📌تحلیل اخبار انتخابات؛ جبهه انقلاب گزینه اجماعساز ندارد
🔹پس از شهادت جانسوز شهید خدمت آیتالله رئیسی، معاون اول ایشان به همراه نمایندگی از قوه قضائیه و قوه مقننه موظف هستند تا ظرف پنجاه روز انتخابات ریاست جمهوری را برگزار نمایند. بر اساس این انتخابات که در هشتم تیرماه برگزار خواهد شد، رئیس جمهور منتخب مردم معرفی و اعلام میگردد.
👇👇ادامه
🔹هنوز حضور هیچ یک از نامزدها به صورت رسمی اعلام نشده است و زمان نام نویسی داوطلبان دهم خرداد ماه خواهد بود؛ اما بر اساس اطلاعات به دست آمده قصد داریم تا آخرین تحولات روی داده در مسیر انتخابات را مورد بررسی قرار دهیم.
🔹به نظر میرسد که عزم علی لاریجانی برای حضور دراین دوره از انتخابات ریاست جمهوری جدی است؛ یعنی باید به طور تمام عیار ایشان را جزو نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات بدانیم. موضع گیریهای اخیر ایشان با گذشته قدری تفاوت کرده و همگرایی بیشتری را نظام نشان میدهد و شاید همین مسئله عاملی در جدیتر شدن حضور ایشان به شمار بیاید. ️هر چند بر کسی پوشیده نیست که علی لاریجانی در سالهای اخیر نزدیکی خود به جبهه اصلاحات را نیز به اثبات رسانده است. شاید مهمترین خاطره از علی لاریجانی در ذهن مردم، امضای بیست دقیقهای برجام در دولت روحانی باشد.
🔹از جبهه انقلاب، حضور جناب آقای سعید جلیلی را باید جدی بدانیم. ایشان که با برنامههای خاصشان برای اداره کشور و تشکیل دولت سایه توانستهاند در سالهای اخیر اقبال جبهه انقلاب را به دست آورند، اما بعید است در بین قشر خاکستری جامعه مقبولیت بالایی داشته باشند. هر چند بعید است به دلیل فضاسازی رسانههای معاند قشر خاکستری تمایلی به حضور در انتخابات داشته باشد.
🔹سردار سعید محمد در دوره قبلی ریاست جمهوری، صلاحیتش به دلیل عدم سابقه سیاسی محرز نشد؛ اما با نقش آفرینی ایشان در سالیان اخیر به خصوص در بخش مناطق آزاد، به نظر میرسد که اینبار مشکلی برای تایید صلاحیت نداشته باشند.
🔹به نظر میرسد که اقبال قشر خاکستری به ایشان در مقایسه با سعید جلیلی بیشتر باشد؛ اما نباید فراموش کنیم که اقبال قشر انقلابی به سعید جلیلی بیشتر است. از سوی دیگر، ناشناخته بودن برنامههای ایشان میتواند یک ضعف بزرگ به شمار بیاید.
🔹پرویز فتاح، حجتالله عبدالملکی، مهرداد بذرپاش و مسعود پزشکیان احتمالا گزینههای جدید انتخابات پیش رو هستند. حضور جوانانی مثل مهرداد بذرپاش میتواند شور و شوق انتخابات را بیشتر کند. هرچند بعید است بذرپاش، عبدالملکی و فتاح شانسی برای پیروزی داشته باشند.
🔹جببه گیریهای اخیر اصلاحات باعث شده است تا بسیاری از آنها به دلیل اظهارات و عملکرد ضد ملی شانسی را برای تایید صلاحیت نداشته باشند. پزشکیان، جهانگیری، همتی و... را باید مهمترین گزینههای اصلاحات بدانیم که بعید است با اقبال مردمی به جبهه انقلاب و عدم حمایت معاندین از انتخابات، اصلاحات شانسی برای پیروزی داشته باشد.
به شرط حضور محمد مخبر در انتخابات باید شاهد اقبال مردمی به ایشان نیز باشیم. به هر حال ایشان منتخب آیتالله شهید رئیسی در مسند معاون اولی به شمار میرود و بعید نیست به دلیل ادای دین، مردم به ایشان رای دهند.
🔹بزرگترین ضعف جبهه انقلاب این است که گزینه اجماعساز ندارد. اکنون که حضور آیتالله اعرافی و آیتالله میرباقری تکذیب شده است، باید بگوییم که این بحران عمیقتر هم شده است. خرد شدن رای جبهه انقلاب بین سعید جلیلی، سعید محمد و محمد مخبر باعث میشود که شانس لاریجانی افزایش پیدا کند.
🔹عقیده نگارنده این است که جبهه انقلاب یا باید به دنبال گزینه اجماعساز باشد و یا اینکه خیلی سریع بر روی گزینههای فعلی متحد شوند. در غیر این صورت حضور اصلاحات که نه؛ ولی حضور علی لاریجانی در دور دوم انتخابات قوت میگیرد.
✍️فردین
👈#یادداشت
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
💠@sobh_iran
لکن در عصر غیبت امام زمان(عج) این ممکن نبوده و وظیفه جامعه مسلمانان و خصوصا نوّاب آن حضرت، عهدهداری امر حکومت توسط خودشان و به وسیله انتخاباتی میباشد که در آن موازین شرعی رعایت شود و افراد اصلح مورد انتخاب قرار گیرند.
🔹️موضوعی که باید مورد بحثمان قرار گیرد آن است که"با توجه به فرمایشات قرآن و سیره معصومین"، ️
چگونه ممکن است دموکراسی و آراء مردم با دستورات الهی و حاکمیت توحید سازگار گردد؟
آیا این دو ماهیتاً می توانند در یک راستا قرار گیرند؟
آیا نتیجه آن، ارتقاء و پیشرفت خواهد بود؟
🔹️۱. به طور کلی ابتدا باید در نظر داشت آنچه بدیهی است، نقش مردم و طبقه نخبه جامعه در انتقال قدرت سیاسی و به دنبال آن ایجاد یک نظام دینی و مردمی میباشد که در نتیجه آن ایجاد امنیت در حوزههای مختلف کلان مانند اقتصادی، نظامی و اجتماعی است.
🔹️۲. تکلیف هر مسلمان در این حوزه احساس مسئولیت نسبت به زندگی و سرنوشت مردم به عنوان برادر دینی است که سفارش آشکار اسلام بوده و نتیجتا مقتضی حمایت از اشخاص واجد شرایط داوطلبی(کاندیداتوری) و دعوت از مردم برای انتخاب کردن است.
🔹️۳. در این حوزه احادیث آیات و سفارشات متنوعی از سوی بزرگان دین برای ایجاد وحدت ملی و تشویق به انتخاب موجود میباشد که در حال حاضر نیز مورد تاکید بسیار مقام معظم رهبری نیز است که چند نمونه از موارد پایه آنها را ذکر میکنیم:
🔹️۱. مخدوش کردن شایسته سالاری و شایسته گزینی با تشویق و ترغیب به انتخاب افرادی که هرچند شهرت و محبوبیت اجتماعی دارند اما صلاحیت، تجربه و سابقه موفق مدیریتی ندارند و مانع رأی آوردن افراد صالح میشوند.
🔹️۲. اعتماد زدایی از برگزارکنندگان انتخابات با بزرگ کردن نقاط ضعف و ناکارآمدیها و یا اشتباهات صورت گرفته و یا حتی برخی تنگ نظریها در تأیید صلاحیتهای مرسوم. خلاصه بنای این عده این است که به هر نحو ممکن از هر امری با اختلاط حق و باطل در جهت سیاهنمایی و کاستن امید و انگیزه مردم استفاده کنند.
🔹️۳. نادیده گرفتن دستاوردهای نظام و پیشرفتها از جمله دستیابی به استقلال، حفظ تمامیت ارضی (با وجود جنگ 8 سال)، پیشرفتهای چشمگیر علمی، هستهای، ارتقای قدرت منطقهای، افزایش قدرت نظامی و دفاعی، رشد معنویت در جوانان و حرکت جوانان به سوی قلههای بلند جهاد، ایثار و …
🔹️۴. بزرگنمایی مشکلات اقتصادی و معیشتی و القای این مطلب که این مسائل منحصراً معلول بیکفایتی، سوء مدیریت و اختلاس باندهای قدرت است؛ تحریمها و کارشکنیهای ظالمانه آمریکا و اروپا نقشی در این زمینه ندارد و اگر هم به تحریمها ارتباط دارد، آن هم معلول اتخاذ سیاست خارجی غلط نظام است...
👇👇ادامه
🔹هرچند که متاسفانه ضعف و کمکاری برخی مسئولین در تبیین و روشنگری شرایط زمانی و مکانی نظام جمهوری اسلامی ایران و ایستادگی آن در مقابل نظام طاغوتی حاکم بر جهان به پشتوانه جوانان مومن و شهادتطلب این مرز و بوم، به این اقدامات سوء دشمنان دامن میزند.
🔹بأَنَّهُمْ قَالُوا لِلَّذِينَ كَرِهُوا مَا نَزَّلَ اللَّهُ سَنُطِيعُكُمْ فِي بَعْضِ الْأَمْرِ وَاللَّهُ يَعْلَمُ إِسْرَارَهُمْ
(این به سبب آن است که آنان به کسانی چون مشرکان و کافران که نازل شدن وحی را خوش نداشتند، گفتند: ما در بعضی از امور که بر ضد مؤمنان است از شما اطاعت خواهیم کرد. در حالی که خدا اسرارشان را میداند.)
🔹اتَّقُوا اللهَ فی عِبادِهِ وَ بِلادِهِ فَاِنَّکُم مسؤولونَ حَتّی عَنِ البِقاعِ وَ البَهائِمِ وَ أطِیعوا اللهَ وَ لاتَعصُوهُ (از خدا نسبت به بندگان و شهرهایش پروا کنید که دارای مسؤولیّت هستید. حتّی نسبت به زمینها و حیوانات و خداوند را اطاعت کنید و از نافرمانی او بپرهیزید.)
🔹با این حال با وجود این موانع امید ما خصوصا نسل جوان و دغدغهمند به خواص و فرهیختگان جامعه میباشد که تحت عنوان جهاد تبیین و فعالیتهای کارشناسی عمّارگونه با موضعگیری صحیح و به حق خود، جامعه را با تکنیکهای جنگ شناختی دشمن آشنا کنند. در این مواقع حساس، نقش راهبری و جهتدهی خود را نسبت به اقشار مختلف مردم به خوبی ایفا نمایند. هرچند که لایه اساسی مخاطبان تبیین، نخبگان و مسئولان هستند. اتفاقا در مواجهه با نخبگان، مسئولان، روشنفکران، عالمان دینی و کسانی که در مسند هدایت مردم قرار دارند جهاد تبیین ارزش مضاعف پیدا میکند؛ زیرا مجاهدت مضاعفی لازم است تا فردی که در رأس دستگاه تبلیغی یا رسانهای است، مطلب برایش روشن شود و او بتواند برای دیگران روشنگری کند؛ بنابراین، یکی از مهمترین مخاطبان تبیین، نخبگان، مسئولان و مدیران هستند.
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
💠@sobh_iran
📌پروژه مطرح کردن شمخانی برای انتخابات
🔹اگرچه مصاحبه و ادعاهای محمود واعظی درخصوص شمخانی علیالظاهر نوعی برائت جستن از شمخانی است اما درحقیقت پروژهای برای مطرح کردن او بهصورت هوشمندانه برای انتخابات ریاست جمهوری پیشروست. بهراحتی میتوانید با جستجوی کنشگریهای شمخانی در فضای مجازی طی ماههای اخیر، به این مطلب پی ببرید.
🔹ادعاهای واعظی درخصوص کنشهای ضدبرجامی شمخانی و عزم ششباره فریدون برای برکناری وی، بازی مضحک، نخنما و بچگانه جریان اعتدال و اصلاحات برای شخصیتسازی انتخاباتی از علی شمخانی است.
🔹علی شمخانی کاملا همسو با رییس جمهور وقت بود و در ماجرای تصویب ۲۰ دقیقهای برجام هم، حافظه تاریخی جامعه فراموش نمیکند که نقشآفرینی ایشان چگونه بود. اما افرادی مثل واعظی با سبقه اصلاحاتی و اعتدالی به صراحت کذبیاتی را مطرح میکند که در حقیقت توهین به شعور مخاطب میباشد. مضاف براینکه این طیف طبق معمول میخواهند عدم تعویض افراد را به گردن مقام معظم رهبری انداخته و از معظم له، برای منافع جناحی و انتخاباتیشان هزینه کنند.
✍️محمد بروجردی
👈#یادداشت
💠@sobh_iran
📌 صفحه نخست روزنامههای امروز شنبه ۱۲ خرداد
💠@masaf_najva