♨️ میزان تمایل مردم نواحی مختلف جهان به واکسن کرونا
🔹طبق نتایج نظرسنجی گالوپ در سال 2020 که ماه قبل منتشر گردید، مردم کشورها و مناطق مختلف جهان برخورد متفاوتی با واکسن کرونا دارند.
🔸کشورهای اروپای شرقی، روسیه و آسیای میانه طبق این نظرسنجی کمترین تمایل به دریافت واکسن کرونا را از خود نشان دادهاند.
🔹کشورهای اروپای غربی، ایالات متحده و کشورهای آفریقای غربی اما در سطح بالاتری قرار دارند و کمی بیش از نصف مردم از خود اظهار تمایل نشان دادهاند.
🔸کشورهای آمریکای لاتین، آفریقای شرقی، آسیای جنوبی و شرقی و برخی کشورهای آسیای غربی از جمله ایران و عربستان و مصر اما تمایل بسیار بالاتری را از خود نشان داده و بالای دو سوم از مردم متمایل به دریافت واکسن کرونا هستند.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️دعوت مخاطبان به شرکت مؤثر در انتخابات ریاستجمهوری
🔹به مناسبت فرا رسیدن موعد انتخاب ریاستجمهوری، واحد سلامت مصاف مخاطبان محترم را به شرکت مؤثر و پرشور در انتخابات ریاستجمهوری 1400 دعوت مینماید.
🔸امید است که با انتخابی مناسب، دولت بعدی بتواند با پشتوانه قوی مردمی اقدامات مناسبی را در حوزه سلامت به اجرا بگذارد.
🔹واحد سلامت مصاف ضمن تلاش حداکثری برای کمک فکری و پژوهشی به دولت بعدی در زمینه سلامت، همواره مطالبهگر اصلاحات عمیق ساختاری و مدیریتی در عرصههای مختلف نظام سلامت خواهدبود.
🔸امید است که در چهار سال آینده شاهد تحولات ساختاری مناسب و عمیقی در نظام سلامت کشور و مجموعه وزارت بهداشت و درمان، سیاستهای حوزه جمعیت و همچنین سیاستهای مقابله با کرونا در کشور باشیم.
🔆 به عنوان تنها نکته پزشکی به مخاطبان گرامی توصیه میگردد به علت افزایش میانگین دمای عمومی خصوصاً در نیمه غربی کشور در روزهای اخیر، هنگام حضور پای صندوقهای رأی از قرارگیری طولانیمدت زیر نور مستقیم آفتاب خودداری نموده و یا در صورت لزوم از پوشش مناسب مانند کلاه آفتابی استفاده نمایند.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ صندوق سیار ویژه بیماران کرونایی در بیمارستانها
🔹 سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی در شعب اخذ رای، از اختصاص صندوق رای سیار جهت مشارکت و رای دادن بیماران کرونایی بستری در بیمارستانها خبر داد.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ چرا اوضاع تهیه،تولید و واردات واکسن کرونا نابسامان به نظر می رسد؟
🔹به نقل از فانا: اظهارات حسن روحانی در حالیست که تاکنون وزارت بهداشت بهصورت رسمی فقط دادن مجوز مصرف اضطراری به واکسن کوو ایران برکت را تائید کرده است و تاکنون صحبتی از دادن مجوز به واکسن پاستوکووک (ایران-کوبا) مطرح نشده است.
✍ یکی از مشکلات عدیده حوزه دارو و سلامت که در زمان کرونا بیشتر درک شد، نبود رگولاتور مستقل واکسن در ایران است، به این معنی که هیچ سازمان مستقلی برای بررسی واکسنها و نظارت بر تهیه و توزیع آنها وجود ندارد که از لحاظ ساختاری دچار تعارض منافع در این خصوص نباشد. مثلا سازمان غذا و دارو میتواند خود هم خریدار واکسن باشد و هم مجوز دهنده و هم وارد کننده آن.
به عبارتی عملکرد بخش های نظارتی و بخش های تولید خدمات سلامت هردو به یک مرجع برمیگردد و این ساختار فساد زا است.
این چالشی است که دولت آینده با آن مواجه است.
#تعارض_منافع
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ ماسک خوراکی ژاپنیها/ بهانه ای برای تفکر در مورد آینده پیش رو
✍ خبر تولید ماسک خوراکی توسط ژاپنیها شاید در گام اول جالب باشد و این گزاره را به ذهن متبادر کند که به اصطلاح عامیانه: «این ژاپنیها عجب فکری دارند و چه کارها که نمیکنند!» اما نکتهای حائز اهمیت و کمتر توجه شده در آن نهفته است.
فارغ از اینکه اساساً پرداختن به ساخت ماسک خوراکی یا ماسک قابل شستوشو، ماسکی که موزیک پخش کند یا ماسکی که هر ویژگی تجاری و رفاهی دیگری داشته باشد در صورتی توجیه خواهد داشت که سازنده به فروش امن آن و امکان تجاری سازی آن فکر کرده باشد.
💡 تجاری سازی در بستر مناسبات فرهنگی و اجتماعی مطرح میشود و ارتقای کارکرد ماسک از محافظ سلامت به امکانی برای تغذیه اولاً نشان از پذیرش فرهنگی بالا نسبت به ماسک در جامعه دارد و ثانیاً نشان میدهد که احتمالاً آینده پژوهی انجام شده، آینده پیش رو را خالی از ماسک تصور نخواهد کرد.
ماسک زدن دیگر نه به عنوان عرفی پذیرفته بلکه ضرورتی حیاتی در جهان مورد پذیرش قرار گرفته و به این زودیها پایان نخواهد داشت.
❓ آیا واکسیناسیون به ماسک پایان خواهد داد؟
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی کرونا سخنان روحانی را تکذیب کرد/چرا اوضاع نابسامان بهنظر میرسد؟
🔹 فانا: اظهارات حسن روحانی در حالیست که تاکنون وزارت بهداشت به صورت رسمی فقط دادن مجوز مصرف اضطراری به واکسن کوو ایران برکت را تائید کرده است و تاکنون صحبتی از دادن مجوز به واکسن پاستوکووک (ایران-کوبا) مطرح نشده است.
🔹 در صورت نبود رگولاتور تخصصی و مستقل شاهد چنین نتایجی خواهیم بود، حسن روحانی پیش تر در جریان پیک چهارم کرونا اعلام داشته بود که هرکسی می تواند واکسن وارد کند به دفتر رئیس جمهوری بیاید من شخصا پیگیری می کنم.
🔸 یعنی رئیس جمهوری به دلیل نبود نهاد رسمی و مستقل مسئول رسیدگی به تهیه و توزیع واکسن به صرف اختلاف سیاسی می تواند از منابع ارزی و منابع انسانی در جهت موضوعی که تخصص ندارد استفاده کند!
✍ این که متقاضی واکسن، خریدار آن و وارد کننده و تایید کننده آن تنها یک نهاد باشد موجب بروز چنین نابسامانیهایی می شود.
#تعارض_منافع
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
💢 کولیک(Colic) نوزادان چیست؟
⭕️ کولیک نوزادان یکی از اختلالات شایع دوران نوزادی است که با تظاهر گریه های شدید نوزاد بروز کرده و مادر را دچار استرس و نگرانی می کند.
♻️ کولیک(Colic) غالبا بر اساس قانون سه تشخیص داده می شود :
⏱ گریه به مدت بیش از سه ساعت در روز، بیش از سه روز در هفته و بیش از سه هفته.
💡 گریه کولیک غالبا به صورت حمله ای توصیف می شود و از ویژگی های آن ممکن است تغییر حالت چهره، جمع کردن پاها به طرف شکم و دفع گاز باشد.
👫 میزان بروز کولیک در هر دو جنس برابر است و در ساعات بعدازظهر و غروب رخ می دهد و الگوی تکرار شونده دارد.
⁉️ علت کولیک نوزادان:
علت کولیک نامعلوم است و بایستی جهت افتراق آن از بیماری، گریه مفرط نوزاد را تحت ارزیابی قرار داد.
⚠️ مدت، دفعات، شدت، علائم همراه، زمان شروع گریه برای اولین بار، وجود علائم رفع یا تشدید گریه و وجود الگوی شبانه روزی نشانه هایی هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند.
👨⚕معاینه فیزیکی نوزاد توسط پزشک نیز حائز اهمیت است و تنها زمانی می توان تشخیص کولیک را مطرح نمود که هیچ عامل ارگانیکی(علتی که مربوط به اندام خاصی باشد) در معاینه بالینی شیرخوار یافت نشود.
👨🏫 درمان کولیک نوزادان :
💡 درمان کولیک با آموزش در مورد الگوی طبیعی گریه شیرخوار شروع می شود. مدت زمان گریه از ۶ هفتگی تا ۱۲ هفتگی به نصف کاهش می یابد.
🔺 روش های آرام کردن شیرخوار عبارتند از: اصوات و آوازهای آرام بخش، تکان دادن با ریتم آهسته، راه رفتن و ماساژدادن، افزایش تماس با و بغل کردن او در هفته های پیش از شروع کولیک. این اقدامات ممکن است مدت دوره های گریه را کاهش دهد.
🍼 در برخی شرایط بایستی تغییر رژیم غذایی را مدنظر قرار داد. اگر علت کولیک پروتئین شیر گاو موجود در شیر خشک باشد منطقی است نوع شیر خشک مصرفی تغییر کند یا اگر نوزاد از شیر مادر تغذیه می کند می توان محصولات لبنی را از رژیم مادر حذف کرد.
💊 توجه داشته باشید که داروهایی نظیر دیفن هیدرامین، سایمتیکون، دی سیکلومین و لاکتاز هیچ فایده ای برای کاهش کولیک ندارند و بایستی از مصرف آنها اجتناب کرد.
☘ گاهی خانواده ها از برخی گیاهان مانند بابونه، شیرین بیان و رازیانه برای بهبود دردهای کولیکی نوزاد خود استفاده می کنند. کارآمدی این گیاهان برای علاج دردهای کولیکی عمدتا محدود به تحربیات طب سنتی است لذا میزان مصرف بایستی محدود باشد تا جایگزین مواد مغذی در رژیم غذایی نشده و کالری دریافتی نوزاد را کم نکند.
💢 لازم به یادآوری است که کولیک دوره نوزادی اثر نامطلوبی بر سلامت شیرخوار و سلامت روان مادر ندارد و با فروکش کردن آن، ناراحتی مادر هم برطرف می شود.
http://yon.ir/Lbzvp
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
⭕️ نوشیدنیهای مفید برای گرمازدگی
🔹 #اینفوگرافی
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ راهکارهای در دسترس تغذیهای جهت تصفیه خون
🔰 با آلودگی هوا و شیوع بیماری ویروسی کرونا مراقبتهای بهداشتی بیشتر حائز اهمیت شده است.
🔹 در کنار مراقبتهای بهداشتی، برخورداری از تغذیه سالم و بهبود سبک زندگی به محافظت در برابر بیماریهای گوناگون در شرایط کنونی کمک چشمگیری خواهد کرد.
🔸 مصرف روزانه میوه، سبزیجات و ادویهجات مفید برای تصفیه خون، یکی از بهترین راهکارهای مراقبتی و پیشگیرانه در این خصوص است.
🔹 بر اساس آموزههای ایرانی-اسلامی در خصوص حفظ سلامت، با تکیه بر تصفیه خون، مصرف موادغذایی زیر در شرایط آلودگی هوا و شیوع بیماریهای ویروسی توصیه میشود:
1⃣ مصرف روزانه 3 تا 5 برگ کاهو
2⃣ مصرف روزانه میوه انار و کمی از پرده سفید آن
3⃣ مصرف منابع طبیعی ویتامین C، مانند پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین
4⃣ مصرف سه تا پنج عدد آلو بخارا
5⃣ مصرف روزانه خیار با نمک طبیعی
6⃣ مصرف روزانه یک لیوان شربت سرکهانگبین(شربت عسل، عرق نعنا و سرکه طبیعی)
7⃣ مصرف روزانه شربت آبلیمو و عسل
8⃣ مصرف مقادیر کم زنجبیل و دارچین در چای روزانه
🔺 میزان مصرف این مواد برای افراد مختلف براساس ذائقه یا سابقه ابتلا به بیماریهای انعقادی متفاوت خواهد بود.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ دردسر جدید واکسن آسترازنکا
👈واکسن پربحث آسترازنکا عارضه جدید دیگری از خود نشان داده است.
✍️به گزارش بهداشت نیوز، واکسن آسترازنکا بر روی برخی از تزریق شدگان عارضه ترومبوسیتوپنی ایدیوپاتیک را پدید آورده است که به پوست مربوط می شود. این عارضه قبلا در کسانی که واکسن های هپاتیت بی و آنفلوآنزا را زده بودند نیز رویت شده بود. این عارضه یک نوع «اختلال خونریزی نادر» به شمار می رود.
🔸بر اساس گزارش دیلی میل ترومبوسیتوپنی ایدیوپاتیک در بیش از 100 هزار نفر که واکسن کرونای آسترازنکا را زده اند مشاهده شده است.
🔰این عارضه به طور اختصار ITP نامیده می شود. ITP نوعی بیماری است که باعث می شود سیستم ایمنی بدن پلاکت ها را از بین ببرد. پلاکت ها سلول های خونی هستند که خون را لخته می کنند و برای جلوگیری از خونریزی و کبودی پس از آسیب به آنها نیاز است.
◾️افراد می توانند پس از ویروس ، واکسن یا داروهای خاص ITP دریافت کنند ، اما علت آن اغلب ناشناخته است. معمولاً با آزمایش خون تشخیص داده می شود.
🔹این وضعیت می تواند باعث ایجاد کبودی جزئی در بدن شود و برخی از این عوارض به صورت نقطه نقطه شدن بدن باقی می ماند. این نقطه ها بنفش رنگ هستند.
🔸بروز عوارض این چنینی باعث شده تا محققان به افراد زیر 40 سال توصیه کنند برای مقابله با کرونا از واکسن دیگری به غیر از آسترازنکا استفاده کنند.
👈این عارضه نادر پیش از این در کشور اسکاتلند هم مورد بررسی قرار گرفته بود. بر اساس گزارش های مختلف این عارضه ممکن است در واکسن تک دوز جانسون و جانسون نیز رویت شود.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ بالاخره وزارت بهداشت دست به کار شد
🔹 اعضای کمیته بررسی عوارض واکسنهای کرونا منصوب شدند.
🔹 وزیر بهداشت در احکامی قاسم جانبابایی را به عنوان عضو و جانشین رئیس کمیته مرکزی بررسی عوارض احتمالی تزریق واکسن کرونا، سیدمحسن زهرائی را به عنوان عضو و دبیر کمیته مرکزی بررسی عوارض احتمالی تزریق واکسن کرونا و علیرضا رئیسی، فرید نجفی، محمدرضا شانهساز، محمدمهدی گویا، عاطفه عابدینی، سجاد رضوی، محمدتقی نجفی، حمیدرضا پورحسینی و فریدون نوحی را به عنوان اعضای کمیته مرکزی بررسی عوارض احتمالی تزریق واکسن کرونا منصوب کرد.
✍ این اقدام فی نفسه حرکت مثبتی به شمار میرود اما نگرانیها در خصوص جریان آزاد علم و گردش آزاد اطلاعات در حوزه عوارض جانبی واکسنها همچنان موضوعی است که نیازمند به روشن شدن ساز و کار دارد، اگر هدف این کمیته بررسی عوارض جانبی واکسنها باشد لازم است سامانه ارتباطی شفافی جهت تعامل با مردم و محققان جهت ارتباط با این کمیته و انتشار اطلاعات بهوجود بیاید.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ مراقبت از مو از نگاه طب ایرانی اسلامی
🔹 موهای خیس را شانه نکنید.
🔸 فشار زیاد به موهای سر وارد نکنید.
🔹 در صورت امکان کمتر از کش مو و تل استفاده کنید.
🔸 استفادهی حداقلی از رنگهای شیمیایی مو
🔹 شانه کردن مو در حالت خیس باعث ریزش بیشتر مو میشود.
🔸 ماساژ دادن آرام کف سر روزی ۱۰ الی ۱۵ دقیقه توصیه میشود.
🔹 داشتن فعالیت بدنی و ورزش منظم توصیه میشود.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ روسها تمایلی به واکسن خودشان ندارند/افراد واکسینه نشده ممنوعالکار میشوند!
🔹 کرملین روز سهشنبه اعلام کرد افرادی که واکسنهای کرونا را تزریق نکنند یا دارای مصونیت نسبت به کرونا نباشند، قادر نیستند که در همه محیطهای کاری در روسیه کار کنند و این افراد ممکن است از نظر کاری مورد تبعیض قرار بگیرند
🔹دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین گفت: واقعیت این است که این تبعیض اجتنابناپذیر است. مردمی که واکسن نزدهاند یا دارای مصونیت نیستند نمیتوانند هر جایی که دلشان خواست، کار کنند چون این افراد خطری برای اطرافیانشان هستند
🔹 مقامهای روسیه در تلاش هستند تا با روشهای تشویقی یا به زور کاری کنند که مردم این کشور واکسنهای کرونا را تزریق کنند.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ نگرانیها در خصوص واکسیناسیون اجباری و عوارض واکسنهای آزمایشی در ایران
🔹 ایجاد کمپین جمعآوری امضا جهت ممانعت از تصمیم بر واکسیناسیون اجباری در ایران
https://www.farsnews.ir/my/c/64957
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ رهبر انقلاب در روزهای آینده واکسن ایرانی کرونا را دریافت خواهندکرد
🔹علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی دفتر رهبر انقلاب، از تزریق نوبت اول واکسن ایرانی کرونا به ایشان در روزهای آینده خبر داد.
🔸مرندی در ادامه گفت: رهبر انقلاب تأکید ویژه بر تزریق واکسن ایرانی دارند. ایشان دو شرط مهم برای تزریق واکسن داشتند؛ نخست آنکه واکسیناسیون ایشان خارج از نوبت انجام نگیرد. دوم اینکه فقط واکسن ایرانی استفاده خواهند کرد.
🔹وی افزود: به همین دلیل زمانی که واکسیناسیون هموطنان در بازهی سنی بالای ۸۰ سال آغاز شد، ایشان از دریافت واکسن خارجی خودداری کرده و منتظر واکسن ایرانی ماندند.
✍🏻 با چنین سطح بالایی از حمایت و اعتماد به واکسن ایرانی از سوی عالیترین مقام کشور یعنی رهبر انقلاب، بسیاری از مسئولین باید حمایت عملی از فناوری و تولید ایرانی را از ایشان یاد بگیرند! اگر از روز اول همان زمان و سرمایهای که تا به امروز صرف واردات شدهبود به حمایت از زیرساختهای تولید واکسن در داخل متوجه میشد، امروز هیچ نگرانی نه بابت کمبود واکسن و نه بابت امنیت واکسنهای وارداتی وجود نداشت.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ مردی که 40 بار آزمایش کرونایش مثبت شد
▫️دیو اسمیت مرد انگلیسی 72 ساله ای از دوران پر درد و رنج خود که طولانی ترین دوره ابتلا به کووید 19 در جهان به شمار می آید
▫️او 10 ماه مبتلا به کرونا بود و 40 بار تست کرونایش مثبت و هفت بار بستری شد.
▫️سرانجام دیو اسمیت با داروی ترکیبی تجربی گروه داروسازی آمریکایی ریجنران درمان شد، 45 روز پس از آن تستش منفی شد.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ شیب بسیار ملایم موج جدید کرونا
🔹در جدیدترین بروزرسانی رنگبندی شهرستانها و آمار بستریهای کرونایی نواحی مختلف کشور، شاهد افزایش تعداد مناطق قرمزرنگ آن هم عمدتاً در نواحی جنوبی و جنوب شرقی کشور هستیم.
🔸همانگونه که پیشتر و در تحلیلهای مبتنی بر اقلیم و شاخصهای محیطی در واحد سلامت مصاف تبیین گردیدهبود، با ورود به فصل تابستان و نزدیکی به اوج گرمای سالانه به احتمال زیاد باید منتظر موج جدیدی از کرونا مانند تابستان 1399 باشیم.
🔹این موج بنا به الگوی اقلیمی که تا به حال در کشور مشاهده گردیدهاست، در نواحی گرمسیری جنوب کشور و همچنین استانهای شمالی حاشیه دریای خزر، با شدت بیشتری به وقوع میپیوندد.
🔸در صورت تکرار الگوی پیشین، احتمالا این موج به صورت سراسری از اواسط تیر در کشور آغاز گردیده و بین اواسط تا اواخر مردادماه قله و پیک موج جدید مشاهده خواهدگردید.
✍🏻عدم پیشبینی وقوع این موج محتمل، قرارگیری در بازه تغییر دولت در مردادماه، گزارشاتی از مشکلات بازار دارو و تأمین دارو، در کنار ضعف و مشکلات مختلف در پروتکلهای درمانی از چالشهای موج محتمل آتی خواهندبود.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ دریافت نوبت اول واکسن ایرانی از سوی رهبر انقلاب
🔹رهبر معظم انقلاب پیش از ظهر امروز در حضور وزیر بهداشت و درمان و رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، نوبت اول واکسن ایرانی کرونا را در قالب واکسن غیرفعال کووایران برکت دریافت کردند.
🔹واکسن کووایران هماکنون در فاز سوم کارآزمایی بالینی قرار داشته و مدتی قبل از سوی سازمان غذا و دارو، مجوز استفاده اضطراری عمومی را دریافت کرد.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
سلام «واحد سلامت مصاف»
♨️ دریافت نوبت اول واکسن ایرانی از سوی رهبر انقلاب 🔹رهبر معظم انقلاب پیش از ظهر امروز در حضور وزیر
♨️ سخنان رهبر انقلاب پس از دریافت واکسن کرونا
🔹رهبر انقلاب اسلامی پس از تزریق واکسن، با تشکر از همه دستاندرکارانی که با دانش، تجربه و کوشش علمی و عملی خود کشور را از این افتخار ملی و کار آبروبخش برخوردار کردند، گفتند: از وزیر محترم و همه مجموعه بهداشتی و درمانی کشور، از آقای مخبر و همکارانشان که در این قضیه نیز همچون مسائل دیگر با دلسوزی، علاقهمندی، ابتکار و توانایی ظاهر شدند، و از آقایان دکتر مرندی و دکتر سجادی به دلیل مراقبتهای همیشگی از وضع سلامتی بنده، صمیمانه تشکر میکنم.
🔸ایشان با اشاره به اصرارهایی که از چند ماه قبل برای تزریق واکسن به ایشان وجود داشت، خاطرنشان کردند: من اولاً مایل نبودم از واکسن غیر ایرانی استفاده کنم بنابراین گفتم منتظر واکسن ایرانی میمانم چرا که باید این افتخار ملی را پاس بداریم و تا وقتی امکان پیشگیری و علاج در داخل وجود دارد، چرا از آن استفاده نکنیم؟
🔹ایشان افزودند: البته وقتی نیاز باشد، استفاده از واکسن خارجی در کنار واکسن ایرانی نیز ایرادی ندارد اما باید به واکسن ایرانی احترام بگذاریم و از همه دانشمندان جوان، پر تلاش و فعال در تولید این واکسن و سایر مراکزی که در کشور مشغول تولید واکسن هستند، تشکر کنیم.
🔸ایشان همچنین در نکتهای مهم بر ضرورت ثبت اسناد علمی و انتشار مقالات مربوط به واکسن تأکید کردند و افزودند: در کنار تولید قوی، سریع و بهنگام واکسن، اسناد و مقالات علمی آن را نیز برای آگاهی دنیا از کار بزرگ خود آماده و منتشر کنید.
✍🏻 حمایت همهجانبه و تمامعیار رهبر معظم انقلاب از محصول ایرانی و تأکید بر اهمیت بومیسازی نیازهای حیاتی کشور، در کنار توجه به مسئله واردات و البته تأکید مهم بر انتشار دادهها و نتایج کارآزمایی این واکسن در قالب مقالات و به صورت شفاف، از نکات مهم رویکرد ایشان در قبال این موضوع است.
✍🏻 اینکه ایشان برای دریافت واکسن ایرانی ماهها صبر کرده و در شرایطی که هنوز فاز سوم کارآزمایی این واکسن به پایان نرسیدهبود برای اثبات حمایتشان از محصول ایرانی آن را دریافت کردند، از نکات عبرتآموزی است که در این زمینه مشاهده گردید.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ چرا باید خودمان واکسن بسازیم؟ پنج دلیل برای حرکت به سمت واکسن ایرانی
🔸این روزها حواشی و اخبار پیرامون واکسنهای ایرانی کرونا به اوج خود رسیدهاست. درکنار همه مطالب مثبت و منفی که در این زمینه در فضای مجازی مطرح میشود، نگاهی داریم به دلایلی که ضرورت حرکت ایران به سمت ساخت واکسن بومی در داخل کشور را تبیین میکند.
1️⃣ دسترسی پایدار: اولین و مهمترین عامل توجیهکننده تولید واکسن در داخل کشور، ایجاد دسترسی تضمینشده و پایدار برای نیازهای آینده میباشد. با توجه به محدودیتهای تولید واکسن در جهان، مشکلات پیشروی ایران در تأمین واکسن و عملکرد سیاسی برخی تأمینکنندگان واکسن در جهان، دستیابی به توانایی تولید انبوه واکسن در داخل کشور بسیاری از این مشکلات را مرتفع خواهدکرد. با توجه به احتمال نیاز به انجام واکسیناسیون به صورت سالانه، این مسئله اهمیت بیشتری خواهدیافت و کشور میتواند با سرعت و تضمین بسیار بالاتری واکسن موردنیاز خود را تأمین نماید.
2️⃣ امنیت بیولوژیک: بسیاری از تولیدکنندگان واکسنهای مشهور و مطرح در جهان طبق مطالبی که پیشتر در واحد سلامت مصاف مطرح شد، دارای ارتباطات گسترده با نهادهای نظامی، دولتهای متخاصم و یا مراکز حامی تفکرات یوجنسیستی یا کاهش جمعیت در جهان هستند. احتمال بهکارگیری فناوریهای بیوتروریستی و همچنین فناوری ساخت پرخطر موسوم به ژنتیکی اکثر این گزینهها را در پایینترین سطح امنیت زیستی قرار میدهد. با نظارت نهادهای داخلی بر فرآیند تولید واکسن در داخل و یا نظارت بر مواد اولیه وارداتی موردنیاز، و همچنین تمرکز بر فناوریهای ساخت امنتر غیرژنتیکی، میتوان بخش بزرگی از این مشکلات را مرتفع نمود.
3️⃣ صرفه اقتصادی: بسیاری از کمپانیهای مشهور تولیدکننده واکسن کرونا در جهان، واکسنهای خود را با کمکهای مالی سنگین دولتی تولید کردهاند. قیمت فعلی واکسن در جهان بدون این سرمایهگذاری به مراتب میتوانست بیشتر باشد. با در نظر گرفتن این مسئله، انجام همین فرآیند در داخل کشور و تهیه زیرساخت برای تولید واکسن در داخل، میتواند در بلندمدت بسیاری از هزینههای خرید مستقیم را کاهش داده و علاوه بر کاهش هزینه و خروج ارز، با ایجاد بازار صادرات در مراحل بعد برای کشور ارزآوری نیز بهوجود آورد.
4️⃣ توانایی فنی: ایران تا به امروز ثابت کردهاست که در علوم فنی و استراتژیک که در موضوع سلولهای بنیادی و شاخههای مختلف پزشکی تا به امروز نمود پررنگی پیدا کردهاست توانایی بالایی هم به جهت کسب دانش و فناوری، هم به جهت نیروی انسانی متخصص داراست. با وجود این ظرفیت، هیچ دلیلی برای ترک سرمایهگذاری در زیرساختها و ایجاد بسترهای لازم برای گشودن این عرصه در داخل کشور مشاهده نمیشود.
5️⃣ ابزار قدرت: مسئله واکسن قطعاً در دوران پساکرونا در جهان یکی از ابزارهای مهم و کلیدی در تعیین امور راهبردی و استراتژیک برای کشورها خواهد بود. نابرابریهای موجود در زمینه توزیع واکسن در جهان، احتمال سوءاستفاده سیاسی توسط برخی دولتها و جریانات بینالمللی و زمزمههایی مبنی بر ایجاد محدودیتهایی بینالمللی برای افراد واکسینهنشده از جمله مباحث مطرح در این زمینه میباشد. محدودیتهایی که به تحلیل بسیاری غیرقانونی بوده و قرار است نظم جدیدی از قدرت را در جهان، با ابزار جدیدی به نام واکسن اعمال نماید. ایران میتواند با خودکفایی در زمینه تولید واکسن هر گونه تهدید محتمل مرتبط با این موضوع را مرتفع کرده و نفوذ و قدرت چانهزنی خود در عرصههای منطقهای و بینالمللی را افزایش دهد.
✍🏻 قطعاً حرکت به سمت واکسن ایرانی به معنای محدود کردن واردات نمونههای مناسب خارجی یا ایجاد انحصار برای نمونههای داخلی نیست. هماکنون چندین شرکت و مجموعه مطرح در حال کار بر روی تولید واکسن بوده و شایسته است دولت بعدی با سرمایهگذاری مناسب این مسئله را با جدیت پیگیری نماید. البته که مجموعههای داخلی نیز باید تماماً از جهات مختلف علمی و حتی امنیتی مورد نظارت قرار گرفته و خروجی علمی محصولات آنها با استانداردهای لازم و سختگیری لازم، مورد پایش قرار گیرد.
✍🏻 همچنین باید افزود که یقیناً واکسن تنها راه پیش روی ما برای مقابله با کرونا یا پیشگیری از آن نیست. بر خلاف پروپاگاندای سنگین بینالمللی، بیماری کرونا لاعلاج نبوده و ما نه در برابر یک روزنه تاریک بلکه در برابر یک دو گانه مهم در قالب «واکسن» و «دارو» روبرو هستیم. بخش قابلتوجهی از مرگومیر در اثر کرونا با اصلاح پروتکلهای درمانی و ایجاد اصلاحاتی در سبک زندگی عمومی قابلیت کاهش خواهد داشت. در کنار تلاش همهجانبه برای ساخت و تولید واکسن ایرانی، باید با تمام قوا برای کشف، بهکارگیری و توزیع داروهای مناسب برای مقابله با کرونا و اصلاح سبک زندگی عمومی نیز تلاش نمود.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ نگاهی به وضعیت جهانی کرونا در پنج ماه اخیر
🔸پس از تحولات آغازین سال 2021 و واکسیناسیون عمومی کرونا برای اولینبار، آمارهای این بیماری در ماههای اخیر با تغییراتی مواجه شدهاست.
🔹پس از طی کردن موجی فوقالعاده بزرگ و نسبتاً غیرطبیعی در اکثریت کشورهای اروپایی و آمریکایی در ماه ژانویه/دی، بسیاری از این کشورها نزول شدید آماری را تجربه کردند.
🟨 نواحی زردرنگ کشورهایی هستند که در پنج ماه اخیر به طور طبیعی موج جدیدی از بیماری کرونا را تجربه کردهاند.
🟦 نواحی آبیرنگ اما کشورهایی هستند که در پنجماه اخیر، علیرغم درصدهای متفاوت واکسیناسیون در هیچیک از شاخصها افزایش قابلتوجهی را مشاهده نکرده و حتی آمارهای مرگومیر کل در این کشورها رکورد کاهش در پنج سال اخیر را شکستهاست!
🔸تقسیمبندی فوق مبنی بر آمارهای مبتلایان کرونا، مرگومیر کرونا، بستریهای کرونا و بستری در بخش ICU در اثر کرونا انجام شدهاست.
✍🏻جالب توجه است که آمار مرگومیر در تابستان سال قبل نیز در اکثریت کشورهای اروپایی بدون واکسیناسیون به صفر رسید ولی در پاییز به ناگهان با افزایشی انفجاری مواجه گردید.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ کشورهای پیشرو در زمینه واکسیناسیون و نگاهی به وضعیت کرونا در آنها
🔸از دسامبر 2020 که واکسیناسیون عمومی کرونا در جهان آغاز شد تا به امروز حدود سی کشور جهان توانستهاند به بیش از حداقل 50% جمعیت خود حداقل یک دوز از واکسنهای موجود کرونا را (عمدتا فایزر، آکسفورد، سینوواک و مدرنا) ارائه کنند.
🔹ایسلند، کویت، کانادا، انگلستان، رژیم صهیونیستی، شیلی، اوروگوئه، بوتان، بحرین، مغولستان، قطر، بلژیک، مجارستان، فنلاند، ایتالیا، آمریکا، آلمان، هلند، قبرس، امارات، اسپانیا، اتریش، سنگاپور و پرتغال به ترتیب کشورهای مطرح این عرصه هستند.
🔸کشورهای کویت، شیلی، اوروگوئه، بحرین و مغولستان علیرغم واکسیناسیون در حال تجربه موج شدیدی از بیماری کرونا هستند.
🔹کشورهای کانادا، قطر، بلژیک، مجارستان، فنلاند، ایتالیا، آلمان، هلند، قبرس و اتریش موقتاً در شیب کاهشی قرار دارند، اما به مانند ایران در ابتدای بهار با موج جدیدی از بستریهای کرونایی مواجه شدند.
🔸رژیم صهیونیستی، انگلستان، آمریکا، اسپانیا و پرتغال اما تنها مواردیاند که توانستند حدود چهار ماه شیب کاهشی را تجربه کنند.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ رأی دیوان عدالت اداری هم نتوانست انحصار مجوز تاسیس داروخانه را بشکند
🔹 پس از شکایت داروسازان جوان از انحصار در صدور مجوز تاسیس داروخانه، دیوان عدالت اداری رأی خود را مبنی بر رفع انحصار و اصلاح آییننامه سازمان غذا و دارو صادر کرد و آییننامه پیشین اصلاح شد.
🔹 اما لابیهای پزشکسرمایه داران و انحصارگران سنتی که سود تضمین شده خود را در خطر میدیدند باعث شد تا با ورود مستقیم وزیر بهداشت اجرای آییننامه جدید متوقف شود.
🔹 در این میان آنچه که پایمال میشود سلامت مردم و آینده شغلی داروسازان جوان است که هر دو بازیچه دست انحصارگران سنتی و پرنفوذ در وزارت بهداشت شدهاند.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف (سلام)
@masaf_salam
♨️ ناهماهنگی مسئولین وزارت بهداشت در اجرای آییننامه جدید تاسیس داروخانه
🔹 درحالی که اکانت توییتری سازمان نظام پزشکی خبر از توقف اجرای آییننامه جدید تاسیس داروخانه داده است، رئیس سازمان غذا و دارو با استناد به آییننامه جدید، ادامه فعالیت دانشجویان داروسازی به عنوان مسئول فنی را مجاز دانسته است.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف (سلام)
@masaf_salam
♨️ سازمان بهداشت جهانی: محدودیتهای کرونایی و استفاده از ماسک همچنان همراه ما خواهدبود!
🔸دیوید نابارو نماینده اختصاصی سازمان بهداشت جهانی در زمینه بیماری کرونا در واکنش به اخبار شیوع گونه جدید موسوم به دلتا اعلام کرد: مشکل گونههای جهشیافته چیزی است که در سراسر دنیا آن را میبینیم و این قرار است ادامه داشته باشد.
🔹وی افزود: ما از دلتا به لامبدا و بعد به سایر گونههای جهشیافته با این اسامی یونانی مختلف حرکت خواهیمکرد و این اجتنابناپذیر است. برخی از این گونهها چالشبرانگیز خواهندبود و اثرگذاری واکسنها را تحت تاثیر قرار خواهندداد.
🔸او با اشاره به اینکه این گونهها بخشی از زندگی ما هستند گفت: ما باید به سرعت آنها را در نقاط مختلف دنیا شناسایی و مدیریت کرده و برای آن یک شبکه مدیریت جهانی ایجاد کنیم، شبکهای که الگوی ما برای آینده خواهدبود.
✍🏻 همانطور که پیشتر درباره ائتلاف آمادگی برای همهگیری جهانی (PPP) گفتهشد، یکی از اهداف کانونهای بینالمللی ایجاد شبکهای جهانی با محوریت مدیریت کرونا، شناسایی ویروسها و ساخت واکسن برای آنها میباشد. باید مجدداً پرسید که آیا واکسیناسیون نقطه پایان همهگیری کرونا خواهدبود؟ یا کانونهایی که از قبل وقوع همهگیری کرونا را پیشبینی کردهبودند، برای ماهها و سالهای آینده نیز برنامهریزی کردهاند؟