🌟 در هر ساعت ماه رجب، لطف و عنایت الهی را به دست آورید
🔸 رهبرانقلاب: #ماه_رجب، ماه مبارکی است؛ ماه توسل و تذکر و توجه و تضرع و استغاثه و محکم کردن پیوند دلهای محتاج و نیازمند ما به ذیل لطف و فضل الهی است. این روزها را قدر بدانید. هر یک روز ماه رجب، یک نعمت خداست.
🔹 در هر ساعتی از این ساعات، یک انسان اگر هوشمند و زرنگ و آگاه باشد، میتواند چیزی را به دست بیاورد که در مقابل آن، همهی نعمتهای دنیا پوچ است؛ یعنی میتواند رضا و لطف و عنایت و توجه الهی را به دست آورد.
🔸 بعد از ماه رجب، ماه شعبان و بعد ماه رمضان است. برادران و خواهران مسلمان! ای صاحبان دلهای بیدار و مخصوصاً ای جوانان! این سه ماه را قدر بدانید. در این سه ماه، فرصت برای وصل کردن و منور نمودن دلها به لطف و نور پروردگار، بیش از همیشه است. ۱۳۶۹/۱۱/۱۹
💻 @Khamenei_ir
🗞 صفحه اول روزنامههای ۶ اسفند ۹۸👇
@mazandaran_hozeh
جهت اطلاع از آخرین اخبار حوزه های علمیه خواهران کشور با ما همراه باشید
➖➖➖➖👇👇👇➖➖➖➖
خبرگزاری کوثر
🌐 https://eitaa.com/kowsarnews
🌐 sapp.ir/kowsarnews
💠 استان اردبیل
🌐https://eitaa.com/mhkh1389
💠 استان اصفهان
🌐 https://eitaa.com/esfahan_whc
💠 استان چهارمحال و بختیاری
🌐 https://eitaa.com/simayehoze
💠استان خوزستان
🌐 https://eitaa.com/khuzestan_whc
💠 استان سمنان
🌐 https://eitaa.com/newssemnanhoze313/2006
💠 استان فارس
🌐 http://eitaa.com/joinchat/4217176095C6e00e56334
💠 استان قم
🌐 https://eitaa.com/hawzah_khaharan_qom
💠 استان کردستان
🌐 https://eitaa.com/hoze_khaharan_kordestan
💠 استان کهگیلویه و بویراحمد
🌐 https://eitaa.com/Hozekhaharan_kb
💠 استان گلستان
🌐 sapp.ir/golestan_hozeh
🌐 https://eitaa.com/golestan_hozeh
💠 استان مازندران
🌐 https://eitaa.com/mazandaran_hozeh
🌐http://Sapp.ir/mazandaran_hozeh
💠 استان هرمزگان
🌐 https://eitaa.com/hhormozgan
🌐 http://sapp.ir/modiereat
💠 استان یزد
🌐 https://eitaa.com/yazdwhc 🌐sapp.ir/yazd.whc.ir
⭐️لوح| مبارزه علمی
🔺بیانات رهبرانقلاب درباره امام باقر(ع) برگرفته از کتاب همرزمان حسین
🌹ولادت #امام_باقر_ع_
💻 @Khamenei_ir
🔻 عملکرد نمایندگان مجلس بعد از انتخابات باید توسط مردم ارزیابی شود
🔸 مدیرکل ارتباطات،بینالملل و روابط عمومی حوزههای علمیه خواهران با اشاره به مطالبات مردم از نمایندگان پس از انتخابات بیان داشت: ما باید مردم سالاری دینی را پیاده کنیم و در هر لحظه حاکمان دینی، نماینده، رئیسجمهور و دیگر مسئولین توسط مردم ارزیابی و نظارت شوند.
🔸 حجتالاسلام والسملمین یحیی جهانگیری در گفتوگویی با اشاره به مطالبات مردم از نمایندگان پس از انتخابات بیان داشت: ما باید مردم سالاری دینی را پیاده کنیم و در هر لحظه حاکمان دینی، نماینده، رئیس جمهور و دیگر مسئولین توسط مردم ارزیابی و نظارت شوند.
🔸 وی تاکید کرد: مردم سالاری دینی اقتضا میکند نمایندگانی که منطقهای انتخاب میشوند، در مجلس ملی بیندیشند چرا که نماینده مجلس باید به فکر تامین منافع کل کشور باشد نه فقط یک شهرستان یا بخش.
🔸 مدیرکل ارتباطات، بینالملل و روابط عمومی حوزههای علمیه خواهران بیان داشت: دیدگاه مقام معظم رهبری در حوزه مردم سالاری کاملا متعالی و متفاوت است و ما معتقدیم در مردم سالاری دینی مردم فقط رای نمیدهند بلکه لحظه به لحظه مسئولین را پایش کرده و بر عملکرد آنها نظارت دارند.
➕ متن کامل:
http://kowsarnews.ir/news/view/89643
🌸 @kowsarnews | کانال رسمی حوزههای علمیه خواهران
❇️ با استغفار باطن خود را شستشو دهیم
حضرتآیتالله جوادیآملی در یکی از جلسات درس اخلاق:🔻
◻️ #ماه_رجب، ماه استغفار است. وجود مبارک پیغمبر(ص) فرمودند: خودتان را با استغفار معطّر کنید. بوی بد گناه شما را رسوا نکند یک وقت میبیند انسان کاری میکند، حرفی میزند، جایی میرود، چیزی مینویسد یا چیزی امضا میکند که آبرویش ریخته است لذا فرمود: «تعطّروا بالإستغفار لا تفضحنّکم روائح الذنوب»
◻️ ماه رجب، ماه درخواست #ظرفیت است، درست است که بعضی از کارهای بدی که کردیم از ما ظرفیت را گرفته است ولی ظرفیتده، همچنان بخشنده است لذا از او ظرفیت طلب کنید، استحقاق طلب کنید، لیاقت طلب کنید و بعد از خداوند مسئلت کنید که به این ظرفیت، پاسخ مثبت بدهد و مظروف را عطا کند.
@mazandaran_hozeh
رد پایش همه جا قبله نما می سازد
خطی از جامعه اش جامعه را می سازد
خادم خانه اش از خاک، طلا می سازد
کرمش نیز به شدت به گدا می سازد
بی سبب نیست اگر عادتش احسان شده است
نوه یِ ارشدِ آقایِ خراسان شده است
🏴شهادت جانسوز امام علی النقی الهادی علیه السلام تسلیت باد.
@mazandaran_hozeh
🌙 اعمال لیلة الرغائب
💐مهم ترین عمل «لیلة الرغائب» به جا آوردن 12 رکعت نماز است. در روایت نقل شده است که روز پنج شنبه اول ماه را روزه بگیرید. چون شب جمعه فرارسید بین نماز مغرب و عشا 12 رکعت نماز می گزارید (6نمازدورکعتی) و در هررکعت از آن پس از حمد سه مرتبه سوره قدر و 12مرتبه سوره توحید می خوانید و پس از اتمام نماز، 70مرتبه می گویید :«اللهم صل علی محمد النبی الامی وعلی آله » آن گاه به سجده می روید.
💐و 70 مرتبه می گویید :«سُبُّوح قُدُّوس رَبُّ المَلائِکةِ وَالرّوح» سپس سر از سجده برمی دارید
💐و 70مرتبه می گویید :«رَبِّ اغفِر وَارحَم وَ تَجاوَز عَمّا تَعلَم اِنَّک اَنتَ العَلِیُّ الاَعظَم» بار دیگر به سجده می روید
💐و 70 مرتبه می گویید:« سُبُّوح قُدُّوس رَبُّ المَلائِکةِ وَالرّوح » آن گاه حاجت خود را از خدا می خواهید ان شاءالله که برآورده می شود.
🆔 @mazandaran_hozeh
🔰 رهبر انقلاب در پیامی تصویری خطاب به جامعه پزشکی کشور؛
👈 زحمت پزشکان و پرستاران قطعاً ثواب الهی دارد
🔻 کارتان بسیار با ارزش است. هم ارزش جامعهی پزشکی و پرستاری را در جامعه بالا میبرد که برده، هم مهمتر از این، ثواب الهی است که خدای متعال قطعاً به شما اجر خواهد داد و ثواب خواهد داد و امیدواریم که انشاءالله این کار برجسته و سنگین خیلی هم طولانی نشود و انشاءالله زودتر کلک این ویروس منحوس گرفته بشود. ۹۸/۱۲/۸
💻 @Khamenei_ir
🔰 رهبر انقلاب در پیامی تصویری خطاب به جامعه پزشکی کشور؛
👈 تشکر قلبی خودم را به همه کادرهای درمانی عرض میکنم
🔻 من برنامهی امروز را فقط ترتیب دادم برای همین که این تشکر را بکنم در حضور آقای دکتر مرندی رئیس محترم فرهنگستان علوم پزشکی. دوست داشتم که این تشکر قلبی خودم را به همهی برادران و خواهران محترم پزشک و پرستار و کادرهای درمانی عرض بکنم. انشاءالله که موفق باشید. ۹۸/۱۲/۸
💻 @Khamenei_ir
🔍 #تحلیل_و_تبیین | روایت وزیر اسبق بهداشت از تاکید ویژه رهبر انقلاب:
👈 «برای حفظ سلامت مردم هیچ مسامحهای جایز نیست»
🔻 دکتر باقری لنکرانی: پیگیریهای رهبر عزیزمان در این روزها برای مقابله با این همهگیری، و حمایت ایشان از اقدامات مستند و عالمانه برای جلوگیری از گسترش این ویروس منحوس مثال زدنی بود. البته این اقدامات رسانهای نشده است.
🔸️ به یاد دارم که در زمان مسئولیتم به عنوان خدمتگزار بهداشت و درمان کشور، بیم همهگیری آنفلوانزای پرندگان پیش آمد. همان موقع به محضر ایشان رسیدم و تاکید رهبر انقلاب این بود که در حفظ سلامت مردم هیچ مسامحهای جایز نیست و همهی امکانات را باید به کار گرفت و حتی وقتی صحبت از محدودیت در حج و زیارت شد، فرمودند اگر با شواهد علمی، این محدودیتها ضروری و لازم است، اقدام کنید.
🔍 بخوانید👇
http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=45042
🗞 صفحه اول روزنامههای ۱۱ اسفند ۹۸👇
@mazandaran_hozeh
هدایت شده از پایگاه خبری تحلیلی بانوان آنلاین
#کرونا_را_شکست_میدهیم
طرح از فهیمه پودات بانوی طلبه موسسه آموزش عالی حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها بندرعباس - هرمزگان
در پویش #کرونا_را_شکست_میدهیم شرکت کنید و آثار خود در قالبهای مختلف را با محتوای پیشنهادی "تقدیر از تلاش پزشکان و پرستاران"، "دعوت به آرامش و دوری از اضطراب"، "دعوت به دعا و آرزوی سلامتی بیماران" و... در فضای مجازی منتشر کنید.
دولت هند، با استفاده از اشتغال دنياى اسلام به مسائل حاد ماههاى اخير، كه موجب غفلت عمومى از وضع آن برادران جدا افتاده و مظلوم شده، حد اكثر فشارى را كه توانسته، بر آن مردم وارد آورده و جان و مال و حتّى بنا بر نقل ناموس آنان را مورد تعرض و تاراج قرار داده است...
مطلعين می دانند كه اين، يكى از زخمهاى كهنه يى است كه انگليسی هاى استعمارگر در هنگام خروج اجبارى خود از هند، بر پيكر شبه قارّه وارد كرده و به وسيلهى آن از مسلمانان هند بزرگ انتقام گرفتند سخن ما آن است كه دولت هند در برخورد با اين مسئله، از ابزارهاى خشن و نامناسب استفاده كرده و با اطمينان به اينكه دولتهاى بزرگ و سازمانهاى مدعى حقوق بشر هيچ دفاع واقعى از مسلمانان نخواهند كرد، به روشهاى غير انسانى متوسل شده است...
دولت هند اگر تصور كند كه می توان آن جمع كثير از مسلمانان را بدون هيچ عكس العمل از سوى مسلمين جهان، براى هميشه تحت فشار نگه داشت، بی شك در اشتباه است.
@mazandaran_hozeh
🔰 پس از کاشتن دو نهال میوه به مناسبت روز درختکاری انجام شد؛
👈 توصیههای مهم رهبر انقلاب اسلامی به مردم در خصوص بیماری شایعشده
🔻حضرت آیت الله خامنهای پس از کاشت نهال در سخنانی، کاشت درخت را حرکتی با برکت خواندند و در خصوص بیماری شایع شده در کشور، گفتند: همچنانکه قبلاً از پزشکان، پرستاران و مجموعههای درمانی صمیمانه تشکر کردم، لازم میدانم بار دیگر از این عزیزان که با کار بسیار با ارزش خود در حال جهاد در راه خدا هستند، تشکر کنم.
🔹️ رهبر انقلاب اسلامی مشاهده نمونههای درسآموز از تلاش و فداکاری کادرهای درمانی در رسیدگی به بیماران را نشاندهنده مسئولیتپذیری و تعهد انسانی آنان دانستند و افزودند: همچنین لازم میدانم از خانوادههای پزشکان، پرستاران و همه عوامل درمانی که با صبر و تحمل خود در کنار تلاش شبانهروزی عزیزانشان هستند، سپاسگزاری کنم.
🔹️ ایشان با دعا برای عافیت بیماران و همچنین طلب رحمت و مغفرت الهی برای درگذشتگان از این بیماری و صبر و آرامش برای بازماندگان آنها، چند توصیه خطاب به مردم بیان کردند.
حضرت آیت الله خامنهای با تأکید بر رعایت توصیهها و دستورالعملهای مسئولان در خصوص پیشگیری و جلوگیری از آلودگی، افزودند: از این دستورها نباید تخطی شود، چرا که خداوند ما را موظف کرده است در قبال سلامت خود و دیگران احساس مسئولیت کنیم، بنابراین هر چه به سلامت جامعه و جلوگیری از شیوع این بیماری کمک کند، حسنه و هر چه به شیوع آن کمک کند، سیئه است.
🔹️ رهبر انقلاب اسلامی در توصیهای دیگر همگان را به توسل و توجه به پروردگار فراخواندند و گفتند: البته این بلا آنچنان بزرگ نیست و بزرگتر از آن نیز وجود داشته است اما بنده به دعای برخاسته از دل پاک و صاف جوانان و افراد پرهیزگار برای دفع بلاهای بزرگ بسیار امیدوارم، چرا که توسل به درگاه خداوند و طلب شفاعت از نبی مکرم اسلام و ائمه بزرگوار میتواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند.
ایشان افزودند: دعای هفتم صحیفه سجادیه دعای بسیار خوب و خوشمضمونی است که میتوان با این الفاظ زیبا و با توجه به معانی آن با پروردگار سخن گفت.
🔹️ حضرت آیت الله خامنهای همچنین همه دستگاههای کشور را به همکاری و در اختیار قرار دادن امکانات مورد نیاز وزارت بهداشت که در صف مقدم مقابله با بیماری قرار دارد، توصیه کردند و گفتند: نیروهای مسلح و دستگاههای مرتبط با دفتر رهبری نیز به انجام این کار موظف شدهاند.
🔹️ رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به درگیر شدن کشورهای زیادی در دنیا با این بیماری، افزودند: مسئولان ما از روز اول با صفا، صداقت و شفافیت خبررسانی کردند و مردم را در جریان قرار دادند اما برخی کشورهای دیگر که این بیماری در آنها شدیدتر و همهگیرتر است، پنهانکاری میکنند البته ما برای آن بیماران نیز از خداوند طلب عافیت میکنیم.
ایشان حادثه پدیدآمده را مسئلهای گذرا و نه فوقالعاده دانستند و گفتند: البته من نمیخواهم مسئله را خیلی کوچک فرض کنم اما آن را خیلی بزرگ هم نکنیم، این مسئله مدتی نه چندان طولانی برای کشور وجود خواهد داشت و سپس رخت برمیبندد اما تجربیات حاصل از آن و فعالیت مردم و دستگاهها که به مثابه یک رزمایش عمومی است، میتواند به عنوان یک دستاورد باقی بماند.
🔺️ حضرت آیت الله خامنهای با اشاره به اقدامات پسندیده و نوعدوستانه برخی هموطنان مانند کمکهای مالی و توزیع اقلام بهداشتی افزودند: این کارها بسیار خوب است و با حفظ این دستاوردها، بلا به نعمت و تهدید به فرصت تبدیل میشود و امیدواریم روزگار عافیت کامل برای ملت عزیز ایران نزدیک باشد. ۹۸/۱۲/۱۳
🔰 متن دعای هفتم صحیفه سجادیه که رهبر انقلاب خواندن آن را توصیه کردند
🔺 رهبر انقلاب امروز در مراسم روز درختکاری ضمن توصیه همگان به عمل به توصیهها و دستورالعملهای مسئولان و متخصصان برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، مردم را به توسل و توجه به پروردگار فراخواندند و گفتند: «توصیه میکنم دعای هفتم صحیفه سجادیه را که در مفاتیح هم هست با توجه به معنای آن بخوانند.» ۹۸/۱۲/۱۳
📝 http://farsi.khamenei.ir/others-report?id=45072
🔰 بنده خیلی امیدوارم به دل پاک و صاف عناصر مؤمن و متقی؛
👈 با دعا و توسل به ائمه و رسول خدا مشکلات برطرف میشود
🔻 بنده خیلی هم امیدوار هستم به دل پاک و صاف جوانها بخصوص، و عناصر مؤمن و متقی و پرهیزگار که اینها واقعاً میتوانند با دعای خودشان بلاهای بزرگ را دفع کنند. این بلا به نظر ما بلای آنچنان بزرگی نیست، از این بلاها بزرگتر هم وجود داشته و دارد، خودمان هم در کشور مواردی را مشاهده کردیم. میتوانند با دعا، با توسلات و با طلب شفاعت و وساطت از ائمهی اطهار (علیهمالسلام) و طلب کمک از آن بزرگواران و توسل به ائمهی اطهار (علیهمالسلام) و به رسول، نبی مکرم اسلام میتوانند خیلی از مشکلات را برطرف کنند. ۹۸/۱۲/۱۳
💻 @Khamenei_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥آیا لباسها هم به ویروس کرونا آلوده میشوند؟
🔸خانم دکتر میر سیدی پاسخ می دهد
@mazandaran_hozeh
🌺 ۱۰ ﺭﺟﺐ ﻭﻟﺎﺩﺕ حضرت ﺍﻣﺎﻡ ﺟﻮﺍﺩ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ
🌹 ﺣﻀﺮﺕ ﺟﻮﺍﺩﺍﻟﺎﺋﻤﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺑﻨﺎﺑﺮ ﻣﺸﻬﻮﺭ ﺩﺭ ﺩﻫﻢ ﻣﺎﻩ ﺭﺟﺐ ﺳﺎﻝ 195 ﻩ’ ﺑﻪ ﺩﻧﻴﺎ ﺁﻣﺪﻩ ﺍﻧﺪ.
📚 ﺍﻋﻠﺎﻡ ﺍﻟﻮﺭﻯ: ﺝ 2، ﺹ 91
🌺 ﭘﺪﺭ ﺑﺰﺭﮔﻮﺍﺭ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺍﻣﺎﻡ ﺭﺿﺎ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ، ﻭ ﻣﺎﺩﺭ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺟﻨﺎﺏ ﺳﺒﻴﻜﻪ ﻳﺎ ﺩﺭّﻩ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺣﻀﺮﺕ ﺭﺿﺎ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﻧﺎﻡ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺭﺍ «ﺧﻴﺰﺭﺍﻥ» ﻧﻬﺎﺩﻧﺪ.
📚 ﺍﻋﻠﺎﻡ ﺍﻟﻮﺭﻯ: ﺝ 2، ﺹ 91
🌺 ﻧﺎﻡ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﻣﺤﻤّﺪ، ﻭ ﻛﻨﻴﻪ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺍﺑﻮﺟﻌﻔﺮ ﻭ ﻣﺸﻬﻮﺭﺗﺮﻳﻦ ﺍﻟﻘﺎﺏ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺗﻘﻰ ﻭ ﺟﻮﺍﺩ ﺍﺳﺖ. ﺣﻀﺮﺕ ﺭﺿﺎ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻛﻨﻴﻪ ﻳﺎﺩ ﻣﻰ ﻛﺮﺩﻧﺪ، ﻭ ﻣﻰﻓﺮﻣﻮﺩﻧﺪ: «ﺍﺑﻮﺟﻌﻔﺮ ﺑﻪ ﻣﻦ ﻧﺎﻣﻪ ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺍﺳﺖ»، ﻭ ﻧﺎﻣﻪﻫﺎﺋﻰ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﻣﻰﺭﺳﻴﺪ ﺩﺭ ﻧﻬﺎﻳﺖ ﺟﻠﺎﻟﺖ ﻭ ﺯﻳﺒﺎﺋﻰ ﺑﻮﺩ، ﻭ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺍﻣﺎﻡ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﻣﻰﺧﻮﺍﺳﺘﻨﺪ ﻧﺎﻣﻪ ﺑﺮﺍﻯ ﺍﻣﺎﻡ ﺟﻮﺍﺩ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺑﻨﻮﻳﺴﻨﺪ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺑﺰﺭﮔﻰ ﻭ ﺍﺣﺘﺮﺍﻡ ﻣﻮﺭﺩ ﺧﻄﺎﺏ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﻰﺩﺍﺩﻧﺪ.
📚 ﻋﻴﻮﻥ ﺍﺧﺒﺎﺭ ﺍﻟﺮﺿﺎ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ: ﺝ 2، ﺹ 240
🌺 ﻳﻚ ﺭﻭﺯ ﺩﺭ ﺍﻳﺎﻡ ﻛﻮﺩﻛﻰ ﺣﻀﺮﺕ ﺟﻮﺍﺩ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺭﺍ ﻧﺰﺩ ﭘﺪﺭ ﺑﺰﺭﮔﻮﺍﺭﺵ ﺍﻣﺎﻡ ﺭﺿﺎ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺁﻭﺭﺩﻧﺪ. ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﻓﺮﻣﻮﺩﻧﺪ: «ﺍﻳﻦ ﻣﻮﻟﻮﺩﻯ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻯ ﺷﻴﻌﻪ ﻣﺒﺎﺭﻛﺘﺮ ﺍﺯ ﺍﻭ ﺑﺪﻧﻴﺎ ﻧﻴﺎﻣﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
📚 ﺍﻧﻮﺍﺭ ﺍﻟﺒﻬﻴّﻪ: ﺹ 125 ﻛﺎﻓﻰ: ﺝ 1، ﺹ 321
🌺 ﭼﺮﺍ ﻛﻪ ﭼﻬﻞ ﺳﺎﻝ ﻭ ﭼﻨﺪ ﻣﺎﻩ ﺍﺯ ﺳﻦ ﻣﺒﺎﺭﻙ ﺍﻣﺎﻡ ﺭﺿﺎ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﮔﺬﺷﺘﻪ ﺑﻮﺩ ﻭ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﻫﻨﻮﺯ ﺍﻭﻟﺎﺩﻯ ﻧﺪﺍﺷﺘﻨﺪ، ﻭ ﺑﻌﻀﻰ ﺍﺯ ﺷﻴﻌﻴﺎﻥ ﺩﺭ ﺍﻣﺮ ﺍﻣﺎﻣﺖ ﻧﮕﺮﺍﻥ ﺑﻮﺩﻧﺪ، ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺟﻮﺍﺩ ﺍﻟﺎﺋﻤﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﻮﻟﺎﻳﻤﺎﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺭﺿﺎ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺩﺍﺩ، ﻧﮕﺮﺍﻧﻰ ﻭ ﺷﻚ ﻭ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﻣﺮﺩﻡ ﺑﺮﻃﺮﻑ ﺷﺪ.
🌺ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺷﺶ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﺩﺍﺷﺖ: ﺍﺑﻮﺍﻟﺤﺴﻦ ﺣﻀﺮﺕ ﻫﺎﺩﻯ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ، ﺍﺑﻮﻃﺎﻟﺐ ﺟﻨﺎﺏ ﺯﻳﺪ، ﺍﺑﻮﺟﻌﻔﺮ ﺟﻨﺎﺏ ﻣﻮﺳﻰ ﺑﻦ ﻣﺒﺮﻗﻊ، ﺣﻜﻴﻤﻪ ﺧﺎﺗﻮﻥ، ﺧﺪﻳﺠﻪ ﺧﺎﺗﻮﻥ، ﺍﻡّ ﻛﻠﺜﻮﻡ.
📚 ﺗﺎﺭﻳﺦ ﺳﺎﻣﺮﺍﺀ: ﺝ 3، ﺹ 302
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
🌺 ﻭﻟﺎﺩﺕ ﺣﻀﺮﺕ ﻋﻠﻰ ﺍﺻﻐﺮ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ
🌹ﻭﻟﺎﺩﺕ ﺑﺎﺳﻌﺎﺩﺕ ﺣﻀﺮﺕ ﺑﺎﺏ ﺍﻟﺤﻮﺍﺋﺞ ﻋﻠﻰ ﺍﺻﻐﺮ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺭﻭﺯ ﻭﺍﻗﻊ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
📚 ﺗﻘﻮﻳﻢ ﺍﻟﺎﺋﻤﻪ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ: ﺹ 73 - 78
🌺ﺑﺎ ﺩﺭ ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻦ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺩﺭ ﺷﺶ ﻣﺎﻫﮕﻰ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﻋﺎﺷﻮﺭﺍ ﺩﺭ ﻛﺮﺑﻠﺎ ﺑﻪ ﺷﻬﺎﺩﺕ ﺭﺳﻴﺪ، ﻭﻟﺎﺩﺕ ﺣﻀﺮﺕ ﻣﻄﺎﺑﻖ ﺍﻳﻦ ﺭﻭﺯ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ. ﺑﻌﻀﻰ ﻫﻢ ﻭﻟﺎﺩﺕ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ 8 ﻳﺎ 9 ﺛﺒﺖ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ. ﻧﺎﻡ ﺷﺮﻳﻒ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﱠﱠﻪ ﻣﺸﻬﻮﺭ ﺑﻪ ﻋﻠﻰ ﺍﺻﻐﺮ ﺍﺳﺖ. ﻟﻘﺐ ﺷﺮﻳﻔﺶ ﺑﺎﺏ ﺍﻟﺤﻮﺍﺋﺞ، ﺭﺿﻴﻊ، ﻣﺬﺑﻮﺡ ﻣﻦ ﺍﻟﺎﺫﻥ ﺍﻟﻰ ﺍﻟﺎﺫﻥ ﺍﺳﺖ.
🌺 ﭘﺪﺭ ﺑﺰﺭﮔﻮﺍﺭﺵ ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺴﻴﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ، ﻭ ﻣﺎﺩﺭ ﻭﺍﻟﺎﻣﻘﺎﻣﺶ ﺣﻀﺮﺕ ﺭﺑﺎﺏ ﺩﺧﺘﺮ ﺍﻣﺮﺀ ﺍﻟﻘﻴﺲ ﻛﻠﺒﻰ ﺍﺳﺖ. ﻗﺎﺗﻞ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ، ﺣﺮﻣﻠﺔ ﺑﻦ ﻛﺎﻫﻞ ﺍﺳﺪﻯ ﻣﻠﻌﻮﻥ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻗﻠﺐ ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺴﻴﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﻭ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ ﻭ ﺷﻴﻌﻴﺎﻥ، ﺑﻠﻜﻪ ﻫﺮ ﺷﻨﻮﻧﺪﻩ ﺍﻳﻦ ﻣﺼﻴﺒﺖ ﺭﺍ ﻣﻰﺳﻮﺯﺍﻧﺪ.
@mazandaran_hozeh
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
🎤🎤 سخنرانی کوتاه
💢 امام جواد عليه السلام فرمودند :
اَلمُؤمِنُ یَحتاجُ إلی ثَلاثِ خِصالٍ: تَوفیقٍ مِنَ اللهِ، وَواعِظٍ مِن نَفسِهِ وَ قَبُولٍ مِمَّن یَنصَحُهُ؛
💠 مؤمن به سه چیز محتاج است: 1 ـ توفيق الهى، كه كارها را بخوبى به پيش ببرد. 2 ـ واعظ درونى كه هرلحظه او را پند و انذار دهد. 3 ـ پذيرش نصحيت كسى كه او را پند مى دهد.
📚تحف العقول، ص 729
✍️ شرح حدیث
💠 توفیق از طرف خداوند
« توفیق» زمانی حاصل می شود که همه ی اسباب و عوامل برای رسیدن به هدف و تأمین خواسته ها، فراهم و هماهنگ باشد .توفیق دهنده ی اصلی خداوند است. پیامبران الهی با هم با گفتنِ «و ما توفیقی اِلّا بالله»، فراهم شدن برنامه ها و عوامل هدایت بشر را از سوی خدا می دانستند. این نگاه توحیدی، سبب می شود انسان بیش از آن که به فکر و نیروی خودش تکیه داشته باشد، به توفیق الهی و سبب سازی پروردگار اعتماد کند، زیرا همه ی عوامل در دست اوست.
💠 «واعظ درونی» نیاز دیگر مؤمن است
عقل و وجدان، یک چراغ باطنی است که خوبی ها را به انسان نشان می دهد و اگر خلاف و بی خردی کرد، او را ملامت می کند. در روایات است: کسی که از درون خود، واعظ و پند دهنده ای نداشته باشد، اندرزهای دیگران چندان سودی به او نمی رساند. بیداری فطرت و فعال بودن وجدان، نقش عمده ای در اصلاح شخص و بازداشتن او از جرم و گناه دارد.
💠 نصیحت پذیری
نصیحت پذیری سومین نیازی است که در این حدیث مطرح است. تواضع در آن است که اگر کسی خیرخواهانه انتقادی کرد و موعظه و پندی داد، بپذیریم. گشودن آغوش باز به روی پندهای آموزنده و هشدارهای دلسوزان، نشانه خردمندی و عاقبت اندیشی است. هم از خداوند، توفیق بطلبیم، هم چراغ وجدان را در درون خود روشن نگه داریم، هم پند دیگران را به گوش جان بشنویم و بپذیریم.
نصیحت پذیری، کافر را مسلمان، مشرک را مؤمن، بی خبر را آگاه، جاهل را عالم، متوقف را متحرک، مجرم را توبه کار و بی هنر را هنرمند می نماید.
@mazandaran_hozeh
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
امام صادق علیه السلام به اسحاق بن عمّار فرمودند: «یَا إِسْحَاقُ خَفِ اللَّهَ کَأَنَّکَ تَرَاهُ وَ إِنْ کُنْتَ لَا تَرَاهُ فَإِنَّهُ یَرَاکَ فَإِنْ کُنْتَ تَرَى أَنَّهُ لَا یَرَاکَ فَقَدْ کَفَرْتَ وَ إِنْ کُنْتَ تَعْلَمُ أَنَّهُ یَرَاکَ ثُمَّ بَرَزْتَ لَهُ بِالْمَعْصِیَةِ فَقَدْ جَعَلْتَهُ مِنْ أَهْوَنِ النَّاظِرِینَ عَلَیْکَ»؛ (6) ای اسحاق! به گونه ای از خدا بترس که گویا او را می بینی؛ هر چند تو او را نمی بینی، ولی او تو را می بیند، و اگر معتقد باشی که او تو را نمی بیند، بی شک به او کفر ورزیده ای، و اگر بدانی که او تو را می بیند و آن گاه در حضور او معصیت کنی، بی تردید او را از بی ارزش ترین بینندگان قرار داده ای.
الهی! به حق خودت حضورم ده و از جمال آفتاب آفرینت نورم ده.
الهی! چون تو حاضری چه جویم و چون تو ناظری چه گویم. (7)
****************
پی نوشت:
1) بحارالانوار، علامه محمد باقر مجلسی، ج 75، ص358.
2) میزان الحکمه، محمد محمدی ری شهری، ترجمه حمید رضا شیخی، 1379، چ دوم، ص 2958.
3) جامع الصغیر، جلال الدین سیوطی، تصحیح احمد سعد علی، چ 4، ج 2، ص 85.
4) بحارالانوار، علامه مجلسی، ج 68، ص 64.
5) میزان الحکمه، محمدی ری شهری، ج 2، ص854.
6) اصول کافی، کلینی، تصحیح استاد حسن زاده آملی، ج 2، ص 55.
7) الهی نامه، علامه حسن زاده آملی، ص 4 و 3.
اصول اخلاقی در کلام امام جواد (علیه السلام)
«قَالَ لِلْجَوَادِ علیه السلام رَجُلٌ: أَوْصِنِی قَالَ علیه السلام، وَ تَقْبَلُ؟ قَالَ؛ نَعَمْ قَالَ علیه السلام؛ تَوَسَّدِ الصَّبْرَ وَ اعْتَنِقِ الْفَقْرَ وَ ارْفَضِ الشَّهَوَاتِ وَ خَالِفِ الْهَوَى وَ اعْلَمْ أَنَّکَ لَنْ تَخْلُوَ مِنْ عَیْنِ اللَّهِ فَانْظُرْ کَیْفَ تَکُونُ»؛ (1)
مردی به امام جواد (علیه السلام) عرض کرد: مرا سفارشی بفرمایید. امام علیه السلام فرمود: می پذیری؟ گفت: آری. فرمود: تکیه بر صبر کن و به فقرا درآویز و شهوات را رها کن و مخالفت با هوای نفس نما و بدان که تو از دید خداوند مخفی نیستی، دقت کن چگونه باید باشی.
در کلام نورانی امام جواد علیه السلام، پنج اصل اخلاقی مطرح گشته که تشریح هر کدام بیان می شود:
1- صبر
لحظه لحظۀ سلوک اخلاقی مؤمن، در بستر صبر شکل می گیرد؛ به طوری که وی به هر اندازه از مقام صبر دور باشد، افعال وی نیز ناقص تر می گردد؛ از این روی امام جواد (علیه السلام) فرمودند: «تَوَسَّدِ الصَّبْرَ»؛ صبر را بالش خود قرار بده.
این تشبیه از آن رو است که چون آرامش و قرار جسمی انسان، با تکیه بر بالش است، مؤمن در رسیدن به آرامش روحی نیز، نیاز به تکیه گاهی چون صبر دارد.
وقتی از رسول خدا صلی الله علیه وآله سؤال می شود: ایمان چیست؟. ایشان می فرمایند: «الصَّبرُ.» (2)
2- فقر
از اموری که باعث تضییع عزّت برخی مؤمنان ضعیف الایمان می شود و یا در سلوک اخلاقی آنها خلل ایجاد می کند، فقر و مشکلات مادی است.
در نتیجه، آن امام همام علیه السلام فرمودند: «اعْتَنِقِ الْفَقْرَ»؛ (ای مؤمن!) فقر را در آغوش بگیر. به بیان دیگر اگر فقر و تنگدستی، تحمّل شود؛
اولاً: عزّتمندی مؤمن را به همراه دارد .
ثانیاً: مانع رشد اخلاقی و تکامل سالک نمی شود.
بر اساس حکمت و معارف توحیدی برخاسته از مکتب اهل بیت علیهم السلام، این بند از روایت را به مفهوم دیگری نیز می توان تفسیر نمود؛ و آن اینکه انسان سالک اِلی الله، «فقیر بالذّات» است، در مقابل خداوند متعال که «غنی بالذات» است؛ و بر این اساس، خود را نیازمند و محتاج دانسته و بسیاری از خودسری ها و خودبینی های او از بین می رود.
3- دوری از شهوات
یکی از اصول مهم در راه کسب اخلاقیات، عدم دخالت شهوات در افعال و کردار فرد می باشد؛ زیر خواسته های شهوانی، رنگ و بوی منیّت و انانیّت دارد و انسان را از کسب معارف حقّه الهی دور می سازد؛ حال آنکه امنیت مؤمن، قدم نهادن در حریم الهی است؛ لذا امام جواد (علیه السلام) در ادامۀ وصیت خویش فرمودند: «ارْفَضِ الشَّهَوَاتِ»؛ شهوات را به دور انداز و رها کن. یعنی محور و اساس فعالیت های مؤمن، خواسته های الهی است، نه امیال نفسانی.
4- مخالفت با هوای نفس
سخت ترین وادی، در مسیر کسب فضائل اخلاقی مخالفت و مبارزه با هوای نفس است، در همین راستا و برای تبیّن بیشتر آن، رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه وآله)، مبارزه با هواهای نفسانی را «جهاد اکبر» نامیده است (3)
اهمیت این مسئله بدان حد بوده که آن حضرت به همین مقدار کفایت نکرده و برای تبیین بیشتر آن فرموده اند:
«أَعْدَی عَدُوَّکَ نَفْسَکَ الَّتِی بَیْنَ جَنْبَیْکَ»؛ )4) دشمن ترین دشمنانت، نفس تو است که در بین دو پهلوی تو قرار دارد.
رسول الله (صلی الله علیه وآله) در کلام نورانی دیگری، از مبارزه با نفس، به عنوان برترین جهاد یاد کرده و می فرمایند:«اَفْضَلُ الْجِهَادِ أَنْ تُجَاهِدَ نَفْسَکَ وَ هَوَاکَ فِی ذَاتِ اللهِ تَعَالَی»؛(5) برترین جهاد این است که به خاطر خدای تعالی با نفس و هوای نفسانیت مبارزه کنی. به تعبیر دیگر، باید اولین کار و آخرین کار مؤمن، جهاد با نفس باشد.
پس مخالفت با هوای نفس و صد البته رها نمودن شهوات، راه را برای وصال و لقای الهی هموار می سازد.
5- حضور در محضر الهی
آنچه بیشتر از همه برای سالک اهمیت داشته و در تمامی لحظات نباید از آن غافل باشد، دقت در این امر است که بداند، همیشه در محضر الهی به سر می برد.
امام جواد علیه السلام فرمودند «:اِعْلَمْ أَنَّکَ لَنْ تَخْلُوَ مِنْ عَیْنِ اللَّهِ فَانْظُرْ کَیْفَ تَکُونُ»؛ بدان که در برابر دیدۀ خدایی و متوجه باش که چگونه ای.
گفتار نورانی ای که از حضرت امام خمینی )رحمه الله ( به یادگار مانده است نیز، احتمالاً برداشتی از این روایت امام جواد علیه السلام بوده است که فرمودند: «عالَم محضر خدا است، در محضر خدا معصیت نکنید»
سالک باید از دستوری که اهل سلوک، از آن با عنوان «مراقبه» یاد می کنند و آن را مایۀ سعادت و رکن عمدۀ سیر و سلوک می خوانند، کمک بگیرد و در هر لحظه و در هر جایی و در هر حالی که هست، همواره خود را در محضر الهی بداند تا بدین ترتیب غفلت را که زمینه ساز گناهان و تخلّفات است، از وجود خویش دور سازد.