معجزه 🌷شهیــد همـت🌷، از زبان یڪ استــاد دانشگاه
یـہ شب خواب بودم که تو خواب دیدم دارن در میزنن. در رو که باز کردم دیدم شهید همت با یـہ موتور تریل جلو در خانه وایساده و میگه سوار شو بریم.
ازش پرسیدم کجا؟ گفت یـہ نفر به کمک ما احتیاج داره. سوار شدم و رفتیم. سرعتش زیاد نبود طوری که بتونم آدرس خیابون ها رو خوب ببینم. وقتی رسیدیم از خواب پریدم.
از چند نفر پرسیدم که تعبیر این خواب چیه گفتن خوب معلومه باید بری به اون آدرس ببینی کی به کمکت احتیاج داره.
هر جوری بود خودم رو به اون آدرس رسوندم، در زدم. در رو که باز کردن دیدم یـہ پسر جوون اومد جلو در. نه من اونو می شناختم نه اون منو.
گفت بفرمایید چیکار دارید. ازش پرسیدم که با شهید همت کاری داشته؟ یهو زد زیر گریه.
گفت چند وقته می خوام خود کشی کنم. دیروز داشتم تو خیابون راه میرفتم و به این فکر میکردم که چجوری خودم را خلاص کنم که یـہ دفعه چشمم افتاد به یـہ تابلو که روش نوشته بود اتوبان شهید همت.
گفتم میگن شماها زندهاید اگه درسته یـہ نفر رو بفرستید سراغم که من از خودکشی منصرف بشم و الان شما اومدید اینجا و میگید که از طرف شهید همت اومدید...
📌در محاسبۀنفسِ آخر سال، چه سؤالاتی از خودم بپرسم؟
🔻یکی از وجوه معنویتِ نوروز این است که در پایان هر سال، نفس خودمان را محاسبه کنیم. البته دستور محاسبۀ نفس بهطور روزانه باید انجام شود، اما حداقلش این است که سالی یکبار محاسبۀ نفس کنیم؛ همانطوری که ادارات در آخر سال، اموال خود را محاسبه و جمعبندی میکنند.
📌در محاسبۀ نفست بگو: «چه خلقیات و رفتارهایی دارم؟ این کارها را با چه انگیزهای انجام دادهام؟ در این سالهایی که از عمر تکلیفم گذشته، چه تغییری در خودم ایجاد کردهام؟ چرا خطاهای من تکرار شده؟» چون آدم وقتی مرتکب خطایی میشود باید متوجه نقطهضعف خودش بشود و آن خطا را تکرار نکند.
🔻علی(ع) میفرماید: محاسبۀ نفس خود را یادداشت کن(غررالحکم/ص۴۵۳) بعد از حساب و کتاب هم صادقانه به خدا بگو: «خدایا! من از عهدۀ این نفس بر نمیآیم! خودت درستش کن!»
📌محاسبۀ نفس سه اثر مهم دارد: اول اینکه آدم محبوب خدا میشود. چون خدا از انسانِ مراقب و حسابگر خوشش میآید. دوم اینکه انسان به عیوبش آگاه میشود و میتواند برای رفع آنها اقدام کند. سوم اینکه هرکسی در دنیا محاسبۀ نفس کند، روز قیامت از او آسانتر حسابرسی میکنند.
مسجد المهدی کن
مسجد المهدی کن
❓ سوال: آیا دیوار حائل بین #صفوف_بانوان و #آقایان، #قاطع صفوف نماز جماعت میباشد؟
🌼 پاسخ: ⬇️
🔆 امام خامنه ای: اگر حائل مذکور به نحوی نباشد که به صدق #وحدت_مکان و #جماعت_واحد، ضرر بزند و #عرفاً دو مکان مستقل محسوب نشود، نماز جماعت صحیح است. [1]
◀️ آیت الله مکارم: در صورتی که تا سقف ادامه نداشته و عرفا مکان واحدی محسوب شوند قاطع محسوب نمی شود. [2]
◀️ آیت الله شبیری زنجانی: مانعی ندارد. [3]
◀️ آیت الله وحید: بله مگر کوتاه باشد و موجب تعدد مکان نشود. [4]
◀️ آیت الله فاضل: اگر دیوار تا سقف کشیده شده باشد قاطع نماز حساب می شود. لیکن اگر دیوار کوتاه باشد و تاسقف کشیده نشده باشد و کمی باز باشد اشکال ندارد. [5]
〰🌻〰🌻〰🌻〰🌻〰
🌼 پی نوشت: ⬇️
[1]. استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای، شماره استفتاء: 580897.
[2]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله مکارم، کد رهگیری: 9406150153.
[3]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله شبیری زنجانی، شماره سوال: 21315.
[4]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله وحید؛ شماره سوال: 10493.
[5]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله فاضل لنکرانی، کد رهگیری: 9402597
〰🌻〰🌻〰🌻〰🌻〰
🌸 خواندن نمازهای قضا در حال استمرار عذر
🍃🌸 #خواندن_نمازقضا_درحال_استمرارعذر
〰〰〰〰🌿🌺
❓ سوال: شخصی که به علت پیری و بیماری از خواندن نماز به صورت ایستاده معذور بوده و نمازهای خود را نشسته می خواند؛ می تواند قضای نمازهای گذشته خود را به صورت نشسته به جا آورد یا باید بعد از مرگ برای او انجام دهند؟
🔻پاسخ:🔻
✅ واجب است نمازهای قضا را شخصاً به جا آورد و این نمازها هر چند به صورت نشسته باشد، از نمازهای قضای او كفایت می كند و هر مقدار از نماز قضا كه باقی بماند، می توانند بعد از مرگ برایش انجام دهند. (1)
✳️ آیت الله خامنه ای: در مورد قضای نماز اگر امید به خوب شدن ندارد واجب است به هر کیفیتی که می تواند آن را انجام دهد و در هرصورت، اگر انجام نداد باید وصیت کند تا پس از مرگ او بر طبق وظیفه عمل شود. ولی در صورت امید به خوب شدن احتیاط آن است که تأخیر بیندازد و در زمان خوب شدن آن را انجام دهد. (2)
✳️ آیت الله مکارم: در صورتی که قادر بر انجام نماز قضا در حال ایستاده نباشید، می توانید به صورت نشسته قضا کنید.(3)
✳️ آیت الله بهجت: احوط برای كسانی كه عذر دارند این است كه قضای نمازهای خود را تا زمان برطرف شدن عذر به تأخیر بیندازند. ولی كسی كه امیدی به زوال عذر و بهبودی ندارد و یا علم دارد كه عذر او تا مرگ باقی است ،می تواند قضای نماز را به جا آورد.(4)
〰〰〰〰🌿🌸
پی نوشت:🔻
1. بهجت و صافی، استفتا.
2. خامنه ای، سایت، استفتائات جدید و استفتا.
3. مکارم: استفتا.
4. بهجت، وسیلةالنجاة، م 912 و استفتائات، ج 2، س 2355 .
»> رساله مصور جانبازان ؛ احکام و مسائل جانبازان مطابق با فتاوی هفت نفر از آیات عظام و مراجع گرانقدر، نشر شاهد. صفحه 383
〰〰〰〰🌿🌸
کانال فرهنگی قرآن و عترت
مسجد المهدی (عج) کن
جبر یا اختیار؟
مؤمن دست خدا را باز میداند و معتقد است خداوند هم سببسوز است، همانگونه که آتش را بر ابراهیم سرد کرد. و هم سببساز است، همانگونه که با ابابیل لشکر فیلسوار را نابود کرد.
در قرآن ضمن آنکه انسان را موجودی آزاد، مختار، قادر و مکلف میداند، ولی دست خدا را در همه کارها باز میداند. به یک مثال توجه کنید:
در تعلیم رانندگی ضمن آنکه کارآموز و متعلم چشم و گوش و عقل و علم و اراده و قدرت و گاز و ترمز و کنترل ماشین را در اختیار دارد، اما در کنار او مربی نیز اختیارات مافوق او دارد. یعنی ممکن است کارآموز اراده حرکت کند، ولی مربی ترمز کند و بالعکس!
بنابراین گرچه انسان مختار است ولی مافوق اختیار او انتخاب خداوند است. و لذا قرآن میفرماید: «وَ ما تَشاؤُنَ إِلاَّ أَنْ یشاءَ اللَّه» (انسان، 30) شما چیزی رانمیخواهید، مگر این که خدا بخواهد. آری خواست انسان، نه مستقل از خواست خداوند است و نه برتر از آن. بلکه آنچه را انسان میخواهد، اگر مورد خواست خداوند نیز قرار گیرد، محقق میشود.
در مسأله اقتصاد با آن همه سفارش به سعی و تلاش و کار در سراسر قرآن بارها میخوانیم که «وَاسْأَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ» (نساء، 32) یعنی از فضل او بخواهید. در جای دیگر میخوانیم «آتَاهُمْ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ» (نساء، 54) آنچه خداوند از فضلش به آنها داده است. و در آیه دیگر میخوانیم: «أَغْناهُمُ اللَّهُ» (توبه، 74) خداوند آنان را از لطف خویش بینیاز کرده است .
قرآن و عترت
کانال فرهنگی مسجد المهدی (عج) کن
https://eitaa.com/qoranvaetratte
May 11
🔷احکام حجامت👇
✅مطابق نظر آيت الله خامنه ای🌺
س. آیا بعد از حجامت باید بدن را برای نماز خواندن تطهیر کرد؟
ج. تا زمانی که آب برای محل حجامت ضرر دارد نماز خواندن با آن مانعی ندارد، اما اگر اطراف محل حجامت یا لباسش نجس شده است باید تطهیر نماید
✅ احکام حجامت 👇
طبق نظر آیت الله مکارم شیرازی🌺📢
🔵پرسش :اگر شخصی حجامت کند، برای وضو و نماز چه وظیفه ای دارد؟
👈پاسخ :اگر نتواند خون ها را بشوید و نیز خون در اعضای وضو نیست، به همان صورت وضو بگیرد و نماز را بخواند و اگر جراحت در اعضای وضو باشد، به صورت جبیره ای وضو بگیرد.
قرآن و عترت
کانال فرهنگی مسجد المهدی (عج) کن
https://eitaa.com/qoranvaetratte
#حجامت از ارکان سلامتی است.
#حجامت_گرم به ویژه در اردیبهشت فراموش نشود!
#سلامت_باشید
#پیشگیری_برترازدرمان
#قرآن_و_عترت
#کانال_فرهنگی_مسجد_المهدی_کن
https://eitaa.com/masjed_kan
🔴روزهای قمر در عقرب سال ۹۸☝️
⭕️شروع کارهای مهم و اساسی / ازدواج / اقدام به بچه دار شدن / مسافرت/ حجامت و فصد و زالو و....
در ایام قمر در عقرب #نهی شده
هیچ خیری در انجام امور مهم برای روزهای قمر در عقرب وجود ندارد .
#روزهای_قمر_در_عقرب
#قرآن_و_عترت
#کانال_فرهنگی_مسجد_المهدی_کن
https://eitaa.com/masjed_kan