هدایت شده از روابط عمومی مدرسه معصومیه
بنابراين، دحو به معناي بسط دادن و گستراندن است و دحوالارض نيز به معناي گستراندن زمين است و علت نامگذاري اين است که چون خداوند بعد از خلق محل کعبه از آنجا شروع به گستراندن زمين و قابل سکونت قرار دادن زمين نمود. و اين امر در روزي مثل 25 ذي القعده اتفاق افتاد که به خاطر عظمت چنين روزي، روزه و غسل آن سفارش شده است.
اعمال شب و روز دحوالارض
روزه :
روز دحوالارض از چهار روزي است که در تمام سال به فضيلت روزه گرفتن، ممتاز است و در روايتى آمده است که روزه اش مثل روزه هفتاد سال است ؛ و در روايت ديگر کفاره هفتاد سال است و هر که اين روز را روزه بدارد و شبش را به عبادت بسر آورد از براى او عبادت صد سال نوشته شود ؛ و هر چه در ميان آسمان و زمين وجود دارد براى کسي که در اين روز روزهدار باشد استغفار ميکنند. و اين روزى است که رحمت خدا در آن منتشر گرديده و از براى عبادت و اجتماع به ذکر خدا در اين روز اجر بسيارى است و از براى اين روز به غير از روزه و عبادت و ذکر خدا و غسل دو عمل وارد است .
نماز :
خواندن نمازى که در کتب شيعه روايت شده . و آن دو رکعت است در وقت چاشت( نیمه اول روز ) در هر رکعت بعد از حمد پنج مرتبه سوره و الشمس بخواند و بعد از سلام نماز بخواند لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ الْعَلِي الْعَظِيمِ پس دعا کند و بخواند يا مُقِيلَ الْعَثَرَاتِ أَقِلْنِي عَثْرَتِي يا مُجِيبَ الدَّعَوَاتِ أَجِبْ دَعْوَتِي يا سَامِعَ الْأَصْوَاتِ اسْمَعْ صَوْتِي وَ ارْحَمْنِي وَ تَجَاوَزْ عَنْ سَيئَاتِي وَ مَا عِنْدِي يا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِکْرَامِ .
دعا :
خواندن اين دعا است که شيخ در مصباح فرموده مستحب است خواندن آن:
اللَّهُمَّ دَاحِي الْکَعْبَةِ وَ فَالِقَ الْحَبَّةِ وَ صَارِفَ اللَّزْبَةِ وَ کَاشِفَ کُلِّ کُرْبَةٍ أَسْأَلُکَ فِي هَذَا الْيوْمِ مِنْ أَيامِکَ الَّتِي أَعْظَمْتَ حَقَّهَا وَ أَقْدَمْتَ سَبْقَهَا وَ جَعَلْتَهَا عِنْدَ الْمُؤْمِنِينَ وَدِيعَةً وَ إِلَيکَ ذَرِيعَةً وَ بِرَحْمَتِکَ الْوَسِيعَةِ أَنْ تُصَلِّي عَلَى مُحَمَّدٍ عَبْدِکَ الْمُنْتَجَبِ فِي الْمِيثَاقِ الْقَرِيبِ يوْمَ التَّلاقِ فَاتِقِ کُلِّ رَتْقٍ وَ دَاعٍ إِلَى کُلِّ حَقٍّ وَ عَلَى أَهْلِ بَيتِهِ الْأَطْهَارِ الْهُدَاةِ الْمَنَارِ دَعَائِمِ الْجَبَّارِ وَ وُلاةِ الْجَنَّةِ وَ النَّارِ وَ أَعْطِنَا فِي يوْمِنَا هَذَا مِنْ عَطَائِکَ الْمَخْزُونِ غَيرَ مَقْطُوعٍ وَ لا مَمْنُوعٍ [مَمْنُونٍ] تَجْمَعُ لَنَا بِهِ التَّوْبَةَ وَ حُسْنَ الْأَوْبَةِ يا خَيرَ مَدْعُوٍّ وَ أَکْرَمَ مَرْجُوٍّ يا کَفِي يا وَفِي يا مَنْ لُطْفُهُ خَفِي الْطُفْ لِي بِلُطْفِکَ وَ أَسْعِدْنِي بِعَفْوِکَ وَ أَيدْنِي بِنَصْرِکَ وَ لا تُنْسِنِي کَرِيمَ ذِکْرِکَ بِوُلاةِ أَمْرِکَ وَ حَفَظَةِ سِرِّکَ وَ احْفَظْنِي مِنْ شَوَائِبِ الدَّهْرِ إِلَى يوْمِ الْحَشْرِ وَ النَّشْرِ وَ أَشْهِدْنِي أَوْلِياءَکَ عِنْدَ خُرُوجِ نَفْسِي وَ حُلُولِ رَمْسِي وَ انْقِطَاعِ عَمَلِي وَ انْقِضَاءِ أَجَلِي اللَّهُمَّ وَ اذْکُرْنِي عَلَى طُولِ الْبِلَى إِذَا حَلَلْتُ بَينَ أَطْبَاقِ الثَّرَى وَ نَسِينِي النَّاسُونَ مِنَ الْوَرَى وَ أَحْلِلْنِي دَارَ الْمُقَامَةِ وَ بَوِّئْنِي مَنْزِلَ الْکَرَامَةِ وَ اجْعَلْنِي مِنْ مُرَافِقِي أَوْلِيائِکَ وَ أَهْلِ اجْتِبَائِکَ وَ اصْطِفَائِکَ وَ بَارِکْ لِي فِي لِقَائِکَ وَ ارْزُقْنِي حُسْنَ الْعَمَلِ قَبْلَ حُلُولِ الْأَجَلِ بَرِيئا مِنَ الزَّلَلِ وَ سُوءِ الْخَطَلِ اللَّهُمَّ وَ أَوْرِدْنِي حَوْضَ نَبِيکَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيهِ وَ آلِهِ وَ اسْقِنِي مِنْهُ مَشْرَبا رَوِيا سَائِغا هَنِيئا لا أَظْمَأُ بَعْدَهُ وَ لا أُحَلَّأُ وِرْدَهُ وَ لا عَنْهُ أُذَادُ وَ اجْعَلْهُ لِي خَيرَ زَادٍ وَ أَوْفَى مِيعَادٍ يوْمَ يقُومُ الْأَشْهَادُ اللَّهُمَّ وَ الْعَنْ جَبَابِرَةَ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِينَ وَ بِحُقُوقِ [لِحُقُوقِ] أَوْلِيائِکَ الْمُسْتَأْثِرِينَ اللَّهُمَّ وَ اقْصِمْ دَعَائِمَهُمْ وَ أَهْلِکْ أَشْياعَهُمْ وَ عَامِلَهُمْ وَ عَجِّلْ مَهَالِکَهُمْ وَ اسْلُبْهُمْ مَمَالِکَهُمْ وَ ضَيقْ عَلَيهِمْ مَسَالِکَهُمْ وَ الْعَنْ مُسَاهِمَهُمْ وَ مُشَارِکَهُمْ اللَّهُمَّ وَ عَجِّلْ فَرَجَ أَوْلِيائِکَ وَ ارْدُدْ عَلَيهِمْ مَظَالِمَهُمْ وَ أَظْهِرْ بِالْحَقِّ قَائِمَهُمْ وَ اجْعَلْهُ لِدِينِکَ مُنْتَصِرا وَ بِأَمْرِکَ فِي أَعْدَائِکَ مُؤْتَمِرا اللَّهُمَّ احْفُفْهُ بِمَلائِکَةِ النَّصْرِ وَ بِمَا أَلْقَيتَ إِلَيهِ مِنَ الْأَمْرِ فِي لَيلَةِ الْقَدْرِ مُنْتَقِما لَکَ حَتَّى تَرْضَى وَ يعُودَ دِينُکَ بِهِ وَ عَلَى يدَيهِ جَدِيدا غَضّا وَ يمْحَضَ الْحَقَّ مَحْضا وَ يرْفِضَ الْبَاطِلَ رَفْضا اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَيهِ وَ عَلَى جَمِيعِ آبَائِهِ وَ اجْعَلْنَا مِنْ صَحْبِهِ وَ أُسْرَتِهِ وَ ابْعَثْنَا فِي
هدایت شده از روابط عمومی مدرسه معصومیه
کَرَّتِهِ حَتَّى نَکُونَ فِي زَمَانِهِ مِنْ أَعْوَانِهِ اللَّهُمَّ أَدْرِکْ بِنَا قِيامَهُ وَ أَشْهِدْنَا أَيامَهُ وَ صَلِّ عَلَيهِ [عَلَى مُحَمَّدٍ] وَ ارْدُدْ إِلَينَا سَلامَهُ وَ السَّلامُ عَلَيهِ [عَلَيهِمْ] وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ
لینک کانال روابط عمومی مدرسه علمیه معصومیه👇
https://eitaa.com/masoumieh_pr
هدایت شده از روابط عمومی مدرسه معصومیه
معاون پژوهش حوزه های علمیه به همراه تنی چند از کارشناسان مرکز مدیریت از مدرسه معصومیه بازدید کردند.
هدایت شده از روابط عمومی مدرسه معصومیه
حجت السلام و المسلمین میرمعزی معاون پژوهشی حوزههای علمیه از مدرسه علمیه معصومیه دیدار کرد. در این دیدار صمیمانه، ضمن بازدید از بخش های مختلف کتابخانه شامل مخزن، سالن مطالعه ، نشریات و ...؛ معاون پژوهشی مدرسه، گزارشی از فعالیتهای معاونت پژوهشی مدرسه علمیه معصومیه ارائه داد.
لینک کانال روابط عمومی مدرسه علمیه معصومیه👇
https://eitaa.com/masoumieh_pr
هدایت شده از روابط عمومی مدرسه معصومیه
حضرت آیت الله استادی در جمع اساتید و طلاب مدرسه علیمه معصومیه: برای پیشرفت در مسیر علما حرکت کنید؛ امیدواریم موانع تحول برطرف شود. برای پیشرفت در مسیر طلبگی باید در مسیر علما حرکت کنیم، اگر از بزرگان سؤال کنیم که چه کردید که به مقام علمی و اخلاقی رسیدید، می گویند که هم در علم و هم در عمل باید متوسل به اهل بیت (علیهم السلام) باشیم و از ائمه (علیهم السلام ) استمداد بجوییم.
هدایت شده از روابط عمومی مدرسه معصومیه
حضرت آیت الله استادی، عضو شورای عالی حوزه های علمیه، شنبه 5 مردادماه 1398 در نشستی صمیمی با اساتید و طلاب مدرسه علمیه معصومیه قم با اشاره به دوره زندگی آقا باقر بهبهانی که تقریبا 200 تا 250 سال پیش بوده است،فرمودند: ایشان در دوره خود دارای مقام بالایی بودند و همه ایشان را آقا خطاب می کردند. در شرح حال این عالم بزرگوار است که شخصی از ایشان پرسید چه کار کردید که به توفیقات رسیدید، ملا و عزیز و آقا شدید و مورد شرافت و قبول بزرگان و مردم قرار گرفتید؟ ایشان درجواب فرمودند: در من چیزی نیست که استحقاق این همه تکریم و تعظیم را داشته باشم، الا این که من خودم را هیچ حساب کردم و برای خودم جایگاهی قائل نبودم.
آیت الله استادی با تأکید بر این مطلب که اگر انسان با تمام مزایایی که دارد خود را هیچ حساب کند به مقام آقایی و بزرگی می رسد، یکی از آسیب های اولیه دوران طلبگی تکبر است؛ تکبری که اهل علم گرفتارش می شوند این است که حق را قبول نکنند. دلیل رسیدن علما و بزرگان به جایگاه والا را در دوری از تکبر و غرور بود، علما همواره تقید به دوری از تکبر داشتند به طوری شیخ حسن مامقانی در موضوعی با هم دوره خود به بحثی رسیدند و هم دوره شیخ اشکالی وارد کرد که مورد قبول شیخ حسن مامقانی قرار نگرفت، بعداز اتمام بحث شیخ به منابع موجود رجوع کرد و متوجه صحت سخن هم دوره ای خود شد و شبانه به درب منزل ایشان رفت و اقرار به اشتباه خود در بحث کرد.
آیت الله استادی به دومین جواب آقا باقر بهبهانی به آن شخص سؤال کننده اشاره کرد و افزود: آقا باقر به آن فرد گفت: من همیشه علما و اساتید را احترام و تکریم می کردم و با ادب و عظمت از آنها یاد می کردم و همین امر موجب تعالی من شد.
این که در شرح حال علما احترام به اساتید، بزرگان و والدین همواره مورد توجه بوده است، جدیت در علم و عمل و پشتکار داشتن در کسب علم و رسیدن به تهذیب سومین جوابی بود که آقا باقر بهبهانی به آن فرد داد.
اگر کسی می خواهد به مقام معنوی و آقایی برسد باید هم در بُعد تحصیل و هم در بُعد تهذیب زحمت و پشتکار داشته باشد، چون این دو مکمل یکدیگر هستند.
مرحوم حضرت آیت الله العظمی اراکی 14 جلد کتاب داشت که همه این کتاب ها را در دوره جوانی نوشته بود و همین طور امام خمینی بیشتر کتاب هایش را در دوره جوانی تألیف کرده بود و این نشان دهنده این است که داشتن علم و اخلاق در دوره جوانی تأثیرگذارتر است و هر چه سن انسان بیشتر شود کسب تهذیب نیز سخت تر است.
برای پیشرفت در مسیر طلبگی باید در مسیر علما حرکت کنیم، اگر از بزرگان سؤال کنیم که چه کردید که به مقام علمی و اخلاقی رسیدید، می گویند که هم در علم و هم در عمل باید متوسل به اهل بیت علیهم السلام باشیم و از ائمه استمداد بجوییم.
وی در پایان در پاسخ به سؤالی درباره تحول در حوزه های علمیه، با اشاره به این که رهبر معظم انقلاب همواره تأکید بر این مطلب داشته و کمال اعتماد را به شورای عالی حوزه های علمیه دارند، اظهار داشت: شورای عالی هم کمال ارادت را خدمت رهبر معظم انقلاب دارد و تأکیدات ایشان با توجه به وجود موانع در حوزه، مورد بررسی است و امیدواریم این موانع برطرف شوند.
لینک کانال روابط عمومی مدرسه علمیه معصومیه👇
https://eitaa.com/masoumieh_pr
هدایت شده از روابط عمومی مدرسه معصومیه
✨ لوح| رهبرانقلاب: باید از برکت روز بيست و پنجم ماه ذیقعده که روز #دحوالارض است استفاده کرد. لینک کانال روابط عمومی مدرسه علمیه معصومیه👇
https://eitaa.com/masoumieh_pr
هدایت شده از روابط عمومی مدرسه معصومیه
حدیث روز 💠امام باقر علیه السلام💠
🔻و ما مِنْ عَبْدٍ يَبْخَلُ بِنَفَقَةٍ يُنْفِقُها فيما يُرْضِى اللّه َ اِلاَّ ابْتُلىَ بِاَنْ يُنْفِقَاَضْعافَها فيما اَسْخَطَ اللّه َ؛
🔰هر كس از خرج كردن مالى در راه #خداپسندانه بخل ورزد، چند برابر آن را در راه غيرخداپسندانه هزينه خواهد كرد. .
📙بحارالأنوار، ج 78، ص 173 لینک کانال روابط عمومی مدرسه علمیه معصومیه👇
https://eitaa.com/masoumieh_pr
هدایت شده از روابط عمومی مدرسه معصومیه
🌸حدیث روز 🌸
💠 کفاره غیبت چیست؟
🔰 عنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (ع) قَالَ: سُئِلَ النَّبِيُّ(ص ) مَا كَفَّارَةُ الِاغْتِيَابِ قَالَ تَسْتَغْفِرُ اللَّهَ لِمَنِ اغْتَبْتَهُ كُلَّمَا ذَكَرْتَهُ.
📎امام صادق(ع) فرمود🔻
❓از پیامبر پرسیدند کفاره غیبت چیست؟
فرمود: هرگاه به یاد غیبت شونده افتادی از خدا برای او طلب آمرزش کن.
📚 وسائل الشيعة، ج12، ص290
کانال روابط عمومی مدرسه علمیه معصومیه👇
https://eitaa.com/masoumieh_pr
هدایت شده از روابط عمومی مدرسه معصومیه
✨پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
🔶مردم را با دوستانشان بيازماييد؛ زيرا آدمى با كسى كه از رفتارش خوشش بيايد ، دوستى مى كند
اختَبِرُوا الناسَ بأخدانِهِم؛ فإنّما يُخادِنُ قالرَّجُلُ مَن يُعجِبُهُ نَحوَهُ🌸🌺
📚ميزان الحكمه جلد6 صفحه 191
کانال روابط عمومی مدرسه علمیه معصومیه👇
https://eitaa.com/masoumieh_pr
هدایت شده از روابط عمومی مدرسه معصومیه
شهادت مظلومانه جوانترين شمع هدايت و نهمين بحر کرامت، تسليت باد.