♨️ تعارض منافع در حکمرانی، آفت کارآمدی و ریشه فساد
👤 داریوش چیوایی کارشناس کارگروه سلامت، در گفتگو با شبکه خبر در پاسخ به اینکه آیا در نظام سلامت ما تعارض منافع وجود دارد یا خیر، اظهار کرد: یکی از حوزههایی که مشخصاً تعارض منافع در سطوح مختلف آن مشاهده شدهاست، همین حوزه سلامت است و درمورد مصادیق آنهم گزارشی اخیراً مجلس منتشر کرده و بخش کوچکی از این مصادیق در آن آورده شدهاست.
🔸 مثلا در وزرای بهداشت ما پس از انقلاب و در سنوات گذشته، وزیر بهداشتی داشتیم که هم وزیر بهداشت بودند، هم در بخش دولتی کار میکردند و هم در بخش خصوصی فعالیت داشتن و سهامدار بودند. یا به طور مثال معاونین وزیر بهداشتی بودند که در عین حال که سیاستگذاری بخش تحقیق و پژوهش حوزه سلامت را داشتند، خودشان رییس مرکز تحقیقات دولتی بودند یا در کلینیکهای خصوصی کار میکردند که همهی اینها موقعیتهای تعارض منافع است.
🔹 وی با اشاره به این که لزوماً فعالیت در دو بخش به معنی تعارض منافع و فساد نیست، ادامه داد: تعارض منافع بوجود آمدن چنین موقعیتهایی است و دنیا با این موضوع مقابله و مواجهه کرده است و سیاست گذاری انجام داده است، ما در کشورمان این مسئله را شوخی گرفتهایم. درحالی که میتوان گفت یکی از ریشههای اصلی مشکلات اقتصادی و مسائل دیگر در نظامهای مختلف، همین مسئله تعارض منافع است.
🔸 چیوایی در ادامه در خصوص راههای حل مسئله تعارض منافع گفت: ما در سه سطح بررسی میکنیم که برای این مساله چه راهحلی وجود دارد تا تعارض منافع رفع شود. سادهترین کار این است که هم در سطوح مدیریتی و تصمیمگیری و هم در سطوح ارائه خدمت حداقل شفافیت داشته باشیم.
🔸 وی با بیان اینکه پزشکان تماموقت ما در بخش دولتی تعدادشان بهقدری نیست که بتواند بخش دولتی را بگرداند و در بخش خصوصی هم همینطور، تشریح کرد: علت آن این است که ما به تعداد کافی پزشک نداریم و شاید سوال شود چرا ما که زیرساخت تربیت پزشک داریم، این کار را نمیکنیم که دلیل آن به نوعی با تعارض منافع در ارتباط است. یعنی کسی که دارد راجع به ظرفیت رشته پزشکی تصمیمگیری میکند، خودش پزشکی است که از کم و زیاد شدن این بازار انتفاع دارد.
💡 وی در پایان خاطرنشان کرد: راهحل نهایی این موضوع اصلاح ساختاری است، بایستی قوانینی درنظر گرفته شود که به طور مثال از حضور همزمان یا حتی حضور بعد از اتمام مسئولیت دولتی، در بخش خصوصی جلوگیری شود.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ در دو دهه آینده با بحران سالمندی مواجه خواهیم بود
👤 عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت در نشست مشترک وزیر بهداشت با شورای عالی نظام پرستاری گفت:
🔸️ الگوی جمعیتی کشور در دو دهه آینده با طوفان و بحران سالمندی روبروست که نقش پرستاری و به ویژه نقشی که پرستاران بهداشت سلامت جامعه دارند نقش پررنگی است. بنابراین برنامهریزی از امروز هم برای این بحران ممکن است دیر باشد و لذا سایر نهادها هم باید همسو با این موضوع همراه شوند.
🔹️ ظرفیتهای پنهان و آشکاری در حوزه پرستاری وجود دارد و با تقویت پرستاری جامعهنگر، پرستاری در منزل و سایر اجزایی که در برنامههای پیشبینی شده یا پیشبینی خواهد شد میتوانیم موج سالمندی دو دهه آتی را مدیریت کرده و تهدید را به فرصت تبدیل کنیم./ایرنا
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ وزارت بهداشت طبیب تربیت کند نه کاسب
🔸 آیت الله جوادی آملی: علمی که بر مبنای توجه به دین و خدا نباشد، در مسیر نابودی انسان به پیش میرود/ جماران
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف (سلام)
@masaf_salam
♨️ فرار مالیاتی پزشکان و وکلا
🔻 یکی از مسائلی که در سالهای اخیر بحثهای فراوانی به وجود آوردهاست، بحث فرار مالیاتی پزشکان بودهاست؛ در گزارش تفریغ بودجه سال ۹۹ میزان فرار مالیاتی پزشکان و وکلا اعلام شدهاست.
🔸 بر اساس بند (ز) تبصره (۶) قانون بودجه، کلیه صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی که مجوز آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزشپزشکی و یا سازمان نظام پزشکی ایران صادر میشود و کلیه اشخاص شاغل در کسبوکارهای حقوقی اعم از وکالت و مشاوره حقوقی و خانواده، مکلف هستند از پایانه فروشگاهی استفاده کنند.
🔹 با وجود این، با مراجعه به مطب خصوصی برخی از پزشکان، شاهد این هستیم که برخی از پزشکان پردرآمد از استفاده از دستگاه کارتخوان خودداری میکنند و مبلغ ویزیت را بهصورت نقدی دریافت میکنند و یا از روشهای دیگری برای فرار مالیاتی بهره میبرند.
🔸 در گزارش تفریغ بودجه سال ۹۹، میزان فرار مالیاتی پزشکان و وکلا اعلام شدهاست؛ نتایج بررسیها بیانگر آن است که از تعداد ۱۵۵ هزار و ۵۷۲ نفر مشمولین شناساییشده، صرفاً تعداد ۵۴ هزار و ۴۹۰ نفر معادل ۳۵ درصد مشمولین در سامانه مالیاتی ثبتنام کردهاند.
💡 لازم به توضیح است انجام ثبتنام مذکور بهمنزله استفاده از پایانههای فروشگاهی نیست!/خبرگزاری تسنیم
✍🏼 با وجود الزام قانونی و اعلام این که عدم نصب کارتخوان، ظن قانونی فرار مالیاتی و برخورد با متخلفان را به دنبال دارد، تنها بخشی از پزشکان اقدام به نصب کارتخوان کردهاند. علاوه بر آمار پایین مشارکت پزشکان، افرادی هم که اقدام به نصب کارتخوان کردهاند با توسل به شیوههای مختلف سعی در دور زدن قانون و فرار از پرداخت مالیات هستند.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
سلام «واحد سلامت مصاف»
♨️ مصاحبه واحد سلامت مؤسسه مصاف با دکتر احمد کریمی، مدیر پروژه واکسن فخرا چرا واکسن فخرا؟ 🔺 بررسی
⭕️ تا چند دقیقه دیگر گفتوگو با دکتر احمد کریمی مدیر پروژه فخرا در صفحه اینستاگرام واحد سلامت مصاف و پیج واکسن فخرا
@masaf_salam
@fakhravac
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ پشت و پناه
🔸️ شواهد زیادی نتایج مثبت رشد عاطفی مبتنی بر روابط خواهر و برادری را نشان میدهد؛ برای مثال همشیران روابط مثبتتر، اعتماد به نفس بالاتر و احساس تنهایی کمتری دارند (شرمن، لنفورد و والینگ، ۲۰۰۶ به نقل از آقامحمدی، ۱۳۹۱).
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ پنج فرزندی، از تک فرزندی راحتتر است!!
🔹 گفتگو با مریم اردبیلی پزشک و پژوهشگر حوزهی خانواده که دربارهی چندفرزندی و لذتهای آن میگوید...
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ آیا واکسن فخرا در حال توقف تولید است؟/خود زنی وزارت بهداشت و درمان با واردات بیرویه واکسن
✍ توئیت صفحه رسمی واکسن ایرانی و امن فخرا نشان میدهد که وزارت بهداشت و درمان در حال وارد کردن میلیونی دوز سوم واکسن کروناست و به تولید ملی هیچ توجهی ندارد. این درحالی است که اگر از ظرفیت متخصصان کشورمان حمایت نکنیم در آینده با شکست و نابودی توان دفاع بیولوژیک کشورمان مواجه می شویم!
#باید_خون_گریست
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ توئیت واحد سلامت مؤسسه مصاف در باره خبر توقف تولید موقت واکسن فخرا
https://twitter.com/Masaf_salam/status/1450448209382367233?t=JRJkwZ4GYrb3k-tvdhsLDg&s=19
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ تجمع بزرگ مخالفان واکسیناسیون اجباری و مدافعان حقوق شهروندی
بیش از ۴۰ مؤسسه و نهاد انقلابی درخواست برگزاری تجمع اعتراضی نسبت به موضوع واکسیناسیون اجباری دارند.
✍ واکسیناسیون عجولانه، واردات بیرویه واکسن، سرکوب مخالفان واکسیناسیون اجباری و عدم پاسخگویی مناسب به منتقدان رویکردی است که وزارت بهداشت و درمان دولت ایران قوی در پیش گرفته است.
🔹 بارها پیش از این هشدار دادیم که اگر زبان گفتوگو را جایگزین زبان جبر و فشار نکنیم، شاهد بروز تعارضهای اجتماعی جدی خواهیم بود.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ فخرا متوقف نشده است/ تنها احتمال برنامه ریزی برای تغییر مقدار تولید مطرح است
👤 دکتر احمد کریمی، مدیر پروژه فخرا؛ اعلام کردهاند که ما تولید یک میلیون دوز در ماه را از شهریور آغاز کردهایم و با توسعه ظرفیت از آذر به تولید ماهانه پنج میلیون دوز میرسیم.
🔸 اگر وزارت بهداشت واکسنها را جهت مصرف عمومی تحویل نگیرد ادامه تولید فعلاً توجیهی ندارد.
💡 پروژه فخرا متوقف نشده و خبر منتشر شده در مورد میزان فعالیت خط تولید فخرا بوده است.
لذا تیم فخرا کارآزمایی و تلاش برای عرضه واکسن را متوقف نکرده و موضوع تنها برنامه ریزی احتمالی (نه قطعیت) برای تغییر میزان تولید خط تولید فخراست.
✍ فخرا به داوطلبان خود متعهد شده است تا تمام حقوق و تعهدات ایشان را رعایت نماید و کارآزمایی بالینی را به پایان برساند.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ خانواده پرجمعیت زمینه موفقیت در امر تربیت فرزندان را فراهم میکند
👤 خانم مؤمنی، کارشناس معارفی آستان مقدس بانوی کرامت گفت:
🔸️ نگرش اسلامی بر خلاف نگرش غربی که به دنبال تربیت فردگرا هستند و فرد در کانون توجه قرارداد، تربیت تجمیعی و خانواده محور است.
🔹️ تاریخ و تجربه نشان میدهد، خانوادههایی که ازنعمت فرزندان زیاد برخوردار هستند، محیط چند فرزندی سبب میشود که فرزندان اضافه بر قرار گرفتن درمیان چندین خواهر و برادر در رده سنی خود، از بازیها و شادیهای کودکانه بهره بیشتری ببرند و همین بازی و حضور در خانواده پرجمعیت عامل موفقیت فرزندان است.
🔸️ در خانوادههای دارای چند فرزند و پرجمعیت در دوره کودکی، نوجوانی و جوانی فرزندان با فاصله سنی کم در مسائل درسی به هم کمک میکنند و با تعاملی که فرزندان با همدیگر دارند، قطعا این موضوع به رشد و تربیت عالی آنها در بزرگسالی کمک خواهد کرد.
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ سردرگمی متولیان و تصمیمگیران در خصوص کمبود پزشک
👤 سیدموید علویان اظهار داشت: امروزه دسترسی مردم به خدمات سلامت در اقصی نقاط کشور نسبتبه ۳۰ سال پیش بسیار بهتر و سادهتر شدهاست.
🔹 وی افزود: یادمان نرود در برههای از زمان پزشکان فیلیپینی، هندی و پاکستانی در برخی از نقاط ایران مسئول ارائه خدمات درمانی به مردم ایران بودند و دچار کمبود جدی پزشک به خصوص در مناطق دورافتاده و محروم کشور بودیم، اما حالا ایرانیان در توسعه علمی سرآمد هستند.
🔸 علویان ادامه داد: حالا خبری از آن پزشکان خارجی نیست و در تمام نقاط کشور ارائه خدمات توسط پزشکان ایرانی انجام میشود. اما یکی از بحثهای داغ روز جامعه پزشکی این است که آیا در حال حاضر تعداد کافی پزشک برای ارائه خدمت به مردم کشور وجود دارد.
🔹 وی افزود: اصولاً تصمیمسازی در خصوص میزان تربیت پزشکان و تعداد پذیرش رشتههای پزشکی باید مبتنی بر چه شواهدی باشد، آیا ملاک نسبت پزشک به جمعیت که در کشورهای دیگر مورد استفاده است، باید ملاک قطعی تصمیمگیری ما باشد.
🔸 علویان تاکید کرد: باید نگاهی به دیدگاه حاکمان و خود مردم کشورمان نسبت به مقوله سلامت و اهمیت آن داشته باشیم. شکی نیست که باید دسترسی مردم به خدمات تسهیل شود و این خدمات هم باید کیفی باشند، ولی آیا با تولید انبوه پزشک، میتوانیم دسترسی و کیفیت را تضمین کنیم.
🔹 وی اضافه کرد: آمار تربیت نیروهای جامعه پزشکی در سالهای اخیر، میزان مهاجرت به خارج از کشور و نبود سیستم روشن ارائه خدمات و مدل ارائه خدمات مناسب در قالب پزشک خانواده، همگی حاکی از سردرگمی میان متولیان و سیاستگذاران عرصه تصمیمگیری در مورد ظرفیتهای پذیرش رشته پزشکی هستند ولی حالا اگر ما سوال کنیم بر چه اساسی قصد افزایش ظرفیت پذیرش رشتههای پزشکی را دارند محکوم به انحصار خواهی میشویم!!!.
🔸 وی گفت: نکته مهم دیگر این است که آیا نباید به جای بهبود مدل ارائه خدمت و ارتقا جایگاه خدمتی واقعی پزشکان و اجرای درست پزشک خانواده و سیستم ارجاع و بومی کردن پذیرشها دنبال افزایش ظرفیتهای پذیرش رشتههای پزشکی باشیم.
🔹 علویان افزود: پیشنهاد معقول این است که تصمیم عجولانه نگیرید. با بخشهای مختلف از جمله مرکز پژوهشهای مجلس و سازمان نظام پزشکی مشورت کنید. تشکیل کارگروه بررسی موضوع و تصمیمگیری مبتنی بر شواهد خواستهای معقول است./خبرگزاری مهر
✍🏼 در پاسخ به موارد مطرح شده میتوان چند مسئله را ذکر کرد؛
۱.چطور در وزارت بهداشت زمانی که آمارهای سازمان بهداشت جهانی همسوی با نظرات بزرگواران است مستنداتی محکم به حساب میآید اما زمانی که خلاف نظرشان باشد نباید ملاک تصمیمگیری باشد؟!
سرانه پزشک در کشورمان ۱۱.۷ پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر است، درحالیکه اکثر کشورهای اروپایی سرانهای بین ۳۰ تا ۵۰ دارند.
۲. اگر چه دسترسی مردم به خدمات نسبت به ۳۰ سال پیش بهتر شده است اما بدنیست بدانیم معیار سنجش رفاه مردم و دسترسی به خدمات، مقایسهی وضعیت کنونی با چند دهه قبل نیست، بلکه باید با وضعیت کنونی استاندارد جهانی رفاه مقایسه شود!
۳. کمبود پزشک عمومی و متخصص در مناطق شهری، با صفوف طولانی و نوبت دهیهای طولانی و در مناطق محروم با نبود پزشک و متخصص، به وضوح قابل مشاهده است.
حل مشکل دسترسی و توزیع پزشک در مناطق، با پزشکِ وجود نداشته، چگونه امکان پذیر است؟!
۴. کمبود پزشک باعث میشود، بار درمان بیماران بر دوش تعداد محدود پزشکان فعلی بیافتد و همین مسئله میتواند با مشکلاتی در ارائه خدمت همراه شود. تحمیل بیش از حد فشار کاری بر پزشکان و خستگی دائمی آنها احتمال وقوع خطاهای پزشکی را بالا برده و کیفیت خدمات را پایین میآورد.
این در حالی است که همچنان متولیان و تصمیم بگیران، سردرگم هستند و نیاز به تحقیقات بیشتری برای تصمیم گیری دارند.
💡 متاسفانه تعارض منافع بین منافع این صنف و منافع عمومی باعث شده از افزایش ظرفیت پذیرش در این رشتهها جلوگیری شود.
#بحران_کمبود_پزشک
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ جولان فروشندگان داروی سقط جنین در فضای مجازی
🔸️ متاسفانه چالش جدیدی که در کشور با آن مواجه هستیم، سقط جنین در خانه است، این روش به وسیله قرصهایی که کانالهای تلگرامی بدون هیچ نظارتی توزیع میکنند انجام میشود.
👤 طاهره لباف متخصص زنان و زایمان و نازایی، در خصوص عوارض مصرف داروی سقط جنین گفت:
🔸️ با مصرف این دارو فرد دچار همهی عوارض ناشی از سقط جنین میشود همچنین اگر این قرص به صورت زیر زبانی مصرف شود فرد دچار عارضه تپش قلب و حمله تنفسی نیز میشود.
🔹️ این دارو با ایجاد خونریزی رحمی و عفونت در این ناحیه میتواند منجر به نازایی در فرد شود.
🔸️ سقط جنین علاوه بر اینکه عملی غیر شرعی و غیر انسانی شمرده میشود میتواند باعث آسیبهایی جبران ناپذیر به فرد از قبیل افسردگی و پشیمانی بلند مدت شود. امیدواریم که با نظارت بیشتر پلیس فتا و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت بر این دلالان فضای مجازی از فروش داروهای غیر مجاز جلوگیری شود./باشگاه خبرنگاران جوان
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ ۱۰ هزارنفری شدن کمپین «جلوگیری از سونوگرافی زنان توسط مردان»
🔸 کمبود سونولوژیستهای زن در مراکز دولتی و خصوصی یکی از مشکلاتی است که طی سالهای اخیر بارها مورد اعتراض قرار گرفته و بانوان را مجبور کرده که برای انجام سونوگرافی مورد نیاز به متخصصان مرد مراجعه کنند.
🔹 مخاطبان خبرگزاری فارس با ایجاد کمپین نسبت به این موضوع اعتراض کردند و تاکنون ۱۰ هزار نفر از این مخاطبان خواستار رسیدگی فوری وزارت بهداشت شدهاند.
🔺 حمایت از کمپین؛
https://farsnews.ir/my/c/98430
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ افزایش دستمزد پزشکان تنها راه حل مدنظر سازمان نظام پزشکی دربرابر مشکلات
👤 علی سالاریان، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی ایران اعلام کرد سالانه سه هزار پزشک ایرانی از کشور مهاجرت میکنند. البته این رقم برآورد است و دقیق نیست.
🔸 آقای سالاریان گفت این «زنگ خطری» برای مسئولان است که بتوانند این شرایط را اصلاح کنند.
🔹 معاون سازمان نظام پزشکی که بزرگترین تشکل پزشکی ایران است پایین آمدن دستمزد پزشکان را یکی از دلایل مهاجرت اعلام کرد و گفت: در سال ۱۳۹۳ ویزیت یک متخصص در حدود ۳۵ هزار تومان بود و در سال ۱۴۰۰ ویزیت یک متخصص ۸۰ هزار تومان است.
🔸 سالاریان در ادامه گفت: بارها اینجا نوشتهایم ویزیتها به شدت سرکوب شدهاند باید افزایش پیدا کنند اما فشار آن روی مردم نباشد و بیمهها بهتر عمل کنند.
✍🏼 لازم به ذکر است وزارت بهداشت در بهمن ماه سال ۱۳۹۹ به صورت ناگهانی، تعرفههای درمانی را که معمولاً در اوایل سال جدید اعلام میشد، با افزایش بیش از ۲۵ درصد نسبت به تعرفههای جاری اعلام و آن را از همان زمان اجرا کرد!
درحالی که نظام تعرفهگذاری خدمات تشخیصی-درمانی موجب شدهاست نرخ تورم در حوزه بهداشت و درمان در بخش دولتی و به صورت چشمگیرتری در بخش خصوصی، بیشتر از نرخ عمومی تورم کشور باشد.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بحران پیری جمعیت و تأثیرات آن بر بخشهای مختلف کشور
🔹️ افزایش هزینهها و کاهش تولید در کشور که از آثار این بحران است، سبب مشکلات دیگر بسیاری خواهد شد. این مسئله توجه ویژه نهادهای مسئول و اقدام فوری و کارشناسی شده را میطلبد!
#تحدید_نسل
#ویدئو_کامنت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ جلوگیری از طرح شکایت مردم آسیبدیده ،راهکار سازمان نظام پزشکی برای کاهش شکایت علیه پزشکان
🔹 المیرا نقیزاده سرپرست دادسرای جرایم پزشکی تهران، در جلسهای با محمد رئیسزاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، گزارش مبسوطی از چگونگی روند رسیدگی به پروندههای مطروحه در دادسرای جرایم پزشکی تهران، آمار شکایتها، چالشها و مشکلات موجود ارائه نمود.
🔸️ رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران نیز بر جلوگیری از طرح شکایات در مراجع مختلف علیه جامعه پزشکی و حفظ حرمت و شأن اعضای نظام پزشکی تاکید کرد و افزود: سازمان نظام پزشکی آمادگی همکاری کامل با دستگاه قضائی و نیز انجام تمهیدات لازم برای کاهش موارد شکایت و قصور پزشکی را دارد.
🔹️ رئیس زاده در ادامه دغدغههای مهم جامعه پزشکی را بحثهای قضائی دانست و گفت: درخواست ما حفظ شأن و کرامت جامعه پزشکی است و سردرگمی و برخوردهای بعضاً نامتعارف و همچنین رفت و آمدهای طولانی بدون جبران باید از بین برود.
✍ تعارض منافع تا چه حد ساختار وزارت بهداشت و سازمانهای مربوطه را درگیر کردهاست که به جای برنامهریزی و ایجاد ساختارهای ضد فساد جهت کاهش خطاهای پزشکی و حفظ شأن جامعه پزشکی، از قوه قضائیه درخواست کاهش موارد شکایات را دارد؟!!!!
✅ شأن و کرامت جامعه پزشکی به خدمت صادقانه پزشکان و سطح سلامت جامعه و رضایت مردم مربوط است نه باز کردن راه برای هرنوع خطا و قصور!!
🔺برخلاف اظهارات رئیس سازمان نظام پزشکی، بدیهی است که بحثهای قضایی مانع ارائه خدمات نمیشود! بلکه با افزایش هزینه خطا و فساد، افراد را متوجه جایگاه و وظایف خود میکند تا خدمات با کیفیت مطلوب را ارائه دهند. در غیر این صورت احتمال خطا و بیتوجهی و بیمسئولیتی افزایش مییابد.
به جای جلوگیری از شکایات مردم و درخواست از قوه قضائیه بهتر است خطاها کاهش یابد و ساختارهای فسادزایی که زمینهساز خطای پزشکی هستند اصلاح شوند.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ ثبت نام ۱۰۰ هزار نفر در طرح جهش مسکن
🔹️ از روز ۲۸ مهرماه ۱۴۰۰ ثبت نام متقاضیان برای واحدهای طرح تولید و تامین مسکن در ۳۱ استان و ۴۶۶ شهر در سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن به نشانی www.saman.mrud.ir آغاز شده است.
🔸️ بنابر اعلام وزارت راه و شهرسازی تا ۲۹ مهرماه بالغ بر ۱۰۰ هزار نفر در سامانه ثبت نام کردهاند.
🔹️ محدودیتی برای نامنویسی وجود ندارد و حداقل تا یک ماه امکان ثبتنام وجود دارد. بنابراین واجدان شرایط بدون دغدغه، ثبتنام را انجام دهند. تا یک ماه آینده بعد از تکمیل ثبتنام و همزمان با تکمیل ثبتنام، پالایش اطلاعات انجام میشود و کسانی که بر اساس شرایط، حائز شرایط دریافت مسکن هستند از طریق پیامک به آنها اطلاعرسانی میشود تا مابقی مراحل ثبتنام را طی کنند.
✍ باتوجه به سیاستهای جمعیتی کشور، طرح مسکن وزارت راه فرصت بسیار مناسبی برای حل مشکل مسکن به عنوان مانعی برای فرزندآوری به وجود میآورد.
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⭕️ میلاد نبی اکرم(ص) و ولادت امام جعفر صادق (ع) بر شما مبارک باد
🔹 با آرزوی سلامتی برای همه ایرانیان
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 درد دل مادرانی که نعمت زندگی را ناآگاهانه و به بهانههای واهی از فرزند خود گرفتند...
🔸️ با چه فرهنگسازی و ابزار رسانهای توانستهاند فطرت و محبت مادری را تسلیم تفکرات حامی این کشتار کنند؟
#تحدید_نسل
#سقط_جنین
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ درخواست لغو محدودیت حقوق پزشکان به دلیل آسیب در دوران کرونا
👤 حسین قناعتی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران در نامهای خطاب به رئیس مجلس و وزیر بهداشت بیان کردهاست که به دلیل شیوع کرونا و عدم مراجعه بیمارانی که وضعیت حاد و اورژانسی ندارند، میانگین درآمد بیمارستانهای دولتی کاهش پیدا کرده و این موضوع موجب کاهش محسوس دریافتی کارانه پزشکان شدهاست.
🔹 وی خواستار قانون اخذ مالیات پلکانی تا سقف ۳۵٪ و محدودیت دریافت ۱۵ برابر حداقل حقوق برای پزشکان بازنگری شود./نسیم آنلاین
✍🏼 این درحالی است که میتوان گفت در زمان کرونا اگرچه ممکن است بار مراجعه به مطبها برای ویزیت بیماریهای دیگر کمتر شده باشد، اما تعداد زیاد مبتلا به کرونا، سیل عظیمی از مراجعین را به بیمارستانها روانه کرد و به نظر میرسد میانگین درآمد بیمارستانها افزایش پیدا کرد!
با اینکه قشر پزشکان در لیست مشاغل آسیب دیده از کرونا نیستند اما به فرض آسیب دیدن این قشر، میبایست حمایتهایی مانند سایر اقشار جامعه و مشاغل آسیب دیده صورت پذیرد.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ آقای رئیسی به بحران کمبود پزشک در کشور ورود پیدا کنید
🔹 جمعی از دفاتر بسیج دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور طی نامهای تفضیلی به سیدابراهیم رئیسی، به عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، نکاتی را پیرامون بحران کمبور پزشک در کشور و آمار و ارقام غلط مربوط به آن مطرح کردند.
🔸سرانه پزشک متخصص در کشور به ازای هر هزار نفر جمعیت ۰.۵۹ بوده و ایران در منطقه و جهان در صدر کشورهای مبتلا به کمبود پزشک قرار دارد!
🔸اساس مطالعات انجام شده دسترسی بخش قابل توجهی از مردم به خدمات پزشکی در کشور در وضعیت نامطلوبی قرار دارد.
#بحران_کمبود_پزشک
#نظام_سلامت
🔺 متن کامل این نامه؛
https://khabarfoori.com/detail/2905668
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف (سلام)
@masaf_salam
🌐 ورزش یک عامل موثر در پیشگیری در سرطان است
نتایج یک تحقیق بزرگ نشان میدهد؛ ورزش میتوان نقش مهمی در کاهش بروز سرطان داشته باشد.
به گفته محققان، با ۵ ساعت ورزش با «شدت متوسط» در هفته میتوان از بروز بسیاری سرطانها پیشگیری کرد.
این بررسی نشان داده افزایش فعالیت بدنی میتواند از ۴۶۰۰۰ مرگ ناشی از سرطان در کشور آمریکا جلوگیری کند. مشخص شده تاثیر ورزش روی خانمها بیشتر است و محققین میگویند این بررسی نشان داده:
- ۱۷ درصد سرطانهای معده
- ۱۲ درصد سرطانهای اندومتر
- ۱۱ درصد سرطانهای کلیه
- ۹ درصد سرطانهای کولون
- ۸ درصد سرطانهای مری
- ۶/۵ درصد سرطانهای پستان
ناشی از کمبود فعالیت بدنی هستند و در صورت ورزش به میزان کافی، از بروزشان پیشگیری خواهد شد.
https://consumer.healthday.com/just-a-few-hours-of-weekly-exercise-cuts-cancer-risk-study-finds-2655324455.html
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ تعارض منافع؛ آفت گریبانگیر نظام سلامت
🔸 براساس گزارش تفریغ بودجه، هزار نفر از مقامات دولتی داروخانه دارند که این امر منجر به ایجاد تعارض منافع در صدور مجوزها شده است؛ در چنین شرایطی ضروری است مدیران و ریاست سازمان غذا و دارو از میان افرادی انتخاب شوند که تضاد منافع نداشته باشند.
🔹 قرارگرفتن یک فرد در موقعیت تعارض منافع به خودی خود جرم نیست اما در صورتی که سیاستگذار دچار تعارض منافع شود، بستر وقوع تخلفات فراهم میآید و بر فرآیند تصمیمگیری و سیاستگذاری فرد اثر میگذارد.
🔸 یکی از مصادیق تعارض منافع در نظام سلامت که کمتر به آن توجه میشود، اشتغال همزمان در بخش خصوصی و دولتی است! مدیریت و سهامداری یک شرکت خصوصی همزمان با اشتغال فرد در بخش مدیریتی نظام سلامت، میتواند تعارض منافع شدیدی را ایجاد کند چرا که مدیری که در بخش خصوصی منافعی داشته و از مزایای آن بهره ببرد، ممکن است در برابر تصویب برخی قوانین که به نفع اصلاح نظام سلامت و به ضرر منافع غیرمنطقی بخش خصوصی است، مقاومت کند.
🔹 در بخشی از گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۹ آمده است: " براساس بررسیهای انجام شده از داروخانههای سراسر کشور ملاحظه گردید از حدود ۱۳ هزار داروخانه فعال در سراسر کشور، مؤسس ۸۱۲ داروخانه از کارکنان بخش دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی بوده و مؤسس ۲۲۱ داروخانه نیز از کارمندان شاغل در پستهای حاکمیتی سیاستگذاری، صدور مجوز و نظارت بر امور دارو است. همچنین تعداد ۱۷۷ نفر از شاغلین بخش دولتی نیز به عنوان مسئول فنی در سایر داروخانهها اشتغال دارند که ۶۶ نفر از آنها از پرسنل شاغل در دستگاههای حاکمیتی هستند. لذا ضروری است تمهیدات لازم در راستای رفع تعارض منافع در تمامی موارد صدور مجوزها، اتخاذ گردد."
🔸 در ادامه گزارش دیوان محاسبات کشور آمده است: " بررسیهای انجامشده از وضعیت تعارض منافع در صدور مجوزها در حوزه دارو نشان میدهد در موارد متعددی اشخاص مؤثر در صدور مجوزها و شاغل در پستهای حاکمیتی، از رانت و منافع ویژه برخوردار شدهاند."
🔹 کشورهای مختلف برای رفع این نوع تعارض منافع، راهکارهایی مثل: منع کامل یا موقت سیاستگذاران دولت از اشتغال در بخش خصوصی و درنتیجه جلوگیری از فراهم شدن بستر فساد و رانت یا محدودیت درآمد از طریق بخش خصوصی، اخذ مالیات بیشتر و … استفاده میکنند.
🔻 گزارش تفریغ بودجه واقعیت تلخ وجود تعارض منافع در صدور مجوزها در حوزه دارو را به خوبی آشکار کرد. اگر مدیران یا معاون غذا و داروی وزارت بهداشت که خود سیاستگذار این حوزه هستند، سهامدار بخش خصوصی نیز باشند، دچار تعارض منافع میشوند و ممکن است معاون یا مدیری که در بخش خصوصی منافعی دارد، تصمیمات و سیاستگذاریهای نظارتی را در راستای حفظ یا ارتقای منافع خود در بخش خصوصی، اتخاذ کند.
💡 بنابراین وزیر بهداشت باید با انتخاب معاون غذا و داروی خود از میان افرادی که اشتغال، سهام یا منافعی در بخش خصوصی ندارند، احتمال وقوع رانت و فساد را کاهش دهد. همچنین یکی از راهکارهایی که برای کشف موارد فسادزا الزامی است؛ شفافیت مشاغل و سهامداری، اعلام عمومی درآمد و هدایای دریافتی است تا از این طریق، احتمال بروز تضاد منافع به حد چشمگیری کم شود./خبرگزاری تسنیم
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam