انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشکده قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
نشست علمی ارزش و اهمیت پژوهش در مصاحف کهن قرآنی همراه با معرفی مصحف مشهد رضوی ارائه توسط دکتر مرتضی
جهت آشنایی با مصحف مشهد رضوی به لینک های زیر مراجعه فرمایید👇👇
💠 قدیمی ترین قرآن نفیس جهان اسلام با حضور چشمگیر اساتید حوزه و دانشگاه در تالار قدس حرم مطهر رضوی ۲۵ آبان ماه رونمایی شد.
🎥 فیلم کامل مراسم رونمایی
https://telewebion.com/episode/0x9b3b944
🌐 جهت آشنایی با این نسخه خطی به لینک زیر مراجعه فرمایید
https://www.aparat.com/v/xgFL2
🌐 ارائه دکتر کریمی نیا در مدرسه تابستانی انعکاس پیرامون مصحف مشهد رضوی
https://t.me/inekas/413
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @mazaheb_quran
ایدهپردازی قرآنی _ استاد نجارزادگان.mp3
32.7M
🎙 #فایل_صوتی
کارگاه ایده پردازی قرآنی
"پرتویی از نور"
👤 حجت الاسلام و المسلمین استاد فتحالله نجارزادگان
📆 یکشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۲
دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران
انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشکده قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🌀 در کرسی علمی_ترویجی مطرح شد: نگاهی متفاوت به مفهوم «غزوه» در قرآن کریم 🔹 روز شنبه 9 دیماه کرسی ع
روز شنبه 9 دیماه کرسی علمی_ترویجی با عنوان «نگاهی نو به مفهوم غزوه از دیدگاه قرآن و مقاصد شریعت» به همت معاونت پژوهشی و فناوری در سالن جلسات دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این نشست علمی، دکتر محمود ویسی عضو هیئت علمی گروه فقه و حقوق دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی به عنوان ارائه دهنده به تبیین طرحنامه خود پرداختند وافزودند: اسلام دین گذشت و مهربانی است و پیامبر اسلام (ص) نیز در برخورد با مردم مأمور به رعایت عفو و گذشت بوده است و همه جنگ ها در اسلام دفاعی است ولی کاربرد واژه «غزوه» که تداعی کننده حمله و هجوم و غارت است در مخالفت با روح شریعت و سیره رحمانی پیامبر است.
مدیر گروه فقه و حقوق شافعی دانشگاه مذاهب اشاره کردند که: مفهوم شناسی غزوه با نگاه مقاصدی میتواند در راستای شبهه زدایی از سیره نبوی وپاسخ به شبهات موجود در این زمینه بسیار مؤثر باشد. مقدمه این امر واکاوی لغوی غزوه می باشد که به معنای حمله کردن از بالا به قصد کشتن و غارت اموال است. این اصطلاح تنها یک بار به صیغه جمع در وصف اهل کفر و نفاق در آیه ۱۵۶ سوره آل عمران آمده است. در عین حال لازم است بدانیم که در اسلام، صلح قاعده و جنگ و خشونت استثنا است.
ایشان شبهات مطرح شده در موضوع جهاد در اسلام را ناشی از سوء تعبیر از چنین واژگانی دانستند و افزودند: ترویج فرهنگ بازخوانی و بازنویسی تاریخ اسلام مبتنی بر آموزه های قرآن وسنت یکی از وظائف خطیر دغدغه مندان و اهل قلم است تا بتوانیم در زدودن شبهات موجود در عصر حاضر پیرامون اسلام و شخصیت پیامبر (ص) گامی هرچند کوچک اما مؤثر برداریم و یکی از پیشنهادات بازتعریف واژه غزوه است که ضروریست از ادبیات تاریخی حذف گردد.
وی در جمع بندی سخنان خود گفتند: با استناد به کتب مفردات لغت و آیات قرآن می توان به دریافت جدیدی دست یافت که قرآن تعبیر غزوه را برای جنگهای صدر اسلام به کار نبرده است. مضاف بر آن با استناد به مقاصد شریعت هم مشخص میشود که اهل جنگ بودن قرآن و پیامبر با روح اسلام و اهداف شارع سازگار نیست.
در ادامه این نشست علمی جناب آقای دکتر محمد جعفر هرندی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری به عنوان ناقد اول ضمن تقدیر از دغدغه دکتر ویسی گفتند: بنده موافق نیستم که همه جنگهای پیامبر دفاعی بوده است بلکه برخی از آنها ابتدایی هم بوده است مضاف بر اینکه برخی از جنگ های زمان خلفای اربعه به ویژه خلیفه دوم ابتدایی بوده است مانند جنگ با ایران.
ایشان با انتقاد از طرحنامه ارائه شده در شیوه پاسخگویی به شبهات مطرح شده بر جنگ های پیامبر و اصحاب ایشان افزودند: راه درست، انکار جنگ های صدر اسلام نیست بلکه چه هدفی پشت این جنگها بوده است را باید توجیه کرد؛ مانند اینکه گفته شود بردگی در اسلام نیست؛ در حالی که بردگی در اسلام بوده و کتب فقهی مملو از این مبحث است ولی اینکه تعامل اسلام با این موضوع چگونه بوده است را باید توضیح داد.
سپس نوبت به ناقد دوم جناب دکتر عبدالله فرهی عضو دیگر هیات علمی دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی رسید که ایشان نیز ضمن مخالفت با دیدگاه ارائه شده، نبود واژه غزوه در قرآن را دلیلی بر نفی آن ندانسته و گفتند: گرچه در فرهنگ لغتها معنای چیرگی و غارت برای غزوه پر رنگ تر است ولی باید گفت برخی واژه ها در طول زمان تطور معنایی پیدا می کند و غزوه نیز در زمانی معنای منفی داشته ولی به مرور زمان معنای دیگری پیدا کرده است.
وی در ادامه گفتند: حتی اگر بپذیریم واژه غزوه در قرآن نیست و معنای منفی دارد، تمام کتاب ها و منابع حدیثی و تاریخی را چکار کنیم که مملو از این واژه است؟ نمی توان با تغییر معنایی یک واژه، همه شبهات را پاسخ داد.
در پایان این نشست حاضران در جلسه و کاربران آنلاین نیز ملاحظات و پرسشهایی را در ارتباط با موضوع مطرح کردند و گفتگوهای خوبی صورت گرفت.
گفتنی است دبیری این جلسه را خانم دکتر زرسازان عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی به عهده داشتند.
✅ برگرفته از سایت رسمی دانشگاه
https://mazaheb.ac.ir/fa/news/101/
انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشکده قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
📔نقد و بررسی کتاب روش شناسی با حضور: #دکتر_احمد_پاکتچی #دکتر_مقصود_فراستخواه #دکتر_جواد_کریمی دبیر
#یادآوری
نقد و بررسی کتاب روش شناسی پیوند میان دستگاه مفهومی قرآن کریم و علوم مدرن
با حضور مولف محترم
دکتر احمد پاکتچی
ناقدان
دکتر مقصود فراستخواه و دکتر جواد پور کریمی
امروز ساعت ۱۶
خانه اندیشمندان علوم انسانی
از نرمافزار کتابخانه علوم حدیث در مرکز نور، رونمایی میشود!
🌹🌹🌹
نشست خبری رونمایی از نرمافزار کتابخانه علوم حدیث در مرکز نور برگزار گردید و حجتالاسلام والمسلمین حجت باشتنی - مدیر گروه علمی حدیث و رجال به ارائه توضیحاتی پیرامون این نرمافزار پرداخت.
مراسم رونمایی از این نرمافزار در روز پنجشنبه 14 دیماه 1402 ساعت 10 با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر، رئیس محترم مؤسسه علمی - فرهنگی دارالحدیث در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) برگزار خواهد شد.
🌐 مطالعه خبر نشست در پایگاه #نورسافت :
www.noorsoft.org/fa/News/View/111452
مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور)
پیشگام در داده پردازی هوشمند علوم اسلامی
www.noorsoft.org
هدایت شده از ریحانه
💐 مادری برای پدر
✏️ رهبر انقلاب: (حضرت فاطمه سلام الله علیها) از کودکی مادر را از دست میدهد که برای دختری در این سن بسیار دشوار است، او در کنار تحمّل این دشواری، کار بزرگی را انجام میدهد و این دختر است که غمگسار پدر میشود. این غمگساری ادامه پیدا کرد تا در دوران مدینه و در اُحُد و در خندق و در بسیاری جاهای دیگر که آن وقت پیغمبر فرمود: فاطِمَةَ اُمُّ اَبیها. مادری کرد برای پیغمبر. ۱۳۹۹/۱۱/۱۵
🌷 #روز_مادر
❤️ @khamenei_reyhaneh
#دوره
📣 ثبت نام فصل پنجم مدرسه تخصصی حدیث؛ عرصه ها و روش های حدیث پژوهی مقارن با عنوان «روش ها و رویکردهای نقد متن در فریقین»
🖊 نحوه ثبت نام: مراجعه به سایت : paziresh.dte.ir
🔹 کسب اطلاعات بیشتر:
👉 http://maalem.ir/?p=15811
هدایت شده از KHAMENEI.IR
12.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❤️ شهید راه قدس
📽 نماهنگ #ویژه چهارمین سالگرد شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده فقید نیروی قدس
📣 روایت تفصیلی رهبر انقلاب از نقش احیاگر شهید سلیمانی در احیای جبهه مقاومت در منطقه و پایان قدرت بازدارندگی رژیم صهیونیستی
➕ فیلمی از سخنان شهید سلیمانی در دوران پیش از فرماندهی نیروی قدس و آرزوی وی برای سازماندهی جبهه علیه اسرائیل
📥 سایت
💻 Farsi.Khamenei.ir
انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشکده قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
نشست علمی ارزش و اهمیت پژوهش در مصاحف کهن قرآنی همراه با معرفی مصحف مشهد رضوی ارائه توسط دکتر مرتضی
#یادآوری
نشست علمی ارزش و اهمیت پژوهش در مصاحف کهن قرآنی
همراه با معرفی مصحف مشهد رضوی
با ارائه دکتر مرتضی کریمی نیا
امروز ساعت ۱۴:۳۰
لینک مجازی
https://www.skyroom.online/ch/mofidclass/quran