#دیالوگ_فیلم
ما آمریکاییها وقتی موفق می شویم، همه به عنوان یک ملت موفق میشویم و وقتی شکست میخوریم همه به عنوان یک ملت غصه میخوریم. آمریکایی بودن یعنی این!
#Fly_Me_to_the_Moon
#عِرق_ملی
#سینما_ابزار_ترویج_وطن_دوستی
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
متسا | مرجع ترویج سواد امنیتی
🔻طرح کریستال (قسمت سوم) شگردهای اسرائیل در جاسوسی از اتباع عرب بر اساس اسنادی که از طرح کریستال
🔻طرح کریستال
(قسمت چهارم)
پایگاههای برون مرزی جاسوسی اسرائیل در ایران
ایجاد پایگاههای جاسوسی در برخی مناطق ایران از جمله تلاشها و تحرکات عمدهی اطلاعاتی اسرائیل برای جاسوسی در دوران پهلوی بود.
اسرائیلیها از طریق این پایگاهها که در مناطق مرزی جنوب و غرب ایران برپا شده بود، به جذب و استخدام مزدوران اطلاعاتی و اعزام آنها به کشورهای عربی مبادرت میکردند.
بر اساس اسناد موجود، اسرائیل در ایران سه پایگاه برونمرزی برای استخدام جاسوس و اعزام آنها به کشورهای عربی و کسب اخبار و اطلاعات مورد نیاز ایجاد کرده بود. این پایگاهها در خوزستان(مرکز اهواز)، ایلام(مرکز ایلام) و کردستان( مرکز بانه، مریوان) مستقر بودند.
اکثر مأموران پایگاهها عراقی بودند ولی پایگاه خوزستان موفق شده بود تعدادی مأمور کویتی، بحرینی، اماراتی و حتی افرادی از عربستان سعودی را نیز استخدام کرده و به کار بگیرد به طوری که کلیهی اطلاعات لازم از عراق و تا حدی از کویت و امارات و عربستان و سوریه از این سه پایگاه جمعآوری میشد.
البته فعالیت جاسوسی مأموران آموزش دیده در این پایگاهها برای برخی از کشورهای عربی آشکار شده بود و حتی در بعضی کشورها مثل عراق تعدادی از این جاسوسان دستگیر شده و به سزای اعمال خیانتکارانهی خود رسیدند.
#شگردهای_جاسوسی_موساد
#طرح_کریستال
#ساواک
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰اگه با یه پیرمرد ۸۰ ساله در ایران اینطوری برخورد بشه رسانه ها چیکار می کردن؟؟
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
#سواد_رسانه_ای
@matsa_ir
متسا | مرجع ترویج سواد امنیتی
📽️ببینید: ⁉️آنسوی خط کیست؟ ⭕تخلیه تلفنی، شیوهها، شگردها و نحوه مقابله با آن #تخلیه_تلفنی #شیوه_شگ
12.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔈 پخش برای اولین بار
❌ تماس منافقین در پوششهای مختلف؛ از مرکز پژوهشهای مجلس و وزارت کشور تا بیت آیتالله نوری همدانی!
⚠️ شاید شما هم این صدا را بشنوید..
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
#تخلیه_تلفنی
@matsa_ir
🔻عملیات ابوالهول
فروش اطلاعات فنی یک دانشمند هستهای به قیمت بمباران یک رآکتور هستهای تمام شد.
در دههی 1970، پس از رسمی شدن توافق عراق و فرانسه برای ساخت یک مرکز تحقیقات هستهای در خاک عراق، اسرائیل تلاشهای اطلاعاتی برای نفوذ به این برنامه را آغاز کرد.
پطروس بن حلیم یکی از دانشمندان هستهای عراق بود که بنا به توافق دوجانبه در سارسلز فرانسه در حال مطالعه و کار در یک کارخانهی هستهای بود. موساد برای نزدیک شدن به او زنی به نام ژاکلین را در پوشش فروشندهی عطر به آپارتمان او فرستاد. ژاکلین توانست اعتماد همسر حلیم را به دست آورده و با او طرح دوستی بریزد به طوری که به زودی وارد خانه و حریم خصوصی این زوج عراقی شد و حتی موفق شد با ترفندی خاص کلید آپارتمان آنها را به دست بیاورد تا مأموران موساد بتوانند برای کار گذاشتن وسایل شنود وارد خانهی آنها شوند.
از طرف دیگر یکی از مأموران موساد در پوشش تاجر و سرمایهگذار سر راه حلیم قرار گرفت و با توسل به شیوههای مختلف فریب از جمله پولپاشی و تطمیع، استفاده از زنان و نیز ترتیب دادن یک معاملهی صوری و وعدهی پرداخت مبالغ هنگفت در ازای فروش اطلاعات فنی هستهای، توانست به اسرار اتمی عراق دست یابد.
عملیات اپرا یعنی بمباران رآکتور اتمی اوسیراک عراق، با استفاده از اطلاعاتی که موساد در فرانسه به دست آورده بود، انجام شد.
#شگردهای_جاسوسی_موساد
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
9.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥فتحی آشتیانی رئیس سازمان نظام روانشناسی: فعالیت کسانی که در فضای مجازی روانشناسی میکنند هیچ مبنای علمی ندارد.
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
🔻پلیس فتا : اگر از حسابتان پول برداشت شد، در یک ساعت اول با شماره ۰۹۶۳۸۰ تماس حاصل فرمایید تا مبلغ برداشت شده، مسدود و به حسابتان برگردانده شود.
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
#کلاهبرداری
#فیشینگ
@matsa_ir
🔻جاسوسی از موسسات مطالعاتی، پژوهشی و اندیشکدهها(Think Tanks)
🔻جذب و به کارگیری عضو فعال اندیشکدهی آلمانی توسط سرویس اطلاعاتی چین.
در سال 2021، مقامات آلمانی، یک شهروند این کشور را به اتهام ارائهی اطلاعات به سرویس امنیتی چین دستگیر کردند. متهم، یک دانشمند علوم سیاسی بود که در یک اندیشکدهی آلمانی کار میکرد. این فرد به اقتضای شغلش با شبکهی گستردهای از افراد از جمله مقامات بلندپایهی سیاسی در ارتباط بود.
به گفتهی مقامات آلمانی، متهم در جریان سفری که در سال 2010 به شانگهای داشت، توسط سرویس اطلاعاتی چین به خدمت گرفته شد. او ارزیابیها و تحلیلهای خود را مرتباً قبل و بعد از شرکت در کنفرانسها و همایشهای بینالمللی یا دیدار با مقامات سیاسی سایر کشورها یا در خصوص مسائل جاری به سرویس اطلاعاتی چین ارائه میکرد. همسر آلمانی_ ایتالیایی او نیز به اتهام شرکت در فعالیتهای جاسوسی دستگیر شد.
جمعآوری اطلاعات در قالب تحلیل و ارزیابی، دسترسی به اسناد بالادستی و اطلاع پیدا کردن از رویکردها و سیاستهای کلان کشور از طریق جذب صاحبنظران یا اعضای فعال اندیشکدهها و موسسات مطالعاتی از روشهای مورد علاقهی سرویسهای اطلاعاتی است.
#شگردهای_جاسوسی
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
10.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 تحلیل فیلم : مستند خط خزنده
🔸جهت دهی افکار عمومی توسط سایتها و شبکه های اجتماعی چگونه صورت می گیرد؟
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
#تحلیل_فیلم
@matsa_ir
متسا | مرجع ترویج سواد امنیتی
⁉️آفت تاریخیِ "قدرت نرم ایران"
💢 "سَندرُمِ حاجی واشنگتن"!
✍️🏼 دکتر محسن سوهانی
🔶️حسینقلیخان صدرالسلطنه، پسر میرزا آقاخان نوری و کارمند عالی رتبه وزارت امور خارجه بود. وقتی قرار شد در دوره ناصری، برای اولین بار سفیری به ینگه دنیا(آمریکا) بفرستند قرعه به نام او افتاد. در ظاهر برازنده و به زبان های انگلیسی و فرانسه مسلط بود. اما، غافل از این که سواد لازم را نداشت: فن و هنر و مهارت چندوجهی و میان رشته ایِ ارتباط با بیگانه که "دیپلماسی" می گویند. زبان خارجی را می دانست، ولی مهم ترش، زبان ارتباط با خارجی را نه!...
خلاصه، حسینقلی خان که در بین مردم به حاجی واشنگتن معروف شده بود، قدم به خاک کشوری گذاشت که نه خودش نه دیگر ایرانی ها چیز زیادی از آن نمی دانستند. حتی فتحعلی شاه گمان می کرد آمریکا کشوری در زیر زمین است! هارفورد جونز بریج(سفیر مختار بریتانیا) در کتاب خاطراتش نقل می کند که شاه قاجار از او پرسیده: «اینکه میگویند ینگهدنیا زیر زمین است حقیقت دارد و آیا اگر ۲۰۰ ذرع زمین را بکنیم به آن جا می رسیم؟!»
🔶️ از دست گل های حاجی واشنگتن یکی این که به یُمن عید قربان در بالکن هتل معروف والدورف-آستوریا در شهر نیویورک، گوسفندی را ذبح و با حوصله در برابر چشمان متعجب مردم شقه کرد. آن چه این صحنه را عجیبتر ساخت، وقوعش در بالکن هتلی مجلل و در معرض دید همگان بود که سبب شد در نشریات آمریکایی منعکس و به سخره گرفته شود. در تاریخ مشهور است اتفاقاتی از این دست باعث شد پس از بازگشت حسینقلی خان به ایران؛ ناصرالدین شاه خطاب به او بگوید: «ما را نزد جوانترین دولت دنیا بیآبرو و ملت چندین هزار ساله مان را سخره عالمیان کردی. خدا از تو نگذرد.»
ماجرای آبرویی که حاجی واشنگتن از ایران برد و سوژه کتابی از اسکندر دلدم و فیلمی از زنده یاد علی حاتمی نیز شد، و یا توهمی که فتحعلی شاه از زیرزمین بودن آمریکا داشت، نه صرفاً اتفاق تلخ تاریخی، بلکه نمادی از یک "بیماری ارتباطی" قابل تامل است که تا امروز و هنوز نیز گرفتارمان ساخته.
🔶️این روزها بسیاری از بزرگان، حتی مراجع و عالمان دینی، بر عنصر "هویت ایرانی" تاکید ویژه ای دارند. از سوی دیگر شاهد پديده نوظهوری به نام "سفیر-بلاگر" در فضای مجازی کشورمان هستیم: سفیر انگلستان طی مستندی داخل ساختمان قدیمی اش را به مردم ایران نشان می دهد، سفیر کره جنوبی با لهجه ای شیرین و همراهی ارکستر، به زبان فارسی آواز "پُرسون پُرسون" را می خواند، سفیر آلمان ویدئویی از نوستالژی دونرکباب خوردنش در تهران منتشر می کند و...
رابطه این دو محور را باید در کلیدواژه ای درک کرد که سکه رایج عصر جدید قدرت در سطح بین الملل است: "دیپلماسی عمومی" یا زمین و قاعده بازی در: "جنگ جهانی هویت"
🔶️مفهوم "قدرت سیاسی" در معادلات جهان امروز، چه در سطح داخلی و چه بین المللی، بیش از هر چیز بر ساحت نرم، یعنی: شکلدادن به ترجیحات دیگران از طریق جذب و جذابیت استوار است. بر این اساس جوزف نای، نظریه پرداز "قدرت نرم"، عاملی به نام "دیپلماسی عمومی" را مهم ترین رکن آن بر می شمرد. دیپلماسی عمومی(Public diplomacy) یعنی کسب قدرت نرم و اثرگذاری هویتی یک دولت_ملت بر افکار و ترجیحات مردم دیگر کشورها با ابزارهای مختلف فرهنگی، رسانه ای، هنری، آموزشی و... . به عبارت ساده به وسیله این اسب تروآ می توان بدون خون و خون ریزی کشورها را فتح کرد.
