📌 با کاهش مصرف شکر عمری طولانیتر خواهید داشت
🔹در پژوهشی که در آوریل ۲۰۱۴ به انجام رسید، مشخص شد مرگ در اثر بیماریهای قلبی در میان افرادی که روزانه شکر بالایی دریافت می کنند، در مقایسه با سایر افراد شایعتر است.
🔹 مصرف میزان بالای مواد قندی در بازه زمانی کوتاه خطر افزایش فشار خون و ضربان قلب را افزایش میدهد.
🔸 مصرف بالای شکر باعث بروز التهابات مزمن در بدن فرد شده و این امر زمینه بروز بیماریهای قلبی عروقی را فراهم میکند.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ وضعیت واکسنهای وارداتی و تولیدی در کشور
🔹بنا به آمار اعلامی معاون فنی گمرک از ابتدا تا به امروز حدود 9.8 میلیون دوز واکسن کرونا وارد کشور گردیدهاست.
🔸از این میزان 920 هزار دوز واکسن ژنتیکی اسپوتنیک، 2.15 میلیون دوز واکسن ژنتیکی آسترازنکا/آکسفورد، 125 هزار دوز واکسن غیرفعال بهارات و احتمالاً 6.65 میلیون دوز واکسن غیرفعال سینوفارم بودهاند.
🔹در زمینه واکسنهای داخلی تنها واکسنی که مجوز استفاده اضطراری را دریافت و وارد فرآیند تزریق گردیده واکسن برکت است که به صورت محدود در برخی استانها در حال توزیع است.
🔸واکسنهای فخرا، رازی و اسپایکوژن در فرآیند کارآزمایی بالینی قرار دارند. همچنین واکسن کوبایی سوبرانا که در ایران با نام تجاری پاستور عرضه و تولید خواهدشد به گفته مسئولین انستیتو پاستور از ابتدای پاییز به تولید انبوه خواهد رسید.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ حضور امکانات و نیروهای ارتش و نیروهای مسلح برای کمکرسانی به بیماران کرونایی در استان سیستان و بلوچستان
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ رعایت چه نکاتی در تغذیه به پیشگیری از کرونا و بیماریها کمک میکند؟
🔹پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: «المعده بیت الداء و الحمیه رأس کل دواء». معده خانه همه دردها و پرهیز از پرخوری بالاتر از تمام درمانهاست.(1)
🔸معده سالم، گوارش قوی و کم خوردن، آسانترین و کمهزینهترین و تضمینشده ترین راه برای پیشگیری از کرونا و طیف وسیعی از بیماریهاست.
🔹عملکرد سیستم ایمنی به عملکرد قلب و عروق و عملکرد قلب و عروق به گوارش شما وابستگی دارد. هر چه معده و سیستم گوارشی شما کمتر درگیر باشد، قلب و سایر بخشهای بدن نیز کمتر درگیر شده و راحتتر با عوامل بیماریزا مبارزه میکنند. با رعایت اصول تغذیه میتوانیم این هدف را با کمترین هزینه بدست آورده و در برابر کرونا و بسیاری از بیماریها خود را ایمن نماییم:
▪️تا زمانی که عمیقاً گرسنه نشدید غذایی میل نکنید. هنگام صرف غذا به میزانی میل کنید که احساس سنگینی نکنید تا معدهتان برای وعده بعد آماده و کاملاً خالی شود.
▪️سعی کنید هنگام خوردن غذا آرامش داشتهباشید. لقمهها را آرام و خوب بجوید، به ظرف غذا خوب نگاه کنید، آن را ببویید و خوب مزه کنید. این مسئله هم به احساس روانی رفع گرسنگی و لذت از غذا کمک میکند و هم هضم غذا را تسهیل مینماید.
▪️ما روزانه بسیار بیشتر از حد نیاز بدنمان غذا مصرف میکنیم. از ترس تأمین نشدن مواد موردنیاز بدن تبعات پرخوری را به جان نخرید. لذت سبکی پس از کم خوردن را به سنگینی پس از پرخوری ترجیح دهید و معدهتان را تحت فشار نگذارید. همه موادی که وارد معده میشوند قابلیت جذب به بدن را ندارند.
▪️در مصرف آب زیادهروی نکنید. تأمین آب بدن لزوماً از نوشیدن مستقیم آب به دست نمیآید و زیادهروی در مصرف آب معده را شدیداً تضعیف میکند.
▪️ وقتی آب سرد بنوشید که معدهتان خالی و دارای قوت است. در غیر این صورت مصرف آب سرد باعث تضعیف معده میشود و در این حالت آب گرم جوشاندهشده توصیه میگردد.
▪️هنگام نوشیدن آب، آن را در سه جرعه بنوشید و بین هر سه جرعه میزانی تنفس داشتهباشید. این کار شما را زودتر سیراب میکند و هم از آسیبزایی جلوگیری مینماید.
▪️پیش، پس و میانه مصرف غذا از نمک به صورت مزهمزه کردن استفاده نمایید. استفاده از نمک طبیعی تصفیهنشده توصیه میگردد.
▪️استفاده از سبزیجات، پیاز، زیتون و در برخی موارد ترشیجات نسبت به مصرف لبنیاتی مانند ماست در کنار غذا ارجحیت دارد. خوردن آب در میان و پس از غذا نیز چندان توصیه نمیگردد و باعث ضعف معده میشود. در صورت تشنگی مفرط استفاده از آب گرم توصیه میشود.
▪️خواب بلافاصله پس از غذا میتواند آسیبزا باشد و باید حداقل حدود دو ساعت بین مصرف غذا و خواب فاصله باشد.
▪️افراد سرد مزاج و کسانی که در هضم و دفع غذا دچار سختی هستند باید مراقبت بیشتری به عمل آورند. مصرف زیاد مواد غذایی پر قند یا سنگین که هضم آن سخت است برای این افراد نامناسب بوده و پرخوری به آنها ضربه زیادی وارد میکند.
▪️وعده نهار را سبکتر از سایر وعدهها میل کنید و حتی میتوانید در طولانیمدت آن را کاملاً حذف نمایید. میانه روز و در هوای گرم بدترین زمان برای صرف وعدههای سنگین است.
▪️قند و مواد غذایی مملو از قند عامل بسیاری از بیماریها هستند. در دوران همهگیری کرونا استفاده از قندهای مصنوعی و یا مواد غذایی صنعتی پرقند مانند آبمیوههای صنعتی، سسهای صنعتی، نوشابه و شکلات و شیرینیجات باید به حداقل میزان ممکن برسد.
▪️میوهها میانوعدهای عالی برای اندام گوارشی هستند. برای کسب بیشترین منفعت آنها را در تناسب با مزاجتان میل نموده و فقط هنگامی به سراغشان روید که معدهتان خالی باشد.
▪️میزان راحتی دفع مواد زائد اهمیت بالایی در گوارش دارد. همیشه در اولین فرصت و هنگام احساس نیاز برای دفع مواد زائد به سرویس بهداشتی مراجعه کنید و شدیداً از تأخیر در آن پرهیز کنید. پیش از خواب نیز همیشه یک بار این عمل را تکرار نمایید.
▪️هنگامی که احساس کردید در آستانه بیمار شدن هستید، اولین اقدام شما کاهش حجم غذا و سختگیری نسبت به تغذیهتان باشد.
❗️در زمینه تغذیه، رعایت اصول اولیه و پرهیز از رفتارهای غلط اهمیت بسیار بالاتری از این دارد که برای مثال چه چیزهایی را برای تقویت سیستم ایمنی مصرف کنیم. تا وقتی عادات روزمره ما تضعیفکننده سیستم ایمنی باشند، مصرف هیچ چیزی نمیتواند آن را اصلاح کند.
🔰 اهمیت و تأثیر تغذیه در سلامتی آنقدر بالاست که امیرالمؤمنین علی علیهالسلام فرمودهاند: هر کس فقط به هنگام گرسنگی غذا را میل کند، آن را خوب بجوَد، آن را ترک کند در حالی که هنوز اشتها دارد و قضای حاجت را به تأخیر نیندازد، تا هنگام مرگ به هیچ بیماری مبتلا نمیشود.(2)
📚(1)مواعظ عددیه، ص55
📚(2)مکارمالاخلاق، ص146
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ توییت واحد سلامت مؤسسه مصاف در واکنش به فحاشی وزیر بهداشت
🔹 جناب نمکی مردم سیستان و بلوچستان به اندازه کافی درگیر مشکلات و مسائل مختلف هستند، بهجای فحاشی و تخریب وجهه نظام اسلامی فکری به حال اوضاع نابسامان مردم عزیز آن استان کنید.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف (سلام)
@masaf_salam
♨️ توضیحات سخنگوی ستاد مقابله با کرونا درباره تأخیر در تولید واکسن برکت
🔹به نقل از فانا، علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره اینکه چرا واکسن کوو ایران برکت به میزان کمی تحویل وزارت بهداشت شده است؟ گفت: قرار بود شرکت برکت به ما واکسن تحویل بدهد اما در خط تولید دچار مشکل شدند. هماکنون یک میلیون دوز واکسن تولید شده دارند اما از نظر فنی ۱۶ روز باید از زمان ورود واکسن به ویالها بگذرد و پس از آن در صورتی که واکسنها رسوب نکند، میتوانند این میزان را تحویل وزارت بهداشت بدهند و از هفته اول مرداد شرکت برکت میتواند به صورت هفتگی یک میلیون دوز واکسن به وزارت بهداشت تحویل بدهد.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف (سلام)
@masaf_salam
💢پرداخت ۱۶ میلیون تومان به فرزند چهارم
🔸مدیر عامل بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام از پرداخت ۱۶ میلیون تومان به خانوادههایی که قصد داشتن فرزند چهارم دارند، خبر داد.
https://www.iribnews.ir/00DH1k
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ نمود ارتباط اقلیم و کرونا در سیستان و بلوچستان
🔹با مقایسه شاخصهای هواشناسی و دمایی در استان سیستان و بلوچستان با آمارهای بیماری کرونا، ارتباط نسبتاً منظمی میان آنها قابل شناسایی است. با تمرکز بر شاخص دمای میانگین، میتوان تفسیر ذیل را از این آمارها استخراج نمود:
1️⃣ موج اول (بهار ۹۹)
شیب افزایشی: ورود به محدوده ۱۵ تا ۲۰ درجه
شیب کاهشی: عبور از مرز ۲۰ درجه سانتیگراد
2️⃣ موج دوم (تابستان ۹۹)
شیب افزایشی: ورود به محدوده ۲۵ تا ۳۰ درجه
شیب کاهشی: عبور از مرز ۳۰ درجه سانتیگراد
3️⃣ موج سوم (پاییز ۹۹)
شیب افزایشی: ورود به محدوده ۲۰ تا ۱۵ درجه
شیب کاهشی: نزول از مرز ۱۵ درجه سانتیگراد
4️⃣ موج چهارم (بهار ۱۴۰۰)
شیب افزایشی: ورود به محدوده ۲۰ تا ۲۵ درجه
شیب کاهشی: ندارد
5️⃣ موج پنجم (تابستان ۱۴۰۰)
شیب افزایشی: عبور از مرز ۲۵ درجه سانتیگراد
شیب کاهشی: نامشخص (احتمالاً عبور از مرز ۳۵درجه سانتیگراد)
🔸تفاسیر فوق قطعی نبوده و نکات و تبصرههای بسیاری را شامل میشود، اما فراز و فرود موجها ارتباط قابلتوجهی را با نوسانات دمایی نمایان میسازد.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam