هدایت شده از پای درس امیرالمؤمنین علی علیه السلام
14.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⏱ پهلویهای کودتاچی
👈 مثبت صدثانیه درباره کودتاهایی که انگلیس و آمریکا بوسیله آن رضاخان و پسرش را بیش از ۵۸ سال بر ایران مسلط کردند.
✏️ رهبر انقلاب در دیدار مردم قم گفتند:
✏️ آن رژیمی که در بیستدوّم بهمن به دست مردم ایران ازاله شد و از این خاکِ پاک، از این کشورِ خدایی بیرون رانده شد، یک رژیم وابسته و کودتایی بود؛
✏️ یک عدّهای امروز نمیخواهند این را بعد از چهل سال باور کنند. آمریکاییها و دُوروبَریهای آمریکاییها و وابستگان به آمریکاییها هم با سادهدلیِ تمام، با محاسبهی غلط، دارند دوباره توجیه میکنند چهرهی رژیمی را که ۴۵ سال قبل، با لگدِ مردم از این کشور رانده شده و بیرون افتاده شده است.
👈 #مثبت۱۰۰ثانیه عنوان بسته تصویری است که در صد ثانیه به کاوش در یک نکته مطرح شده از سوی رهبر انقلاب در جریان دیدارها و سخنرانیها میپردازد.
📥 سایت
💻 Farsi.Khamenei.ir
شرح حکمت:
پایه های کفر
تعمق (رفتن به دنبال اوهام به گمان کنجکاوى از اسرار) و ستیزه جویى (جدال و مراء) و انحراف از حق (به سبب هوا و هوس ها و تعصب ها) و دشمنى با حق (به سبب لجاجت)»;
امام در واقع موانع شناخت و عوامل انحراف از حق و حجاب هایى که در برابر فکر انسان قرار مى گیرد و مانع از مشاهده حقایق مى گردد را بیان فرموده، زیرا هر یک از عوامل چهارگانه بالا به تنهایى کافى است انسان را از معرفت حق باز دارد و در بیراهه ها سرگردان سازد تا چه رسد به این که چهار عامل جمع شود.
شرح حکمت:
موارد و مصادیق کفر
۱- «تعمق» جستجوگرى بیش از حد است
در روایات اسلامى آمده است که درباره ذات خدا فکر نکنید، بلکه در صفات و خلق او بیندیشید (زیرا ذات او نامتناهى از هر جهت است و فکر هیچ انسانى به کنه ذات او نمى رسد).
در حدیثى از امام باقر(علیه السلام) نقل شده که مى فرماید: ; درباره آفرینش خداوند سخن بگویید (و بیندیشید) و درباره ذات او سخن مگویید (و نیندیشید) زیرا بحث و گفت و گو در این باره چیزى جز بر حیرت انسان نمى افزاید».
چه بسیار افرادى که بر اثر این تفکر ممنوع در بیراهه گرفتار شده یا وجود خدا را انکار نموده اند و یا قائل به وحدت وجود (به معناى وحدت موجود) شده اند.
.
۲- منظور از تنازع در اینجا همان جدال و نزاع در مباحث مختلف است که هرگاه ادامه یابد و هر یک از دو طرف بخواهند سخن خود را به کرسى بنشانند و نسبت به دیگرى برترى جویى کنند تدریجاً حق در نظر آنها پنهان مى شود و خودخواهى ها و برترى جویى ها مانع مشاهده حق مى گردد
حال هرگاه این جداع و نزاع در مسائلى مربوط به خداشناسى و سایر عقاید دینى صورت گیرد، سبب مى شود که از راه راست منحرف گردد و گاه منجر به کفر گردد ...
شرح حکمت:
ازمصادیق ورود به کفر،(انحراف از حق و دشمنی مسیر حق)
مى دانیم هرگاه انسان از حق منحرف شود و در شهوات و هوا و هوس ها غوطه ور گردد تدریجا به بدى ها خو مى گیرد و بر اثر تمایلات باطنى، زشتى ها را زیبایى مى پندارد و بر اثر فاصله گرفتن از خوبى ها، خوبى ها در نظر او زشت و ناپسند مى شود و همان طور که امام(علیه السلام) فرموده در مستى گمراهى فرو مى رود و چنین کسى ممکن است حتى در بدیهى ترین امور مانند وجود خدا که آثارش در تمام پهنه آفرینش نمایان است شک و تردید به خود راه دهد و حتى او را منکر شود.
قرآن مجید مى فرماید: سپس سرانجام کسانى که اعمال بد مرتکب شدند به جایى رسید که آیات خدا را تکذیب کردند و آن را به سخریه گرفتند
یکى دیگر از موانع شناخت همان حجاب خطرناک لجاجت و دشمنى با حق است. این گونه افراد در پیمودن راه خداشناسى یا معرفت پیغمبر(صلى الله علیه وآله) و امام(علیه السلام) به کسى مى ماند که در سنگلاخ خطرناکى گرفتار شده و هرگز نمى تواند خود را به مقصد برساند. لجاجت به او اجازه نمى دهد که از پیش داورى هاى غلط و تعصب هاى بى جا دست بردارد».
به این ترتیب امام(علیه السلام)، کافران را گروهى محجوب از حق مى شمرد و حجاب آنها را عمدتا در چهار چیز خلاصه مى کند: تعمق و کنجکاوى ناصواب، ستیزه جویى با حق، انحراف به سبب هواپرستى و عناد و لجاج و تعصب.
شرح حکمت:
پایه های شک
در واقع کسانى که به حق نمى رسند و در کفر مى مانند و غوطهور مى شوند داراى این ضعف ها هستند.
منظور از «مراء» گفت و گو کردن در چیزى است که شک و تردید در آن وجود دارد و به جایى نمى رسد در حالى که «جدال» به معناى گفت و گو کردن توأم با برترى جویى بر طرف مقابل است.
منظور از «هول» ترس و وحشت از روشن شدن حقایق و تصمیم گیرى بر طبق آن است.
«تردد» اشاره به نوعى از وسواس است که به انسان اجازه نمى دهد حق را بشناسد و بر آن استوار بماند.
«استسلام» همان خودباختگى است که هر کس هر چه مى گوید، در برابر آن تسلیم مى شود و به همین دلیل نمى تواند حق را از میان آنها برگزیند و بر آن استوار بماند.
بدین ترتیب، امام(علیه السلام) سرچشمه هاى شک را در چهار چیز خلاصه مى فرماید: عادت کردن به بحث و گفت و گوهاى بى حاصل و آمیخته با لجاجت، ترس از جستجوگرى و تحقیق، وسواس و دودلى، و تسلیم شدن در برابر شبهات و در حالت انفعالى فرو رفتن
شرح حکمت:
مصادیق شک(جدال در گفتار،ترس از هرچیز)
« کسی که گفت و گوى بى حاصل را عادت خود قرار دهد
این عادت زشت و شوم مانع از رسیدن به علم و یقین است و در واقع، حجاب خطرناکى میان او و یقین ایجاد مى کند و بارها کسانى را از نویسندگان یا گویندگان که گرفتار این حالتند دیده ایم که عمر خود را به شک و تردید گذرانده اند.
درباره دومین صفت ذمیمه این گونه اشخاص مى فرماید: «آن کس که از حقایق پیش روى خود وحشت کند (و از تصمیم گیرى صحیح بپرهیزد) به قهقرا باز مى گردد»;
انسان محقق، مخصوصاً در مسائل اعتقادى و آنچه مربوط به مبدأ و معاد است باید حقایقى را که پیش روى او قرار دارد به رسمیت بشناند و بدون ترس و وحشت به جستجوگرى برخیزد تا حرکت به پیش را آغاز کند و اگر در این مورد کوتاهى کند عقب گرد خواهد کرد و آنچه را دارد نیز از دست مى دهد
شرح حکمت:
از مصادیق شک(دودلی و تردید ،تسلیم
حوادث روزگار)
امیرالمومنین علیه السلام,وسواس و دودلى بى جا را امرى شیطانى شمرده که صاحب آن را به نابودى مى کشاند و این معنا را نیز در افراد وسواسى آزموده ایم که گاه آنها تا آخر عمرشان نتوانسته اند درباره مسئله واضحى مثل خداپرستى تصمیم بگیرند و عقیده اى اختیار کنند.
آن گاه امام(علیه السلام) درباره چهارمین رذیله اخلاقى این گونه افراد مى فرماید: «کسى که در برابر عوامل هلاکت خویش در دنیا و آخرت تسلیم گردد (و به مبارزه بر ضد اسباب شک و شبهه بر نخیزد) در هر دو جهان هلاک خواهد شد»;
مى دانیم شیاطین جن و انس سعى دارند از طریق شبهه افکنى، افراد را در عقاید دینى خود به شک و تردید بکشانند. اگر انسان در مقابل آنها حالت تهاجم منطقى بگیرد بر آن شبهات غالب مى شود و عقاید حق را مى پذیرد; اما افراد ترسو و بزدل در حالت انفعالى قرار مى گیرند و همچون پر کاهى که در مقابل تندباد قرار گیرد هر روز به سویى کشیده مى شوند و نمى توانند عقیده حق را برگزینند.
شرح حکمت 281
🌺امام عليه السلام فرمود: تفكر و انديشه همچون ديدن با چشم نيست، چراكه گاه👁 چشم، به صاحبش دروغ ❎مى گويد؛ ولى عقل🧠 (سليم) به كسى كه از او راهنمايى بخواهد غشّ و خيانت نمى كند.
☘برخلاف آنچه علماى حسّى و تجربى مى پندارند هميشه حسّ و تجربه صحيح ترين اطلاعات را در اختيار انسان نمى گذارد؛ خطاهاى حسّ را بسيارى از دانشمندان جمع آورى كرده اند كه ليست بزرگى را تشكيل مى دهد...
🔹 آنها كه تمام اعتمادشان بر حس است نبايد فراموش كنند كه حس هميشه امور پراكنده اى را در اختيار انسان مى گذارد، اين🧠 عقل است كه از آنها يك قاعده كلى و علمى مى سازد كه در موارد مشابه قابل استدلال است، بنابراين هرگز نبايد به دليل اينكه عقل هم خطاپذير است آن را بى اعتبار دانست و تمام توجه خود را به حس معطوف داشت.
👍 كه تا عقل، پشتيبان حس نباشد هيچ مشكلى حل نمى شود و هيچ قانون علمى به وجود نمى آيد.
هدایت شده از پای درس امیرالمؤمنین علی علیه السلام
┄═❁✨❈[﷽]❈✨❁═
✋. *السّلام علیک یا امیرالمومنین*
فاضفنی یا مولای و اجرنی...
#چگونه_بامردم_بودن
(تکیه به توده مردم)
سلام خدا برمولا امیرالمومنین علی علیه السلام فرمود:
💠... ستون های استوار دین، و اجتماعات پرشور مسلمین و نیروهای ذخیره دفاعی، عموم مردم میباشند.
🔹پس به آنها گرایش داشته و اشتیاق تو به آنان باشد..
(«نهج البلاغه، نامه 53»)
✅کشاندن مردم به #صحنه مبارزه باید با #جهتدهی_دقیق و با #توان_بخشی_معرفتی باشد.
(امام خامنهای مد ظله العالی)
#یکشنبه_های_علوی🌴 ۱۹۱
🌷با تسلیت شهادت امام علی النقی علیه السلام
یکصد و نود و یکمین هفته نهجالبلاغه خوانی
📋.خواندن #خطبه160،(با موضوع :خدا شناسی،وصف امیدواری بخدا)
*ثواب این هفته نهج البلاغه خوانی تقدیم به*👇👇👇
امام جواد و امام علی النقی علیهما السلام ، شهدا و،شهیدان ,جبهه مقاومت (غزه ،یمن،لبنان...) همچنین شهید نواب 🌹🌷
*لطفاً ذکر صلوات و حمد و سوره تقدیم شود.*💐
#مرگ_برآمریکا_ومرگ_براسرائیل
#مرگ_برانگلیس
#طوفان_الاقصی #یمن_قهرمان
عضویت در کانال
#پای_درس_امیرالمومنین_علی_علیه_السلام👇
https://eitaa.com/nahjolbalaghekhani110arvane
📣📣مسابقه بزرگ کتابخوانی📣📣
🌷به مناسبت ولادت بانوی مهربانی ها، کوثر عالم، حضرت زهرا سلام الله علیها🌷
📚قدرت شکوه زن
🎁همراه با جوایز نقدی به برگزیدگان
کارت هدیه ۱۰۰ هزار تومانی
🗓زمان آزمون :دوشنبه۱۴۰۲/۱۰/۲۵
از ساعت ۱۲ ظهر تا ۱۲ شب فرصت دارید وارد لینک مسابقه شوید
https://survey.porsline.ir/s/LsKGqwo
🗂برای دریافت فایل pdf
📚کتاب قدرت و شکوه زن
به آیدی زیر پیام دهید.👇👇👇
@Javad7305
💠کانون فرهنگی هنری محمد رسول الله مسجد الزهرا سمنان
https://eitaa.com/kanon_rasol_allah
شرح حکمت 282
🌺امام عليه السلام فرمود: ميان شما و موعظه، پرده اى از غفلت (و غرور) وجود دارد (كه مانع تأثير آن است).
🔸اين غفلت ممكن است هنگام شنيدن مواعظ باشد كه انسان👂 گوش دل به واعظ نمى سپارد و در فكر مال و منال و شهوت خويش است
🔹 و يا اينكه همچون هارون موقتاً با شنيدن موعظه مردى الهى بيدار مى شود؛ اما به زودى حجاب غفلت بر دل او مى افتد و موعظه را به فراموشى مى سپارد.
👈 بسيارند كسانى كه در يك مجلس فاتحه كه براى دوست و يا يكى از بستگان نزديكشان برپا شده در فكر فرو مى روند و لحظاتى بيدار مى شوند، مخصوصاً اگر واعظ آگاهى در آنجا سخنرانى كند، اما هنگامى كه از آن مجلس پا بيرون گذاشتند همه چيز فراموش مى شود و به حال اول بازمى گردند.
☘سرچشمه اين غفلت ممكن است هوا و هوس هاى نفسانى و شهوت و زرق و برق دنيا و يا وسوسه هاى شيطانى 🧞♂جن و انس باشد.