📌 پیام نجوا
🔹امام خامنهای مدظلهالعالی: هرکس که طرفدار دین مقدّس اسلام باشد، اگر دین را از سیاست جدا کند، استکبار جهانی با او کاری ندارد.
✍️خطبههای نمازجمعه ۱۳۷۲/۰۳/۱۴
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | ایتا | کلابهاوس
💠@masaf_najva
5.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | ایتا | کلابهاوس
💠@masaf_najva
📌اوکراین؛ دروازه نظم جدید جهانی (بخش اول)
🔹بحران اوکراین در واقع وزنکشی روسیه با غرب و ناتو است.
🔹باتوجه به حوادث رخ داده در جریان جنگ روسیه و اوکراین لازم است از منظر اندیشهای به برخی از نکات پیرامونی آن در قالب نظریه آنارشی و مکتب ایدئالیسم بپردازیم.
🔹در ابتدا باید به مفهوم نظم جدید جهانی (New world order) در علم روابط بینالملل بپردازیم و منظور خود را از بهوجود آمدن این نظم در شرایط فعلی بیان کنیم. بهطور کلی هر ساختاری با هرگونه ایدئولوژی در نظام بینالملل سه ویژگی اصلی دارد: ١- اصل نظمدهنده ٢- ویژگی واحدهای تشکیلدهنده ٣- اصل توزیع قابلیتها
اصل نظمدهنده
🔹اصل نظمدهنده نظام بینالملل مبحث آنارکی یا آنارشی (Anarchy) است. آنارشی در یک تعریف عینیتگرا بهمعنای فقدان حکومت مرکزی است. یعنی برخلاف آنچه در مناسبات داخلی کشورها، دولتی میآید و تشکیلدهنده نظمی است، در نظام بینالملل چنین چیزی وجود ندارد، در حکومت جهانی، اقتدار مرکزی نداریم، این یک اصل عینیتگرا در روابط بینالملل است، چه خوشبین و چه بدبین به آن نگاه کنیم.
اصل ویژگی واحدهای تشکیلدهنده
🔹واحدهای تشکیلدهنده سیستم و ساختارها، دولتها هستند. دولتها مهمترین بازیگران سیستم بوده، هستند و خواهند بود. حتی پس از فروپاشی شوروی این مبحث مطرح شد که دولتها دیگر جایگاه و نقشی ندارند، مرزها در حال از بین رفتن هستند، مباحث فراملی، مباحث صلح جهانی که مهمترین آن نظریه معروف پایان تاریخ "فوکویاما" بود. الان در سال ٢٠٢٢ ببینید مهمترین بازیگران صحنههای بینالمللی دولتها (Governments) هستند.
اصل توزیع قابلیتها (ساختار توزیع قدرت است)
🔹آنچه نوع و شکل ساختار را تغییر میدهد مبحث "ساختار توزیع قدرت" است یعنی اینکه قدرت کجاها جمع شده، دست چه کسانی است و چند نفری بیشتر این قدرت را دارند. به بیان سادهتر ابرقدرتهای سیستم چه کسانی هستند چند ابرقدرت داریم، اصطلاحاً نظام تکقطبی، دوقطبی یا سهقطبی است.
در میانمدت نمیتوانیم تصور کنیم که آنارشی از بین رود یا دولت جدید شکل بگیرد و دولتها دیگر بازیگر اصلی بینالمللی نباشند. این موضوعات در میانمدت قابل تصور و پیشبینی نیست.
در اینجا سؤال اصلی این است که رابطه بین این ابرقدرتها چگونه است؟ آیا این ابرقدرتها میزان قدرتشان برابر است، متقارن یا نامتقارن یا نامتوازن است؟ الگوهای روابط بین این قدرتها دوستی یا دشمنی است. به مقدار هرکدام از این ابرقدرتها ما ساختار متفاوت در روابط بینالملل داریم.
🔹 مثلا دولتها در عصر جنگ سرد، چهار رفتار داشتهاند: یا عضو بلوک غرب باشند یا عضو بلوک شرق باشند یا با هر دو رابطه داشته باشند یا با هیچکدام. همین دولتها در یک عصر تکقطبی دو راه بیشتر نداشتهاند یا همسو با هژمون یا علیه و مقابل هژمون باشند. در ادبیات روابط بینالملل و علوم سیاسی هژمون عبارت است از ابرقدرتی که در تمام حوزهها برتری دارد، نهتنها در حوزه نظامی بلکه در حوزههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، مثال آن آمریکای دهه ٩٠ میلادی است.
✍️دکتر محمدحسن دهقانی
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | ایتا | کلابهاوس
💠@masaf_najva
نجوای مقاومت/ ویژه فلسطین🇵🇸
📌اعلام آمادهباش عمومی در جنین
🔹جوانان مبارز فلسطینی درحال حرکت به سمت منزل پدر شهید رعد هستند.
🔹در پی حملات دو روز اخیر صهیونیستها به اردوگاه جنین به قصد دستگیری پدر شهید عامل عملیات تلآویو، سه نفر از نیروهای فلسطینی به شهادت رسیدند که برادر شهید هم جزئی از آنان بود.
🔹به همین علت، از شب گذشته نیروهای فلسطینی اقدام به بسیج عمومی برای حفاظت از خانواده شهید و همچنین مقابله با نیروهای ویژه رژیم صهیونسیتی کردهاند.
🔹 همچنین براساس گزارشها، گذرگاههای ورودی جنین در اختیار این نیروهای فلسطینی برای مقابله با نظامیان رژیم صهیونسیتی قرار گرفته است.
📌زیاد نخاله: مقاومت در کرانه باختری در حال قویتر شدن است
🔹دبیرکل جهاد اسلامی: فلسطین گزینههای گستردهای روی میز دارد، عملیات شهید رعد، دیعا و نقب از عملیاتهای ممتاز است.
🔹عملیاتهایی تحت هدایت و برنامهریزی تیپ جنین و غزه انجام میشود، دولت و مقاومت در جنین و نابلس باهم ادغام شدهاند، مقاومت در نابلس در حال قویتر شدن است.
🔹نخاله در رابطه با تحولات اردوگاه جنین گفت: زمانی که شرایط سزاوار باشد، مقاومت پاسخ میدهد.
💠@masaf_najva
نجوای مقاومت✊
فلسطین🇵🇸
مقاومت مسلحانه؛
📌تنها راه پایان زیادهخواهی اشغالگران
دکتر «صالح النعامی» پژوهشگر مسائل فلسطین در رابطه با رویکرد مناسب در رویارویی با صهیونیستها در توئیتر خود نوشت:
🔹یکی از روزنامهنگاران اسرائیلی عنوان میکند؛ زمانی که مجری عملیات تلآویو ٨ سال داشت ما به اردوگاه جنین یورش برده و منازل مسکونی بسیاری را تخریب و ساکنین آنها را بیرون راندیم.
🔹با توجه به اعترافات این روزنامهنگار میتوان گفت که گفتگو با صهیونیستها هیچگاه کارساز نبوده و مقاومت تنها راهی است که صهیونیستها را به اعتدال و تغییر سیاستهایشان وا میدارد.
🔹نه همکاری دولت خودگردان با صهیونیستها، نه توافقنامههای نظامی کشورهایی مانند مصر و اردن و نه سازش هیچکدام نمیتواند جلوی تجاوزهای اشغالگران را بگیرد.
عراق🇮🇶
📌فرمانده جدید سنتکام با نخستوزیر عراق دیدار کرد
🔹ژنرال مایکل کوریلا فرمانده جدید تروریستهای آمریکایی در خاورمیانه (سنتکام) با مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق دیدار کرد./تسنیم
📌رایزنی الکاظمی و فرمانده عملیات مرکزی امریکا درباره همکاریهای امنیتی و نظامی
🔹صفحه نهاد نخستوزیری عراق در توئیتر از دیدار مایکل کوریلا فرمانده عملیات مرکزی امریکا با مصطفی الکاظمی خبر داد.
🔹دو طرف درباره همکاریهای امنیتی و نظامی میان بغداد و واشنگتن، روند جنگ با تروریسم و تعقیب هستههای باقیمانده داعش رایزنی کردند.
💠@masaf_najva