💢احسان مهرابی تحلیلگر سیاسی بی بی سی:
- حاشیههای مهم #استیضاح وزیر اقتصاد دولت روحانی:
1- به نتیجه نرسیدن لابیگری کرباسیان برای گرفتن رأی اعتماد مجدد.
2- فشار بیشتر بر دولت بخصوص تیم اقتصادی آن و افرادی مثل نوبخت
3- شکست فراکسیون امید به دلیل بروز درگیری های داخلی و عدم به نتیجه رسیدن در حمایت مجدد از کرباسیان
4- نمایان شدن اختلاف میان اصلاح طلبان و دولت
5- نمایان شدن بده بستان ها، میان مجلسی ها و دولت
@medialogy1
💢 شبکه من و تو: روسیه از طریق دیپلماتهای ارشد خود واشنگتن را تهدید کرده است که در صورت ادامه سیاستهای تحریمی علیه مسکو، این کشور نیز سوریه را به پایگاه تسلیحات #اتمی خود تبدیل خواهد کرد.
@medialogy1
💢رادیو اروپای آزاد: امروز #روحانی در پاسخ به سوالات اقتصادی نمایندگان مجلس از او حسابی نقره داغ شد. ایرانیان زیادی از جمله نمایندگان مجلس از سیاست های اقتصادی روحانی ناراضی اند.
@medialogy1
💢 توییتر/ واکنش #ابطحی به نحوه پاسخ دهی رئیس جمهور به سوالات نمایندگان مجلس؛ به جای هر توضیح جدی یک منبر در فضیلت وحدت رفت.
💢ایران وایر/ حقیقتنژاد، کارشانس سیاسی:
🔸نکته بارز در پاسخهای #روحانی به سوالهای نمایندگان این بود که رئيس جمهور ایران، بد بودن وضعیت موجود را قبول نداشت و فضای منفی اقتصاد ایران را ناشی از نومیدی سیاسی مردم نسبت به آینده ایران و یک نوع جنگ روانی توصیف میکرد و ریشه این وضعیت را هم اعتراضهای دیماه ۹۶ میدانست که به تعبیر او ترامپ را به طمع انداخت در برجام نماند.
🔸نمایندگان مجلس عقیده دارند که مشکلات مدیریتی و بیتدبیری دولت روحانی مسبب چنین وضعیتی است.
@medialogy1
💢ایران وایر/ حقیقتنژاد، کارشانس سیاسی:
🔸علیرغم رای منفی مجلس، موضوع ارسال سوال ار #روحانی به قوه قضاییه کماکان در گرو کشاکشهای سیاسی بالادستی بین مجلس و دولت است.
🔸چه این ابزار تازه را وسیلهای در دست طیف لاریجانی برای منتگذاری بر سر رئيس جمهور و عدم ارسال سوالها به قوه قضاییه توصیف کنیم و چه آن را یک ابزار رسانهای و سیاسی قوه در دست طیف اصولگرای مخالف روحانی ارزیابی کنیم، خروجیاش قرار گرفتن بیشتر رئيس جمهور ایران در موضع دفاعی و ضعیفتر شدن موقعیت سیاسی و حقوقی اوست.
@medialogy1
💢بی بی سی: دومین روز دادگاه دیوان بینالمللی دادگستری برای رسیدگی به شکایت ایران از آمریکا با دفاعیه جنفر نیوستد،نماینده آمریکا شروع شد. او این دادگاه را فاقد صلاحیت برای رسیدگی به این شکایت دانست و گفت در حالی که از انقلاب ۱۳۵۷، ایران آشکارا علیه مردم آمریکا و منافع ملی آمریکا با حمایت از گروههای تروریستی فعالیت میکند نمیتواند با استناد به عهدنامه مودت سال ۱۹۵۵ اقامه دعوا کند.
🔸 نماینده آمریکا: ایران به خاطر خروج از برجام شکایت کرده نه عهدنامه ۱۹۵۵، برجام تنها به برنامه هستهای ایران پرداخته در حالی که ایران به برنامه موشکی خود ادامه داده، ایران با جنگهای نیابتی و حمایت از گروههایی همچون حزبالله، طالبان، القاعده و حماس ثبات و امنیت خاورمیانه را به خطر انداخته است.
@medialogy1
💢 اسپوتنیک، سرگی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه:
🔸برای دولت آمریکا راه برگشتی نیست. من فکر نمی کنم که دولت آمریکا بتواند در تصمیم خود برای خروج از #برجام بازنگری کند و اعلام کند که به طور مثال تغییراتی در آن خواهد داد و به معاهده ی هسته ای با ایران بازمی گردد. هیچ وقت این اتفاق نمی افتد.
@medialogy1
💢روزنامه اسرائیلی هاآرتص: شکست طرح خصوصیسازی #آرامکو آغازی بر پایان "عربستانِ جدید" ولیعهد است
@medialogy1
💢 دویچه وله در یادداشتی با عنوان «روحانی؛ از سودای رهبری تا خطر برکناری»
🔸#روحانی با از دست دادن پایگاه رای خود، نزدیکی به هسته مرکزی قدرت را برگزیده اما در تثبیت جایگاهش در قدرت هم ناکام مانده و حالا باید نه برای گسترش قدرت بلکه حفظ مقامش بکوشد.
🔸قانع نشدن نمایندگان مجلس از پاسخهای رییس جمهوری، به هر نتیجهای از جمله #استیضاح احتمالی او و یا حل و فصل ماجرا پشت درهای بسته بینجامد، تا همینجا، صریحترین نشانه تضعیف بیش از پیش جایگاه روحانی در ساختار قدرت است.
@medialogy1
💢 اسپوتنیک: جلسه امروز مجلس شورای اسلامی ایران یک ویژگی استثنایی داشت که می توان گفت نه فقط در منطقه بلکه در هیچ جای جهان شاهد آن نمی باشیم.
🔸اکثریت افرادی که طرح سوال از رئیس جمهور ایران را امضا کرده بودند از جناح اصولگرایان مجلس بودند اما در رای گیری بدیهی بود که حتی اعضای لیست امید و اصلاح طلبان نیز از پاسخ رئیس جمهوری قانع نشدند و در واقع می توان گفت بسیاری از نمایندگان مجلس فراجناحی عمل کردند.
🔸این جلسه را می توان نمادی از مردم سالاری بر علیه تحزب سالاری و اقتدار گرایی دانست. جلسه امروز مجلس ایران ثابت کرد که در برخی شرایط نمایندگان باید منافع جناحی و حزبی را کنار بگذارند.
@medialogy1
💢 اسپوتینک: طبق سخنان آقای روحانی دولت وی در حال حاضر این توان را دارد که بازار را در طلا و ارز غرق کند و قیمت ارز را حتی به کمتر از سابق برگرداند.
🔸آمار و ارقام بانک جهانی و سازمان سیا، نیز نشان می دهد که ذخایر ارزی و طلای ایران به حدود 190 ملیارد دلار رسیده و ایران در رتبه ده کشور برتر جهان از نظر این ذخایر قرار دارد.
🔸 پس چرا اقتصاد ایران با چنین شرایطی مواجه است و همه فکر می کنند اقتصاد ایران در حال فرو پاشی است؟ این مسئله بیشتر به سوء مدیریت های اقتصادی داخلی و پشت بند آن رانت خواری ها بر می گردد.
@medialogy1
💢 اسپوتنیک: یک نتیجه مهم سوال از روحانی این بود که ایران شرایط سیاسی ای بسیار متفاوت از دیگر کشورهای منطقه و جهان دارد و مسئولین آن به مردم پاسخگو هستند و همین ماجرا می تواند اقتدار و ثبات حکومت در ایران را دو چندان کند و پاسخگوی بخشی از نارضایتی های مردم گردد.
🔸چنین شرایطی در هیچ کشوری در منطقه قابل مشاهده نیست و کشورهایی که حداقل در این منطقه فروپاشیدند به این دلیل بود که مسئولان آنها مصون از پاسخگویی به مردم بودند و تا زمانی که مسئولین در هر مملکتی مجبور باشند پاسخگوی مردم باشند می توان به ثبات آن نظام اطمینان داشت.
@medialogy1
💢کیهان لندن:
#روحانی تصور نمیکرد نمایندگان از سخنان او قانع نشوند چرا که مدام به نبود شکاف میان مجلس و دولت تکیه میکرد و گفت «کاخ سفید از پایان جلسه امروز به شدّت اندوهبار خواهد بود، چون اتحاد میان همه قوا را خواهد دید» که البته چنین نشد
🔸روحانی در سخنانش باز هم مردم را مسئول وضعیت کنونی قلمداد کرد و در ادعایی عجیب گفت که تظاهرات دیماه موجب خروج آمریکا از برجام شد!
@medialogy1
💢ایران اینترنشنال: تیر خلاص به سخنان روحانی در مجلس را خود وی شلیک کرد. «بومرنگ»ی که او در تبیین اعتراضهای دیماه گذشته به سمت اقتدارگرایان و مخالفان دولت پرتاب کرد، اما به خود وی بازگشت.
🔸روحانی نقطهعطف مشکلات اقتصادی فزاینده در ماههای اخیر را پنجم دیماه سال پیش معرفی کرد. او مدعی شد که این حادثه (اعتراضهای دی۱۳۹۶) «ترامپ را به طمع انداخت تا اعلام کند من در برجام نمیمانم.»
🔸رئیسجمهور با تبیینی غریب از اقدام کاخ سفید، و با تفسیری دور از واقع از ریشههای اجتماعی و اقتصادی اعتراضهای زمستان گذشته، و نیز با متکیکردن اعتراضها به پروژه تندروهای مخالف دولت، نشان داد که تمایلی به همدلی با جنبشهای اجتماعی ندارد.
@medialogy1
💢رويترز/ فوري: فرانسه از دیپلمات های خود خواست سفرهای خود را به ایران به دلیل مسائل امنیتی به تعویق بیندازند.
🔸پاریس در توضیح این امر به کشف عملیات انفجاری در ایران و افزایش نارضایتی از موضع فرانسه در ایران اشاره کرده است.
@medialogy1
💢بیزنس اینسایدر : حمایت عربستان سعودی از دولت دونالد ترامپ جنبه ایدئولوژیک یا مذهبی ندارد؛ بلکه انگیزه آن صرفا اقتصادی است.
🔸 هر چه ایران نفت خام کمتری در بازار عرضه کند، مصرف کنندگان خرید بیشتری از عربستان سعودی خواهند داشت.
🔸اولین تیر این جنگ پیشتر شلیک شده است: عربستان سعودی از قیمت نفت خود برای همه به غیر از آمریکا کاسته است.
@medialogy1
💢هاآرتص: آمریکا به سوریه پیشنهاد داده است که در صورتی که ایران نیروهای خود را از سوریه خارج کند، آمریکا نیز نیروهایش را از سوریه خارج خواهد کرد.
@medialogy1
💢خبرگزاری رویترز با اشاره به سفر وزیر دفاع ایران به سوریه:
🔸تحریم ها و فشار های اقتصادی امریکا علیه ایران و همچنین تهدید اخیر ایالت متحده مبنی بر امکان حمله مجدد به پایگاههای نظامی بشار اسد سبب عقب نشینی جمهوری اسلامی از سوریه نشده و همچنان فعالیت های نظامی آنها به قوت قبل باقیست.
@medialogy1
💢صدای آمریکا/ نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل در نشست سالانه بنیاد دفاع از دموکراسیها:
🔸کشورهای اروپایی دوست داشتند در #برجام بمانند. آنها نمی خواستند اعتراف کنند که اشتباه کردهاند. نیت آنها برای توافق درست بود اما در نهایت اشتباه کردند و حالا شرکتهایشان از ایران خارج شدهاند.
🔸ما میلیاردها دلار پس از برجام به ایران دادیم اما ایران به حمایتش از تروریسم و فعالیتهای موشکی ادامه داد. با ادامه برجام ایران تبدیل به کره شمالی میشد. برجام یک توافق بد بود و امکان اصلاحش وجود نداشت.
@medialogy1
💢 واشنگتن پست: کمپین اعمال فشار ترامپ به فلسطینیان میتواند باعث افزایش قدرت #حماس، فروپاشی تشکیلات خودگردان فلسطین و به وجود آمدن ریسکهای امنیتی جدید برای اسرائیل شود.
🔸معاهده قرن تنها با حضور اسرائیل نمیتواند حاصل شود و در عین حال مجبور کردن فلسطینیها به تسلیم نیز احتمالا اوضاعی انفجاری را در پشت درهای اسرائیل موجب خواهد شد.
🔸سیاستهای ترامپ برای فلسطین به معنای درد و رنج واقعی برای فلسطینی هاست.
@medialogy1
💢 جروزالم پست: بسته کمک ۵۰ میلیون یورویی اروپا به ایران - که قرار است طی چند ماه آینده به ایران داده شود- جنبه نمادین دارد، اروپا به قدرت نرم باور دارد، به این معنا که میخواهد مناقشات را با ابزارهای دیپلماتیک به جای نظامی حل کند. آن چه از سوی اروپا شاهد هستیم تلاشی برای تضعیف این کارزار فشار است. کمک اروپا تاثیر چندانی بر اقتصاد ایران نخواهد داشت.
@medialogy1
💢 وال استریت ژورنال: مجلس ایران با برکناری وزیر اقتصاد، تغییر کابینه #روحانی را همزمان با تحریم های سخت آمریکا علیه ایران، سرعت بخشیده است.
🔸روحانی با وعده مبارزه با فساد، ترویج شفافیت و گشودن درهای اقتصاد ایران به سوی غرب، کابینه خود را با شماری از تکنوکرات ها چیده بود.
@medialogy1
💢 صدای آمریکا/ علی واعظ، مدیر پروژه ایران در گروه بین المللی بحران:
کوتاهی روحانی در نشان دادن واکنشی محکم به بحران اقتصادی او را بیش از پیش منزوی کرده است. اکنون حتی متحدان روحانی در مجلس نیز کشتی به ظاهر در حال غرق را ترک می کنند.
@medialogy1
💢تلگرام/ داریوش سجادی، کارشناس سیاسی:
🔸 #بنی_صدر زیرکانه ابتدا به ملاقات #امام رفت و بعد ازخروج بلافاصله خبر از نامزدی ریاست جمهوریش داد تا القا کند با رضایت امام نامزد ریاست جمهوری شده!
🔸 #روحانی هم بشیوه سلف اش وقتی در مجلس برای پاسخگوئی حاضر شد همان ابتدا خبر داد از ملاقات با #رهبری می آیم و ان شاالله اوامر ایشان را اینجا بتوانم لحاظ کنم! و بدین ترتیب متوسل به همان ترفند بنی صدر شد.
🔸هزینه کردن از رهبری با پناه گرفتن در قفای رهبری! تا بدینوسیله هم متحدینش را مجاب کند که اگر حرفی نزدم بفرموده حرف نزدم! و مخالفینش در مجلس را نیز برای مخالفت با خود ماخوذ به حیا کند تا به حرمت رهبری با ایشان مدارا کنند!
@medialogy1