مسجدالمهدی کن
گفتگو شهر با دو غسال مخصوص متوفیان کووید ۱۹
پیشتازی زوج غسال برای تطهیر کرونایی ها
شهر: از سال ۱۳۸۸ در قسمت غسالخانه بهشت زهرا سروکارش با میت است ولی از ۹ سالگی با پدرش که در واحد خاکسپاری بهشت زهرا بود چشمانش به دیدن جنازه ها عادت کرده بود و ترسش از مرده ریخته بود. حمیدرضا ریاحی که در مرز ۴۰ سالگی به سر می برد نه تنها از میت و فضای کارش نمی ترسد بلکه عاشق شغلش است.
حمیدرضا ریاحی درباره اولین ورود به غسالخانه بهشت زهرا به خبرنگار شهر می گوید: روز اولی که وارد این کار شدم بر خلاف همه کسانی که می ترسیدند و از کار فرار می کردند، خیلی راحت رفتم داخل سالن تطهیر، لباس پوشیدم و کنار سایر همکاران کارم را شروع کردم و از سنگینی فضا خبری نبود.
به جز اثرات معنوی غسل یک مسلمان، تضمین آینده شغلی اش را دلیل دیگر انتخاب این کار می داند. هستی دختر ۱۵ ساله اش که به شغل پدر عادت کرده و علیرضای هفت ساله که از حالا شغل آینده اش را انتخاب کرده و می خواهد آتش نشان شود تا بر عکس پدر، قبل از مرگ افراد، ناجی جانشان باشد.
اگر می خواهید غسال بهشت زهرا شوید در صورت اعلام نیاز این سازمان، باید حداقل لیسانس داشته باشید و در آن صورت در واحد کارگزینی سازمان بهشت زهرا فرم های مربوطه را پر کنید تا بعد از طی مراحل مختلف، بتوانید اموات را مهیای سفر ابدی کنید.
به گفته حمیدرضا او دو روز در میان به سرکار می رود و به صورت میانگین روزی ۱۵ نفر را غسل می دهد.
او می گوید: بعد از کرونا وضعیت خاصی در بهشت زهرا به وجود آمده که قبل از آن سابقه نداشته. در دوره بیماری هایی مثل ابولا و تب کریمه کنگو و بعد از حادثه منا میزان تطهیر زیاد شده بود ولی کرونا قابل مقایسه با آن ها نیست. در دوران کرونا میانگین شستشوی میت از روزی ۱۵ به ۲۸ مورد رسیده و در کل بهشت زهرا این آمار از ۷۵ تا ۸۰ مورد، از ۱۳۰ مورد نیز بیشتر شده است.
مسجدالمهدی کن
ماجرای همکار شدن با همسرش؛
علاقه زیاد او به شغلش بعد از پنج سال همسر عاشقش را نیز جذب این کار کرد و از سال ۱۳۹۳ مریم قربانیان نیز به جرگه تطهیرکنندگان بهشت زهرا پیوست.
حمیدرضا ماجرای استخدام همسرش را اینطور تعریف می کند: همسرم ۵ سال پس از کار کردن من، علاقمند به کار در سازمان بهشت زهرا شد. پس از اینکه این علاقه را مطرح کرد من بهانه های الکی می آوردم که استخدام نداریم و نیرو نمی گیرند. تا اینکه روزی مدیر عامل سابق سازمان به منزل ما آمد. همسرم به مدیر عامل گفت که می خواهد وارد سازمان شود. یادم می آید که به مدیرعامل گفته بود :«حتما می خواهم در غسالخانه کار کنم». پیگیری ها بعد از دو ماه به نتیجه رسید و باهم همکار شدیم.
مسجدالمهدی کن
همکاری داوطلبانه همسر در بخش تیم متوفیان کرونایی
از اسفند ۱۳۹۸ و پس از شیوع موج اول کرونا، برای مدتی تا ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ متوفیان تیمم داده می شدند. در آن برهه ستاد بحران سازمان بهشت زهرا از چند نفر از تطهیرکنندگان زن خواست که بخش تیمم فوتی های کرونا را یاری کنند.
حمیدرضا دراین باره می گوید: همسرم از اولین افرادی بود که در این زمینه اعلام آمادگی کرد و ما در کنار هم، فوتی های کرونایی را تیمم می کردیم. البته در ابتدا مخالفت کردم و به همسرم گفتم که اگر قرار است کرونا بگیریم لااقل یکی از ما مبتلا شود.
دوست ندارم افراد مشهور را غسل دهم
حمیدرضا درباره شستن جنازه های معروف می گوید: دوست ندارم آدم های مشهور به ویژه هنرپیشه ها را غسل دهم. چند بار هم پیش آمد که قبول نکردم. چون موقع دیدن فیلم ها وقتی ببینیم آن بازیگر را من شستم، دچار عذاب می شوم و دل دیدن آن فیلم را پیدا نمی کنم.
💠 پدر دو شهید
⭕️ شهید حسن رجائیفر، یکی از شهدای تازه تفحص شده مدافع حرم که به تازگی پیکر مطهرش به آغوش میهن بازگشته است
#پوستر
مسجدالمهدی کن
از شمار دو چشم یک تن کم
وز شمار خرد هزاران بیش
امروز سه شنبه 22 مهر 1399 "اکبر عالمی" استاد بزرگ سینما، بر اثر کرونا، دار فانی را وداع گفت.
روحش شاد
آنچه که در میان اخبار فوت ایشان برایم مهم بود و تلنگری شدید داشت، این بود که:
"این مستندساز و مدرس سینما، دو هفته قبل برای ساخت یک مستند راهی بیمارستانی شده بود که با وجود رعایت پروتکلهای بهداشتی، او و سه همکار دیگرش همگی به کرونا مبتلا شدند."
شاید آنها کلا یکی دو ساعت در بیمارستان بودند تا مستندی بسازند ولی متاسفانه از یک گروه کوچک، 4 نفر مبتلا شدند که امروز خبر فوت ایشان منتشر شد و از حال بقیه خبری نداریم.
حالا این خبر را بگذارید کنار:
پزشکان، پرستاران و همه کادر درمان که به طور 24 ساعته آن هم در بخش های حساس آی.سی.یو که صددرصد درگیر کرونا هستند و باید از جان و دل برای درمان آنها تلاش کنند.
به عنوان کسی که هنگام ابتلا به کرونا از نزدیک شاهد تلاش دلسوزانه و غیرتمندانه کادر درمان برای بازگرداندن سلامت بیماران بودم، بر خود لرزیدم.
این پزشکان و پرستاران، در روز 24 تا از همین یک ساعت ها با کرونا روبرو هستند یعنی هر روز صدها بار در معرض خطر قرار دارند.
تعداد شهدای مدافع سلامت بخصوص پزشکان کهنه کار و قدیمی که فقط بخاطر حفظ سلامت مردم بازگشتند و سرپا مانده اند و همچنان به خدمت ادامه دادند تا جان خویش را تقدیم کردند، باید زنگ خطری برای ما باشد.
این پزشکان با سالها تجربه و تخصص، با خون دل به این جایگاه رفیع علمی رسیده اند ولی متاسفانه به سادگی از دست می دهیمشان.
سالها بگذرد، معلوم نیست یکی مثل این بزرگان پیدا شود.
از شمار دو چشم یک تن کم
وز شمار خرد هزاران بیش
وقتی پرستارها و کادر درمانی این گونه به مردم التماس می کنند که مراقب باشید تا با هم جلوی این ویروس منفور و نحس را بگیریم، چه باید گفت؟
وقتی در برنامه های زنده تلویزیون مجری ها ماسک ها را پایین داده و راحت کنار هم می نشینند و گپ می زنند.
تلویزیون به راحتی نشان می دهد در سفرهای مسئولین، اطرافیان اصلا ماسک نزده اند.
وقتی جلوی خروجی شهرها بسته نمی شود تا کسی به سفر نرود.
و دهها و صدها مورد دیگر.
واقعا چگونه باید به التماسهای کادر درمان که فقط برای سلامت خود ماست، پاسخ مثبت داد؟
فقط باید سر تعظیم و شرمساری در برابر مدافعان سلامت پایین آورد و بس.
حمید داودآبادی
23 مهر 1399
#مســجـــد_المهـــدی(عــج)
🌴@masjed_kan