#امام_خامنه_ای
فطر؛ هدیهای از جانب خدا
عید فطر، یکی از عظیمترین مناسبتهای اسلامی است. دنیای اسلام، روز عید فطر را به معنای حقیقی عید میداند و عید میگیرد؛ و این چیزی است که اسلام برای امت اسلامی خواسته است: «جعله اللَّه لکم عیدا و جعلکم له اهلا».
ما باید از این هدیه الهی استفاده کنیم؛ هم استفاده شخصی، به معنای راه دادن نور معرفت و توبه و انابه به دلهای خودمان... و هم استفاده عمومی بکنیم. دنیای اسلام از عید فطر بهعنوان یک نقطه اتحاد، تنبّه و بازگشت به خود و خدا استفاده کند. این چیزی است که امروز دنیای اسلام به آن نیازمند است. بعد از همه تحلیلها و فراتر از همه سلسله علل و عوامل برای گرفتاریهایی که امروز دنیای اسلام با آن مواجه است، انسان اساس را در تفرق مسلمین مشاهده میکند.
خدای متعال امروز را برای امّت اسلامی عید قرار داد و آنها را شایسته این عید دانست. (مصباح المتهجّد، ۶۶۱)
(امام خامنهای، ۱۳۸۰/۰۹/۲۵)
@masjednama | masjednama.ir
#در_محضر_قرآن
تقسیمکنندگان بهشت و جهنم
وقتی کلیسای کاتولیک با سوءاستفاده از دین شروع به چپاول اموال و عقل مردم کرد و بهشت و جهنم را خرید و فروش کرد، کسی به فکر اصل ماجرا یعنی حقیقت بهشت و جهنم نبود و باور نمیکرد که این وعده راست و آن روز واقعی است. حالا خدا به فرشتگانی که مأمور تقسیم وعده الهی، یعنی همین بهشت و جهنم هستند قسم میخورد تا ما بدانیم همه چیز دست او و کارگزارانش است و روز جزا شوخی نیست!
وَ الذَّارِياتِ ذَرْواً (۱) فَالْحامِلاتِ وِقْراً (۲) فَالْجارِياتِ يُسْراً (۳) فَالْمُقَسِّماتِ أَمْراً (۴)
إِنَّما تُوعَدُونَ لَصادِقٌ (۵) وَ إِنَّ الدِّينَ لَواقِعٌ (۶)
سوگند به فرشتههایی که (در اطاعت امر خدا) خودشان را پرواز ميدهند (۱)، سوگند به آنها که بار سنگینی را با خود حمل میکنند، (۲) و سوگند به همین فرشتگان (که در اجرای فرمان خدا) بهآسانی به حرکت درمیآیند (۳)، و سوگند به همانها که کارهای خدا (بهشت و جهنم) را تقسیم میکنند (۴)، آری، سوگند به همه اینها، که آنچه به شما وعده شده قطعاً راست است (۵) و بیشک (رستاخیز) و جزای اعمال واقع شدنی است! (۶)
بیایید این خدا و این قیامت و این فرشتگان را باور کنیم و از صمیم قلب ایمان بیاوریم
@masjednama | masjednama.ir
#احکام
بانو و کدبانوی خانه
حالا که فهمیده کار کردن در خانه شوهر وظیفه زن نیست، برای آشپزی کردن و خانهداریاش مزد طلب میکند. اما کار کردن بانوی خانه در خانه ثواب زیادی دارد و بهتر است زن و مرد برای استحکام بیشتر خانواده به جای معامله اقتصادی، به فکر همکاری همدلانه باشند.
متن دقیق رساله:
آیا زن مىتواند در مقابل کارهایى چون آشپزى و نظافت که در منزل انجام مى دهد، مزد طلب کند؟
پاسخ: مىتواند مزد طلب کند، ولى سزاوار است زن و مرد در امور زندگى با یکدیگر همکارى داشته باشند که پیوند زناشویى و نظام خانواده، استحکام بیشترى پیدا کند.
اجوبةالاستفتائات امام خمینی، سؤال ۱۶۳۸
@masjednama | masjednama.ir
#روزنوشت
قدسی که دیده نمیشود!
اسلامِ منزوی و فردگرای برخی از مذهبیها موجب میشود که شب قدر را تا صبح به اشک و آه بپردازند و صبح تا عصر روز قدس را بخوابند و به عبادت شب قبلشان دل خوش کنند. راستی اجر راهپیمایی روز قدس که به حمایت از پارهتن اسلام و خون مظلوم برگزار میشود بالاتر است یا عبادت شب قدر؟
ما از شبکههای بیگانه که حضور میلیونی مردم در روز قدس را دهها و صدها نفری میدادند هم بدتریم که یا خیال میکنیم آمدن به راهپیمایی فایدهای ندارد یا اینکه اصلاً به اینجور کارها اعتقادی نداریم. آن رسانهها و دولتهای پشتیبانشان از این گامهای ما زخم زیادی خوردهاند و عامدانه و عالمانه آن را سانسور میکنند. آن وقت برخیهای ما از سر حماقت به آن بیتوجهاند.
خوب یاد گرفتهایم برای حقوق و بیمه و نان شبمان به خیابان بریزیم و برای بازیهای سیاسی کشور را به آشوب بکشیم، ولی به دفاع از حق که میرسد، خواب بر ما مستولی میشود!
@masjednama | masjednama.ir
#پوستر
فرمان «امام خمینی (ره)» مبنی بر تشكیل جهاد سازندگی (۱۳۵۸ ش) - روز جهاد كشاورزی
• جهاد سازندگی توانست خیل عظیم نیروهای دلسوز، جوان و متخصصان متعهد و مسلمان در رشتههای گوناگون را برای احیا و نوسازی روستاها در ابعاد اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به خود جذب کند؛ اما کمی بعد تبدیل به وزارتخانه شد و در دوره اصلاحات، با وزارت کشاورزی ادغام شد!
@masjednama | masjednama.ir
#در_مسیر_بهشت
فرار از خدا به سمت خدا!
شاید تا به حال بچهای را دیده باشید که کار اشتباهی از او سرزده و پدر به دنبال تنبیه اوست. بچه مقداری فرار میکند اما میفهمد توان فرار از پدر را ندارد. همینکه این نکته را فهمید در همان حالت فرار، خود را به آغوش پدر میاندازد. پدر در این حالت او را تنبیه نمیکند، بلکه او را دلداری داده و میگوید: عیبی ندارد خودم درستش میکنم...
این داستان شرح این جمله از مناجات راغبین است که ما از خشم خدا به خشنودی خدا فرار میکنیم، زیرا توان فرار از دست خدا را نداریم. فقط کافی است خود را در آغوش خدا بیندازیم. خدا خیلی مهربانتر از پدرهای ماست...
فَارٌّ مِنْ سَخَطِكَ إِلَى رِضَاكَ هَارِبٌ مِنْكَ إِلَيْكَ
از خشمت بهسوی خشنودیات گريزان و از تو بهسوی خودت فراریام
قسمتی از مناجات راغبین، مفاتیحالجنان
@masjednama | masjednama.ir
#اقتصاد_مقاومتی
بستهبندی گام اول برندسازی
بستهبندی دیگر یک ابزار برای سالم نگهداشتن محصولات از گزند آسیبهای احتمالی مسیر رسیدن به دست مصرفکننده نیست. در واقع بستهبندی یک محصول، نخستین تصویری است که از یک برند در ذهن مصرفکننده نقش میبندد. بنابراین نقشی بسیار مهم و حیاتی در شکلگیری مفاهیمی همچون آگاهی و وفاداری مشتریان نسبت به یک برند و وجه تمایز آن ایفا میکند.
از طرف دیگر، این صنعت ارزش افزوده فراوانی هم به همراه دارد. به طور مثال، کشور ما بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده زعفران در جهان است ،ولی متأسفانه به دلیل ضعف در فرآوری، بازاریابی و ارائه محصول به شکل امروزی، زعفران ایران اغلب به صورت فله به کشورهای دیگر فروخته شده و پس از بستهبندی و به قیمتی بسیار بالاتر به مشتریان ارائه میشود.
صنعت «بستهبندی» به نسبت صنایع پیشرفتهای مثل «هستهای» یا «هواوفضا» پیچیدگی زیادی ندارد و حیف است کشور به دلیل ضعف در این حوزه از منافع آن بهرهمند نشود.
@masjednama | masjednama.ir
#در_محضر_اهل_بیت
چرا شب عروسی کنیم؟
«آرامش» گل سرسبد خواستههای بشر است که امروزه خیلی دستنیافتنی شده؛ در حالی که خدا آن را خیلی در دسترستر از این حرفها قرار داده است. قرآن «سکینه» یا «آرامش» را در دو چیز میبیند: شب و همسر. آن وقت ما شبهایمان را به غفلت میگذرانیم تا در روز هم آرامش نداشته باشیم! نکند همین هم باعث میشود که زن و شوهرها بیشتر از اینکه در کنار هم آرام شوند، جنگ و دعوا کنند؟!
مِنَ السُّنَّةِ التَّزْوِيجُ بِاللَّيْلِ لِأَنَّ اللَّهَ جَعَلَ اللَّيْلَ سَكَناً وَ النِّسَاءُ إِنَّمَا هُنَّ سَكَنٌ
امام رضا علیهالسلام: مراسم عروسی در شب، سنت پیامبر است، چرا که خداوند شب را مایه آرامش قرار داده و زن هم موجب آرامش است.
راستی میدانستید که شبزندهداری جز به سه دلیل خوب نیست؟
لَا سَهَرَ إِلَّا فِي ثَلَاثٍ مُتَهَجِّدٍ بِالْقُرْآنِ، أَوْ فِي طَلَبِ الْعِلْمِ، أَوْ عَرُوسٍ تُهْدَى إِلَى زَوْجِهَا
پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله: شب زنده دارى جز براى سه چيز روا نيست: تلاوت قرآن، تحصيل دانش يا فرستادن عروس به خانه شوهرش.
@masjednama | masjednama.ir
#امام_خمینی
جنگ اقتصادی؛ وظیفه شرعی
اگر ما در هجوم اقتصادی هم واقع شدیم که هجوم اقتصادی اسباب این بشود که وابسته به یک کشور دیگری باشیم، این هم یک وظیفه شرعی است که ما باید خودمان را نجات بدهیم. هر که ازش هر کاری میآید راجع به اقتصاد باید بکند. ننشیند یک طبقه [که] یک طبقه دیگر بکند... کمکاری نکنند، سستی نکنند، امروز ملت شما در حال جنگ اقتصادی است.
اینطور نیست که یکوقت آرامش باشد، بگویید خوب ما نمیخواهیم زیاد منفعت ببریم. این اختیار با خودتان است. اینجا دیگر اختیار با مردم نیست. این اختیاری است که خدا دست اوست و او امر کرده است به این معنا؛ یعنی نمیشود که ما تحت نظارت یک کشوری باشیم که به دین اعتقاد ندارد و ما برویم تحت بیرق کُفر.
(صحیفه امام، ج ۱۱، ص ۴۲۳ - ۴۳۱)
@masjednama | masjednama.ir
#معرفی_کتاب
اسوههای قرآنی و شیوههای تبلیغی آنان
تبلیغ در قرآن
مؤلف: مصطفی عباسیمقدم، نشر بوستان کتاب قم، چاپ ۱۳۹۱، قطع وزیری، ۴۴۸ صفحه، ۲۴۰۰۰ تومان
قرآن در دعوت به حق، شیوههای متنوعی ارائه میدهد. یکی از شیوههای برجسته تبلیغی قرآن، چهرهپردازی و معرفی اسوههای حسنه و هادیان جامعه است. در این راستا، قرآن به بیان راهکارهایی که پیامبران و چهرههای شاخص قرآن برای پیشبرد اهداف دینی خود به کار میگرفتند، میپردازد و میزان اقبال مردم به حق در پرتو چنین شیوههایی را روشن میسازد. کتاب حاضر به بررسی اسوههاى نيكوى قرآنى و شيوههاى تبليغى آنان میپردازد تا راهكارهاى اساسى تبليغ قرآنى از یکسو و شيوههاى مقطعى اتخاذشده از جانب اسوههاى قرآنى، از سوى ديگر، استخراج و شناسايى شوند.
@masjednama | masjednama.ir
#ایام_ویژه
چمرانهای امروز
شاید تابهحال این جمله رهبر انقلاب را نشنیده باشید:
«فرآورده دانشگاه جمهوری اسلامی - نه به نحو استثنا بلکه به نحو قاعده - چمرانها باشند؛ نه اینکه چمرانها یک استثنا باشند. این امید، امید بیجایی نیست.»
ولی جامعه انتظار دارد خروجی دانشگاههای ما چمران باشد، آنهم نه بهصورت استثنا بلکه بهصورت همیشگی و منظم. چمرانی که دنیا و مقام برایش مهم نبود. چمرانی که دوره دکتری رشته الکترونیک و فیزیک پلاسما در دانشگاه برکلی امریکا را با درجه ممتاز به پایان رساند و با اینکه میتوانست بهترین زندگی مادی را داشته باشد، به لبنان رفته و در کنار امام موسی صدر قرار گرفت. بعد از انقلاب هم به ایران آمد و آن مجاهدتها را کرد.
بار این مسئولیت بر عهده استادان دانشگاههاست. البته این کار سخت است، ولی شدنی است. شهید احمدی روشنها و شهید شهریاریها نمونههایی از چمرانهای زماناند که توسط استادان بسیجی تربیت شدهاند؛ اما ما به چمرانهای بیشتر نیازمندیم.
۳۱ خرداد، شهادت سردار رشید اسلام «دكتر مصطفی چمران» در دهلاویه (۱۳۶۰ ش) - روز بسیج اساتید
@masjednama | masjednama.ir
#شهدا
وفای به عهد
روزی که مصطفی به خواستگاری من آمد، مادرم به او گفت: «این دختر صبحها که از خواب پا میشود، در فاصلهای که دستش را شسته و مسواک میزند، یک نفر تختش را مرتب کرده است و لیوان شیر را جلوی در اتاقش آوردهاند و قهوه را آماده کردهاند. شما میتوانید با این دختر ازدواج کنید؟»
مصطفی که خیلی آرام گوش میکرد؛ گفت: «من نمیتوانم برایش مستخدم بگیرم، ولی قول میدهم تا زندهام، وقتی بیدار شد، تختش را مرتب کنم و لیوان شیر و قهوه را روی سینی بیاورم روی تخت.»
تا وقتی شهید شد این کار را میکرد. خودش قهوه نمیخورد، اما چون میدانست ما لبنانیها عادت داریم، درست میکرد و وقتی منعش میکردم، میگفت: «من به مادرتان قول دادهام تا زندهام این کار را برای شما بکنم.»
منبع: خبرگزاری فارس
شهید دکتر مصطفی چمران
@masjednama | masjednama.ir
#امام_خامنه_ای
استاد تربیتکننده است
در دانشگاه پرورش انسانِ در تراز شهید چمران لازم است؛ این را لازم داریم. خب پس استاد بسیجی میداند در دانشگاه بایست چهکار کند؛ این حضور دائم، این حضور بهجا و بههنگام، این حضور مخلصانه و مجاهدانه برای استاد بسیجی به این معناهاست که گفته شد؛ و استاد خیلی نقش دارد.
نقش استاد در محیطهای آموزشی نقش بسیار برجسته و مهمی است. استاد فقط آموزنده دانش نیست؛ بلکه منش استاد و روش استاد میتواند مربی باشد؛ استاد، تربیتکننده است. تأثیر استاد روی شاگرد، علیالظاهر از تأثیر بقیه عوامل مؤثر در پیشرفت علمی و معنوی و مادی متعلم بیشتر است... گاهی استاد میتواند یک کلاس را، یک مجموعهی دانشجو یا دانشآموز را با یک جمله بهجا تبدیل کند به انسانهای متدین. لازم هم نیست حتماً رشته علوم دینی یا معارف را تدریس کند.
(امام خامنهای، ۱۳۸۹/۰۴/۰۲)
@masjednama | masjednama.ir
#پوستر
۱ تیر، روز تبلیغ و اطلاعرسانی دینی (۱۳۶۰ ش) - سالروز صدور فرمان امام مبنی بر تأسیس سازمان تبلیغات
• اگر بگویم مقام تبلیغ اسلام، رساندن پیام اسلام به عموم مردم، معرفی و شناساندن اسلام بهصورت یک مکتب، از مرجعیت تقلید کمتر نیست، تعجب نکنید. مقامی است در همان حد. (شهید مطهری، کتاب حماسه حسینی)
@masjednama | masjednama.ir