پراكنده كارى و شكست
#نهج_البلاغه
▫️ مَنْ أَوْمَأَ إِلَی مُتَفَاوِتٍ خَذَلَتْهُ الْحِیَلُ.
🟠كسى كه به كارهاى گوناگون پردازد، خوار شده، پيروز نمى گردد.
✍افراد زيادى را در جامعه مى بينيم كه قانع به يك يا چند شغل نيستند و حتى گاهى شغل هاى متضاد و مختلف براى خود انتخاب مى كنند و با اين كه از استعداد خوبى برخوردارند و گاه ممكن است جزء نخبه ها و نابغه ها باشند باز مى بينيم به موفقيت چشمگيرى نائل نمى شوند. دليل آن روشن است; هر كارى تدبير خاص خودش را مى طلبد و كارهاى مختلف تدبيرهاى مختلفى را طلب مى كند و جمع كردن بين تدبيرهاى متضاد، كار بسيار مشكلى است به همين دليل افرادى را مى بينيم كه تمام همّ خود را مصروف به يك فن مى كنند و توفيقات زيادى به دست مى آورند ولى افرادى كه چندين فن مختلف و گاه متضاد را بر عهده مى گيرند غالباً همه را ناقص مى گذارند و يا نتيجه مهم و چشمگيرى به دست نمى آورند.
📘#حكمت_403
@masjed_morteza_ali
🔥آن روز شگفت انگیز...
🔻وقتی هیچ مسئولی برای آن روز غیرتعطیل برنامه ریزی و تبلیغی نکرده بود؛
🔻اما در آن بعدازظهر شگفت انگیز و مقدس، میلیونها نفر به خیابانها آمدند...
🔻پس چه کسی دلهای یک ملت را پای کار آورد؟ پاسخ یک جمله است:
«در قضیه #نهم_دی پای امام حسین(ع) و عاشورا در میان بود. امام خامنهای»
🔸پ.ن: واقعا نهم دی یوم الله است چون روز عنایت ویژه خدا بر یک ملت در برابر فتنهای بود که کشور را تا لبه پرتگاه برده بود.
اگر فتنه در آن سال یا سالهای بعد پیروز شده بود، همان دیروز وضعیتی شبیه سوریه امروز داشتیم. ملت ایران فارغ هر جریان سیاسی واقعا پای انقلاب و ایران عزیز ایستادهاند.
#لبیک_یا_خامنهای
@masjed_morteza_ali
هماهنگى معقول با مردم
#نهج_البلاغه
▫️مُقَارَبَةُ النَّاسِ فِي أَخْلاَقِهِمْ أَمْنٌ مِنْ غَوَائِلِهِمْ
🟠 هماهنگى با مردم در اخلاقشان سبب در امان بودن از كينه توزى و دشمنى آن هاست.
✍شك نيست كه هر قوم و جمعيت بلكه هر انسانى صفات و اخلاق ويژه خود را دارد و به كسانى علاقه مند است كه در صفات و اخلاق با او هماهنگ باشند، به آداب و رسومش احترام بگذارند و مطابق خواسته هاى او عمل كنند. هماهنگى با مردم در اين امور ـ البته در مواردى كه برخلاف شرع و عقل نيست ـ سبب مى شود كه آن ها انسان را از خود بدانند و با او رابطه دوستى برقرار كنند و همين امر سبب امنيت از كينه توزى و دشمنى آن ها مى شود. البته همان گونه كه اشاره شد منظور، هم رنگ جماعت شدن در زشتى و بدى ها و آداب و رسوم غلط و كارهاى خلاف شرع و عقل نيست چراكه نه شرع به ما چنين اجازه اى را مى دهد و نه عقل و خرد.
📘#حکمت_401
@masjed_morteza_ali
🌹 سالروز قیام نهم دی ماه و آغاز دهه بصیرت بر شما عزیزان مبارک باد🌹
@masjed_morteza_ali
📌 #پوستر_شعر_نه_دی
سبب افتخار شد نه دی
مظهر اقتدار شد نه دی
در هیاهوی ظلمت فتنه
ماه شبهای تار شد نه دی..
#بصيرت🇮🇷
#ولايتمدارى🏳
كلمات نافذتر از تيرها!
#نهج_البلاغه
▫️رُبَّ قَوْلٍ أَنْفَذُ مِنْ صَوْلٍ
🟠بسا سخن كه از حمله مسلّحانه كارگرتر است.
✍اين كلام حكمت آميز ممكن است هم ناظر به تأثيرات مثبت سخن باشد هم تأثيرات منفى آن. زيرا گاهى سخن به قدرى نافذ و مؤثر است كه ممكن است دشمن يا دشمنانى را مغلوب سازد و مردم را بر ضد آن ها بشوراند و آن ها را به فرار وادارد. نيز گاه ممكن است تأثير سخن در آزردن اشخاص و ناراحت كردن آن ها از حمله كردن با سلاح بيشتر باشد همان گونه كه شاعر عرب مى گويد:
جِراحاتُ السِّنانِ لها التِيامٌ *** وَلا يَلتامُ ما جَرَح اللِّسانُ
جراحات نيزه ها ممكن است بهبود يابد ولى اى بسا كه جراحات زبان هرگز بهبودى نيابد.
به همين دليل است كه بعضى نام «لسان» را «سنان» گذاشته اند. زبان آدمى به راستى از عجايب مخلوقات پروردگار است. قطعه گوشتى بيشتر نيست اما كارهاى حيرت آورى انجام مى دهد.
📘#حکمت_394
@masjed_morteza_ali
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 میتونی اهل مسجد باشی ولی امامت را بُکُشی
☘ جلسه هفتگی تفسیر قرآن کریم
☘ دوشنبه ۱۰ دیماه
☘ مسجد مرتضی علی علیه السلام جوانمرد قصاب
@masjed_morteza_ali