💬 سوال :
شخصی که نمیداند نماز قضا برذمّه اش هست یا خیر، اگر نماز مستحبی یا نافله بخواند، بر فرض که نماز قضا داشته باشد، آیا به عنوان نماز قضای او محسوب میشود؟
✅ پاسخ :
نوافل و نمازهاى مستحب به جاى نماز قضا محسوب نمیشوند، و اگر #نماز_قضا بر عهده او باشد، واجب است که آن را به نيت نماز #قضا بخواند.
📚 پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای
مشاهده مانع پس از وضو یا غسل👁👁
💠 سوال: اگر بعد از #وضو و یا #غسل، مانعی در #اعضای_وضو و یا غسل دیده شود، چه وظیفه ای داریم؟
جواب: اگر ندانید مانع موقع غسل یا وضو وجود داشته يا بعد از وضو یا غسل ایجاد شده است، غسل و وضو و نماز صحيح است.
https://eitaa.com/joinchat/2776694803Cd161204d6d
🔰سوال
اما نگاه کردن به دختر در زمان خواستگاری تا چه حدی مجاز و شرعی است؟ پاسخ مراجع عظام تقلید را در این زمینه با هم می خوانیم:
✅پاسخ مراجع
🔹 امام خمینی(ره) وامام خامنه ای:
كسی كه میخواهد با زنی ازدواج نمايد برای اطلاع و آگاهی از او میتواند به صورت، دست، مو و محاسن او بدون قصد لذّت نگاه كند ـ اگر چه قهراً لذّت حاصل شود ـ مشروط بر اينكه اولاً اطلاع و آگاهی قبلی نداشته باشد و ثانياً علم نداشته باشد كه به او جواب ردّ میدهند.
🔹آیتالله مکارم شیرازی:
سؤال: اینکه خواستگاران مختلف درخواست نمایند که دختر مورد نظر خود را با لباس نازک مشاهده نمایند، این مساله برای پسری که از دختران متعدد خواستگاری می کند چه حکمی دارد؟ برای دخترانی نیز که در معرض خواستگاران متعدد قرار می گیرند چگونه است؟
جواب: درخواست خواستگاران برای مشاهده دختران مورد نظر با لباس نازک شرعاً مانعی ندارد ولی این کار تنها در صورتی مجاز است که طرفین بر مسائل دیگر ازدواج توافق کرده باشند نه این که پسران برخیزند و اندام نیمه برهنه دختران متعدد را به عنوان خواستگار مشاهده کنند
🔹 آیتالله بهجت:
نگاه کردن مرد به صورت زنی که میخواهد با او ازدواج کند جایز است، به شرط آنکه بداند که مانع شرعی از ازدواج با او نیست و احتمال هم بدهد که زن ازدواج را قبول میکند و احتمال بدهد که با این نگاه کردن اطلاع تازهای پیدا میکند. و با این شرایط، نگاه کردن فقط برای این مرد جایز است، اگرچه چند مرتبه باشد، بلکه چنین نگاه کردنی برای جلوگیری از نزاع بعد از عقد، مستحب نیز هست و اجازه زن هم در آن لازم نیست، و بنابر اظهر نگاه کردن به مو و محاسن دیگر آن زن هم با همین شرایط جایز است. و وجهی دارد که زن هم بتواند به مردی که میخواهد با او ازدواج کند با شرایطی که گفته شد نگاه کند.
🔹آيات عظام تبريزى و سيستانى:
تنها مى تواند به دست و صورت، پاها، مو و مقدارى از بدن (مانند گردن و بالاى سينه ) دختر نگاه كند.
🔹آیتالله صافى:
بنا بر احتياط واجب، تنها به صورت و دست ها تا مچ اكتفا كند.
🔹آیتالله نورى همدانی:
مى تواند به دست و صورت، پاها، مو و مقدارى از بدن (مانند گردن و بالاى سينه ) دختر نگاه كند و اگر نتواند از خصوصيات ساير بدن، از روى لباس آگاهى پيدا كند، نگاه به تمام بدن جايز است.
https://eitaa.com/joinchat/2776694803Cd161204d6d
💬 وقتی بزرگ تر های جمع مثلاً مادر و خاله و ... غیبت می کنند، آیا من باید تذکر بدهم؟ چگونه؟
✅ج: اگر بدانید در مجلسی غیبت می شود حضور در آن مجلس جایز نیست و اگر در مجلسی کسی قصد غیبت کردن داشته باشد یا در حال غیبت کردن باشد، با وجود شرایط نهی از منکر، نهی زبانی واجب است و در هر صورت اگر غیبت مسلمانی را بشنوید باید ردّ غیبت کنید.
🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋
💬 سؤال
آیا فکر کردن به گناه، گناه است؟ اگر جوانی در ذهن خود همیشه به نامحرم فکر کند و افکار بدی را از ذهن خود عبور دهد، آیا گناه کرده یا نه؟!
✅ پاسخ
هر چند که فکر گناه، گناه نیست، اما زمینه ساز بدی برای گناه است. تنها راه ورودی شیطان به مملکت وجودی ما، حوزه ی فکر و اندیشه است. یعنی شیطان در فکر ما وارده شده و با وسوسه های خود سعی دارد ما را به گناه و آلودگی بکشاند.
🔹حضرت علی (علیه السلام) میفرمایند: «کسی که زیاد درباره ی گناهان فکر کند، گناهان، او را به سوی خود می کشانند».
🔹کسانی که به یک باره آبروی خود را می ریزند و مبتلا به گناهان بسیار بزرگ می شوند، یک شبه به این روزگاه سیاه و سخت نمی نشینند، بلکه آنها در حوزه ی فکر و اندیشه مدام به فکر گناه بوده و افکاری شهوانی داشته اند. وقتی انسان اینگونه شد، به تدریج زشتی گناه و معصیت از ذهنش رنگ می بازد و اشتیاق گناه وجودش را فرا می گیرد.
این افکار آمادگی پذیرش هر نوع فسادی را در انسان ایجاد کرده و در اوّلین های امتحان الهی انسان را در دره های مخوف گناه می اندازد.
🔹پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) می فرماید: « بدترین چیزی که بعد از کسب حرام بر شما می ترسم، شهوت خفیه است؛ إِنَّ أَخْوَفَ مَا أَخَافُ عَلى أُمَّتِی مِنْ بَعْدِی هذِهِ الْمَکَاسِبُ الْحَرَامُ، وَ الشَّهْوَةُالْخَفِیَّةِ.» افکار گناه آلود مهمترین امری است که موجب جای گیر شدن شهوت خفیه در درون انسان است.
پس مراقب باشیم که افکار خود را از این امور خالی کرده و به جای حضور در فضای شیطانی، در فضایی معنوی و ملکوتی سیر کنیم. و به جای غوطه ور شدن در افکار نفسانی و شیطانی، خاطرات خوب و معنوی را در ویترین ذهن خود قرار دهیم.
https://eitaa.com/joinchat/2776694803Cd161204d6d
#همسرداری👌👌
این یک ساعت آقایان را قضاوت نکنید
🔸اگر همـسرتان دیر به خانه آمد، اخمو بود، شُل سلام کرد یا خرید یادش رفته بود، اشتباه است کـه فکر کنـید او بیملاحظه است!
🔸اشتباه است که شما نیز اخم کنید یا جواب سلام او را ندهـید. درست این است کـه بـه خودتان بگویـید: خسته است...
🔸این یک ساعـت اگر بدون قضاوت زبانی و رفتاری با گفتن خسته نباشـید و لبخند و روی گشاده با موفقیت پشت سر بگذارید یک مدال طلایی از همسرتان دریافت خواهید کرد.
https://eitaa.com/joinchat/2776694803Cd161204d6d
#سوال_تنهامسیری_ها
#اختلاف_اعتقادی_با_همسر
ممنون از اینکه لطف کردید جواب دادید همسر من نماز نمیخونه قبل ازدواج تا سه بار من جواب رد دادم بهشون به خاطر اینکه نماز نمیخونن ایشون گفتن به من فرصت بده خودمم تصمیم دارم بخونم ولی الان که تقریبا ۹ماهه از ازدواجمون میگذره به قولشون عمل نکردن از لحاظ اعتقادی بسیار ضعیف هستن یه مشکل دیگه که دارن اینه که مهمون نواز نیستن از رفت وامدخانواده من خوششون نمیاد تو پول خرج کردن یکم سخت هستن اهل کادو دادن حتی به من که همسرشونم نیستن میخواستم بدونم با اینطور شخصی چطور باید رفتار کرد ممنون از شما
〰〰〰〰〰〰〰〰🌟
#پاسخ_مشاوران_تنهامسیر
حجه الاسلام #علیرضا #شیرزاد پاسخگوی این سوال هستند:
باسلام و عرض ادب ...
در زندگی مشترک، زن و شوهر از یکدیگر انتظاراتی دارند که خب خیلی از اوقات طرف مقابل آن انتظارات را عملی کرده و خب گاهی از اوقات عملی نمی شود مثل اقامه نماز مثل مهمان نوازی و سخاوتمندی و موارد مختلف دیگر
اما اگر از طرز بیان این خواسته ها به طرف مقابل چشم پوشی کنیم و فرض را بر این بگذاریم که نحوه بیان شما همراه با ملاطفت و بدون از سرزنش و در زمان و مکان مناسبی است و با توجه به رعایت همه این نکات باز هم نتیجه نگرفتید توجه کنید:
1⃣. ممکن است آن رفتاری که از همسرتان انتظار تغییرش را دارید از ویژگی های شخصیتی او باشد مثلا همسری دارید با مراتبی از درون گرایی یا درجات کمی از نوع دوستی و لذا ریشه برخی از رفتارهایش به این نوع شخصیت او برمی گردد در نتیجه در این نوع رفتارها تغییر برای همسرتان بسیار دشوار و خیلی از اوقات غیر ممکن است
2⃣. ممکن است همسرتان به آن رفتار به مرور زمان، عادت نموده باشد و در نتیجه تغییر آن دشوار باشد
در این موارد ذکر شده توجه داشته باشید که اگرچه خواسته شما به حق است و دوست دارید به انتظار شما توجه شود اما شما نیز در اینگونه موارد سعی نموده که:
🔸 در ابتدای امر دشواری تغییر را در همسرتان درک نموده و آن را بپذیرید
🔸 و در مرحله بعد نیز برای حفظ آرامش خود و زندگی مشترکتان در صورت عدم برآورده شده انتظاراتتان سعی در پذیرش و قبول این ویژگی در همسرتان نموده و هچنانکه قد همسرتان کوتاه یا بلند برای شما پذیرفته شده و غیرقابل تغییر است در چنین ویژگی هایی با این نگاه برخورد کنید
🔸 در نهایت برای اینکه از جانب آن ویژگی همسرتان متضرر نشوید، برنامه ریزی زندگی تا را با توجه به آن ویژگی منفی همسرتان بچینید مثلا اگر همسرتان خیلی اهل خرج کردن نیست و این ویژگی قابل تغییر نیز نیست سعی کنید پس انداز زندگی خودتان را طوری مدیریت کنید که خودتان بتوانید هزینه های مورد نیازتان را تامین کنید...
https://eitaa.com/joinchat/2776694803Cd161204d6d
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰🌟
#سوال_تنهامسیری_ها
#ترس_از_مرگ
من متولد سال 1345هستم مشکل اساسی من ترس هست ازهمه چی ازعذاب خدا از شب قبر از مرگ ازتنهایی ازاینکه دیگران ازدستم راضی باشند حال بااین افکار سالها ست همراه منه میخوام واقعا تغییرکنم اینکه خود خودم باشم ذهنم رها باشه بعضی وقتها خدایی خوبم ولی اغلب نه خیلی عاطفی بودم واحساسی الان یکم بهترشدم ولی بازم نیاز دارم به کمک و راهنمایی شما عزیزان کمک کنید رها بشم وبتونم یه بنده خوب خدابشم ویه همسر صبور و مهربان ومادری خوب برای فرزندانم باشم
〰〰〰〰〰〰〰🌟
#پاسخ_مشاوران_تنهامسیر
جحه الاسلام #قشلاقی پاسخگوی این سوال هستند:
مرگ یکی از رخدادهای زندگی و از سنتهای قطعی نظام افرینش است به رغم عمومیت این پدیده، مرگ عزیزان و یا فکر مرگ برای اغلب افراد اضطراب اور است این اضطراب عوامل متعدد شناختی، عاطفی و رفتاری دارد شاید عمده ترین عامل آن وحشت از نابودی و گرایش به جاودانگی است لذا اگر افراد نگرش خود را نسبت به مرگ اصلاح کنند و این حقیقت را دریابند که مرگ فنا و نابودی نیست بلکه انتقال از حالی به حال دیگر است این نگرانی ها و حشت ها برطرف می شود.
❌ ترس از مرگ یک نوع از انواع ترس است و ترس یکی شاخه های اضطراب(دلشوره) بشمار میرود و اضطراب در حد اعتدال به عنوان یکی از نعمتها و عطیه های بزرگ خداوند حکیم به انسان به حساب می آید به گونه ای که میتوان گفت اگر اضطراب را از وجود انسان حذف کنیم درب بسیاری از چیزهای خوب که انسان در زندگی نیاز مبرم به آنها دارد بسته میشود، ترس و اضطراب به منزله بخشی از زندگی هر انسان و یکی از مولفه های ساختار یک شخصیت نرمال است.
.چرا که این فرصت را برای افراد فراهم می اورد تا مکانیزمهای سازشی و پیش بینی های لازم جهت موقعیت جدید را انجام دهدو حتی موجب ایجاد سازندگی و خلاقیت در فرد می شود.
اما ما یک نوع ترس مرضی که شاخه ای از اضطراب مرضی است را نیز داریم همانگونه که گفته شد همه مردم ترس را تجربه می کنند اما اگر حالت ترس جنبه مزمن و مداوم پیدا کند در این صورت مرضی محسوب می شود و نه تنها نمی توان انرا مثبت و سازنده دانست بلکه موجب استیصال گسترده فرد در امور مختلف فردی وتعاملات اجتماعی او شده و او را از رسیدن به هدفش باز می دارد.
حال با این مقدمة کوتاه به پاسخ پرسش شما میپردازیم.
پرسشگر گرامی اگر ترس و دلشورة شما از مرگ موجب می گردد که همیشه بیاد آخرت باشید و سعی نمایید که کارهای خود را طوری تنظیم نمایید که آخرتتان آسیب نبیند و متضرر نشوید، پس خوشا بحالتان زیرا که ویژگی یک مومن را پیدا کرده اید
لذا برای دفع و رفع این نگرانی همیشه سعی میکند رضایت پروردگار را جلب نماید. می توانید به کتابهایی که ویژگی های بهشت را برشمرده اند مراجعه نمایید تا از جایگاه و موقعیت مومنان که انشاء الله خودتان نیز از آنان هستید واقف شوید تا ببینید که مرگ چه چیز گرانبها، مطلوب و لذت بخشی را برای مومن به ارمغان می آورد.
بر اساس آموزه های دین مبین اسلام
هیچ گاه مرگ به معنای #فنا و #نابودی و از بین رفتن #نیست بلکه به معنای پلی هست که باعث منتقل شدن از جایی به جای دیگر و از مکانی به مکان دیگر می باشد.
اما آنچه که شما در پرسش خود مطرح کرده اید ترس و اضطرابی بیش از حد مجاز را نشان می دهد و حکایت از مرضی بودن و منفی بودن مقداری از ترس و اضطراب شما دارد. برای فائق آمدن بر این جنبة ترستان از مرگ، موارد ذیل رو انجام بدید:
1⃣. یک راهکار اینست که تلاش کنید در ابتدا با مطالعه کتب معتبر و علمی همچون کتاب های بزرگانی همچون شهید مطهری و آیت الله دستغیب و علامه مصباح یزدی و آیت الله سبحانی و... تصور خود از مرگ و حقیقت مرگ و مراتب آن و... را طبق آموزههای دینی اصلاح نمایید.
2⃣. راهکار دوم برنامه ای بریزید که گاهی اوقات سری به مزار شهدا بزنید و در میان قبرها قدم بزنید و تفکر کنید.
3⃣. حتما به لحظ مزاجی با مشاوران طبی کانال مشاوره تعدیل مزاج داشته باشید. غلبه های مزاجی خود باعث ترس اضطراب، افکار منفی... می شود.
اصلاح مزاج در کنار مواردی که خدمت تون عرض کردم مکمل یکدیگر می باشد.
https://eitaa.com/joinchat/2776694803Cd161204d6d
〰〰〰〰〰〰〰🌟
💕💕
تنبیه بدنی
تنبیه بااینکه شهرت بدی یافته است روشی متداول برای تحت نفوذ دراوردن کودک است وقتی صبر و تحمل به پایان می رسد برای آن لحظه موثر به نظر می رسد.
تنبیه کودک را برای مدتی کوتاه به اطاعت وا میدارد و طوفان را می خواباند
اگر تنبیه این چنین موثر است پس چرا ما نسبت به آن احساس بدبینانه داریم؟
اشکال تنبیه در درسی است که به کودک می دهد این عمل به طور زننده ای به کودک می گوید وقتی اوقاتت تلخ است بزن.
تنبیه احساس گناه را براحتی از میان می برد کودک که برای بد رفتاری خود تاوان داده است اکنون برای تکرار آن مانعی در پیش نمی بیند..
کودکان تا ۱۴ سالگی خشم خود را از والدین پنهان میکند اما زمانی که احساس قدرت می کنند تمام آن را با والدین تسویه حساب میکند
راه های جایگزین 👇
محرومیتی که بتوانیم اجرا کنیم و جبران کار بد در صورت امکان.
در بچه های دبستانی به بالا میتوان قرارداد نوشت و تنبیه را در صورت عدم اجرا خودشان تعیین کنند.
https://eitaa.com/joinchat/2776694803Cd161204d6d
💕💕
كودکی كه می زند ، حال با دست باشد و يا با پا ، محكم باشد يا آرام عملی غيرمعمول و غير متعارف انجام می دهد كه با توجه به رده سنی ، می تواند به علت یکی از موارد زير باشد:
🔺 ناتوانی در بيان صحيح مفاهيم
🔺 مشكلات اضطرابی
🔺 داشتن الگوی نامناسب رفتاری
🔺 والدين پرخاشگر
🔺 كمبود اعتماد به نفس
🔺 عدم توانایی در كنترل موثر هيجانات و احساسات
🔺ديدن صحنه های خشونت آميز در فیلم ها و كارتون ها
🔺 انجام مستمر بازی های حنگی و خشن
🔺 ناتوانی در بيان صحيح درد و يا حالت های نامساعد فيزیکی
🔺 مشكلات گفتاری
🔺 شروع دوره پرخاشگری
بنابراين در مورد "زدن" نگویید "بچه است درست میشه"... چون درست که نمی شود هیچ بلکه تداوم این حرکت مشکلات دیگری را هم به همراه خواهد داشت.
بهتر است از مشاور برای کمک به بهبود رفتار کودک کمک بگیرید ...
https://eitaa.com/joinchat/2776694803Cd161204d6d
💕💕
کوچولوها هم باید هر روز آب بخورن؟
معمولاً چیزی درباره مقدار آب مورد نیاز کوچولوها گفته نمیشه.
از چه زمانی میشه بهشون آب داد؟
چقدر آب برای کوچولوها کافیه؟
تو این پست میخوایم به این سوالات پاسخ بدیم.
مقدار آب موردنیاز کوچولوها بر چه اساس تعیین میشه؟
این مقدار بر اساس سن کوچولوها مشخص میشه و مثل افراد بزرگسال مقدار ثابتی نداره.
چقدر آب برای کوچولوم کافیه؟
اگر کوچولوی شما سن چهار ماه یا کمتر داره، نیازی نیست بهش آب بدین. شیر مادر یا شیر خشک آب کافی رو برای این دسته از کوچولوها تامین میکنه.
اگر کوچولوی شما پنج تا هشت ماهه هست، میتونین آب دادن بهش رو شروع کنین. البته بهتره که تا همون ۶ ماهگی فقط شیر بخوره و با شروع غذای مکمل بهش آب هم بدین. چند جرعه آب و چند بار در روز برای کوچولوتون کافیه و بهتره زیاد بهش آب ندین.
اگر کوچولوتون ۹ تا ۱۲ ماه سن داره کمکم با ایما و اشاره بهتون میفهمونه که چه زمانی تشنه هست. مثلاً سر سفره غذا ممکنه به سمت ظرف آب بره. بهتره در این زمانها با یک فنجان کوچیک بهش آب بدین و تا زمانی که خودش تمایل داره آب خوردن رو ادامه بده.
بعد از یک سالگی مقدار آب مصرفی کوچولوی شما کمی افزایش پیدا میکنه و میتونه با فنجون یا نی آب بنوشه.
اوایل ممکنه کوچولوتون نوشیدن آب رو بلد نباشه و سرفه یا گریه کنه. اما با کمی تمرین این مشکل حل میشه.
برای آب دادن به کوچولوتون از لیوان های نی دار یا فنجونهای کوچیک استفاده کنین و توی شیشه شیر بهش آب ندین.
مصرف آب معدنی هیچ برتری نسبت به آب تصفیه شده شیر نداره و میتونین از همون آبی که خودتون میخورین بهش بدین.
مقدار آب مورد نیاز کوچولوها بین ۶ تا ۹ ماهگی حدود ۳۰ سیسی هست و از ۹ تا ۱۲ ماهگی این مقدار کمی بیشتر میشه.
شما از چه سنی به کوچولوتون آب دادین؟ کوچولوتون چقدر و به چه صورت آب میخوره؟
https://eitaa.com/joinchat/2776694803Cd161204d6d
💕💕
والدین عزیز لطفا چنانچه به وجود اشکالی در فرزندتان پی می برید جهت حمایت بیشتر از او و ملاحظه و مراقبت بیشتر اطرافیان، این اشکالات را در جمع و در نزد خودش هرگز و هرگز به زبان نیاورید.
♦️ بچم اضطراب داره
🔹 بچم استرس داره
♦️ سخته بچم اعصاب نداره
🔹 آخی بچم خیلی حساسه
♦️ بچم گوشه گیره
🔹 بچم همش میره تو خودش بزارین راحت باشه
♦️ این پسر ما یه خورده خجالتیه
🔹 این بچه فراموشکاره همه چیزو یادش میره دست خودشم نیست
♦️بچه است دیگه حواسش پرته
🔹 تمرکز نداره
♦️ خیلی وسواسیه
و ...
بعد از مدتی فرزند شما یاد می گیرد که برای جلب حمایت، توجه و محبت شما و اطرافیان و بدتر از آن برای چشم پوشی والدین از خطاهایی که می کند، یک نمایش تمام عیار از مضطرب بودن، افسرده شدن، عصبانی شدن، انزوا و گوشه گیری، فراموشکاری، گریه های احساسی، حالتهای استرسی ، بی توجهی، فراموشکاری و ... اجرا کند که این مساله در وهله اول برای خودش بسیار مخرب و زیان بار خواهد بود.
چه کنیم❗️
اگر به وجود اشکالی در فرزندتان شک دارید ، حتما و حتما به کاردرمانگران مراجعه و کودکتان را به صورت کامل ارزیابی کنید. اگر مشکلی باشد که خب از این طریق حل و فصل خواهد شد و اگر هم نباشد که دیگر دلیلی برای ناراحتی وجود نخواهد داشت و خیالتان راحت خواهد شد.
https://eitaa.com/joinchat/2776694803Cd161204d6d