هدایت شده از سبک زندگی متقین
✅ اگر دستورات پدر و مادرمان به ما مخالف دستورات واجب و حرام خدا باشد، چه کنیم؟
🌹 امام حسن عسکری (ع):
هرکس اطاعت از دستورات پیامبر اکرم و امام علی را بر اطاعت از پدر و مادر خود ترجیح دهد، خدا به او خطاب می نماید: همان طور که دستورات مرا بر هر چیزی ترجیح دادی، تو را بر دیگران ترجیح می دهم و تو را همنشین پیامبر و علی می کنم، همان طور که تو محبّت به آنها را بر محبت پدر و مادرت ترجیح دادی.
📖 منْ آثَرَ طاعَهَ أبَوَی دینِهِ مُحَمَّد وَ عَلی عَلَیْهِمَاالسَّلام عَلی طاعَهِ أبَوَی نَسَبِهِ، قالَ اللهُ عَزَّ وَ جَلَّ لِهُ: لاَُؤَثِرَنَّکَ کَما آثَرْتَنی، وَلاَُشَرِّفَنَّکَ بِحَضْرَهِ أبَوَی دینِکَ کَما شَرَّفْتَ نَفسَکَ بِإیثارِ حُبِّهِما عَلی حُبِّ أبَوَیْ نَسَبِکَ.
📚 «تفسیر الإمام العسکری، ص ۳۳۳، ح ۲۱۰»
کانال سبک زندگی متقین
@mottagheen
هدایت شده از احکام شرعی
سوال 1244:
چنانچه فردی از باب تشکر و قدردانی از کارمند، هدیه ای به او اهداء کند، حکمش چیست؟ هرچند آن کارمند بدون هیچ گونه چشم داشتی، کاری را انجام داده باشد؟
جواب:
هديه در محيط کار و از جانب ارباب رجوع، يکی از خطرناکترين چيزها است و هر چه بيشتر از آن اجتناب کنيد، به صرفه دنيا و آخرت شما، خواهد بود. فقط در يک صورت، دريافت آن جايز است و آن، اين است که هديه دهنده، با اصرار زياد و با امتناع مأمور از قبول، بالآخره به نحوی آن را اهداء کند. آن هم بعد از انجام کار و بدون مذاکره و حتّی توقّع قبلی.
آیت الله خامنه ای
@ahkameshari
هدایت شده از احکام شرعی
سوال 1245:
هدایا اعم از نقدی، خوراکی و غیره که توسط ارباب رجوع با رضایت و طیب خاطر به کارمندان دولت داده می شوند، چه حکمی دارند؟ و اموالی که به صورت رشوه به کارمندان داده می شوند اعم از اینکه بر اثر توقع انجام کاری برای پرداخت کننده باشد یا خیر، چه حکمی دارند؟ و اگر کارمند بر اثر طمع به دریافت رشوه، مرتکب عمل خلاف قانون شود، چه حکمی دارد؟
جواب:
بر کارمندان محترم واجب است که رابطه آنان با همه مراجعه کنندگان براساس قوانين و مقرّرات و ضوابط خاص اداره باشد و قبول هر گونه هديه ای از مراجعه کنندگان به هر عنوانی که باشد برای آنان جايز نيست زيرا باعث فساد و سوء ظن به آنان و تشويق و تحريک افراد طمعکار به عمل نکردن به قانون و تضييع حقوق ديگران می شود. اما رشوه، مسلم است که برای گيرنده و دهنده آن، حرام است و واجب است کسی که آن را دريافت کرده به صاحبش برگرداند و حق تصرّف در آن را ندارد.
آیت الله خامنه ای
@ahkameshari
هدایت شده از تقوا یعنی ترک گناه
📰 دکه روزنامه - پنجشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۱
@Farsna
هدایت شده از تقوا یعنی ترک گناه
✅ عابدترین، زاهدترین و سخت کوش ترین انسانها کیست؟
🌹 امام حسن عسکری (ع):
🔸 عابدترین مردم کسی است که واجبات شرعی را اقامه کند.
🔸 زاهدترین مردم کسی است که حرام را ترک کند
🔸 سخت کوش ترین مردم کسی است که گناهان را ترک کند.
📖 أعْبَدُ النّاسِ مَنْ أقامَ الْفَرائِضَ، أزْهَدُ النّاس مَنْ تَرَکَ الْحَرامَ، أشَدُّ النّاسِ اجْتِهاداً مَنْ تَرَکَ الذُّنُوبَ.
📖 «أعیان الشّیعه، ج ۲، ص ۴۲»
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
هدایت شده از تقوا یعنی ترک گناه
🌹 موعظه امام حسن عسکری (ع):
عمر شما کوتاه است و چند روزی بیشتر نیست. مرگ ناگهان می رسد . هر کس در مدت عمرش شر بکارد، پشیمانی درو می کند.
✍️ شرح: بدترین شر، انجام گناهان است و ترک واجبات. هر کس گناه کند و واجبات را انجام ندهد، قطعاً پشیمان می شود.
📖 إنَّکُمْ فی آجالِ مَنْقُوصَه وَأیّام مَعْدُودَه، وَالْمَوْتُ یَأتی بَغْتَهً، مَنْ یَزْرَعُ شَرّاً یَحْصَدُ نِدامَهً.
📚 «أعیان الشّیعه، ج ۲، ص ۴۲»
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen