♨️ رعایت چه نکاتی در تغذیه به پیشگیری از کرونا و بیماریها کمک میکند؟
🔹پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: «المعده بیت الداء و الحمیه رأس کل دواء». معده خانه همه دردها و پرهیز از پرخوری بالاتر از تمام درمانهاست.(1)
🔸معده سالم، گوارش قوی و کم خوردن، آسانترین و کمهزینهترین و تضمینشده ترین راه برای پیشگیری از کرونا و طیف وسیعی از بیماریهاست.
🔹عملکرد سیستم ایمنی به عملکرد قلب و عروق و عملکرد قلب و عروق به گوارش شما وابستگی دارد. هر چه معده و سیستم گوارشی شما کمتر درگیر باشد، قلب و سایر بخشهای بدن نیز کمتر درگیر شده و راحتتر با عوامل بیماریزا مبارزه میکنند. با رعایت اصول تغذیه میتوانیم این هدف را با کمترین هزینه بدست آورده و در برابر کرونا و بسیاری از بیماریها خود را ایمن نماییم:
▪️تا زمانی که عمیقاً گرسنه نشدید غذایی میل نکنید. هنگام صرف غذا به میزانی میل کنید که احساس سنگینی نکنید تا معدهتان برای وعده بعد آماده و کاملاً خالی شود.
▪️سعی کنید هنگام خوردن غذا آرامش داشتهباشید. لقمهها را آرام و خوب بجوید، به ظرف غذا خوب نگاه کنید، آن را ببویید و خوب مزه کنید. این مسئله هم به احساس روانی رفع گرسنگی و لذت از غذا کمک میکند و هم هضم غذا را تسهیل مینماید.
▪️ما روزانه بسیار بیشتر از حد نیاز بدنمان غذا مصرف میکنیم. از ترس تأمین نشدن مواد موردنیاز بدن تبعات پرخوری را به جان نخرید. لذت سبکی پس از کم خوردن را به سنگینی پس از پرخوری ترجیح دهید و معدهتان را تحت فشار نگذارید. همه موادی که وارد معده میشوند قابلیت جذب به بدن را ندارند.
▪️در مصرف آب زیادهروی نکنید. تأمین آب بدن لزوماً از نوشیدن مستقیم آب به دست نمیآید و زیادهروی در مصرف آب معده را شدیداً تضعیف میکند.
▪️ وقتی آب سرد بنوشید که معدهتان خالی و دارای قوت است. در غیر این صورت مصرف آب سرد باعث تضعیف معده میشود و در این حالت آب گرم جوشاندهشده توصیه میگردد.
▪️هنگام نوشیدن آب، آن را در سه جرعه بنوشید و بین هر سه جرعه میزانی تنفس داشتهباشید. این کار شما را زودتر سیراب میکند و هم از آسیبزایی جلوگیری مینماید.
▪️پیش، پس و میانه مصرف غذا از نمک به صورت مزهمزه کردن استفاده نمایید. استفاده از نمک طبیعی تصفیهنشده توصیه میگردد.
▪️استفاده از سبزیجات، پیاز، زیتون و در برخی موارد ترشیجات نسبت به مصرف لبنیاتی مانند ماست در کنار غذا ارجحیت دارد. خوردن آب در میان و پس از غذا نیز چندان توصیه نمیگردد و باعث ضعف معده میشود. در صورت تشنگی مفرط استفاده از آب گرم توصیه میشود.
▪️خواب بلافاصله پس از غذا میتواند آسیبزا باشد و باید حداقل حدود دو ساعت بین مصرف غذا و خواب فاصله باشد.
▪️افراد سرد مزاج و کسانی که در هضم و دفع غذا دچار سختی هستند باید مراقبت بیشتری به عمل آورند. مصرف زیاد مواد غذایی پر قند یا سنگین که هضم آن سخت است برای این افراد نامناسب بوده و پرخوری به آنها ضربه زیادی وارد میکند.
▪️وعده نهار را سبکتر از سایر وعدهها میل کنید و حتی میتوانید در طولانیمدت آن را کاملاً حذف نمایید. میانه روز و در هوای گرم بدترین زمان برای صرف وعدههای سنگین است.
▪️قند و مواد غذایی مملو از قند عامل بسیاری از بیماریها هستند. در دوران همهگیری کرونا استفاده از قندهای مصنوعی و یا مواد غذایی صنعتی پرقند مانند آبمیوههای صنعتی، سسهای صنعتی، نوشابه و شکلات و شیرینیجات باید به حداقل میزان ممکن برسد.
▪️میوهها میانوعدهای عالی برای اندام گوارشی هستند. برای کسب بیشترین منفعت آنها را در تناسب با مزاجتان میل نموده و فقط هنگامی به سراغشان روید که معدهتان خالی باشد.
▪️میزان راحتی دفع مواد زائد اهمیت بالایی در گوارش دارد. همیشه در اولین فرصت و هنگام احساس نیاز برای دفع مواد زائد به سرویس بهداشتی مراجعه کنید و شدیداً از تأخیر در آن پرهیز کنید. پیش از خواب نیز همیشه یک بار این عمل را تکرار نمایید.
▪️هنگامی که احساس کردید در آستانه بیمار شدن هستید، اولین اقدام شما کاهش حجم غذا و سختگیری نسبت به تغذیهتان باشد.
❗️در زمینه تغذیه، رعایت اصول اولیه و پرهیز از رفتارهای غلط اهمیت بسیار بالاتری از این دارد که برای مثال چه چیزهایی را برای تقویت سیستم ایمنی مصرف کنیم. تا وقتی عادات روزمره ما تضعیفکننده سیستم ایمنی باشند، مصرف هیچ چیزی نمیتواند آن را اصلاح کند.
🔰 اهمیت و تأثیر تغذیه در سلامتی آنقدر بالاست که امیرالمؤمنین علی علیهالسلام فرمودهاند: هر کس فقط به هنگام گرسنگی غذا را میل کند، آن را خوب بجوَد، آن را ترک کند در حالی که هنوز اشتها دارد و قضای حاجت را به تأخیر نیندازد، تا هنگام مرگ به هیچ بیماری مبتلا نمیشود.(2)
📚(1)مواعظ عددیه، ص55
📚(2)مکارمالاخلاق، ص146
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ توییت واحد سلامت مؤسسه مصاف در واکنش به فحاشی وزیر بهداشت
🔹 جناب نمکی مردم سیستان و بلوچستان به اندازه کافی درگیر مشکلات و مسائل مختلف هستند، بهجای فحاشی و تخریب وجهه نظام اسلامی فکری به حال اوضاع نابسامان مردم عزیز آن استان کنید.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف (سلام)
@masaf_salam
♨️ توضیحات سخنگوی ستاد مقابله با کرونا درباره تأخیر در تولید واکسن برکت
🔹به نقل از فانا، علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره اینکه چرا واکسن کوو ایران برکت به میزان کمی تحویل وزارت بهداشت شده است؟ گفت: قرار بود شرکت برکت به ما واکسن تحویل بدهد اما در خط تولید دچار مشکل شدند. هماکنون یک میلیون دوز واکسن تولید شده دارند اما از نظر فنی ۱۶ روز باید از زمان ورود واکسن به ویالها بگذرد و پس از آن در صورتی که واکسنها رسوب نکند، میتوانند این میزان را تحویل وزارت بهداشت بدهند و از هفته اول مرداد شرکت برکت میتواند به صورت هفتگی یک میلیون دوز واکسن به وزارت بهداشت تحویل بدهد.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف (سلام)
@masaf_salam
💢پرداخت ۱۶ میلیون تومان به فرزند چهارم
🔸مدیر عامل بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام از پرداخت ۱۶ میلیون تومان به خانوادههایی که قصد داشتن فرزند چهارم دارند، خبر داد.
https://www.iribnews.ir/00DH1k
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ نمود ارتباط اقلیم و کرونا در سیستان و بلوچستان
🔹با مقایسه شاخصهای هواشناسی و دمایی در استان سیستان و بلوچستان با آمارهای بیماری کرونا، ارتباط نسبتاً منظمی میان آنها قابل شناسایی است. با تمرکز بر شاخص دمای میانگین، میتوان تفسیر ذیل را از این آمارها استخراج نمود:
1️⃣ موج اول (بهار ۹۹)
شیب افزایشی: ورود به محدوده ۱۵ تا ۲۰ درجه
شیب کاهشی: عبور از مرز ۲۰ درجه سانتیگراد
2️⃣ موج دوم (تابستان ۹۹)
شیب افزایشی: ورود به محدوده ۲۵ تا ۳۰ درجه
شیب کاهشی: عبور از مرز ۳۰ درجه سانتیگراد
3️⃣ موج سوم (پاییز ۹۹)
شیب افزایشی: ورود به محدوده ۲۰ تا ۱۵ درجه
شیب کاهشی: نزول از مرز ۱۵ درجه سانتیگراد
4️⃣ موج چهارم (بهار ۱۴۰۰)
شیب افزایشی: ورود به محدوده ۲۰ تا ۲۵ درجه
شیب کاهشی: ندارد
5️⃣ موج پنجم (تابستان ۱۴۰۰)
شیب افزایشی: عبور از مرز ۲۵ درجه سانتیگراد
شیب کاهشی: نامشخص (احتمالاً عبور از مرز ۳۵درجه سانتیگراد)
🔸تفاسیر فوق قطعی نبوده و نکات و تبصرههای بسیاری را شامل میشود، اما فراز و فرود موجها ارتباط قابلتوجهی را با نوسانات دمایی نمایان میسازد.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ بستری شدن تعدادی از افراد واکسینهشده در اسکاتلند
🔹منابع خبری در اسکاتلند خبر از افزایش تعداد بستریهای کرونایی و بستری شدن 288 نفر از کسانی دادند که پیشتر به طور کامل و با دو دوز واکسینه شدهبودند.
🔸واکسنهای ژنتیکی آسترازنکا و فایزر سبد تزریق اصلی واکسیناسیون در اسکاتلند بودهاند.
🔹بر خلاف ادعاهای قاطع در کارآزمایی فاز سوم مبنی بر پیشگیری صد در صدی این واکسنها از بستری شدن و مرگ در اثر کرونا، 27 نفر از افراد کاملاً واکسینهشده نیز در اثر کرونا جانشان را از دست دادهاند.
🔸آمارهای اعلامی دولت انگلستان نیز نشان از مرگ پنجاه نفر از افراد کاملاً واکسینهشده و 19 نفر از کسانی بود که فقط یک دوز را دریافت کردهبودند.
✍🏻در خوشبینانهترین حالت میتوان از اخبار فوق این نتیجه را گرفت که اثربخشی این واکسنها در جهان واقعی نسبت به کارآزمایی بالینی پایینتر است.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️توییت قابل تأمل جو بایدن، دو ماه پیش از شیوع همهگیری کرونا
🔹« ما برای یک همهگیری جهانی آماده نیستیم. ترامپ روندی را که رئیسجمهور اوباما و من برای امنیت جهانی سلامت طی کردهبودیم از بین برده. ما رهبری میخواهیم که اعتماد عمومی ایجاد کنند، بر روی تهدیدات واقعی تمرکز کند و به جهان برای جلوگیری از شیوع بیماریها کمک کند، پیش از آنکه آنها به سواحل ما برسند. »
🔸گزارش واشنگتن پست که در توییت او کوت شدهاست:
« گزارش اخیر میگوید هیچیک از این 195 کشور -که ایالات متحده را هم شامل میشود- به صورت کامل برای یک همهگیری جهانی آماده نیستند. »
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ مراقبت از اعصاب، حلقه مفقوده و کلیدی پیشگیری از کرونا و بسیاری از بیماریهای فصلی
🔸از جمله نکات و مسائلی که در بیماری کرونا و بیماریهای شبیه به آن مانند سرماخوردگی و آنفولانزا شدیداً حائز اهمیت است و کمتر بدان پرداخته میشود، نقش سیستم عصبی و مجموعه اعصاب هم در پیشگیری از این بیماریها و هم در بوجود آمدن این بیماریهاست.
🔹طبق پژوهشهای مختلف آزمایشگاهی و بالینی، سیستم عصبی و مجموعه اعصاب نقش مهم و کلیدی در تنظیم عملکرد سیستم ایمنی و صد البته تنظیم عملکرد سایر اندامها مانند قلب و عروق را دارند. به طوری که تغییرات و نوسانهای لحظهای در عملکرد اعصاب، آناً و در لحظه اثر خود را بر سایر ارگانها وارد میسازد.
🔹نور، تشعشعات، صدا، لمس، فشار، بو، مزه و از همه مهمتر گرما و سرما راه اثرگذاری و اثرپذیری عصبها از محیط بیرونی به اندامهای درون بدن میباشند. لذا هر گونه تغییر نامناسب و مخرب در هر یک از این عوامل میتواند عملکرد کلی بدن را تحت تأثیر قرار دهد.
🔸به همین جهت و بر همین مبنا میتوان گفت که مراقبت از اعصاب و سیستم عصبی که «مغز» و در زبان طب سنتی «دِماغ» هسته مرکزی آن میباشد، نقشی مهم و کلیدی در پیشگیری از بیماری کرونا و بیماریهای مشابه آن دارد.
❓اما سؤال اینجاست که چگونه میتوان از مغز و مجموعه اعصاب مراقبت کرد؟ چه چیزهایی عملکردشان را دچار اختلال میکنند و چه چیزهایی به آنها کمک میکنند؟
▪️دما و گرما و سرما به نحوی مهمترین نکته در حفاظت از مغز است. سرما و گرمای بیش از حد هر دو عامل بیماری هستند، گرچه معمولاً بیماریها در اعصاب با گرم شدن بیش از حد آنها و بیشفعالیشان آغاز میشوند.
▪️پرهیز از قرارگیری طولانی در برابر نور مستقیم آفتاب یا استفاده از کلاه آفتابی در تابستان عاملی کلیدی میباشد. در موجهای تابستانی کرونا توجه به این نکته مهم است.
▪️در فصل پاییز یا زمستان و در آب و هوای نیمهسرد و ناپایدار و پر از باد، استفاده از کلاه و پوشاندن گیجگاه و پیشانی شدیداً لازم است.
▪️شستن سر، صورت و دستها و پاها با آب سرد یا خنک کمک بسیاری به تنظیم عملکرد اعصاب میکند. در استحمام ترجیحاً سر با آب خنک و بدون آب داغ شسته شود و میتوان پس از استحمام پشت پاها را با آب سرد و با احتیاط شستشو داد. وضو با آب سرد نیز بسیار کمککننده میباشد.
▪️سردردها همیشه نشانهای از سرما یا گرمای بیش از حد مغز و اعصاب هستند. سردرد سرد با بیحالی و سردرد گرم با خشم همراه است.
▪️خشم و عصبانیت در کنار ترس و اضطراب، دو بال ویرانگر برای اعصاب و یک گام بلند به سوی ابتلای سریعتر به بیماری کرونا محسوب میشوند.
▪️بیخوابی و نخوابیدن به موقع، باعث بیشفعالی و عدم استراحت اعصاب شده و اثرات شدیداً زیانبار و گاهاً سنگینی بر عملکرد کلی بدن و سیستم ایمنی دارد.
▪️مواد غذایی بسیار شیرین محرک عصبها هستند و به جز مواردی که بدن آن را طلب میکند کمتر توصیه میشوند. مواد شور مانند نمک و مواد غذایی ترش عملکرد عکس داشته و نقش سرکوبکننده اعصاب را ایفا میکنند.
▪️عواملی که باعث تحریک، بیشفعالی، افزایش حرارت و گرمای زیاد مغز و اعصاب مرکزی شما در فصل تابستان و هوای گرم شوند، میتوانند احتمال ابتلای شما به کرونا را افزایش دهند.
▪️مواد غذایی تند و ادویهجات در عین اینکه گرم هستند، به علت اینکه علاوه بر اعصاب معده و سایر اعضا را نیز گرم و فعال میکنند اثر مضری نداشته، خاصیت ضدالتهابی دارند و اتفاقاً به همین دلیل در مناطق گرمسیری استفاده از آنها رواج دارد.
▪️هر چه معده شما و به تبع آن قلب و عروقتان بیشتر درگیر باشند، مجموعه عصبها فعالتر شده و نقش تهاجمی/هیجانی و اصطلاحاً Excitatory به خود میگیرند. لذا پرخوری و مواد غذایی سنگین عملکرد اعصاب را دچار اختلال کرده و این مسئله در هوای گرم تشدید پیدا میکند.
▪️آبریزش بینی، خروج خلط از حلق و بینی و حتی به اعتقاد ما پر شدن ریه بیماران کرونایی از ترشحات مرطوب، نشانهای از گرمای زیاد، بیشفعالی و عملکرد تهاجمی اعصاب میباشد.
▪️هنگام ابتلا به کرونا یا احساس ابتلا به بیماری، تحرک خود را کم کنید و حتیالامکان در فضای آرام به لحاظ روانی، با آلودگی صوتی پایین و با نور کم قرار بگیرید و در هنگام خواب نیز این نکات را رعایت کنید.
❗️ساتع شدن بیش از حد تشعشعات و امواج الکترومغناطیسی در باندهای خاص و خصوصاً در طیفهای نفوذپذیرتر اثر مخربی بر سیستم عصبی دارد. از استفاده بیش از حد از لوازم الکترونیکی مانند موبایل خودداری کنید، هنگام مکالمه به هیچ عنوان آن را در کنار گوشتان قرار ندهید و از هندزفری عادی و غیربیسیم استفاده کنید. هنگام خواب موبایل را چند متر دورتر از خود بگذارید و در طول روز نیز تا حد امکان از آن فاصله بگیرید و در مواردی که به وایفای احتیاج ندارید آن را خاموش کنید.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ توییت مرموز بیلگیتس یک سال و نیم قبل و همزمان با اولین زمزمههای کرونا در چین
🔸« چه چیزی برای آینده در انتظار بنیاد ماست؟ من به طور ویژه درباره اینکه سال بعد میتواند چه معنایی برای یکی از بهترین تجارتها در عرصه سلامت جهانی داشتهباشد هیجانزده هستم: واکسنها. »
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️واکسنهای ژنتیکی میتوانند فاجعهآمیز باشند
🔸دکتر سوکاریت بهاکدی ویروسشناس آلمانی و نویسنده کتاب «کرونا، هشدارهای غلط، آمارها» در ویدیویی پربازدید که مانند همیشه از وبسایتها حذف گردید نسبت به تبعات فاجعهآمیزی که واکسنهای ژنتیکی میتوانند داشتهباشند هشدار داد.
🔹او در این ویدیو با ترسناک خواندن مکانیزم اثر این واکسنها گفت: این واکسنها با تولید مداوم پروتئینهای ویروسی در سلولها، این پروتئینها را به طور سراسری وارد جریان خون میکنند. بدن در پاسخ به آن تعداد زیادی آنتیبادی ترشح میکند و این آنتیبادیها با تجمع در نقاط خاص باعث لختگی خون میشوند.
🔸وی در ادامه گفت: سلولهای سیستم ایمنی باید برای مقابله با این پروتئینهای ویروسی آنها را از بین برده و تجزیه کنند. اما ممکن است سیستم ایمنی سلولهای اصلی بدن را -که حالا توسط این واکسنها تبدیل به کارخانه تولید ذرات ویروسی شدهاند- به عنوان دشمن شناسایی کرده و شروع به حمله به سلولهای خود بدن بکنند!
🔹او پیش از این کسانی که کودکان را مجبور به تزریق این واکسنهای آزمایشی میکنند، جنایتکار نامیدهبود.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam