♨️مسکن جدید غیراعتیادآور ممکن است به زودی تائید شود
🟣 به نقل از واشنگتن پست؛ تلاش طولانیمدت برای تولید داروهای قدرتمند غیرافیونی که درد را بدون خطر اعتیاد، درمان میکنند به نقطه عطف نزدیک شده و ممکن است به زودی قرصی در این حوزه به تائید سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) برسد.
🔹در صورت موفقیت، داروی شرکت ورتکس فارماسوتیکالز جایگزین مسکنهای تجویزی قوی مانند اُکسیکدون خواهد شد، مسکنهایی که در دورهای به شدت توسط شرکتهای داروسازی به بازار عرضه شدند و به اپیدمی اعتیاد و مرگ دامن زدند.
🔸️کارشناسان می گویند هنوز خیلی زود است که داروی suzetrigine را یک داروی انقلابی بدانیم اما درخواست تائیدیه این دارو در انتظار تصمیم FDA بوده و ممکن است این دارو تا پایان ماه جاری میلادی تائید شود.
🔹مطالعات این دارو برای درمان دردهای نسبتا کوتاهمدت موفقیتآمیز بوده و ورتکس در حال بررسی اثربخشی این دارو برای دردهای مزمن و طولانیمدت است.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️پلمب داروخانه متخلف در کنگاور/ برش لبه قرصها برای پنهانسازی تاریخ انقضا!
🟣 یک داروخانه در شهرستان کنگاور در شرق استان کرمانشاه به دلیل عرضه داروهای تاریخ گذشته و تخلفات بهداشتی پلمب شد.
👤 دادستان کنگاور توضیح داد:
🔸️ در پی گزارشهای متعدد از سوی شهروندان مبنی بر عرضه داروهای تاریخ گذشته در یکی از داروخانههای شهرستان کنگاور، بازرسیهای لازم انجام و منجر به کشف تخلفات جدی در این داروخانه شد.
🔹️ پس از بررسیهای دقیق، مشخص شد تعدادی از داروها، تاریخ انقضای آنها گذشته و مسوول این داروخانه اقدام به برش لبه قرصها میکرده تا تاریخ انقضا مشخص نباشد.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
🏴 رحلت حضرت زینب سلام الله علیها، اسوهی صبر و تبیین، تسلیت باد.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ تحلیلی بر حذف ارز ترجیحی/ دود تصمیمات خلقالساعه در چشم بیماران میرود
✍️ روند تخصیص ارز در سالهای اخیر از ارز ۴۲۰۰ تومانی به سمت استفاده بیشتر از نرخ ۲۸.۵۰۰ تومانی حرکت کردهاست. این تغییرات بهطور کلی نشاندهنده تلاشهای دولت برای مدیریت بهتر منابع ارزی و حمایت از تولید داخلی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی بودهاست چرا که حذف ارز ترجیحی بهخودیخود اقدامی منطقیست و هیچ کارشناس اقتصادی، سیستم ارز چند نرخی را بهدلایلی چون عدم شفافیت و فسادزا و رانتی بودن آن، به صلاح مردم نمیداند.
⚠️ اما نکتهی قابل بحث این است که تجربهی ناموفق طرح دارویار نشان داد که اگر بدون تامین منابع پایدار و جایگزین تضمین شده، ارز تجهیزات پزشکی را برداریم با فاجعه مواجه خواهیمشد و در نهایت این بیماران هستند که قربانی افزایش قیمتها شده و پرداخت از جیب بیماران بیشازپیش افزایش خواهدیافت!
🔹️از طرفی میدانیم که باید از واردکنندگان تجهیزات پزشکی ضروری فاقد تولیدات داخلی، حمایتی منصفانه، عادلانه و در عین حال دقیق صورت بگیرد تا سلامت مردم به خطر نیفتد!
🖇علاوهبر این، دولت باید بر تامین سلامت مردم با هزینه کم و کیفیت مناسب با تقویت بیمهها اهتمام ویژه داشته باشد تا سهم پرداختی از جیب مردم برای سلامت در این شرایط تورمی و معیشتی افزایش پیدا نکند.
💡چرا که مابهالتفاوت ارز ترجیحی فعلی برای تامین تجهیزات حدود یک میلیارد یورو معادل ۳۵ همت است و اگر دولت بخواهد این ارز را حذف کند باید حداقل ۳۵ همت برای جبران آن به بیمهها پرداخت کند که وضعیت فعلی برای بیماران تا حدودی حفظ شود.
🪜در چنین شرایطی، یک پیشنهاد کارشناسانه این است که اگر دولت اعتبار به مقدار کافی ندارد طبق یک برنامه تدوین شده به صورت پلکانی در یک بازه سه یا چهارساله ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی را حذف کند.
⛔️ از عواقب دیگر حذف ناگهانی ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی میتوان به چند برابرشدن میزان نقدینگی موردنیاز تامینکنندگان اشاره کرد که در این صورت، احتمالا بسیاری از تامینکنندگان این اقلام توان تامین ریالی این میزان نقدینگی را نداشته و این مسئله میتواند به کمبود اقلام پزشکی در کشور منجر شود.
🚨همچنین با حذف ناگهانی ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی، نرخ تجهیزات مصرفی و ملزومات حدود ۹ برابر افزایش پیدا میکند و نرخ تجهیزات سرمایهای نیز بیش از ۱۰ تا ۱۲ برابر افزایش مییابد که با توجه به اینکه بخش دارو و تجهیزات هماکنون بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد تومان مطالبه معوق ۱۷ماهه از بخش دولتی دارد، این حذف ناگهانی منجر به تشدید بحران نقدینگی شده و این دومینوی بحران به تامین و خرید مواد اولیه و پخش هم سرایت کرده و کل زنجیره تأمین دچار اختلال شده و اگر درست تدبیر نشود در نهایت دودش به چشم مردم خواهدرفت.
#یادداشت_واحد_سلامت
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️تکنیک جدیدی که ممکن است نیاز به زنجیره سرد دارو و واکسن را از بین ببرد
🟣 به نقل از نیچر کامیونیکیشنز؛ محققان گزارش دادند یک تکنیک جدید ذخیرهسازی میتواند داروها و واکسنهای مبتنی بر پروتئین را بدون سرد نگه داشتن آنها، پایدار نگه دارد و نیاز به یخچال برای نگهداری داروهای حیاتبخش را از بین ببرد.
🔹اسکات مدینا از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا گفت: بیش از ۸۰ درصد داروهای بیولوژیک و ۹۰ درصد واکسنها برای حفظ ساختار و عملکرد خود به شرایط دمایی کنترل شده، نیاز دارند.
🔸️وی با اشاره به ضرورت سرد نگه داشتن این محصولات در سراسر زنجیره تامین گفت که تکنیک جدید میتواند میلیاردها دلار صرفهجویی ایجاد کند.
💡هماکنون واکسنها و بسیاری از داروها در محلولهای مبتنی بر آب در ویالها ذخیره میشوند. محققان یک محلول ذخیرهسازی جدید به نام مایع پرفلوئوروکربن و مادهای به نام سورفکتانت را برای پوششدهی سطح مولکولهای دارو تولید کردهاند. پوسته محافظ سورفکتانت، دارو را در دمای تا ۱۰۰ درجه سانتیگراد که نقطه جوش آب است، پایدار نگه میدارد.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️نخستین عمل کاشت پمپ قلب مصنوعی به کمک ربات در جهان در عربستان انجام شد
🟣 به نقل از عربنیوز؛ نخستین عمل کاشت پمپ قلب مصنوعی به کمک ربات در جهان در بیمارستان تخصصی و مرکز تحقیقات ملک فیصل (KFSHRC) در ریاض، پایتخت عربستان سعودی انجام شد.
🔸️این عمل جراحی روی مردی ۳۵ ساله انجام شد که به دلیل نارسایی قلبی پیشرفته به مدت ۱۲۰ روز در بیمارستان بستری و طی این مدت عملکرد کلیه و ریه وی بدتر شده بود.
🔹بیمار پس از عمل تنها چهار روز را در بخش مراقبتهای ویژه گذراند. همچنین انتظار میرود زمان بهبودی وی به میزان قابل توجهی کاهش یابد و به تنها ۱۰ روز برسد.
🔸️دقت و ایمنی جراحی با کمک ربات بسیار بالا بوده و بیمار در حین یا بعد از عمل دچار عفونت یا خونریزی نشد و حتی بیمار از میزان کم جای زخم عمل شگفتزده شد.
🔹بیمارستان تخصصی و مرکز تحقیقات ملک فیصل پیشتر نیز به دستاوردهایی مانند نخستین پیوند قلب کاملا رباتیک و پیوند کبد رباتیک در جهان دست یافته بود.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️رباتها، در جراحی پیچیدهی کبد به کمک جراحان آمدند
🟣 براساس نتایج یک مطالعه جدید، جراحیهای پیچیده و دشوار کبد ممکن است به بهترین وجه توسط رباتها انجام شوند.
📊براساس یک بررسی روی جراحیهای انجام شده در یکی از بیمارستانهای بزرگ نیویورک سیتی بین ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۳، افرادی که تحت عمل با روش لاپاراسکوپی یا با استفاده از ربات قرار گرفتند به ترتیب ۳۹% و ۴۳% طول مدت بستری کوتاهتری داشتند و به ترتیب ۸۹% و ۶۲% احتمال بروز عوارض در آنها کمتر از بیمارانی بود که تحت عمل جراحی باز قرار گرفتند.
🔸️همچنین عملهای جراحی رباتیک ۸۷% کمتر از جراحیهای لاپاراسکوپی در حین عمل نیاز به تغییر نوع عمل به سمت جراحی باز داشتند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam