سنگر مسجد
@masjid_sangar
#یادداشت_مخاطبین
📌مسجد تا اطلاع ثانوی تعطیل میباشد!
این اطلاعیه روی درب مسجد محلهمان، با ما حرف میزند.
در همسایگیِ پیشنماز این مسجد یک خطاط حرفهای سکونت دارد ولی او ترجیح میدهد که پشت یک تکه بنر با ماژیک و با این خط بنویسد که مسجد! تعطیل است.
جوانان و نوجوانان طرد شدهی این مسجد در پایگاه بسیج و هیئت، باانگیزه و پایکار هر روز کاری و خدمتی برای مردم محلهشان ارائه میکنند، از ضدعفونی کردن محله تا کتابرسانی به مردم و تهیه الکل ضدعفونی با قیمت مناسب برای مردم و کمک به افراد مُسِن محله در خرید و ضدعفونی منزلشان، تدارک اقلام مصرفی خانوادههای نیازمند، تدارک جشن مناسب برای اعیاد شعبانیه در شرایط کرونایی و... ولی او از بسیاری از این امور اطلاعی ندارد. او نهتنها یکبار به جوانان در حین انجام خدمت سرنزده بلکه وقتی درب منزل خودش را هم ضدعفونی کردهاند پایش را از چارچوب در بیرون نگذشته تا سلامی و خداقوتی بگوید.
.
پیشنماز و هیئتامنای نداشتهی این مسجد در روزهای عادی سال هیچ نسبتی با مردم و زندگی روزمرهی مردم محلهشان نداشتهاند و خواندن ۱۷ رکعت نماز و چند جمله سخنرانی سرد و کلیشهای را تمام تکلیف و وظیفهشان میدانند و حالا در این روزها که باید کنار مردم و مایهی آرامش و دلگرمیشان باشند و مسجد را قرارگاه محلی خدمترسانی به مردم و مبارزه با کرونا بدانند، با سادهترین حرکت که از مدیریت مرکز رسیدگی به امور مساجد ابلاغ شده خود را راحت کرده، دربها را بسته و در خانه نشستهاند.
.
من با این تصویر اشک میریزم
این مسجد کی فعال بوده که حالا تا اطلاع ثانوی تعطیل باشد؟! مسجدی که پیشنماز دارد ولی امام جماعت ندارد.
این مسجد و بسیاری از مساجد تعطیلاند تا وقتی از دید مرکز رسیدگی به امور [حساب] مساجد، این مسجد و پیشنمازش کاملا ایدهآل هستند.
یا رسول الله ما را ببخش که با میراث تو چه میکنیم.
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
📌باورتان می شد روزی حرم شود خیاط خانه؟
✍ #محسن_مهدیان
باطن زیارت همین است احساس محبت نزدیکی. تولید ماسک در حرم خدمت به خلق و دفاع از انقلاب و رضایت مولا و جلب محبت و عین زیارت است. این عکس نماد است و بسیار پر معنا. امروز نماز جماعت و نماز جمعه و هیأت و زیارت ظاهراً تعطیل است اما فوران معنویت و زیارت مقابل چشمان ماست. از ظواهر عبوردادن و به حقیقت رساندن تنها اثر ضرب شست خمینی است. اشاره آن بزرگی که فرمود جمهوری اسلامی حرم است نیز اینجاست.
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
📌کارکردها را محدود نکنیم!
✍️ #دکتر_میثم_لطیفی
دوخت ماسک برای نیاز مردم و برآوردن دست نیاز به درگاه اهل بیت علیهم السلام در حرم احمدبن موسی علیهم السلام (شاهچراغ شیراز).
می توان مساجد و اماکن متبرکه را باز نگاه داشت به شرط آنکه کارکردهایشان را محدود نکنیم و به فراموشی نسپاریم.
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
📌جشن نیمه شعبان در مجتمعهای مسکونی
👌 #کار_خوب مسجد و پایگاه بسیج امام محمد تقی علیهالسلام (محله کوهسنگی مشهد) که با رضایت و هماهنگی اهالی مجتمع، رعایت نکات بهداشتی و دور از اجتماع، برای مجتمعهای مسکونی جشن نیمه شعبان جذاب برگزار میکنند.
پ ن: هماهنگی با شماره ٠٩١۵۶١۴۴٨٧٣
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
💬آیتالله علمالهدی در دیدار با کارکنان مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان:
▪️آبادانی مسجد در گرو عملکرد شما عزیزان است.
▫️آثار فعالیت شما در خانههای خدا ظهور پیدا میکند و کانون فعالیتهای ارزشمند و قیمتی شده است.
▪️مسجد متعلق به مردم است و اداره آن نیز بهدست مردم انجام میشود.
▫️منطقهبندی که در دوره آقای وفایی شکل گرفت، کار بسیار خوبی است که میتواند در فعالیت مساجد، سازماندهی ایجاد کند.
▪️آقای مهدوی ارفع فرد نخبه و با تجربهای در مدیریت هستند که حضورشان در امور مساجد، استفاده از ظرفیت و توانمندی ایشان است.
▫️اگر مردم خواستند در جایی نقش داشته باشند، نقش نظردهی و شرکت در تصمیمگیری دارند.
🔰 در پایان این دیدار، حجتالاسلام مجتبی مهدوی ارفع بهعنوان مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان معرفی و از زحمات حجتالاسلام وفایی تقدیر شد.
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
📌در ایام تعطیلی مساجد، مشتری مسجد شده بودند!
✍ #عبدالحمید_بیات
بچههای بسیج محلهمان برای کمک به مردم در مبارزه با کرونا دست به دست هم دادند تا کاری بکنند. اغلب دانش آموز بودند و جز پول توجیبیهای اندکشان چیزی نداشتند. هر کدام به نحوی مبلغی پول جور کردند: یکی از مادرش قرض گرفت، دیگری از برادرش، آن یکی از خالهاش و همین طور اندک اندک پولی جمع شد. فرمول ساختن مواد ضدعفونی کننده با سرکه و نمک و... را از سامانه ۴٠٣٠ پرسیدند و کار شروع شد. خرید بطری برای توزیع مواد ساخته شده هم در یک پروسه خندهدار به صورت روزانه صورت میگرفت. دستور قرنطینه اصناف صادر شده بود و باید با مغازهدار هماهنگ میشد تا دزدکی به مغازه آمده و در حد وسع اندک بچههای مسجد، تعدادی بطری بدهد و دوباره فردا روز از نو، روزی از نو!
اهالی محله هر روز برای تحویل گرفتن مواد ضدعفونی کننده به «موکب سلامت» مراجعه میکردند، آنان که هرگز مسجد نمیآمدند حالا در ایام تعطیلی مساجد، مشتری مسجد شده بودند! کسانیکه از بسیج و هیاتمان خیلی خوششان نمیآمد، حالا میآمدند و بانی خیر میشدند و مبلغی برای رونق کار هدیه میدادند. بعضی از هممحلیهامان تولیدی ماسک زده بودند و ما خبر نداشتیم. خودشان هر روز تعدادی ماسک هدیه میآوردند، برخی دیگر هم به آنها مبلغی داده بودند و تولیدیها برایمان ماسک میآوردند و البته بانی خیر گمنام بود...
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
حکومت امام زمان مسجدمحور است:
محل ظهور: مسجدالحرام
محل حکومت: مسجد کوفه
محل بیتالمال مسلمین: مسجد سهله
محل حکومت والیان: مساجد
عامران مساجد، زمینهسازان ظهور امام زمان هستند. پس هان دلسوختگان غیبت کبری، مساجد را دریابید
🌺 ولادت حضرت بقیة الله(عج) بر همه منتظران مبارک باد.
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
📌نصب جا پرچمی؛ کاری نو و ماندگار
👌 #کار_خوب مسجد امام حسین پایگاه بسیج رسالت(محله شهید هنرور مشهد) که با نصب جا پرچمی در کوچه و خیابان محلهشان کاری نو و ماندگار انجام دادهاند تا علاوه بر ولادت امام زمان در زنده نگه داشتن دیگر شعائر دینی و ملی هم قدمی برداشته باشند. مرحله بعدیشان جلوی درب منازل است.
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
اگر بگویند مساجد را تعطیل کنيد زود انجام میدهیم! اما...
✍ #حجت_الاسلام_احمد_پناهیان
برخی حزباللهیهای ما عافیت طلب هستند. فقط میگویند دستور آقا این است که در خانه بنشینید. همین را فقط میشنوند. اما صحبت آقا در مورد گروههای مختلف جهادی فعال در مبارزه با ویروس استکباری کرونا را نمیشنوند که گفتند اینها باعث قدرت و برکت کشور هستند.
در برخی استانها، کشتههای کرونا را بدون غسل دفن میکنند؛ به داد اموات مسلمان برسید. جهاد ضدعفونی معابر، جهاد غسل و تدفین اموات و خدمت به بیماران در بیمارستانها باید ادامه پیدا کند.
اگر بگویند مساجد و هیئتها را تعطیل کنید زود انجام میدهیم؛ اما اگر صحبت از کار و جهاد شد، از برخی مدعیان ولایتمداری خبری نیست!
امام کاظم علیهالسلام، کشته راحت طلبی و عافیت طلبی شیعیان شد.
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
May 11
#ویژه_فعالین_مسجدی
کانال تخصصی مسجد (معرفی مساجد موفق، چالشیترین مسائل، مهمترین تحلیلها، مهمترین اخبار و...)
✅ در #سنگر_مسجد همسنگر شوید👇
▪️تلگرام: t.me/masjid_sangar
▪️اینستاگرام: instagram.com/masjid_sangar
▪️ایتا: Eitaa.ir/masjid_sangar
▪️بله: Ble.im/masjid_sangar
📌 به جای مسجد، نمازخانه الفاروق خوانده میشود!
✍ #دکتر_سعید_شعرباف
تبریک به حجةالاسلام مهدوی ارفع، مدیر جوان و تازه منصوب مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان و تقاضا برای رسیدگی با اولویت به وضعیت مبهم #مسجد_الفاروق منطقه اسماعیل آباد مشهد.
روستای اسماعیل آباد، یکی از مناطق بهشدت محروم مشهد در طول دو دهه گذشته بوده، که بهدلیل فاصله بسیار نزدیکش با بازارهای سپاد و مجموعههای تجاری تفریحی الماس شرق، همواره نمادی واضح از نابرابریهای توسعه سرمایه محور در شهر مشهد به شمار میرفته و بههمین دلیل تمرکز جامعه دانشگاهی و نخبگانی بر مشکلات آن نسبتا بیشتر از سایر نقاط حاشیه شهر مشهد بوده است.
یکی از نکات جالب این محدوده وجود جمعیت قابل توجه اهل سنت در این منطقه و نیز #مسجد_جامع_الفاروق بهعنوان یکی از مهمترین محلهای تجمع و برگزاری نماز اهل سنت در مشهد بوده است که بهنحوی حساسیتها روی این منطقه را بیشتر کرده است.
در حاشیه بررسی طرحهای تفصیلی شهر مشهد، مشغول بررسی پیشنهادات مشاور طاش در حوزه شمال شرقی شهر بودم که به طور اتفاقی به طرح تفصیلی منطقه اسماعیل آباد برخورد کردم که این مشاور با همکاری شرکت سرمایهگذاری نوید آن را تهیه و در سال نود وشش آن را به تصویب رسانده بود.
این طرح نکات قابل تأمل زیاد داشت اما یکی از نکات جالبش، تأکید بر کاربری مذهبی برخی زمینهای منطقه با تأکید بر نام مسجد، حسینیه و فاطمیه داشت! که در نوع خود در سابقه طرحهای تفصیلی کمنظیر است. جالب اینجاست که کاربری فوقالذکر در طرح جدید، دقیقاً منطبق بر همان مکان قبلی مسجد الفاروق اهل سنت است! و جالبتر آنکه طبق آخرین اطلاعات بنده، مسجد الفاروق، در نامهنگاریهای رسمی شهرداری به جای مسجد، نمازخانه الفاروق خوانده میشود!
امیدوارم که مشاور تهیهکننده طرح و نهادهای مصوب کننده آن، قصدشان از این موضوع غیرقانونی جلوه دادن یکی از مهمترین مساجد تجمع اهل سنت در مشهد نباشد. امیدوارم تصمیمگیران این موضوع، با استفاده از فرصتی که این طرح در اختیار آنها قرار میدهد مکان تعبیه شده در طرح تفصیلی جدید را به همراه مجموعه درمانی و آموزشی و مسجد مجاور به آن را در به منظور توسعه و تکمیل در اختیار افراد معتمد و مولویهای انقلابی جامعه اهل سنت مشهد قرار دهند، و به هزاران نمازگذار اهل سنتی که در طول دهههای گذشته در این مکان، نماز گذاردهاند رسمیت قانونی دهند.
پ.ن: به حجةالاسلام مهدوی ارفع، روحانی جوان و تلاشگر که چند روز است به مدیریت مرکز رسیدگی به امور مساجد منصوب شدهاند تبریک میگویم و امیدوارم بررسی این قبیل موارد حساس را ذیل نگاه وحدت گرای رهبر معظم انقلاب در اولویت قرار دهند.
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕌 مسلمانان اسپانیا که در قرنطینه به سر میبرند، در زمان اذان روی پشت بام خانههای خود اذان میگویند. این اتفاق تا جایی پیش رفت که پس از ۵۰۰ سال، گلدسته های مسجد الباظین در گرانادا اذان پخش کرد.
🔺 #اریک_آبیدال، بازیکن سابق و مدیر فنی فعلی بارسلونا اذان مهدی یراحی را در اینستاگرام خود منتشر کرد و در این خصوص نوشت:
۵۰۰ سال است که صدای اذان در کشور اسپانیا ممنوع است. اما از شب گذشته دوباره این صدای زیبا بازگشت، اذان زیباست و حس زیبایی دارد. سبحان الله. الله اکبر.
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
📌کرونا و پیچ تاریخی برای ظهور تمدنی دیگر
✍ #محمد_جبارپور
تحلیل پیامدهای کرونا مسئله بسیار مهمی است که میبایست مورد توجه جدی قرار گیرد. این ویروس در حال شکلدهی و زمینهسازی دو جریان تمدنی است. جریان نخست با ایجاد فاصله اجتماعی و احاله به فضای مجازی در حال شکلدهی صورت تمدنی جدیدی برای غرب است؛ صورت تمدنی که حتی ارتباط اعضاء یک خانواده و تمام مناسبات اجتماعی آن جامعه نیز از طریق فضای مجازی برقرار میشود!
باید دقت کرد که موضوع مجازی شدن عالم کوچک انگاشته نشود. این مسأله کاملا ظرفیت ایجاد یک صورت تمدنی جذاب را برای کاروان تمدن غرب دارد. اگر فهم درستی از این حرکت شکل نگیرد احتمال دارد اقدامهای ما ناخودگاه باعث گسترش و توسعه این صورت تمدنی شود.
از سوی دیگر زمینه برای شکلگیری جریان دومی نیز وجود دارد. جریانی که با توجه به امور غیبی عالم میخواهد پاسخ نیازهای دنیای او را حل کند. دعا و نیایشهای عمومی مردم جهان برای درمان این بیماری نشانهای برای این بیداری همگانی است. اگر انقلاب اسلامی بتواند از این فرصت زمینهای در کنار ناکارآمدی تمدن غرب در پاسخ به عدم شیوع و درمان بیماری کرونا استفاده مناسب کند، قطعاً میتواند ریل تمدنسازی دینی را با سرعت بیشتری به پیش برد.
توجه به سیره و روش حکیمانه مقام معظم رهبری خود چراغ راهی برای چگونگی این حرکت تمدنسازانه است. ایشان در توصیه برای کسانی که توفیق حضور در اعتکاف را ندارند، اعتکاف مجازی را پیشنهاد نمیدهند بلکه نماز جعفر طیار را پیشنهاد میدهند. یا در توصیه دیگر قرائت دعای هفتم صحیفه سجادیه را پیشنهاد میدهند. یا توصیه به خلوت کردن در ماه مبارک رمضان و... این نوع توصیهها و فرامین در حقیقت بیانگر نوعی استفاده آلی از رسانه و فضای مجازی است نه استفاده اصالی.
تمدن غرب در دوره رنسانس با وعده ایجاد بهشت زمینی، دین را از حوزههای اجتماعی و فردی به کناره راند. این تمدن با سخره گرفتن تمدنهای قبلی که قدرت درمان بیماریهای فراگیری چون وبا و طاعون را نداشت، وعده نظام سلامتی را داد که علاوه بر پاسخ به بیماریهای فراگیر قدرت ایجاد طول عمر طولانی و شاید جاودانه را دارد! اکنون با گذشت بیش از ۵ قرن از عمر این تمدن جا دارد تأملی در میزان موفقیت و دستیابی به آرمانهای وعده داده شدهاش داشت.
امروزه با پیدایش بیمارهای فراگیری چون ایدز، سارس، کرونا و... نشان داد سبک زندگی مدرن خود عامل ایجاد برخی بیماریها است که متأسفانه نظام سلامت و درمانی مدرن نیز قدرت عدم شیوع و فراگیری آن را ندارد.
نکته دیگر آنکه لیبرال دموکراسی غرب با نگاه اومانیستی خود به انسان و سکولاریستی خود به جهان علاوه بر اینکه خود عامل طبیعی بروز چنین حوادثی است، در زمان بروز این اتفاقات نیز رفتار و مدیریت غیرانسانی دارد که مثالهای متعدد آن در این جریان هر روزه از رسانهها شنیده می شود: عدم پذیرش افراد بالای ٨٠ سال، عدم پذیریش بیماران مبتلا به سندروم دان، فلج مغزی و اوتیسمی، سرقت ماسکها و تجهیزات پزشکی و...
اکنون جهان آماده و پذیرای شنیدن ایده جدیدی برای عالم است. ایدهای که نهتنها خود عامل بروز بیماری و مشکلات نیست بلکه اگر هم به دلایلی ابتلائی رخ داد مدیریت آن انسانی و ایثارگرایانه است؛ مانند ایثار و فداکارهای دفاع مقدس. ایدهای که ایمان به غیب و توجه به دیگر لایههای وجود انسان و هستی محور آن باشد. ایدهای که با ظهور انقلاب اسلامی تولد دوبارهای در لایه اجتماعی عالم پیدا کرد و توانست در عرصه نظامی و سیاست منطقهای و بینالمللی و علم مدرن جزو نقشآفرینان اصلی جهان معاصر باشد اما این ایده هنوز نتوانست در حوزههای فرهنگی، اقتصادی و علمی ظهور نماید.
قوی شدن در این حوزهها جدیترین راهبرد برای نقشآفرینی در آینده جهان است. قوی شدن در این عرصهها یعنی رقم زدن دنیای دیگر برای بشر؛ که این دنیای جدید با انقلاب ۵٧ شروع به جوانه زدن کرد...
از جمله اساسیترین عرصههایی که برای قوی شدن باید توجه ویژه به آنها داشت:
حکمرانی مبتنی بر قرآن و سیره اهل بیت علیهم السلام، تحول بنیادین در حوزه علوم انسانی، سبک زندگی اسلامی، هویت و اندیشه دینی تمدنساز، اقتصادمقاومتی، رسانه و تصویرپردازی، فضای مجازی و حکمرانی مجازی، اصلاح اساسی در نهادهای رسمی تعلیم و تربیت شامل مهدهای کودک، مدارس و دانشگاهها، توجه به نهاد اصیل و اجتماعی مسجد و هیأت.
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
#رزمایش_همدلی باید مردمی باشد نه دولتی!
#رزمایش_همدلی باید از خانوادهها شروع شود نه از سازمانها!
#رزمایش_همدلی نباید محدود به احسان مالی باشد!
#رزمایش_همدلی باید مسجدمحور باشد و در محلهها سازماندهی شود!
وگرنه باید شاهد اتلاف و تبذیر و بیعدالتی باشیم!
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌 #پیشنهاد_دانلود
⏰ زمان: ١دقیقه و ٢ثانیه
😳زیر تیر و ترکش انگار داره تو مسجد نماز میخونه!
💬روایت نماز جماعت شهید حسین بادپا از زبان شهید مصطفی صدرزاده
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
هدایت شده از خبرگزاری فارس
جزئیات رزمایش مواسات در مساجد/ اجرای طرح «هرمسجد یک قربانی»
معاون مرکز رسیدگی به امور مساجد:
🔹مساجد از عید نیمه شعبان تا عید فطر سبد کالا برای نیازمندان محلات تأمین میکنند.
🔹در این پویش هر مسجد حداقل یک قربانی با کمکهای مردمی انجام خواهد داد تا در میان نیازمندان توزیع شود.
🔹در رزمایش مواسات بناست اصناف به نیازمندان و باربرهایی که امروز با مشکل مواجه شدهاند خدمترسانی کنند.
fna.ir/ewkplh
@Farsna
📋 نامه به مدیر جدید مرکز رسیدگی به امور مساجد استان خراسان
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام خدمت جناب آقای حجت الاسلام مهدوی ارفع مدیر جدید مرکز رسیدگی به امور مساجد استان خراسان
ضمن عرض خسته نباشید و خداقوت محضر شما، باتوجه به مسئولیت جدید شما تیم رسانهای سنگر مسجد بر خود وظیفه دانست در فضای مجازی نظرخواهی از مردم انجام بدهد مبنی بر اینکه اگر نقش مشاور شما را داشتند چه پیشنهاداتی به حضرتعالی میدادند. این پیشنهادات بهصورت چکیده تقدیم جنابعالی میشود. در ابتدا بهخاطر ادبیات خودمانی و صمیمی که از حالت رسمی بهدور است عذرخواهی کنیم. بهخاطر ملاحظه در امانتداری به همان صورت با کمترین شکل تغییرات بیان کردیم. البته مطالب داخل پرانیز نکاتی است که ما اضافه کردیم.
١. ارتباط صمیمی و نزدیک با دغدغهمندان و فعالین مسجدی: افرادی که با شما سر و کار دارند توقعشون اینه شما را خوب بشناسند. پس در اولین مرحله پیشنهاد میکنیم خودتون رو همراه با تمام سوابق علمی و اجرایی و هر چیز دیگهای که به نظرتون لازم است معرفی کنید. اولین پست صفحه اینستاگرامتون رو با همین موضوع فعال کنید اون ارتباط صمیمیِ نزدیکِ تعاملی هم از همین طریق شکل میگیره.
٢. تغییر محل استقرار مرکز: محل استقرار مرکز رو از ساختمانی بیروح به مسجدی که ظرفیت کارهای شما رو داره انتقال بدید. قطعاً چنین مساجدی وجود دارند و قطعاًتر میدونید که منظور ما دقیقاً صحن اصلی مسجد نیست! بهخدا ما راضی نیستیم شما و همکارهاتون زیر راهپلهها نمازهاتون رو بخونید!
٣. ورود به حوزه رسانه: چرا مرکز باید از رسانه دور باشه؟ وقتی این همه رسانهفهم حرفهای حزباللهی مسجدی و مسجددوست تو مشهد و خراسان هست چرا مرکز ازشون استفاده نمیکنه؟ قطعاً شرح وظایف در حوزه رسانه فراوان هست و در این زمینه خیلی کم کار شده. (ایده هم خواستید ما کلی ایده داریم. درخدمتتون هستیم. تا دلتون بخواد ایده بهتون میدیم!)
.
۴. برگزاری دورههای مختلف مهارتآموزی: یکی از مهمترین دورههای مهارتآموزی دوره مدیریت مسجد هست که مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران در زمان حاج آقای حاج علی اکبری برگزار کرد که انصافاً تولیدات و تجربیات خوبی دارند. اولین رویداد نوآوری و کارآفرینی با موضوع مسجد هم برگزار کردن. خلاصه ازشون استفاده کنید.
۵. پژوهشهای علمی معطوف به هدف مشخص: تو این زمینه هم پژوهشکدههای مختلفی کارهای خوبی انجام دادند که اگه ارتباطی بگیرید میتونید یافتههای اونا رو بهرهبرداری کنید و برای اهداف خودتون استفاده کنید. (ما هم چند تا گروه خوب میشناسیم بعداً اگه خواستید در این زمینه هم درخدمتتون هستیم.)
.
۶. آشتی دادن جوانان با مسجد: راههای زیادی برای این موضوع وجود داره. فعلا پیشنهاد میدیم گروههای مختلفی که در حال فعالیتهای فرهنگی تربیتی انقلابی هستند در مسجد مستقرشان کنید تا هم مسجد فعال بشه و در مسجد باز بمونه هم فعالیت آن گروهها در مسجد بابرکتتر بشه. مثلا نهضت پوستر انقلاب نمیشه در یک مسجد مستقر بشن؟ البته ممکنه بگید ما نمیتونیم دخالت کنیم. دخالت شاید نتونید بکنید زمینهسازی هم نمیتونید بکنید؟
٧. اصلاح اساسی در زمینه امام جماعت: این مورد داغ دلِ خیلیها شده. ریسکپذیر باشید و یک عمل انقلابی در این زمینه انجام بدید. میدونیم شاید مشکل از حوزه علمیه و کمبود امام جماعت هم باشه ولی اینم میدونیم که در این شهر و استان هنوز روحانیون دغدغهمند خوبی هستند که از خدمت در سنگر مسجد محروم هستند.
پیشنهادات زیاد هست. فعلاً در همین حد از ما قبول کنید. خلاصه بگیم در زمینه مسجد کار زیاد میشه انجام داد. رسیدگی به امور مساجد رو به حل و فصل چند اختلاف محدود نکنید که البته اینم لازم است ولی کافی نیست.
امضاء: تیم رسانهای سنگر مسجد به همراه مخاطبین
پ ن:
١. بازم اگه پیشنهاد دارید از طرق زیر برامون بفرستید.
الف. ایدی تلگرام @admasjid
ب. دایرکت اینستاگرام
https://www.instagram.com/p/B-7SohBHUEe/?igshid=17wv3n20cznmj
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
📌 مسجدرفتن بهاتفاق خانواده و نوهها
آقا معمولاً هر بار که به مسجد [جمکران] میآیند چند نفر از اعضای خانوادهشان و چند نفر از نوههایشان را به همراه خود میآورند.
یادم هست که خیلی وقت پیش بعضی از نوههایشان که سن کمی داشتند و خیلی متوجه خواندن نماز امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف نبودند، میبینم که با چه حال معنوی شبیه خود آقا به نماز امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف میایستند و آن را با همهی آداب و حالات خیلی جالب میخوانند.
💬خاطره از: حجتالاسلاموالمسلمین محمدحسن رحیمیان، تولیت مسجد مقدس جمکران
🔗 http://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=45329
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
سنگر مسجد
@masjid_sangar
📌سازمانها قرارگاه مردمی زدند! بهنظر دروغ میرسد!
✍ حجتالاسلاموالمسلمین #علی_شاملو
این خبر رو امروز دیدم، خیلی کلنجار رفتم با خودم که چیزی ننویسم، نتونستم.
رهبری توصیهای کردند به مواسات رسیدگی به محرومین. واضحه که مخاطب، گروههای مردمی و جهادی هستند. اینکه چند سازمان عمدتاً فرهنگی احساس تکلیف کردند و قرارگاه زدند و...، بنده حقیر حس مطلوبی نسبت به این کار ندارم.
پیش از همه، نام این قرارگاه، بهنظر دروغ میرسد. این همه دستگاه دولتی دور هم جمع شدهاند و نام خود را قرارگاه مردمی گذاشتهاند!
ثانیا: این سازمانها، هر کدام دهها کار زمینمانده حیاتی دارند. نامها را مرور کنید: مرکز رسیدگی به امور مساجد، سازمان تبلیغات، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، ستاد احیای امر به معروف و... . واقعاً این مجموعهها، همه کارویژههای خودشان را انجام دادهاند؟ و در حوزه مسوولیتشان اوضاع کاملاً ایدهآل و مطلوب است؟ که حالا میخواهند عملیات مواسات را هم مدیریت کنند؟
باز کمیته امداد، آستان قدس، شهرداری یا اوقاف، وظایف و تجربه جدی در رسیدگی به محرومان دارند، اما سازمانهای صرفاً فرهنگی ، با ناکارآمدی شدیدی که در حوزه عملکردی خود دارند، چرا وارد این میدان شدهاند؟
مخصوصاً ریاست مسئول جدید مرکز رسیدگی به امور مساجد، بر این قرارگاه بیشتر محل سؤال است. برادر عزیزمان، که خالصانه برایشان آرزوی موفقیت داریم و در صورت صلاحدید با همه توان در خدمتشان هستیم، دنیایی از وظایف مهم، برای محوریتبخشی و پررونقکردن مساجد بر دوش دارند، چطور مدیریت این قرارگاه را هم برعهده گرفتهاند؟
انگار سازمانهای حکومتی، ولعی سیریناپذیر برای سیطره بر مردم و حرکتهای مردمی دارند، و حالا که موجی از فعالیت مردمی حول فرمایش رهبری ایجاد شده، درصدد مصادره و مدیریت این فعالیتهای جهادی هستند.
میدانم که بدبینانه است، اما هشدارش لازم است: امیدوارم فعالیتها و بدنه اجتماعی این قرارگاه، برای اهداف سیاسی بهکارگیری نشود.
خوشحال میشوم نظر بدهید
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
سنگر مسجد
📌سازمانها قرارگاه مردمی زدند! بهنظر دروغ میرسد! ✍ حجتالاسلاموالمسلمین #علی_شاملو این خبر رو
#یادداشت_مخاطبین
ضمن احترام به آقای شاملو عزیز
اتفاقا در این مورد خدا رو شکر امور مساجذ وارد عمل شده. این کار ستادی و هماهنگی مساجد و اتصال ارگانها به مساجد برای محرومیتزدایی محله به محله با محوریت مساجد بسیار کار پربرکتی است. انشاءالله دبیر بودن امور مساجد هم بیشتر میتواند ناظر به این معنا باشد که محوریت رزمایش مساوات مساجد هستند.
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar
سنگر مسجد
📌سازمانها قرارگاه مردمی زدند! بهنظر دروغ میرسد! ✍ حجتالاسلاموالمسلمین #علی_شاملو این خبر رو
#یادداشت_مخاطبین
📌 رزمایش مواسات و چند نکته درباره یاداشت آقای شاملو
✍ #علی_شیرین
درخصوص یاداشت آقای شاملو باید گفت درست است که نهادهای مدنظر ایشان مثل سازمان تبلیغات و...، از لحاظ اداری وظایف خطیر دیگری دارند و اولویت با آن وظایف است، اما دراین عرصه یعنی رزمایش مؤمنانه مواسات و دستگیری از نیازمندان اگر با تشکیل ستاد و هدایت و مدیریت و برنامهریزی مناسب برای ساماندهی و جمعآوری کمکهای مردمی به نیازمندان و محرومان وارد عمل شوند، درشرایط خطیر و نابسامان اقتصادی فعلی درواقع به یکی از وظایف اجتماعی و دینی خود عمل کردهاند و نباید برای آن مانعی ایجاد کرد و اتفاقاً اگر همه دستگاهها دراین زمینه به شکل درست واصولی وارد عمل شوند، آن شیرینی و لذت احسان و کار خیر درسطوح گسترده ودرهمه جغرافیای ایران احساس خواهد شد و طبیعتاً رضایت اجتماعی و الهی را هم در پی خواهد داشت، البته در این زمینه باید از ظرفیت نهادهای مردمی بهره گرفت. این تجربه دراوقاف با رویکرد تشکیل مراکز افق در امامزادگان و رویکرد خدمات اجتماعی و در کنار آن فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی درحال شکلگیری است.
و نکته آخر اینکه اساس حل مشکلات اقتصادی ورفع نیازمحرومان باید بر توانمندسازی و اشتغال و اصطلاحاً یاددادن فن ماهیگیری باشد که این کار وظیفه اصلی دولت و دستگاههای همسو و در کنار آن سایر بخشهای دولتی و غیردولتی است و این اقدامات خوب در کنار آن فعالیتهای زیربنایی است که میتواند نویدبخش پیشرفت و گسترش عدالت اجتماعی درجامعه اسلامی باشد.
کانال #سنگر_مسجد | @masjid_sangar