⭕️اهمیت افکار عمومی
✍️بخش ششم(پایانی)
💢 با توجه به نظریات و دیدگاههای موجود و در جمعبندی و نقد آنها به نظر میرسد تأثیر رسانهها در زمانها، مکانها، رویدادهای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و... وحتی نسبت به افراد مختلف جامعه یکسان نمیباشد. ممکن است در یک واقعة سیاسی، مثل انتخابات عدهای از مردم از یک رسانة خاص تأثیر زیادی بپذیرند، اما عدة دیگری از مردم از آن رسانه اصلا تأثیر نپذیرند و یا حتی بر ضد پیامهایی که از سوی آن رسانه داده میشود عمل کنند.
💢بنابراین تأثیر رسانه در افراد یک جامعه یکسان نبوده و به عوامل گوناگونی وابسته است. از جملة این عوامل نوع دیدگاه و عقیدهای است که یک فرد نسبت به یک موضوع دارد. به این معنا که اگر فردی نسبت به یک مسأله عقیدة خاصی داشته باشد و مخصوصا آن عقیده و دیدگاه در ذهنش تثبیت شده باشد، رسانهها کمتر میتوانند باعث تغییر عقیدة او گردند، هر چند با انواع شگردهای رسانهای در صدد حمله به آن عقیده باشند.
💢به عنوان مثال ساخت فیلمها و دادن پیامهایی بر ضد اصول اساسی دین مانند وجود خدا، معاد، پیامبر و...کمتر میتواند یک مسلمان شیعه را تحت تأثیر قرار دهد مخصوصا اگر مخاطب کاملا به این اصول معتقد بوده و اعتقادش از روی تحقیق و استدلال بوده باشد. اما در مورد اموری که فرد نسبت به آنها نظر خاصی ندارد و اصطلاحا نسبت به آنها خنثی است و یا اطلاعی از آن موضوع ندارد، یا اطلاعاتش ناقص و مبهم است و یا عقیدهاش نسبت به آن موضوع سطحی بوده و از استحکام لازم برخوردار نباشد، در چنین مواردی رسانهها میتوانند مخاطبین خود را تحت تأثیر قرار دهند و حتی نظر آنها را نسبت به یک موضوع تغییر دهند.
💢البته اینکه مخاطب فعال باشد یا منفعل نیز در میزان تأثیری که از رسانه میگیرد مؤثر است. بنابراین هر یک از نظریات می-تواند نسبت به بخشی از افکار عمومی مصداق پیدا کند و اینطور نیست که افکار عمومی تنها با این نظریات قابل تبیین باشد. به هر حال، آنچه مسلم است رسانهها در گسترش، هدایت و حتی انحراف افکارعمومی نقش دارند. آنها با برجسته سازی، تکرار، تحریف، بزرگنمایی، سکوت و دیگر تکنیکهای رسانهای تلاش میکنند افکارعمومی را آن چنان که خط و مشی خبری شان ایجاب میکند هدایت کنند .
🔺به عنوان مثال، در دهة اخیر رسانههای غربی در زمینه پخش اخبار فعالیتهای هستهای ایران از همه تکنیکهای گفته شده برای تأثیر گذاری بر افکارعمومی جهانیان، حتی اعضای شورای حکام آژانس انرژی اتمی بهره گرفتند و همانگونه که پیداست بر آنها تأثیر داشته است. در نقطه مقابل همین رسانهها اخبار توسعه و پیشرفت کشورهای در حال توسعه را به صورت تحقیری و با کوچکنمایی انتشار میدهند تا افکارعمومی دنیا همواره مردم این کشورها را افراد فقیری تصور کنند که در تحولات جهانی هیچ نقشی به عهده ندارند.
بخش ششم(پایانی)
#افکار_عمومی
✅آرما(آرمان ناتمام)
@media_arma
⭕️هفت گروهی که ما را در شبکه های اجتماعی آزار می دهند
✍️بخش سوم
۳. عربدهکش روشنفکر
💢خودمان را در گفتوگو یا بحث با کسی میبینیم که اعتمادبهنفس فوقالعادهای از او ساطع میشود. سبک نوشتنش هم بسیار پیشگیرانه است. شاید به آدمهای مهم و برجستۀ روشنفکر مثلاً نوام چامسکی ارجاع بدهد؛ انگار این کار به ایدههایش تقدس میبخشد. یا بهصورت متوالی و به سرعت باد با مقداری زیادی آمار، تحقیق و نقلقولهای معروف به گفتههای تحکمآمیزش اعتبار میبخشد، آنقدر سریع که نتوانیم اعتراض کنیم یا کنترلی بر بحث داشته باشیم. آنها از تعمیمها و زبانهای مختلف دانشگاهی و علمی استفاده میکنند که ظاهراً با موقعیت ما در تناقض است. با چنان باور راسخ و اقتداری بحث میکنند که افراد زیاد دیگری تحتتأثیر قرار میگیرند یا به وحشت میافتند و باور میکنند که با متفکری مهم روبهرو هستند.
💢هیچوقت نباید به خودمان اجازه بدهیم این مدل افراد مرعوبمان کنند؛ آنها پهلوانپنبه هستند. در رسانههای اجتماعی میتوانند ادای فرد روشنفکری را دربیاورند، اما اگر میتوانستیم پشت پرده را ببینیم، فردی را میدیدیم که غرق در تشویش است. آنها شاید بهعنوان یک نویسنده، آدم دانشگاهی یا دانشمند به هیچچیز مهمی در حیطۀ ایدههایشان نرسیده باشند. افرادِ حقیقتاً موفق اکثراً در استدلالهایشان محتاطترند و از بیانات قطعی جانبهلب میشوند. این عربدهکشها شدیداً بر این باورند که جهان هنوز نبوغشان را نشناخته است. در زندگی واقعی، تحمیل دیدگاههایشان با چنین اقتدار و حرارتی مضحک به نظر میرسد، چون مشخص است که هیچ موقعیتی در زندگی ندارند که متضمن چنین عظمت روشنفکرانهای باشد. تفاوت بین لحن و منزلت واقعی آنها، زیادی ناجور و خندهدار است. اما در رسانههای اجتماعی میتوانند این مسئله را مخفی کنند. اگر بهدقت به ایدههای واقعی آنها نگاه کنیم، پشت تمام آن رجزخوانیها، ارزش کمشان را میبینیم. آنها روی این حساب میکنند که لحن و ژست مقتدرانهشان باعث ارعاب افراد شود.
💢وقتی مقابل این نوع افراد قرار میگیریم، باید پشت ژستشان را بینیم. آنها عموماً اهل شوخی نیستند، مخصوصاً وقتی دارند از ایدههایشان صحبت میکنند. بنابراین کمی تمسخر از طرف شما عصبانیشان میکند و بهسمت حرفهای احمقانه سوقشان میدهد. وقتی وارد بحثی با آنها شوید که از آن میترسند، به تعمیمهایشان اعتراض کنید و دربارۀ منابعشان بپرسید، مجبور میشوند با چیزی درکشدنی که پشت تمام آن انواع زبان وجود دارد، به حرفهایشان اعتبار ببخشند. مجبورشان کنید آنچه واقعاً میگویند را آشکار کنند تا همه به کممایگی ایدههایشان پی ببرند.
ادامه دارد...
#رسانه_شناسی
✅آرما(آرمان ناتمام)
@media_arma
⭕️اهمیت افکار عمومی
🔻بخش اول(تاریخچه افکار عمومی)
https://t.me/media_arma/1047🌐
🔻بخش دوم(ضرورت شناخت افکار عمومی)
https://t.me/media_arma/1052🌐
🔻بخش سوم(تعریف افکار عمومی و بیان ویژگی ها)
https://t.me/media_arma/1076🌐
🔻بخش چهارم (عوامل موثر بر شکل گیری افکار عمومی)
https://t.me/media_arma/1098🌐
🔻بخش پنجم(مارپیچ سکوت)
https://t.me/media_arma/1113🌐
🔻بخش ششم
https://t.me/media_arma/1117🌐
#افکار_عمومی
✅آرما(آرمان ناتمام)
@media_arma
⭕️نگاه های تربیتی رسانه ای
💢در عموم انیمیشن های شبکه ی پویا سگ همراه کودکان است کودک با تماشای این محصول در ناخودآگاه خود حضور سگ در کنار خانواده را ثبت می کند و با همین تصور رشد می کند
نسل بعدی با رسانه تربیت می شوند در ارائه ی محصول به کودکان بیشتر دقت کنیم
#تربیت_رسانه_ای
✅آرما(آرمان ناتمام)
@media_arma
⭕️دور جدید درمان جمال شورجه آغاز شد
👤تهیهكننده سریال حضرت موسی(ع) گفت: بهتازگی دور جدید درمان فیزیكی همچون فیزیوتراپی روی جمال شورجه آغاز شده و به لطف خدا روند درمان بهخوبی پیش میرود.
احمد میرعلایی تهیهكننده سریال حضرت موسی(ع) در گفتوگو با میزان، درخصوص آخرین وضعیت جسمانی جمال شورجه گفت: بهتازگی دور جدید درمان فیزیكی همچون فیزیوتراپی روی جمال شورجه آغاز شده و به لطف خدا روند درمان بهخوبی پیش میرود.
خدا را شكر وضعیت جمال شورجه بسیار از روزها و هفتههای گذشته بهتر است، درمان ادامه دارد و وی چندین بار برای پیگیری مراحل ساخت سریال حضرت موسی(ع) از خانه بیرون آمده است.
وی درباره آخرین مراحل روند تولید سریال حضرت موسی(ع) تاكید كرد: این سریال یكی از بزرگترین سریالهای تاریخ تلویزیون است و به همین دلیل هم در قبال پیشتولید آن نمیتوان عجله كرد. ما در حال برآوردهای لازم، تحقیق و پژوهشهای گسترده برای تولید اثری باكیفیت هستیم.
تهیه كننده سریال حضرت موسی(ع) در همین راستا ادامه داد: پروژه حضرت موسی(ع) از افترافكت و جلوههای ویژه بصری فوق العاده سنگینی برخوردار است كه در تاریخ سریالسازی تاكنون رخ نداده است، به همین دلیل ما سعی داریم تمامی انرژی خود را برای رضایت مردم انجام دهیم.
💢میرعلایی درباره تیم تولید این سریال خاطرنشان كرد: تمام سعی ما این است كه تمام تیم تولید سریال موسی(ع) ایرانی باشند، همچنین تیم جلوههای ویژه هم تاكنون تماماً ایرانی انتخاب شدهاند، اما اگر لازم به استفاده از نیروهای خارجی باشد آنها را نیز دعوت میكنیم.
#اخبار
✅آرما(آرمان ناتمام)
@media_arma
🔴شایعه فیلترینگ اینستاگرام تکذیب شد.
طی ساعات گذشته برخی منابع نامشخص و بعضی چهرههای افراطی حزبی و محکومان امنیتی مانند تاجزاده نقل قولی مجعول را در مورد معاون اول دادستان کل کشور و فیلترینگ منتشر کرده اند این درحالی است که حجت الاسلام و المسلمین منتظری در حال حاضر معاون اول ندارد و چنین جملهای نیز از ناحیه سایر معاونین بیان نشده است.
مشخص است در آستانه انتخابات قرار است با دوگانه سازی فیلترینگ و ضدفیلترینگ و متورسواری زنان و .....فضاحت ۶ساله خود بر مدیریت کشور را بپوشانند
#سواد_رسانهای
✅آرما(آرمان ناتمام)
@media_arma
⭕️هفت گروهی که ما را در شبکه های اجتماعی آزار می دهند
✍️بخش چهارم
۴. مبارز عدالت اجتماعی
💢ممکن است کاملاً بیغرض شروع شود. وارد بحثی دربارۀ هر موضوعی -چه سیاسی، چه غیرسیاسی- میشویم و حرفی میزنیم که به نظر خودمان بیخطر یا بدیهی است. بعد، ناگهان تحت حملۀ غضبآلود کسی قرار میگیریم که ما را به بیتفاوتی بیشعورانه و ایستادگی در مقابل پیشرفت متهم میکند. شاید اظهارنظرمان نه حرفی قطعی که اندیشهای گذرا باشد، یا کمی کنایه در آن باشد یا زمینۀ خاصی داشته باشد و به زنجیرهای از بحثهایی مربوط باشد که در چنین رسانهای نمیتوانیم با جزئیات توضیحش دهیم. اما فردی که ما را به گناه اخلاقی فاحشی متهم میکند فرض را بر این گذاشته است که ما، بدون طعنه یا آن زمینۀ مشخص، اصرار قطعی بر ایدههایمان داریم. از این حرف ما تفسیری کردهاند که ظاهراً با برافروختگی حقبهجانبهشان همخوانی دارد.
🔺حالا ناگهان خودمان را زیر حملهای از طرف انبوهی از مبارزانی میبینیم که ناجوانمردانه با هم بر سرمان خراب میشوند و زندگیمان را فلاکتبار میکنند.
💢 اگر سعی کنیم با هر چیزی جز یک عذرخواهی مفصل از خودمان دفاع کنیم، فقط خشمشان از بیتفاوتیمان را شعلهورتر میکنیم. در واقع حتی عذرخواهی هم از تندی واکنششان نمیکاهد. سروکله زدن با چنین مدل آدمهایی مشخصاً حساس و کلافهکننده است، چون همهچیز را سیاه و سفید میبینند؛ آنها در طرف خوب هستند و ما در طرف بد. شاید در باورهایشان صداقت داشته باشند، اما آنچنان خودشان را با هدفشان تعریف میکنند که حس میکنند حق دارند خشنتر، توهینآمیزتر و بیتفاوتتر از هر چیزی باشند که ما احتمالاً بیان کردهایم.
💢این مقدار ریاکاری اصلاً به چشمشان نمیآید (شبیه همین، افرادی را میبینیم که علاقه دارند بقیۀ افرادِ ظاهراً زیادی حساس به نقد را «نازکنارنجی» صدا بزنند، اما با جزئیترین بحث برعلیه ایدههایشان با خشمی حقبهجانب منفجر میشوند و متوجه این طنز روزگار نیستند). حقیقت این است که آنها آنقدر به توهین حساس هستند که میتوانند توهین را تقریباً در هر حرفی تشخیص بدهند، حرفی بسیار جزئی که با اصول اعتقادیِ سفت و سخت آنها فرق میکند. درواقع، احساس خشم و اینکه آزرده شوند، به آنها نوعی هیجان مخفی میدهد و راهی است تا تمام بیزاری شخصی و انزجارشان را تخلیه کنند. این مسئله میتواند به نوعی اعتیاد به خشم تبدیل شود.
💢در جهان واقعی این مدل افراد تقریباً همه کس را با لحن حقبهجانب و توبیخگرانه و برتری اخلاقی خود رنجانده و بیزار میکنند. اما در جهان آنلاین که انبوهی از همرزمانشان پشت آنها هستند، میتوانند تقریباً بدون مجازات عمل کنند. تصمیم به دفاع از خودمان اغلب خردمندانهترین کار ممکن نیست.
💢وقتی آنها با عبارتی منفی به ما برچسب بزنند، راههایی پیدا میکنند تا هر آنچه مینویسیم را طوری تغییر بدهند که با تفسیرشان جور دربیاید. یک واکنش احتمالی میتواند با شوخی همراه باشد؛ چون آنها عموماً شوخی ندارند، واکنش افراطی نشان میدهند و شاید مضحک به نظر برسند، اما حتی این کار هم ممکن است تاکتیکی زیادی خطرناک باشد که جمعیتی را به جانتان بیندازد. بهترین کار این است که خیلی زود، احتمالاً با یک عذرخواهی ملایم، بیصدا کنار بکشید و صبر کنید تا فراموشتان کنند و به قربانی بعدیشان حملهور شوند.
ادامه دارد...
#رسانه_شناسی
✅آرما(آرمان ناتمام)
@media_arma
📌تاریخچه تبلیغات و بازاریابی
🔻1- دوران قبل از تبلیغات
💠در ابتدا همه چیز شفاهی بود. اگر محصول یا خدمتی ارزشمند و مفید بود، مردم دربارهاش گفتگو میکردند و نهایتاً آن را میخریدند.
🔻2- دوران تبلیغات
💠در دوران رونق اقتصادی، میل روز افزون افرد به مصرف کالاها و خدمات در کنار وجود تلویزیون و رسانههای جمعی دیگر یک قرمول موفقیت جادویی برای کسبوکارها ایجاد کرده بود: اگر محصولتان را برای توده مردم تبلیغ کنید، فروش آن رشد میکند.
🔻3- دوران پس از تبلیغات
💠وضعیت دوباره به همان حالت ابتداییاش برگشته است. تبلیغات جمعی دیگر جواب نمیدهد و آنچه اهمیت دارد چیزی است که افراد دربارهاش گفتگو میکنند.
💠ولی اینبار قدرت شبکههای اجتماعی باعث شده است سرعت پخش گفتگوها درباره یک محصول برجسته، بسیار زیاد باشد.
💠در دوران تبلیغات، یک محصول خوب بدون آنکه تبلیغ شود به یک شکست بزرگ تبدیل میشد. اما همه بازاریابان خوب میدانند که تکنیکهای دوران تبلیغات در دوران پس از تبلیغات دیگر جواب نمیدهد، چراکه دنیای بازاریابی متحول شده است.
#سواد_رسانهای
✅آرما(آرمان ناتمام)
@media_arma
⭕️فیسبوک تماس های صوتی کاربران را شنود می کند
🔺«فیسبوک پیامهای صوتی کاربران خود را شنود میکرده است. فیسبوک با استفاده از پیمانکارانی خارج از این سرویس شبکه اجتماعی، پیامهای صوتی رد و بدل شده میان کاربران در این شبکه را به متن تبدیل میکرده است.
💢این پیمانکاران با دریافت پول از سوی فیسبوک، وظیفه تبدیل پیامهای صوتی کاربران به متن را بعهده داشتهاند.
💢فیسبوک که دفتر مرکزی آن در ایالت کالیفرنیا آمریکا مستقر شده، شنود پیامهای صوتی کاربران را تایید کرده است.
💢یورونیوز به نقل از فیسبوک گزارش داده که این شبکه اجتماعی بیش از یکهفته است که به نقض حریم خصوصی کاربران از طریق شنود پیامهای صوتی پایان داده است.
💢فیسبوک در بیانیهای عنوان کرده که «به دنبال ارزیابی هوش مصنوعی فیسبوک بوده است. یعنی پیامهای صوتی کاربران توسط افرادی به متن تبدیل میشد و همزمان هوش مصنوعی نیز آن را به متن تبدیل میکرد. سپس دو متن توسط فیسبوک مورد مقایسه و ارزیابی قرار میگرفت.»
🔺این در حالی است که به تازگی «کمیسیون تجارت فدرال آمریکا (FTC)» شرکت فیسبوک را به پرداخت جریمهای معادل ۵ میلیارد دلار محکوم کرده است.
💢پیش از این نیز، شرکتهای غول فناوری «آمازون» و «اپل» به دلیل نقض حریم خصوصی افراد مورد انتقاد شدید قرار گرفته بودند.
#امنیت_سایبری
#اخبار
✅آرما(آرمان ناتمام)
@media_arma
⭕️مگس های فضای مجازی
⁉️برخی از صفحات و کانال های فضای مجازی کشور ما، کلونی مگس هاست؟!
💢یکی از ویژگیهای مگس این است که همیشه دنبال کثیفی ها و زخم ها می گردد تا روی آن بنشیند و از آن خوراک بگیرد.
بعضی از کانال ها و گروه های فضای مجازی هم به همین شکل همیشه دنبال زشتی ها و عیب ها هستند و فقط از آنها خوراک میگیرند و آنها را منتشر می کنند.
🔺اما در همین فضای مجازی برخی دیگر از افراد هستند که مثل زنبور عسل دنبال گل ها و زیبایی ها هستند.
مطالبی که اینها منتشر می کنند مثل عسل، کام مخاطبان را شیرین می کند.
💢اگر احساس ناراحتی و افسردگی می کنید و تصور می کنید در یک کشور پر از مشکل و مصیبت زندگی می کنید، بخش قابل توجهی از آن بخاطر وز وز مگس هایی است که شما را احاطه کرده اند...
💢از آنها دور شوید تا غم و غصه شما کم شود و با افراد و صفحات و کانال هایی همراه شوید که عصاره ی گل ها و زیبایی ها را برای شما جمع آوری می کنند.
با عسل کام خود را شیرین کنید که شفای بسیاری از بیماریهاست...
✅آرما(آرمان ناتمام)
@media_arma
⭕️تغییرات جدید اینستاگرام در راه است
💢اینستاگرام در حال ازمایش فیلتری برای نوتیفیکیشن هاست تا بالاخره بشود نوتیف های غیرضروری مثل لایک و فالو را مخفی کرد و صرفا کامنت ها را نمایش داد.
💢چون به طور کلی تعداد نوتیف لایک ها بیشتر از کامنتهاست که باعث میشود کامنتهای جدید به راحتی گم بشوند و دنبال کردنشان مشکل تر بشود که با این فیلتر جدید این موضوع تا حدی حل میشود
💢اینستاگرام همچنین در حال کار روی قابلیت به اشتراک گذاری کامنت ها در دایرکت و استوری هست، بنابراین میتوانید یک کامنت در زیر پستی را با دوستانتان در دایرکت و استوری به اشتراک بزارید.
#اخبار
✅آرما(آرمان ناتمام)
@media_arma