Mokhtar.mp3
7.34M
🎵 آهنگ
🔸 « مختار »
🎙 ترانه سرا، آهنگساز و خواننده: شاهین اَسنا
🎛 میکس و مستر: شروین معینی
🌄 طراح کاور: علی صدری
⭕️ تولید واحد موسیقی مصاف
🔺 #آهنگ
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔸پشت پرده مافیای بزرگ موسیقی
🔹از قدیم گفتهاند ماه هیچ وقت پشت ابر باقی نمیماند. به احتمال زیاد محمد معتمدی با اعتقاد به همین اصل است که از آبان ماه سال گذشته چالش مافیای کنسرت را به راه انداخته است. او هر چند ماه یک بار با انتشار یادداشتی در صفحه شخصی خود با اشاره به یکی از بزرگترین سایتهای فروش بلیت کنسرت، از وجود یک مافیای بزرگ میگوید. این خواننده سنتی ادعا کرده که مافیای کنسرت از وزیر ارشاد قویتر است.
در ادامه بیشتر از این ادعا خواهیم گفت.
🔹اول: حساب سرانگشتی فروش مافیا محمد معتمدی در تازهترین نقد خود با استفاده از یک محاسبه کوتاه، درآمد سالانه مافیا را ۱۵ میلیارد تومان برآورد کرده است. او میانگین قیمت بلیت کنسرت در این روزها را ۱۰۰ هزار تومان در نظر گرفته و این رقم را در کنار بودجه سالانه دفتر موسیقی وزارت ارشاد، یعنی حدود ۱۰ میلیارد تومان گذاشته و به این نتیجه رسیده که درآمد این مافیا ۱.۵ برابر کل بودجه موسیقی کشور است. البته معتمدی اشارهای هم به گردش حدود ۳۰۰ میلیاردی این مافیا داشته که موجب اعطای تسهیلات و گشایش اعتبارات سنگین است.
🔹دوم: مافیای مورد نظر در دسترس است، سایتی که محمد معتمدی از صاحب آن به عنوان مافیای کنسرت یاد میکند، یکی از بزرگ ترین سایتهای فروش بلیت کنسرت در کشور است. به طوری که اگر آن را باز کنید، متوجه خواهید شد جمع بسیاری از خوانندههای بزرگ و کوچک، در آن حضور دارند. این سایت علاوه بر فروش بلیت کنسرت، بلیت تئاتر، همایش و جُنگ خنده هم در آستین دارد و البته، مختصات فروش فراتر از تهران است و به جزیره زیبای کیش هم میرسد. حرف درباره این سایت بسیار است، مثلا این که این سایت با گرفتن درصدی از خواننده، فروش بلیت او را حتی اگر خواننده اولی باشد، تضمین میکند و از طرفی اغلب بیلبوردهای تبلیغ شهری کنسرت در اختیار اوست. البته این رقم درباره خواننده اولیها بسیار بالاتر از دیگران یعنی بین ۲۰ تا ۲۵ درصد فروش است.
🔹سوم: حرف حق با کیست؟ صاحب سایتی که محمد معتمدی از آن به عنوان مافیا یاد میکند تا به حال هیچ واکنش رسمی به ادعای این خواننده نداشته است. جالب این که بلیت سه کنسرت محمد معتمدی در سال های ۹۱ و ۹۲ در همین سایتی که او به عنوان مافیا از آن یاد میکند به فروش رسیده است. سوال بزرگ درباره این ماجرا وقتی شکل میگیرد که تقریبا هیچکدام از خوانندهها، ادعای معتمدی را تایید یا رد نکردهاند. جواب این فرضیه خارج از دو گزینه نیست، یا قدرت مافیا آن قدر زیاد است که خوانندهها به خود جرئت خطر نمیدهند یا معتمدی میخواهد به واسطه چنین ترفندهایی جای خود را در میان مردم باز کند و از مشکلات احتمالی پیش رویش بکاهد.
#مافیای_موسیقی
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔸نادر مشایخی: آموزش موسیقی در ایران 80 سال عقب است.
🔹موسیقی به هیچ وجه در هنرستانها و حتی دانشگاههای موسیقی درست آموزش داده نمیشود.
🔹متاسفانه باید بگویم که فارغالتحصیلان بعد از دوره آموزشی در مرحله عملی تقریبا مردود هستند.
🔹باید به جوانها نحوه تفکر را یاد داد.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔸حسامالدین سراج: دو سال طول کشید تا مجوز آلبوم را گرفتیم
🔹آیین رونمایی آلبوم موسیقی «چشم بیخواب» که با همراهی گروه موسیقی سور، آهنگسازی مجید مولانیا و آوازخوانی حسامالدین سراج تولید شده است، عصر جمعه ۲۸ تیر با حضور برخی از اهالی موسیقی در فرهنگ سرای ارسباران برگزار شد. هوشنگ کامکار در این مراسم با ابراز تاسف از وضعیت موسیقی ایرانی، تاکید کرد ۹۵ درصد مردم طرفدار آثاری هستند که پشیزی ارزش ندارد.
🔹در ابتدای این برنامه از هوشنگ کامکار دعوت شد تا درباره آلبوم «چشم بیخواب» صحبت کند. او در ابتدا درباره ساخت موسیقی خوب در شرایط کنونی ایران گفت: «برای من جالب است که در شرایط تاسف انگیز موسیقی ایران چنین کاری تولید شده است. زمانی که از من میخواهند درباره موسیقی ایران صحبت کنم واقعا ناراحت میشوم. هیچ جایی نیست که از موسیقی خوب حمایت کند. در این چند سال در رسانهها به خصوص تلویزیون کاری از موسیقی خوب ندیدهام که به مردم نشان داده شود.»
🔹این آهنگساز ادامه داد: «حتی منتقدهای خوب موسیقی هم نداریم. در رسانهها نیز نقد خوبی ندیدهام، نمیگویم که نیست ولی من ندیدهام. بیشتر گزارش کنسرت است؛ مثلا در گزارش گفته شده تار زدند یا ساز عوض شد که این کار خاصی نیست. درواقع منتقدان به صورتی نیستند که از یک هنرمند خوب و جوان حمایت کنند و او را معرفی کنند. از طرفی منتقدان ما نیز بیشتر ردیفدان هستند و چیز دیگری نمیدانند. استاد صبا یا خالقی از جمله کسانی هستند که در موسیقی تحول به وجود آوردهاند و نباید کارهای آنها از بین رود. به نظر من ۹۵ درصد مردم ایران طرفدار موسیقیهایی هستند که پشیزی ارزش ندارد چون نه ملودی دارند نه شعر خوب. امروز میدانم که همه شما ماهواره دارید، در برنامههای ماهواره کنسرتهای خارجی سطحی را نشان میدهد و آدم با خودش فکر میکند مگر موسیقی ریتم و ملودی ندارد؟ در حال حاضر میبینم که تلویزیون نیز برنامههای سطحی مربوط به موسیقی خارجی را تقلید میکند. الآن شرایطی به وجود آمده که همه به سمت موسیقی پاپ میروند و ساخت این آلبوم که در حوزه موسیقی ملی ایران است اتفاق خوبی است که هویت ملی دارد و از تمام تکنیکها و سازهای سنتی ما استفاده کرده است و در عین حال از تکنیکهای موسیقی غربی استفاده کرده است.»
🔹هنرمندان موسیقی ایرانی منزوی شدهاند
او همچنین درباره قطعات مختلف این آلبوم گفت: «در باند اول این آلبوم، چند صدایی با ویژگیهای موسیقی ایرانی شنیده میشود و دارای فرم ادواری است. همچنین در باند دوم که روی شعر حافظ خوانده شده به آواز خوانی توجه شده است و سنتور نواز بسیار زیبا، با تکنیک، با شیوه معاصر و دارای هویت ملی کار زیبایی را ارائه داده است. در باند سوم که روی شعر مولاناست تا به حال قطعه موسیقیایی به این صورت نشنیدهام. ریتمهای پیچیده دارد و همچنین در قسمت آواز ریتم هفت ضربی خواهد داشت. من نمیدانم آقای سراج چگونه این اثر را خوانده و من به او تبریک میگویم چون کار پیچیدهایست. باند چهارم که《چشم بیخواب》 نام دارد و شعری از حافظ است، سازها به ترتیب به صورت ریتمیک زیر صدای خواننده وارد میشوند و مدل آن هم معاصر و هم سنتی است. منتهی این قطعه برای من این نکته را داشت که چرا کوتاه است و اسم سیدی را نیز به نام آن گذاشتهاند. باند پنجم که شعر حافظ است خیلی زیباست و جوابهای ارکستر نیز برعکس موسیقی سنتی ماست و جایگاه واضحی دارند. بسیار روی کار ارکستر فکر شده و نقش ارکستر بسیار نمایان است. هر کدام از سازها رنگ خود را به خوبی ارائه میدهند.»
🔹کامکار ادامه داد: «در باند شش تکنوازی کمانچه آلتو را گوش دادم مقداری هم گریه کردم چون به یاد پدرم افتادم و بسیار بسیار ملودیهای زیبا دارد. باند هفت که شعر آقای ابتهاج است در اینجا با ریتم ۱۰ ضربی شروع میشود و بسیار روی آن فکر شده و باز هم مطلب چند صدایی دارای هویت ملی است. توجه خاص به مقدمه تصنیف دیده میشود. در موسیقی سنتی ما همیشه سی دیها به اسم خواننده تمام میشود چون ارکستر نقشی ندارد ولی در موسیقیهای جدی ارکستر نقش زیادی دارد و این امر دیده میشود. باند هشت که شعر باباطاهر و کدکنی است، تکنوازی تار در آن و احساس آن بسیار زیبا بود و باز هم من را دگرگون کرد چون یاد دوستم استاد محمدرضا لطفی افتادم و در سبک او نواخته شده بود. آواز این بخش نیز بسیار زیبا و دلنشین بود. ملودیهای بسیار زیبا و خاطره انگیزی داشت.»
🔹این موسیقیدان درباره قطعه نهم این آلبوم گفت که روی شعرهای آقای حسین منزوی است.
🔹او توجه به هنرمندان و فرهنگیانی همچون منزوی در طول حیات آنها اشاره کرد و ادامه داد: «به نظر من بهتر است کسی که مهم است را قبل از فوتش به او توجه شود. من با منزوی از نزدیک آشنا بودم.
#حسام_الدین_سراج
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔸ارکستر های «هنرستان موسیقی دختران» در رودکی کنسرت میدهند
🔹ارکستر سمفونیک و ارکستر ایرانی «هنرستان موسیقی دختران» با مشارکت بنیاد فرهنگی هنری رودکی، ساعت ۱۸ روز دوم مرداد تازه ترین کنسرت خود را در تالار رودکی تهران برگزار می کند.
🔹ارکستر ایرانی هنرستان موسیقی دختران به سرپرستی هیلا فیض پور در این کنسرت قطعات «خاطرات رفته» (قطعاتی برای عود و ارکستر) به آهنگسازی و تنظیم بهزاد عبدی، «آفتاب نیمه شب» با تنظیم حسین بهروزی نیا و به سرپرستی گلنوش صالحی، «خاموشی» به آهنگسازی و تنظیم حسین علیزاده، «در قفس» با تنظیم حسین علیزاده را اجرا میکند.
🔹این ارکستر به رهبری محمدرضا فیاض نیز قطعات «مقدمه بیات اصفهان» به آهنگسازی و تنظیم محمدرضا فیاض، «چهار مضراب جامه دران» به آهنگسازی پرویز مشکاتیان و تنظیم محمدرضا فیاض، «رنگ بیات اصفهان» به آهنگسازی درویش خان و تنظیم محمدرضا فیاض را روی صحنه میبرد.
🔹در بخش بعدی این برنامه، گروه گیتار هنرستان موسیقی دختران به سرپرستی مهرداد پاکباز، قطعات «بیژن و منیژه» به آهنگسازی و تنظیم حسین دهلوی و کنسرتو هندل شماره ۴ به آهنگسازی و تنظیم هندل را مینوازد.
🔹هچنین در این برنامه ارکستر سمفونیک هنرستان موسیقی دختران به رهبری سهراب کاشف قطعات کلاسیک از بتهوون، هایدن، دورژاک و شوبرت را اجرا میکند.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔸حذف قانون 10 درصد از سال آینده
🔹مدیر کل دفتر موسیقی: قانون کسر 10 درصد از اجراهای صحنه ای به نفع دولت، در سال 1397 در لایحه بودجه گنجانده شده بود و دولت از ابتدای سال جاری موظف به اجرای این قانون بود.
🔹توقع هنرمندان این بود که برخی از ژانرهای موسیقی که نیازمند حمایت هستند؛ شامل این قانون نشوند. اعمال چنین قوانینی برای موسیقی های جدی ممکن است موجب نحیف شدن یا حتی حذف این ژانرهای موسیقی شود.
🔹وی ادامه داد: لذا به عنوان اولویتی اساسی این موضوع را مورد پیگیری قرار دادم. با صنف های حوزه موسیقی جلسه گذاشتم. گونه موسیقی ایرانی، نواحی و کلاسیک که در حال حاضر پیکرهای نحیفی دارند، نباید از این قانون ضرر ببینند. با همراهی که وزارت ارشاد انجام داد، نامه ای برای مجلس ارسال شد تا این گونه های موسیقی اصیل را از شمول قانون 10 درصد خارج کنیم.
🔹نیم نگاهی هم ناشران و تهیه کنندگان حوزه موسیقی به این مسئله داشتند که این قانون کلا برای سال 1398 اجرا شود و در سال آینده کاملا حذف شود. این مسئله را هم پیگیری می کنیم.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔸آیا پارسا خائف با ۴,۵ میلیون رای در عصر جدید میتواند به چهره آینده موسیقی ایران بدل شود؟
🔹وقتی آرای پارسا خائف در مرحله نیمهنهایی برنامه «عصر جدید» اعلام شد برخی سایتهای خبری بهشوخی نوشتند که او بیشتر از افرادی مثل محسن رضایی، علیاکبر ولایتی، مصطفی میرسلیم و ... در انتخابات ریاست جمهوری رأی آورده است. این خبر از یک طرف طعنه و کنایهای بود به شخصیتهای سیاسی و محبوبیتشان و از طرف دیگر از موفقیت استثنایی یک نوجوان حرف میزد.
🔹 چهار و نیم میلیون رأی پارسا یک اتفاق هیجانانگیز بود؛ او با ترانه مشهور «ساری گلین» توانسته بود بین عامه مردم، آنهایی که هنوز تماشای تلویزیون را انکار نمیکنند، محبوب شود. مهارت او در اجرای قطعه و اوجوفرودها، تحریرها، انتقال درست از نتهای پایین به بالا، تغییر از بخش ایرانی ترانه به بخش ترکی و استفاده از صدای «شهریار» باعث شد تا او نمایشی حیرتانگیز داشته باشد. انکار توانایی و استعداد خاص خائف ممکن نیست اگرچه باید دانست که صدای سوپرانوی او احتمالا بعد بلوغ تغییر خواهد کرد و این تغییر ممکن است از کیفیت کار او بکاهد. تنها راه ممکن، آموزش جدیتر و کمک به او برای گم نشدن در شهرت ناگهانی و البته نترسیدن از شکست است؛
🔹هر کدام از این وقایع ممکن است زندگی نوجوانانهی او را بهخطر بیندازد، هم او را دچار بحران روحی و روانی کند، هم او را وادار به انجام کارهای بزرگتر از سناش کند و تعادل زندگیاش را به خطر بیندازد. پارسا خائف باید مراقب باشد بهوسیلهی رسانهها، گروهها و محافل مختلف «مصرف» نشود و همچنان در جایگاه یک خوانندهی معقول آموزش ببیند و رشد کند. موفقیت او در «عصر جدید» یک شروع است نه پایان، بنابراین هنوز نیاز به هدایت و مراقبت از طرف خانواده و حتی همشهریهایش دارد.
🔹موفقیت خائف در این برنامه یک نکته دیگر را هم به ما یادآوری میکند، اینکه چقدر موسیقی و خوانندگی بین مردم طرفدار دارد و تلویزیون چطور با نادیده گرفتن این مخاطبان به آنها بیتوجهی میکند.
#پارسا_خائف
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
7.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸کار زیبای آریا عظیمی نژاد
🔹در برنامه عصر جدید، وقتی آریا عظیمی نژاد (داور) متوجه شد یکی از شرکت کنندگان به تازگی عقد کرده و برای اجاره خانه در جوادیه تهران و عروسی ، ۹۰ میلیون تومان کم دارد، اعلام کرد پرداخت این رقم را بر عهده می گیرد.
🔹این هنرمند آهنگساز اعلام کرد که اخیرا کاری برای امام رضا (ع) ساخته و دوست دارد در آمد این کار را نیز صرف کمک به این زوج جوان کند.
🔹بعد از اعلام این موضوع، همه حاضران در سالن به احترام آریا عظیمی نژاد از جای برخاستند و تشویق اش کردند.
#آریا_عظیمی_نژاد
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔸تلاش بینظیر آیتالله خامنهای برای فقه موسیقی/ مفصلترین درس خارج فقه در موضوع غناء
🔹 این کتاب شامل ۷۶ جلسه درس خارج فقه در سال تحصیلی ۸۷-۸۸ است. یکی از منابع آیتالله خامنهای در مباحث غناء، کتاب «غنا، موسیقی» به کوشش آقایان محسن صادقی و رضا مختاری بوده است.
🔹آیین معرفی درسنامهی «غناء و موسیقی» امروز سهشنبه (۱ مرداد ۹۸) در دفتر مؤسسه فرهنگی پژوهشی انقلاب اسلامی در شهر مقدس قم برگزار شد، به همین مناسبت بخش فقه و معارف پایگاه اطلاعرسانی در گفتوگویی با حجتالاسلام والمسلمین رضا مختاری، رئیس موسسه کتابشناسی شیعه، ابعاد مسئلهی غنا و روش درس خارج فقه را بررسی کرده است.
🔹حجتالاسلام والمسلمین رضا مختاری به نکات مختلفی درباره این کتاب اشاره کرده است که خلاصه از این گفت وگو را در زیر می خوانید:
_ علاوهی بر پیشینه تاریخی و مباحث علما، روایات زیادی به این موضوع پرداختهاند که اهمیت موضوع را میرساند، حدود ۳۰۰ روایت از امامان معصوم در جوانب مختلف مسأله غناء و موسیقی وجود دارد و میدانید که مهمترین منبع استنباط ما بعد از قرآن کریم، روایات معصومین است.
🔹 احادیث غناء و موسیقی را هم جمعآوری و تبویب کردیم و هم بحث سند روایات را بررسی مطرح کردیم. بعد که این کتاب «غنا، موسیقی» چاپ شد، خیلی از فقها ما را تشویق کردند از جمله آیتالله مظاهری، آیتالله خرازی و آیتالله جوادی. آیتالله خرازی گویا فرمودند که ۵۰ درصد کار فقیه در این کار انجام شده است.
🔹درس فقه آیتالله جوادی وقتی به غناء و موسیقی رسید رسماً از همین کتاب استفاده میکردند. ولی در بسیاری از بحثهای دیگر همان روش سنتی سابق در بحث فقها مطرح بود.
🔹 حضرت آیتالله خامنهای وقتی مکاسب محرمه را شروع کردند، محور درس ایشان مکاسب شیخ انصاری بود. وقتی به این بحث رسیدند به جهت شدت ابتلای این موضوع، مکاسب شیخ انصاری را به عنوان محور بحث کنار گذاشتند و فرمودند که من وقتی این کتاب «غنا، موسیقی» را دیدم، دیدم که بدون مراجعه به این کتاب کامل نمیشود.
🔹 حضرت آیتالله خامنهای وقتی به این بحث رسیدند به جای اینکه محور بحثشان را مکاسب محرمه شیخ قرار دهند، روایات غناء قرار دادند و فرمودند که ما روایات را دانه به دانه از روی این کتاب میخوانیم.
🔹روایات را از روی کتاب خواندند و تمام روایات را از لحاظ سندی و متنی بررسی کردند، همچنین تحقیقات فقها را که در مجلدات دیگر کتاب بود به مناسبت بحث کردند، بعضیها را قبول کردند و بعضیها را رد کردند، بنابراین فقط به روایات اکتفا نشد.
🔹 یک نکته دیگر که ما سؤالات متعددی راجع به غناء جمعآوری کردیم که حضرت آیتالله خامنهای فرمودند که خوب است ما دانه دانه این سؤالات را جواب بدهیم. تک تک سؤالات را خواندند و با توجه به مبنای خودشان جواب دادند.
🔹 آیتالله خامنهای تمام روایات غناء را از لحاظ سندی و متنی بررسی کردند، همچنین تحقیقات فقها را به مناسبت بحث کردند، بعضیها را قبول کردند و بعضیها را رد کردند، بنابراین فقط به روایات اکتفا نشد.
🔹ویژگی دیگر این است که آیتالله خامنهای توجه به مباحث تاریخی غناء و موسیقی دارند که این خود در فهم درست و برداشت درست از روایات خیلی مؤثر است. کتاب ابوالفرج اصفهانی را یک دوره مطالعه کردهاند یا قسمتهای بیشتر را که لازم است تا از وضعیت صدر اسلام اطلاع یابند مطالعه کردهاند. بنیامیه و بنیعباس برای توجیه بعضی از کارهایشان بعضی از مطالب را به رسول خدا(صلّیاللهعلیهوآله) نسبت میدادند که معصومین (علیهمالسلام) رد کردند، این مطلب ضمن همین احادیث غناء است که از امام معصوم پرسیدند و حضرت فرمودند: «کذبوا» یا «کذب زندیق». توجه به نکتههای تاریخی خیلی کمک میکند به برداشت صحیح از روایات و این را نباید غفلت کنیم.
_🔹خلاصه هر منبعی که به نوعی به فهم برتر کمک میکرد مراجعه شده است، مقصود اینکه غیر از رسالهها و احادیث که یک نگاه جامع داشتهاند، استفتائات فقها را هم مورد بحث قرار دادهاند و خیلی بحث روان و قابل فهم و روشن است و پیچیده نیست. میشود گفت هیچ درس غنایی در حوزه وجود نداشته که حدود ۷۰ جلسه طول کشیده باشد، یک سال درسی است، حالا اگر هم بوده من به یاد ندارم. بیسابقه است که این مقدار به این بحث اهمیت داده بشود و خود این کتاب میشود یک منبع تحقیق برای درسهای خارج بعدی که اساتید میخواهند درس بدهند، از این کتاب استفاده کنند و زوایای مبهمش حل میشود.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔸اتمام ممنوع الکاری مهدی یراحی
🔹اوایل زمستان سال گذشته (۱۳۹۷)، مهدی یراحی قطعهای بهنام «پارهسنگ» منتشر کرد. خودِ این قطعه شاید چندان چالشی نداشت، اما موزیک ویدیویی که برای «پارهسنگ» ساخته شد، ابهامهایی در دل خود داشت. بهگفته بسیاری از کارشناسان، این موزیک ویدیو ارزشهای دفاع مقدس را مورد هجمه قرار داده است. چندی پس از انتشار این موزیک ویدیو، مهدی یراحی گفته بود: «شیطنت کردم و نظر ارشاد را پذیرفتم».
🔹یراحی همچنین هرگونه توهین به ارزشهای دفاع مقدس را رد کرد و توضیحات مفصلی درباره رویکردش نسبت به مسئله جنگ ارائه داده بود.
🔹یراحی گفته بود: «گفتند بازوبند حزب نازی را بستهاید و به شهدا توهین کردهاید! من یک کار ننگ بر جنگ و ضدجنگ درست کردهام. چهکسی هست که بگوید من با جنگ موافقم؟ من اصلاً با او بحثی ندارم و خودم، خودم را ممنوعالفعالیت میکنم. من ادوار جنگ را میگویم، نهفقط جنگ هشتساله خودمان را. من از نگاه مستقل خودم برای شهدا کار خواندهام. من بچه اهوازم، من با صدای آژیر بزرگ شدهام. من حق دارم بپرسم. اما بدون جنجال، بدون شوآف».
🔹چندی بعد یراحی در صفحه شخصیاش خبرِ ممنوعالفعالیتیاش را تأیید کرد. مهدی یراحی بهعلت این حاشیهها برای ۶ ماه ممنوعالفعالیت بود و اجازه برگزاری هیچ کنسرت یا انتشار هیچ اثری را نداشت.
🔹بالاخره مجوز کنسرت مهدی یراحی برای اجرا در برج میلاد بهتاریخ ۲۶ تیر ۱۳۹۸ بار دیگر صادر شد تا این خواننده به فعالیت عادیاش برگردد. مجوز دفتر موسیقی برای برگزاری کنسرت یراحی، به هیچ وجه شامل اجرای قطعه «پارهسنگ» نبود.
🔹اما برگزارکنندگان کنسرت یراحی در اقدامی غیرحرفهای پس از پایان کنسرتش و در حالی که مخاطبان مشغول خروج از سالن بودند، موسیقیِ قطعه «پارهسنگ» را پخش میکنند. برخی از مخاطبان هم در سالن میمانند و این قطعه را همخوانی میکنند. همین مسئله آغاز چالشی دیگر برای این خواننده جوان است.
🔹طراحی لباسهای مهدی یراحی و گروهش در کنسرت ۲۶ تیر ۱۳۹۸ هم مسئلههایی ایجاد کرده است. یراحی و گروهش تیشرتهایی مشکی به تن کردند که بهرویشان تصویر یک مُشت گرهکرده حک شده بود.
🔹طراحی دکور صحنه کنسرت مهدی یراحی هم شائبههایی در ذهن مخاطبان ایجاد میکرد. همچنین مهدی یراحی و تیم تبلیغاتیاش برای کنسرت ۲۶ تیر تیزری یکدقیقهای ساختهاند که ایرادهای بسیاری هم به این تیزر وارد شده است. این تیزر بهعلت اینکه زمانش کمتر از یک دقیقه (۵۹ ثانیه) بوده، از نظر قانونی نیاز به اخذ مجوز برای انتشار ندارد.
🔹در همین باره محمد اللهیاری مدیرکل دفتر موسیقی گفت: صبح امروز چهارشنبه جلسهای با برگزارکننده کنسرت مهدی یراحی داشتم و توضیحات شفاهی آنها را شنیدم. شرکت برگزارکننده این کنسرت مکلف است تا اوایل هفته آینده توضیحات کتبی خود را درباره کنسرت آقای یراحی به ما ارائه کند. بلافاصله پس از دریافت توضیحات مکتوب، تشکیل جلسه میدهیم و تصمیمگیریهای لازم را در این باره اتخاذ میکنیم.
🔹اللهیاری درباره احتمال ممنوعالفعالیتیِ یراحی تأکید کرد: پس از دریافت توضیحات مکتوب برگزارکننده، تشکیل جلسه میدهیم و در این باره تصمیم میگیریم.
🔹مدیر کل دفتر موسیقی گفت: یراحی درخواست دیگری هم برای اجرای کنسرت در اواخر مرداد ماه دارد، اما صدور مجوز آن اجرا منوط به تصمیمگیریهای ما درباره اجرای ۲۶ تیرماه است.
🔹به هر حالباید منتظر ماند و دید که این بار سرنوشت شیطنتِ دوباره مهدی یراحی به کجا میانجامد. دفتر موسیقی بهنوعی بر سر دوراهی قرار دارد، از یک سو باید با تخلف صورتگرفته برخورد کند و از سوی دیگر اگر یراحی را ممنوعالفعالیت کند، به پروژه مقدسسازی این خواننده کمک کرده است
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔸سفیر مکزیک در ایران: ایران و مکزیک شباهتهای فرهنگی و هنری زیادی دارند.
🔹آلفونسو زگبه سفیر مکزیک در ایران نیز از برپایی این نشست ابراز خرسندی کرد و گفت: ایران و مکزیک شباهتهای فرهنگی و هنری زیادی دارند. در بدو ورود متوجه شباهتهای زیادی به ویژه در شعر و موسیقی شدم. معتقدم ایرانیها به لحاظ هنری از بااستعدادترین افراد در جهان هستند و نوازندگان ایرانی ملودیهای مکزیکی را بسیار خوب مینوازند.
🔹وی افزود: سفارت ایران در مکزیک یکی از فعالترین مراکز به لحاظ فرهنگی است که برنامههایی در نوروز دارند و در خیابانهای مکزیکوسیتی برنامههایی اجرا میکنند. در این مراسم تصاویر و نمادهایی از آثار تاریخی ایران در خیابان اصلی شهر به نمایش در میآید و نوازندگان خیابانی در این مکان به اجرای موسیقی میپردازند.
🔹سفیر مکزیک در ایران در ادامه گفت: برگزاری برنامههایی مانند هفته فرهنگی کشورهای گوناگون باعث میشود مروری بر سنتهای آن کشور صورت گیرد و با برپایی هفته فرهنگی مکزیک در ایران میتوانیم نشان دهیم چه شباهتهایی بین فرهنگ ایران و مکزیک وجود دارد، شباهتهایی از لحاظ غذایی، موسیقی، شعر، نقاشی، هنرهای تجسمی، طراحی فضاهای عمومی و... که بسیار مهم است. با توجه به شباهتهای زیادی که در سنت و فرهنگ داریم، برپایی هفته فرهنگی مکزیک در یکی از مراکز فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران میتواند اقدام موثری در گسترش روابط دو کشور باشد.
🔹در پایان این نشست مقرر شد زمینههای همکاریهای فرهنگی بین دو طرف بررسی شود و بسترهای لازم برای برگزاری «هفته فرهنگی مکزیک» با همکاری سازمان فرهنگی هنری فراهم شود.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic