اسطوره عاشورا در سینه مردم ریشه دوانده است
🔺 زایشگاه اصلی اسطورهها سینه مردم است. معمولاً حکومتها از آنجا که کارکرد ناگزیرشان محدود کردن آزادی مردم است، نمیتوانند نقش چندان بنیادینی در ریشه دواندن اسطورهها در قلوب مردم داشته باشند.
🔸مقاطع تاریخی بسیاری را میتوان یافت که عزاداری اباعبدا... مورد تعقیب حکومتها قرار گرفته است.
🔸متوکل عباسی آرامگاه مطهر امام حسین (علیه السلام) را تخریب کرده و به آب بست.
🔸رضا شاه پهلوی هرگونه مظاهر عزاداری محرم را ممنوع کرده و مورد تعقیب قرار داد.
🔸مأموران حزب بعث عراق اگر در مسیرهای منتهی به کربلا زائرین مشایه امام حسین (علیه السلام) را پیدا میکردند به قتل میرساندند.
🔸 حتی امروزه نیز شاهد آن هستیم که حکومت علی اف در آذربایجان با عزاداران حسینی، امنیتیترین برخوردها را میکنند.
🔰 با این حال حتی اگر این برخوردهای حکومتی را به تمام تاریخ تعمیم ندهیم، میتوانیم چنین ادعا کنیم که اسطوره عاشورا در سینه توده مردم بوده که نشو و نما یافته است. حتی اگر به چند سال پیش نگاهی بیاندازیم، غیرمنصفانه نیست اگر بگوییم دو دولت ایران و عراق نقش چندانی در برپایی مراسم عظیم اربعین ایفاء نکردند و حتی در سالهای ابتدایی سعی کردند با بیتفاوتی از کنار آن عبور کنند و انگیزه خودجوش توده مردم بود که موتور محرکه برپایی این گردهمایی عظیم بود.
#عاشورا_تبلور_تاریخی_یک_اسطوره
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
وقتی کار دشوار شد... /استغاثه حضرت زینب سلام الله علیها به پیامبر صلی الله علیه و آله
✍️ ابوبکر حصنی دمشقی (از علمای مخالفین شیعه) مینویسد:
زمانی که حسین بن علی رضی الله عنهما در روز عاشوراء اول سال ۶۱ هجری به شهادت رسید در حالی که ۵۴ سال و ۱۵ روز داشت و واقع شد آن چه واقع شد از اسارت و بردن زنان و کودکان، هنگامی که از شهداء عبور کردند، زینب دختر علی رضی الله عنهما در حالی که به پیامبر (صلی الله علیه و آله) اسغاثه میکرد گفت یا محمداه، این حسین است که در صحراء در فضای باز افتاده است و پیکرش آغشته به خون است و اعضای بدنش بریده شده است یا محمداه. هنگامی که سال ۴۰۳ هجری رسید مردم کوفه بیماری آبله شدیدی گرفتند و ۱۵۰۰ نفر از آنان نابینا شدند که تمامشان از نسل کسانی بودند که در شهادت حسین رضی الله عنه حاضر بودند.
📚 الحصنی الدمشقی، دفع شبه من شبه وتمرد، ص ۱۳۷
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
چند عبارت از ائمه علیهم السلام و افراد مختلف در خصوص حضرت زینب سلام الله علیها
🔰 عفت و حیا
یحیی المازنی میگوید: مدت زیادی در مدینه همسایه حضرت علی بن ابی طالب علیه السلام و نزدیک منزلی که دخترش زینب سکونت داشت، بودم. به خدا قسم هیچ وقت او را ندیدم و هیچ صدایی از او نشنیدم و هنگامی که میخواست به زیارت جد خود مشرف شود، شب از منزل خارج میشد. امام حسن علیه السلام در سمت راست او و امام حسین علیه السلام در سمت چپ او و امیرالمؤمنين علیه السلام در جلوی او حرکت میکرد. هنگامی که به قبر میرسیدند، امیرالمؤمنین سلام الله علیه جلوتر میرسیدند و نور قندیلها را خاموش میکردند. یک مرتبه امام حسن مجتبی سلام الله علیه از آن حضرت علت این کار را پرسیدند. امیرالمؤمنین سلام الله علیه پاسخ دادند: میترسم کسی چشمش به خواهرت زینب بیافتد.
📚وفیات الأئمة، ص ۴۳۵-۴۳۶
🔰عقل و کمال
زینب عقیله، دختر حضرت علی بن ابی طالب سلام الله علیهما میباشد. مادر او (حضرت) فاطمه دختر پیامبر میباشد. همین عقیله کسی است که ابن عباس کلام (حضرت) فاطمه پیرامون فدک را از او نقل کرده چنان چه ابن عباس گفت: عقیله ما زینب دختر (حضرت) علی برای من حدیث را نقل کرد.
📚مقاتل الطالبیین، ص ۲۵
🔰دکتر عایشه بنت شاطئ
این لقب (عقیله) بر ایشان غلبه یافت فلذا به ایشان عقیله گفته میشد و به این لقب شناخته شد.
📚السیدة زینب عقیلة بنی هاشم رضی الله عنها، ص ۵۳
🔰 علم
امام سجاد علیه السلام: به حمد الله شما زن عالمی هستی که استاد نداشته و فهمیدهای هستی که کسی به شما تفهیم نکرده است.
📚الاحتجاج، ج ۲، ص ۳۰۵
🔻چنانچه در برخی از روایات آمده است، حضرت زینب سلام الله علیها دارای مجلس علمی پرباری بوده و زنانی که قصد تفقه در دین داشتند بر (حلقه درسی) ایشان وارد میشدند... حضرت زینب سلام الله علیها از لحاظ لطافت و مهربانی شباهت به مادر خود داشته و در مقام علم و تقوا شبیه پدرش بود.
📚السیدة زینب عقیلة بنی هاشم رضی الله عنها، ص ۵۳
🔰نائب الامام
امام حسین سلام الله علیه روز عاشورا در ظاهر امر به خواهرش زینب دختر امیر المؤمنین علیه السلام وصیت نمود به طورى كه علومى كه از امام زین العابدین علیه السلام ظاهر میگشت، به حضرت زینب نسبت میرسانید و امام حسین علیه السلام براى حفظ جان فرزندش زین العابدین، آن علوم را به خواهرش وصیت كرده بود كه بعدها به امام زین العابدین بدهد.
📚كمال الدین و تمام النعمة، ج۲، ص ۵۰۱
🔰عبادت
امام سجاد علیه السلام میفرمایند: ندیدم که عمهام نماز شب را نشسته بخواند مگر شب یازدهم محرم چرا که او هیچ شبی تهجد خودش را ترک نکرد و عبادتهای مستحبی ایشان حتی تا این شب غمانگیزی که همه عزیزانش را از دست داده بود، برقرار بود و در آن روز، مصیبت بر آن حضرت پشت سر هم وارد میشد... به تحقیق که عمهام زینب سلام الله علیها با توجه به این مصیبتها و سختیها که در راه ما به شام بر او وارد شده بود، نافلههای شب او ترک نشد.
📚عوالم العلوم و المعارف والأحوال من الآیات و الأخبار و الأقوال، ج ۱۱ ص ۹۵۳
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
ثواب گریه بر مصیبتهای حضرت زینب سلام الله علیها مانند ثواب گریه بر حسنین علیهم السلام
✍ مرحوم سید نور الدین جزائری در کتاب شریف "الخصائص الزینبیة" از زبان پیامبر صلی الله علیه و آله مینویسد:
🔰 کسی که بر او (حضرت زینب) و مصیبتهایش گریه کند، ثوابش به مانند گریه بر دو برادرش (امام حسن و امام حسین صلوات الله و سلامه علیهما) میباشد.
📚 سید نور الدین جزائری، الخصائص الزینبیة ص ۳۲
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
امام معصومی که برای عزاداران غذا آماده میکرد
🔰 لمَّا قُتِلَ الْحُسَيْنُ بْنُ عَلِيٍّ ( عليهما السَّلام ) لَبِسَ نِسَاءُ بَنِي هَاشِمٍ السَّوَادَ وَ الْمُسُوحَ ، وَ كُنَّ لَا يَشْتَكِينَ مِنْ حَرٍّ وَ لَا بَرْدٍ ، وَ كَانَ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ ( عليهما السَّلام ) يَعْمَلُ لَهُنَّ الطَّعَامَ لِلْمَأْتَمِ.
▫️ زمانی كه حسين بن علی (عليهما السلام) به شهادت رسيد، زنان بنی هاشم لباسهای سياه و جامههای خشن مويين پوشيدند و از گرما و سرما شكايت نمیكردند و پدرم، علی بن الحسين (عليهما السلام) برای عزاداران غذا آماده میکرد.
📚 البرقی، المحاسن، ج ۲ ص ۴۲۰
📚 الحر العاملی، وسائل الشيعة ( آل البيت ) ج ۳ ص ۲۳۸
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
✍ گوشهای از زندگانی زهیر بن قین
▪️روز دوم محرم سال ۶۰ امام حسین (علیه السلام) با ياران خود به كربلا رسيد. پس از اين كه خطبهای خواندند و از بیوفایی مردم و بیدينی آنها خبر دادند، آمادگی خود را برای مرگ و زير سلطه ستمگران نرفتن بيان فرمود.
▫️ بعضی از ياران از جای برخاستند و آمادگی خود را اعلام كردند. از جمله آنها زهير بود كه پيش از همه تجديد بيعت كرد: سمعنا يابن رسول الله مقالتك، و لو كانت الدنيا لنا باقية و كنا فيها مخلدين لاثرنا النهوض معك علي الاقامة فيها؛
▫️ای فرزند رسول الله گفتارتان را شنيديم، اگر دنيا برای ما ماندنی و هميشگی باشد، قيام همراه با شما را بر هميشگی زيستن ترجيح داديم.
▪️در شب عاشورا که حضرت خواستند تکلیف را از دوش همراهان بردارند باز زهیر پس از عباس علیه السلام از خانواده حضرت و پس از مسلم بن عوسجه عرض کرد: «وَ اللَّهِ لَوَدِدْتُ أَنِّي قُتِلْتُ ثُمَّ نُشِرْتُ ثُمَّ قُتِلْتُ حَتَّى أُقْتَلَ هَكَذَا أَلْفَ مَرَّةٍ وَ أَنَّ اللَّهَ تَعَالَى يَدْفَعُ بِذَلِكَ الْقَتْلَ عَنْ نَفْسِكَ وَ عَنْ أَنْفُسِ هَؤُلَاءِ الْفِتْيَانِ مِنْ أَهْلِ بَيْتِكَ»
▫️سوگند به خدا دوست میداشتم كشته شوم و دوباره زنده گردم و به همين كيفيت هزار مرتبه كشته شوم و زنده گردم و خداى متعال از طریق من تو و جوانان اهل بيتت را از آسيب دشمنان نگهدارى فرمايد.
📚 تنقیح المقال ج۱، ص۴۵۲–۴۵۳
📚 سماوی، محمد، إبصارالعین فی أنصار الحسین عليه السلام ، ص۱۶۱
📚 نفس المهموم، ص ۲۷۷
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
هراس آن دارید که مردم شما را بربایند...
🔰 فَقَالَ (امیرالمؤمنین صلوات الله علیه) يَا بُنَيَّةِ الْحَدِيثُ كَمَا حَدَّثَتْكَ أُمُّ أَيْمَنَ وَ كَأَنِّي بِكِ وَ بِبَنَاتِ أَهْلِكِ سَبَايَا بِهَذَا الْبَلَدِ أَذِلَّاءَ خَاشِعِينَ تَخافُونَ أَنْ يَتَخَطَّفَكُمُ النَّاسُ فَصَبْراً صَبْراً
🔅 امیرالمؤمنین علیه السلام به حضرت زینب صلوات الله علیها فرمودند: دختر عزیزم! حدیث همان است که امّ ایمن برایت شرح داده است؛ گویا تو را به همراه زنان خاندانت میبینم که به اسارت و خواری به این سرزمین آورده میشوید و هراس آن دارید که مردم شما را بربایند پس صبر پیشه کن؛ صبر...
📚 بحار الأنوار، ج ۴۵، ص ۱۸۳
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
دربانِ عبید الله بن زیاد: دیوار دارالإماره خون گریه کرد (بر اساس منابع اهل سنت)
🔰 حدثني بواب عبيد الله بن زياد أنه لما جئ برأس الحسين فوضع بين يديه، رأيت حيطان دار الامارة تسايل دما
▫️دربان عبیدالله بن زیاد میگوید: هنگامى كه سر مبارک امام حسين عليه السلام را در برابر ابن زياد نهادند، ديدم كه از ديوارهاى دارالإماره خون جارى مىگشت.
📚 المزی، تهذيب الكمال ج ۶ ص ۴۳۴
💢 اتفاقات از این دست به قدری در منابع مختلف شیعه و غیر شیعه پر تکرار است که اصل وقوع چنین مسائلی در خصوص امام حسین علیه السلام هیچ جای انکاری ندارد.
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
✍ اسطوره عاشورا با فرهنگ ایران و ایرانی پیوند خورده است
🔺 اگرچه همانطور که گفتیم گستره قلمرو فرهنگ عاشورا فراتر از یک فرهنگ و منطقه جغرافیایی خاص است، ولی چنین گفتهای ناقض این نیست که عاشورا عمیقاً در فرهنگ اقوام ایرانی ریشه دوانده باشد.
▫️ قرنهاست که پدران ما برپایی شعائر حسینی را با گوشت و خون ما ممزوج کردهاند. سالهای سال همان پردهخوان نقال سوگ سیاوش و رستم، راوی پرده عظیم عاشورا بوده است.
▫️ سالهای سال حتی آن ایرانیانی که در هفت آسمان یک ستاره نداشتند، حاضر نبودند از بزرگداشت یاد و نام امام حسین (علیه السلام) چشم پوشی کنند و این شعائر نقطه اشتراک تمامی اقوام ایرانی از ترک و فارس و کرد و لر و بلوچ و عرب بوده است.
🔸با توجه به این مسأله امکان این هست که دشمنان ایران از دریچه فرهنگ امام حسین (علیهالسلام) سعی در نفوذ صفوف این ملت داشته باشند، همانطور که سفارت انگلستان در روز عاشورا قیمه نذری پخش میکرد، شیعه لندنی خود مدعی علم شعائر حسینی شده است و بلوای سال ۸۸ با شعارهای عاشورایی به اوج رسید؛ ولی رویارو کردن این مردم با امام حسین (علیهالسلام) تا کنون از کسی ساخته نبوده است. همانطور که پایان بلوای ۸۸ هتک حرمت عزای امام حسین بود و نقطه پایان جنبش ززا میتواند زمانی باشد که خود را در قُلزُم خونین عزاداری اباعبدا... غرقه کند.
#عاشورا_تبلور_تاریخی_یک_اسطوره
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
خبری از یک واقعه
🔻 با علی علیه السلام به سمت صفین در حرکت بود.
هنگامی که به نینوا رسید، علی بن ابی طالب فرمود:
صبر کن!
کنار رود فرات صبر کن
گفتم چرا؟
فرمود روزی بر پیامبر وارد شدم و چشمانش پر از اشک بود.
گفتم ای پیامبر خدا، آیا کسی شما را عصبانی کرده است؟ چرا چشمانتان پر از اشک است؟
پیامبر فرمودند: قبل از این که تو بیایی جبرئیل پیش من بود و به من گفت که حسین نزدیک رود فرات به شهادت خواهد رسید.
🔸 سپس پیامبر به من گفت: آیا میخواهی از تربت آنجا ببویی؟
گفتم بله
پیامبر دستش را دراز کرد و مقداری از خاکی را برداشت و آن را به من داد نتوانستم جلوی پر اشک شدن چشمانم را بگیرم...
📚 مسند ابی یعلی ج ۱ ص ۲۹۸
💢 این روایت که در منابع اهل سنت آمده را عبدالله بن نجی از پدرش نقل کرده و محقق کتاب هم سند آن را معتبر دانسته است.
روایات متعددی وجود دارد که نشان میدهد جدا از علم خود امام حسین علیه السلام اخبار متعددی از پیامبر صلی الله علیه و آله و امیرالمؤمنین و امام حسن مجتبی علیهما السلام در خصوص کربلا وجود داشته است.
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
خون لخته در بیت المقدس
🔻 در منابع اهل سنت اینگونه گزارش شده است:
لَمَّا قُتِلَ الْحُسَيْنُ بن عَلِيٍّ رَضِي اللَّهُ عنه لم يُرْفَعْ حَجَرٌ بِبَيْتِ الْمَقْدِسِ إِلا وُجِدَ تَحْتَهُ دَمٌ عَبِيطٌ
وقتی (امام) حسين (علیه السلام) كشته شد، در بيت المقدس هر سنگی را كه برداشتند، ديدند زيرش خونِ لخته است.
📚 طبرانی، المعجم الكبير ج ۳ ص ۱۱۳
💢 شبیه به این اتفاق (خونین شدن اجسام بعد از شهادت سید الشهداء علیه السلام) در گزارشهای مختلف منابع مخالفین شیعه آمده است.
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
✍ حماسه عاشورا فطری و اخلاقی است
🔺اسطورهها روایت پیروزیها و فتوحات یک ملت هستند و اقوام باستان چندان ضرورتی احساس نمیکردند که این پیروزی توأم با رعایت اصول اخلاق و انصاف باشد.
🔸فاتحان تروا ابایی نداشتند از اینکه شهری را به آتش کشند و مردمانی را از دم تیغ گذرانند و به زنان تعرض کنند؛ و حتی به آن افتخار میکردند.
🔸ساگاهای اقوام اسکاندیناوی داستان فتح سرزمینها و مردمان جدید است. در اکثر اسطورهها پیروزی است که کانون اسطوره را تشکیل میدهد؛ فطرت انسانی، انصاف و عدالت هم اگر وجود داشته باشد در حاشیه داستان قرار دارد.
🔰 اما اسطوره عاشورا، حماسهای است که متن آن فطرت و اخلاق و آزادیخواهی است و جنگاوری و قهرمانی در حاشیه داستان است.
▫️در واقع حماسه عاشورا نه روایت یک فتح نظامی که برعکس داستان یک شکست نظامی است؛ ولی شکستی که بیشتر از تمامی کشورگشاییها، چهره تاریخ را دگرگون کرده است.
▫️در حقیقت یکی از موارد منحصربفرد جهانی است که سلحشوران شیعه نه از یک پیروزی که از یک شکست نظامی الهام میگیرند و یکی از قهرمانان الهام بخش آنها دختری سه ساله است که بیش از تمامی قهرمانان اسطورهها، آنها را بر میانگیزد که دلها را فتح کنند نه سرزمینها را.
#عاشورا_تبلور_تاریخی_یک_اسطوره
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
تربت کربلا و شهید تشنهای که بین دو نهر آب کشته میشود در کلام امیرالمؤمنین علیه السلام
🔰 ابن ابی شیبه، استاد بخاری با سندی معتبر از امیرالمؤمنین نقل میکند که:
لَیُقْتَلَنَّ الْحُسَیْنُ ظلما، وَإِنِّی لَأَعْرِفُ بتُّرْبَةَ الَّتِی یُقْتَلُ فِیهَا قَرِیبًا مِنَ النَّهْرَیْنِ
▪️همانا حسین را با ظلم خواهند کشت و من به خوبی تربتی که روی آن و در نزدیک دو رود کشته میشود را میشناسم...
📚 مصنف ابن ابی شیبة ج ۱۰ ص ۳۹۲
💢 سند این روایت معتبر است و هیثمی در کتاب مجمع الزوائد نیز به اعتبار سند اشاره میکند.
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
✍ وقتی مناجات حضرت موسی با خدا به عاشورا میرسد...
🔰 در حدیث مناجات حضرت موسی علی نبینا وآله و علیه السلام آمده که عرض کرد: پروردگارا چرا امت (حضرت رسول) محمّد (صلی الله علیه و آله) را بر بقیه امتها برتری دادهای؟
خداوند متعال فرمودند: آنها را برای ده ویژگی برتری بخشیدم.
▫️موسی گفت و آن ده خصلت چیست؟ آنها را به من بیاموز تا آنها را به بنیاسرائیل تعلیم دهم.
خداوند متعال فرمودند: نماز و زکات و روزه و حج و جهاد و (روز) جمعه و جماعت و قرآن و عِلم و عاشورا.
▫️موسی گفت: پروردگارا عاشورا چیست؟ خداوند فرمودند: گریه و تباکی بر سبط (رسول الله) محمّد (صلی الله علیه و آله) و مرثیه و عزا بر مصیبت فرزندان مصطفی. ای موسی هیچ بندهای از بندگانم نیست که در آن زمان برای فرزندان مصطفی بگرید و تباکی کند و عزادار گردد مگر این که بهشت برای اوست؛ به طور دائمی در آن است و هیچ بندهای نیست که در راه محبت پسرِ دخترِ پیامبرش (امام حسین سلام الله علیه) از مالش انفاق کند و فردی را طعام دهد یا غیر آن، به درهمی یا دیناری، مگر اینکه در دنیا به مال او هفتاد برابر برکت دهم و در بهشت آزاد خواهد بود و گناهانش را بیامرزم و به عزت و جلالم سوگند هر کس از مرد یا زن، از چشمانش اشک جاری شود در روز عاشورا و غیر آن، ولو به اندازه یک قطره، مگر اینکه اجر صد شهید برای او مینویسم.
