📌گونه ای غریب از عدم مشارکت/ چه باید کرد؟
🔻بیاید این روزهای آخر کمی هم لابه لای تبلیغات نامزدها به رشد مشارکت فکر کنیم. به دورو برتان نگاه نکنید. محدود به تایم لاین و گروه های اجتماعی تان نشوید. نرخ مشارکت به نقل از برخی نظرسنجی ها همچنان حوالی 50 درصد است.
آنها که هنوز تصمیمی برای شرکت در انتخابات ندارند دو دسته اند. با دسته اول آشنائید و اما دسته دوم احتمالا غریبه اند. تا انتها همراه باشید تا برسیم.
🔻نسل اول مرددها چه کسانی اند؟
آنها که از رای دادن پشیمانند. یا می گویند "رای دادیم چی شد" یا می گویند "رای نمی دهیم تا اصلاح شوید."
🔻پاسخ به "رای دادیم چی شد" خیلی سخت نیست. کافیست مختصری از کارنامه شهید جمهور را فهرست کنیم. کاهش تورم یا رشداقتصادی یا نرخ بیکاری و غیره. برای اثرگذاری بیشتر بهترست همین آمار را در مقایسه با دهه 90 ارائه کنید. حرف اینست که رای دادید و چنین شد. از این بخش عبور کنیم.
🔻پاسخ به شبهه دوم اینست که منطقا رای ندادن نمی تواند منجر به اصلاح شود. فرض کنیم فردای انتخابات نظام تصمیم بگیرد بخاطر قهر یک جماعتی خودش را اصلاح کند. حالا اولین سوال ساده اینست که چه باید کند؟ فردای قهر وقتی نماینده معترضین در حاکمیت وجود ندارد، چه چیز را وچه کسی باید اصلاح کند ؟
🔻خلاصه اینکه رای ندادن خودش رای است؛ آنهم سه رای. رای به اینکه دیگری جای من رای دهد. رای به اینکه نامزدناصالح بر ما مسلط شود و در نهایت رای و رضایت به شرایطی که پیش می آید.
تا اینجا برای دسته اول است.
🔻اما ما چند سالی است که با گونه جدید و غریبی از عدم مشارکت مواجهیم. چرا جدید؟ چون مشارکت منفی ندارند. بلکه نفیا و اثباتا به مشارکت فکر نمی کنند. گوئی انتخابات و صندوق رای را نمی بینند.
🔻اینها چه ویژگی دارند؟
مهمترین ویژگی شان اینست که در دنیای متفاوتی زندگی می کنند. دنیایی بدور از رسانه های مرجع و آمار رسمی و واقعیت های جامعه. دنیایی که عمدتا حول سرگرمی و تفنن شکل می گیرد. دنیایی مخدری و به غایت در فربگی خیال. رها از واقعیت. دنیایی که پایداری مختصات آن پای در واقعیت های پیرامونی ما ندارد. دنیایی غرق در رسانه های اجتماعی و بلکه دقیقتر آن تودرتو در شبکه های توده ای و سایبری.
🔻با این گروه چه باید کرد؟
راه حل اولیه مواجهه آگاهانه است. تصمیم بگیریم شانه های این جامعه را گرفته و تکان دهیم و بیدار کنیم. تا ببینند. ببینند و تصمیم بگیرند. یا میایند و یا می روند.
🔻اما راه حل موثرتر در مواجهه فیزیکی است. مواجهه فیزیکی یعنی قرارگرفتن ناخواسته در زیست سیاسی و انتخاباتی . چیزی فراتر از برنامه های تلویزیونی و میزگردها و مناظره ها و غیره. کمپین های اجتماعی از ایندست است.
🔻در این مسیر لازم نیست برای رای دادن و انتخابات استدلال کنیم. کافی است انتخابات را نشان دهیم. بدون پیچیدگی های ذهنی. کافیست هرکس نامزد مورد علاقه خودش را به طور گسترده تبلیغ کند؛ تبلیغ فردی و البته گروهی و شبکه ای.
تبلیغ برای نسل جدید مخاطب؛ مخاطبی که اصل انتخابات را نمی بیند. باید وارد شبکه این افراد شد و مانور کمپینی داد.مهم اینست که صندوق رای را ببیند. وقتی در آماج تبلیغات شبکه ای قرار گرفت، پایش به زمین می رسد و تصمیم خواهد گرفت. رای هم ندهد از دسته دوم به دسته اول مرددین منتقل می شود و تازه مقدمه گفت وگو فراهم می شود.
🔻درباره این گروه بیشتر باید فکر کرد و نوشت. مراقبت نکنیم بزودی و در دوره های بعدی عدم مشارکت را این گونه جدید پر می کنند نه آرای مردد و یا آرای منفی به نظام.
✍علی مهدیان
▶️@Masjed_ui
5.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 روایت وزیر ارشاد از تسبیح خاص شهید رئیسی
▶️ @Masjed_ui
💢شکست تلخ و سنگین!
🔹سرزمینهای اشغالی بار دیگر شاهد برگزاری تظاهرات اعتراضی شهرکنشینان صهیونیست علیه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی و کابینه وی است. شهرکنشینان معترض دیشب در «تل آویو»، «قدس اشغالی»، «حیفا»، «قیساریا» و «بئر السبع» به تظاهرات اعتراضی دست زدهاند و خواستار سرنگونی نتانیاهو و بازگرداندن اسرای صهیونیست نزد مقاومت فلسطین در غزه شدهاند. روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» گزارش داد، تظاهرات دیشب شهرکنشینان علیه کابینه نتانیاهو، بزرگترین تظاهرات معترضان صهیونیست در این خصوص از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی تاکنون بوده است.
🔸شهرکنشینان و خانوادههای اسرای صهیونیست به طور معمول روزانه برای آزادی اسرای خود در غزه تظاهرات میکنند و نارضایتی خود را از سیاستهای نتانیاهو و کابینه وی درباره جنگ غزه و نحوه آزادی اسرا اعلام میکنند. خانوادههای اسرای صهیونیست معتقدند، نتانیاهو به صورت کاملاً عمدی مانع رسیدن به توافق مبادله اسرا میشود.
🔹با ادامه جنگ علیه نوار غزه و بدون هیچ گونه دستاورد نظامی از سوی رژیم صهیونیستی، انتقادها در سرزمینهای اشغالی علیه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم و کابینه وی شدت گرفته است. مخالفان نتانیاهو وی را به خریدن زمان برای باقیماندن در قدرت به منظور فرار از محاکمه در پروندههای قضائی اقامهشده علیه او متهم میکنند. باید دانست، همه بهانههایی که رژیم صهیونیستی برای اقدام علیه مردم غزه میآورد، مانند حق دفاع مشروع، براساس اسناد بینالمللی و شرایط مردم در غزه باطل است.
🔸حق دفاع مشروع سه پیششرط دارد: وجود ضرورت، پذیرش کشورهای دنیا مبنی بر اینکه این اقدام، دفاع مشروع به شمار میآید و در نهایت پیششرط سوم اصل تفکیک است. به این معنا که باید بین نظامیان و غیرنظامیان، اماکن نظامی و غیرنظامی، مجموعههای امدادی و... تفکیک ایجاد شود. جنایات رژیم صهیونیستی در سکوت مدعیان حقوق بشر رخ میدهد و وضعیت نقض حقوق بشر در غزه بهنحوی است که بیشترین آسیب را به زنان و کودکان وارد میکند.
🔹نکته پایانی اینکه قدرت روزافزون مقاومت در سرزمینهای اشغالی و اوج گرفتن آنها در کرانه باختری، شرایط را به گونهای رقم زده که به نظر میرسد طوفانالاقصی جدیدی در کرانه باختری تشکیل خواهد شد. افزون بر این، حزبالله کاملاً قسمتهای شمالی سرزمینهای اشغالی را در کنترل دارد، در جنوب نیز در دریای سرخ، توانمندی نیروهای یمن و با هدف قرار دادن ناو هواپیمابر آمریکا نشان داد قدرت آنها شکست خورده و آنها هیچ کاری نتوانستند علیه یمن انجام دهند.
🔸در اروپا سه کشور اروپایی استقلال دولت فلسطین را به رسمیت شناختند و تعدادی دیگر از کشورها نیز اعلام کردند که استقلال فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت.
🔹بنابراین، تمام این اتفاقات و شکلگیری جریان قدرتمند برای محاکمه و برگزاری دادگاه بینالمللی لاهه و صدور حکم مبنی بر جنایتکار جنگی شناخته شدن عوامل رژیم صهیونیستی و دستور توقف جنگ موجب شده است تا این مسئله شکست تلخ و سنگینی برای نتانیاهو و حامیان این رژیم جعلی به شمار آید.
▶️ @Masjed_ui
﷽
«اول افزایش مشارکت، بعد انتخاب خوب؛ شاخص، نزدیکی و توانایی کار در جهت ملاکهای انقلاب است.»
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار مدال آوران
🎥 اکران مناظرات انتخاباتی همراه با گعده گفت و گو
مناظره چهارم
🗓 دوشنبه ۴ تیرماه
🕑 ساعت ۲۰ الی ۲۴
📍گذر فرهنگی چهارباغ، ابتدای خیابان آمادگاه
▶️ @Masjed_ui
25.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷 به این دو گزاره توجه کنید: «توی این 45 سال با مردم چه کردید» و «توی این 45 سال با مردم چه کردیم». گرچه تفاوت این دو در ضمیر فعله اما هر کدوم از این دو گزاره، از منظر سیاسی اجتماعی معنای متفاوتی داره و بازتولیدهای اجتماعی متفاوتی هم داره. مثلاً سیاستمداری که میگه «توی این 45 سال با مردم چه کردید» هیچ چیزی رو گردن نمیگیره. انگار دیروز از تبعید برگشته به کشور و این جمله رو میگه. ولی گزارۀ دوم نوعی مسئولیتپذیری رو با خودش به همراه داره.
😱 وقتی یکی از نامزدهای ریاست جمهوری با لحن طلبکارانه و بدون درنظر گرفتن سابقۀ 20 سالۀ خودش در وزارت و وکالت چنین حرفی رو میزنه، مطمئن باشیم مسئولیت تصمیمات آیندهاش رو هم گردن نمیگیره و نتیجهاش میشه «منم خودم روز جمعه فهمیدم»!
▶️ @Masjed_ui
امام صادق عليه السلام:
يَوْمُ غَديرِ بَيْنَ الْفِطْرِ وَالاَْضْحى وَ يَوْمُ الْجُمُعَةِ كَالْقَمَرِ بَيْنَ الْكَواكِبِ
روز #غدير_خم در ميان روزهاى عيد فطر و قربان و جمعه همانند ماه در ميان ستارگان است
اقبال سيدبن طاووس صفحه 466
▶️ @Masjed_ui
8.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عجیب ولی واقعی!
امروز دهمين سالگرد به آغوش كشيدن داعش توسط مردم الانبار واستقبال گرم از آنها بود!
🌹گرامی باد روح بزرگ مردان مدافع حرم بویژه سید شهدای مدافعین حرم و #مردمیدان_مبارزه شهیدحاج قاسم سلیمانی
▶️ @Masjed_ui
21.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑پاسخ لیلاز تحیلگر اقتصادی اصلاحطلب به ظریف
رئیسی اقتصاد ایران را از گِل درآورد/ اینکه در تبلیغات انتخاباتی گفته میشود بایدن اجازه داد نفت بفروشیم یا اگر ترامپ بیاید اقتصاد کشور را نابود میکند، این حرفها برای رای جمع کردن است و الا آمارها میگوید ترامپ هم اگر بیاید هیچ غلطی نمیتواند بکند.
🔹من یک تحلیلی دارم که این تحلیل با دوستان دیگر سیاسیام یکی نیست و معتقدم برخلاف آن چیزی که گفته میشود مجموعه کارکرد آقای رئیسی اقتصاد ایران را از گِل درآورد.
🔹آقای رئیسی اگر آن غفلت بزرگ را در دو سال پی در پی نکرده بود، من میتوانستم حتی بگویم که عملکرد اقتصادیاش کامل بود که آن غفلت از افزایش قدرت خرید و حداقل دستمزد کارگران بود. من معتقدم آقای مرتضوی یا خودش بلد نبود یا سر آقای رئیسی کلاه گذاشت.
🔹درآمد ارزی ایران در ۹ ماهه اول پارسال از نفت برابر با مجموع سال ۹۷ و ۹۸ بود که بخاطر خروج کشور از وضعیت کرونایی و جنگ اوکراین بود و الا دموکراتها نه تنها هیچ محبتی به ما ندارند بلکه از جمهوریخواهان در قبال ایران بدتر هستند.
▶️ @Masjed_ui
25.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇵🇸 *مِنَ البَحرِ الَی النَّهر*
🪁 *پویش پرواز فرشتهها* تقدیم میکند
🔰 بالاخره پس از سه ماه، پویش پرواز فرشتهها به ایستگاه پایانی رسید.
🔸این پویش در روز اول ماه مبارک رمضان با هدف ایجاد *همدلی میان ملت ایران و فلسطین عزیز* و همچنین یک *فعالیت رسانهای علیه رژیم صهیونیستی* و در آخر یک *فعالیت تربیتیِ داخلی* آغاز شدهبود.
🔹در ویدئوی فوق پاسخ چند نامهای را مشاهده میکنید که به دست کودکان فلسطین رسیدهاست.
🔸در روزهای آینده ویدئوهای متعدد و کاملتری از پاسخهای زیبا و ابراز احساسات و عواطف و تشکر این کودکان نازنین از کودکان و نوجوانان ایرانزمینِ اسلامی را در کانالهای ذیل و شبکههای سیمای ملی مشاهده خواهید کرد.
▶️ @Masjed_ui
7.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قـالَ رَسُـولُ اللّه ِ صلي الله عليه و آله: يَوْمُ غَديرِخُمٍّ اَفْضَلُ اَعْيادِاُمَّتِى وَهُوَالْيَوْمُ الَّذى اَمَرَنِىَ اللّه ُ تَعالى ...
💠رسول خدا ص: روز غدير خم برترين عيدهاى امّت من است و آن روزى است كه خداوند بزرگ دستور داد؛ آن روز برادرم على بن ابى طالب را به عنوان پرچمدار (و فرمانده) امّتم منصوب كنم، تا بعد از من مردم توسط او هدايت شوند، و آن روزى است كه خداوند در آن روز دين را تكميل و نعمت را بر امّت من تمام كرد و اسلام را به عنوان دين براى آنان پسنديد.(امالی صدوق)
غدیر عید همه پیامبران
💠عَـنِ الصَّـادِقِ عليه السلام قـالَ: هُـوَ عيـدُاللّه ِ الاَْكْبَرُ،وَ ما بَعَثَ اللّه ُ نَبِيّـا اِلاّ وَ تَعَيَّدَ فِى هذَا الْيَومِ وَ عَرَفَ حُرْمَتَهُ وَ اِسْمُهُ فِى السَّماءِ يَوْمُ الْعَهْدِ الْمَعْـهُودِ وَ فِى الاَْرْضِ يَوْمُ الْميثاقِ الْمأخُوذِ وَ الْجَمْعِ الْمَشْـهُودِ.
امام صادق ع :
روز غدير خم عيد بزرگ خداست، خدا پيامبرى مبعوث نكرده، مگر اينكه اين روز را عيد گرفته و عظمت آن را شناخته و نام اين روز در آسمان، روز عهد و پيمان و در زمين، روز پيمان محكم و حضور همگانى است.(وسائل الشیعه)
💠 عَنْ اَبِى الْحَسَنِ عليه السلام قالَ: وِلايَةُ عَلِىٍّ مَكْتُوبَةٌ فى صُحُفِ جَميعِ الاَْنْبياءِ وَلَنْ يَبْعَثَ اللّه ُ رَسُولاً اِلاّ بِنُبُوَّةِ مُحَمَّدٍ وَوَصِيَّةِ عَلىٍّ .
💠 امام كاظم ع:
ولايت على در كتابهاى همه پيامبران ثبت شده است وهيچ پيامبرى مبعوث نشد، مگر با ميثاق نبوت محمد و امامت على .
▶️ @Masjed_ui
«نکاتی درباره عید سعید غدیر خم که این روزها سهواً یا عمداً از آن یاد نمیشود!»
بخش سوم:«غدیر اوج ترکیبِ بدیع و شیوای دین و سیاست است»
در حقیقت روز غدیر امتداد خط همه رسالتهای الهی و اوج این خط روشن در طول تاریخ است.مضمون رسالت که عبارت است از دین خدا، در حقیقت جهت دادن به همه تلاشهای انسانی است.
تلاشهای انسان، بعضی مربوط به مسائل شخصی است مثل معیشت و معنویّت و عواطف و ارتباطات شخصی.اما بخش بزرگتر فعالیتهایی است که در صحنه جامعه با تلاش جمعی صورت میگیرد، که به آن «سیاست» میگویند؛سیاستهای اقتصادی، سیاستهای اجتماعی، سیاستهای نظامی، سیاستهای فرهنگی، سیاستهای مدنی،سیاستهای بینالمللی. اینها بخش عمده تلاش انسانها در زندگی خود است.چرا عمده است؟ چون این سیاستها در واقع افراد را در فعالیتهای شخصی خود به سمت و سوی خاصی میکشاند. دین به هر دو صحنه مربوط می شود.
غدیر را فقط در حد یک نصب یا معرفی ساده که پیغمبر اکرم کسی را معرفی کرده تلقی نکنید.البته پیغمبر امیرالمؤمنین را در حضور جمع چند ده هزار نفری مسلمانها به خلافت منصوب کرد.در این تردیدی نیست.اما قضیه در این حد متوقف نمیماند.مسأله این است که از دوران حضرت آدم که رشته نبوّتها و رسالتها شروع شد و بارها حکومتهای نبویّ در طول تاریخ تشکیل گردید مثل سلیمان و داوود و تا زمان پیغمبر ما، آن جایی که ترکیبِ بدیع و شیوای دین و سیاست در اوج خود به صورت یک سنت ماندگار درآید و هدایت جامعه را تضمین کند،در قضیه غدیر اتفاق افتاد.
تلخیص و گزیده بیانات رهبر معظم انقلاب
🆔@khoshneviszadeh
▶️ @Masjed_ui
3.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘١روز مانده تا عید بزرگ غدیر
▫️حتما ببينيد
▫️ امام رضا علیه السلام در روز عید غدیر، با مهمانهاشون چگونه رفتار میکردند
▶️ @Masjed_ui