اجازه بدید مختصرا دو موج اول فمینیسم رو که الان مقصود من هست بگم
موج اول فمینیسم یک هدف نسبتاً ساده داشت: جامعه تشخیص بدهد که زنان هم انسان هستند، نه دارایی یا اشیا. اگرچه رهبران موج اول فمینیسم جزو مخالفان نظام بردهداری بودند، اما تمرکز آنها صرفاً روی حقوق زنان سفیدپوست بود.
موج دوم فمینیسم در دههی 1960 و 1970 میلادی رخ داد. این جریان که بر پایه فمینیسم موج اول بنا شده بود، مجدداً نقش زنان را در جامعه را به چالش کشید. کنشگران این جریان با الهام از جنبش حقوق مدنی و اعتراضات علیه جنگ ویتنام، روی نهادهایی متمرکز شدند که زنان را در اجتماع عقب نگه میداشتند.
از جمله خاطرات بزغاله کوهی🤌
در واقع طبقه و نژاد، حتی اگر در مباحث مربوط به موج دوم فمینیسم در نظر گرفته میشد، بیشتر به عنوان مسائل فرعی و جانبی به آنها پرداخته میشد. در حقیقت اختلاف بین زنان سفیدپوست و مردان سفیدپوست کاهش یافت، اما نابرابری بین زنان رنگینپوست و مردان سفیدپوست یا حتی بین زنان رنگین پوست و زنان سفیدپوست تا حد زیادی پابرجا ماند.
۱. موج اول: حق رأی زنان
۲. موج دوم: حقوق کار، بدن و سقط جنین
۳. موج سوم: تنوع و تفاوت هویتها
۴. موج چهارم: فمینیسم دیجیتال و رسانهای