📌 صفحه نخست روزنامههای امروز شنبه ۲۹ دی ماه ۱۴۰۳
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام |توئیتر | ایتا |یوتیوب | آپارات|سایت|منتظرانصبح ایران
💠@masaf_najva
📌غیظ رسانههای غربی از امضای توافقنامه ایران و روسیه
🔹دکتر عماد آبشناس، تحلیلگر سیاسی، در مقاله ای برای اسپوتنیک نوشت: کافی است رسانه های کشورهای غربی را رصد کنید تا متوجه شوید یک دستور العمل واحد برای اینها صادر شده تا سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به مسکو و امضای توافقنامه استراتژیک بلند مدت فیما بین دو کشور را پوشش ندهند و یا حتی اگر پوشش می دهند در حدی بسیار کمرنگ پوشش دهند.
🔹کارشناسانی که در رسانه های بین المللی فعالیت می کنند به خوبی می دانند امروزه مهم ترین اتفاقات یکی بحث آتش بس در غزه و تاثیرات آن روی دولت اسراییل است و دیگری سفر دکتر پزشکیان به مسکو وامضای توافقنامه همکاری ایران و روسیه. اخبار دیگر مهم هستند اما در رده های بعدی قرار دارند.
🔹وقتی که می بینیم رسانههای غربی، عربی و عبری، همه این خبر را سانسور میکند کاملا واضح است که همه اینها طبق دستور العملی از اتاق فرماندهی مشترک دارند کار میکنند و این اتاق فرماندهی رسانهای به همه اینها دستور داده که اخبار سفر رئیس جمهوری ایران به روسیه را پوشش ندهند.
متن کامل را در اینجا بخوانید
https://t.me/ir_sputnik/52003
🇷🇺@Center_for_Russian_Studies
21.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌مصاحبه اختصاصی دفترسیاسی صبح ایران (نجوا)
🔹دکتر محمدحسن دهقانی (کارشناس مسائل استراتژیک)
🔸با موضوع: دستاوردها و هزینههای نبرد غزه برای حماس و اسرائیل
🔹️برای ارزیابی جنگ باید دید اهداف استراتژیک میدانی و سیاسی محقق شده یا خیر...
👈#مصاحبه_ویژه
💠@masaf_najva
30.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌نماینده مجلس ایران: معاهدات دو و چندجانبه یعنی گره زدن منافع تجار و شهروندان دو یا چند کشور همسایه به یکدیگر
🔹مجتبی یوسفی، عضو هیئت رئیسه مجلس، گفت: برخی از کشورها تلاش میکنند تا منافع اقتصادی خود را در نابودی دیگر کشورها گره بزنند، چه با جنگهای نیابتی و حضور نظامی در منطقه و چه با دخالت در عدم استقلال کشورها که باعث ناامنی میشوند، بیش از دو دهه است که منطقه خاورمیانه روی آرامش را ندیده. اما معاهدات دوجانبه و چند جانبهای که میتوان میان کشورهای منطقه آن را پررنگ کرد، یعنی گره زدن منافع تجار و شهروندان دو یا چند کشور همسایه به یکدیگر.
🔹وی افزود: با این روش امنیت افزایش پیدا میکند و ریسک پذیری در سرمایهگذاری کاهش مییابد؛ همچنین منافع مشترک موجب همکاری و هم افزایی کشورها خواهد شد و از تنش میان آنها جلوگیری میکند قطعاً یکی از دستاوردهای این معاهدات مسائل امنیتی است. البته که در معاهدات بینالمللی باید بازی برد-برد انجام شود و تمامی منافع یک کشور در معاهده لحاظ شود.
💠@masaf_najva
📌آیا سفیر جدید انگلیس هم یک افسر اطلاعاتی است؟
🔹️به بهانه اولین حرکت "هوگو شوتر" سفیر جدید انگلیس در تهران، جهت پیگیری دیپلماسی عمومی در ایران، نگاهی به ارتباط میان وزارت خارجه انگلیس و سرویس جاسوسی خارجی این کشور (MI6) انداختهایم.
📌رابطه MI6 و وزارت خارجه انگلیس (FCDO)
🔹️رئیس MI6 مستقیماً به وزیر امور خارجه گزارش میدهد و هماهنگی بین عملیاتهای MI6 و اهداف امنیت ملی و سیاست خارجی انگلیس را تضمین میکند. وزیر امور خارجه نظارت و جهتگیری کلی را بر MI6 اعمال میکند و این همکاری به مأموران MI6 اجازه میدهد تا خود را دیپلمات معرفی کنند.
📌هدف مشترک؛ جاسوسی
🔹️"ام.آی.سیکس" اطلاعات خارجی را جمعآوری کرده و برای تصمیمگیریهای سیاست خارجی به وزارت خارجه منتقل میکند. عملیات مشترک برای مقابله با جنبشهای ضداستعماری، پیشرفت تسلیحاتی رقبا و مدیریت بحرانها از جمله همکاریهای این دو نهاد است.
📌جاسوسی در خدمت دیپلماسی
🔹️اطلاعات MI6، ابزار اصلی دیپلماسی انگلیس برای اطلاعرسانی مذاکرات و واکنش به بحرانهای بینالمللی است.
📌چالشهای حقوقی و اخلاقی
🔹️هرچند چارچوب قانونی مانند "قانون خدمات اطلاعاتی ۱۹۹۴" برای MI6 وجود دارد، اما شواهد نشان میدهد که این سرویس و وزارت خارجه اغلب از استانداردهای قانونی و اخلاقی عبور میکنند.
📌زمینه تاریخی همکاری
🔹️همکاری نزدیک MI6 و وزارت خارجه از اوایل قرن بیستم آغاز شده و در دوره جنگ سرد برای مقابله با نفوذ شوروی و فعالیتهای کمونیستی به اوج رسید.
📌نتیجهگیری
🔹️ارتباط پیچیده و نزدیک MI6 و وزارت خارجه انگلیس به گونهای است که تمامی افسران اطلاعاتی میتوانند بهعنوان دیپلمات ظاهر شوند. این موضوع در مورد سوابق امنیتی و نظامی برخی افراد مانند "هوگو شوتر" سفیر جدید انگلیس در تهران نیز صدق میکند.
👈منبع
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام |توئیتر | ایتا |یوتیوب | آپارات|سایت|منتظرانصبح ایران
💠@masaf_najva
📌شیوه نوین جنگ ترکیبی چگونه است؟
🔹️جنگ آمیخته یا جنگ ترکیبی به یک راهبرد نظامی گفته میشود که آمیختهای از جنگهای کلاسیک، جنگ اقتصادی، جنگ نامنظم، جنگ سایبری، خبررسانی جعلی، به انزوا کشیدن دیپلماتیک، مداخله در انتخابات، برهم زدن بافت جمعیتی، نفوذ یا گسیل داشتن جاسوس، یورش فرهنگی، ایجاد تعارض و تضاد دینی و اعتقادی، قومیتی و غیره باشد.
🔹️سازندهٔ این راهبرد تلاش میکند با آمیختن روشهای گوناگون، بیشترین آسیب را به کشور میزبان وارد نماید. اصطلاح جنگ ترکیبی برای نخستین بار توسط فرانک هافمن از کارشناسان نظامی ایالات متحده وارد ادبیات جنگی شد. هر چند سابقه استفاده از این راهبرد جنگی به مدتها پیش از آن باز میگردد.
💠@masaf_najva
📌تکنیک نفی و اثبات در عملیات روانی
🔹️در این روش، مجری عملیات روانی سعی میکند همه پیامهای رقیب را نفی و شیوه و پیام مطلوب خویش را اثبات کند.
🔹️مثلا غربیها از این روش برای القا برتری فرهنگی خود سود بردهاند. در این تبلیغات نفی تمدن و فرهنگ باستانی ایران، چین و مصر، زمینهساز اثبات برتری و اصالت فرهنگ و تمدن یونان باستان شده است و تئوری غیرعلمی خصلت ابزارسازی نژاد غربی را تجسم علمی بخشیده است.
🔹️دستگاه عملیات روانی رادیویی آمریکا علیه ایران و کشورهای آسیایی به اشکال مختلفی از این روش بهره میگیرد. مثلا برای اثبات اینکه سبک زندگی غربی بهترین سبک زندگی است، ابتدا دیگر اشکال و سبکهای زندگی در غرب را تشریح میکند و آنگاه معایب آنها را برجسته میسازد و در آخر اثبات میکند لازمه خوشبختی اتخاذ سبک زندگی آمریکایی است.
💠@masaf_najva
📌از تکنیک مقایسه چگونه در عملیات روانی استفاده میشود؟
🔹️کارشناسان عملیات روانی سعی میکنند با استفاده از تکنیک مقایسه بین پدیده موردنظر با پدیدههای مورد قیاس، عمق و شدت پدیده را به مخاطب نشان دهند.
🔹️تاکید بر وضعیت اقتصادی مردم و یا ارائه آمار مربوط به ناملایمات اجتماعی و مقایسه آنها با زمان گذشته، بدون در نظر گرفتن ملاحظات پیرامونی، مثال بارزی در این خصوص میباشد.
🔹️برای مثال: یکی از دلایلی که سران رژیم صهیونیستی تأکید زیادی بر هولوکاست دارند، یادآوری رنجهای یهودیان در طول تاریخ است تا از این طریق القاء کنند که رنج و درد فلسطینیها در مقابل یهودیان، ناچیز و کماهمیت است.
💠@masaf_najva
📌دستگاه دروغسنج؛ از ابزارهای سرویسهای اطلاعاتی
🔹️اگرچه سرویسهای جاسوسی در پوشش شرکتهای تجاری و تحقیقاتی ادعا میکنند دستگاه دروغسنج برای انجام تست روانشناسی کاربرد دارد اما در واقع این دستگاه یکی از ابزارهای سرویسهای اطلاعاتی برای ارزیابی عوامل است.
🔹️آژانسهای جاسوسی مثل موساد و سیا به طور گسترده از این ابزار برای آزمودن جاسوسها و عوامل نفوذی خود استفاده میکنند.
🔹️تست دروغسنجی شامل مجموعهای از سوالات بله/خیر است که دادههای مربوط به وضعیت فیزیولوژیک (ضربان، تنفس و...) را از طریق حسگر با سیم به دستگاه منتقل میکند. ثبت پاسخهای فیزیولوژیک در طول آزمایش دروغسنجی به عنوان نمودار پلیگراف شناخته میشود.
💠@masaf_najva
📌اتهام کارمند سابق سیآیای در ارتباط با افشای اسناد حمله اسرائیل به ایران براساس ادعای یکی از رسانههای معاند
🔹️رسانه معاند رادیوفردا مدعی شده است: وزارت دادگستری ایالات متحده اعلام کرد که آصف ویلیام رحمان، کارمند سابق سازمان سیآیای، اتهامات خود درباره افشای اطلاعات طبقهبندیشده مرتبط با برنامههای رژیم صهیونیستی، برای حمله به ایران را پذیرفته است.
🔹️او در دادگاه فدرال ایالت ویرجینیا به دو اتهام خود شامل «نگهداری» و «انتقال» اسناد محرمانه مرتبط با دفاع ملی اعتراف کرد.
🔹️رحمان، ۳۴ ساله، که در کالیفرنیا متولد و ساکن واشینگتن دیسی است، به عنوان تحلیلگر اطلاعات در سیآیای دسترسی به اسناد طبقهبندیشده داشت. طبق اسناد دادگاه، او در بهار و پاییز ۲۰۲۴ چندین سند محرمانه را از محل کارش چاپ کرده، به خانه برده و با افرادی به اشتراک گذاشته که اجازه قانونی دریافت این اسناد را نداشتند.
🔹️این اسناد شامل برنامههای یکی از متحدان آمریکا برای حمله به دشمن خارجی بود. گفته میشود بازداشت رحمان در کامبوج چند هفته پس از انتشار این اسناد در کانال تلگرامی «میدل ایست اسپکتیتور» صورت گرفت. این کانال حامی جمهوری اسلامی ایران شناخته میشود.
🔹️اسناد افشا شده که در زمره اسناد «فوق محرمانه» پنتاگون بود، به آمادگی ر.ص برای حمله دوم به ایران اشاره داشت.
🔹️حداکثر مجازات هر اتهام رحمان ۱۰ سال زندان است و قرار است حکم او در تاریخ ۱۵ مه صادر شود.
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام |توئیتر | ایتا |یوتیوب | آپارات|سایت|منتظرانصبح ایران
💠@masaf_najva