💢مسئله خلافت در عصر امام حسین(ع) با نظر به مبانی اهل سنت
📌حجت الاسلام ذبیح الله نعیمیان، عضو هیأت علمی پژوهشگاه اندیشه سیاسی اسلام: در انتخاب ولایتعهدی و استخلاف در میان اهل تسنن دو الگوی تحلیل فقه سیاسی وجود دارد؛ یکی آن است که صرف انتخاب ولیعهد توسط حاکم مشروعیت پیدا میکند. الگوی تحلیل دوم اینکه او فقط پیشنهاد میدهد و اهل حل و عقد باید بپذیرند و سپس به رأی عمومی گذاشته شود.
🔹پایهای که معاویه نهاد پایه نامناسبی بود که تمدن اسلامی را از اسلامیت انداخت و جهت ناسالمی به جهتگیری جامعه اسلامی داد و خشتی را که پیشینیان او نهاده بودند خرابتر کرد و انحراف عمیقتری در جامعه اسلامی نهاد به گونهای که عنصر توجیه در فقه سیاسی اهل سنت نیز پر رنگ شد و نظریه تغلب در سالهای بعد و در قرون بعد در واقع توجیهگر حرکتی شد که معاویه و پشینیان او و پسینیان او نهادند و مشروعیت حکومت دینی و جهتگیری حکومت دینی را تخریب کردند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/9a8Zn2
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_سیاست
#حجتالاسلام_نعیمیان
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/TbZswL
💢ترویج جدایی دین از سیاست ناشی از عدم فهم معنای دین و سیاست است/ همه امامان فعالیت سیاسی و حکومت داشتند
📌آیت الله اراکی: دین مجموعه فرمانهای الهی است و امام فرمانهای الهی را تبیین و اجرا میکند و به اذن الهی صاحب فرمان است.
🔹بر اساس عقاید مسلّم مسلمانان، خدا تنها فرمانروای سیاسی است. کسی که تصور کند دین از سیاست جدا است معنای دین و سیاست را نمیفهمد؛ دین مجموعه فرمایشات الهی است و سیاست به معنای فرمانروایی است.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/ZSFYZJ
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#آیت_الله_اراکی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/sWTAmB
💢نقش اشرافیگری دینی و مذهبگرایی صوفیانه در وقوع عاشورا
📌ابراهیم فیاض، استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران: اشرافیگری دینی، مذهبگرایی صوفیانه و رادیکالی و جهالت و ناآگاهی عصیانگرانه خوارج از مهمترین مؤلفههای زمینهساز وقوع واقعه عاشورا هستند که این امور در تمامی اعصار، قابلیت گمراه نمودن و به قهقرا بردن انسان را دارد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/WvsFhn
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#ابراهیم_فیاض
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/P2KBc6
💢تلاش امام سجاد(ع) برای پیشروی جهان تشیع/ احیاگر فقه امامیه
📌حجت الاسلام والمسلمین محمدجواد یاوری، استادیار گروه تاریخ و تمدن دانشگاه باقرالعلوم(ع): یکی از مهمترین اقدامات امام سجاد(ع) ارائه مفهوم دقیق امامت و کارکردهای علمی و آموزشی آن دربرابر شاخصههای غلط حاکم بر جامعه اسلامی بود.
🔹امام سجاد(ع) با درنظر گرفتن اهتمام خلفا در منع نگارش سیره و تلاش مضاعف علمای اهل سنت در برقراری کرسیهای درس فقه در ترویج آموزههای مکتب خلفا، به صدور فتوا و نقد فتاوای عامه، مناظره و نقل حدیث رسول خدا(ص) پرداخت و بدین وسیله محل رجوع مردم و دانشمندان از عامه و امامیه قرار گرفت. ایشان با ظهور در سیمای یک فقیه و محدث آگاه به سیره نبوی(ص)، احیاگر فقه امامیه بود.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/jgBaZx
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_تاریخ
#حجتالاسلام_محمدجواد_یاوری
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/SNCN4x
💢چهرهسازی و چهرهآرائی؛ حیله صوفیه برای ترویج عقاید
📌آیتالله نوری همدانی: یکی از حیلههای صوفیان برای ترویج عقاید خود، چهرهسازی و سرقت روایات به نام بزرگان خود بوده است.
🔹تمام خصوصیاتی که ما برای ائمه خود قائل هستیم که ائمه(ع) طی الارض دارند و در جمادات و نباتات و حیوانات تسلط دارند را صوفیه در چهرهسازیهای خود برای صوفیان بیان کردهاند و عظمتی که ما منحصر در اهلبیت(ع) میدانیم را برای بزرگان خود حراج کردند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/mHU9fa
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#آیتالله_نوری_همدانی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/AtoRGW
💢مدیران مادی مردم را حریص میکنند/ مادیات نمیتواند روابط میان مؤمنین را مدیریت کند
📌آیت الله سید محمدمهدی میرباقری: جامعهای که بر مدار دین حرکت کند در آن پیامبر(ص)، امام(ع) و علما عزیز هستند و در جامعهای که محور و تراز و زیباییشناسی مردم غیر دینی باشد این عزیزان غیر محبوب میشوند؛ وقتی مدار یک جامعه تغییر کرد، عزیزان، ذلیل و اعزه به اذله جامعه مبدل میشوند.
🔹وقتی یک مدیر تنها به فکر مادیافزایی جامعه باشد قطعاً مردم با روحیه مادی شکل میگیرند؛ مدیران مادی، بازارسازی میکنند و مردم نیز حریص مادیات میشوند و نیازهای آنها نیز حول محور بازار و مادیات شکل میگیرد. شهر مؤمنان بر محور قبله و مکه شکل میگیرد و امورات آنها نیز بر محور مسجد انجام میشود؛ این شهر، شهری است که همه امورات آن بر محور توحید میگردد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/RZQc4N
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_جامعه_و_فرهنگ
#آیتالله_میرباقری
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/5UYXmA
💢ابعاد و جلوههای روانشناختی قیام امام حسین(ع)
📌حجتالاسلام والمسلمین ناصر سقای بیریا، عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره): ابعاد روانشناختی قیام کربلا آثار خاصی از خود در جوامع مسلمان بلکه جوامع بشری به جای گذاشته و در طول قرنها تأثیرگذاری و الهامبخشی خود را حفظ کرده است. آثار جامعی که هم جنبه تربیت دینی دارد هم جنبه حماسی و ظلمستیزی، هم درس فداکاری و از جان گذشتگی میدهد هم درس عواطف خانوادگی.
🔹همه اسلام و همه فضایل و درسهای الهی در قیام امام حسین(ع) به شکل بیبدیلی تجلّی نموده و هر کدام در جایگاه درست خود قرار گرفته است و نام حسین (ع) با نام خدای متعال و اسلام عزیز به شکلی تفکیک نشدنی گره خورده است.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/A3NnoP
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_روانشناسی
#حجتالاسلام_سقای_بیریا
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/Bdc8ow
💢بزرگترین قیامهای ملی در ایران الهام گرفته از عاشوراست
📌شهریار زرشناس، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی: بزرگترین قیامهای ملی استقلالطلبانه و عدالتخواهانه در ایران و اندیشه سیاسی انقلاب اسلامی الهام گرفته از عاشوراست.
🔹هویت تشیع در تاریخ ما استمرار داشته و در وقوع انقلاب اسلامی تاثیرگذار بوده است. نقطه اوجهای انقلاب با سرفصلهای مذهبی و مخصوصا عاشورا و تاسوعا گره خورده است.
🔹باید الگو و ایدئولوژی حاکم بر مناسبات اقتصادی و ساخت فرهنگی را زیر و رو کنیم و این نسخه را برگرفته از پیام سیاسی عاشورا و مبتنی بر آرمانگرایی انقلابی طراحی کنیم.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/gPjZss
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_سیاست
#شهریار_زرشناس
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/iArhMW
💢آثار اجتماعی امر به معروف و نهی از منکر
📌حجتالاسلام پژاوند، کارشناس دفتر معارف نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها: هدایتگری و پرهیز دادن افراد از انجام منکرات از سنتهای مورد قبول همه جوامع بشری است. با اهتمام همه افراد جامعه به امر به معروف و نهی از منکر ، یک «نظارت همگانی» در جامعه ایجاد میشود.
🔹امر به معروف و نهی از منکر، مسئولیتپذیری فردی و اجتماعی را در انسان زنده میکند و نظمی را که دولتها در جوامع به دنبال ایجاد آن هستند، به شکلی قویتر و مؤثرتر ایجاد میکند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/B8aDar
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_جامعه_و_فرهنگ
#حجتالاسلام_پژاوند
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/anfMMc
💢بالا بردن سود بانکی منطبق با اقتصاد اسلامی نیست/ لزوم مقابله با بنگاهداری بانکها
📌حجتالاسلام والمسلمین سیدعبدالحمید ثابت، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص): کم یا زیاد شدن سود سپردههای بانکی در بانکداری اسلامی و در نظریه اقتصاد اسلامی، تابعی از واقعیات اقتصادی جامعه است؛ بدین معنی که باید در متن اقتصاد واقعی و سودی که در آن ایجاد میشود، سود سپردههای بانکی نیز تعیین شود. به بیان بهتر، سود واقعی در اقتصاد اسلامی از اقتصاد واقعی نشئت میگیرد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/YWXGP8
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_اقتصاد
#حجتالاسلام_ثابت
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/7P6JTi
💢تأملی در مفهوم «هیأت تراز انقلاب اسلامی»
📌حجت الاسلام محمدمجید دایی دایی: هیأت تراز انقلاب اسلامی، حد کمالِ نهایی است که هیأتی از آن بالاتر وجود ندارد. هیأت تراز انقلاب اسلامی، قلهای است که باید به سویش حرکت کرد، همان هیأت الگویی که گوشهگوشه و لحظه لحظهاش پسند اهلبیت(ع) است.
🔹هیأت تراز هیأتی است که مورد رضایت حضرت امام عصر(عج) است و شایسته برپایی در حضور حضرتش میباشد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/sEvdoi
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجتالاسلام_محمدمجید_داییدایی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/uUDhgE