🔸اتمام ممنوع الکاری مهدی یراحی
🔹اوایل زمستان سال گذشته (۱۳۹۷)، مهدی یراحی قطعهای بهنام «پارهسنگ» منتشر کرد. خودِ این قطعه شاید چندان چالشی نداشت، اما موزیک ویدیویی که برای «پارهسنگ» ساخته شد، ابهامهایی در دل خود داشت. بهگفته بسیاری از کارشناسان، این موزیک ویدیو ارزشهای دفاع مقدس را مورد هجمه قرار داده است. چندی پس از انتشار این موزیک ویدیو، مهدی یراحی گفته بود: «شیطنت کردم و نظر ارشاد را پذیرفتم».
🔹یراحی همچنین هرگونه توهین به ارزشهای دفاع مقدس را رد کرد و توضیحات مفصلی درباره رویکردش نسبت به مسئله جنگ ارائه داده بود.
🔹یراحی گفته بود: «گفتند بازوبند حزب نازی را بستهاید و به شهدا توهین کردهاید! من یک کار ننگ بر جنگ و ضدجنگ درست کردهام. چهکسی هست که بگوید من با جنگ موافقم؟ من اصلاً با او بحثی ندارم و خودم، خودم را ممنوعالفعالیت میکنم. من ادوار جنگ را میگویم، نهفقط جنگ هشتساله خودمان را. من از نگاه مستقل خودم برای شهدا کار خواندهام. من بچه اهوازم، من با صدای آژیر بزرگ شدهام. من حق دارم بپرسم. اما بدون جنجال، بدون شوآف».
🔹چندی بعد یراحی در صفحه شخصیاش خبرِ ممنوعالفعالیتیاش را تأیید کرد. مهدی یراحی بهعلت این حاشیهها برای ۶ ماه ممنوعالفعالیت بود و اجازه برگزاری هیچ کنسرت یا انتشار هیچ اثری را نداشت.
🔹بالاخره مجوز کنسرت مهدی یراحی برای اجرا در برج میلاد بهتاریخ ۲۶ تیر ۱۳۹۸ بار دیگر صادر شد تا این خواننده به فعالیت عادیاش برگردد. مجوز دفتر موسیقی برای برگزاری کنسرت یراحی، به هیچ وجه شامل اجرای قطعه «پارهسنگ» نبود.
🔹اما برگزارکنندگان کنسرت یراحی در اقدامی غیرحرفهای پس از پایان کنسرتش و در حالی که مخاطبان مشغول خروج از سالن بودند، موسیقیِ قطعه «پارهسنگ» را پخش میکنند. برخی از مخاطبان هم در سالن میمانند و این قطعه را همخوانی میکنند. همین مسئله آغاز چالشی دیگر برای این خواننده جوان است.
🔹طراحی لباسهای مهدی یراحی و گروهش در کنسرت ۲۶ تیر ۱۳۹۸ هم مسئلههایی ایجاد کرده است. یراحی و گروهش تیشرتهایی مشکی به تن کردند که بهرویشان تصویر یک مُشت گرهکرده حک شده بود.
🔹طراحی دکور صحنه کنسرت مهدی یراحی هم شائبههایی در ذهن مخاطبان ایجاد میکرد. همچنین مهدی یراحی و تیم تبلیغاتیاش برای کنسرت ۲۶ تیر تیزری یکدقیقهای ساختهاند که ایرادهای بسیاری هم به این تیزر وارد شده است. این تیزر بهعلت اینکه زمانش کمتر از یک دقیقه (۵۹ ثانیه) بوده، از نظر قانونی نیاز به اخذ مجوز برای انتشار ندارد.
🔹در همین باره محمد اللهیاری مدیرکل دفتر موسیقی گفت: صبح امروز چهارشنبه جلسهای با برگزارکننده کنسرت مهدی یراحی داشتم و توضیحات شفاهی آنها را شنیدم. شرکت برگزارکننده این کنسرت مکلف است تا اوایل هفته آینده توضیحات کتبی خود را درباره کنسرت آقای یراحی به ما ارائه کند. بلافاصله پس از دریافت توضیحات مکتوب، تشکیل جلسه میدهیم و تصمیمگیریهای لازم را در این باره اتخاذ میکنیم.
🔹اللهیاری درباره احتمال ممنوعالفعالیتیِ یراحی تأکید کرد: پس از دریافت توضیحات مکتوب برگزارکننده، تشکیل جلسه میدهیم و در این باره تصمیم میگیریم.
🔹مدیر کل دفتر موسیقی گفت: یراحی درخواست دیگری هم برای اجرای کنسرت در اواخر مرداد ماه دارد، اما صدور مجوز آن اجرا منوط به تصمیمگیریهای ما درباره اجرای ۲۶ تیرماه است.
🔹به هر حالباید منتظر ماند و دید که این بار سرنوشت شیطنتِ دوباره مهدی یراحی به کجا میانجامد. دفتر موسیقی بهنوعی بر سر دوراهی قرار دارد، از یک سو باید با تخلف صورتگرفته برخورد کند و از سوی دیگر اگر یراحی را ممنوعالفعالیت کند، به پروژه مقدسسازی این خواننده کمک کرده است
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔸سفیر مکزیک در ایران: ایران و مکزیک شباهتهای فرهنگی و هنری زیادی دارند.
🔹آلفونسو زگبه سفیر مکزیک در ایران نیز از برپایی این نشست ابراز خرسندی کرد و گفت: ایران و مکزیک شباهتهای فرهنگی و هنری زیادی دارند. در بدو ورود متوجه شباهتهای زیادی به ویژه در شعر و موسیقی شدم. معتقدم ایرانیها به لحاظ هنری از بااستعدادترین افراد در جهان هستند و نوازندگان ایرانی ملودیهای مکزیکی را بسیار خوب مینوازند.
🔹وی افزود: سفارت ایران در مکزیک یکی از فعالترین مراکز به لحاظ فرهنگی است که برنامههایی در نوروز دارند و در خیابانهای مکزیکوسیتی برنامههایی اجرا میکنند. در این مراسم تصاویر و نمادهایی از آثار تاریخی ایران در خیابان اصلی شهر به نمایش در میآید و نوازندگان خیابانی در این مکان به اجرای موسیقی میپردازند.
🔹سفیر مکزیک در ایران در ادامه گفت: برگزاری برنامههایی مانند هفته فرهنگی کشورهای گوناگون باعث میشود مروری بر سنتهای آن کشور صورت گیرد و با برپایی هفته فرهنگی مکزیک در ایران میتوانیم نشان دهیم چه شباهتهایی بین فرهنگ ایران و مکزیک وجود دارد، شباهتهایی از لحاظ غذایی، موسیقی، شعر، نقاشی، هنرهای تجسمی، طراحی فضاهای عمومی و... که بسیار مهم است. با توجه به شباهتهای زیادی که در سنت و فرهنگ داریم، برپایی هفته فرهنگی مکزیک در یکی از مراکز فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران میتواند اقدام موثری در گسترش روابط دو کشور باشد.
🔹در پایان این نشست مقرر شد زمینههای همکاریهای فرهنگی بین دو طرف بررسی شود و بسترهای لازم برای برگزاری «هفته فرهنگی مکزیک» با همکاری سازمان فرهنگی هنری فراهم شود.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔸معاون وزیر علوم خبر داد: ممنوعیت برگزاری کنسرت در دانشگاهها
🔹غلامرضا غفاری امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: فرصت را برای ورود تشکلهای دانشگاهی به مباحث سیاسی فراهم میکنیم تا به دور از نگاههای حزبی و سیاسی٬ تاثیرگذاری را در این حوزه داشته باشند.
🔹وی در ادامه افزود: سعیمان این است که بیشترین مشارکت را دانشجویان در بحثهای سیاسی و علمی در چارچوب مقررات و ضوابط دانشجویان داشته باشند.
🔹غفاری با بیان اینکه هیچ حصاری برای فعالیتهای دانشجویی در چارچوب ضوابط وجود ندارد٬ گفت: تاکنون هیچ حساسیتی نسبت به دانشجویانی که در کرسیهای آزاد اندیشی اظهار نظر میکنند به وجود نیامده است. کرسیهای آزاد اندیشی رشد 12 درصدی نسبت به گذشته داشتهاند.
🔹معاون فرهنگی وزیر علوم با تاکید بر اینکه در دانشگاه کنسرت موسیقی نداریم٬ خاطرنشان کرد: اما بحث موسیقی فاخر مطرح است و در قالب برنامههای دانشجویان در دست اقدام و برنامهریزی است. این برنامه در برخی دانشگاهها برگزار نیز میشود.
🔹وی افزود: در حوزه اردوهای جهادی تا به الان فعالیتهای خوبی انجام شده و این روند سیر صعودی دارد. آییننامههای پوششی در دانشگاهها اجرا میشود. برنامه وزارت علوم ترویج شیوههای مربوط به آموزش حجاب در دانشگاهها است تا باور پذیری دانشجویان بیشتر شود.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔸علیاکبر شکارچی آموزش نوین کمانچه نوازی را رونمایی میکند.
🔹علیاکبر شکارچی مدرس و نوازنده کمانچه پیشکسوت موسیقی ایرانی، مجموعه روش نوین آموزش کمانچهنوازی را تهیه و آماده انتشار کرده است.
🔹این مجموعه شامل دو جلد کتاب و چهار دیویدی تصویری است که تمام قطعههای حاضر در کتاب به صورت تصویری و با نوازندگی و آواز علیاکبر شکارچی و تنبکنوازی و همخوانی آساره شکارچی برای هنرآموزان روایت شده است.
🔹جلد نخست این کتابها مربوط به دورهی مقدماتی و جلد دوم برای دورهی پیشرفته کمانچه نوازی است.
🔹در بخش تصویری مجموعه «ارغوان» مستندی بیست دقیقهای درباره زندگی علیاکبر شکارچی گنجانده شده است.
🔹شکارچی برای این کتابها از عنوان «ارغوان» استفاده کرده که این عنوان را براساس یکی از سرودههای خودش انتخاب کرده است. متن سرودهی شکارچی به این شرح است:
قطره به خواب نمیرود
نمیرود خواب در چشمان من
میچکد خون من قطره قطره بر این سنگ سیاه
تا بگذرد از دل سخت و سیاه او
من به خواب میروم و قطره هم
وقتی که میچکد جان من قطره قطره در پای ارغوان
🔹مجموعه آموزشی «ارغوان» دوشنبه هفتم مرداد ۱۳۹۸ از ساعت ۱۰:۳۰ صبح در طبقه پنجم ساختمان دفتر موسیقی رونمایی میشود. در این مراسم علیاکبر شکارچی و خانواده هنرمندش و عوامل ساخت و تهیه مجموعه آموزشی «ارغوان» حضور خواهند داشت.
🔹پس از مراسم رونمایی، عوامل ساخت این مجموعه به پرسشهای خبرنگاران پاسخ خواهند داد. حضور در این مراسم تنها برای اهالی رسانه مجاز است.
#کمانچه
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔸به هنرمندان خارجی اجازه شرکت در جشنواره موسیقی الکترونیک تهران داده نشد!
🔹مهدی جلالی، دبیر جشنواره موسیقی الکترونیک، با اعلام این خبر گفت: امسال برای اولین بار جلوی ورود میهمانان خارجی ما، یوآخیم هاینتس، دیمیتری پاپاگئورگیو، اولریکه براند (نوازنده ویلنسل اهل آلمان)، افا زولنر (نوازنده آکوردئون اهل آلمان)، ورنا ووست هوف (نوازنده ریکوردر اهل سوئیس) را گرفتند.
آ🔹قای جلالی با اشاره به این که برنامه حضور مهمانان غیرایرانی جشنواره از یک سال قبل چیده شده و بلیت های آن ها نیز تهیه شده بود، درباره دلیل این اتفاق گفت: هیچ توضیحی به ما ارائه نشده و حتی عوامل مربوط در دانشگاه تهران نیز نسبت به این قضیه اعتراض کردند.
🔹جشنواره موسیقی الکترونیک که سومین دوره آن از 29 تیر در حال برگزاری است، سالانه با حمایت معاونت فرهنگی و مدیریت دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران و شماری از گروه های هنری از جمله گروه موسیقی یارآوا و برخی هنرمندان ایرانی و خارجی برگزار می شود.
🔹به گفته مهدی جلالی، هزینه برگزاری جشنواره موسیقی الکترونیک را خانواده رضا کروریان تأمین می کند.
🔹رضا کروریان، متولد 1350، هنرمند فعال در زمینه موسیقی الکترونیک، در سال 1393 درگذشت.
🔹از سویی دیگر، به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، بنا به اعلام ستاد برگزاری جشنواره، از اجرای دو تن از شرکت کنندگان ایرانی در این جشنواره نیز که مجوزهای لازم برای حضورشان اخذ شده بود، ممانعت به عمل آمده و بلیت فروشی جشنواره به دلیل حضور نام این دو هنرمند در لیست اجرا بسته شده بود.
🔹بنا بر این گزارش، دو دی جی به نام های پویا معمارزاده و محمد صادقی به دلایلی اجازه حضور در این جشنواره را ندارند. حمید خسروبیگی، مدیر برگزاری جشنواره موسیقی الکترونیک دربارهٔ حذف نام این دو دی جی نیز گفته است: تقریباً هیچ دلیلی به ما اعلام نشده ولی آنچه مشخص است جشنواره باید بدون اجرای آنها برگزار شود و توضیحات بیشتری در این باره ندارم.
#موسیقی_الکترونیک
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
Hamsafar.mp3
10.21M
🎵 آهنگ
🔸 « همسفر »
🎙 باصدای: جواد معینی
🖊 شاعر: قاسم صرافان
🎛 تنظیم: سامان سوزانی
🌄 طراح کاور: سید عرفان موسوی
⭕️ تولید واحد موسیقی مصاف
🔺 #آهنگ
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
Zendegi.mp3
9.12M
🎵 آهنگ
🔸 « زندگی »
🎙 ترانه سرا و خواننده: رضا بیدرام
🎛 تنظیم: علیرضا مرادی
🎨 طراح کاور: میثم احمدی
⭕️ تولید واحد موسیقی مصاف
🔺 #آهنگ
🌹 سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) مبارک باد
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔸یک نوازنده و مدرس موسیقی در تشریح تازهترین فعالیتهای خود ضمن انتقاد از برخی سیاستهای وزارت ارشاد از تولید یک آلبوم بر اساس قالبهای منسوخ شده موسیقی ایرانی خبر داد.
🔹ستار هشیاریپور از نوازندگان و آهنگسازان ساکن اصفهان که سابقه همکاری با گروه عارف، زنده یاد ایرج بسطامی و محمد علی کیانینژاد را در کارنامه کاری خود ثبت کرده در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به تازهترین فعالیتهای خود در عرصه موسیقی بیان کرد: طبق برنامه ریزیهایی که انجام گرفت تا چندی پیش مشغول آمادهسازی تازهترین آلبومهایم بودم که با عنوان «سروشکسته» به خوانندگی محمد باقری و «دست عاشقی» به خوانندگی احمد کامیاب در دسترس مخاطبان قرار میگیرد. البته آنچه برای زمان انتشار این دو آلبوم در نظر گرفتیم به این شکل است که آلبوم «سروشکسته» تا پیش از ایام محرم و صفر و آلبوم «دست عاشقی» تا اواخر اسفند یا اوایل سال آینده در بازار موسیقی منتشر شود.
🔹وی درباره ویژگیهای آلبوم «سروشکسته» گفت: ساختار این آلبوم براساس موسیقی ایرانی است که در آن تلاش شده به قالبهای منسوخ شده موسیقی که طی سال اخیر اغلب به صورت کوچه بازاری توجه شده، بپردازیم. البته این کارها در تهران با زحمات و فعالیتهای ارزشمند زندهیاد مرتضی احمدی بیشتر متداول شده، بنده هم در این سو تلاش کردم تا با ترانهگذاری روی برخی نغمات، آثاری را خلق کنم که در حوزه بحر طویل خوانی به عنوان یک گونه منسوخ شده موسیقی، آثاری به مخاطبان معرفی شود.
🔹این هنرمند تأکید کرد: به هرحال ساختار ذهنی من به عنوان آهنگساز و نوازنده همواره متمرکز بر آثار بی کلام بوده اما متاسفانه در این سالها چشمهای اغلب مردم به خوانندهها معطوف است که همین موضوع نیز باعث شرایط متفاوتی در جریان مارکتینگ موسیقی شده و نوازندگان و آهنگسازان دغدغه مند را به سمتی برده که برای آنچه میخواهند به مخاطب عرضه کنند خواننده محوری را در اولویت قرار دهند.
🔹این نوازنده تار، سه تار و تنبور توضیح داد: من در این آلبوم تلاش کردم علاوه بر استفاده از اجرای بحر طویل، چند قطعه نیز در قالبهای محاورهای تولید کنم. البته شرح این محاوره خیلی مهم است چرا که اصلا دوست نداشتم مثل کارهایی باشد که در آنها از واژههای رکیک استفاده میشود زیرا برایم بسیار مهم است که در همین قالب نیز باید کارهایی تولید شود که شأن و منزلت موسیقی، شعر و مخاطب با هم در نظر گرفته شود.
🔹هشیاری پور در بخش دیگری از صحبتهای خود با انتقاد از برخی سیاستهای وزارت ارشاد در حوزه موسیقی گفت: متاسفانه شرایط موسیقی ایرانی به گونهای است که نهادهای متولی از جمله وزارت ارشاد با برخی خلف وعدهها و اذیتهایی که در این زمینه دارند شرایط فعالیت در موسیقی به ویژه در شهرستانها را دچار مشکلات فراوانی کردهاند. متاسفانه همین مدیران در برخی مواقع به برخی کارهای سطحی مجوز میدهند که جایش اصلا در موسیقی جدی نیست در حالیکه خیلی از کارشناسان و اهالی موسیقی میدانند ما در حوزه ژانر موسیقی شاهد اتفاقات ناخوشایندی هستیم که اصلا مشخص نیست آنچه در قالب موسیقی ایرانی به مخاطب ارائه میشود موسیقی ایرانی است یا موسیقی پاپ؟ البته که باید در پاسخ گفت متاسفانه این موسیقی بیهویت است که با ترکیبی از اشعار سخیف شرایط نا به جایی را پدید آورده که اصلا خوشایند موسیقی اصیل ایرانی نیست. گویی اینکه موسیقی ایرانی فقط محلی برای درآمدزایی شده و بس.
🔹وی تصریح کرد: ما موسیقی را وسیلهای برای تقرب حضرت حق میدانیم، اما در این سالها آنچه از موسیقی ایرانی استخراج میشود فقط تمرکز روی مادیات و درآمدزایی و تجارت است. من و خیلی از رفقای هنرمندم هیچگاه برای پولدار شدن در موسیقی کار نکرده و نمیکنیم. ولی شما مطمئن باشید برخی از این بیمهریها و مادینگری در کنار افرادی که به موسیقی ایرانی توجه میکنند در تاریخ موسیقی این کشور ثبت میشود که چه کسی به فکر موسیقی بوده و چه کسی به فکر جیب خود. از سوی دیگر وقتی سیستم آموزش موسیقی هم فقط با معیار تحصیلات موسیقایی ارزیابی میشود و کسی هم ناظر بر این گونه نگرش نیست، باید به این شرایط افسوس خورد که مدرک گرایی این چنین در فعالیتهای موسیقایی کشور نفوذ کند.
🔹این هنرمند افزود: رانت خواری، مافیا و خواننده سالاری تمامی موسیقی ما را فرا گرفته و ما در یکی از آخرین سدهها شاهد بدترین اوضاع فرهنگی هنری هستیم. شما مطمئن باشید اگر تاریخ این دوستان دوستدارپول و ثروت را اکنون قضاوت نکند قطعا صد سال دیگر آنها را مورد قضاوت قرار خواهد داد. موزیسینهایی که متاسفانه به خاطر منفعت طلبیهای خود هر کاری میکنند تا در این مارکتینگ به ثروت اندوزی مشغول باشند.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔸از کنسرت رایگانی که همایون شجریان وعده داده بود، چه خبر؟
🔹امروز هشتم مرداد است. سال گذشته در چنین روزی همایون شجریان بعد از اعلام خبر لغو فصل دوم کنسرت نمایش سی، در صفحه شخصی خود پیشنهاد برگزاری یک کنسرت رایگان خیابانی را داد.
🔹او در این متن نوشت:«در این ایام که چون سیاوش در گذر از آتش هستیم، نمیدانم چه کنیم تا حالمان کمی به شود. چنان چه مشکل مجوز نباشد، سراپا در خدمتم تا بدون هیچ انتفاعی، کنسرت خیابانی گسترده برای شما عزیزان اجرا کنم. شاید دلمان در کنار یکدیگر آرام گیرد.» هرچند او قبلتر هم، در سال 92، چنین پیشنهادی را مطرح کرده بود.
🔹این پیشنهاد در روزهای ابتدایی با استقبال زیادی از سوی دفتر موسیقی وزارت ارشاد و شهرداری تهران مواجه شد اما تا امروز هیچ خبر جدیدی مبنی بر برگزاری یا منتفی شدن آن مطرح نشده است. این درحالی است که طی این مدت، محمد معتمدی و محمد اصفهانی، با هماهنگی و همکاری شهرداری تهران و منطقه عباسآباد، اجراهایی در قالب کنسرت رایگان داشتهاند و برخی دیگر از خوانندهها، برگزاری کنسرت رایگان خیابانی را کاری نشدنی و بعید دانستهاند. سال گذشته که این پیشنهاد مطرح شد، نوشتیم: آقای شجریان! بوی بهبود ز اوضاع جهان میشنویم و بگویید ما کی، کجا باشیم و امروز میگوییم نهادهای محترم تکلیف را روشن کنید یا به عبارتی «هین سخن تازه بگو تا دو جهان تازه شود...»
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔸کیتی پری در دادگاه محکوم شد!
🔹هیئت منصفه دادگاه روز دوشنبه رای خود را در مورد پرونده ترانه "اسب تیره" کیتی پری دادند و گفتند باور دارند که این ترانه دزدی است.
🔹ترانه "اسب تیره" که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد و یکی از پرفروش ترین آثار کیتی پری به شمار می رود، رونوشت نزدیکی از یک ترانه رپ ساخت سال ۲۰۰۹ است.
🔹هیئت منصفه شامل نه نفر بود و دادگاه لس آنجلس پس از پنج سال سرانجام به نفع "مارکوس گری"، کسی که در سال ۲۰۱۴ از کیتی پری به دلیل دزدیدن ترانه اش شکایت کرده بود، رای داد.
🔹مارکوس گری ترانه "صدای شادمان" (Joyful Noise) را تحت نام هنریش، "فلِیم" (Flame) منتشر کرده بود.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔸فرمانداری تهران آنچه به عنوان نسبت دادن تکدیگری به موسیقی خیابانی از سوی فرهادی عنوان شده را کذب محض میداند.
🔹فرماندار تهران در حاشیه مراسمی در پاسخ به سئوال خبرنگاری در خصوص موسیقی خیابانی بر لزوم ضابطه مندی و قانون مند شدن تاکید داشته و هرگز کلامی در خصوص تکدی گری و مسائلی از این دست عنوان نکرده است.
🔹این جریان سازی کذب در حالی انجام شده که هفته گذشته دیدار صمیمانه ای با شورای جوانان شهرستان تهران با حضور رییس فراکسیون جوانان مجلس شورای اسلامی انجام شد و در آن جلسه دغدغه های جوانان در خصوص این موضوع و موضوعات مشابه دیگر مطرح و تبادل نظر شد.
🔹فرمانداری تهران ضمن تاکید بر کذب بودن اظهارات نسبت داده شده به فرماندار تهران، همچنان بر ضابطه مند و قانونی شدن موسیقی خیابانی تاکید دارد.
#موسیقی_خیابانی
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎵 نماهنگ
🔸 « امیر بی گزند »
🎙 خواننده: محسن چاوشی
🔺 #آهنگ
🌹 عید غدیر مبارک
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔸 در جلسهی شوراى برنامه ریزى آموزشى و درسى دانشگاه که با حضور دکتر امید رئیس، معاونین دانشگاه، مسئولین وزارت علوم، تحقیقات و فناورى برگزار شد، با تدوین و پیشنهاد مرکز دانشگاهی «هنر آفرین پویان» رشتهی «نوازندگى پیانو ایرانى» در مقطع کارشناسى تصویب شد.
🔹 به گزارش سایت خبری و تحلیلی «موسیقی ایرانیان»، دکتر «پویان آزاده» مدیر و موسس مرکز دانشگاهى «هنر آفرین پویان» داراى دکترای آموزش پیانو از کشور آلمان رساله دکترا خود را در زمینه پیانو کلاسیک ایرانى با درجه عالى دفاع کرد.
🔹 «آزاده» سالهاست که در زمینهی ارتقای جایگاه پیانوی ایرانی تلاش میکند، برای مثال به دعوت کنگرهی موسیقی ۲۰۱۹ در کشور آلمان دربارهی «جهانی شدن در آموزش پیانو» سخنرانی خواهد کرد.
او بهعنوان عضو هیئت علمى دانشگاه هنر تهران چندین مقاله و راهنمایى رسالههاى کارشناسى ارشد و دکترای دانشجویان رشته موسیقى در ایران و آلمان و چین را در خصوص تحقیق در پیانو ایرانى ارائه و راهنمایى کرده است، آخرین آلبوم وى با نام «با یادش» یادواره استاد جواد معروفى با تنظیم و اجرا ایشان توسط انتشارات ماهور منتشر شده است، همچنین ایشان اقدام به ثبت ملى «مکتب نوازندگى پیانو کلاسیک ایرانى» ، شیوه نواختن پیانو ایرانى به سبک استاد محجوبى و شیوه نواختن پیانو استاد جواد معروفی در فهرست ناملموس میراث ملى کشور کرده و نت نوشتههاى استاد مرتضى خان محجوبى با تلاش ایشان در حافظه جهانى به ثبت رسیده است، رشته نوازندگى پیانو ایرانى نیز براى اولین بار با تلاش، تدوین، ارائه و دفاع دکتر آزاده به تصویب نهایى رسیده و بهعنوان یکى از رشته هاى دانشگاه جامع علمى کاربردى و در مقطع کارشناسى ارائه خواهد شد.
#پیانو
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 افسانه شعباننژاد میگوید: بچهها لالایی دوست دارند اما متأسفانه پدر و مادرها فراموش کردهاند بچهها به لالایی نیاز دارند.
🔸این شاعر ادبیات کودک و نوجوان در گفتوگو با ایسنا، درباره ضرورت حفظ لالاییها و راههای انتقال آن به نسلهای بعدی اظهار کرد: ادبیات شفاهی سینه به سینه گشته تا به ما رسیده است و مسلما حفظ آن ضرورت دارد؛ لالاییها هم بخشی از آن هستند و واقعا حفظ آنها ضروری است. پدر و مادرها فراموش کردهاند بچهها گاهی نیاز دارند در بغل آنها باشند تا برایشان لالایی، قصه و افسانههای قدیمی تعریف کنند تا خوابشان ببرد. البته برخی میگویند بچههای امروز دیگر اینطور نیستند و لالایی و قصه دوست ندارند، اما بچه بچه است و بچه دیروز و امروز، اینور دنیا و آنور دنیا ندارد. همه بچهها به آغوش پدر و مادر نیاز دارند، بچهها نیاز دارند که موقع خواب زمزمهای کنار گوششان باشد که آرامشان کند.
🔸او درباره کمرنگ شدن لالاییها با تأکید بر اینکه بچهها لالایی دوست دارند، افزود: این موضوع به پدر و مادرها بر میگردد و مشکل، بیحوصلگی بزرگترهاست که برای بچهها لالایی نمیخوانند، نه نخواستن بچهها. یکبار من، آقای رحماندوست و خانم قاسمنیا یک کار لالایی انجام داده بودیم، کسی آمد و به ما گفت: فکر میکنید بچههای امروزی لالایی دوست دارند؟ گفتم شما بچه داری؟ گفت بله. از او پرسیدم تا حالا برای بچهتان لالایی خواندهاید؟ گفت خیر. گفتم پس چرا این حرف را میزنید. وقتی شما امتحان نکردهاید و نمیدانید کودکتان لالایی را میپذیرد و با آن احساس آرامش میکند یا نه، حق ندارید اظهارنظر کنید که بچههای امروز لالایی دوست ندارند.
🔸شعباننژاد درباره راههای انتقال لالاییها گفت: من در هر جلسهای که حضور دارم از پدر و مادرها میخواهم برای حفظ احساس مادرانه و پدرانه بین فرزند خود و خودشان، برای کودکان لالایی و قصه بخوانند زیرا بچهها شنیدن لالایی را دوست دارند. این وضع فقط مختص ایران هم نیست. در آنور دنیا هم لالایی وجود دارد و استفاده میشود. لالایی چیزی است که بین والدین و فرزند پیوند احساسی ایجاد میکنند. خواندن قصه و لالایی شنیدن از طرف پدر و مادر آرامش خاصی به بچه میدهد. بچهای که در بغل مادرش قصه و ترانه بشنود بچهای با احساس زلال و پاک خواهد بود تا بچهای که توجهی به او نشده است و عاطفهای از طرف پدر و مادر دریافت نکرده است.
🔸شاعر کتابهای «جمجمک برگ خزون»، «آفتاب مهتاب چه رنگه» و «الک و دولک خانم بزک» با تأکید بر ضرورت حفظ ادبیات عامیانه، گفت: خودِ من همیشه تلاشم این بوده تاجایی که بتوانم در کارهایم به ادبیات عامیانه توجه داشته باشم؛ اگر شما کتابهای من ر ا ورق برنید، میبینید آنها برگرفته از ادبیات عامیانه قدیم برای بچههای امروز هستند. در زمینه لالاییها هم کارهایی انجام شده و با زبان بچههای امروز لالاییهایی برایشان سروده شده است؛ از جمله توسط من، آقای رحماندوست، خانم قاسمنیا و خانم اسلامی. دوستان شاعر دیگر هم سعی کردهاند برای حفظ لالاییها، آنها را با زبان امروزی بسرایند.
🔸او در ادامه بیان کرد: حتی ما یکسری کار انجام دادیم که بچه بتواند لالاییها را برای عروسکهایش بخواند؛ یعنی لالاییهایی را در سطح فهم و درک بچه خردسال سرودهایم تا برای عروسکش بخواند. تلاشهایی برای حفظ لالاییها شده اما فکر میکنم باز هم باید تلاشهای بیشتری برای حفظ این آثار ارزشمند عامیانه که جزء فرهنگ ما هستند، صورت بگیرد. ادبیات عامیانه جزء پایههای فرهنگ کشور ماست که باید برای حفظ آن بکوشیم.
🔸شاعر «لالا گلدون لالا ماهی»، «کلاغه به خونش نرسید» و «دار، دار، خبر دار» درباره بازتولید لالاییها با توجه به اینکه برخی لالاییها به لحاظ محتوا کارکرد خود را از دست دادهاند، اظهار کرد: من لالاهای قدیمی را نفی نمیکنم و به نظرم الان هم میتوانیم یکجورهایی از آنها استفاده کنیم، زیرا گاهی بچهای که برایش لالایی میخوانیم آنقدر کوچک است که محتوای لالایی را درک نمیکند و فقط به خاطر موسیقی خاص لالایی و آرامشی که در موسیقی آن هست، به خواب میرود. وگرنه لالاییهای قدیمی بازگوکننده درد و رنجهای مادری بوده که برای کودکش لالایی میگفته است. البته لالاییهای زیبای بدون اندوه هم در گذشته داریم.
🔸او در ادامه تأکید کرد: اگر فکر میکنیم حفظ لالایی لازم است باید برای این کار با زبان بچههای امروزی لالایی بگوییم. خب این کار تا حدودی انجام شده اما کم است و باید برای اینکار خیلی تلاش کنیم.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 متین رضوانیپور پژوهشگر و آهنگساز شناخته شده موسیقی آیینی در تشریح تازهترین فعالیتهای خود از تالیف یک کتاب پژوهشی-صوتی با هدف آنالیز موسیقایی شیوه مداحی حاج منصور ارضی خبر داد.
🔸 متین رضوانیپور پژوهشگر شناخته شده موسیقی آیینی و مذهبی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تازهترین فعالیتهای خود گفت: طی یک سال گذشته به شدت مشغول تدوین و گردآوری کتابی برگرفته از ۲۵۰ مجلس حاج منصور ارضی از ذاکران و مداحان پیشگام کشورمان بودم که طی آن تلاش کردم ضمن بررسی دقیق این مجالس ارزشمند، آنالیز موسیقایی نیز درباره هر کدام داشته باشم.
🔸 رضوانیپور ادامه داد: به هر حال این نوحهخوان پیشکسوت یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین افراد در حوزه مداحی نوین است که به اعتقاد من پس از پیروزی انقلاب اسلامی همراه با صادق آهنگران اصلیترین نقش را در پیوند بین مداحی سنتی و مداحی نوین ایجاد کردند.
🔸 وی افزود: بر اساس برنامهریزیهایی که برای تالیف این کتاب صورت گرفت، بیش از ۲۵۰ مجلس ایشان در مساجد ارگ و شهدا طی دهههای ۶۰ و ۷۰ آنالیز شد و تلاش کردیم ضمن این بررسی دقیق، شمایل دقیقی از نو شدن شیوه مداحی که تقریبا از دهه ۶۰ آغاز شد به مخاطب ارائه کنیم. به نوعی میتوان گفت که این کتاب دربرگیرنده نکات بسیار مهم و ارزشمندی در حوزه مداحی نوین است که در آن ضمن بررسی تطبیقی با تکیه بر مجالس حاج منصور ارضی، شیوههای موسیقایی این آثار نیز مورد کنکاش قرار گرفته است.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 رییس انجمن موسیقی سازمان بسیج هنرمندان کشور در تشریح تازهترین فعالیتهای انجام گرفته در این مجموعه ضمن اشاره به برگزاری جشنواره «سرود مساجد» به جدایی خود از رادیو اشاره کرد.
🔸 جمشید جم خواننده شناخته شده آثار انقلابی که با ترانه «یار دبستانی» به شهرت رسید در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: طبق برنامه ریزیهای انجام گرفته در انجمن موسیقی سازمان بسیج هنرمندان کشور که مدیریت آن را بر عهده دارم بناست تا مقدمات برگزاری جشنواره سرود مساجد را فراهم کنیم. زیرا پایگاههای فرهنگی هنری مساجد دارای پتانسیلهای بسیار فراوان و ارزشمندی در حوزههای مختلف هنری به ویژه سرود هستند که از بدو شروع مبارزات مردمی برای پیروزی انقلاب اسلامی ایران همواره سرمنشا خدمات ارزشمندی برای معرفی دستاوردهای انقلاب اسلامی و منویات امام راحل بوده است.
🔸 جم افزود: از این جهت ما تصمیم گرفتیم در روزگاری که نسبت به هنر والای سرود بی مهری و کمتوجهیهای زیادی میشود در کنار رویدادهایی که طی سالهای گذشته طراحی و برگزار کردیم جشنواره سرود مساجد را نیز پایهریزی کنیم که به اعتقاد من میتواند دربرگیرنده دستاوردهای موثری برای اعتلای این هنر انقلابی باشد.
🔸 وی ادامه داد: بر اساس آنچه برای برگزاری جشنواره سرود مساجد طراحی شده بنا داریم که این رویداد هنری را در دو بخش بدون ساز و با ساز برگزار کنیم که جزییات این بخشها مشخص نیست، اما به طور حتم بعد از طراحی کامل رویداد و تبیین اهداف و اولویتهایی که در این زمینه مد نظر قرار دارد به زودی نسبت به انتشار فراخوان اقدام خواهیم کرد.
🔸 این هنرمند ادامه داد: این در حالی است که با توجه به نزدیکی ایام گرانقدر سوگواری حضرت سید الشهدا تلاش داریم فضا به گونهای باشد تا در این ایام عزیز نیز آثاری با مضامین عاشورایی توسط گروههای سرود مساجد تولید و در دسترس مخاطبان قرار گیرد. به هر حال ما طی سالهای گذشته جشنواره سرودهای حماسی و آواهای انقلابی بسیج را برگزار کردیم که طی آن هنرمندان بسیجی بسیار ارزشمند و مستعدی کشف شدند و امیدوارم شرایط به گونهای باشد که جشنواره سرود مساجد نیز بتواند برای اعتلای بدنه لاغر سرود در کشور نقش موثری را ایفا کند.
🔸 رییس انجمن موسیقی سازمان بسیج هنرمندان کشور گفت: سرود یکی از جدی ترین هنرها در ایران است که بیش از چهل سال قبل توسط عدهای از ما پایهگذاری شد و ما با تمام مشکلات پای هدف خود ایستادیم تا نشان دهیم این هنر والا میتواند دستاوردهای بسیار موثری را برای اهداف انقلابی به همراه داشته باشد. حالا هم ما در انجمن موسیقی سازمان بسیج هنرمندان هستیم که این رویکرد میان جوانان نسل امروز نیز تسری پیدا کرده و موجب خلق آثاری شود که بتواند معرف جوانان هنرمند انقلابی شود.
🔸 این خواننده شناخته شده آثار انقلابی در بخش دیگری از صحبتهای خود به تازهترین فعالیتهایش در عرصه موسیقی اشاره کرد و توضیح داد: مدتی پیش قطعه ضد استکباری «مشت» را تولید کردم که خوشبختانه مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت به طوری که در بسیاری از نشستها و برنامههایی که با موضوعات ضداستکباری برگزار میشود از این قطعه استفاده میکنند. البته طی ماههای اخیر مشغول ساخت اثر دیگری به نام «با تو هستم» بودم که محتوای آن با حال و هوای امروزی جامعه است که امیدوارم بتواند بیان کننده خوبی برای مقابله مردم ایران با دشمنان باشد.
🔸 جم در پایان ضمن اشاره به جدایی خود از رادیو هم تصریح کرد: من تا چندی پیش هفتهای یک بار در رادیو برنامه داشتم اما به دلیل برخی سیاستهای نادرست که در سازمان صدا و سیما میبینم و شاهد این هستم که این مجموعه که زمانی مونس مردم بود تبدیل به جایگاهی شده که مورد نظر من نیست بنابراین ترجیح دادم از رادیو جدا شوم. اینجا خانه من بود به طوری که هر زمان در آنجا حضور پیدا میکردم با تمام وجود تلاش داشتم تا هرآنچه در دنیای هنر آموختم به درستی به مخاطب ارائه شود. اما متاسفانه شرایط اکنون به گونهای شده که ترجیح میدهم در این فضا فعلا حضور نداشته باشم.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 خراسان/ فریدون شهبازیان از وضعیت موسیقی برنامههای تلویزیونی برای کودکان به شدت انتقاد کرد. به گزارش ایسنا، این موسیقیدان و آهنگ ساز در این باره گفت: امروز میبینیم به جای بالابردن سواد موسیقی در برنامه تلویزیونی فقط از ابتدا تا انتهای برنامه بچهها را وادار به رقصیدن میکنند. وی تصریح کرد: همانطور که سواد خواندن و نوشتن در یک دانشآموز کلاس اولی با دانشآموز کلاس هفتم یکی نیست در خصوص موسیقی نیز باید به این مسئله توجه کنیم که در نوشتن قطعههای موسیقی برای بچهها، از ملودیهای سادهتر و دلنشینتری استفاده و از ریتمهای رقصگونه پرهیز کنیم.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
Baz'a.mp3
6.99M
🎵 آهنگ
🔸 « بازآ »
🎙 آهنگساز و خواننده: شاهین اَسنا
📜 شاعر: ابوسعید ابوالخیر
🎛 میکس و مسترینگ: شروین معینی
🌄 طراح کاور: امیرسالار
⭕️ تولید واحد موسیقی مصاف
🔺 #آهنگ
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic