♨️ روند رشد جمعیت کشور مناسب نیست
👤 دکتر بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:
🔸️ متاسفانه رشد جمعیت در کشور، روند مناسبی نداشته که علامت خطر برای کشور است. کشوری که به سمت سالمندی میرود، با مشکلات زیادی روبرو خواهد شد. بخشی از اقدامات مربوط به رشد جمعیت مانند درمان زوجین نابارور، مربوط به وزارت بهداشت است اما با همکاری همه ارگانهای موثر و نمایندگان مجلس، امیدواریم با طرحهای تشویقی که ارائه میشود بتوانیم شاهد رشد مناسب جمعیت در کشور باشیم.
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ تجمع فارغالتحصیلان «داروسازی» مقابل وزارت بهداشت
🔹️ جمعی ازفارغالتحصیلان و دانشجویان داروسازی امروز در حمایت ازآئیننامه جدید تاسیس داروخانه و تأکید بر تسریع اجرای آن و همچنین مبارزه با انحصار گرایی در ایجاد داروخانه ،مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند.
🔸️ تجمع کنندگان در نامهای خطاب به وزیر بهداشت در خواست کردند تا وزیر بهداشت دستورات لازم را جهت برقراری برخی از مهمترین خواستههای حداقلی داروسازان کشور در ارتقای نظام سلامت کشور از جمله تسریع در اجرایی شدن آییننامه جدید، حذف قوانین انحصارگرایانه و... صادر کند./فارس
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ آیا بدنه وزارت بهداشت همچنان "مخالف افزایش جمعیت" است؟!
🔹️ اخیراً مصاحبهای با "اشرف سماوات" رئیس اداره ژنتیک وزارت بهداشت در خروجی یکی از خبرگزاریهای دولتی قرار گرفت که در آن حملات جدیدی به "طرح جوانی جمعیت" انجام شده است.
🔸️ از این رو، دکترعاطفه سمایی؛ متخصص زنان و زایمان در قالب یادداشتی به نقد اظهارات رئیس اداره ژنتیک وزارت بهداشت پرداخته است.
🔹️ دکتر سمایی در یادداشت خود شبهات و ایرادات به طرح جمعیت را در زمینه غربالگری، پیشگیری از بارداری و... پاسخ داده اند.
متن کامل این یادداشت را در خبرگزاری تسنیم بخوانید.
https://tn.ai/2583306
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ اطلاعیه همکاری/ نیازمندی بخش پژوهشی واحد سلامت مؤسسه مصاف
✍ واحد سلامت مؤسسه مصاف در راستای انجام برخی تحقیقات واحد سلامت به یک همکار جهادی دارای تحصیلات تکمیلی در رشته اپیدمیولوژی [ترجیحاً با پایه تحصیلی مرتبط با علوم زیستی] نیازمند است.
💡 همراهان میتوانند جهت ارسال رزومه و مشخصات با آی دی زیر در پیام رسان تلگرام ارتباط بگیرند:
@salam_res
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ افزایش ظرفیت پزشکی، شرط رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در جریان رای اعتماد وزیر بهداشت؛ وفای عهد نکوست ار بیاموزیم.
👤 معاون آموزشی وزیر بهداشت گفت: اینکه گفته میشود در ایران به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۱.۱ پزشک وجود دارد، کاملا اشتباه است و اکنون به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۷.۱ پزشک در کشور داریم.
۱. احتمالا ادعای ایشان مبنی بر ۱۷.۱ پزشک به ازای هر۱۰ هزارنفر در حال حاضر، با احتساب تمام پزشکانی است که تغییر شغل دادهاند یا چند هزار پزشکی که کلینیکهای ترک اعتیاد دارند و شایدهم با مجموع پزشکانی که مهاجرت کردند یا در قید حیات نیستند!
۲. سرانه پزشک ایران تقریباً ۱۱.۷ پزشک(فعال) به ازای ۱۰ هزار نفر هست اما عمدهی کشورهای پیشرو بالای ۳۰ پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر دارند. ایران از بین ۲۷ کشور منطقه رتبه بیستم را دارد. یعنی پایینتر از کشورهای مثل تاجیکستان و قرقیزستان و ترکمنستان.
۳. لازم به ذکر است آمار ۱۵.۹ پزشک به ازای هر ۱۰ هزارنفر از آماری است که سایت بانک جهانی ارائه دادهاست که مربوط به سال ۲۰۱۸ و بر اساس تعداد کدهای صادر شده است! یعنی در این آمار حتی پزشکهایی که در قید حیات نیستند هم جزو پزشکان فعال به شمار آمدهاند.
۴. سرانه پزشک مختصص به ازای هر ۱۰۰۰۰ هزارنفر ۶ می باشد که فاجعه را به وضوح نشان میدهد.
۵. توجه به نمودار سنی پزشکان فعلی، که بالاترین درصد سنی مربوط به گروه سنی ۵۰-۵۵ میباشد، نزدیک ۴۰ هزار پزشک طی پانزده سال آینده بازنشسته میشوند و کشور طی ۲۰ سال آینده بهشدت دچار کمبود پزشک میشود و ممکن است دوباره محتاج ورود پزشک از کشورهای دیگر باشیم!
۶. پراکندگی پزشکان اصلا عادلانه نیست به طوری که مردم در مناطق غیرشهری مجبور هستند برای یک سری خدمات بهداشتی و درمانی صدها کیلومتر و در بعضی مواقع بیش از هزار کیلومتر پیمایش داشته باشند و سکونت داشته باشند تا بتوانند بیمارشان را به یک بیمارستانی برسانند که آن خدمت را ارائه میدهد. تازه اگر در خوشبینانهترین حالت جایی برای اسکان در آن شهر داشته باشند و توانایی مالی داشته باشند تا کنار خیابان و پارک در چادر و ماشین نخوابند!
۷. در سال ۹۰ تعداد دانشجوی پزشکی با سال ۶۷ در کنکور سراسری پذیرششدهاند، یکسان است. درصورتیکه در سال ۹۰، ۵۰ دانشکده پزشکی و ۱۳۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور وجود داشت؛ یعنی زیرساختها و جمعیت بیشتر اما پذیرش همان تعداد پذیرش دانشجوی پزشکی بودهاست! و در سال بعد از آن هم افزایش بسیار کمی داشته.
‼️ آمارهای موجود نیاز شدید کشور به افزایش تعداد پزشکان را نشان میدهد. کمبود پزشک بحرانی است که سلامت توده مردم را تهدید میکند. با این وجود هشدارها جدی گرفته نمیشود یا شاید نمیخواهند جدی گرفته شود!
#یادداشت✍🏼
#بحران_کمبود_پزشک
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ پیشنهاد کمک انجمن سلامت خانواده درمورد مسئله جمعیت!!!
🔹️ انجمن سلامت خانواده ایران در نامهای به ریاست جمهوری، جهت کمک در راستای سیاستهای جمعیتی آمادگی خود را اعلام کرد.
✍ چنین پیشنهاد متناقض با اهداف این انجمن، مانند آن است که دزد به پلیس پیشنهاد همکاری جهت تأمین امنیت دهد! انجمنی که عضو و تحت حمایت فدراسیونهای جهانی و نهادهای ضد خانواده صهیونیستی است، چطور میتواند برخلاف اهداف و سیاستهای حامیانش به اجرای سیاستهای افزایش جمعیت ایران و حمایت از خانواده کمک کند؟!
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ جمعیت چین در ۴۵ سال آینده به نصف خواهد رسید
🔹️ جمعیت سالمندان چین برای اولینبار از جمعیت کودکان پیشی گرفته است. این مسئله کاهش جمعیتی شدید کشور چین در سالهای نزدیک را نشان میدهد.
🔸️ دادههای سرشماری جدید نشان میدهد سال گذشته نرخ زاد و ولد در چین ۱/۳ کودک بهازای هر زن بوده که بسیار کمتر از سطح موردنیاز برای توقف سقوط جمعیت است.
🔹️ مطالعه جدید هشدار داده است که کاهش جمعیت چین احتمال دارد بسیار سریعتر از حد موردانتظار باشد و جمعیت این کشور در ۴۵ سال آینده به نصف خواهد رسید.
🔸️ این پیشبینی مبتنیبر نرخ زاد و ولد ۱/۳ کودک بهازای هر زن در سال گذشته بود. نرخ مذکور بسیار کمتر از عدد ۲ است که برای ثابت نگهداشتن تعداد افراد جمعیت نیاز است و درمقایسهبا برآوردهای گذشته، کاهش چشمگیرتری را پیشبینی میکند.
🔹️ جمعیت فعلی چین بیش از ۱/۴ میلیارد نفر است و سازمان ملل در سال ۲۰۱۹ پیشبینی کرد جمعیت چین تا سال ۲۰۶۵، همچنان درحدود ۱/۳ میلیارد نفر باقی خواهد ماند.
✍ با سیاستهای کنترل جمعیت که از دهه هفتاد در کشور دنبال میشد، سرنوشتی جز این در انتظار ایران نخواهد بود. بنابراین لازم است با اصلاح قوانین و سیاستهای جمعیتی از اینگونه بحرانها جلوگیری شود!
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ ماجرای ارز رانتی دارو
🔸 یکی از پربحثترین مسائل حوزه سلامت تخصیص ارز دولتی جهت تأمین داروی مورد نیاز کشور است که از سال ۱۳۹۷ اجرا شد.
🔹 هرچند هدف از اجرای این سیاست، حمایت از معیشت مردم بود اما اختلاف قیمت دارو به دلیل اختلاف قیمت ارز دولتی و ارز آزاد بستر رانتخواری و فساد را فراهم کرد و نهتنها قیمت دارو کاهش پیدا نکرد که حتی بیماران را با کمبود دارو نیز روبرو کرد.
🔸 موضوعی که به موجب اختصاص ارز دولتی برای داروها اتفاق افتاد، قاچاق معکوس بود.
باتوجه به اینکه در گذشته اختلاف نرخ ارز دولتی و آزاد پایین بوده و یا اینکه قیمت آن تکنرخی بوده، تاکنون قیمتگذاری مواد اولیه دارویی توسط سازمان غذا و دارو صورت نگرفته است.
🔹 با اوج گرفتن قیمت ارز و افزایش اختلاف میان دو نرخ ارز دولتی و آزاد این امر موضوعیت پیدا کرده است، زیرا سوابق واردات مواد اولیه موجود در سازمان غذا و دارو و گمرک حاکی از آن است که بعضی از شرکتهای تولید کننده مواد اولیه دارویی، ارز دولتی میگیرند ولی محصولات خود را با قیمت آزاد میفروشند!
🔸 به گفته مدیر کل امور دارویی سازمان غذا و دارو، مخالفان قیمتگذاری دولتی به پنج گروه تقسیم میشوند.گروه اول کسانی که ارز دولتی را دریافت میکنند و به قیمت آزاد میفروشند و اعمال این سیاست به نفع انها نخواهد بود.گروه دوم که معتقدند سازمان غذا و دارو صلاحیت قیمتگذاری ندارد و گروهی دیگرکه به صورت غیر منطقی مرتب اعتراض میکنند. گروه چهارم بعضی از شرکتهای دارویی هستند که به گفته آنها سازمان اصلاً نباید قیمتگذاری کند و گروه آخر نیز با استناد به عدم قیمتگذاری در چهل سال پیش استنباط میکنند که هماکنون نیز نباید قیمت گذاری انجام شود!
🔹 دو نرخی بودن ارز در کشور زمینه رانت و فساد فزاینده را فراهم میکند و همچنین سامانهای که عملا توسط حاکمیت و برای شفافسازی فرایند واردات دارو راهاندازی شده به دست ناظرانی افتاده که خود ذیالنفع به حساب میآیند و نظام دارویی را همواره در معرض چالشی به نام تعارض منافع قرار میدهد.
🔸 راهکار به حداقل رساندن چنین پدیدههایی در بازار دارو واقعیکردن قیمت آن است. جایگزینی هر چه بیشتر حمایت ریالی به جای دلاری راهکار تأمین نیاز دارویی کشور است. ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو باید حذف شود. البته باید ارز ۴۲۰۰ تومانی را به صورت مرحله به مرحله حذف کرد.
🔹 اما نکته اصلی این است که با حذف یارانهای که دولت به صورت ارز ۴۲۰۰ تومانی به تأمینکنندگان دارو میدهد، این یارانه نباید به طور کلی قطع شود، بلکه باید به مصرف کننده نهایی انتقال پیدا کند و دولت باید تدبیری بیاندیشد که با حذف ارز دولتی دارو، پرداختی بیماران بابت دارو افزایش پیدا نکند.
💡 یکی از مهمترین راهها برای انتقال این یارانه به بیماران، بیمهها هستند. اما پیش از حذف ارز ترجیحی و انتقال ان به بیمهها لازم است توان بیمههای درمانی برای مدیریت بار مالی تعهدات پس از حذف ارز دارویی سنجیده شود.
#یادداشت✍🏼
#اقتصاد_دارو
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ سیاستهای جمعیتی در سایر کشورها
🔹️ دولت مجارستان جهت ساخت خانههای سبز(با امکانات و تکنولوژیهای کممصرف و مناسب محیط زیست)، وام و امکاناتی را برای خانوادههای پرجمعیت در نظر گرفتهاست.
🔸️ سیاستهای جمعیتی این دولت باعث شدهاست که تعداد افراد خانوار در این طرح در نظر گرفته شود. به طوری که به خانوادهای که فرزند سوم داشته باشد تا ۳۲۲ هزار یورو وام بلند مدت بدون بهره داده میشود، در حالی که خانوادههای با تعداد فرزند کمتر، وام و امکانات کمتری دریافت میکنند.
✍ در طرح جدید مجلس شورای اسلامی نیز چنین سیاستهایی مانند وام مسکن به خانوادههای با بیش از سه فرزند، اجبار سازمانها به تأمین مسکن خانوادهها، در نظر گرفتن تعداد فرزندان در قوانین مختلف و... دیده میشود. امیدواریم چنین سیاستهایی بیش از این دنبال و اجرایی شوند تا با حمایت از خانوادهها و تأمین رفاه و آسایش آنها، بتوانیم بحرانهای جمعیتی را کنترل و مدیریت کنیم.
منبع:
https://dailynewshungary.com/hungarian-government-to-give-even-322-thousand-eur-for-families-to-build-greener-homes/
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ لزوم همکاری نظام پزشکی برای اجرای نظام ارجاع / کمبود پزشک عمدهترین مشکل اجرای طرح
👤 دکتر محمدرضا میرزایی، مدیرکل دفتر خدمات عمومی سازمان بیمه سلامت ایران کمبود پزشک را عمدهترین مشکل اجرای طرح نظام ارجاع دانست و گفت:
🔸️ انتظار داریم سازمان نظام پزشکی کل کشور در این زمینه با ما همکاری کند تا در گام اول از ظرفیت پزشکان بخش خصوصی مطبدار، در گام دوم از درمانگاههای خصوصی و در گام سوم از درمانگاههای دولتی استفاده و کمبود پزشک را جبران کنیم.
🔹️ طرح نظام ارجاع در صندوق بیمه همگانی از حدود ۱۰ ماه قبل در ۴ استان کردستان، کرمان، یزد و چهار محال و بختیاری شروع و بعد از مقدمات کار مراحل ویزیت بیماران آغاز شد. در حال حاضر در ۴ استان کشور جمعیتی بالغ بر ۴۵۰ هزار نفر به ۴۰۰ پزشک انتصاب داده شدهاند و ویزیت پایه در این استانها از حدود هشت ماه پیش آغاز شده است؛ به طوری که تاکنون بیش از ۶۵ درصد از جمعیت چهار استان ویزیت پایه شدهاند.
🔸️ از سه ماه گذشته در ۶ استان دیگر از جمله استان همدان، لرستان، کرمانشاه، گلستان، کهگیلویه و بویراحمد و ایلام این اقدام آغاز شد؛ به نحوی که در این استانها برای حدود ۴۰۰ هزار نفر انتصاب به پزشک صورت گرفت و نزدیک به ۴۰۰ پزشک به عنوان پزشک خانواده طرف قرارداد شدند. در حال حاضر در ۱۰ استان نظام ارجاع اجرا میشود که حدود ۹۰۰ هزار نفر از جمعیت به حدود ۸۲۰ پزشک انتصاب پیدا کردهاند. /فارس
#نظام_سلامت
#بحران_کمبود_پزشک
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ تمرکز بر فرزند سوم و چهارم مهمترین اولویت سیاستهای جمعیتی
🔸️ چالش پیری جمعیت و کاهش فرزندآوری یکی از مسائل راهبردی و کلان بسیاری از کشورهای جهان است که برای مدیریت و برون رفت از آن سیاستها و راهبردهای مختلفی را اتخاذ میکنند.
🔹️ بر اساس اعلام مرکز آمار ایران میزان باروری کل ایران در سالهای ۹۰ تا ۹۹ فراز و فرودهای مختلفی را تجربه کرده است. چنانچه این شاخص در نیمهی اول دههی ۹۰ با شیب ملایمی رو به افزایش بوده و از ۱.۷۵ فرزند در سال ۹۰ به حدود ۲.۰۷ فرزند در سال ۹۶ رسیده است؛ اما این شاخص پس از سال ۹۶ رو به کاهش گذاشت و در سال ۹۹ به میزان ۱.۶ فرزند کاهش یافت.
🔸️ این کاهش شدید در نرخ باروری کل ایران که در جهان بینظیر بوده است، موجب شکلگیری یکی از مخربترین بحرانهای آینده کشور به نام بحران سالمندی است. چراکه وجود نیروی جوان و پویا برای هر کشوری تضمینکننده رشد و توسعه، شکوفایی اقتصادی و امنیت آن کشور است. اما متاسفانه این ظرفیت در ایران در حال نابودی است و برای جلوگیری از این اتفاق میبایست اقدامات حمایتی و همهجانبهای از مردم صورت بگیرد.
🔹️ برای بررسی اینکه در خصوص افزایش جمعیت کشور و همچنین عبور از بحران سالمندی، چه راهبردی را باید پیش گرفت و مهمترین اولویت ما چیست، باید وضعیت موجود را به خوبی شناسایی و تحلیل کرد. کشور ما با پشت سر گذاشتن بخش مهمی از بازه پنجره جمعیتی خود و افزایش تعداد سالمندان فرصت بسیار کمی برای استفاده از ظرفیت نیروی جوان خود در جهت فرزندآوری دارد. از طرف دیگر بسیاری از جوانان ما که متولدین دهه شصتی هستند در اواخر سن باروری و فرزندآوری قرار دارند و خیلی قبلتر از بسته شدن پنجره جمعیتی از سن باروری خارج میشوند. این یعنی ما کمتر از پنج سال برای استفاده از ظرفیت این بخش مهم از نیروی جوان کشور فرصت داریم.
🔸️ باتوجه به موارد ذکر شده مهمترین راهبردی که برای حمایت از متولدین دهه شصتی میتوان درپیش گرفت میبایست تشویق در جهت به دنیا آوردن فرزند سوم و چهارم باشد. چراکه بسیاری از جمعیت این قشر اکنون ازدواج کرده و صاحب یک تا دو فرزند هستند ولی برای فرزندان سوم و چهارم تمایل و توان لازم را ندارند. از طرف دیگر باتوجه به اینکه به زودی از سن باروری خارج میشوند، عملا امکان تعویق در تغییر وضع موجود وجود ندارد و اولویت و هدف سیاستهای کشور باید حمایت از این قشر باشد.
🔺 البته پرواضح است که برای عبور از بحران جمعیت باید از همه اقشار جامعه حمایت کرد و نیازمند به استفاده از ظرفیت تمام افراد جامعه هستیم، اما باتوجه به فرصتهایی که در صورت هدر رفتن دیگر قابل برگشت نیست، لازم است با اولویتبندی و تمرکز بر مسائل مهم از هدر رفت این فرصتها جلوگیری کرد.
🔸️ در این راستا بسیاری از مواد مربوط به طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی برای پیاده سازی این راهبرد مهم درنظر گرفته شده و دولت جدید نیز باید هرچه سریعتر پس از ابلاغ قانون مربوطه، اقدامات لازم را آغاز کند.
#فرزندآوری
#یادداشت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ پزشکانی که طبابت نمیکنند نباید در سرانه پزشک کشور محاسبه شوند
👤 بهروز محبی نجمآبادی در واکنش به ادعای معاون وزیر بهداشت در خصوص نبود کمبود پزشک در کشور، اظهار داشت: سرانه پزشک متخصص و پزشک عمومی در ایران نسبت به کشورهای پیشرفته پایینتر است.
🔹 علاوه بر این کمبود پزشک در برخی شهرها هم ملموس است به گونهای که در حوزه انتخابیه بنده در شهر جوین با وجود اینکه مرکز درمانی شبانهروزی تأسیس شدهاست اما پزشک متخصص شبانهروزی وجود ندارد.
🔸 عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس گفت: اظهارنظرها باید مبنای منطقی و مستند داشته باشد وقتی که دادهها و مستندات دقیق باشد ما براساس این مستندات تحلیل میکنیم. اخیراً معاون آموزشی وزارت بهداشت تحلیلی ارائه کرده است که سرانه پزشک در ایران از استاندارد جهانی بالاتر است. موضوعی که باید بر اساس آمار سنجیده شود که درست است یا غلط.
🔹 وی عنوان کرد در محاسبه سرانه پزشک باید افرادی که فقط مشغول به طبابت هستند در نظر گرفته شود نه افرادی که صرفاً مدرک پزشکی دارند.
🔸 بهروز محبی نجمآبادی افزود: برخی آمارهایی ارائه میدهند که تعداد قابل توجهی پزشک بیکار وجود دارد اما در حقیقت این پزشکان عمومی بیکار نیستند، بلکه قطعاً در حوزهای به غیر از طبابت مشغول هستند.
🔹 برخی از پزشکان به سایر حوزههای اقتصادی وارد شدند. برخی آمارها میگویند ۶۰ درصد ساخت و سازها در بعضی از شهرهای بزرگ توسط پزشکان انجام میشود که این آمار نشاندهنده پزشکانی است که دیگر طبابت نمیکنند./خبرگزاری مهر
#بحران_کمبود_پزشک
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam