فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امان از خود تحقیری بعضی از ایرانی ها😳
مقایسه برخورد مردم چین و آمریکا با دانشمندان فضائیشون با مردم ایران🤔
●▬▬۩💠◉🌺◉💠 ٍ۩▬▬●
🔰 پویش کتابخوانی * با 128 میلیون جایزه نقدی و یک واحد آپارتمان در تهران *
آخرین مهلت شرکت در مسابقه «27 اردیبهشت 1401»
اطلاعات بیشتر در 👇
💥خاکریز :
_ ایتا
https://eitaa.com/joinchat/1578631181Cf416aa6601
واتساپ گروه 6
https://chat.whatsapp.com/F7Db5ckTF220vHj9YA5wtH
14.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیا طب اسلامی غیر از طب سنتی است؟!
انارستانی ها سلام🌹
بیانات دکتر زنده دل عزیز را میشنوید درباره اینکه ایا طب سنتی با طب اسلامی تفاوت دارد و تاریخچه طب سنتی چیست؟!
این پست رو با عزیزانتون به اشتراک بزارین ❤️
انارستان؛ حامی سلامت مردم ایران❤️
✍ یادداشت
به نظر میرسه این بحث دقیقی هست و باید بحث بشه!
ولی نباید به بهانه این بحث ها، اختلاف کاذب و دشمنی بین طب سنتی و اسلامی ایجاد کرد!
طب اسلامی یعنی استنباط مطالب طبی، از منابع اسلامی!
در این میان طب سنتی، به لحاظ مصداق یابی و تطبیق مطالب استنباط شده از منابع اسلامی، تحقیق های خوبی انجام داده است که محقق طب اسلامی، از آنها بی نیاز نیست!
البته می توان طبق منابع اسلامی، تحقیقات طب سنتی را نیز نقادی کرد و به آنچه نزدیک به حق است رسید!
نکته پایانی اینکه طب اسلامی آنچنان غنایی دارد که شاید بدون طب سنتی هم بتواند راهش را بپیماید ولی اگر منابع طب سنتی را هم ببینه، در استنباط مطالب طبی از منابع اسلامی، دقت نظر بیشتری خواهد داشت!
15.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یکی از فرماندهان روس که مسلمان است ببینید... خیلی خیلی جالب است... حرفهایی که زده میشود عجیب و قابل تأمل است... در جنگ داشتن ایدیولوژی و اندیشه، داشتن هدف و توانمندی برای متحد کردن نیروها کار بزرگی است که فقط با پرورش مربیان بزرگ به دست میآید... اینجا شما کلمات و جملاتی را میشنوید که باور کردنش سخت است... این چیزی که گفته میشود اعتقادی است....
دم آن کسی که ترجمه کرد واقعا گرم...
●▬▬۩💠◉🌺◉💠 ٍ۩▬▬●
🔰 پویش کتابخوانی * با 128 میلیون جایزه نقدی و یک واحد آپارتمان در تهران *
آخرین مهلت شرکت در مسابقه «27 اردیبهشت 1401»
اطلاعات بیشتر در 👇
💥خاکریز :
ایتا
🆔 @khakrize313
🔰وقتی سرلشکر مهدی باکری فرمانده نامآور لشکر ۳۱ عاشورا به پشت تریبون رسید، قبل از هر اقدامی خم شد و پتوی کهنه سربازی را که به احترام فرمانده زیر پایش انداخته بودند را برداشت و با وقار و مهارت خاصی آن را تکان داد و خیلی آرام تایش کرد و به جای زیر پایش بر روی تریبون نهاد و آنگاه با لحنی آرام جملهای را گفت که هرگاه و در هر شرایطی برای هر کسی گفته ام متأثر شده است.
🔹خاک بر سرت مهدی آدم شدهای که بیتالمال را به زیر پایت انداختهاند؟خاک را بخیسانیم و بر سر آن دسته از مسئولانی بریزیم که پا روی خون و هدف شهدا میگذارند.
🌍 #انتشار_حداکثری_با_شما
✍ دیـــــــده بــــــان
🆔 @sayyas
پیشبینی فروپاشی آمریکا و بزرگترین انفجار خبری دنیا
آرش فهیم مرحوم نادر طالبزاده، از چهرههای نادر در حوزه رسانهای کشورمان بود که ضمن شناخت عمیق آمریکا، غرب و انقلاب اسلامی، زمینههای مختلف رسانه را تجربه نمود؛ از مستندسازی گرفته تا ساخت فیلم سینمایی و سریال تلویزیونی و برگزاری جشنواره و اجرای برنامه و... یکی از نقاط عطف فعالیت طالبزاده، زندگی و تحصیل در آمریکا بود؛ او بخشی از دیدهها و تجربیاتش از زیست در آمریکا را در مستند «ساعت 25» بازنمایی کرده بود. مستندی که برای اولین بار، به نشانهها و زمینههای فروپاشی آمریکا پرداخته بود. طالبزاده در گفت وگویی دو ساعته که سال 81 در کیهان منتشر شد، درباره مجموعه مستند «ساعت 25» توضیح داده بود. وی همچنین در گفتوگوی مفصل دیگری با ویژه نامه 40 سالگی انقلاب در کیهان، به اظهار نظر درباره فضای رسانهای غرب پرداخته بود. به مناسبت درگذشت نادر طالبزاده، به بازخوانی چکیدهای از این دو گفتوگو میپردازیم.
اگر موافق باشید با فلاش بک به گذشته آغاز میکنیم؛ از «ساعت25». در آن مستند، به نوعی اشاره به فروپاشی آمریکا کرده بودید. گفته بودید این فروپاشی اتفاق خواهد افتاد.
آنچه ما میگوییم فروپاشی، به این معنا نیست که ناگهان آمریکا محو شود. خیر، محو شدن آمریکا به این شکل نیست. در واقع دستخوش یکسری تغییرات درونی میشود که همین موضوع به پوکی سیستم میانجامد. مثل هر امپراطوری دیگر که وقتی بر فساد اصرار میورزد، ابتدا پوک و بعد متلاشی میشود....
از سوی دیگر فروپاشی آمریکا از این جهت محتوم است که بیدلیل و از روی تعدی و ظلم، شروع به نقشه کشی برای دیگران میکند. در این میان، بیشتر انقلاب اسلامی و جهان اسلام- به خصوص فلسطین- به کانون توجه آنان تبدیل شده است. این حمایت کورکورانهای که از اسرائیل دارد، به یک سری فجایعی منجر شده که متاسفانه امروز ما شاهد آن هستیم. تمامی این موارد، به اتفاقاتی -که غیرقابل پیشبینی هم هست- منتهی خواهد شد. و این همه، نوید فروپاشی آمریکا را میدهد.
وقتی در مستند «ساعت25» فروپاشی را مطرح کردید، چه تصویر روشنی از آینده در ذهن داشتید؟
در «ساعت 25» قصد داشتیم تا نشان دهیم که پس از انقلاب اسلامی، در آمریکا چه تغییر و تحولاتی رخ داده است. معتقدم که تغییراتی هم اتفاق افتاده بود. همه میدانند که آمریکا به نوعی جنگ را به ما تحمیل کرد. پیش از این هم، آمریکاییها در کودتای 1953 (28مرداد 32) به ما ظلم کرده بودند. آنان با صرف هزینه 150هزار دلاری، 25سال ما را عقب نگه داشتند. پس طبیعی است که در آن مقطع باز هم دست از توطئه برنداشته و با تحمیل جنگ به کشور مظلومی که میخواهد روی پای خودش بایستد و حکومت دینی تشکیل دهد، مبارزه کنند. بنا بر همین استراتژی و تحمیل جنگ بود که یک میلیون جوان را از ما گرفتند و مجروحین بسیاری قربانی نیت شوم آنان شدند. خب بالطبع این پلیدی به اتفاقی در داخل کشور خودش هم منجر میشد. در واقع این ظلمها نمیتواند بیتاثیر باشد. من به دنبال این رفتم تا در داخل خود خاک آمریکا، اثر انگشتان این جنایت را پیدا کرده و نشان دهم...
مصادیق این تغییر و یا به قول شما پوک شدن آمریکا چه مسایلی بود و در واقع شما چگونه موفق به ثبت این «فلاش فوروارد» تصویری شدید؟
در واقع حرف اولم برای این کار و بهانه اصلی برای ساخت یک مستند، آغاز فقر در آمریکا بود. من در مورد اینکه اصولا این فقر از کجا پیدا شد، ماجرای «آدمهای خیابان خواب» را به تصویر کشیدم و همین موضوع افراد بیخانمان باعث شد تا دو برنامه مجزا از آنان ساخته شود.
تا خیلی دور نشدهایم، این موضوع را روشن کنید که چرا میگویید آغاز فقر؟
این پدیده قبلا در آمریکا اتفاق نیفتاده بود. به هیچ عنوان در دهه70 آدم خیابان خواب و خانه بهدوش
در این حد، در آمریکا دیده نمیشد. اصلا نبود. چون اول دهه را من در آمریکا زندگی کرده بودم، به تمام آنجاهایی که قبلا میزیستم، سر زدم. سراغ همان جاها رفتم. وقتی دوباره به همان مسیری که از خانه ام تا دانشگاه را طی میکردم رسیدم، دیدم تمامی مسیر پر شده از آدمهای قوطی به دست، گدا و گرسنه، که قبلا اصلا نبود. بنا بر همین مشاهدات و مصاحبههایی که در فیلم پی گیری شد، به حقیقتی رسیدیم که یک جوری انقلاب اسلامی آغازگر فروپاشی آمریکا است.
در همان «ساعت25» - و همچنانکه در اینجا اشاره کردید- از مسئله بیخانمانها، تبعیض نژادی و به طور کلی از بیعدالتی در آمریکا گفتهاید. در حالی که جریان تبلیغاتی و رسانهای آمریکا و حتی یک جریان سیاسی همصدا با آن جریان رسانهای در داخل کشور خودمان چیز دیگری میگویند: معتقدند: غرب و سرکرده آن آمریکا، به عدالت نزدیک شده، رفاه نسبی برای آحاد جامعه به صورت حداقل وجود دارد، سیستم تامین اجتماعی اجازه نمیدهد تا کسی بیخانمان شود، بیکاران حقوق بیکاری دریافت میکنند و بهداشت و آموزش، برای فقیرترین و ک
مدرآمدترین اقشار جامعه به طور یکسان برقرار است. این دو نگاه چگونه با هم قابل جمع است؟
میتوانم قاطعانه بگویم که این اخبار، لایه سطحی و ظاهری ماجرا است. اخباری که به دست میآید، چنین به نظر میرسد که در این زمینه، آمریکا همیشه به ظاهرسازی مشغول است و در این مورد خیلی حرفهای عمل میکند. یادمان نرود که آمریکا در ظاهرسازی خبره است.
به نظر شما چرا ما از داخل آمریکا و شرایط مختلف اجتماعی- سیاسی- اقتصادی و حتی فرهنگی حاکم بر آن بیخبریم؟
این از ضعف رسانهای ما است که داخل آنها نمیرویم. آنان درباره وضع ما دائم گزارش دارند. دقیقا میدانند که وضع کارگران ما چگونه است؟ درآمد یک نفر کارمند وزارت فرهنگ یا آموزش و پرورش ما در ماه چه قدر است؟ چه میتواند بخرد؟ و... همه اخبارش را به روز دارد. ولی ما اگر بخواهیم بدانیم که آمریکاییها چه وضعی دارند، اخبار قابل استنادی نداریم. چون نرفتهایم، طبیعی است که به اخبار دیگران اکتفا کنیم. اگر بخواهیم اخبار بگیریم، باید از دست سوم بگیریم، یا از مخبرین رسانههای خودشان. خیلی که بخواهیم مطمئن باشیم باید به شبکه الجزیره متوسل بشویم. تمامی این موارد به خاطر این است که ما در متن زندگی اجتماعی آمریکاییها قرار نداریم.
این جریان از سوی چه قدرتهایی حمایت میشود و اصولا توسط چه اهرمهایی به اهدافشان جامه عمل میپوشانند؟
پشتوانه این جریان منحرف صاحبان سرمایه و پول هستند که از رسانههای قدرتمندی برخوردارند. در واقع این جریان هراندازه که بتواند ستونهای اخلاقی جامعه را متزلزل بکند موفقتر است.
در حال حاضر نمودهای عینی این جریان را چگونه میتوانیم مشاهده کنیم؟
در برنامهسازی شبکههای تلویزیونی آنان میتوانید خیلی واضح این را ببینید، به خصوص در بخش موسیقی. با تحلیل موسیقی و تصاویری که در کلیپهای تلویزیونی پخش میشود، متوجه میشویم که سازندگان آنها با چه انگیزههای شیطانی عمل میکنند. الان این نفوذ شیطانی خیلی پررنگ و مشهود است. یعنی تصاویری را که اصلا وجود نداشت، به راحتی کار میکنند و هیچ ترسی هم از اذهان عمومی ندارند. هدفشان هم جذب جوانهای بین 14 تا 25 ساله است. یعنی هدفگیریشان به سوی گروه سنی برتر است. و این همه توسط یک سیستم عظیم برنامهسازی رسانهای عمل میکند.
به نظر شما، اعزام گروههای رسانهای نظیر فیلمسازان به آمریکا برای ساختن برنامههای مستند در زمینههای یاد شده، میتواند مفید واقع شود؟
این حرکت میتواند سرمنشأ بسیار خوبی باشد. ما نباید تنها به اخبار خبرگزاریها اکتفا کنیم. به نظرم کوتاهی کردهایم. ما طی این 22 سال اخیر، حداقل میتوانستیم 22 فیلم مستند از اوضاع جاری در آمریکا بسازیم. حالا وقتی نگاه میکنیم، میبینیم که به غیر از «ساعت 25»، فیلمی ساخته نشده است و این موضوع، یک ضعف بزرگ به شمار میرود. تهیه این گونه فیلمها میتواند به عنوان یک میزانالحراره عمل کند. کسب اطلاعات تصویری از وضع داخلی آمریکا، وظیفه رسانههای ما است. این طوری که ما پیش میرویم، به این معنا است که در آمریکا هیچ خبری نیست! نباید تنها به شعار «مرگ بر آمریکا» اکتفا کنیم و یا فقط بگوییم که آنان علیه ما در حال توطئه هستند. ما باید مصادیق توطئه را به مردمی که در سرما و گرما و سختی و ناگواری با زن و بچه خود در صحنه هستند، نشان دهیم. بایستی دست به کار شد و اطلاعات دقیق و موثقی را برایشان تهیه کرد. باید اطلاعات خوب و بد را با هم ارایه داد. از آنجایی که معتقدم یک رسانه مسلمان باید عادل باشد، باید تصاویر مومنان آنجا را هم نشان دهیم و به موازات این حرکت، چهره پلید و فتنهگر آمریکا هم به تصویر کشیده شود. در حقیقت، اعزام مخبرین و فیلمسازان و کسانی که میتوانند در این راه مثمرثمر واقع شوند و ارسال و مخابره اخبار میدانی از قبیل تصویری، صوتی و تحلیلی، میتواند برای مردم کارساز باشد.
اگر بخواهیم تأثیر انقلاب اسلامی سال 57 بر فضای رسانهای جهان را بررسی کنیم، تحلیل شما چیست؟
اول اینکه انقلاب اسلامی در سطح رسانههای جهانی تحول ایجاد کرد. انقلاب ما، خبر و خبرسازی را در دنیا تغییر داد. به چه معنی؟ به این معنی که بعد از انقلاب، یک حادثه طوفانی رخ داد و آن هم تسخیر سفارت آمریکا بود. اتفاقی که فقط به تسخیر سفارت خانه محدود نبود، بلکه بعد از آن هم ادامه داشت و آن را رها نشد؛ گفتیم آنجا مرکز جاسوسی بود و افراد شاغل در آن را به عنوان جاسوس معرفی و بازداشت کردیم؛ چون میخواستند در ایران و علیه انقلاب، کودتا کنند. این حادثه به قدری قوی و بزرگ بود که در آن زمان، پرداختن به ماجرای اشغال سفارت آمریکا در تهران در رسانههای آمریکایی تمامی نداشت و آنها سیر نمیشدند. در نهایت به فکر این افتادند که با برنامههای خبری معمولی نمیتوان حق مطلب را به طور کامل ادا کرد. به همین جهت، یک برنامه شبانه با عنوان نایت لاین (خط شبانه) ایجاد شد که فقط به موضوع
به قول خودشان گروگانگیری کارمندان سفارت آمریکا در تهران اختصاص داشت. در قدم بعدی، تد ترنر به این فکر افتاد که یک شبکه خبری ایجاد کند. گفت اصلا برویم یک شبکه خبری 24 ساعته ایجاد کنیم که نتیجه اش شبکه «سیانان» بود. این جریان رسانهای درواقع، حاصل آن بود که ایران مقابل امپریالیسم آمریکا ایستاد و کوتاه نیامد. همه این اتفاقات، تحولی را ایجاد کرد که همان دگرگونی در ماهیت خبر بود و اینکه برای اولین بار در واکنش به انقلاب اسلامی ایران، یک شبکه خبری (سی ان ان) ایجاد شد. این یک واقعیت تاریخی است که نه آمریکاییها و نه انگلیسیها نخواهند گفت، اما عاملش انقلاب اسلامی ایران بود. ما یک جریان رسانهای و خبری عظیم را در جهان ایجاد کردیم که آن هم ناشی از ایستادگی ما بود. این اولین انعکاس و تأثیر پیروزی انقلاب اسلامی بر فضای رسانهای جهان محسوب میشود. ادامه تحول و تأثیرات در طول مسیر پیش رفت. نکته مهم این است که این در خارج از ایران بود. یعنی اگر کسی بخواهد بگوید ریشه «سیانان» و اینکه تد ترنر به این فکر افتاد که این شبکه خبری را راهاندازی کند، بدون تردید ایستادگی جمهوری اسلامی ایران و انقلاب ما در مقابل زیادهخواهی آمریکا و کوتاه نیامدن ما را باید دانست. بله، ما رفتیم داخل سفارتشان و نیروهای آنها را هم دستگیر و هم زندانی کردیم و کوتاه هم نیامدیم. زیرا از همان محل (لانه جاسوسی آمریکا) 25 سال قبل (28 مرداد سال 1332) کودتا کرده بودند. ما مرکز کودتا که اسمش سفارت آمریکا بود را گرفتیم تا دیگر نتوانند از این غلطها کنند. پس به طور خلاصه باید گفت که بستن سفارت آمریکا در تهران، یک انفجار خبری بزرگ در جهان و به ویژه در غرب و به طور خاصتر در آمریکا بود. تأیید این مطلب هم این است که امام خمینی(ره) تسخیر سفارت آمریکا را انقلاب دوم نامیدند و آن را مهمتر از انقلاب اول دانستند. چون دیگر آمریکا نمیتوانست از آنجا فتنه کند. این روزها که با محوریت سفارت آمریکا در ونزوئلا کودتا شده بیشتر در مییابیم که آن روز چه کار بجایی کردیم. چون موجب شد دوباره اسیر کودتا نشویم و همه چیز 25 سال به عقب برگردد.
در ادامه مسیر نیز تحول عظیمی در همه عرصههای رسانه اتفاق افتاد. به خاطر پویایی انقلاب، یک پویایی هم در عرصه رسانه به طور کم و بیش همیشه در کشور وجود داشته است. اینکه مردم ما مردمی بسیار آگاه هستند از نشانههای این پویایی رسانهای است. شما وقتی مردم معمولی ما را بسنجید، از یک کشاورز یا دامدار روستایی گرفته تا صنعتگر و راننده تاکسی در وسط تهران را میبینید که همه، آگاهی سیاسی خیلی بالایی دارند. این هم به خاطر ماهیت رسانهای و رسانههای انقلاب اسلامی است. امروز هم درحال رفتن به این سمت هستیم که ضمن حفظ خطوط قرمز، آزادی رسانهای در حال افزایش است. الان به طور کلی میبینید که چقدر برنامههای انتقادی زیاد شده. موج جدیدی از فیلمسازهای انتقادی که قبلا خیلی کم بودند، امروز ظهور کرده و فعالیت میکنند.؛ در عرصه مستندسازی موج جدیدی از مستندسازان انقلابی ظاهر شدهاند؛ این موج به عرصه درام هم رسیده است. یعنی حرفهایی که با مستند نمیتوان گفت را با درام میگویند. نمونههایی از این نوع فیلمهای درام انتقادی و انقلابی را طی پنج شش سال اخیر دیدهایم. بنابراین، یک رشد و پویایی همراه با نوآوری در عرصه رسانهای طی سالهای پس از انقلاب داشتهایم.
جبهه معارض انقلاب برای ضربه زدن به این انقلاب، چه تمهیداتی را در عرصه رسانه به کار میبرد؟
یکی از تمهیدات آنها برای تخریب این وجهه، معرفی ما به عنوان تروریست است. آنها برای اینکه ما را تروریسم جلوه دهند، یک 11 سپتامبر خلق کردند. بعدا گفتند که در آن حادثه 9 نفر دست داشتند که بر فرض هم اگر این گونه باشد، هیچ ربطی به ما نداشتند چون آنها وهابی و سلفی بودند. آنها 11 سپتامبر را خلق کردند تا یک جنگ جهانی به بهانه مبارزه با تروریسم راه بیندازند و بعد بیایند و کل منطقه ما را اشغال کنند و در همه جا پایگاه بزنند. شما میبینید الان دور تا دور کشور ما پایگاه نظامی دارند. هدفشان هم از همه این تحرکات این بوده که ایران را محاصره و اشغال کنند. خلاصهاش اینکه هدفشان این است که به ایران برچسب تروریست بزنند.
غربیها چگونه از طریق ابزار رسانه، عملیات برچسبزنی علیه ایران را انجام میدهند؟
آنها از طریق رسانههای اصلیشان این دروغپردازی را به طور کامل جا انداختهاند. واقعیت این است که شبکههای اصلی در سطح جهان دست خودشان است. شبکههای اصلی که رئیسجمهور خودشان به حق به آنها میگوید شبکههای دروغگو (فیک نیوز)، غربیها به وسیله آنها این برچسبزنی را انجام میدهند. هر چند که امروز در مقابل این فیک نیوز، یک آلترناتیو نیوز هم در حال رشد است. این گونه رسانهها در آمریکا رو به افزایش هستند و خیلی از مردم متوجه دروغگویی رسانههای رسمی شدهاند. در آمریکا، ممنوعی
تهای زیادی برای تثبیت دروغ برقرار است. تا حدی که در آمریکا اگر کسی بخواهد جایی استخدام شود و یا حتی اگر بخواهد خانه بخرد از او درباره 11 سپتامبر سؤال میکنند. اگر واقعیت را درباره 11 سپتامبر بگوید، نمیتواند استخدام شود. همه مردم مجبور هستند روایتهای دولتی را بپذیرند و بگویند چشم! در غیر این صورت حتی ممکن است خانه خودشان را هم از دست بدهند. پس مردم هم مجبور میشوند دهان خود را ببندند و به دولت بگویند هر چه شما میفرمایید! از این نوع ممنوعیت و سانسورها به وفور در آمریکا رایج و حاکم هست. حتی مسائل اخلاقی دیگری هم هست که واردش نمیشوم. طوری که الان یک فضای غیراخلاقی بسیار خطرناک در آمریکا ایجاد شده است. این مسائل هم از طریق تحمیل رسانههای رسمی انجام میشود. قبلا، مثلا در دهه 70 این طوری نبود. البته در آن دوران هم دروغ و بیاخلاقی در رسانههای آمریکا وجود داشت، اما در این حد نبود. به همین دلیل هم جنگ ویتنام تمام شد. چون مردم حقایق را فهمیدند و آنقدر تظاهرات کردند که نه تنها به آن جنگ پایان دادند که نیکسون هم استیضاح شد. اما الان چنین چیزی نیست. البته از آن طرف هم امکان جنگ داخلی و فروپاشی آمریکا وجود دارد. یعنی اگر روزی بخواهند رئیسجمهور فعلی آمریکا را استیضاح کنند، منجر به اتفاقی بسیار وحشتناکتر از فروپاشی شوروی خواهد شد. این اتفاق قابل پیشبینی است.
امکان دارد رسانههای آلترناتیو و به اصطلاح مستقل، که در حال رشد هستند، زمینه را برای این فروپاشی فراهم کنند؟
بله، همین الان در این مسیر هستند. مدتی است که خیلی از این رسانهها به مردم آمریکا هشدار میدهند که پولهای خود را به طلا و نقره تبدیل کنند، چون وقتی فروپاشی اتفاق بیفتد، دلار دیگر ارزشی نخواهد داشت. حدود 10 سال است که اینگونه بحثها در رسانههای مستقل آمریکا راه افتاده است.
طی یک دهه گذشته، هجمه رسانهای بسیار وسیعی علیه ایران راه افتاده و در این مدت، شبکههای تلویزیونی متعددی با سرمایهگذاریهای صهیونیستی، غربی و عربی بر ضد کشور ما فعال شدهاند. آیا سابقه داشته که این همه شبکه تلویزیونی علیه یک کشور فعال شود؟
نه هیچوقت چنین هجمه رسانهای علیه یک کشور در تاریخ سابقه نداشته است. حتی در دوران جنگ سرد نیز اینگونه نفرتپراکنی، جوسازی و عملیات رسانهای بر ضد یک کشور خاص جریان نداشت. به طور مثال، در کل دوران جنگ سرد، هیچ گاه اتفاقی مشابه 11 سپتامبر رخ نداد. عمق فاجعه در حادثه
11 سپتامبر سال 2001 در نیویورک این بود که آمریکا مردم خودش را برای امنیت اسرائیل به کشتن داد! در کل دوره 70 ساله جنگ سرد، آمریکا هیچ وقت چنین تقابلی را علیه طرف مقابل خود بروز نداده بود. البته خوشبختانه آمریکا امروز دچار درگیریهای داخلی شده است؛ از یک طرف، دولت تعطیل میشود، از سوی دیگر رئیسجمهور به رسانههای خودشان میگوید دروغگو! شکاف عمیقی اتفاق افتاده که آینده آمریکا را در ابهام فرو برده است.
یکی از شبکههای فعال علیه ایران، تلویزیون بیبیسی فارسی است. عملکرد این شبکه تلویزیونی را چطور ارزیابی میکنید؟
بیبیسی فارسی خیلی سطحی و ضعیف است. آدم هم کم دارند. به همین دلیل، یک سری آدم دسته سوم را دائم استفاده میکنند. یک سری افراد به عنوان کارشناس در بیبی سی فارسی حاضر میشوند که اطلاعاتشان درباره مسائل ایران بسیار ضعیف است. بیشتر هم منتظر یک بحران هستند تا جریان خبری راه بیندازند. با این حال گاهی اطلاعاتی را هم منعکس میکنند که رسانههای خودمان باید زودتر به آن مسائل بپردازند. اما به طور مشخص، وقتی به گفتوگو میرسند، میفهمیم که دستشان خیلی خالی است. همیشه گفتهام که اگر بیبیسی میخواهد تصویر درستی از دنیا نشان دهد باید با چند نفر از آمریکایی و اروپاییان منتقد خود غرب و به خصوص مخالفان اسرائیل مصاحبه کند. اما این خلاف سیاستهای بیبیسی فارسی است. فقط از افرادی استفاده میکنند که در خدمت امپریالیسم و صهیونیسم هستند. ایران هم امروز یک قطب ایدئولوژیک است که در مقابل آنها ایستاده و خیلی هم از ایران میترسند.
فلسطین؛ بشارت آزادی نزدیک
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت چهل و سومین روز جهانی قدس - که به زبان فارسی منتشر گردید- و بیانات معظمله به همین مناسبت - که به زبان عربی ارائه شد - از یکسو وضع فعلی فلسطین را با دقت و بیان فهرستی از مهمترین موضوعات آن ترسیم کرد و از سوی دیگر تا حد زیادی نقشه راه ادامه حرکت را هم ترسیم فرمودند. پیام و بیانات ایشان دارای نکات جدید و بدیعی هم بود. درخصوص این موضوع و روند تحولات فلسطین نکات زیر اهمیت دارند.
1- اشغال تدریجی فلسطین در فاصله سالهای 1920 تا 1967
یک برنامه «بینالمللی» - به معنای طرحی که در میان قدرتهای آن روز جهانی مورد توافق قرار گرفت - بود و هدف آن هم به اشغال سرزمین فلسطین محدود نبود، بلکه سیطره بر کل جهان اسلام و به عبارتی سیطره بر غرب آسیا را هدف گرفته بود. به همین جهت از سوی سران یهود، از اول تصرف «از نیل تا فرات» به عنوان راهبرد اصلی مدنظر قرار داشت و حال آنکه اگر این یک طرح بینالمللی نبود، رژیمی که میخواهد به این محدوده بزرگ جغرافیایی برسد، باید هدفگذاری خود را مخفی مینمود. اعلام علنی این هدفگذاری در همان ماههای اول تأسیس این رژیم منحوس، از اطمینان کامل آن از پشتیبانی قطعی غرب در تحقق این شعار حکایت میکند.
تأسیس اسرائیل با یک برنامه انگلیسی شروع شد و یک پروسه حدود 50 ساله را طی کرد. سر «هنری کمپل بنرمن» (Henry Campbel BannerMan) نخستوزیر سالهای 1905 تا 1908 انگلیس گفته است: «مهمترین آبراههای استراتژیک در جهان اسلام است. در آنجا مهمترین ذخایر زیرزمینی وجود دارد، اگر ما در این منطقه به فکر جای پایی برای خود نباشیم، باید آقایی خود در جهان را پایانیافته تلقی کنیم». این نکته را در نظر داشته باشید که انگلیس در این سالها یعنی از اوایل قرن بیستم دچار افول شده و در سراشیبی قرار داشت. کمپل بنرمن برای برونرفت از ضعف، تسلط برآبراههای استراتژیک و ذخایر زیرزمینی جهان اسلام را مطرح و در همان حال از یک «جای پا» برای تضمین این تسلط و در واقع این چپاول صحبت میکند. پیش از او «سیسل رودز» (Cecil Rhodes) سیاستمدار انگلیسی اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20 که از او به عنوان مؤسس استعمارگر کشور رودزیا یاد میشود و یکی از نزدیکان «تئودور هرتزل» میباشد. تأسیس اسرائیل را راهحل غرب - به تعبیر کمپل بنرمن جای پای انگلیس - در تسلط بر شرق میداند و به آن ترغیب میکند.
وقتی به وضعیت تأسیس این رژیم هم نظر میاندازیم همین هدفگذاری را میبینیم؛ اسرائیل برای تحقق اشغال فلسطین ادبیاتی اختراع و قدرتهای آمریکایی و اروپایی را به این ادبیات متعهد کرد؛ یعنی مظلومنمایی برای قوم یهود، تأکید بر زیر فشار قرار گرفتن یهودیان از سوی نازیها و ادعای مسالمتجو بودن یهودیان موضوعاتی بودند که در سطح سیاسی، تبلیغی، هنری و حقوقی مورد پشتیبانی همه غرب قرار میگرفتند. به عنوان مثال هالیوود در عرصه هنر «بنهور» را عرضه کرد که یکی از آثار ماندگار تاریخ سینما است تا نشان دهد یهودیان مهربان، پرتلاش، مؤمن و مورد ستم هستند و در همان حال اگر به تشکیل حکومت دست پیدا کنند، با دیگران مهربانی را در پیش گرفته و پناهی برای مظلومان خواهند بود! در عرصه حقوقی، قوانین متعددی به تصویب قدرتهای بینالمللی و دولتهای پیرامونی آنان رسید که همه ناظر به تأسیس بیقید و شرط اسرائیل در این سرزمین بود که قانون بینالمللی و جعلی هلوکاست فقط یکی از این قوانین است.
به جهت مأموریت تضمین سلطه غرب بر جهان اسلام بود که برای آن رژیم، ارتش و سیستمی در حد یک قدرت بزرگ در نظر گرفتند؛ ارتشی با یک میلیون و سیصد هزار نفر نیرو و سرویس اطلاعاتی در ظرفیت رصد و مهار اطلاعاتی یک قدرت بزرگ تدارک دیده شد. پس جهان اسلام صرفاً با تأسیس یک دولت و مردمی اشغالگر فلسطین مواجه نبود - که این هم البته قابل پذیرش و تحمل نیست - در اینجا مسلمین با یک توطئه عظیم جهانی علیه کل جهان اسلام و منابع آن مواجه شدند، نه با تأسیس یک دولت در 27000 کیلومتر مربع مساحت.
2- شکست پروژه 120 ساله اسرائیل، در واقع شکست پروژهای بینالمللی است و درست به همین جهت نباید به تحولات انقلابی فلسطین در حد تحول در یک جغرافیای محدود - مثل بسیاری از تحولات دیگر- نگریست. در اینجا مقایسه میان جمعیت و مساحت جهان اسلام با مساحت و جمعیت اشغالکننده فلسطین منطقی نیست؛ چرا که این هماوردی نه هماوردی با یک دولت و یا یک جمعیت بلکه هماوردی با قدرتهای بینالمللی است که علیه اسلام و کشورهای اسلامی وارد عمل شده بودند و به همین جهت توطئهای که تدارک دیده شد، درگیری با همه دولتهای اسلامی بود. با این وصف بقاء فلسطین، علیرغم این همه تلاش استکباری، اعجازگونه است؛ چه رسد به اینکه به واسطه مقاومت اسلامی اساس این توطئه جهانی در حال ویران شدن است. اینک قدرتهای بینالمللی که این رژیم جنایتکار را به وجود آ
ورده و دهها سال از آن حمایت قاطع کردهاند، به این نتیجه رسیدهاند که رژیم قادر به تأمین سلطه آنان بر غرب آسیا نیست و چون قادر به حفظ خود هم نیست، به «باری گران» بر دوش آنان تبدیل گردیده است.
3- رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات و بیانیه روز قدس، روی چند کلیدواژه تمرکز داشتند، جایگزین شدن «اراده شکستناپذیر مردم فلسطین» به جای «ارتش شکستناپذیر اسرائیل»، جهاد، تحرک جنین و شکستهای پیاپی مهمترین حامی رژیم اسرائیل.
واقعیت این است که نتیجه جنگهای 2006 تا 2021 (1385
تا 1400) رژیم صهیونیستی، عنوان «ارتش شکستناپذیر» را از این رژیم گرفت و حال آنکه اسرائیل با این کلیدواژه آنچنان رعبی ایجاد کرده بود که هیچکس در خود یارای مواجهه با اسرائیل نمیدید و سرنوشت هرگونه درگیری با اسرائیل، شکست دیده میشد و این از 1977
- سفر 19 دسامبر سادات به تلآویو - به این طرف به زیربنای اصلی مذاکرات عربی - اسرائیلی تبدیل گردید. هماینک این تصویر شکسته شده و آثار آن هم از میان رفته است. از آن طرف فلسطینیها، لبنانیها و... «ارادهای شکستناپذیر» را به ثبت رساندهاند؛ یعنی به موازات آنکه در میان ملل مسلمان و به خصوص در میان فلسطینیها، رعب از اسرائیل از بین رفته است، در میان اشغالگران و حامیان آنان، رعب از مقاومت و جهادگران فلسطینی و لبنانی رسوخ و آنان را فشل نموده است؛ به گونهای که در نبرد سیفالقدس، شلیک چند موشک به حومه بئرالسبع، فرار چندصد هزار یهودی به مناطق شمالی 1948 را در پیداشت.
«جنین» هم یک واژه جدید در ادبیات جهادی رهبر معظم انقلاب اسلامی بود. جنین به عنوان بخشی از کرانه باختری که با اردوگاه آوارگان آن شناخته میشود و با جنایات قبلی رژیم اسرائیل، ضربالمثل شکست فلسطین در برابر اسرائیل شده بود، طی اقدامات جهادی علیه اسرائیل، نقش ویژهای ایفا کرد؛ به گونهای که نیمی از اقدامات مسلحانه هفتههای اخیر به آن تعلق داشت. در اردوگاه آن حدود 15 هزار فلسطینی سکونت دارند و جنین در شمالیترین نقطه کرانه باختری و نقطه به هم پیوستن راههای ارتباطی حیفا، ناصره، نابلس و قدس میباشد. از این رو فعال شدن جهادگران جنین، این پیام را به همراه میآورد که امنیتی برای مناطق مرکزی رژیم باقی نمانده است. به همین جهت اسرائیل علیرغم مماشات با جوانان مجاهد قدس شرقی، در مواجهه با جوانان مجاهد جنین با شدت برخورد کرد. اسرائیل ضمناً میداند تحولات جنین، مانند یک فتیله انفجاری، میتواند کل کرانه باختری و قدس شرقی را به خرمنی از آتش تبدیل کند.
شکست مطلق سیاستهای آمریکا در منطقه - که جایگاه برجستهای در بیانات و بیانیه روز قدس رهبری داشت - از یکسو پشت اشغالگران را لرزانده و از سوی دیگر امید مضاعفی به طرف فلسطینی داده و بر میزان مقاومت آن افزوده است. این فضای تحرک فلسطینی و آن فضای بسته و یأسآلود اسرائیلی، افق آینده را روشن کرده است. از این رو بهترین راهحل برای اشغالگران - به تعبیر صادقانه و محکم سیدحسن نصرالله - این است که «با هر وسیلهای میتوانند به کشورهای اصلی خود بازگردند.» سعدالله زارعی
روحانی فقط به آمریکا تضمین میداد نه آن که تضمین بگیرد!
رئیس دولت یازدهم و دوازدهم گفت: «زنجیر تحریمها هرچه زودتر باید از پای اقتصاد کشور باز شود» و «احیای برجام یکسال قبل امکانپذیر بود».
حسن روحانی در نشست برخی اعضای دولت دوازدهم گفته است: زنجیر تحریمها باید هرچه زودتر از پای اقتصاد کشور باز شود تا مشکلات امروز جامعه کمتر شود.
وی با تأکید بر اینکه «توافق برجام باید به شکل عزتمندانهای احیا شود»، گفت: احیای برجام، بیش از یک سال قبل و پیش از اینکه شرایط جهانی پیچیده شود و کشورهای 5+1 نیز دچار مشکلات دیگر شوند امکانپذیر بود. لیکن امروز هم نباید فرصتهای پیش رو را را از دست داد. روحانی با تأکید بر ضرورت بیان واقعیتهای کشور تأکید کرد: برخی افراد در داخل یا خارج از کشور، آگاهانه یا ناآگاهانه، و یا با انگیزههای سیاسی و جناحی، به انکار سرمایهها و دستاوردهای کشور میپردازند و به اسم نقد دولت گذشته یا حمایت از دولت فعلی، تواناییهای کشور را زیر سؤال میبرند و بذر ناامیدی میافشانند.
برای روشنگری اذهان مردم و برای جلوگیری از تحریف تاریخ و حفظ و تقویت دستاوردهای کشور باید با هدف امیدآفرینی، در برابر سیاهنماییها و دروغپردازیها و نفی دستاوردها سخن گفت و با ارائه آمار درست، روشنگری کرد.
اظهارات آقای روحانی درباره امکان احیای برجام در یک سال قبل در حالی است که دولت بایدن حاضر نشده بود تعهد و تضمین معتبری درباره لغو تحریمها بدهد. بنابراین احیای برجام در این شرایط، صرفا به معنای اجازه دسترسی آمریکا به مکانیسم ماشه در کنار حفظ بیشتر تحریمهای پسابرجامی بود که اساساً موضوع لغو و حتی تعلیق تحریمها را بیاثر میکرد. بنابراین نخستین سؤال این است که چرا روحانی باید دنبال دادن این فرصت و امتیاز بزرگ به آمریکا پس از چندبار تجربه کلاهبرداری آمریکا و اروپا باشد.
سؤال دوم این است که مگر بنا بر ادعای چند باره روحانی در سال 94، همه تحریمها با برجام لغو نشده بود؟ برخلاف تبلیغات خلاف واقع درباره فتحالفتوح بودن برجام که روحانی بانی آن بود، این توافق فاقد تضمین و توازن بود. نه تنها تکلیف لغو تحریمها در آن معلوم نشده بود، بلکه به نحوی تنظیم شده بود که طرف مقابل توانست در همان دوره اجرا، تحریمها را از 800 مورد به بیش از 1700 مورد افزایش دهد! این فاجعه در حالی رقم خورد که آقای روحانی چند بار ادعا کرده بود همه تحریمها در روز اجرای توافق لغو خواهد شد؛ از جمله:
- ۲۰ فروردین۹۴، در مراسم روز ملی فناوری هستهای: «ما هیچ توافقی را امضاء نخواهیم کرد، مگر آنکه در اولین روز اجرای توافق، تمامی تحریمهای اقتصادی، همان روز و بالمرّه (یکجا) لغو شود».
- ۲۳ تیر ۹۴ در گفتوگوی مستقیم، به مناسبت امضای برجام: «عیدانه فراوان شد، تا باد چنین بادا ... امروز به ملت شریف ایران اعلام میکنم که طبق توافق، در روز اجرا (دیماه ۹۴) تمامی تحریمها لغو خواهد شد. تمام تحریمهای اقتصادی شامل مالی، بانکی، بیمه، حملونقل، پتروشیمی و فلزات گرانبها بالمره لغو خواهد شد و نه تعلیق».
عبرتآموز اینکه بسیاری از تحریمها مانند تحریمهای آیسا، سیسادا، ویزا و همچنین تدارک تحریمهای کاتسا، نه محصول دوره ترامپ، بلکه سوغات دوران اوباماست؛ همان دولتمرد آمریکایی که آقای روحانی، او را «بسیار مؤدب» وانمود میکرد!
روحانی و برخی حامیان دولت او ادعا میکنند که برجام خوب بود و روی کار آمدن ترامپ دیوانه، کار را خراب کرد. آنها اولا باید پاسخ بدهند که چرا پیشبینی و هشدار منتقدان در همین زمینه را انکار و مسخره کردند و شخص روحانی بارها از خجالت صاحبنظران دلسوز درآمد و چرا با وجود آن عبرت بزرگ، باز هم خواستار توافق بیچفت و بست و ضمانت در ابتدای سال 1400 شد؟! ثانیا، نقش مواضع انحرافی روحانی در تحریک و تشویق دولت ترامپ به زیر پا گذاشتن تعهدات آمریکا چه بود و آیا تکرار همان مواضع، امروز نمیتواند ضد منافع ایران در مذاکرات عمل کند؟
در اینجا واقعیت بسیار تلخی وجود دارد و آن اینکه ترامپ، بهواسطه کسب اطمینان از اینکه دولت روحانی در صورت خروج آمریکا و بازگرداندن تحریمها، از توافق خارج نمیشود، اقدام به خروج از برجام و زیر پا گذاشتن تمام تعهدات کرد. براساس گزارش خبرگزاری ایسنا، به نقل از نشریه پولیتیکو (22 اردیبهشت 97- یک هفته پس از خروج ترامپ از برجام): «فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در کنفرانس این اتحادیه تصریح کرد: من از روحانی تضمین گرفتم که حتی در صورت خروج آمریکا از توافق و برگرداندن تحریمها، ایران به برجام پایبند بماند»! به عبارت دیگر، ترامپ پس از آنکه از تضمین واگذار شده توسط روحانی مطمئن شد، جرات کرد برجام را بهطور کامل زیر پا بگذارد و حقوق ایران را پایمال کند. این هم جزو خسارتهای بزرگی است که روحانی به کشور زده است. دنیای اقتصاد: خوشبینی و امید به بازار بورس برگش
ته است
روزنامه اقتصادی اصلاحطلب در گزارشی تأکید کرد خوشبینی و امید به بورس برگشته است.
«دنیای اقتصاد» در گزارشی با عنوان خوشبینی و امید در بورس نوشت: با توجه به اصلاحها و ریزشهایی که بازار سرمایه در دو سال گذشته تجربه کرده، بسیاری از سهمها در قیمتهای مناسبی قرار دارند و بررسی شاخص کل و مخصوصاً شاخص هموزن که مختص سهمهای کوچک و متوسط است، نشان میدهد که ما در یک روند نسبتاً صعودی آهسته و پیوسته قرار داریم و نه تنها برای هفته آتی بلکه برای هفتههای آینده میتوان بازار متعادل نسبتاً رو به مثبتی را پیشبینی کرد که میتواند فرصت مناسبی برای سرمایهگذاری از سوی افراد باشد. با توجه به شرایطی که بر بازار حاکم است به نظر میرسد شاخص کل بورس بتواند کانال یک میلیون و 500 هزار واحد را نیز رد کند و بعید به نظر میرسد بازار تا محدوده یک میلیون و 600 هزار واحد اصلاح قابل توجه و عمیقی داشته باشد.
با توجه به روندی که بازار سهام در هفتههای آتی در پیش گرفته، وضعیت اقتصادی کشور و همچنین وضعیت بازارهای بینالمللی، پیشبینی میشود شاخص کل بورس تهران این هفته نیز روند صعودی در پیش داشته باشد و شاهد بازار مثبتی باشیم. از ابتدای امسال شاهد رشد بازار سرمایه هستیم. البته به مرور که گزارش دوازده ماهه شرکتها ارائه شود، وضعیت شفافتر و بهتر خواهد شد. از سوی دیگر فصل مجامع نیز در پیش است و با توجه به رفع کرونا مجامع حضوری برگزار خواهد شد و همین مسئله یعنی حضور در مجمع و اطلاعاتی که سهامداران کسب میکنند، ممکن است شور و شوق سرمایهگذاری در بورس را بالا ببرد، بنابراین به نظر میرسد از اول خرداد ماه به بعد بازار مثبت بهتری داشته باشیم و شاهد افزایش حجم معاملات هم باشیم، چون فعلاً حجم معاملات کم است و نمیتوان به رشد بازار با این حجم خوشبین بود. رأیالیوم: تمام شرایط منطقه و جهان به نفع ایران است
سردبیر روزنامه رایالیوم نوشت: وضعیت بحران جهانی کنونی ناشی از حماقت آمریکا، مناسبترین وضعیت را برای ایران فراهم آورده است تا اهداف هستهای خود را تحقق ببخشد.
عبدالباری عطوان مینویسد: از همان روز اول از سرگیری مذاکرات هستهای در وین، اعلام کردیم که ایران خواهان صرفنظر کردن از برنامه هستهای خود نیست. رهبری ایران به آمریکا اعتماد ندارد و این کشور را دشمن راهبردی ایران میداند که میخواهد به نفع اسرائیل، ایران را از داشتن برنامه هستهای که به واقعیت تبدیل شده، محروم کند تا تلآویو بتواند سلطه خود را بر تمام خاورمیانه تحکیم ببخشد. اما در همین حال، قدرت آمریکا به نفع دو همپیمان ایران یعنی روسیه و چین با سرعت فزایندهای رو به زوال است و محاصره آمریکا کارآیی خود را از دست داده و ایران توانسته این محاصره را دور بزند و هماکنون تهران در حال صدور تجربه خود به کشورهای جهان بهویژه روسیه است. اگر ایران تصمیمی برای تولید داخلی مواد شکافتپذیر مورد نیاز برای ساخت تسلیحات هستهای داشته باشد، فقط چند هفته زمان برای این کار نیاز دارد.
ایران اقدام به خارج شدن از مذاکرات هستهای نخواهد کرد و شرایط خود را مطرح خواهد کرد تا آمریکا را وادار به خارج شدن از مذاکرات کند تا پیامدهای حاصل از این امر متوجه واشنگتن شود. هر کسی جز این را بگوید، معلوم است که با سیاست بردباری طولانیمدت ایران و هوش و ذکاوت ایرانیان آشنا نیست.
تمام شرایط کنونی منطقهای و بینالمللی به نفع ایران است که برجستهترین آن، جنگ اوکراین است که تاکنون قیمت نفت را به بیش از ۱۱۵ دلار در هر بشکه و میزان تولید نفت ایران را به مرز دو میلیون بشکه در روز رسانده و بخش عمده آن به چین صادر میشود؛ بدون آنکه آمریکا و اسرائیل جرأت کنند سد راه یک نفتکش ایرانی در آبهای آزاد شوند.
ایران توانسته که به تمامی اهداف خود در گمراه کردن دولت آمریکا که هماکنون بهشدت سرگرم جنگ اوکراین است، برسد.
بهطور خلاصه باید گفت که مذاکرات توافق هستهای در وین به تاریخ پیوسته و از جایگاه بسیار پایینی در فهرست اولویتهای ایران از یکسو و آمریکا و کشورهای بزرگ از سوی دیگر برخوردار است و منطقی نیست ایران که از سوی آمریکا و اسرائیل هدف قرار گرفته، از برنامه هستهای خود صرف نظر کند؛ آن هم در حالی که در موضع قویتری قرار گرفته است، زیرا جهان به نفت و گاز این کشور نیازمند شده و جهان در آستانه جنگ جهانی قرار گرفته است. وضعیت بحرانی و آشوب کنونی جهانی ناشی از حماقت آمریکا، مناسبترین وضعیت را برای ایران فراهم آورده است تا اهداف هستهای خود را تحقق ببخشد.
کره جنوبی در واکنش به یادداشت کیهان دست به دامان آمریکا شد
کانال 8 تلویزیون کره جنوبی اخیرا در گزارشی مفصل به انتشار یادداشتی در روزنامه کیهان به قلم مدیر مسئول این روزنامه مبنی بر توقیف کشتیهای کره جنوبی در تنگه هرمز برای بازگرداندن پولهای مسدود شده ایران در این کشور پرداخت و تصریح کرد: «سال گذشته یک کشتی تجاری کرهای به نام «هانگوگ کمی» به ایران منتقل شد و به سختی پس از ۹۵ روز بالاخره آزاد شد اما از آنجا که نشانههایی وجود دارد مبنی بر اینکه ممکن است در آینده نزدیک دوباره اتفاقات مشابهی بیفتد دولت کره یک واکنش اضطراری اتخاذ کرده است.»
تلویزیون کره در ادامه افزود: «روزنامه کیهان در تاریخ ۱۶ و ۱۸آوریل یادداشتی با نام سردبیر آن منتشر کرد مبنی بر اینکه برای دریافت وجوهات مسدود شده در کره جنوبی جلوی عبور کشتیهای کرهای در تنگه هرمز را بگیریم، در آن زمان سفیر ایران در کره توضیح داده بود که این موضع رسمی دولت نیست با این حال وزارت امور خارجه کره پیشبینی میکند که این یک پیام هشدار دهنده برای «هانگوگ کمی» دوم است. وزارت خارجه علاوهبر به اشتراک گذاشتن مطالب این ستون با مقامات ایالات متحده، با موسسات تحقیقاتی در سطح جهانی که با اختلافنظرهای بینالمللی سر و کار دارند نیز ارتباط گرفته است.»
کانال 8 تلویزیون کره در ادامه این گزارش بخشی از یک گفت وگو با تحلیلگر ارشد گروه بینالمللی بحران منتشر کرد که وی مدعی شده است: «محتوای ستون روزنامه کیهان تفاوت چندانی با موضع دولت ایران نخواهد داشت، مسئول این روزنامه از سوی رهبر عالی ایران منصوب میشود، بنابر این تهدیداتی که از این رسانهها بیرون میآید تهدیدهای واقعی هستند.»
گزارشگر این کانال تلویزیونی کرهای در ادامه با اشاره به اینکه روزانه ۲۰ تا ۳۰ کشتی تجاری کرهای از تنگه هرمز عبور میکنند و اگر تهدید ایران تشدید شود تجارت کره با غرب آسیا تحت تاثیر قرار خواهد گرفت، درباره چرایی اینگونه تهدیدات از سوی ایران تصریح کرد: «این تهدیدات به دلیل درآمد حاصل از صادرات نفت ایران است که در کره مسدود شده. پولی که ایران باید از فروش نفت خام به کره دریافت کند همچنان در بانکهای ما مانده که به دلیل تحریمهای آمریکا علیه ایران این پول به حساب ایران واریز نشده و همچنان مسدود است. مقدار آن ۷ میلیارد دلار است یعنی بیش از ۸ تریلیون یوان پول کره و این حرکت به منظور ایجاد فشار برای بازگرداندن این پولها صورت میگیرد.»
وی همچنین میافزاید: « ایران به دلیل تحریمهای اقتصادی طولانیمدت با مشکلات اقتصادی مواجه شده با این وجود تصمیم ایالات متحده که این تحریمها را اعمال کرده بازگرداندن پول و عمل به آن را دشوار کرده است، ایران نیز به خوبی از این موضوع آگاه است بنابراین به نظر میرسد اقدام به تهدید کشتیهای کرهای در واقع، تهدیدی علیه آمریکا نیز هست، به همین خاطر زمان انجام تلاش دیپلماتیک ایالات متحده فرا رسیده. در همین رابطه معاون اول وزیر امور خارجه کره با نماینده ویژه آمریکا در امور ایران تماس تلفنی داشته و درخصوص مشکلات رفع نشده بین کره و ایران به تبادلنظر پرداخته است. کارشناسان تاکید دارند که موضوع ایران باید در اجلاس سران کره و آمریکا در ماه آینده در دستور کار قرار گیرد و وضعیت به طور کامل ابلاغ شود.»
گفتنی است حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان 27 فروردین ماه در یادداشتی با عنوان «تحریم را از کره آغاز کنیم» نوشته بود: «تنگه هرمز، دومین تنگه پر ترافیک دنیاست که روزانه نزدیک به 18 میلیون بشکه نفت که معادل 42 درصد نفتخام حمل شده جهان توسط نفتکشهاست از آن عبور میکند. جمهوری اسلامی ایران با استناد به کنوانسیونهای 1958 ژنو و 1982 جامائیکا که موضوع آن «نظام حقوقی آبراههای بینالمللی و حق عبور کشتیهاست» حق دارد و میتواند در صورتی که منافع ملی خود را در مخاطره ببیند، تنگه هرمز را به روی تمامی کشتیهای نفتکش و حتی کشتیهای حامل کالای تجاری و تسلیحاتی ببندد و دلیلی ندارد که کشورهای متخاصم از تنگهای که در آبهای سرزمینی کشورمان قرار دارد اجازه عبور داشته باشند. چرا باید کشورهایی که تحریمهای آمریکا علیه ایران را عملیاتی و اجرا میکنند، از عواقب این اقدام غیرقانونی و پلشت خود در امان باشند؟! مثلاً چرا باید کشوری مانند کره جنوبی ۷ میلیارد دلار دارایی ایران را مسدود کرده و از پرداخت آن تنها به این علت که آمریکا موافق نیست، خودداری کند؟! این کار کره جنوبی با راهزنی دریایی چه فرقی دارد؟! و در حالی که ایران اسلامی از اهرمهای قدرتمندی برای مقابله برخوردار است، چرا باید به این زورگوییها تن بدهیم؟!»
⭕️ بالاخره علی تنها نماند یا بماند؟!
۱.این نظام را نه اصلاحطلب، نه اصولگرا، نه برانداز، نه منافق، نه برخی مسئولین جاهل، نه امپراتوری رسانهای دنیا، نه ادوات نظامی فوق پیشرفته دنیا و... نمیتوانند براندازی کنند!
استراتژیستهای دشمن هدفشان تنها تفرقه در حلقه دور ولایت فقیه است کسانی که خود را انقلابی خطاب میکنند...
۲. همان ها که میگویند "ما اهل کوفه نیستیم علی تنها بماند" اما برخی از اینان اخیرا با دشمن همصدا شدند و به جای نقد دولت به تخریب متوسل شدند!
این خطرناک ترین کار است که مردم از جانب انقلابیون وفادار میتوانند انتظار داشته باشند...
۳. کاش در لفظ ولایتمدار نبودیم و کمی عمیقتر تفکّر رهبر انقلاب رو بررسی کنیم!
همه شاهد خیانت های شبانهروزی دولت روحانی بودیم، اما رهبر انقلاب از رای مردم دفاع کردن و تاکید داشتن تا آخرین روز رییس جمهور باید بماند...
۴. اما این دولت تازه وارد اولین دولتیاست که بعد از حداقل ۳ دوره ۸ ساله لیبرالها بر سر کار آماده است، این دولت از همه جهت در حال تخریب است و اگر از جانب انقلابیون هم تخریب شود واویلا!
نقد سازنده و راهکار، مفید است برای دولتها، امّا تخریب کردن دولت به خصوص شخص رییس جمهور خطاست.
۵. همه شاهد این هستیم که برخی احادیث ظهور امام زمان(عج) در حال تایید است ما تا ظهور و اجرای عدالت جهانی، فاصله اندکی داریم!
نشود روزی مانند توابین غُصّه عاشورا را بخوریم و ظهور امام و صاحبمون رو صدها سال به تاخیر بندازیم...
کوفی نشویم تا علی تنها بماند با لشگر معاویهصفتان!
۶. نذاریم دشمن تا حلقه ولایت نفوذ کند، تا برای همیشه فاتحه انقلاب را بخواند و بر قبرش برقصد، نذاریم هیئت امام حسین و مسیر اربعین خاموش شود
نذاریم مستضعفین جهان که چشم امیدشان به ابرقدرتی ماست نا امید شوند!
آینده پس از جمهوری اسلامی چیزی جز تجزیهی ایران و خون و خونریزی نیست...
۷. کتاب صعود چهل ساله رو خوب مطالعه کنیم، دستاوردهای جمهوری اسلامی به وفور در آنجا نوشته شده
هم نکات مثبت را برای مردم تبیین کنیم و هم به دولتها و مسئولین رو نقد کنیم و راهکار بدیم...
ما میتوانیم در اقتصاد و فرهنگ رشد کنیم به شرط اینکه همه بیایم پای کار این نظام!
۸. احساس کنیم هنوز ماجرای کربلا شروع نشده، ما کوفی میمانیم تا یزیدیان امام حسين را ذبح کنند؟ پاشو ای تو که سال ها آرزوی سربازی امامزمان را داشتی، اینک نوبت توست که معادلات دنیا را به سمت اقتدار امام زمانت عوض کنی!
۹.فقط کافیست کمی از استراحتت کم کنی و از نَفست بگذری تا جام شهادت و عاقبت بخیری در دامن امام زمانت بنوشی؛ رفیق من پاشو، امام زمانت چشم امیدش به رفتار ماست؛ نگاه امامت را زمین ننداز...
#نشر_دهید
✍️ امین سرمدی
🆘 @Roshangari_ir
___________
✍️ سوپر گروه روشنگری:
eitaa.com/joinchat/1696989196Cab8f107da5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ولادت امام علی (ع) در کنار بتها فضیلت نیست
💥 وهابی: تولد امام علی (علیهالسلام) در کعبه و در کنار بتها فضیلت نیست.
عالم اهل سنت: از این وهابی سؤال می شود که چرا پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) دور همین کعبه طواف می کرد و کعبه را قبل از فتح مکه و شکستن بتها، تعظیم و تقدیس می کرد؟
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://www.adyannet.com/fa/news/37881
📎 #فرق_ادیان_مذاهب
📎 #وهابیت
📎 #اهل_سنت
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
🔴رئیس جمهور امشب در یک گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم سخن خواهد گفت
🔹رئیس جمهور برای پنجمین بار ، امشب از طریق خبر ۲۱ شبکه اول سیما، با مردم سخن میگوید.
🔹سید ابراهیم رئیسی در این گفتگوی زنده تلویزیونی، درباره مهمترین مسائل روز کشور از جمله ابعاد و نحوه اجرای طرح اصلاح نظام پرداخت یارانه کالاهای اساسی سخن خواهد گفت.
🔴به پویش #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
🔺 قدیمیترین عکس از لحظه تخریب بقیع به دست وهابیها
🆔 کانال اسرار تاریخ
🔴به پویش #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: سه شنبه - ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱
میلادی: Tuesday - 10 May 2022
قمری: الثلاثاء، 8 شوال 1443
🌹 امروز متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت امام علی بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت امام محمد بن علی عليهماالسّلام
🔸رئيس مكتب شيعه حضرت امام جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹سالروز تخریب قبور ائمه علیهم السلام در بقیع، 1343ه-ق
📆 روزشمار:
▪️7 روز تا شهادت حضرت حمزه و وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیهما السلام
▪️17 روز تا شهادت حضرت امام صادق علیه السلام
▪️23 روز تا ولادت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و آغاز دهه کرامت
▪️33 روز تا ولادت حضرت امام رضا علیه السلام
▪️52 روز تا شهادت حضرت امام جواد علیه السلام
✅ با ما همراه شوید..
🔗 ایتا: eitaa.com/taqvim_shia
🔗 سروش: sapp.ir/taqvim_shia
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🕌مسجد فاطمه زهرا سلام الله علیها:
@masjedefatemehzahra
زلال معرفت: 26. آموزههای دعای 26 صحیفه سجادیه
موضوع اصلی دعای بیست و ششم، دعا براى همسایگان و دوستان است. امام سجاد(ع) در اين دعا، حقوق همسايگان و دوستان و نوع برخورد با آنان را بیان میکند و به رابطه فرد و اجتماع نیز اشاره دارد. آموزههای این دعا به شرح ذیل است:
1. درخواست یاری از خدا برای رعایت حق همسایگان؛
2. دعا برای همسایگانی که عارف به حق اهل بیتند.
3. برپا داشتن سنتهای الهی؛
4. فراگیری رفتارهای نیکو؛
5. مددرساندن به ناتوانان و برآوردن نیاز آنها؛
6. عیادت از بیماران و به پیشواز مسافران خویش رفتن؛
7. پنهان کردن رازهای دیگران؛
8. یاری ستمدیدگان؛
9. دریغ نکردن از بخشش به دیگران؛
10. نیکی به همسایگان و دوستان در قبال بدکرداری آنها؛
11. رفتار از سر فروتنی با همسایگان؛
12. نیکبخت شدن همسایه به خاطر همسایه؛
13. هرچه برای خود میخواهیم برای همسایگان هم بخواهیم (و از ناروای آنان چشم بپوشیم).
🕌مسجد فاطمه زهرا سلام الله علیها:
@masjedefatemehzahra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📛 *شاید این روزها به گوشمان برسد کسانی بخاطر نان، آبروی وطنشان را فروخته و هشتک #ایران_گرسنه زدهاند؟!!*
*❌ اما تمام دنیا بدانند....☝️*
👈 اینجا سرزمین مردان غیرتمندی است که روزی با شکم گرسنه از جان و مالشان گذشتند تا درمقابل تجاوز کل عالم به سرزمینشان بایستند👌
*🔹 کسانی که نان خشک خوردند اما شرفشان را نفروختند☝️*
*و دشمن بداند.....*
امروز هم در این سرزمین کم نیستند چنین شرافتمندانی که پایش بیفتد میدانند چطور به مقابله بیایند💪
*ما از نسل سلیمانیها هستیم🌹*
*ما ملت امام حسینیم 🌹*
*ما ملت شهادتیم🌹*
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 چگونه هر کدام از ما میتوانیم در کشور اشتغالزایی کنیم؟
راهکاری برای ایجاد صدها هزار شغل
👤 برشی از سخنرانی حجت الاسلام راجی
🌍 eitaa.com/shakhes3 ایتا
🌍splus.ir/shakhes.1 سروش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توصیه های مهم حضرت آقا امام خامنه ای حفظه الله تعالی
اللهم احفظ قائدنا الخامنه ای
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چینیها میخواستند ۵۰ میلیارد یورو برای ساخت و تعمیر سیستم ریلی کشور فاینانس کنند، در ازایش نفت بدهیم، آخوندی اجازه نداد
👤 علاءالدین بروجردی، سفیر اسبق ایران در چین: شش ماه قبل از انتخاب ترامپ، چینیها برای سرمایهگذاری به ایران آمدند ولی دولت روحانی آنها را دست خالی بازگرداند./ چینیها بخاطر ما ۱۵ درصد پیش پرداخت را هم حذف کردند اما آخوندی اجازه عقد قرارداد فاینانس را نداد/ آخوندی ۲۰ روز هیئت عالی رتبه چینی را معطل کرد تا اینکه آنها در آخر خسته شدند و به چین برگشتند.
🌍 #انتشار_حداکثری_با_شما
✍ دیـــــــده بــــــان
🆔 @sayyas
🔴همه کمک کنند...
🔺همه کمک کنند یعنی ...
🔹کار بزرگ دولت و اهدافش را بفهمیم و با زبان ساده برای مردم تبیین کنیم. تکرار این موضوع در جامعه آرامشآفرین است.
🔹اگر امیدآفرینی بلد نیستیم، سکوت کنیم. سیاه نماییهای ما ولو از سرِ درد، هم امکان همراهی جامعه را میگیرد؛ هم عزم محکم و خیز بلند دولت را صرف اقدامات پوپولیستی برای تأمین رضایت موقت جامعه میکند.
🔹نقدهایمان منصفانه و همراه با پیشنهاد باشد نه هوایی و به قصد مخالف خوانی. زیاد این روزها نقدهای تندی دیدم که نویسندهاش مجبور شده چندبار پشتبندش منظور خود را توضیح دهد!
🔹برچسب زنی ممنوع (عدهای بدون اطلاع دقیق، ایسمهای مختلف را روی طرح دولت میچسبانند؛ بدون اینکه منشأ تئوریکی که از آن اسم میبرند، کوچکترین شباهتی به اتفاقات این روزها داشته باشد)
🔹دلسوزان انقلاب صبوری کنند. همدلی با مردم به معنای تکرار حرفهایی نیست که دیگران با قصد تضعیف روحیه در دهانشان گذاشتهاند. یعنی بیان واقعیات اقدامات دولت، تبیین اورژانسی بودن این جراحی بزرگ در شرایط فعلی، تقویت امید، پاسخ به شایعات و اتهامات بیاساسی که به قصد شکستن استقامت مردم منتشر میشود، تشویق به پیگیری توضیحات مسئولان دولت که یک هفته است بیست و چهار ساعته در شبکههای مختلف رسانه ملی در حال توضیح به مردمند...
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 مخالفان آقای خامنهای و جمهوری اسلامی درباره ایشون چه نظری دارند؟
🌍 eitaa.com/shakhes3 ایتا
🌍splus.ir/shakhes.1 سروش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 #جهت_یادآوری
❌🎥 رفتار وقیحانه دولت روحانی بعد از امضای #برجام با دانشمندان هستهای
● وقتی اجازه ندادند دانشمندان هستهای حتی از در سایت وارد شوند!
🚫 بخشی از مستند #جانور_گرسنه که توسط دولت روحانی توقیف شده بود!!
🌍 #انتشار_حداکثری_با_شما
✍ دیـــــــده بــــــان
🆔 @sayyas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استعفا و درنظر نگرفتن امنیت ملی بخاطر یک عکس!
چه شهیدان وطنی که هنوز گمنامند...
💬 #amerane_maarof
🌍 eitaa.com/shakhes3 ایتا
🌍splus.ir/shakhes.1 سروش
💠 تاریخ ساخت زیارتگاه بر قبر بزرگان دینی، و نظر پیشوایان اهل سنّت
🔹 اولین گنبدی که بر روی قبور أئمه بقیع ساخته شد توسط خلفای عباسی بود. در سال ١٣٢ق که مصادف بود با دوران امامت امام جعفر صادق (علیه السلام) دولت اموی سقوط کرد و اولین خلیفه عباسی ابوالعباس سفاح به هدف ایجاد جایگاه معنوی برای عباسیان در بین مردم و افتخار نمودن به جدّشان عباس بن عبدالمطلب بعنوان عموی پیامبر، مزاری بر قبر جدشان عباس ساخت و در بستر حرم گنبدی بر پا کرد که شامل چهار قبر مجاورش که منتسب به پیامبر بودند و نمیشد مقام و منزلتشان را نادیده گرفت نیز میشد؛ یکی قبر فاطمه بنت أسد مادر امیرالمؤمنین و همسر ابوطالب که پیامبر در خانهی او بزرگ شده بود، و سه قبر دیگر که از اهل بیت پیامبر بودند: امام حسن مجتبی، امام سجاد و امام باقر (علیهم السلام).
🔸 و بعد که امام صادق (علیه السلام) در سال ١٤٨ق توسط خلیفه دوم عباسی منصور دوانیقی به شهادت رسید مانع از این نشدند که پیکر ایشان در کنار پیکر پدرانش خاکسپاری شود.
و بدین ترتیب آن گنبد و بارگاه مشتمل شد بر این چهار امام معصوم و مادرشان فاطمه بنت أسد، و عمویشان عباس بن عبدالمطلب.
🔹 مأمون عباسی نیز پس از مرگ پدرش هارون الرشید برایش گنبد ساخت.
🔸 این مراقد و گنبدها نه از سوی أئمه اهل بیت (علیهم السلام) و نه از سوی هیچ یک از فقهای اهل سنت از جمله چهار امام معروفشان ابوحنیفه(١٥٠ق)، مالکی(١٧٩ق)، شافعی(٢٠٤ق) و حنبلی(٢٤١ق) بعنوان بدعت و مظاهر شرک خوانده نشد و هیچکدام هیچ اعتراضی نداشتند.
🔹 نخستین کسی که مدعی شد ساختن مسجد و زیارتگاه بر قبور، از مظاهر شرک است و بدعت است و حرام، ابن تیمیه (٧٢٨ق) است و پس از او شاگردش ابن قیّم جوزیة (٧٥١ق) و سپس محمد بن عبدالوهاب (١٢٠٦ق).
حال آنکه اینها و پیروانشان در احکام شرعی تابع فقه حنبلیاند و بعنوان احیاگران مذهب حنبلی شناخته میشوند نه آنکه خود مدعی فقه جدیدی باشند.
🔸 جالب اینجاست که این افراد با ادعای اجتهاد در محدوده فقه حنبلی، مخالفان برداشت خود را مُشرک و اهل بدعت میخوانند در صورتی که نه تنها اثبات بلکه حتی نتوانستهاند ادعا کنند که خود احمد بن حنبل چنین اظهار نظری داشته و در سیره عملی یا در یکی از کتابهایش بنای مرقد و مزار را بدعت شمرده باشد.
🔹 و گفتنی است که قبر خود احمد بن حنبل، واقع در بغداد، مزار و حتی گنبد دارد و علمای حنبلی در شبهای جمعه به زیارت قبر او میرفتند. و در کتب تراجم اهل سنت که زندگی احمد بن حنبل در آن تشریح شده است آمده که علمای پس از حنبل به کثرت به زیارت او میرفتند.
🔸 پیداست که وهابیهایی که بارگاه مقدس اهل بیت (علیهم السلام) را از مدینه گرفته تا سامراء هدف قرار دادهاند هنوز دستشان به قبر امامشان حنبل نرسیده تا آن را نيز بعنوان بدعت در دين ويران کنند.
🌐 منبع: به نقل از کانال استاد محمّدهادی یوسفی غروی