🔶️ طی این چهارچوب و در امتداد نظریه پردازی هایی مانند:" جنگ تمدن ها"ی ساموئل هانتیگتون و "پایان تاریخ" فرانسیس فوکویاما، امروز شاهد یک "جنگ نرم تمدنی و هویت مدار" بین کشورهای مختلف و در میدان دیپلماسی عمومی هستیم. شاهد مثال، به عنوان نمونه هایی پیرامون خودمان: کره جنوبی در جنوب شرق آسیا و در قالب موج کره ای(Hallyu) و سبک هایی مانند k-pop(موسیقی کره ای) یا k-drama(فیلم و سریال کره ای)، قطر در غرب آسیا با تبلیغ ویژه نمادهای بومی خود در رویدادهایی چون جام جهانی، همسایه دیوار به دیوارمان ترکیه ضمن مصادره به مطلوب مولفه های فرهنگ ایرانی در صنایع خلاقی مانند سریال سازی و بسیاری دیگر از رقبای منطقه ای و جهانی، به شدت در هویت سازی تمدنی از خود موفق عمل کرده می کنند. در این بین باید پرسید: جایگاه ایران کجاست؟!
📎ادامه در بخش دوم...
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
متسا | مرجع ترویج سواد امنیتی
⁉️آفت تاریخیِ "قدرت نرم ایران" 💢 "سَندرُمِ حاجی واشنگتن"! ✍️🏼 دکتر محسن سوهانی 🔶️حسینقلیخان صدر
📎ادامه ی بخش اول:
🔶️این جنگ در شرایطیست که ما از یک گنج مغفول و میراث مجانیِ قدرت نرم برخورداریم: "هویت و فرهنگ ایرانی" که با قوامی فوق العاده هزاران سال، مردمانی با نژاد و قومیت، دین و مذهب و عقاید و سلیقه های گوناگون را در قالب یک ملت و کشور[=ایرانِ عزیز]، به هم پیوند و جلوه های درخشانی چون دفاع مقدس را در همین روزگار معاصر رقم زده. این هویت جذاب و قدرت نرم عجیب، همواره اقوام مهاجم مانند مغول را درون خود هضم و نفحاتی از خویش را در سراسر جهان گسترش داده.
در توصیفش همین بس که: شیر ایرانِ فرهنگی اگر در آوردگاه قدرت نرم سر برآورد، بسیاری از مرزهای سیاسی را خواهد گسست. چرا که مردمان خیلی از کشورها اگر به مولفه های هویتی، عناصر فرهنگی و گذشته خویش نیک بنگرند، خود را ایرانی خواهند یافت.
🔶️با این وصف، دلیل ناکامی و پابندی که "قدرتِ نرمِ شیرِ ایرانِ فرهنگی" را به زنجیر کشیده، باید در مواردی چون "سندرم حاجی واشنگتن" جست و علاج کرد.
حوزه های ارتباطی مانند دیپلماسی، بر مدار مثلث طلایی ارتباطات شکل می گیرد. این منظومه به انسان های خلاق و چند وجهی نیاز دارد که بر هر سه ضلع: پیام(محتوای هویت و فرهنگ اصیل ایرانی-اسلامی)، رسانه(ویژگی های خاص ابزار ارتباطی مثلا شبکه های اجتماعی و...) و مخاطب(ویژگی ها ی خاص فرهنگی کشورهای مقصد) اشراف کامل داشته باشند. به قول دیالوگ طلایی زنده یاد علی حاتمی: ملتی کهن باشیم نه مردمانی کهنه...
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
#هویت_ملی
@matsa_ir