📚 مجمع البحرین، ج ۳ ص ۴۰۵ و ۴۰۶
📚 جامع أحاديث الشيعة، ج ۱۲ ص ۵۵
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
✍ آیا حماسه عاشورا در طول زمان عاری از هرگونه آرایه و پیرایه اغراق آمیز باقی مانده است؟ (قسمت اول)
🔺طبیعتاً هر فرهنگی که در میان توده مردم ریشه دوانده، نمیتواند خالی از پیرایههای اغراق آمیز عوامانه باشد. از آن گذشته جانمایه اسطورهها اغراق و بزرگنمایی است. هر چند که عظمت حماسه عاشورا به قدری است که بزرگنمایی در آن گاهی دشوار میشود و لازم است برای ملموس شدن از عظمت آن کاست تا از عرش به زمین بیاید.
🔸با این حال طبیعتاً در طول زمان ذهن ساده عوام پیرایههای اغراق آمیزی به داستان افزودهاند که در میان توده رواج یافتهاند بدون اینکه سندی داشته باشند و برای بسیاری از ما این حالت پیش آمده که باور کردن این پیرایههای اغراق آمیز از زبان مداحان و راویان داستان دشوار باشد.
🔸با این همه باید به این نکته توجه داشته باشیم که علمای بزرگ شیعه مانند شهید مطهری، امام راحل و مقام معظم رهبری همواره در صف اول مقابله با این پیرایهها حضور داشتهاند تا جایی که در برخی مقاطع ذهن سادهانگار برخی از عامه چنین مقابلهای را مقابله با نفس حماسه اباعبدا... (علیهالسلام) تلقی کردهاند.
(ادامه دارد)
#عاشورا_تبلور_تاریخی_یک_اسطوره
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
✍ رجز حضرت علی اکبر علیه السلام در روز عاشورا
🔰 أَنَا عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍ
نَحْنُ وَ بَيْتِ اللَّهِ أَوْلَى بِالنَّبِيِ
أَطْعَنُكُمْ بِالرُّمْحِ حَتَّى يَنْثَنِي
أَضْرِبُكُمْ بِالسَّيْفِ أَحْمِي عَنْ أَبِي
ضَرْبَ غُلَامٍ هَاشِمِيٍّ عَرَبِيٍ
وَ اللَّهِ لَا يَحْكُمُ فِينَا ابْنُ الدَّعِيِ
💢 منم علی، فرزند حسین بن علی، به خدای کعبه سوگند، ما به (جانشینی) پیامبر اولی هستیم. شما را با نیزه آنقدر میزنم تا خم گردد شما را با شمشیر چنان ضربت میزنم که شمشیر در هم پیچد ضربت زدن جوانی هاشمی علوی به خدا سوگند، حرامزاده (ابن زیاد) بر ما حکومت نخواهد کرد.
📚 علامه مجلسی، بحارالأنوار ج ۴۵ ص ۶۵
🔅 زمانی که امام حسین علیه السلام میخواست ایشان را به میدان بفرستد فرمودند:
▫️اللَّهـُمَّ اشْهَدْ عَلی هـَؤُلاءِ الْقَوْمِ، فَقَدْ بَرَزَ إِلَیْهِمْ غُلامٌ اشْبَهُ النـَّاسِ خَلْقاً وَ خُلْقاً وَ مَنْطِقاً بِرَسُولِکَ مُحَمَّد (صلی الله علیه و آله)، کُنَّا إِذَا اشْتَقْنا إِلی نَبِیِّکَ نَظَرْنا إِلی وَجْهِهِ، اللَّهُمَّ امْنَعْهُمْ بَرَکاتِ الْأَرْضِ، وَ فَرِّقْهُمْ تَفْریقاً، وَ مَزِّقْهُمْ تَمْزیقاً، وَ اجْعَلْهُمْ طَرائِقَ قِدَداً، وَ لا تُرْضِ الْوُلاةَ عَنْهُمْ أَبَداً، فَإِنَّهُمْ دَعَوُونا لِیَنْصُرُونا ثُمَّ عَدَوا عَلَیْنا یُقاتِلُونَنا
🔹خدایا! بر این گروه ستمگر گواه باش کـه اینک جوانی به مبارزه بـا آنان میرود که از نظر صورت و سیرت و گفتار، شبیه ترین مردم بـه رسول تو، حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) است. ما هر زمان که مشتاق دیدار پیامبرت میشدیم، به چهره او مینگریستیم. خدایا! برکات زمین را از آنان دریغ دار و اجتماع آنان را پراکنده و متلاشی ساز و آنان را گروههای مختلف و متفاوتی قـرار ده و والیان آنها را هیچ گاه از آنان راضی مگردان! که اینان ما را دعوت کردند تا به یاری ما برخیزند، ولی اینک ستمکارانه به جنگ با ما برخاستند.
📚 علامه مجلسی، بحارالأنوار ج ۴۵ ص ۴۳
📚 شیخ عبدالله بحرانی، العوالم ص ۲۸۵
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
روزه گرفتن در روزهای تاسوعا و عاشورا
🔺 برخی دشمنان اهل بیت علیهم السلام بنا بر سنت شادی که بنیامیه از به شهادت رساندن امام حسین و اسارت نوامیس حضرت داشتند توصیه به روزه در تاسوعا و عاشورا میکنند.
🔸 در کتاب وسائل الشیعه بابی وجود دارد که برخی از روایات حرمت روزه در تاسوعا و عاشورا را بیان کرده است. بنا بر روایات در خصوص کسانی که چنین روزهایی را روزه بگیرند خدا او را در حالی با آل زیاد محشور میکند که قلبش مسخ شده باشد و مورد سخط خدا قرار گرفته باشد.
📚 الحر العاملی، وسائل الشیعه ج ۱۰ ص ۴۶۰
📚 کلینی، کافی ج ۴ ص ۱۴۷
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
مقام والای حضرت اباالفضل العباس علیه السلام در کلام امام معصوم
✍ شیخ صدوق در خصال خود از قول امام سجاد سلام الله علیه چنین مینویسد:
🔰 قَالَ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ علیهما السلام رَحِمَ اللَّهُ الْعَبَّاسَ يَعْنِي ابْنَ عَلِي... وَ إِنَّ لِلْعَبَّاسِ عِنْدَ اللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لَمَنْزِلَةً يَغْبِطُهُ بِهَا جَمِيعُ الشُّهَدَاءِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ.
🔅 امام سجاد علیه السلام فرمودند: رحمت خدا بر عباس بن علی ... و برای او نزد خداوند متعال در روز قیامت مقامی است که همه شهدا به آن غبطه میخورند.
📚 الخصال، ص ۶۸
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
روایت کاملی که عبارت «لَا یَوْمَ کَیَوْمِکَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ» در آن آمده است/روضهخوانی امام حسن برای امام حسین علیهما السلام
🔅 امام صادق سلام الله علیه میفرمایند:
یک روز امام حسین علیه السّلام نزد امام حسن علیه السلام رفت و وقتی به امام حسن نظر کرد، گریان شد.
🔸امام حسن فرمود: یا حسین! برای چه گریان شدی؟ فرمود: برای آن ظلمی که در حق تو خواهد شد.
🔸امام حسن فرمود: آنچه موجب قتل من میشود، یک زهری است که به وسیله دسیسهای به خورد من داده خواهد شد. ولی هیچ روزی مثل روز (عاشورای) تو نخواهد بود یا اباعبدالله! زیرا تعداد سی هزار نفر مرد در اطراف تو اجتماع میکنند که گمان مینمایند از امت جد ما خواهند بود و خود را به دین اسلام میبندند. آنان برای کشتن، ریختن خون، هتک حرمت، اسیر کردن فرزندان و زنان و تاراج نمودن اموال تو ازدحام خواهند کرد!
🔸در یک چنین موقعی است که لعنت خدا دامنگیر بنیامیه میشود؛ آسمان خاکستر و خون میبارد؛ و هر چیزی برای مظلومیت تو گریان میشود، حتی وحوش صحرا و ماهیان در دریاها!
📚 شیخ صدوق، امالی ص ۱۷۷
💢 همانطور که از این روایت مشخص است عبارت مشهور، کلام امام حسن مجتبی علیه السلام است که قبل از وقوع کربلا فرمودند و اتفاقاتی که خواهد افتاد را بازگو کرده و روضه خواندند.
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh