27.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶 نمای زیبا از دروازه ملل و مقبره کوروش
#ایران_نگین_زمین
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 معماری پایدار!!!!
🔸 معماری ما باید بتواند موانع خفه کننده را که سبک و سیاقهای نادرست معماری و شهرسازی بر نگاه بشر به طبیعت زدهاند را بردارد و به کشف مجدد طبیعت بکر کمک کند.
🔸 بشر امروز نیاز دارد به کشف دوباره طبیعت دست نخورده. معماریای که گویی در جنگ و گریز از طبیعت است، نیاز احساسی و عاطفی فطری بشر را کور کرده است. طبیعت باید به عنوان تصدیق کننده و مددکار معنوی و حتی وسیله فیض و رحمت الهی دیده شود، طبیعت باید به وسیلهای برای یادآوری بهشت و حالت برکت و سعادتی که بشر به دنبال آن است تبدیل شود.
🔸 یکی از راه حلهایی که میتواند بر روح و سلامت جسم ساکنین ابر شهرها کمک کند، دست دوستی دادن با طبیعت و استفاده بیشتر از بافت گیاهی در شهر ها و محلهها است. طبیعت میتواند پاسخ خوبی برای ذهنهای آشفته بشر محصور در خانههای بتنی سخت و سرد شهرها باشد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
21.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 در بسیاری از شهرهای آمریکا بلندمرتبهسازی رایج نیست/ توسعهی افقی الگوی بهینهی گسترش شهر است
👤 حمزه نژاد، رئیس دانشکده معماری دانشگاه علم و صنعت:
🔻 طبق آماری که وجود دارد در تگزاس، سان فرانسیسکو، فیلادلفیا و... بلندمرتبه سازی رایج نیست. در دههی اخیر یا آسمان خراش ساخته نشده، یا کم ساخته شده است.
🔻 در آغاز کار، ممکن است تامین زیرساخت جهت توسعه افقی شهر کار سختی باشد اما در نهایت الگوی بهینهی توسعه همین است.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 خیام به کمک مبارزه با زمینخواری میآید
👤 سخنگوی سازمان فضایی ایران:
🔸 بهزودی تصاویر ماهوارۀ خیام در پنجرۀ مدیریت واحد زمین استفاده میشود و با استفاده از آن زمینخواری و تخریب جنگلها راحتتر شناسایی خواهد شد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 طراحی منظری برای ستایش و نیایش
🔸 قرآن کریم تمام عالم طبیعت را یکسره آیه و نشانه برای شناخت ماورای طبیعت میخواند. بنابراین، درک ماهیّت قدسی طبیعت، مقدمهای برای ادراک کمال خالق است و این ادراک نیز مقدمه حمد و ثنای الهی است.
🔸 خداوند در بسیاری از آیات قرآن، طبیعت را منشأ و مبدأ تذکر به انسان معرفی کرده است و این یکی از اساسیترین ویژگیهای معنوی منظر است؛ «و اگر از آنان بپرسى چه كسى از آسمان، آبى فرو فرستاده و زمين را پس از مرگش به وسيله آن زنده گردانيده خواهند گفت الله، بگو ستايش از آن خداست با اين همه بيشترشان نمىانديشند» (ســوره عنکبوت، آیه 63).
🔸 منظر اثری هنری از خداوند عزوجل است که منعکسکنندهِ قدرت و حکمت الهی است. در حقیقت خالق اصلی محیط و منظر، خداوند اســت؛ «آيا (آنچه شريک مىپندارند بهتر است) يا آن كس كه آسمانها و زمين را خلق كرد و براى شما آبى از آسمان فرود آورد پس به وسيله آن باغهاى بهجتانگيز رويانيديم كار شما نبود كه درختانش را برويانيد آيا معبودى با خداست (نه) بلكه آنان قومى منحرف هستند» (ســوره نمل، آیه 60).
🔸 بنابراین، جای جای محیط و منظر اسلامی باید یادآور قدرت و حکمت پروردگار بزرگ در آفرینش محیط طبیعی و امانت دادن آن به بشر باشد. یکی از جلوههای بروز عینی منظر ستایش و نیایش را در انعکاس نشانههای ظاهری وجود خدا، میتوان قدرت و حکمت الهی دانست. همچنین، کلیت منظر را میتوان فضای باز نیایشی توصیف کرد. در ایران، سنت ستایش پروردگار در فضای باز به قبل از اسلام باز میگردد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
9.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
️ ⭕️ اعطای وام تسهیلات ودیعه مسکن در حل مشکلات مستاجران کارآمد بوده است؟
👤 فرشید ایلاتی کارشناس بازار مسکن، تسهیلات ودیعه مسکن را تقریبا ناکارآمد میداند و میگوید: تنها ۲ درصد از متقاضیان مستاجر (حدود ۱۰۰ هزار نفر)، موفق به دریافت وام تسهیلات ودیعه مسکن شدهاند.
🔻 تنها راهکار اساسی، افزایش عرضه مسکن در داخل و محدوده شهرهاست. با صاحب مسکن ملکی شدن برخی از خانوارها و خروج آنها از بازار اجاره، فشار حاکم بر بازار اجاره مسکن کاهش پیدا میکند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ لزوم خانهسازی برای محرومان از نگاه امام
🔻 تاکید بر واگذاری زمین رایگان به مردم در فرمان حساب ۱۰۰ امام خمینی(ره)
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 فضای سبز باید مثمر باشد!
🔸 با الهام گرفتن از قرآن کریم و نیازها و واقعیتهای اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی و با توجه به ۱۰ سال تحقیقات در پوشش فضای سبز، بیشتر از ۹۵ درصد پوشش آن از گیاهان و درختان مثمر است و فقط ۵ درصد گیاهان و درختان بیثمر کاشته شده و برای پوشش کف هم به هیچ وجه از چمن استفاده نمیشود و گلها هم یا خوراکی و یا دارویی و یا گل معطر خواهد بود.
🔸 در این فضاها از کود و سمِّ شیمیایی استفاده نمیشود، بلکه برای کود از عناصری مانند کبوتر خانهها استفاده خواهد شد و بجای سم نیز از ضد آفتهای بیولوژی مانند پرندگان آوازه خوان استفاده خواهد شد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
⭕️ اظهارات عجیب معاون وزیر راهوشهرسازی: با وجود بافت فرسوده چرا در بیابان مسکن بسازیم؟
🔻 باوجود اینکه وزارت راهوشهرسازی بارها اعلام کرده است که در عرضه زمین و شکستن انحصار برای ساخت مسکن مُصِر است اما گاها از این وزارتخانه اظهاراتی خلاف رویکرد اصلی شنیده میشود که نشان میدهد هنوز که هنوز است اتفاق نظری در رفع عامل اصلی عدم پیشرفت طرح مسکنسازی، که همان عرضه گسترده زمین است، صورت نگرفته است.
در همین راستا معاون وزیر راهوشهرسازی نیز به تازگی گفته است:
🔻 ۱۶۶ هزار هکتار بافت فرسوده در کشور داریم، در این بافتها ۳۰ درصد جمعیت شهری کشور سکونت دارند، بنابراین نیازی به تولید مسکن در بیابان نیست. طی ۲ ماه ابتدایی امسال صدور پروانه ساختمانی در بافت فرسوده نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۸۵ درصد رشد داشته است.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
⭕️ بانکها یکی از عوامل عقبماندگی طرح نهضت ملی مسکن؛ وام با سود ۲۳ درصد به کار مردم نمیآید
👤 رئیس کانون سراسری انبوهسازان با بیان اینکه بانکها عامل عقبماندگی نهضت ملی مسکن هستند، گفت:
🔻 طبق آمار بانکها حدود ۶ درصد از منابع خود را به بخش مسکن اختصاص دادهاند که با الزامات قانون جهش تولید مسکن مبنی بر پرداخت ۲۰ درصد تسهیلات به نهضت ملی مسکن فاصله دارد.
🔻 در نهضت ملی مسکن نیز گرچه سقف تسهیلات به ۵۵۰ میلیون تومان افزایش یافته اما باید کاهش نرخ سود آن مورد توجه قرار گیرد، چرا که بازپرداخت اقساط با سود ۲۳ درصد برای متقاضیان آن امکانپذیر نخواهد بود.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 هویت کالبدی شهر
🔸 هویت کالبدی به معنای صفات و خصوصیاتی است که جسم شهر را از غیر متمایز کرده و شباهتش را با خودی آشکار میکند. این صفات باید به گونهای باشد که جسم شهر در عین تداوم زمانی در حال تحول و تکامل نیز باشد و نهایتاً به پیدایش یک کل منجر شود.
🔸 در تعریف فوق معیارهای ارزیابی هویت کالبدی نیز مستترند، لذا در پاسخ به این سوال که کدامین شهر صفات کالبد شهر را دارای هویت مطلوب میکنند سه شرط زیر تعیین می شود:
1. تمایز آن از غیر و تشابه آن با خودی
2. حفظ تداوم در عین تحول
3. حفظ وحدت در عین کثرت است.
🔸 از میان سه معیار فوق تمایز از غیر و تشابه با خودی از همه مهمتر بوده و اصل زیربنایی محسوب میشود معیار بعدی اجزا و زیرمجموعه آن محسوب شده و تابع هستند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
14.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 راه حل قیمت بالای مسکن، تراکم بیشتر است یا توسعهی محدودهی شهر؟
🔺 کارشناسان آمریکایی ضمن بررسی و مقایسهی ۲ شهر هیوستون و کالیفرنیا، به این سوال پاسخ میدهند...
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari