🔴 تحقق سعادت و شقاوت با ملکات باطنی
✍ مرسل عزیزی
علامه طباطبایی در ضمن بحثی فلسفی پیرامون نبوت عامه، میفرماید: علوم و ملکات صورتهای نفس انسانی خواهد بود و همین صورت ها راه او را به سوی سعادت و شقاوت تعیین می کند و قرب و بعد او نیز با همین صورت ها حاصل می گردد؛ زیرا انسان به واسطه اعمال صالح و اعتقادات حقه ی صادقه برای نفس اش کمالاتی را کسب می کند که آن ملکات و صور، تنها به قرب خدا تعلق خواهد داشت و در نتیجه رضوان و بهشت را به دنبال دارد؛ از طرفی نیز اعتقادات باطل و اعمال غیر صالح است که صورتهایی را ایجاد می کند که تنها به دنیا و متاع ناپایدار آن مرتبط خواهد بود و نتیجه آن رسیدن به دار بوار و جهنم است و این دو گونه سیر که سیر قرب و بعد باشد، سیری حقیقی و واقعی است.
📚 المیزان، ج۲، ص ۱۴۷
#سعادت
#شقاوت
#ملکات
🌐 @masirekhodshenasi
اگر در مقابل خدای متعال عبودیت و خاکساری کنیم، هر لحظه بیشتر به ربط خود به او آگاه می شویم و این احساس (احساس مخلوق بودن) خودشناسی حقیقی و ظهور فقر الی الله را به دنبال می آورد.
#مرسلعزیزی
🔴 ضرورت معنویات
✍ شهید مطهری (ره)
🔹️اگر به بدن غذا نرسد، لاغر می شود و اگر مدتی نرسیدن غذا ادامه پیدا کند، بدن می میرد و از بین می رود. اگر به روح نیز غذا نرسد لاغر و ناتوان می شود و اگر نرسیدن غذا برای همیشه ادامه پیدا کند، روح می میرد. غذای روح البته از جنس گندم و برنج و روغن نیست، غذای روح، علم و عشق و امید و ایمان است. اشتباه اصلی فرزند آدم که در جست و جوی سعادت، جان به لب رسانیده همین است که تشنگی و احتیاج روح را می خواهد با سیر کردن جسم و بدن تأمین کند.
آنچه احتیاج روح را رفع می کند و به او قوت و نیرو می بخشد، آرامش و اطمینان می دهد، ماده و مادیات نیست، معنویات است.
📚«حکمت ها و اندرزها»
🌐 @masirekhodshenasi
🎙سوال: منظور از مراقبه که در آثار عرفانی و بیان اولیاء خدا زیاد بیان میشود چیست؟
✅ جواب:
مراقبه یعنی حالت توجه دائمی به آنچه انسان نباید نسبت به آن غفلت بورزد. این توجه هر چه جدی تر در زندگی جاری شود احساس حضور خدا پر رنگ تر میشود.
#پرسمان #مرسلعزیزی
🔴 شكوفائي روح
✍ شهید مطهری (ره)
🔹مطلب دیگری که در اینجا هست اینست که اساس تربیت در انسان باید بر شکوفا کردن روح باشد. آیا دوره های عمر از این نظر فرق میکند یا نه؟ مسلم فرق میکند بعضی دوره ها تناسب و موقعیت بسیار بهتری برای شکوفا شدن استعدادها دارد همین دوره بعد از هفت سالگی که در احادیث هم به آن عنایت شده که از آن به بعد به تربیت بچه توجه بشود - همین دوره از هفت سالگی تا حدود سی سالگی - دوره بسیار مناسبی است برای شکوفا شدن روح از نظر انواع استعدادها استعداد علمی استعداد دینی و حتی استعداد اخلاقی، و لهذا جزء بهترین دوران عمر هر کسی همان دوران محصل بودن اوست چون هم اوان روحش یک اوان بسیار مناسبی است و هم در این اوان در یک محیطی قرار میگیرد که روز به روز بر معلومات، افکار، اندیشه، ذوقیات و عواطفش افزوده میشود.
📚 تعلیم و تربیت در اسلام، ص۴۷و۴۸
🌐 @masirekhodshenasi
10.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید
جسم مرکب روح است یا زندان روح؟
👤استاد محمدحسین فرجنژاد
🔗دوره دین و سینما
🌐 @masirekhodshenasi
استاد ناصری:
اگر میبینی در جزئیات زندگی، دچار فراز و نشیبی و نمیتوانی مدیریت کنی، مطمئن باش در سلوک خود کم گذاشتی؛ بین خود و خدایت کم گذاشتی؛ مطمئن باش...
🌐 @masirekhodshenasi
امام خامنه ای:
شهادت، مرگ تاجرانه است؛ یعنی در آن زرنگی هست؛ آنهایی که شهید میشوند، خدای متعال بیشترین لطف را به آنها میکند.
#بهیادشهدا
🌐 @masirekhodshenasi
🎙سوال: چرا میدونیم ولی توجه نمیکنیم و تقریبا عمل هم نمیکنیم؟
✅ جواب: چون موانع مسلطی بر اثر سوء رفتار مثل عادات غلط، امیال و خلقیات در ما ایجاد شده و میان علم و عمل ما فاصله ایجاد میکنه
میدانیم ولی نمیتوانیم به علم خود عمل کنیم.
گاهی حتی توجه به علم هم پیدا نمیکنیم چون موانع بسیار قوی شدن.
#پرسمان
#مرسلعزیزی
🏴 يا اَبَا الْحَسَنِ، يا عَلِىَّ بْنَ الْحُسَيْنِ، يَا زَيْنَ الْعابِدِينَ، يَا وَجِيهاً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ
◾️سالروز شهادت حضرت زین العابدین، امام سجاد علیه السلام تسلیت باد.
🌐 @masirekhodshenasi
إِنَّا لِلّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ
وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ
شهادتت مبارک 🥀
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج
🌐 @masirekhodshenasi