⭕️ ژاپن و کره جنوبی فعلاً واکسیناسیون کرونا را آغاز نخواهندکرد.
🔸نزدیک به بیش از یک ماه از آغاز اولین مرحله واکسیناسیون گسترده در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی میگذرد اما کشورهای دیگری نیز هستند که میگویند فعلاً واکسیناسیون را آغاز نخواهندکرد.
🔹ژاپن، کره جنوبی و هنگکنگ اعلام کردهاند که فعلاً واکسیناسیون را آغاز نمیکنند. ژاپن اعلام کردهاست واکسیناسیون افراد بالای ۶۵ سال را حداقل تا آوریل(فروردین ۱۴۰۰) آغاز نخواهدکرد و کره جنوبی نیز این امر را تا ماه مِی(اردیبهشت ۱۴۰۰) عملی نمیکند. هنگکنگ تا به امروز واکسن فایزر را تأیید کردهاست اما ژاپن و کره جنوبی هیچ واکسنی را تأیید نکردهاند.
🔸هر سه دولت اعلام کردهاند که واکسنها را فقط پس از بررسیهای استاندارد و با نظارت مناسب تأیید خواهندکرد و عرضه واکسن ها نیز به صورت تدریجی خواهدبود.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ آخرین وضعیت واکسن ایرانی/آغاز فاز دوم مطالعات بالینی واکسن از امروز
🔹 محمدرضا صالحی، مجری کارآزمایی بالینی واکسن کرونای ایرانی با حضور در برنامه طبیب با اشاره به اینکه تا به حال عارضه جدی و آلرژی نسبت به واکسن ایرانی دیده نشده است، عنوان کرد: از فردا ۱۵ نفر وارد فاز دوم کارآزمایی بالینی واکسن کووبرکت می شوند و افرادی جدیدی را وارد تست مرحله اول خواهیم کرد، ضمن اینکه طبق تحقیقات واکسن ایرانی قابلیت پیشگیری از کرونای انگلیسی را هم دارد.
🔹وی افزود: در فاز اول نگاه بیشتر به بحث عوارض است، اگر خطر قابل توجهی نداشته باشد وارد فاز دوم میشویم. این افراد مرتب معاینه میشوند، تا به حال عوارض در حد درد و عوارضی مانند تزریق واکسن آنفلوانزا بوده است و عارضه و آلرژی جدی ندیدیم و امیدواریم روند به همین شکل پیش برود.
✍️ لازم به ذکر است که واکسن ایرانی در دست ساخت با فناوری رایج ویروس غیرفعال ساخته میشود که برخلاف واکسنهای ژنتیکی عوارض بسیار کمتری از خود بروز داده و ایمنی آن بسیار مورد اطمینان است.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ پزشک آمریکایی: نگرانیها بیجاست! اگر باردار هستید نیز باید واکسن کرونا را تزریق کنید!
🔹به نقل از سیانان، تعدادی از پزشکان آمریکایی در مصاحبه با این رسانه و در واکنش به توصیههای محتاطانه سازمان بهداشت جهانی درباره واکسیناسیون زنان باردار، اظهار کردند که نگرانیهای موجود و احتیاطهایی که درباره واکسیناسیون کرونا در گروههای پرخطر مانند زنان باردار میرود به جا نبوده و این افراد باید در اولین فرصت، واکسن را تزریق کنند! چرا که اخیراً سازمان بهداشت جهانی توصیه به عدم استفاده واکسن فایزر در زنان باردار کردهبود و درباره واکسن مدرنا نیز توصیههای محتاطانهای داشتهبود.
▪️" حقیقتاً دلیل بنیادینی وجود ندارد که بپذیریم که این واکسنها قرار است باعث ضرر یا ایجاد مشکل برای مادر یا نوزاد شوند و ما بسیار مطمئنیم که این واکسنها مزایای قابلتوجهی را هم به مادر و هم به نوزاد ارائه خواهندداد! " ریچارد بیگی، دانشگاه ACOG
▪️" نبود اطلاعات به معنای خطر آسیب رساندن نیست! مخصوصاً وقتی که علم و بیولوژی دلیل منطقی را برای ایجاد این صدمه مطرح نمیکند! احتمال بستری شدن در اثر کووید-19 در زنان باردار پنج برابر است! شما ممکن است دچار مشکلات تنفسی شوید که دیگر نمیتوانید به حالت قبل بازگردید! آیا این فوقالعاده نخواهدبود که ما به زیبایی جنین در حال تولدمان را با ایمنی نسبت به کووید-19 به دنیا بیاوریم..!؟ " کرستی آگارد، دانشگاه OB/GYN
🔹اظهارات پزشکان فوق آنقدر مشمئزکننده، تبلیغاتی و بیمبناست که نیاز به توضیح چندانی ندارد. باید پرسید که نظر این افراد درباره رکوردهای ابتلا و مرگومیر در اثر کرونا پس از توزیع واکسن فایزر چیست؟ باید پرسید که نظر آنها درباره عوارض ناشی از تولید بیحد و حصر پروتئینهای ویروسی توسط mRNA تزریقشده توسط این واکسنها چیست؟ یا نظر آنها درباره مطالعات بالینی پرابهام واکسنهای فوق که تاثیرات بالینی چشمگیری در پیشگیری از علائم کووید-19 در آن دیده نمیشود چیست؟
🔸باید به این سوال فکر کنیم که چه بلایی بر سر این محافل علمی آمده که حتی توصیههای نهادهای مقبول خودشان مانند سازمان بهداشت جهانی را نقض میکنند و گروههای پرخطر جمعیتی را به مانند آب خوردن در معرض واکسنهایی قرار میدهند که تا کنون هیچ تأییدیهای برای استفاده انسانی نداشتهاند و به ناگهان، قرار است در آزمایش بر روی صدها میلیون انسان و به علت "شرایط اضطراری کرونا"، امتحان پس بدهند که آیا کارآمد باشند، یا نباشند؟
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ شاخص اثرگذاری واکسن چینی سینوواک چند درصد است؟
🔹واکسن سینوواک (Sinovac) یکی از چندین واکسن در دست تولید توسط کشور چین میباشد که توسط چند کشور مانند برزیل، ترکیه، اندونزی و شیلی خریداری شدهاند.
🔹به نقل از الجزیره، اما درصدهای اثرگذاری روایتشده درباره این واکسن بسیار متفاوت است. ترکیه رقم اثرگذاری آن را 91.25درصد، اندونزی 65درصد و برزیل 50.4درصد خواندهاست! گرچه تعداد جمعیت موردمطالعه و معیارهای هر یک از آنها، کاملاً متفاوت بودهاست.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ فاجعهای به نام واکسیناسیون عجولانه و مردمی که قربانی آزمایش واکسنهای غیرایمن میشوند
🔹اخیراً ایالتهای آمریکا، از این موضوع خبر دادند که نمیدانند حتی چه کسی واکسنهای توزیعشده را دریافت کردهاست و چه کسی دوز اول یا هر دو دوز را دریافت کردهاست. به این معنا که اطلاعات کافی از جمعیت دریافتکننده واکسن وجود ندارد. این موضوع مختص به ایالات متحده نبوده و بسیاری از کشورهای دیگر نیز زیرساختهای لازم مربوط به رصد جمعیت دریافتکننده واکسن را ایجاد نکردهاند.
🔹این موضوع از آن جهت مورداهمیت است که واکسنها پس از اتمام فاز سوم مطالعات بالینی، در مرحله بعدی باید در جمعیتهای بیشتر و بیشتر به صورت مرحلهای و در طی مدتی معین مورد رصد قرار بگیرند تا میزان اثرگذاری، ایمنی و تمامی شاخصهای مرتبط با آنها ارزیابی شده و اثرگذاری آنها به صورت نهایی اعلام گردد. واکسنهایی هم که امروز در حال توزیع در کشورها هستند، همگی مجوز استفاده اضطراری (EUA) داشته و هیچکدام تأییدیه (Aprroval) کامل ندارند.
🔸مشکل اما از جایی آغاز میگردد که بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی طی این دو ماه پس از آغاز واکسیناسیون جمعی کرونا (عمدتاً با واکسن فایزر) نهتنها اثری از کاهش وخامت بیماری را به خود ندیدند، بلکه رکوردهای ابتلا و مرگومیر در اثر کرونا در بسیاری از این کشورها شکسته شد و برخی از آنها با بحرانهای شدیدی روبرو شدند.
🔸فهرست زیر، فهرست تعدادی از این کشورها همراه با تاریخ آغاز واکسیناسیون و وضعیت مرگومیر در اثر کرونا (میانگین 7روزه) پس از این تاریخ میباشد؛
▪️انگلستان؛ 8دسامبر؛ افزایش 192% مرگومیر تا 23ژانویه (426نفر به 1248نفر)
▪️ایالات متحده؛ 14دسامبر؛ افزایش 33% مرگومیر تا 12ژانویه (2557نفر به 3417نفر)
▪️مکزیک؛ 25دسامبر؛ افزایش 97% مرگومیر تا 28ژانویه (669نفر به 1324نفر)
▪️رژیم صهیونیستی؛ 19دسامبر، افزایش 400% مرگومیر تا 25ژانویه (13نفر به 65نفر)
▪️آلمان؛ 27دسامبر، افزایش 69% مرگومیر تا 10ژانویه (534نفر به 904نفر)
▪️پرتغال؛ 27دسامبر، افزایش 311% مرگومیر تا 31ژانویه (70نفر به 288نفر)
▪️اسپانیا؛ 27دسامبر، افزایش 221% مرگمیر تا 31ژانویه (128نفر به 411نفر)
▪️اسلوواکی؛ 27دسامبر، افزایش 190% مرگومیر تا 27ژانویه (31نفر به 90نفر)
🔸نکته جالب درباره موارد فوق در اینجاست که اکثریت آنها پیش از واکسیناسیون در شیب کاهشی یا ثابتی قرار داشتند و به محض شروع واکسیناسیون، افزایش ناگهانی آمارهای مرتبط با کرونا آغاز میگردد. حتی کشورهایی مانند ایتالیا و لهستان نیز که با سقوط شدید آمارها از ابتدای دسامبر مواجه بودند، به محض آغاز واکسیناسیون با شکستگی واضحی در آمارها روبرو میشوند و نزدیک به یک ماه است که اثری از کاهش در آنها دیده نمیشود.
🔹البته که این مسئله دور از انتظار نبود. واکسیناسیون فوق عمدتاً توسط واکسن فایزر/بایونتک انجام شد و این کمپانی در مطالعات بالینی فاز3 خود، صرفاً خبر از اثرگذاری 95درصدی در پیشگیری از ابتلا به نمونه مثبت کووید-19 خبر دادهبود. در این نتایج هیچ خبری از کاهش علائم بیماری نبود و در مقایسهای واضح، علائم گروه واکسن در برابر گروه دارونما، گاهاً به چندبرابر میرسید. اخبار مرگومیر در اثر تزریق واکسن فایزر نیز آنقدر از گوشه و کنار میآمد که همه از آن مطلعاند.
🔹دولت ایالات متحده نیز، طبق قانون PREP Act 2005، امکان هر گونه شکایت و دعوی قانونی از کمپانیهای سازنده داروهای ضروری -از جمله واکسن- را تا سال 2024، سلب کردهبود.
🔻قطعاً پذیرش نتایج مرگومیر فوق برای دولتها و کمپانیهای ساخت واکسن بسیار سنگین و گران بوده و آن را نخواهندپذیرفت و با مغالطههای همیشگی آن را به عوامل دیگری مثل کلیشه همیشگی "عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی" نسبت خواهندداد، اما سؤال اصلی اینجاست که چرا فضای بینالمللی به جایی رسیدهاست که به این راحتی و بدون هیچگونه تضمین ایمنی، میلیونها نفر چنین واکسنهایی را دریافت میکنند، جانشان را از دست میدهند و کسی حتی از خود نمیپرسد که مگر قرار نبود این واکسنها از مرگومیر بیشتر جلوگیری کنند؟ چرا زیرساختهای لازم برای رصد کارآمدی و ایمنی این واکسنها در جمعیتهای بالا ایجاد نگردیدهاست؟
🔻هنوز واکسیناسیون کرونا در مراحل اول خود قرار دارد. کمپانی آسترازنکا به تنهایی قرارداد تولید 3میلیارد دوز واکسن را برای بسیاری از کشورها بستهاست و تا امروز مجموعاً نزدیک به 9میلیارد دوز واکسن پیشفروش شدهاست. آیا باید منتظر موجهای سهمگین بعدی کرونا در سطح جهان، با پشتیبانی واکسنهای غیرایمن، و با پوشش ظاهری ویروسهای جهشیافته باشیم؟
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ انتشار بخشی از نتایج مطالعات فاز 3 واکسن جانسون&جانسون
🔹کمپانی آمریکایی جانسون و جانسون، نتایج بخشی از مطالعات فاز3 واکسن خود به نام JNJ-78436735 را منتشر کرد و واکسن خود را 66% اثرگذار تا 28روز پس از واکسیناسیون خواند.
🔹به لحاظ جامعه مطالعاتی این واکسن عملکرد بهتری در مقابل سایر کمپانیها داشتهاست. به این جهت که 34درصد جامعه مطالعاتی بالای 60سال بودهاند و در تحلیل نتایج صرفاً تست مثبت کووید19 مدنظر نبوده و علائم خفیف یا وخیم کووید19 نیز تحلیل شدهاست.
🔹شاخص اثرگذاری اظهارشده 72% در ایالات متحده، 66% در آمریکای لاتین و 57% در آفریقای جنوبی بودهاست.
🔹در نگاه اول عملکرد این واکسن نسبت به سایر واکسنها با توجه به در نظر گرفتن مسئله وخامت در تحلیلها و جامعه مطالعاتی بهتر بودهاست، اما همه اینها با فرض بر صحت ادعاهای کمپانی بوده و این واکسن از نوع واکسنهای ژنتیکی DNAمحور آدنوویروسی بوده و احتمال عوارض غیرمنتظره در آن مانند واکسنهای mRNA بالاست. سایر جزئیات مطالعات نیز هنوز بصورت کامل منتشر نگردیدهاست.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ تخلفات مالی کمپانی جانسون & جانسون
کمپانی آمریکایی Johnson & Johnson، مجموعاً و از سال 2000 تا کنون تخلفات و جرایم مالی زیادی را ثبت کردهاست که مجموعاً به مبلغ 4.247$میلیارد دلار میرسند. جزئیات این جرایم بدین شرح است:
▪️3.136میلیارددلار مرتبط با عرضه تأییدنشده محصولات دارویی یا عرضه در زمینه تأیید نشده
▪️558میلیوندلار مرتبط با ادعاهای کذب
▪️411میلیوندلار مرتبط با نقض ایمنی محصولات
▪️70میلیوندلار مرتبط با اقدامات فاسد خارجی (کسب منفعت از طریق ارتباط با دولتهای خارجی)
▪️60میلیوندلار مرتبط با تعیین قیمت و اقدامات ضدرقابتی در بازار
🔺 موارد فوق، اعتبار کمپانی را در زمینه صحت ادعاهای وارده درباره محصولات خود -از جمله واکسن کرونا- به شدت دچار خدشه میکند.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ نتایج مطالعات فاز3 واکسن نوواوکس
🔹به نقل از سیانان، کمپانی آمریکایی نوواوکس (Novavax) با انتشار نتایج مطالعات فاز3 واکسن Subunit خود، اظهار کرد که به اثرگذاری 89.5% در گروه مطالعاتی انگلستان، اثرگذاری 60% در بخشی از گروه مطالعاتی آفریقای جنوبی و اثرگذاری 49.4% در مجموع گروه آفریقای جنوبی رسیدهاست.
🔹طبق اظهارات کمپانی، در گروه مطالعاتی انگلستان که شامل 15هزار داوطلب بین 18 تا 84سال میشد و 27% بالای 65سال بودند، 62 مورد تست مثبت کرونا ثبت شدهاست که 6تای آنها در گروه اصلی و 56مورد از آنها در گروه دارونما بودند که منجر به نتیجهگیری اثرگذاری 89.5% شدهاست. وضعیت 61مورد از مبتلایان در مجموع غیروخیم ذکر شدهاست و یک مورد از موارد مثبت کووید-19 در گروه دارونما وخیم ذکر گردید. گرچه به موارد وخیم یا دارای علائم که تست مثبت کووید-19 نداشتهاند اشارهای نشدهاست.
🔹در گروه مطالعاتی آفریقای جنوبی، 94% جمعیت دارای تست منفی HIV بودند و اثرگذاری در این جمعیت 60% اظهار شدهاست، اما با احتساب کل جمعیت، اثرگذاری با لحاظ کردن موارد مثبت کووید19 به 49.4% نزول کردهاست.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
🕌 امام صادق(ع): به تبداران خود سیب بدهید، چرا که هیچ چیز، سودمندتر از سیب نیست.
📚 منبع: کافی، جلد۶، صفحه ۳۵۷
#دین_و_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@salam_masaf
⭕️ نوزادانی که ما میکُشیم
🔹حدود ۴۰ درصد زنان باردار ایرانی بهخاطر هزینه بالای غربالگری دوم، آن را انجام نمیدهند. آنها با تشخیص مشکوک در غربال اول، ترجیح میدهند جنین را سقط کنند. یعنی ۲۰ هزار جنین سالم در سال قربانی میشوند و ۲۰ هزار نفر بخاطر ترس از نوزادی با اختلالات ژنتیکی از مادر شدن صرف نظر میکنند!
❓ اما در مقابل چه باید کرد؟
1️⃣ با حمایت قانونی فشار روانی از روی پزشکان برداشته شود
2️⃣ غربالگری فقط به مادران پر ریسک اختصاص یابد
3️⃣ روشها و تجهیزات پزشکی ارتقا یابد
4️⃣ سامانهای شفاف با نظارت دقیق برای جلوگیری از سودجویی پزشکان و آزمایشگاهها ایجاد شود.
#مافیای_کودک_کشی
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
🌸 ولادت حضرت فاطمه سلام الله علیها و روز مادر مبارک باد.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ پیشبینی زمان پایان همهگیری در سطح جهان
👤 دکتر پورکریم، متخصص ویروسشناسی مرکز تحقیقات رگا در بلژیک:
🔹متاسفانه نه تنها توزیع مناسب و متعادلی در رابطه با واکسیناسیون جهانیان وجود ندارد، بلکه شرکتهای واکسن سازی نیز هنوز تولید بالایی که بتواند در مدت کوتاهی نیاز مردم دنیا را مرتفع کند ندارند.
🔹متاسفانه بسیاری از کشورهای قدرتمند و با بنیه مالی بالا نسبت به پیش خرید و حتی ذخیره واکسن اقدام کردهاند و در مقابل بسیاری از کشورها توان خرید واکسن را ندارند، بنابراین واکسیناسیون عمومی در سطح جوامع هماهنگ پیش نمیرود و به همین دلیل احتمالا اتمام طرح واکسیناسیون چندین سال زمان میبرد و طی این مدت جهشهای مختلف ویروس نیز کار را بیش از پیش سخت خواهند کرد.
✍ این در شرایطی است که دو قطبی واکسن یا مرگ نگاه متخصصان را از پذیرش و پرداختن به مباحث مکمل مانند طب بومی که به وضوح کارامدی خود را در چین نشان داده است دور ساخته است. شاید واکسیناسیون همگانی یکی از راههای مقابله با این پاندمی باشد اما تنها راه نیست، سوال اینجاست که چرا از ظرفیت حداکثری خود استفاده نکنیم؟
✅ واحد سلامت مؤسسه مصاف
@masaf_salam