#تازه_های_نشر
📘 پژوهشی در تاریخ نهاد دانشگاهی علوم قرآن و حدیث
✍ نویسندگان: مریم قبادی، هادی رهنما، مریم برادران
🔹 ناشر: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @mazaheb_quran
#معرفی_کتاب
📘 تمدن اسلام و عرب
✍ گوستاولوبون
🔹 گوستاولوبون ( 1841_1931م) در این اثر ضمن بررسی و ارزیابی جنبههای مختلف تمدن اسلامی، به دستاوردهای مسلمانان در زمینههای علوم گوناگون اشاره میکند. اثر حاضر از شش((کتاب)) و هر((کتاب)) از چند باب و چندین فصل تشکیل شده و با 363تصویر و 3نقشه همراه گشته است .در کتاب اول با عنوان((سرزمین، نژاد)) مخاطبان با ویژگیهای جغرافیایی و اقتصادی جزیرهالعرب و نژادها و قبایل مختلف این سرزمین، همچنین سیمای اعراب جاهلیت آشنا میشوند.در کتاب دوم که((بنیاد تمدن اسلام)) نام گرفته، از زندگانی حضرت محمد(ص)، تشکیل حکومت اسلامی، قرآن و فتوحات مسلمانان به مثابه پایههای اساسی تمدن اسلامی، یاد شده است.موضوع کتاب سوم بررسی چگونگی و ماهیت و نتایج گسترش((امپراطوری اسلام)) در سرزمینهای شام، بغداد، ایران و هند، مصر، آفریقای شمالی، اندلس، جزیره سیسیل، ایتالی و فرانسه است.در کتاب چهارم((رسوم و نظامات مسلمین)) با این موضوعات بررسی و تبیین میشود:طرز معیشت عرب بدوی، شهر و شهرنشینی اعراب و آداب و رسوم آنها، نظام سیاسی و اجتماعی، موقعیت زنان، مذهب و اعمال مذهبی و اخلاق مسلمانان. کتاب پنجم به بررسی جنبههای مختلف((تمدن)) اسلام و علوم اختصاص دارد.مباحث این((کتاب)) عبارتاند از :منابع علوم مسلمانان، روش تعلیم و تحقیق، زبان، فلسفه ادب، تاریخ، ریاضی و هیئت، جغرافیا، علوم طبیعی، تاریخ طبیعی و طب، صنایع، معماری، ورابط اقتصادی و تجاری، گسترش تمدن اسلام در اروپا و تاثیر آن در شرق و غرب.نویسنده در((کتاب ششم)) علل و زمینهها و چگونگی((انحطاط تمدن)) اسلامی را بررسی نموده است.
#معرفی_کتاب
📘 درسهایی درباره اسلام
✍ گلدزیهر
🔹 کتاب «درسهایی درباره اسلام» با عنوان اصلی «VORLESUNGEN UBER DEN ISLAM» به زبان آلمانی و ترجمهی عربی آن به نام «العقیده و الشریعه فی الإسلام»، نوشته ایگناس گلدزیهر (مستشرق یهودی) میباشد و از جمله نوشتههایی است که همواره مورد استفاده بسیاری از مستشرقان و مغرضان بلکه برخی از غربگرایان، از جمله: جرجی زیدان، احمد امین، دکتر نثار برای بیان شبهات گوناگون پیرامون حوزههای مختلف اعتقادی دین اسلام بوده است. گلدزیهر در بخش اوّل این کتاب با عنوان « محمّد »، به بیان مباحثی پیرامون شخصیّت پیامبر اسلام (ص) در مکّه و مدینه و ارزیابی روشها و برنامههای فردی، اجتماعی و سیاسی ایشان در این دو شهر پرداخته و با مقایسهی غیر منطقی بین آنها، مدّعیِ نتایجِ غیر منصفانه ای، از جمله: غیر الهی بودن مصدر قرآن، روحیه جنگ طلبی پیامبر(ص) و گسترش اسلام با زور شمشیر، شده است. نظرات گلدزیهر، با استفاده از ادلّهی معتبرِ تاریخی، عقلی و نقلی و تبیین مسائلی، از جمله: تفاوت شرایط مکّه با مدینه، مسألهی اُمّی بودن پیامبر اسلام (ص)، ابعاد مختلف سیرهی پیامبر اکرم (ص)، تفاوتهای قرآن با عهدین، تضاد ادعاهای گلدزیهر با عقل و مستندات تاریخی، قابل نقد و بررسی است. در بخش دوّم کتاب با عنوان « فقه و آیین اسلام » به جایگاه قرآن در نظام اسلامی و علل تکامل فقه و آیین اسلام میپردازد. در این بخش با کم رنگ جلوه دادن نقش قرآن در فقه اسلام، تکامل و گسترش فقه را مربوط به دوران بعد از پیامبر(ص)، به خصوص، دوران خلیفه دوم و کشورگشاییهای او و برخورد اسلام با تمدّنهای بزرگ میداند.
#معرفی_کتاب
📘 ثلاث رسائل في اعجاز القرآن
✍ رمانی، خطابی و عبدالقاهر الجرجانی
🔹 ثلاث رسائل في إعجاز القرآن، مشتمل بر سه رساله عربی با نامهای «بيان إعجاز قرآن» اثر ابوسلیمان حمد بن محمد ابراهیم خطابی بستی (متوفی 388ق)، «النكت في إعجاز القرآن» نوشته ابوالحسن علی بن عیسی رمانی (متوفی 386ق) و «الرسالة الشافية» نوشته عبدالقاهر بن عبدالرحمن جرجانی (متوفی 471ق)، پیرامون اعجاز قرآن کریم است. تحقیق اثر توسط محمد خلف الله و محمد زغلول سلام انجام شده است.
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @mazaheb_quran
#معرفی_کتاب
📘 مفردات الفاظ القرآن
✍ حسین بن علی راغب اصفهانی
🔹 مفردات الفاظ القرآن نام ديگر آن المفردات فى غريب القرآن تأليف حسين بن محمد راغب اصفهانى (حدود، 400ق) است كه حاوى واژه نامۀ بديع قرآنى در يك جلد و به زبان عربى مىباشد.
راغب در مفردات به مؤلفات پيشينيان عنايت ويژهاى نشان داده و از كتبى چون «المجمل فى اللغة(ابن فارس)، الشامل فى اللغة(ابومنصور جبان)، تهذيب الالفاظ(ابن سكيت)، معانى القرآن(فرّاء)، المسائل الحلبيات(ابوعلى فارسى)، معانى القرآن(زجاج)، العين(خليل بن احمد)، تفسير ابومسلم اصفهانى، تفسير غريب القرآن(ابن قتيبة)، كتاب سيبويه، معانى القرآن(اخفش)، مجاز القرآن(ابوعبيدة)، الحجة للقراءات السبعه(فارسى)، غريب الحديث(ابن قتيبة)، غريب الحديث(ابوعبيدة)، الغريب المصنف(ابوعبيد) و...استفاده نموده است.
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @mazaheb_quran
#معرفی_کتاب
📘 مفردات، درآمدی بر واژه شناسی قرآن کریم
✍ سید بابک فرزانه
🔹 این کتاب به بررسی مبانی دانش واژهشناسی در زبان عربی و مؤلفههای مختلف آن میپردازد و میکوشد به روشی منسجم و به صورت کاملاً علمی، واضح و جذاب ساختمان واژهها را توضیح دهد و مخاطب خود را در درک رابطه میان الگوها با معنا،که از ویژگیهای زبان عربی به عنوان شاخهای از زبانهای سامی است، توانا سازد. در این کتاب مهمترین ابزارهای فهم درست و استوار معانی ارزشمند قرآن یعنی لغتنامهها و فرهنگهای قرآنی با بیانی ساده و کاملاً کاربردی معرفی شدهاند تا علاقهمندان بتوانند با آنها انس بگیرند، بیپروا به درون آنها راه یابند و آنچه را نیاز دارند به راحتی به دست آورند و از گستره پهناور و جذاب معانی لذت ببرند. کتاب حاضر با ارائه مجموعهای از اطلاعات اساسی به دانشجویان میتواند بر مهارتهای تحلیلی آنان در ارتباط با واژههای عربی و قرآنی بیفزاید و مقدمه خوبی باشد برای فهم دقیقتر و عمیقتر متن و تفسیر قرآن.این کتاب به بررسی مبانی دانش واژهشناسی در زبان عربی و مؤلفههای مختلف آن میپردازد و میکوشد به روشی منسجم و به صورت کاملاً علمی، واضح و جذاب ساختمان واژهها را توضیح دهد و مخاطب خود را در درک رابطه میان الگوها با معنا،که از ویژگیهای زبان عربی به عنوان شاخهای از زبانهای سامی است، توانا سازد. در این کتاب مهمترین ابزارهای فهم درست و استوار معانی ارزشمند قرآن یعنی لغتنامهها و فرهنگهای قرآنی با بیانی ساده و کاملاً کاربردی معرفی شدهاند.
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @mazaheb_quran
#معرفی_کتاب
📘 مفردات قرآن
✍ سید محمود طیب حسینی
🔹 یکی از دانشهای مهم و زیربنایی برای فهم قرآن دانش واژه شناسی یا مفردات قرآن است. در کتاب حاضر با بهره گیری از منابع اصیل و معتبر لغت، کتب مفردات و تفاسیر به صورت کاربردی مهمترین مسائل ناظر به تفسیر کلمات قران را به بحث گذاشته و با تحلیل و تبیین معنای دهها کلمه قرآنی مراحل شرح واژه های قرآن را به صورت عملی به دانشجو آموزش می دهد. در شرح معنای کلمات تلاش شده تا آنجا که ممکن است به کاربردهای کلمه در فرهنگ عرب توجه شود. اصلی ترین هدف کتاب، آشنایی دانشجو با تعداد قابل توجهی از کلمات قرآن، آشنایی عملی با مهمترین منابع مفرداتی فارسی و عربی قرآن، و آشنایی دانشجویان با نقش فرهنگ عرب و سیاق در شرح کلمات قرآن است. هدف دیگر درک عمیق دانشجو نسبت به ناروایی تفسیر کلمات قرآن به معانی مرتکز در ذهن و مشهور آنهاست.
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @mazaheb_quran
HOJATI OK (1).pdf
4.31M
📃 ویژه نامه مراسم نکوداشت آیت الله دکتر سید محمدباقر حجتی
🔴 دوره تخصصی حدیث پژوهی
🔼 دورهای جامع و کمنظیر در جهت آشنایی با دانشهای حدیثی با حضور اساتید برجسته حوزه و دانشگاه
⏱ ۳۰ جلسه ویژه رمضان ۱۴۰۳
📌 ویژگیهای دوره:
✅ شرکت رایگان در دوره
✅ بیش از ۲۳ ساعت محتوا آموزشی
✅ دسترسی آنلاین و بدون محدودیت زمانی به محتوا
✅ اعطای گواهی معتبر
📆 شروع دوره از ۲۲ اسفند هر روز ساعت ۱۷:۰۰
📎 برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به لینک زیر مراجعه کنید:
https://hekmat.academy/courses/hadith-studies/
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @mazaheb_quran
دکتر عبدالکریم بیآزار شیرازی.mp3
9.56M
#فایل_صوتی
⚜ آیین نکوداشت قرآن شناس و حدیث پژوه برجسته آیت الله دکتر سید محمدباقر حجتی
🔹 سخنران: دکتر عبدالکریم بیآزار شیرازی
(ریاست سابق دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی)
📆 سه شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱
🏫 دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @mazaheb_quran
استاد محمدعلی مهدوی راد.mp3
14.38M
#فایل_صوتی
⚜ آیین نکوداشت قرآن شناس و حدیث پژوه برجسته آیت الله دکتر سید محمدباقر حجتی
🔹 سخنران: استاد محمدعلی مهدوی راد
(عضو هیئت علمی دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران)
📆 سه شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱
🏫 دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @mazaheb_quran
#معرفی_کتاب
📘 فرهنگ قرآن
✍ آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی
🔹 «فرهنگ قرآن» معجم معنایی معارف و مفاهیم قرآن کریم است که به شیوه ای نو و بی نظیر و به صورت الفبایی موضوعی سامان یافته است.
این کتاب حاوی هزاران موضوع قرآنی است که علاوه بر نقش اطلاع رسانی در زمینه معارف قرآن، خود نوعی تفسیر موضوعی است.
«فرهنگ قرآن» از دستاوردهای علمی مرکز فرهنگ و معارف قرآن است که با طرح آیت الله هاشمی رفسنجانی و تألیف گروهی از قرآن پژوهان آن مرکز انجام یافته است که مجموعا در 33 جلد، تقدیم علاقه مندان شده است.
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @mazaheb_quran