⭕️بیست و پنج هفته گذشت و چشم محرومان به در خشک شد تا شاید رئیسجمهوری پیدا بشه سراغی ازشون بگیره...
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu☫
واکنش جالب «حکیم زیاش» بازیکن تیم ملی مراکش به حوادث آمستردام
👤 حکیم زیاش در واکنش به حوادث آمستردام و ترس صهیونیستها از عصبانیت مسلمانان هلندی نوشت:
✍ اگر [طرف مقابلشان] زنان و کودکان نباشند، فرار میکنند... و هنوز هم فلسطین آزاد است.
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu☫
♦️شکایت از نهاد ریاست جمهوری بابت انتصاب ظریف، در دیوان عدالت اداری رد شد!
پ ن ؛
دوستان حقوقی لطفا نظر بدید🙏
@Radmanminer
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu☫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴غمگین مثل اون سلطنت طلبی که می فهمه که مردم ایران نشان شیروخورشید رو به جبهه مقاومت اهدا کردن...😁😁😁
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu☫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بخشی از سخنرانی فارسی شهید سیدحسن نصرالله
نمازجمعه تهران؛ ۱۷ تیر ۱۳۷۹
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu☫
🔻دست گل جدید دولت بی برنامه/ خاموشی های دو ساعته از فردا آغاز میشوند
مدیرعامل شرکت توزیع برق کرمانشاه:
🔹 ۳ نیروگاه در سطح کشور در بحث مازوتسوزی و جلوگیری از آلودگی تعطیل شده است. فعلا محدودیت در بخش صنایع اعمال نشده است.
🔹با توجه به ناترازی در تولید و مصرف برق بهدلیل کمبود سوخت نیروگاهها و جلوگیری از مازوتسوزی و آلودگی هوا، روزی ۲ ساعت خاموشی در بخش خانگی و تجاری از فردا اعمال خواهد شد.
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu☫
تاثیرات پیروزی ترامپ بر بازار طلا
قیمت طلا درجهان تحت تاثیر پیروزی ترامپ کاهشی شده و بازار با کاهش حدود ۲۲ دلاری بسته شد
به دنبال پیروزی دونالد ترامپ که باعث افزایش ارزش دلار شد، قیمت طلا کاهش یافت و این روند کاهشی تا بسته شدن بازارها ادامه داشت و هر اونس از ۲۷۰۰ دلار پایینتر آمد.
هر اونس طلا با ۲۱ دلار و ۹۴ سنت کاهش ۲۶۸۴.۷۷ دلار فروخته شد.
این فلز گرانبها روز جمعه بیشترین کاهش هفتگی در ۵ ماه گذشته را ثبت کرده است.
رئیس بخش عملیاتی شرکت Allegiance Gold، الکس ابکاریان میگوید، ماه گذشته، داستان این بود که آیا انتخابات میتواند ریسکهایی را به همراه داشته باشد و آیا انتقال قدرت بهطور طبیعی انجام میشود یا نه اما این انتخابات بهطور مشخص و قاطع به نفع کاخ سفید بود.
وی افزود: «بسیاری از داراییهای ریسکپذیر بهطور مستقیم از پیامدهای بالقوه این سیاستها سود بردند، بنابراین سرمایهگذاریها از فلزهای گرانبها به سمت این داراییهای جایگزین حرکت کرد.»
از طرفی فدرال رزرو روز پنجشنبه نرخ بهره را ۰.۲۵ کاهش داد که خود عاملی کاهشی برای قیمت طلاست امانشان داد که درآینده با احتیاط بیشتری به کاهش نرخ بهره ادامه خواهدداد.
ازطرفی پیروزی ترامپ با توجه به سیاستهای تعرفهای وی،موجب نگرانیهایی در مورد اینکه آیا فدرال رزرو به کندی وبه میزان کمتری نرخ بهره را کاهش دهد،شده است.
اگرچه طلا همواره به عنوان منبع امن سرمایهگذاری دربرابرتورم شناخته میشودامانرخ بالای بهره،ازجذابیت طلاکه دارایی بدون سود است،میکاهد.
#طلا
#ترامپ
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu☫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم| هشدار پایان رشد اقتصادی صنعت ایران از امسال
برزین جعفرتاش کارشناس توسعه : شکاف کالایی ایجاد شده پس از تحریمهای ترامپ در سال 1397 که عامل رشد اقتصادی بخش صنعت در سالهای اخیر بود با کالاهای ایرانی پر شده و در صورتی که سیاستگذاری در این بخش صورت نگیرد، رشد اقتصادی صنعت کشور متوقف خواهد شد.
#صنعت
#اقتصاد
#کالا
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu☫
دولت در دنیای موازی!
ملت درگیر گرانی؛ دولت درگیر حواشی
🔹این روزها مردم درگیر مشکلات اقتصادی و معیشتی نظیر هزینه بالای مسکن، تورم و گرانفروشی کالاهای اساسی، خاموشیهای احتمالی در زمستان، تلاطم بازار به دلیل عدم ثبات نرخ ارز و … هستند.
🔹دولتیها بیتفاوت به این مسائل خود را با حاشیههایی مثل رجیستری آیفون و گزارشگری عادل فردوسیپور ، رفع فیلتر سکوهای اطلاعاتی دشمن سرگرم کردهاند.
🔹ظاهرا دغدغههای آنها هیچ تناسبی با دغدغههای مردم ندارد و در دنیایی موازی زندگی میکنند که اصلیترین مشکل مردمش تعیین گزارشگر مسابقات فوتبال است!
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu☫
توضیحات خاندوزی درباره «دروغ» ۲۵ همتی سامانه نان
وزیر اقتصاد دولت سیزدهم اعلام کرد: آن ۲۵همت که به دروغ گفتند خرج سامانه نان شد، همان کمکهزینهای بود که به حساب نانوایان کشور واریز شد. جای شهید و قاتل را عوض نکنید.
سید احسان خاندوزی وزیر سابق امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به ادعای مطرح شده درباره سامانه هوشمندسازی آرد و نان نوشت: «مجلس در قانون بودجه 1401 مجوز لازم برای حذف ارز ترجیحی را به دولت داده بود اما با این شرط که افراد بتوانند این کالاها و خدمات را به نرخ پایان شهریور 1400 و در سقف سهمیه، تهیه کنند.دولت شهید رئیسی پیش از پایان سال 1400 مقدمات اجرایی این طرح را در دستور کار قرار داد. ازجمله معاونت فناوری بانک مرکزی این مسئولیت را پذیرفت که تا پایان سال بستر فنی برای کالابرگ یا امکان قیمت سهمیهای به نرخ پایان شهریور 1400 را فراهم نماید.اسفند در حالی به پایان رسید که بانک مرکزی نتوانست چنین زیرساخت فنی را برای شمارش میزان مصرف از کالاهای اساسی فراهم کند. این درحالی بود که با شروع شدن جنگ اوکراین، قیمت خوراک و گندم در جهان و منطقه رو به جهش گذاشته بود و دستگاهها از قاچاق وسیع کالای اساسی ما به بیرون از مرزها گزارش میدادند.فروردین 1401 که ستاد اقتصادی دولت تصمیم گرفت با هدف اجرای تکلیف مجلس در حذف ارز ترجیحی، پرهیز از کسری ارزی (به دلیل مازاد تقاضای کاذب) و جلوگیری از خروج کالای اساسی ایران به کشورهای همسایه، این طرح را پس از خاتمه ماه مبارک رمضان اجرا کند، بنا بود که چون زیرساخت فنی کالابرگ آماده نشد با آرد و نان هم مثل روغن خوراکی و مرغ و تخممرغ و … رفتار شود؛ افزایش قیمت و پرداخت یارانه نقدی.
رئیسجمهور شهید از حساسیت ویژه رهبر انقلاب نسبت به موضوع قیمت نان خبر داد و این موجب شد، تیمی از جوانان حوزه فناوری در بانک سپه به صرافت بیفتند و ظرف چند هفته زیرساخت فنی مدنظر را حداقل برای آرد و نان فراهم کنند. در حالی که وزارت جهاد کشاورزی که متولی زنجیره گندم و آرد بود و وزارت کشور که متولی نظارت در سطح استانها و فرمانداریها بود، مسئولیتی نپذیرفتند، ما در وزارت اقتصاد از «آخرین سنگر معیشتی فقرا که نان بود» و از جوانان فناور بانک سپه حمایت کردیم بدون اینکه دولت یک ریال بابت سامانه «نانینو» هزینه کند (شرکت بانک نیز برای هزینه خود به کارمزد شبکه پرداخت بسنده کرد).پس از جهش قیمت خوراکیهای ناشی از حذف ارز 4200 تنها قلم کالای اساسی که هم افزایش قیمت محسوسی نداشت و هم قاچاق و مصرفش کاهش یافته بود، نان بود. «نانینو» فقط یک زیرساخت دادهای برای نظارت بود و بنا نبود ما در سالهای بعد مانع افزایش قیمت طبیعی نان برای جبران هزینه نانوایان و جلوگیری از تخلف شویم چنانکه بارها و بارها این پیشنهاد را به رئیس ستاد تنظیم بازار دادیم.ستاد تنظیم بازار تصمیم گرفت، بخشی از بار افزایش قیمت را نه مردم بلکه دولت به شکل کمکهزینه موقت به نانوایان پرداخت کند: آن 25 همت که به دروغ گفتند خرج سامانه شد، همان کمکهزینهای بود که به حساب نانوایان کشور واریز شد. این کمک هزینه ارتباطی به سامانه نداشت و ندارد یعنی هم قبل از مصوبه ستاد، سامانه بدون کمکهزینه نانوا فعالیت میکرد و هماکنون میتواند چنین کند و اساسا کمکهزینه باید به تدریج حذف و افزایش کارشناسی قیمت، جایگزین آن میشد.
پیشنهاد میشود، دولت محترم در سایر ناترازیها از جمله انرژی نیز سامانههای شفافساز و تدابیر غیرقیمتی را در کنار سیاست قیمتی حفظ کند.«نانینو» بهانهای شد تا با همکاری شرکت بازرگانی دولتی در همان چند ماه ابتدایی 350 هزار تن آرد (معادل مصرف سالانه 3500 نانوایی و معادل مصرف نان نزدیک 5 میلیون نفر) صرفهجویی محقق شود.نانواییهایی که وجود نداشتند یا در هر ماه سهمیه آرد را صرف قاچاق یا عرضه خارج شبکه (مافیا) میکردند به واسطه سامانه حذف شدند.برای اولین بار کشور توانست بدون اعمال سیاست قیمتی و با هوشمندسازی، میزان مصرف آرد خبازی کشور را که سالانه 2.5 درصد افزایش مییافت نه تنها ثابت بلکه کاهش دهد.مردم ایران به طور طبیعی هر سال بیشتر نان مصرف کردند اما مصرف آرد خبازی کشور در پایان 1402 به اندازه مصرف 1398 شد و این یعنی بدون یک ریال هزینه دولت، جلوی ریختوپاش یکونیم میلیون تن آرد گرفته شد (معادل مصرف نان 20 میلیون نفر در سال). اما در تیتر و متن روزنامه سازندگی 12 آبان رسما اطلاعات غلط به مردم ایران داده شده است. جای شهید و قاتل را عوض نکنید.»
#خاندوزی
#نان
#یارانه
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu☫
دموکرات یا جمهوریخواه؛ اقتصاد ایران کدام را میپسندد؟
بررسی تاریخی تجارت خارجی ایران در مواجهه با جهتگیری سیاسی رئیسجمهور آمریکا مشخص میکند، دوگانه دموکرات - جمهوریخواه تا چه اندازه بر اقتصاد ایران اثرگذار است.
«اگر ترامپ آمد طلا و ارز بخرید، کامالا هریس رای آورد خانه و زمین». این عنوان یادداشت کوتاهی از یکی از اقتصاددانهای ایرانی است که در اینستاگرام دستبهدست میشود...
https://eitaa.com/me_atu/43339
https://eitaa.com/me_atu/43340
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu☫
بسیج کارکنان دانشگاه علامه طباطبایی🇵🇸🇸🇾🇱🇧🇮🇷🇮🇶🇧🇭🇾🇪
دموکرات یا جمهوریخواه؛ اقتصاد ایران کدام را میپسندد؟؟؟
بررسی تاریخی تجارت خارجی ایران در مواجهه با جهتگیری سیاسی رئیسجمهور آمریکا مشخص میکند، دوگانه دموکرات - جمهوریخواه تا چه اندازه بر اقتصاد ایران اثرگذار است.
«اگرترامپ آمدطلاوارزبخرید،کامالاهریس رای آوردخانه وزمین»
👆این عنوان یادداشت کوتاهی از یکی از اقتصاددانهای ایرانی است که در اینستاگرام دستبهدست میشود.
اثر سیاستهای رئیسجمهور آمریکا بر اقتصاد ایران از بحثبرانگیزترین محورهایی است که همواره محل مناقشه کارشناسان بوده و دهههاست که این مسئله در افکار عمومی نیز مطرح است. یک دیدگاه در ایران میگوید که آبخوردن ایرانیها هم به تصمیمات رئیسجمهور آمریکا وابسته است اما دیدگاهی دیگر این تفکر را رد کرده و به استقلال رویدادها در ایران از تصمیمات در واشنگتن اعتقاد دارد.
دموکراتها بهترند یا جمهوریخواهها
البته اثر سیاست رئیسجمهور آمریکا بر اقتصاد ایران در افکار عمومی همواره شکل ثابتی نداشته و در دهه اخیر بهعنوان دوقطبی دموکرات - جمهوریخواه مطرح میشود. برای بررسی این گزاره ملزومات ویژهای لازم است. در این راستا مهمترین اثر سیاستهای یک کشور بر کشور دیگر از طریق تجارت خارجی قابلبررسی است.
در ایران بهعنوان یک کشور نفتی که عمده صادرات آن را سوختهای فسیلی تشکیل میدهد، تجارت خارجی شامل دو عنصر صادرات نفت و صادرات غیرنفتی تفکیک شده است. بر این مبنا بررسی اثر طیف سیاسی رئیسجمهور آمریکا شامل جمهوریخواه و دموکرات بر تجارت نفت و غیر نفت ایران میتوان صحت این گزارش را مشخص کند.
نفت ایران زیر ذرهبین جمهوریخواه و دموکرات
روند تاریخی صادرات نفت ایران نشان میدهد که کاهش یا افزایش فروش نفت در کشور چندان وابسته به جهتگیری سیاسی آمریکا نیست. بر این مبنا در سالهای بعد از انقلاب دو افت فاحش در صادرات نفت به دلیل اعمال تحریمهای آمریکا رقم خورده که یکی در دوره جیمی کارتر بهعنوان یک دموکرات و دیگری در دوره دونالد ترامپ بهعنوان یک جمهوریخواه رقم خورده است. از طرفی با اتکا به طراحی مسیر فروش نفت در شرایط تحریم در دوره کارتر و ترامپ روند فروش نفت کشور حالت صعودی به خود گرفته است.
لازم به ذکر است که در دوره سایر رووسای جمهوری آمریکا در هر دو طیف جمهوریخواه و دموکرات نیز هم شاهد رشد آمار فروش نفت کشور و هم شاهد افت بودهایم. برای مثال در دوره باراک اوباما بهعنوان یک دموکرات هم روند کاهش صادرات نفت دیده میشود و هم روند افزایش نفت را شاهد هستیم.
بر اساس سری زمانی آمار فروش نفت اگرچه آمریکا تلاش کرده از طریق طراحی بستههای سیاستی ایران را از مهمترین پیشران اقتصادی روی میز محروم کند اما روند صادرات نفت فارغ از جهتگیری سیاسی رووسای جمهور آمریکا به جهتگیری و هوشمندی سیاستهای داخل ایران وابسته است.
صادرات غیرنفتی ایران در پهنای تاریخ
عنصر دوم تجارت خارجی موردبحث در این حوزه مسئله صادرات غیرنفتی است. بررسی اثر جهتگیری سیاسی رئیسجمهور آمریکا روی این مورد نیز همبستگی خاصی را عیان نمیکند و بیشتر وابسته به سیاستهای درونزا در داخل ایران است. برای مثال عملاً صادرات غیرنفتی ایران همزمان با ریاستجمهوری کارتر، ریگان، بوش و کلینتون از دو طیف جمهوریخواه و دموکرات هیچگاه عدد معناداری نبوده است.
اما در دوره یک جمهوریخواه به نام جرج بوش همزمان با تغییر سیاستهای داخلی در ایران شاهد رشد قابلتوجه صادرات غیرنفتی هستیم.
این روند در دوره ترامپ اگرچه تحت تأثیر سیاستها تحریم قرار گرفت اما افزایش نرخ ارز و تخلیه بازار داخلی از کالاهای خارجی این فرصت را به ایران داد تا صنایع داخلی را بازطراحی کرده و در یک جهتگیری تازه بتواند در همان دوره ترامپ نیز روند صادرات خود را جهش داده و به رقمی بیش از شروع دوره ترامپ باز گرداند.
با تخلیه این ظرفیت در اقتصاد روند صادرات غیرنفتی در دوره بایدن دموکرات که برخی کارشناسان داخلی معتقد به مماشات او با ایران هستند، نیز کاهشی شده و مشخصاً وابستگی صادرات غیرنفتی به جهتگیری تهران در آمار واضح است.
برایناساس، جهتگیری هر رئیسجمهور در آمریکا مشخص تضعیف ایران بوده اما اثرگذاری سیاستهای تضعیفکننده به آمادهسازی، جهتگیری و راهبرد قوا در ایران وابسته است.
قدرت در اقتصاد درونزا است
آمار و عدد رقم در سیر تاریخی خود بیانگر آن هستند که قدرتمند شدن در همه ابعاد از جمله اقتصاد یک پدیده درونزا است. کشورها به اتکا سیاستها داخلی خود قوی شده و نسبت خود با کشورهای دیگر جهان در قالب سیاست خارجی را تنظیم میکنند.
بسیج کارکنان دانشگاه علامه طباطبایی🇵🇸🇸🇾🇱🇧🇮🇷🇮🇶🇧🇭🇾🇪
وابستگی قدرت و اقتصاد کشورها به سیاستهای توسعه صنعتی داخلی بهعنوان یک عامل کلیدی موفقیت در افزایش قدرت اقتصادی و سیاسی کشورها شناخته میشود. شواهد جهانی و آمارهای بینالمللی نشان میدهند که کشورهایی که بر توسعه صنعتی و تقویت بنیانهای اقتصادی داخلی خود تمرکز کردهاند، توانستهاند به طور مداوم جایگاه جهانی خود را بهبود بخشند.
ایالات متحده و توسعه صنعتی
در قرن بیستم، ایالات متحده با تمرکز بر توسعه صنعتی و فناوری، به یکی از بزرگترین اقتصادهای دنیا تبدیل شد. بر اساس گزارش بانک جهانی، تولید ناخالص داخلی ایالات متحده از ۵۴۳ میلیارد دلار در سال ۱۹۷۰ به حدود ۲۱.۴۳ تریلیون دلار در سال ۲۰۱۹ رسید. این رشد بزرگ تا حد زیادی به دلیل سیاستهای صنعتی این کشور مانند حمایت از صنایع فنّاوری و زیرساختهای تولیدی بود.
چین و موفقیت سیاستهای صنعتی
چین نمونه دیگری از قدرتیافتن اقتصادی به لطف سیاستهای صنعتی داخلی است. طبق آمار صندوق بینالمللی پول (IMF)، اقتصاد چین از حدود ۱۵۰ میلیارد دلار در دهه ۱۹۸۰ به بیش از ۱۴ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۱ رسید.
برنامههای صنعتیسازی گسترده مانند «ساخت چین ۲۰۲۵» باهدف رشد فناوریهای پیشرفته، توانستهاند چین را به دومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل کنند و وابستگی چین را به صادرات مواد اولیه بهشدت کاهش دهند و مدل صنعتی صادرات محور آلمان با تمرکز بر صنایع فنّاوری و اتومبیلسازی، موفق شده است به یکی از قدرتهای صنعتی جهان تبدیل شود.
بر اساس آمار Statista، تولید ناخالص داخلی آلمان در سال ۲۰۲۱ به ۴.۲ تریلیون دلار رسید.
سیاستهای دولت آلمان که بر تقویت فناوریهای صنعتی و زیرساختهای تولیدی استوار است، این کشور را به قدرت اقتصادی اروپا تبدیل کرده است، بدون اینکه به واردات فناوریهای کلیدی وابسته باشد .
کرهجنوبی استراتژیهای توسعه صنعتی
کره جنوبی نیز نمونهای بارز از موفقیت با تمرکز بر سیاستهای صنعتی داخلی است. از دهه ۱۹۶۰، این کشور با برنامهریزی و سرمایهگذاری در صنایع الکترونیک، کشتیسازی و فناوری اطلاعات، توانست به یکی از اقتصادهای پیشرفته آسیا تبدیل شود. بانک جهانی نشان میدهد که تولید ناخالص داخلی کره جنوبی از ۲.۷ میلیارد دلار در سال ۱۹۶۰ به بیش از ۱.۶ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۱ رسید .
در یککلام قدرتیابی اقتصادی کشورها بیشتر وابسته به سیاستهای داخلی است تا دیپلماسی خارجی. کشورهایی که با تقویت صنایع خود و افزایش تولید داخلی به پیشرفت اقتصادی دست یافتهاند، توانستهاند به قدرتهای اقتصادی جهانی تبدیل شوند و در برابر نوسانات بینالمللی مقاومت بیشتری داشته باشند.
#توسعه_اقتصادی
#دموکرات
#جمهوریخواه
#قدرت_درونزا_است
#صادرات_نفت
#صادرات_غیرنفتی
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu☫
❌️ از عجایب شمال تهران:
قیمت نجومی میوه قاچ شده!
اشراف گری در حال رواج...
🔻کاربران فضای مجازی با انتشار عکسی از قیمت یک میلیون و ۱۵۵ هزارتومانی یک سینی میوه، از رواج چنین قیمتهایی در بعضی فروشگاههای شمال شهر تهران خبر دادند.
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu☫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 «سمفونی شهدای گمنام» (واقعیت تلخ غزه) در نمایشگاه "هنر طوفان" در موزه فلسطین
🔸"کفن"، آخرین لباسی است که هر انسانی به تن میکند. اما در غزه، این کفنها به بخشی از زندگی روزمره تبدیل شدهاند. جنینهایی که پیش از تولد دفن میشوند، شهدایی که گواهی تولد و شهادتشان همزمان امضا میشود؛ اینها واقعیت تلخ غزه است.
🔸نمایشگاه "هنر طوفان" با چیدمانی تکاندهنده به این فاجعه پرداخته است. "سمفونی شهدای گمنام"، چیدمانی از کفنهای ایستاده است که به کشتار بیمارستان المعمدانی غزه در حمله هوایی ۲۵ مهرماه ۱۴۰۲ اشاره دارد.
🔸این کفنها، بیصدا و صرفاً با زبان هنر، مرثیهای جانسوز برای کودکان و زنان بیگناهی میخوانند که قربانی این جنایت شدند.
🔸این اثر هنری، بدون استفاده از هیچ بلندگو یا توضیح اضافه، به مخاطب اجازه میدهد تا خود را در عمق فاجعه غرق کند. آکسسوارها و یادگاریهای کوچک آویزان شده به کفنها، مانند یک سیدی، یک ماشین اسباببازی یا یک انار، به این تراژدی عمق بیشتری میبخشد و ما را با زندگی کوتاه و ناگهان قطعشده این شهدا آشنا میکند.
🔸"هاجر سلیمی نمین" و "حمید اسکندری"، طراحان این اثر، با زبانی ساده و تاثیرگذار، به روایت داستان این شهدای گمنام پرداختهاند.
🔸این اثر هنری، نه تنها یادآور درد و رنج مردم غزه است، بلکه ما را به تفکر و همدلی با قربانیان این جنایت فرا میخواند.
🔸 نمایشگاه گروهی «هنر طوفان» با موضوع طوفان الاقصی از ۵ آبان آغاز شده و تا ۲۳ آبان در تهران، موزه هنرهای معاصر فلسطین ادامه دارد.
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu☫
⏳ ۱۸ آبان ۱۳۶۹
✅ بخشی از سخنان هاشمی رفسنجانی که به خطبه مانور تجمل معروف شد و به طرز عجیبی از آرشیو صدا و سیما حذف شد:
🔹 زمان آن رسيده که مسؤولين به مانور تجمل روي آورند. از امروز به خاطر اسلام و انقلاب، مسئولين وظيفه دارند مرتب و باوقار باشند… هرچند ما فقير باشيم و اقتصادمان به سامان نباشد، اما براي آنکه در ديدگان ساير ملل مسلمان و غيرمسلمان، ملتي مفلوک جلوه ننماييم، لازم است تا جلوههايي از تجمل در چهره کشور و مسؤولين حاکميتي رويت شود…"
اظهار فقر و بیچارگی کافی است . رفتارهای درویشمسلکانه وجهه جمهوری اسلامی را نزد جهانیان تخریب کرده است،
زمان آن رسیده که مسئولین ما به "مانور تجمل" روی آورن
در اوایل دهه هفتاد👇
⚪️ تعدیل اقتصادی دولت کارگزاران، و تورم 49.9 درصدی؛ عده کارگر زیادی زیر چرخ توسعه له شدند . وامهای دریافتی دولت هاشمی فسنجانی تا به امروز گردن جمهوری اسلامی را گرفته است
🔹شورش ۱۳۷۱ در شهرهای ایران
شامل تظاهرات در شهرهای مشهد، اراک، مبارکه، چهاردانگه تهرانبود که به شدت سرکوب شد. موج تظاهرات در خردادماه 1371 و پس از آن آغاز شد که تورم به حدود ۵۰٪ رسید.
🔹 هاشمی رفسنجانی پس از پایان جنگ در جریان برنامه پنج ساله اول توسعه طرح تعدیل اقتصادی را اجرا کرد گستردهترین تظاهرات در مشهد روی داد، در حاشیه شهر، درگیری گسترده ای شد و دست کم ۶ نفر در درگیریهای مشهد کشته شدند
🔹 طرز تفکر این جماعت بی درد👇:
🔹هاشمی رفسنجانی: 500 میلیون تومان ها رقمی نیست . زیاد برجسته شان نکنید. اینقدر بحث از اختلاس و دزدی نکنید و روحیه مردم را خراب نکنید
وقتیکه ما یک سدی را میسازیم و مثلاً ده میلیارد خرج میکنیم، ممکن است از قِبَل آن، پانصد میلیون هم اختلاس شود، اما این سد برای کشور میماند و هیچکس نمیتواند از این سد اختلاس یا دزدی کند
📚 کتاب بی پرده با هاشمی،
مصاحبه قدرت الله رحمانی با هاشمی رفسنجانی، ص ۱۸۴
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu☫
فواره نزولی تورم؛
تیم اقتصادی پزشکیان چه ارقامی را تحویل گرفتند؟
اقتصاد ایران در بیش از 50 سال گذشته درگیر نرخهای تورم بالا و دورقمی بوده و از این حیث رکورددار تداوم نرخهای تورم دورقمی در دنیاست. این موضوع سبب شده نرخ تورم بالا به مهمترین چالش در حوزه سیاستگذاری اقتصادی در کشور تبدیل شود. طبق آمارهای بانک مرکزی ایران، تورم بلندمدت 50ساله اقتصاد ایران حدود 20 درصد بوده، این میزان در دهه 90 به متوسط 28 درصد و از سال 1397 تا 1402 به سطح 40 درصد رسیده است.
نرخهای بالای تورم گرچه بر همه ابعاد زندگی روزمره ایرانیان سایه انداخته و گفتوگوها و درددلهای انتقادی از تغییرات قیمتها در زندگی مردم به روال تبدیل شده، اما سخن از تورم بالا حل این چالش و چارهجویی برای آن، بهویژه در زمان انتخابات ریاستجمهوری و تحویل دولتها بیشازپیش خودنمایی میکند. نگاهی به آمارهای دوره نزدیک به 40 ساله یعنی از سال 1368 تاکنون نشان میدهد در دولت مرحوم هاشمیرفسنجانی، ایشان تورم 26 درصدی (میانگین تورم بانک مرکزی و مرکز آمار) را تحویل گرفته و تورم 19 درصدی را تحویل سیدمحمد خاتمی داده است. رئیس دولت اصلاحات تورم 19 درصدی را در سال 1384 با نرخ 14 درصد تحویل محمود احمدینژاد میدهد. رئیس دولت بهار نیز این مقدار را در مرداد سال 1392 به روایت مرکز آمار با 36 درصد و به روایت بانک مرکزی 39 درصد تحویل حسن روحانی داده است. دولت تدبیر و امید نیز نرخ تورم را تا مردادماه 1400 به روایت مرکز آمار با حدود 46 و به روایت بانک مرکزی با 58 درصد تحویل شهید سیدابراهیم رئیسی میدهد.
در سال سوم دولت سیزدهم این مقدار حالا تا مردادماه به روایت مرکز آمار کمتر از 35 درصد و به روایت بانک مرکزی 40 درصد است. بر این اساس، هرچند نرخ تورم فعلی بالاتر از میانگین قبل از دهه 90 است، درحال حاضر دولت مسعود پزشکیان به روایت مرکز آمار ایران و بانک مرکزی به ترتیب تورمی با 11 و 18 واحد کمتر از مرداد سال 1400 را تحویل گرفته است. پرواضح است تورم بهعنوان یک متغیر کلان اقتصادی از سیاستهای متعددی تاثیر میپذیرد و پیامدهای رفاهی زیادی برای گروههای مختلف جامعه دارد. میتوان گفت تغییرات تورم، برندگان و بازندگانی دارد که شناسایی آنها، چگونگی پیدایش و علل تورم و نظریات و دیدگاههای مختلف پیرامون این موضوع را توضیح میدهد.
در توضیح چگونگی پیدایش و علل تورم نظریات و دیدگاههای مختلفی مطرح شده که میتوان آنها را به چهار گروه عمده شامل :
1- نظریه پولیون،
2- نظریه فشار تقاضا،
3- نظریه فشار هزینه
4- نظریه ساختارگرایان
تقسیم کرد.
نظریه پولی تاکید دارد تورم پدیدهای پولی بوده و افزایش حجم پول بدون افزایش تولید یا افزایش سریعتر حجم پول از رشد تولید، منجر به افزایش سطح عمومی قیمتها خواهد شد. این دیدگاه در قالب نظریه مقداری پول ارائه میشود.
در نظریه فشار تقاضا بحث در مورد عواملی است که تغییر آنها منجر به افزایش حجم پول یا میزان تقاضا و باعث تحریک تورم میشود. در مقابل نظریه فشار تقاضا، در نظریه فشار هزینه بر نقش افزایش هزینههای تولید در قیمت تمامشده کالا بهعنوان علت اصلی بالا رفتن قیمت کالاها در کل جامعه تاکید میشود. درکنار تغییرات نرخ ارز، تورم ناشی از دستمزدها، مواد خام و تورم ناشی از مالیات از عوامل افزایش سطح عمومی قیمتها تلقی میشود. اما ساختارگرایان نیز معتقدند درکنار عوامل پولی و هزینهای، عوامل ساختاری و نهادی همچون ساختارهای انحصاری در تولید، پایین بودن رشد بهرهوری در اقتصاد و نیز ضعف نظام توزیع کالا و خدمات هرکدام میتواند موجبات تورم را درپی داشته باشد.
علاوهبر علل اشارهشده برای ایجاد تورم در یک اقتصاد، اقتصاددانان بر این باورند که انتظارات تورمی هم یکی از عوامل مهم در تبیین تورم است. اما مساله بعدی، پایداری در تورم است.
پایداری در تورم میتواند دستکم بخشی از تلاش سیاستگذاران پولی برای کاهش نرخ تورم را کمرنگ کند. بهعبارتی پایداری تورم موجب میشود سیاستهای پولی انقباضی بر کاهش نرخ تورم به اندازه انبساط آن اثرگذار نباشد.
نگاهی به شرایط فعلی اقتصاد ایران نشان میدهد درحال حاضر گرچه سطح عمومی قیمتها هم از سمت تقاضا و هم از سمت عرضه، تحتفشار بوده و چالشهای اصلی اقتصاد ایران، یعنی کسری بودجه دولت، ناترازی در حوزه انرژی، حوزه تجارت، صندوقهای بازنشستگی و نظام بانکی برطرف نشده و در سمت دیگر انتظارات تورمی همچنان سایهبهسایه سایر چالشها درحرکت بوده، بااینحال طی دوسال اخیر با اجرای پرقدرت سیاست کنترل ترازنامه ازسوی بانک مرکزی، نرخ تورم از اعداد بالای 50 درصدی به 35 درصد در ماه گذشته رسیده است.
ادامه👇👇👇
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu ☫
ادامه👆👆👆
آمارها نشان میدهد سیاستگذار با وجود فقدان ابزارهای گسترده برای کنترل تورم، با همین ابزار نیز توانسته نرخ رشد نقدینگی و پایه پولی را که در سالهای گذشته وارد کانال 40 درصدی شده بود، به کانال 20 درصد برگرداند.
این موضوع به ما میگوید اگر در یکسال اخیر علیرغم چندین اتفاق سیاسی و امنیتی بیسابقه در کشور و منطقه، اقتصاد ایران با جهشهای شدید ارزی روبهرو نشد، باید رد آن را در عدم پشتیبانی کلهای پولی و بهطور ویژه عدم پشتیبانی پول (بخش سیال نقدینگی) از اتفاقات غیراقتصادی بدانیم.
#تورم
#کسری_بودجه
#سیاستهای_پولی
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu ☫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ با آمریکا صلح کنیم یا نه؟
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu ☫
27.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سرکار خانم گیتی معینی بازیگر قدیمی و کارکشته سینما و تلویزیون برای نماز صبح وارد امامزاده ای میشود که از قضا نمایشگاهی به مناسبت هفته بسیج در آنجا برگزار هست بقیه ماجرا را ببینید تماشایی است ...
یادبگیرند سلبریتی های غرب زده ی دوزاری🌺😍
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu ☫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تبیین دقیق و کامل ماجرای گرانسازی بنزین
#بنام_محرومین_پردرد
#بکام_مرفهین_بیدرد
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu ☫
.
♨️ قطر: گزارشها در مورد عقبنشینی از میانجیگری بین حماس و "اسرائیل" دقیق نیست
وزارت امور خارجه قطر در بیانیهای اعلام کرد:
🔹تلاشهای قطر در زمینه میانجیگری بین حماس و "اسرائیل" در حال حاضر معلق شده است.
🔹اخبار و گزارشهای منتشر شده مبنی بر عقبنشینی قطر از میانجیگری دقیق نیست.
🔹قطر به طرفین اعلام کرده به محض وجود جدیت لازم برای پایان جنگ، تلاشهای میانجیگرانه خود را از سر خواهد گرفت.
🔹وقتی جدیت برای پایان جنگ وجود داشته باشد، ما قبل از همه طرفها، همه تلاش خود را برای پایان جنگ و مبادله اسرا به کار خواهیم گرفت.
🔹قطر اجازه نخواهد داد که میانجیگری دلیلی برای باجخواهی از آن باشد، زیرا قبلا شاهد عقبنشینی از توافقات حاصل شده قبلی بودیم.
🔹شاهد سوء استفاده از ادامه مذاکرات برای توجیه ادامه جنگ جهت دستیابی به اهداف و مقاصد سیاسی بیارزش بودیم.
🔹گزارشهای وارده در رابطه با دفتر حماس در دوحه دقیق نیست.
🔹هدف از وجود دفتر حماس در قطر این است که کانالی ارتباطی بین طرفهای ذیربط وجود داشته باشد.
🔹وجود دفتر حماس در دوحه منجر به دستیابی به توافق آتشبس شد و در حفظ آتشبس در مراحل قبلی موثر بوده است.
🔹بر پایبندی ثابت قطر به حمایت از ملت فلسطین تا رسیدن به حقوق خود تاکید میکنیم.
☫#بسیج_کارکنان_دانشگاه_علامه_طباطبایی☫
☫@me_atu ☫