سلام و درود
یک تجربه مهم:
برای برآورد و تشخیص اشکالتان از دوربین گوشی حتما استفاده کنید.
تصویر گرفتن از نوشته بسیار کمک می کند در یافتن اشکالات و ایرادات احتمالی.
خوش خط باشید.🌹
💥💥یک نکته بسیار مهم و مغفول در این صفحه از #آداب_الخط #استاد_امیرخانی وجود داره که پرده از راز زیبایی خاص آثار استاد بر میداره و خیلی از خوشنویس ها و اساتید به آن توجه لازم را ندارند، که توجه و رعایت آن تاثیر بسزایی در زیبایی، صفا و لطافت خط دارد.
🔺@Grilbeygee3040
🆔 @nastaligh_advanced
اثر زیبایی از #استاد_امیرخانی که تا بحال ندیده بودم و امروز از دیوار اداره خودمان عکس گرفتم.
🔺@Grilbeygee3040
🆔 @nastaligh_advanced
سالگرد عروج آسمانی استاد حسن میرخانی
زنده یاد استاد سید حسن میرخانی ملقب به سراج الکتاب (1290 - 1369) خوشنویسی را به همراه برادر بزرگتر خود، مرحوم سید حسین میرخانی نزد پدرش مرحوم سید مرتضی برغانی فرا گرفت.
سید مرتضی از پرورش یافتگان مستقیم مکتب میرزا محمدرضا کلهر بود که به این ترتیب سید حسن میرخانی به واسطه وی از مکتب کلهر خوشنویسی را تعلیم دیده است.
آموزش صحیح و نبوغ خاص او به مرحلهای رسید که اکنون میتوان جایگاه خطی خاصی برایش در میان خوشنویسان قدیم و معاصر در نظر گرفت.
وی در دانگ خفی تا شش دانگ کتیبه دستی قوی ومنحصر به فرد داشت.
همچنین با کتابت آثاری همچون کلیات سعدی، خمسه نظامی، تصحیح و کتابت مثنوی معنوی، دیوان حافظ و ... علاوه بر خلق آثاری بدیع با پختگی و ظرافت مثال زدنی، از لحاظ ادبی هم آثاری بیغلط و نادر از خود به جای گذاشته است که همیشه مورد توجه خوشنویسان و اهل ادب بوده و هست.
این خوشنویس در شعر هم دارای طبعی لطیف بود و تخلص او در شعر، "بنده" بود که "دیوان بنده" یادگاری دیگر از این هنرمند خطاط است.
روحش شاد و یادش گرامی باد.
🔺@Grilbeygee3040
🆔 @nastaligh_advanced
وقتی شاعر گرامی بدون هماهنگی با خوشنویس شعر میگه، خوشنویس گرامی هم - با اختیارات هنری- تغییراتی را برای حُسن همجواری در اثر ایجاد میکند 😉
اوج این برهم زدن تقدم و تاخر در مصرع سوم برای سوار کردن ۲ کلمه بر یکدیگر در نقطهء کانونی و اسپیرالی اثر انجام شده است. (است و مشکل)
سمت راست اثر استاد میرعماد تحریر ۴۰۰ سال پیش و سمت چپ اثر استاد امیرخانی (معاصر) تحریر دهه ۱۳۷۰
شعر اصلی به همراه دستور نگارش:
ای لعل لبت به دل نوازی مشهور
وی روی خوشت به تُرک تازی مشهور
با زلف تو قصه ای است ما را مشکل
هم چون شب یلدا به درازی مشهور
🔺@Grilbeygee3040
🆔 @nastaligh_advanced
۷ آذر ماه سال ۱۳۵۷ سالروز وفات
مرحوم حسن زرین
حسن زرین خط
به سال 1273 خورشيدي در خانواده اي متوسط، در تهران زاده شد. از همان كودكي عشق فراواني به خط داشت. به همين دليل از هر فرصت كوچكي براي فراگيري، بهره مي برد. ظهرها وقتي باز ميگشت، سر راهش به مسجد شاه ميرفت و از رويسنگ نبشته هاي اطراف زواق مسجد سياه مشق مي نوشت. در آن زمان، استاد ميرزا طاهر كاتب همايوني در نزديكي مسجد شاه مكتب خانه اي داشت. استاد حسن زرين خط گه گاه به آنجا ميرفت وبه تماشاي نوشتن خط مي ايستاد. براثر علاقه ي روزافزونش با اصرار فراوان، پدرش رابر آن داشت كه او را به آن مكتب خانه بفرستد. با پرداخت ماهي هشت قران در آنجا نام نوشت. يك ماه اين مبلغ را پرداخت، اما از ماه ديگر استادش ميرزا طاهر كاتب همايون از او شهريه نگرفت و او را خليفة مشق بچه ها كرد. مقارن همين احوال، استاد ميرزا طاهر كاتب همايون در پشت باغ فردوس – كه آن زمان سر قبر آقا ناميده مي شد- مدرسة ديگري به نام مدرسة مباركة طاهريه باز كرد. استاد زرين خط در آنجا معلم شد. ماهي سه تومان حقوق مي گرفت. پس از مدتي آنجا را ترك گفت و ده پانزده سالي با خط متراكه كرد. در بازار، شاگرد يكي از تجار به نام ميرزا اسدالله شالچيان شد، سپس آنجا را نيز ترك گفت و بار ديگر نوشتن خط را آغاز كردن. بعدها، اندك اندك خود كلاسي تأسيس كرد و شاگرداني پذيرفت.
🔺@Grilbeygee3040
🆔 @nastaligh_advanced
خوشنویسی✍️|مستی قلم
۷ آذر ماه سال ۱۳۵۷ سالروز وفات مرحوم حسن زرین حسن زرین خط به سال 1273 خورشيدي در خانواده اي متوس
در اين زمان، يعني اوائل نهضت مشروطيت به وزارت فرهنگ معريفش شد و آموزش خط سه مدرسه را به عهده گرفت (مدرسة ثريا، مدرسة انتصاريه و مدرسة كماليه كه متوسطه بود) اما پس از پانزده سال خدمت، چون حجم كارش زياد بود و از طرفي، ناسازگاريهاي اداري با روحيه اش موافقت نداشت، از آنجا نيز استعفا كرد و به طور آزاد به كار پرداخت. هنگامي كه هنوز در مدرسه به آموزش خط مشغول بود، در وزارت معارف و اوقاف و صنايع مستظرفه، مسابقه اي براي خط برگزار شد كه استاد زرين خط نيز در آن شركت جست و در ميان ده نفر مقام اول را كسب كرد. در زمان اعتمادالدوله (وزير فرهنگ) نوشتن كتابهاي درسي از اول ابتدائي تا سوم متوسطه را منحصرا” به عهدة وي نهادند. كه متأسفانه با كنار رفتن اعتماد الدوله، چاپ كتاب هاي درسي با حروف متداول شد و ديگر در اين زمينه به خط زيباي نستعليق عنايتي نشد.همة آنها كه در زمان اعتماد الدوله درس مي خوانده اند، خط شيواي نستعليق كتابهاي درسي خود را به ياد دارند. اما شايد هيچگاه توجه نكرده باشند كه صاحب آن خط زيبا استاد حسن زرين خط بوده است. زيرا اولا او بسياري از كارهاي خود را امضا نكرده است، و ثانيا” كمتر به كار اين هنرمندان اصيل توجه ميشد.
🔺@Grilbeygee3040
🆔 @nastaligh_advanced
هدایت شده از خوشنویسی✍️|مستی قلم
🍁عرض سلام و احترام
✨خیر مقدم عرض می کنم به عزیزانی که اخیرا مهمان کانال شدند.
ان شا الله که با راهنمایی ها و نظرات شما همراهان گرامی، بتوانیم هر روز به کیفیت و غنای آن بیفزاییم.
با تشکر🌹🌹🌹
بر هیچ دلی مباد و بر هیچ تنی
آنچ از غم هجران تو بر جان من است
#استاد_سلطانی
#شکسته_نستعلیق
🔺@Grilbeygee3040
🆔 @nastaligh_advanced