در مواجهه با آمار و ارقام در محتوای خبری اطلاع رسانی، توجه به قابل استناد بودن منبع، نوع نظرسنجی، اندازهی جامعه و نمونه مواردی از این دست به ما کمک میکند درک فعالانهای از خوراک رسانهای خود داشته باشیم و احتمال اینکه به دام اطلاعات غلط و آمارسازی بیفتیم کمتر میشود.
برای مثال، در نتایج حاصل از نظرسنجی در سایتهای اینترنتی، باید توجه داشت سوگیری وبسایت موردنظر ارتباط مستقیم با جامعهی کاربران آن دارد. همچنین صرف شکل گرفتن نظرسنجی بر بستر وب، اقشاری از جامعه را حذف میکند. این نکات در مجموع، ممکن است موجب ارائه آماری شود که نتوان به آن برچسب «دروغ» زد، اما قابل استناد نیز نخواهد بود.
#سواد_رسانه_ای
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
14.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽ببینید:
🕵♂جاسوسان مشهور
🔎 این قسمت: جان کنکراس
#ابر_جاسوسان_جهان
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
بنا به گزارشی که وبگاه Cyberint در ژانویه ۲۰۲۴ منتشر کرده است، در سه ماهه سوم سال 2023، 10 کشوری که در لیست بالاترین حملات باج افزاری قرار داشته اند به شرح زیر است:
ایالات متحده همچنان در رتبه اول هدف قرار گرفته در جهان است. این کشور قربانی 51٪ از حملات باج افزار در این سه ماهه - 575 مورد – بوده است.
دومین کشور مورد هدف، بریتانیا با 77 مورد است که با تفاوت بسیار زیادی پس از ایالات متحده قرار دارد و در نهایت، کانادا با 48 مورد باج افزار در این سه ماهه در جایگاه سوم قرار دارد. حتی با تمرکز بر سه کشور برتر، میتوان دید که شکی نیست که ایالات متحده جذابترین کشور برای تهدید کنندگان است.
آلمان، فرانسه، استرالیا، ایتالیا، اسپانیا، هلند و برزیل به ترتیب در رتبههای بعدی قرار دارند.
#جرائم_سایبری
#حملات_باج_افزاری
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
12.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽ببینید:
ایجاد همدردی یکی از تکنیکهای سرویس های اطلاعاتی برای ایجاد ارتباط و جلب اعتماد
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
رهبر معظم انقلاب اسلامی:
درس بزرگ امام جواد(ع) به ما این است که در مقابل قدرتهای منافق و ریاکار، باید همت کنیم که #هوشیاری_مردم را برای مقابلهی با این قدرتها برانگیزیم.
💐 سالروز ولادت امام جواد علیهالسلام مبارک
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
#معرفی_کتاب
📕برخیز و اول تو بکش (تاریخ مخفی ترورهای هدفمند اسرائیل)
🔹روایتی به قلم رونن برگمن روزنامه نگار یهودی درباره تاریخچه ترورهای اسرائیل که باید آن را یکی از قطعات پازل عملیات روانی سرویسهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی علیه دشمنانش دانست. این کتاب که در ظاهر رویکردی افشاگرانه نسبت به عملکرد نیروهای عملیاتی و اطلاعاتی اسرائیل در 60 سال ترورهای موساد دارد؛ با نمایش تصویری مخوف و وحشتناک از نیروهای موساد به مخاطبان اینگونه القا میکند که اسرائیل کوچکترین تردیدی در حذف دشمنان خود ندارد و بهراحتی آدم میکشد.
🔸روی دیگر روایت بیپرده ترورهای صورت گرفته از سوی موساد در این اثر، ارائه تصویری حق به جانب برای اسرائیل است. رژیمی که براساس روایت این کتاب، همه ترورهایش را صرفاً برای دفاع از خود انجام داده است. عنوان کتاب هم ناظر به یکی از آیههای «تلمود» است با اینمضمون که اگر کسی قصد کشتنات را داشت، تو برخیز و اول او را بکش!
🔹 در این کتاب به موضوعات مختلفی از جمله ترور دانشمندان هستهای و موشکی ایران و ترور دانشمندان هستهای کشورهای اسلامی از جمله مصر و عراق اشاره شده است.
#متسا
#کتاب
#کتابخوانی
مرجع ترویج سواد امنیتی
@matsa_ir
🔵 آموس یالدین، یکی از افسران سابق اطلاعاتی اسرائیل و رئیس فعلی مرکز مشاوره امنیت ملی Mind Israel در مصاحبه با نشریه Politico از آغاز یک کمپین جهانی ترور علیه رهبران حماس، درست مشابه وقایع پس از المپیک مونیخ 1972 خبر داد. پیش از این نیز ناداو آرگمان رئیس پیشین سازمان اطلاعات داخلی رژیم اسرائیل (شین بت) در یک مصاحبه ویدئویی به اینکه در عملیات طوفان الاقصی حماس 10 عضو سازمان اطلاعات داخلی اسرائیل کشته و 15 عضو دیگر زخمی شدهاند اشاره کرده و از ترورهای اسرائیل در سراسر جهان در واکنش به این عملیات خبر داده بود.
🔷 کتاب Rise and Kill First (برخیز و اول تو بکش) نیز تحت حمایت موساد به تاریخچه ترورهای دستگاههای امنیتی اسرائیل و توجیه آنها پرداخته است.
#ترور
#ترور_هدفمند
#موساد
#متسا
مرجع ترویج سواد امنیتی
@matsa_ir
❇️ سیامک به صورت ناخواسته در دام سازمان سیا گرفتار میشود تا جایی که می خواهد صمیمیترین دوستش را وارد ماجرای خیانت به کشور کند اما...
🟢نمایش رادیویی مهره مار
لینک دسترسی:
http://radionamayesh.ir/ProgramHome/?VALID=TRUE&ch=&m=1201221
#نمایش_رادیویی
#معرفی
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
متسا | مرجع ترویج سواد امنیتی
بر اساس گزارش رسانههای اسرائیلی ارتش این کشور از یک بالون پیشرفته برای جاسوسی از همسایگان خود و نظارت بر هواپیماهای عبوری از مرزهایش استفاده میکند. این بالون غولپیکر با چندین تن وزن، مجهز به دوربینهای پیشرفته، رایانهها و رادارهای متعدد است.
پیشتر نیز اخباری درمورد پرواز بالونهای جاسوسی چین بر فراز خاک ایالات متحده و انهدام آنها از سوی نیروهای مسلح آمریکا منتشر شده بود.
اما سوال این است که در دنیای فناوریهای نظارتی پیشرفته، از جمله هواپیماهای بدون سرنشین و ماهوارهها، چرا کشورها از بالون برای جاسوسی استفاده میکنند؟
جیمز راجرز، استاد دانشگاه جنوب دانمارک و دانشگاه کرنل، که در حال حاضر به شورای امنیت سازمان ملل در مورد تهدید فراملی پهپادها مشاوره میدهد، در پاسخ به این سوال گفته: «بالون ها مزایای بسیاری نسبت به استفاده از ماهوارهها یا هواپیماهای بدون سرنشین دارند.
آنها نه تنها ارزانتر از پرتاب ماهوارهها به فضا هستند، بلکه با عملیات در محدودهی جو زمین و نزدیکتر به سطح، میتوانند تصاویر با کیفیتتری به دست آورند.» راجرز میافزاید که آخرین نسل بالونها دارای فناوری بالایی هستند و می توانند تا نود هزار پا پرواز کنند و سامانه های پهپادی خود را مستقر کنند و موشکهای نزدیکشونده را شناسایی کنند.
کلارک اشاره میکند که بالونها میتوانند بالاتر از برد بیشتر هواپیماها اوج بگیرند و سرعت پایین آنها نیز به این معنی است که همیشه توسط رادار، ردیابی نمیشوند. تکنولوژی رنگ میتواند به پنهان کردن بیشتر آنها کمک کند. یک مزیت مهم دیگر این است که اگر شرایط آب و هوایی اجازه دهد، بالونها میتوانند برای مدت طولانیتری نسبت به ماهواره ها در یک منطقه باقی بمانند.
کلارک اضافه میکند: ماهوارهها میتوانند تصاویری با وضوح بالا ارائه دهند، «اما توانایی نظارت، دریافت ترافیک بیسیم یا سیگنال، مزیتی است که اگر بتوانید برای مدت طولانی در یک مکان بمانید، از آن بهرهمند میشوید. اما ماهواره تنها برای مدت نسبتاً کوتاهی میتواند اینها را دریافت کند.
مزیت هزینه نیز وجود دارد: طبق یک برآورد در سال 2020، یک ماهواره ممکن است در طول عمر خود تا 300 میلیون دلار هزینه داشته باشد. اما حتی پیشرفتهترین بالونها نیز ارزانتر خواهند بود.
مالکوم مک دونالد، پروفسور و مهندس فناوری فضایی از دانشگاه Strathclyde در اسکاتلند، اعتقاد دارد که "دیدن یک بالون در رادار بسیار دشوار است، اگرچه محفظه حسگر زیر آن بیشتر قابل مشاهده است."
به گفتهی مکدونالد، بالونها نسبت به ماهوارهها، مزیت مانورپذیری بیشتری دارند.
از دیدگاه او "حرکت یک ماهواره بسیار قابل پیشبینی است، اما یک بالون (یا اجسام پرندهی دیگر) فرصتی برای یک پرواز غیرمنتظره و غیر قابل پیشبینی را فراهم میکند."
#ابزار_جاسوسی
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
5.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
11.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬تحلیل سریال Silicon Valley
@matsa_ir