟
🔻 برخی از کارشناسان بهداشت محیط میگویند، شواهدی وجود دارد که نشان میدهد هنگامی که با کفش به خانه وارد میشویم میکروبهایی را در محیط خانه منتشر میکنیم که برای سلامتی مضر است.
🔻 گابریل فیلیپلی، استاد ایندیاناپلیس و مدیر اجرایی مؤسسه تاب آوری محیطی ایندیانا میگوید یکی از باکتریهایی که میتوانیم با کفشهای آلوده وارد محیط خانه کنیم، «اشرشیاکُلی» است که باعث ایجاد «گرفتگی شدید شکمی، اسهال خونی و استفراغ» میشود.
🔻 به گفته او مطالعاتی وجود دارد که نشان میدهد کفشهایی که بیرون از خانه میپوشیم پس از تمیز کردنشان نیز همچنان آلوده هستند.
🔻 به گفته جیل لیت، استاد مطالعات زیست محیطی در دانشگاه کلرادو، باکتریها تنها خطری نیستند که ما را تهدید میکنند.
🔻 او میگوید: «مطالعات نشان دادهاند که در مناطق شهری با بافت قدیمی، سرب موجود در گرد و غبار را میتوان با کفشها وارد خانه کرد. همچنین مطالعات دیگر نیز نشان دادهاند که بقایای آفتکشها از محیط بیرون میتواند با کفش وارد خانه شود.»
🔻 خانم لیت در ادامه افزود: « در مناطق شهری سطح آلودگی با فلزات سنگین مانند سرب و مس و روی بیشتر دیده میشود این در حالی است که در مناطق روستایی آفتکشها بیشترین آلودگی را ایجاد میکنند.»
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
روزگاری آدم ها، نه قیمت خانه شان را میدانستند و نه قصد فروشش را داشتند، چون خانه «کالا» نبود...
قدر و قیمت خانه به داستان های شکل گرفته ی درونش بود، پر از «خاطره»...
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ آمارهای بهت آور از قدرت خرید مسکن در ایران؛ ۱۰۰ سال انتظار برای خرید خانه!
🔻مرکز پژوهش های مجلس: با ۲۰ درصد پس انداز ماهانه می توان پس از ۷۰ سال در ایران خانه خرید!
پ.ن. مگر بعد 70 سال قیمت مسکن همینطوری میماند؟
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ دولت آقای رئیسی بر خلاف دولت قبل در برابر مسکن مسئولیت پذیر است/ قبلا می گفتند مسکن به ما ربطی ندارد و همه چیز بر عهده مکانیسم بازار است
👤 هادی عباسی، معاون وزیر راه و شهرسازی: دولت ها براساس قانون اساسی در برابر مسکن مسئولند و باید برنامه داشته باشند/ دولت گذشته به مسئولیت خودش در برابر مسکن عمل نکرد.
🔻 هشت سال پروژه های مسکنی را تعطیل کردند و به آن افتخار کردند/ این تعطیلی انباشت تقاضا درست کرد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 انسان قرآن یا انسان غرب
🔸 انسانِ قرآن از بیخ و بنیان با انسانِ غرب متفاوت است. انسان در 2500 سال تمدن غرب، «زئون لوگون» تعریف شده؛ «زئون» یعنی حیوان و «لوگون» یعنی چیزی که خرد دارد. بنابراین از این دیدگاه انسان چیزی نیست جز «حیوان با خرد». این جمله نکتهٔ مغفول و ظریفی را در خود پنهان کرده: «دنیای غرب در واقع انسان را تکساحتی میداند. اما در جهانبینی قرآنی، انسان موجودی دو ساحتی و متشکل از روح و جسم است. همین تعریف از انسان، کل مدینهفاضله و معماری و شهرسازی و هنر غرب را از ما متفاوت میکند. چون در مدینه فاضلهٔ انسانِ قرآنی، همه چیز برای خدا و عبودیت است. ولی در مدینهفاضلهٔ غرب همه چیز برای انسان و خودخواهی تعریف شده و این به معنای تفردگرایی یا همان آرمانشهر لیبرال است.»
🔸 پینوشت: «لیبرال» از ریشهٔ «لیبرتی» به معنی آزادی است و عمدتاً در آزادیهای سیاسی و اجتماعی کاربرد دارد. یکی از معانی رایج و سازگار با مفهوم لیبرال «گسستن از قید و تکلیف» است. مهمترین ویژگی این مکتب، فردگرایی، تکلیفستیزی و گسترش آزادی فردی تا آخرین حد ممکن است.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 آيتالله اراکی
🔸 شهر یک موجود مرده ای نیست که فقط از خشت و آهن درست شود، شهر یک موجود زنده است که انسان ها در آن زندگی می کنند لذا برای درست کردن شهر باید انسان را شناخت و به نیاز های آن آگاه بود.
🔸 در شهرسازی باید توجه داشت که در این شهر قرار است انسان مومن به خدا زندگی کند. شهر نباید به گونه ای باشد که رابطه انسان و خدا را تحت تاثیر منفی قرار دهد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
💢 رویکرد لیبرال، قاتل پیرنشینهای ایرانی
🔻 تفردگرایی و مکتب لیبرال یعنی سخنی جز سخن «من» وجود ندارد. بنابراین از دیدگاه لیبرالها خوبی و بدی را نیز «من» تعیین میکنم؛ و نه حتی ما! این نگاه از اساس با وجود خدا در تضاد است. چون اگر خدا یعنی «امر والا» را باور داشته باشیم، به این معناست که پذیرفتهایم جز من شخص مهمتری وجود دارد. پس او باید تعیینکنندهٔ خوبی و بدی باشد. تعیین خوبی و بدی از سمت خدا دقیقاً متناظر با تعیین پاداش و جزا یعنی معاد است. چون خوبی و بدی بیمعناست اگر پاداشی برای آن تعیین نشده باشد.
🔻 ایرانیان که از دیرباز در جهان به یکتاپرستی معروف بودند، رویکرد ضدلیبرال هم در بین آنان یافت میشد. از همین منظر، احترام به همسایگان را امری الهی و واجب میپنداشتند. پس از ورود اسلام به ایران نیز این امر مهم، جایگاه والاتری به خود گرفت. چون خدمت به خلق یک عبادت محسوب میشود...
متن کامل مصاحبه "حسین کریمی" کارشناس و طراح معماری اسلامی با خبرگزاری فارس را میتوانید در آدرس زیر مشاهده کنید:
https://www.farsnews.ir/news/14020920000090
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ بلایی بهنام خانههای کوچک مقیاس
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
❗️رونالدو ویلای خودش تو انگلیس رو گذاشته برای فروش
این ویلا تو زمینی به مساحت ۲۳ هکتار، دارای زمین تنیس، استخر سرپوشیده، سونا و جکوزی، اتاق سینما، محوطه بزرگ، سالن بدنسازی، ۷ خواب و ۶ حمامه.
قیمتش رو ۵٫۵ میلیون پوند تعیین کرده معادل حدود ۳۰۰ میلیارد تومن.
🔻 به همین مناسبت جا داره یه بار دیگه قیمت خونههای تهران رو مرور کنیم.
📍 دقت کنید که قیمتا به تومنه نه به ریال! تازه اینا برای پارساله و الان افزایش هم داشته
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari