♨️ خطرناکترین علائم کرونا که پس از مشاهده باید به بیمارستان مراجعه کرد
🔸مرکز کنترل بیماریهای واگیردار آمریکا بتازگی اعلام کرده است دو علامت اورژانسی ابتلا به ویروس کرونا وجود دارد که در "صورت" افراد قابل مشاهده است.
یکی از این علائم متمایل شدن لبها به رنگ آبی است. همچنین گونهها و چهره فرد نیز میتواند به رنگ آبی متمایل شود. در این حالت فرد باید سریعا برای دریافت خدمات اورژانسی به بیمارستان مراجعه کند.
🔸این مرکز تاکید کرد: علائم اورژانسی دیگر که میتواند نشانه ابتلا به کرونا باشد و پس از آن باید سریعا به بیمارستان رجوع کرد شامل: مشکلات تنفسی شدید، وجود فشار دائمی در قفسه سینه، گیجی و سردرگمی دائمی، عدم توانایی در بیدار شدن از خواب و یا ناتوانی در خوابیدن است.
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
⭕️ احتمال تخریب ریه بیمار کرونایی 3 ماه بعد از ترخیص!
🔸به گفته محققان، بیماران کرونایی ترخیص شده از بیمارستان ممکن است تا 3 ماه بعد هم ریهشان خراب شود.
🔹بطورمعمول بیماران کرونایی طی 6 هفته بهبود پیدا میکنند اما به گفته محققان اتریشی نیمی از بیمارانی که از بیمارستان ترخیص شده بودند، 6 هفته بعد هم علائم کرونا داشتند.
🔸بازگشت بیماران به مراکز درمانی در منطقه تیرولین اتریش 6 ،12 و 24 هفته بعد از ترخیص نیز مشاهده شده است.
https://t.co/KS91zYxFNL
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
⭕️ مرگ سالانه ۱۰۰ هزار ایرانی بر اثر «فشار خون»
👤وزیر بهداشت: از ۳۸۰ هزار مرگ که در سال اتفاق میافتد، ۳۱۳ هزار آن به علت بیماریهای غیرواگیر است که حدود ۱۰۰ هزار مرگ ناشی از ابتلا به پرفشاری خون است.
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
⭕️ ماجرای مقاله جنجالی درباره ارتباط تریاک و ابتلا به کرونا
🔹 در روزهای اخیر مقالهای درباره ارتباط بین مصرف تریاک و ابتلا به کروناویروس در فضای مجازی منتشر شده بود که دبیر کارگروه اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت با بیان اینکه این مقاله دارای ایرادات علمی جدی است، گفت: در حال حاضر، موضوع به دانشگاه علوم پزشکی بم اعلام شده و منتظر اعلام نتیجه بررسیهای این دانشگاهیم. دانشگاه فوق طی یک بیانیه و نامه رسمی اعلام کرد به این کار هیچ کد اخلاقی داده نشده و قطعا نویسندگان مقاله در برابر نهادهای قانونی به خصوص کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه و کمیته ملی اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت که بر اساس قانون، نهاد اصلی رسیدگیکننده به این موضوع است، پاسخگو خواهند بود.
🔸 این مقاله عنوان شده که در دو استان کشور که در آنها مصرف تریاک بالا است، میزان ابتلا به کرونا کمتر است. یکی از نویسندگان این مقاله، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بم و دیگری مربی این دانشگاه است. این مقاله به صورت نامه به سردبیر، در نشریهای با نام coronaviruses منتشر شده است که اولین شماره آن در سال ۲۰۲۰ به چاپ رسید.
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
⭕️ تست کرونا ممکن است ویروس مرده را بیماریزا تشخیص دهد.
🔹نتیجه یک مطالعه جدید میگوید که کیتهای تشخیص کرونا ممکن است سلولهای مرده ویروس را به جای ویروس زنده شناسایی کنند که این امر میتواند باعث رشد چشمگیر در آمار مبتلایان شود.
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
⭕️ لطفاََ نخندید، این یک جمله طنز نیست!
❗️خواندن «تولدت مبارک» بیشتر، باعث شیوع کرونا میشود!
🔰 آنچه میخوانید #یادداشت_واحد_سلامت مصاف است در خصوص نتیجه ی یک تحقیق طنزگونه:
🔺 اخیراََ تحقیقی در دانشگاه لاند سوئد انجام شد که نتیجه ی آن را شاید بتوان در یک جمله ی طنز گونه خلاصه کرد:
🔸محققان سوئدی در دانشگاه Lund میگویند ادای دو حرف B و P بیشترین تهدید را در انتشار کروناویروس هنگام حرف زدن داشته و Happy Birthday خواندن، عامل انتشار کروناویروس در مراسم و جشنها میشود.
🔹به گفته آنها اگر خوانندگان بتوانند از ماسک استفاده کنند، خطر شیوع کمتر میشود.
✍️ اخبار واکسیناسیون کم اثر و ناموفق تا این لحظه، به چالش کشیدن اثر بخشی ماسک در محافظت از کرونا، اعلام عدم اثر بخشی قابل توجه داروهای ضدویروس موجود، عدم وجود دارو یا درمانی موثر در این مورد و افزایش هر از گاه فاصله گذاری اجتماعی از ۱/۵ متر به بیست و چند متر، خستگی و فرسودگی شدید کادر درمان، بیش از پیش نشان از استیصال علم پزشکی و زیست پزشکی در مقابله با چالش کرونا دارد.
⚠️ فارغ از اهمیت تحقیقات اپیدمیولوژیک مانند مورد بالا و با تمام احترام برای زحمات پژوهشگران علوم مختلف، نکته حائز اهمیت و محل تامل اینجاست که بیتفاوتی نسبت به ظرفیت های بومی مانند طب ایرانی اسلامی در درمان کرونا که امروز به عنوان بخشی از #علم_مردم در خانهها و سینه به سینه منتقل میشود در حال ربودن مرجعیت علمی و نابودی اعتماد عمومی نسبت به نجات بخشی علم پزشکی آکادمیک (Evidence based medicine) است.
🔹 اگر این فضای تحقیقاتی بیتفاوت و پرادعا که خود را ناجی مردم در حوزه سلامت میداند به همین منوال ادامه یابد در آیندهی نه چندان دور شاهد #درون_پاشی_نظام_سلامت و لطمه ی جدی به اعتماد عمومی خواهیم بود.
❓ امروز گزاره های طب ایرانی اسلامی #شبه_علم و فعالان این حوزه ها #شیاد نامیده میشوند، اما باید پرسید چه کسی و کسانی با بیتفاوتی و در #توهم_علم زمینه ی بازی با اعتماد عمومی را فراهم می کنند؟
یک نفر باید علم پزشکی را نجات دهد ...
#توهم_علم
#علم_مردم
#یادداشت_سلام
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
⭕️ سرماخوردگی فصلی ساده را درمان نکنیم؟
❗️سرماخوردگی میتواند محافظی در برابر آنفلوآنزا باشد.
🔹 به گزارش ایندیناکسپرس، رینوویروسها به عنوان شایعترین علل سرماخوردگی، میتوانند از آلودگی دستگاه تنفسی به ویروس آنفلوآنزا جلوگیری کنند. دلیل این امر احتمالاً این است که ویروس سرماخوردگی باعث ایجاد دفاع طبیعی ضدویروسی در بدن میشود.
🔸 در سال ۲۰۰۹ میلادی همه گیری آنفلوآنزا در اروپا متوقف شد اما تاکنون معلوم نبود چرا؟ محققان دانشگاه ییل اکنون دریافتهاند که اگر شخصی قبلاً سرما خورده باشد، احتمال ابتلایش به آنفلوآنزا حتی در ماههایی که هر دو ویروس فعالاند، بسیار کم است.
🔺 دانشمندان برای آزمایش چگونگی تعامل ویروسهای آنفلوآنزا و سرماخوردگی، آزمایشهایی را بر روی بافت تنفسی انسان در آزمایشگاه انجام دادند. آنها دریافتند که ویروس آنفلوآنزا اگر بافت تنفسی از قبل در معرض ویروس سرماخوردگی قرار گرفته باشد، نمیتواند آن را آلوده کند. ویروسهای سرماخوردگی منجر به تولید و ترشح اینترفرون، ماده پیامرسان سیستم ایمنی بدن میشوند. این امر توان دفاعی بدن در برابر ویروس آنفلوآنزا را افزایش میدهد. اینترفرونها مولکولهایی در بدن هستند که به خصوص در برابر عفونتهای ویروسی مقاومت ایجاد میکنند و در واکنشهای ایمنی طبیعی بدن، حتی در غیاب ویروسها شرکت دارند.
🔻این تیم تحقیقاتی در حال بررسی این موضوع است که آیا ویروسهای سرماخوردگی محافظت مشابهی در برابر عفونت با ویروس سارس-کوو۲ (کرونا) هم ایجاد میکنند یا نه. نتایج این تحقیق روز جمعه در مجله The Lancet Microbe منتشر شد.
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
سلام «واحد سلامت مصاف»
⭕️ رقابت بر سر بقا در مقام ابرقدرتی جهان با هیاهوی رسانهای واکسن کووید۱۹ 🔹در تاریخ ۳۰ اوت ۲۰۲۰ رسا
⭕️ واکسن کرونای دانشگاه "آکسفورد" به مشکل خورد
🔺شرکت داروسازی بریتانیایی "آسترازنکا"(AstraZeneca) گفته آزمایشات واکسن کروناویروس را که در تولید آن با محققان دانشگاه "آکسفورد" همکاری کرده است، پس از بیمار شدن یکی از داوطلبان متوقف کرده است.
🔹 این واکسن که با کمک محققان دانشگاه "آکسفورد" ساخته شده است، به عنوان یکی از واکسنهای مهم جهانی علیه ویروس کرونا شناخته شده است و تعلیق این آزمایش چشم اندازهایی را برای احتمال اینکه تا پایان سال این واکسن عرضه شود، کاهش میدهد.
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
⭕️ سرماخوردگی کودکان را از التهابات شدید کرونا ایمن میکند.
🔺 سندروم التهابی چند سیستمی(MIS-C)، بیماری نادری است که بر اثر عفونت با ویروس کرونا SARS-CoV-۲ یعنی همان پاتوژنی که مسئول ابتلا به همه گیری فعلی کووید-۱۹ است، ایجاد می شود. علایم سندرم التهابی چند سیستمی، شامل بثورات پوستی ، تب و درد شکم و همچنین التهاب ملتحمه، سرفه و سردرد است.
🔸 تحقیقات نشان می دهند که سندرم التهابی چند سیستمی در کودکان با بیماری کووید-۱۹ و هم با بیماری کاوازاکی متفاوت است. با این حال، اطلاعات اندکی در مورد اینکه چرا بعضی از کودکان، تقریباً یک ماه پس از آلوده شدن به ویروس کرونا، دچار علایم MIS-C می شوند، مشخص شده است.
🔹 اکنون محققان موسسه «کارولینسکا» در سوئد در این مطالعه خون کودکان سالم را با نمونه خون ۱۳ کودکان مبتلا به MIS-C و ۲۸ کودکان مبتلا به بیمارای کاوازاکی مقایسه کردند. نتایج این آزمایش خون نشان داد که کودکان مبتلا به MIS-C فاقد آنتی بادی هایی علیه سرماخوردگی معمولی هستند.
🔸 این واقعیت که ایمنی در برابر کروناویروس ناشی از سرماخوردگی معمولی، معمولا کوتاه مدت است و این واقعیت که MIS-C به طور معمول در نوجوانان بروز می کند و نیز یافته های این مطالعه مبنی بر اینکه بیماران مبتلا به MIS-C، تنها گروه فاقد آنتی بادی های کروناویروس سرماخوردگی هستند، همه این احتمال را نشان می دهند که برخورداری از این آنتی بادی هایی می تواند از ابتلا به MIS-C پیشگیری کند.
🔹 به گزارش روزنامه دیلی میل، دکتر «پتر برودین» ، نویسنده اصلی این تحقیق معتقد است آنتی بادی ویروس کرونا CoV ناشی از سرماخوردگی و سلول های B تولید کننده آنها، ممکن است ویروس SARS-CoV-۲ را تشخیص داده و به آن متصل شوند. به اعتقاد این محقق، چنین رویدادهایی به سیستم دفاعی بدن فرصت مناسبی برای دفاع در برابر ویروس میدهد و ممکن است واکنش آنتی بادی کارآمدتری را ایجاد کند که مستقیماً بر خنثی سازی این ویروس جدید تمرکز دارند.
✅واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
⭕️ رتبه خودکشی در جهان: سوئیس ۱۸، ایران ۱۴۹
🔹هرچند وجود یک مورد خودکشی هم در کشور مسلمان ایران بسیار تلخ و ناگوار است، اما بد نیست که بدانیم بسیاری از کشورهای باصطلاح پیشرفته و مرفه، آمار بشدت بدتری نسبت به ما در شاخصهای فلاکت دارند.
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
⭕️ مهمترین عوامل موثر بر مرگومیر بیماران کرونایی در ایران
🔹نتایج مطالعهای که با هدف ارزیابی فاکتورهای اپیدمیولوژیک و بالینی و همچنین فاکتورهای مرتبط با مرگومیر در مبتلایان به کووید-۱۹ انجام گرفت، نشان داد که بالاترین میزان مرگومیر در بین بیماران بالای ۶۵ سال، بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه و در بین افراد با بیماریهای زمینهای مانند دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی رخ داده است.
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam