♨️ برنامهریزی ۵ سال آینده؛ افزایش ظرفیت دو رشته پرطرفدار پزشکی
👤 قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور از موافقت با افزایش ظرفیت پذیرش در دو رشته پزشکی و دندانپزشکی تا ۵ سال آینده خبر داد.
🔹 منصور کبگانیان در حاشیه یکصد و پنجاه و چهارمین جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: به دلیل اینکه در سند آمایش آموزش عالی، حوزه سلامت یک بخش مهم محسوب میشود، نگرانیهایی در خصوص تعداد رو به افول پزشکان کشور وجود دارد. از سوی دیگر ما با پیری جمعیت مواجه هستیم و نگرانیهایی در این زمینه داریم.
🔸 وی تاکید کرد: بنابراین اقدامات کارشناسی بسیار دقیقی با حضور دستگاههای ذیربط انجام شد به طور مشخص تهدیداتی که در این حوزه وجود دارد در چند محور است که نخستین آن بحران پیری جمعیت است. همچنین دومین محور و تهدید بازنشستگی پزشکان بخصوص فارغ التحصیلان دهه شصت است.
🔹 قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور اظهار کرد: تهدیداتی همچون مهاجرت بخشی از جامعه پزشکان به خارج از کشور و گردشگری سلامت از دیگر دلایل ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوع سرانه پزشکی است.
🔸 کبکانیان خاطر نشان کرد: در حال حاضر به دلیل آمارهای متناقض میزان موجود و مطلوب پزشک در کشور باید ارزیابی شود، میزان مطلوب و نحوه جبران این میزان کمبود باید ارزیابی شود. بهنظر در برخی آمارها تنها پزشکان دارای مجوز محاسبه شدهاند.
🔹 وی با بیان اینکه بر اساس اسناد مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که مورد استفاده ما نیز بوده است، گفت: اگر بخواهیم در ۱۰ سال آینده جزو کشورهای پیشرفته باشیم که این به طور حتم یکی از اسناد و اهداف شورای عالی انقلاب فرهنگی است، این میزان باید به ۳۰۰ هزار نفر افزایش یابد.
🔸 قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور افزود: بر همین اساس و برای خروج از بحران سرانه پزشک در کشور طی پنج سال آینده بایستی حداقل در رشته پزشکی در سال ۳۰۰۰ نفر و در رشته دندانپزشکی نیز حداقل ۵۰۰ نفر به دانشجویان ورودی دانشگاههای کشور اضافه شود.
💡 وی در نهایت اظهار کرد: البته برخی اعضا در این جلسه امروز معتقد بودند که بایستی بیشتر از اعداد مذکور دانشجویان ورودی رشته پزشکی به دانشگاهها را شاهد باشیم به همین دلیل هنوز تصویب نشده است اما ما کار را شروع کردهایم و به دلیل اهمیت موضوع در جلسه بعدی نیز این موضوع برای رسیدن به جمعبندی نهایی ادامه خواهد داشت./خبرگزاری فارس
#بحران_کمبود_پزشک
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ منعی برای دورکاری مادران دارای فرزند دبستانی وجود ندارد
👤 انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری گفت:
🔸️ مصوبه سال ۸۹ کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک در خصوص دورکاری عام و شامل است و هیچ منعی برای استفاده از این قانون در خصوص دورکاری زنان دارای فرزند دبستانی یا دبیرستانی و حتی افرادی که فرزند ندارند، وجود ندارد.
🔹️ طبیعتاً مدیران با توجه به شرایط کاری هر اداره یا سازمان مقدار حضور یا دورکاری را تعیین میکنند، همان وضعیتی که در زمان بخشنامه ایام کرونا و دورکاری سال گذشته بوده است و انتظار میرود مواردی که امکان دورکاری وجود دارد و لطمهای به کیفیت کار وارد نمیشود همکاری لازم صورت پذیرد. این کار ضمن صرفه جویی در برخی هزینهها مانند مصرف انرژی میتواند بازدهی کار را به دلیل آرامش مادران افزون کند.
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ لزوم حذف قوانین دست و پاگیر سیاستهای جمعیتی
🔹️ «طرح جوانی جمعیت» از آن طرحهایی است که پیچ وخم زیادی را در مسیر تصویب طی کرده است و همچنان منتظر تائید شورای نگهبان است که در صورت عدم تائید، ما را با بحران جمعیتی روبه رو خواهد کرد.
🔸️ یکی از مباحث مهم در تصویب طرح جوانی جمعیت مبحث لزوم حذف قوانین کلی دستور جمعیت است؛ قوانینی که دست و پاگیر حوزه جوان و خانواده شده است. به اعتقاد کارشناسان جمعیت ۲۱ مانع برای رشد جمعیت داریم و ابر بحران آن جوانی جمعیت در آینده است و اگر به فکر نباشیم جامعه ما دچار پیری زودرس شده و در آینده با خطرات زیادی مواجه خواهیم بود بنابراین به نظر میرسد این قوانین نادرست سیاستهای کلی جمعیت است که سد راه تصویب این طرح شده است.
🔹️ متن کامل گزارش خبرگزاری مهر:
mehrnews.com/xWkXX
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
✍🏼 چندکلمه درمورد تعرفه و حقوق پزشکان
🔸ارقام اعلامشده نشان میدهد، تعرفهها نهتنها در بخش دولتی بلکه با اختلاف بیشتری در بخش خصوصی، افزایش داشتهاست.
🔹 در سال ۹۹ تعرفههای پزشکی با رشدی ۱۵ درصدی همراه بود و در سال ۱۴۰۰ هم به گفته محسن مصلحی دبیر شورای عالی سازمان نظام پزشکی کشور، پیشنهاد سازمان نظام پزشکی کشور برای افزایش تعرفههای بخش خصوصی پزشکی با حداقل ۵۵ درصد بود که این میزان افزایش بر اساس شرایط اقتصادی جامعه تعیین شد.
🔸 اما درنهایت تعرفه خدمات تشخیصی و درمان در بخشهای دولتی، عمومی غیردولتی، خیریه و بخش خصوصی به میزان ۲۸.۵ درصد برای امسال افزایش یافت.
🔹 در بسیاری از کشورها برای کار کردن اقشار سقف وجود دارد، چون این افزایش کارکرد سهم دیگر اقشار بوده اما در ایران بعضی از پزشکان تعداد زیادی بیمار را ویزیت میکنند و بعضی دیگر، بهویژه پزشکانی که به تازگی شروع به فعالیت کردند، درآمد چندانی ندارند!
یعنی درآمد اینقشر بهطور عادلانه توزیع نشدهاست.
💡 به جای افزایش تعرفهها و انداختن بار هزینهها بر دوش جامعه، باید نظام توزیع عادلانه منابع و حقوق و دستمزد، در بخش دولتی اصلاح شود و در بخش خصوصی هم تعرفهها به طور منطقی تصویب شود.
#یادداشت
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ خانوادههای ایرانی کوچکتر شدند
🔹️ بررسیها نشان میدهد که در یک فاصله زمانی ۶۰ ساله متوسط تعداد افراد در خانوارهای ایرانی از متوسط ۴.۸ به ۳.۸ نفر کاهش پیدا کرده است.
🔸️ بررسی جزئیات گزارش شاخصهای کلان اقتصادی و اجتماعی مرکز آمار ایران نشان میدهد که متوسط تعداد افراد در خانوارهای شهری نیز از ۴.۷ نفر در سال ۱۳۳۵ به ۳.۳۳ در سال ۱۳۹۵ کاهش دارد و طی این سالها بالاترین متوسط تعداد افراد یک خانواده به سال ۱۳۷۰ با ۴.۹ نفر برمیگردد.
🔹️ همچنین در خانوارهای روستایی بُعد خانوار از ۴.۸ در سال ۱۳۳۵ به ۳.۴ در سال ۱۳۹۵ کاهش دارد و طی این سالها بالاترین متوسط تعداد افراد خانوارهای روستایی در سال ۱۳۷۰ با ۵.۶ نفر ثبت شده است. /شهروند
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ یک سوم کل بارداریهای کشور از طریق سقط جنین خاتمه مییابند
🔹️ بر اساس آمار وزارت بهداشت بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار سقط جنین در کشور اتفاق میافتد که غالب آمار را سقطهای غیرقانونی به خود اختصاص میدهد؛ بررسیهای مختلف و نظرات کارشناسی نشان میدهد عوامل مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در این پدیده نقش اساسی دارند که البته میزان تاثیر هرکدام متفاوت است.
🔸️ برخلاف تصور عمومی، میتوان گفت تاثیر عوامل فرهنگی از سایر عوامل بیشتر است. دیدگاهها و فرهنگهای اشتباهی مثل محدودیت تعداد فرزندان، الزام فاصله سنی زیاد بین فرزندان، فرزندآوری را مانع تحصیل و موفقیت دانستن، نامطلوب بودن جنسیت جنین و... سبب قتل جنینهای بیگناه بسیاری شده است.
🔹️ ناگفته نماند این دیدگاهها و انگارههای ذهنی در فرهنگ اسلامی، ایرانی ما جایی نداشته و با نفوذ فرهنگی و سیاستهای غلط گذشته وارد اذهان ملت ما شده و جان فرزندان ایران را نشانه گرفتهاست.
🔸️ نمونههایی از خانوادههای پرجمعیت و موفق وجود دارند که برخلاف این تفکرات رایج پیش رفتهاند و با وجود سختیها و مشکلات اقتصادی، با رشد همه اعضای خانواده اثبات کردهاند که این مفاهیم غلط، نه باعث رشد تحصیلی و اجتماعی والدین میشوند و نه باعث تربیت بهتر فرزندان!
🔹️ طبق نظر کارشناسان، فرزندان خانوادههای پرجمعیتتر مهارتهای اجتماعی بهتر و بیشتری دارند و در زندگی اجتماعی خود بهتر و موفقتر عمل میکنند.
🔸️ حال تمام این واقعیات، به دلیل فرهنگسازی غلط کنار گذاشته شده و در عوض به حدی فرزندآوری را مانع رشد و تحصیلات والدین و یا تربیت و رفاه فرزندان معرفی کردهاند که طبق آمارها و مقالات علمی، بیش از ۵۰ درصد از سقط جنین عمدی کشور تحت تاثیر این تصورات غلط اتفاق میافتد!
🔹️ از عوامل دیگر این معضل اجتماعی، ترجیح یک جنسیت و قتل جنین به دلیل نامطلوب بودن جنسیتش است. این عامل به کدام فرهنگ و اخلاق و دلیل اقتصادی برمیگردد؟ جز فرهنگ جاهلیت قبل از اسلام؟
🔸️ چگونه این تفکر غلط در فرهنگ ما نفوذ کرده است که توانسته یکی از عوامل سقط القایی جنین در کشورمان به حساب بیاید و نزدیک ۱۰ درصد آمار سقط جنین عمدی را به خود منسوب کند؟
🔹️ به راستی "بای ذنب قتلت؟" به کدامین گناه این انسانهای کوچک دل خوش به محبت مادر را میکشند؟
#تحدید_نسل
#یادداشت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ ۶۵ درصد پزشکان از مالیات فراری هستند!
🔸 گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۹ نشان میدهد، ۶۵% پزشکان به سلامت اقتصادی جامعه پایبند نیستند.
🔹 لازم به ذکر است، مالیات پزشکان آمریکایی سه برابر صادرات نفت ایران برآورد میشود.
🔸 در سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت اختلاف طبقاتی عمیقی بین پزشکان وجود دارد، بهطوریکه تعداد معدودی منابع بزرگ درآمدی را کسب میکنند و تعداد زیادی از پزشکان عمومی، پزشکان اورژانس و رزیدنتها سهمی از این درآمد ندارند.
🔹 درحالیکه تمامی مشاغل جامعه موظف به پرداخت مالیات هستند، فرار مالیاتی پزشکانی که درآمد نسبتاً مناسبی دارند، موجب بیعدالتی و نابرابری در جامعه میشود.
💡 مالیات یک هزینه اجتماعی است که مردم هر جامعه بسته به تمکن مالی خود، موظف به پرداخت آن میباشند.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ دستیاران تخصصی؛ نابرابری کار و حقوق
🔻 بعد از منتشر شدن خبر درگذشت یازدهمین رزیدنت از ابتدای سال جاری در فضای مجازی، بار دیگر بحث داغ دستیاران و وضعیت آنها به جریان افتاد.
🔸 دوره دستیار تخصص پزشکی دورهای است معمولاً ۴ ساله که پزشکان عمومی به منظور ادامه تحصیل در رشتههای تخصصی پس از پذیرش در آزمونی سخت و دشوار آن را میگذرانند.
🔹 دستیاران تخصصی به عنوان نیروی اصلی بیمارستانها در کنار اساتید دانشگاههای علوم پزشکی فعالیت میکنند. اما با وجود فشار بیاندازه کاری، حقوقی کمتر از یک فرد با کاری دفتری و مدرک کارشناسی دریافت میکنند.
🔸 با وجود سختی کار دستیاران در بیمارستانهای آموزشی کشور، نهتنها بیمه نمیشوند و سابقه کاری برای آنها محاسبه نمیشود بلکه باتوجه به ساعت کاری بیش از حد استاندارد، دریافتیهای بسیار پایین دارند.
🔹 لازم به ذکر است که در دوسال اخیر و با وجود شرایط سخت کرونا، فشار روانی و کاری بر دوش دستیاران مانند سایر ارائهدهندگان خدمات افزایش یافت و در کنار بیبهره بودن از حمایتهای اجتماعی لازم، موجب ناامیدی از شرایط معیشتی و تحصیلی آنان شد.
🔸 تحقیقات نیز نشان داده است که شرایط کاری دانشجویان "رزیدنتی" احتمال بیمارشدن، افسردگی و پیری زودرس آنها را نسبت به کسانی که شیفتهای کاری ۳۶ ساعته و یا کمتر دارند و استرس سیستم درمان را تحمل نمیکنند، بیشتر میکند.
💡 با توجه به مسئولیتهای سنگین آموزشی و درمانی دستیاران، رسیدگی به مشکلات مالی و رفاهی آنان امری ضروری و حیاتی است.
#یادداشت
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ پایین بودن سرانه سلامت؛ آفتی برای پرداخت از جیب مردم
👤 رئیس سازمان بازرسی کل کشور پایین بودن سهم سرانه سلامت از درآمد ناخالص ملی را یکی از آسیبهای کلان حوزه بهداشت و درمان دانست و گفت: «چیزی حدود ۸ درصد از درآمد ناخالص ملی به بهداشت و درمان و سلامت اختصاص پیدا میکند در حالی که در بسیاری از کشورهای توسعهیافته بین ۱۰ الی ۱۲ درصد درآمد ناخالص ملی به بحث سلامت اختصاص دارد.»
🔹 وی در ادامه گفت: این در حالی است همان مبلغی که در مجلس تصویب میشود هم کامل تخصیص یا پرداخت نمیشود./ایسنا
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ خبر فوری/ مجوز مصرف عمومی واکسن کاملاً ایرانی فخرا صادر شد
🔹 از این بهبعد فخرا مانند سایر واکسنهای کرونا در مراکز واکسیناسیون عرضه خواهد شد.
🔸 به گفته مدیر پروژه فخرا هیچ محدودیتی در تولید این واکسن وجود نداشته است.
✍ پن: فخرا واکسن ایرانی از نوع ویروس کشته شده و تولید شده در آزمایشگاههای جنگ بیولوژیک وزارت دفاع است که توسط محققان دفاعی کشورمان با همکاری ۱۹ شرکت دانشبنیان ایرانی، با مواد اولیه و خط تولید ایرانی تولید شده است.
💡 ایمنیزایی فخرا ۹۴/۲ درصد گزارش شده است.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ رئیس سازمان غذا و دارو منصوب شد.
👤 بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حکمی بهرام دارایی را به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو منصوب کرد.
🔹 در حکم عین اللهی برای رئیس جدید سازمان غذا و دارو آمده است: خدمتگزاری در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران فرصتی مغتنم و نعمتی بزرگ است که خداوند متعال به بندگان خویش اعطاء فرموده و شکر نعمت است که از این فرصت گرانقدر در جهت خدمت به مردم شریف میهن اسلامی نهایت استفاده بعمل آید.
🔸 وزیر بهداشت افزود: در این راستا و با توجه به تعهد، تخصص و سوابق علمی و اجرائی ارزنده جنابعالی، بموجب این ابلاغ به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو منصوب می شوید تا با رعایت مقررات قانونی و شرعی انجام وظیفه کنید./ایرنا
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ اعتصاب دستیاران تخصصی بیمارستان امام حسین(ع) در حمایت از اعتصاب دستیاران ارتوپدی
🔻 این اعتراض بهمنظور افزایش حقوق با توجه به ساعت کاری بیش از حد نرمال و پوشش بیمهای صورت گرفته است.
🔸 رزیدنتهای بیمارستان امام حسین(ع) تهران دیروز شنبه ۸ آبان ماه در اعتراض به شرایط کار اعتصاب کرده و از شرکت در درمانگاه ها، اعمال جراحی الکتیو و اقدامات پارکلینیک الکتیو و ویزیت بیماران الکتیو، به جز موارد ضروری، خودداری کردند.
🔹 شورای صنفی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از این اقدام جسورانه دستیاران حمایت کرده و اطلاع رسانی شده است که به زودی نامه درخواست رسمی شورا خطاب به ریاست دانشگاه ثبت خواهد شد.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam