💢مهمترین رخدادهای حوزه در هفتهای که گذشت؛
📌حوزههای علمیه در هفتهی گذشته شاهد رویدادها و حوادث مختلف علمی، پژوهشی، سیاسی، دینی و... بودند؛ با مروری کوتاه به مهمترین این مسائل پرداخته شده است که برخی از عناوین آن به قرار ذیل است:
📝 رهبر معظم انقلاب بهترین مفسر خط امام(ره) است
📝 حوزه پاسخگوی شبهات باشد
📝 طرح هدایت علمی به دنبال خروج از فضای علمی غیر سنتی در حوزه است
📝 وادی ولایت امام تنها راه رسیدن به خدا است
📝 استاد و شاگرد هردو با هم به درس آیتالله العظمی بروجردی میرفتیم
📝 امام راحل تصویری جدید از مفهوم ولایت را ارایه کردند
📝 فقه حکومتی حلقه مفقوده مباحث فقهی حوزه است
📝 حوزه نباید از حرکتهای اجتماعی عقب بماند
📝 تبلور حقیقی آرمانهای نظری و سیره عملی امام(ره) در رهبر انقلاب
📝 همایش ملی «پرچمداران انقلاب اسلامی و تجلیل از طلاب و روحانیون دفاع مقدس» برگزار میشود
📝 چارچوب اندیشه اقتصادی امام(ره)/ ۱۰ شاخص شکلگیری اقتصاد اسلامی
📝 محرمانههای انتخاب رهبری در قالب کتاب «روایت رهبری» منتشر میشود
و ....
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/L4Tv7
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢به قلم فرزاد جهانبین؛
📌کتاب «باغبانی فرهنگ» منتشر شد
📚انتشارات: نشر نهضت نرمافزاری(وابسته به انتشارات انقلاب اسلامی)
📙تعداد صفحات: ۱۲۰
💠قیمت: ۱۱,۰۰۰ تومان
📖 اطلاعات بیشتر:
🌐 http://yon.ir/AflYf
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_جامعه_و_فرهنگ
#معرفی_کتاب
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢درس خارج «#فقه_فرهنگ»/۴۵؛
📌«لَا إِکْرَاهَ فِی الدِّینِ» به معنای برپایی نظام حکومتی است/ امربه معروف و نهی از منکر نباشد، نیکان کنار زده و اشرار سرکار میآیند
🔹آیتالله محسن اراکی در درس خارج «فقه فرهنگ» مطرح کرد:
🔹اصل برپایی نظام با مردم است. این از نوادر تاریخ ماست و اصلاً یکی از تفاوتهای بزرگ بین مکتب علی بن ابیطالب علیه السلام با مکتب خلفا همین است.
🔹رسُل الهی کاری غیر از اقامه حکومت نداشتند. آقایانی که اصلاً فهمی از دین ندارند میگویند آیا کار رسول حکومت یا سیاست هم بوده است؟! اصلاً مگر کاری غیر از سیاست داشته است! کار ایشان فقط سیاست بوده است، سیاست یعنی امر و نهی.
🔹دین یعنی حاکمیت. رُسُل آمدند که بگویند حاکمیت از آن خداست و این معنی لا اله الا الله و ان محمد رسول الله است.
🔹امر به معروف و نهی از منکر یک قانون اجتماعی است، جامعهای که در آن نهی از منکر و امربهمعروف نشود بهتدریج نیکان کنار زده میشوند و اشرار سرکار میآیند. این قانون جامعه است و از آن قوانین جبری حاکم بر جامعه است.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/d08JF
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حوزه_رشته_جامعه_و_فرهنگ
#آیتالله_اراکی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢ارتباط سیستمی بین حوزه و حاکمیت وجود ندارد/ دروس خارج نیاز به تحول دارد
📌حجتالاسلام والمسلمین سیدعباس موسویان، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفتوگویی مطرح کرد:
🔹حوزه برای این که بتواند به نظام کمک کند باید کتاب محوری را کنار گذاشته و سازمان محوری را مورد توجه قرار دهد.
🔹عدم وجود یک سیستم برای انتقال نیازهای نظام به حوزه علمیه موجب شده است در حوزه علمیه مباحثی مطرح شود که مورد نیاز نظام نیست.
🔹درسهای خارج باید تحولی متناسب با نیازهای جامعه داشته باشند و مسائل تحقیقی حوزوی نیز باید در مسیر حل مشکلات جامعه حرکت کنند اما عملا چنین موردی مشاهده نمی شود که این نیز به دلیل عدم ارتباط سیستمی میان حوزه علمیه و حاکمیت است.
🔹حوزه علمیه مهمترین رکن پیاده سازی نظریه ولایت فقیه در جامعه است. حوزه علمیه برای انجام دادن این وظیفه و عملیاتی کردن نظریه امام خمینی(ره) باید شؤونات مختلف حاکمیت را شناسایی و متناسب با آنها زیرنظامهایی اعم از سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، هنری و خانواده را طراحی کند.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/eYOb9
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجتالاسلام_موسویان
#حوزه_علمیه
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢ضرورت پرداختن پژوهشگران حوزه به اولویتهای مطرح شده در #بیانیه_گام_دوم
📌حجتالاسلام رضا اسلامی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:
🔹چنانچه رهبر معظم انقلاب بیان کردهاند وظیفه حوزه علمیه پاسخگویی به نیازهای جامعه است بنابراین #پژوهشهای حوزوی باید ناظر به نیازهای جامعه باشد.
🔹در پژوهشهای حوزوی باید از موازی کاری یا کارهای تکراری پرهیز کرد که موجب میشود هزینهها بیجهت مصرف نشوند و نیروی انسانی نیز به کارهای تکراری نپردازند. برای چنین کاری باید اولویتهای پژوهشی شناسایی شوند.
🔹رهبر معظم انقلاب در این بیانیه با رصدی که از تحرکات علمی، نیروها و استعدادهای کشور دارند اولویتهای پژوهشی را شناسایی کردهاند که مراکز علمی اعم از حوزه و دانشگاه باید در این راستا حرکت کنند و حوزه علمیه نیز براساس وظیفه خود که پاسخگویی به نیازهای دینی است باید از طریق منابع دینی به آن موارد بپردازد.
🔹پژوهشهای حوزوی زمینههای فراوانی برای گسترش دارند زیرا در برخی عرصهها حتی سؤال انگاری نیز صورت نگرفته است که پژوهشهای حوزوی میتوانند حتی ابهاماتش را نیز خود معرفی و پاسخ لازم را بیان کند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حجتالاسلام_اسلامی
#حوزه_علمیه
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢#محیط_زیست در اندیشه فقهی امام خمینی(ره)
📌حجتالاسلام سیدمهدی طباطبایی، مدیر پژوهشکده فقه اجتماعی در یادداشتی مطرح کرد:
🔹از دیدگاه امام راحل؛ مصلحت جامعه، مصلحت افراد و مصلحت اسلام، هر یک به نوعی تأثیر گذار در جهتگیری اجتهاد و صدور فتوا میباشد و توجه به این مبنای سترگ فقهی، میتواند مسائل لاینحل فقهی را به خوبی تبیین و حل نماید.
🔹هرگونه قانونی که در جمهوری اسلامی تصویب شود، ما از جهت شرعی ملزم به رعایت آن هستیم، اما آنگاه که در کنار بُعد حقوقی، از جهت فقهی نیز این قوانین تبیین و تشریح گردد، برای جامعهای که پای بند شریعت است، موجب نهادینه شدن اخلاق زیست محیطی بر مبنای دین خواهد شد و به شکلگیری تمدن و فرهنگ زیست محیطی منجر خواهد شد.
🔹ما معتقدیم آنگاه میتوان از فقه تمدنساز سخن گفت، که ملاک رفتار مردم جامعه، قانون نباشد، بلکه فتوا و فقه و اخلاق دینی باشد.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/1El8x
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجتالاسلام_طباطبایی
#فقه
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📸 تصویری از دقت نظر حضرت آیتالله سبحانی نسبت به کتاب درسی دانش آموزان
📌 حضرت #آیت_الله_سبحانی آذرماه سال 97 در جلسه درس خارج در مسجد اعظم عنوان کرده بود؛
🔹 اخیرا آموزش و پرورش تکلیف شب بچهها را حذف کرده است. سالها تجربه نشان داده، بچهها بعد از برگشت از مدرسه باید مشغول کار و مرور درس شوند.
🔹 نباید بچهها را ننر بار آورد. با این شیوه بچهها به جایی نمیرسند؛ باید تکلیف داشته باشند و مغزشان کار کند. این شیوه و حذف تکلیف خلاف قرآن، حدیث و سیره بزرگان و علما است، امیدوارم وزیر آموزش و پرورش از این نظر برگردد و همان شیوه سابق خوب بود.
📌 این مرجع تقلید همچنین در دیدار با انجمن فرهنگی ناشران آموزشی کشور بیان کرده بود؛
🔹 این که امروز برخی مدارس و اساتید از تکلیف دادن به شاگرد و دانش آموز خودداری میکنند، بسیار کار غلطی است که باید اصلاح شود، رمز پیروزی مردان بزرگ همین است که در معرض مشکلات قرار گیرند تا پرورش یابند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢فرهنگ #دفاع و #جهاد اسلامی دارای مبانی دقیق عقلانی و فقهی است
📌آیتالله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در همایش ملی پرچم داران انقلاب ویژه تجلیل از طلاب و روحانیون رزمنده دفاع مقدس، گفت:
🔹جهاد و دفاع در اسلام دارای منطقی روشن و دقیق و عقلانی است. در جهاد اسلامی فرماندهی الهی در رأس قرار دارد و هدف نیز یا دفاع از نوامیس و هویت جامعه اسلامی و یا گشودن آفاقی برای جهان بشریت برای زندگی الهی است.
🔹شورای عالی حوزه علمیه، حوزه انقلابی را هدفگیری کرده و در دهها طرح و برنامه جهتگیری به این سمت است که راه جهاد در درون نظام آموزشی، اخلاقی، تربیتی، تبلیغی و فرهنگی حوزه وارد شود و در این زمینه گامهای موثری برداشته شده است.
🔹رشته جهاد و انقلاب اسلامی و دفاع، در منظومه کارهای حوزه طراحی شده که برخی از آنها نیز در حال اجرا است تا آموزش ما در این عرصه نیز از نوع آموزش پاسخگو باشد.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/Y9psY
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#آیتالله_اعرافی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢پاسخگویی به نیازهای فقهی نظام؛ مهمترین نتیجه تخصصی شدن/ رشتههای تخصصی، اصول فقه خاص خود را میطلبد
📌حجتالاسلام والمسلمین مهدی ابوطالبی، استادیار مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در گفتوگو با مفتاح، بیان کرد:
🔹بهترین وجه برای تخصصی شدن #فقه، تخصصی کردن آن بر حسب موضوعات است. یعنی موضوعاتی که با آنها مواجه میشویم را براساس مسائل فقهی دستهبندی کنیم و هر فردی در حیطه موضوعی خود تخصص پیدا کند.
🔹در تخصصی شدن فقه اولاً، فرد باید اشراف کافی نسبت به ابواب فقهی داشته باشد، ثانیاً، فقههای تخصصی حالت میان رشتهای پیدا کنند و ثالثاً، فرد در رشته تخصصی خود ممحض باشد. اینها ورای توانایی استنباط است.
🔹پاسخ به مسائل جامعه و نظام از جمله نتایج تخصصی شدن است. امروزه مسائل جدید و متعددی مطرح میشود که پاسخگویی به آنها زمان زیادی لازم دارد. به همین دلیل تخصصی شدن امکان پاسخگویی به مسائل مبتلابه، متنوع و متعدد را فراهم میکند.
🔹یکی از مهمترین نتایج تخصصی شدن فقه پاسخگویی فقهی به نیازهای جمهوری اسلامی ایران به عنوان حکومت، دولت و تمدن اسلامی است. در حالی که یا این موضوع مطرح نشده و یا از این زوایه فقهی به آن نگاه نشده است.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/ZbnM4
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجتالاسلام_ابوطالبی
#فقه_تخصصی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢سوءاستفاده دشمنان تشیع از حکم ازدواج موقت/ وظیفه حوزویان تبیین درست این حکم است
📌آیتالله محمدحسین ملکزاده، استاد درس خارج حوزه در مطلبی به سوءاستفاده دشمنان تشیع از حکم #ازدواج_موقت اشاره و تأکید کرد: آنچه وظیفه حوزویان و مبلغان است این است که به درستی این حکم را تبیین کنند تا برخی تصور نکنند اسلام بر این مسئله اصرار داشته است، زیرا در برخی روایات لحن ائمه(ع) در این زمینه توبیخی است.
🔹اسلام اگر دینی است که مدعی است میتواند بشر را تا قیامت اداره کند باید قوانین جامعی داشته باشد؛ لذا اگر #متعه در اسلام نبود باید این اشکال را میگرفتیم که اسلام، جامع نیست و همه ابعاد زندگی بشر را درک و فهم نکرده و به حالت اضطرار انسان بیتوجه بوده است.
🔹اگر اسلام متعه را به عنوان راه اضطراری مطرح کرد روایات مشوقه به تعبیر شهید مطهری صرفا برای بُعد اعتقادی این مسئله است که اگر کسی از روی اضطرار به این مسئله پرداخت مورد شماتت قرار نگیرد.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/eP57u
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#آیتالله_ملکزاده
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢ارزش جهانی علم و مسئله علم دینی/ علم دینی در بستر علم جهان شمول
📌در روایات و سنت فلسفی اسلامی علم دارای ارزشی جهان شمول بوده و در هر کجا و توسط هر کسی تولید شود معتبر است. این أمر در ظاهر مسئله با طرح علم دینی دارای نوعی تضاد است.
🔹از منظر #آیتالله_جوادی_آملی، علم پدیدهای ارزشمند است و از آنجا که پرده از خلق خداوند بر میدارد نه تنها خنثی بلکه بالذات دینی است. در واقع به همان دلیل که علومی مانند تفسیر را که پرده از کلام الهی بر میدارند دینی مینامیم، علمی مانند فیزیک و … را به دلیل آنکه پرده از آثار صنع الهی بر میدارند دینی مینامیم.
🔹از نظر #آیتالله_مصباح_یزدی، علم مجموعه مسائلی است که گرد یک موضوع کلی جمع شدهاند و هرگونه تلاش برای کشف این مسائل، علم محسوب میشود. لذا تلاشها چه از جانب عالم غربی و چه از جانب عالم مسلمان صورت گیرد متصف به صفت علم شده و دارای ارزش و اعتبار است.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/zvyB7
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#علم_دینی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢عملکرد نشر هاجر به عنوان ناشر تخصصی زن و خانواده/ کتابانو طرحی برای حمایت از تمامی بانوان نویسنده است
📌احمد شایانفر، مدیر عامل مرکز #نشر_هاجر در گفتوگو با مفتاح مطرح کرد:
🔹 دنیای امروز دنیایی است که برخی جوامع محتوای بدون پشتوانه و بیاساس خود را با رنگ و لعاب جذاب به مخاطبین ارائه و گاهی هم موفق میشوند؛ حال وظیفه ناشرین حوزه علوم اسلامی با پشتوانه هزار ساله تحقیق و پژوهشهای عالمانه بسیار سنگین است و باید محتواهای غنی خود را بهصورت کاربردی و بهروز به جامعه ارائه دهند.
🔹 از ابتدای تأسیس تاکنون 495 عنوان کتاب در بیش از 1500 نوبت چاپ و با شمارگان بیش از 5 میلیون نسخه به چاپ رسیده است که عمده موضوعات کتابهای منتشر شده در حوزه علوم اسلامی و انسانی میگنجد.
🔹 نشر هاجر ناشر تخصصی زن و خانواده در نظر دارد تمامی بانوان نویسنده را در جایجای کشور شناسایی کند و پرورشدهنده و ارائهدهنده استعدادهای بانوان در عرصه قلم باشد. بدین منظور فراخوانی را با نام کتابانو طراحی و اعلام کرده است.
🔹 به دنبال تهیه زندگینامه شهدای زن و همسران شهدا و ایثارگران هستیم.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/LQqOI
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_زنان_و_خانواده
#احمد_شایانفر
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢 اثری ارزشمند از آیتالله جوادی آملی؛
📌«سَلُونِی قَبْلَ أَن ْتَفْقِدُونِی؛ تحریر نهجالبلاغه» بزودی منتشر میشود
🔹جلد نخست از مجموعه ارزشمند «سَلُونِی قَبْلَ أَن ْتَفْقِدُونِی؛ شرح و تحریر نهجالبلاغه» به قلم آیتالله جوادی آملی، دربردارنده شرح و تحریر خطبههای ۱ تا ۱۷ نهجالبلاغه است که به زودی وارد بازار نشر خواهد شد. پیش بینی میشود این اثر ارزشمند حدود ۱۵ مجلد باشد.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/mdnPq
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#آیتالله_جوادی_آملی
#نهجالبلاغه
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢۳۱ خرداد؛ آخرین مهلت ارسال آثار به همایش #کتاب_سال_حوزه
📌حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمیحاجی، دبیر همایش کتاب سال حوزه، در گفتوگو با خبرنگاران گفت: اندیشمندان و فرهیختگان صاحب اثر حوزههای علمیه تا 31 خردادماه 98 فرصت دارند با ارسال کتاب یا پایاننامههای سطح4 خود، در این همایش شرکت کنند.
🔹کتابهایی که چاپ اول آنها در سال 1397 شمسی باشد یا پایاننامههای سطح4(دکتری) که در سال 1397 در یکی از مراکز حوزوی یا دانشگاهی دفاع شده باشند، میتوانند در این همایش شرکت کنند. حوزوی بودن پديدآورندگان آثار از شرایط شرکت در این همایش میباشد.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/26Bq6
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حجتالاسلام_مقیمیحاجی
#حوزه_علمیه
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢منظومکردن علوم اسلامی از ابتکارات بزرگان حوزه است/ بهرهمندی از ظرفیت #شعر در طرحهای کلان حوزه
📌آیتالله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه کشور، شب گذشته، ۲۰ خردادماه در دیدار با جمعی از شاعران حوزوی، با اشاره به نقش شعر در تجلی تام اندیشه و معرفت الهی در همه ابعاد و در قالبهای ادبی و شعری بیان کرد: علوم حوزوی این قابلیت را دارند که در قالب نظم مطرح شوند. اگر به منظومه حاجی و منظومههای عرفانی و فلسفی و دهها کتاب فاخر دیگر حوزوی بنگریم میبینیم که حوزویان ما در گذشته چه آثار فاخری را در علم و به شکل منظوم خلق کردهاند و از آن متعجب میشویم.
🔹هویت و رسالت حوزه، شأن ادبی و به خصوص حوزه شعر، شأن برجسته و ارزشمندی است که باید آن را صیانت و تقویت کرد؛ در این زمینه میتوان و باید بتوان تمامیت معارف و اندیشه اسلامی و الهی را در قالب و چارچوب و آیینه شعر و ادب متجلی کرد.
🔹کمتر جایی در دنیا وجود دارد که تمامیت یک دانش در قالب شعر خودنمایی کند؛ از دیگر کارکردهای شعر در عرصه معارف دینی و اسلامی میتوان به نقش مهم شعر در ثبت تاریخ اسلام اشاره کرد؛ از جمله این امور متعالی میتوان به صحنه عاشورا اشاره کرد.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/iNATn
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#آیتالله_اعرافی
#حوزه_علمیه
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢اکنون دوران طلایی #فقه_حکومتی است/ در رجوع به فقه اجتماعی شاهد حرکت هستیم، ولی به جریان نرسیدهایم
📌حجتالاسلام مهدی صرامی، رئیس مرکز مطالعات راهبردی فقه حکومتی در گفتوگویی مطرح کرد:
🔹فقه حکومتی یک اصطلاح کاملا دقیق و غیرقابل تغییر است برای اسلامی کردن حکومتی که ما وعدهاش را از اسلام شنیدهایم.
🔹این دوران، دوران طلایی فقه حکومتی است که از مسأله شروع میکند نه از پاسخ به مسأله. چرا؟ چون تمدن غرب تمدن ثابت قبل نیست. امروز خود غربیها صدایشان از تمدنی که دارند در آمده است.
🔹یکی از فقهای شورای نگهبان نقل میکند، اوایل انقلاب در مسأله خاصی به مشکلی برخوردیم، بر اساس فتوای امام در تحریرالوسیله دیدیم با وضع حکومتی جور در نمیآید. از امام(ره) جویا شدیم، فرمودند: این حکم برای دوران بسط ید حاکم اسلامی نیست و حکم در این زمان چیز دیگریست که در تحریرالوسیله نیامده است. این مسئله نشان میدهد تحریرالوسیله صددرصد فردی یا صددرصد حکومتی نیست.
🔹امروز در رجوع به فقه در حوزه فردی شاهد یک «جریان» هستیم. در رجوع به فقه در حوزه اجتماعی دارای «حرکت» هستیم و هنوز به «موج» و «جریان» نرسیدهایم.
🔹یکی از نقدها به جریان فقه حکومتی رایج این است که برخی به یکباره مناسبات فعالان فقه حکومتی را تغییر میدهند. بعضی افراد را به عنوان علمای فقه حکومتی مطرح میکنند که آسیب زاست.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/6pASw
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجتالاسلام_مهدی_صرامی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢برگزار میشود؛
📌نشست هماندیشی «ظرفیت فقه در انحصاری کردن انتقال مالکیت اموال غیرمنقول با سند رسمی»
🗓زمان برگزاری: پنجشنبه ۳۰ خردادماه، از ساعت ۹ الی ۱۳
💠مکان برگزاری: قم، ابتدای خیابان معلم، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
📖 اطلاعات بیشتر:
🌐 http://yon.ir/PYPfR
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#فقه
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢تخصصی شدن منفعتی برای اجتماع و فقه/ موفقیت حوزه در پاسخگویی به نیازهای نظام در گروی تخصصی شدن است
📌حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی جورکویه، استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با مفتاح مطرح کرد:
🔹تخصصی شدن فقه امری ضروریست به ویژه امروزه که فقه میخواهد نیازهای حاکمیت را پاسخ دهد. اگر میخواهیم فقه در این پاسخگویی موفق باشد چارهای جز تخصصی کردن آن نداریم.
🔹فردی که در یک حوزهی تخصصی فقه کار میکند باید از سایر ابواب آن نیز بی اطلاع نباشد. چون ممکن است در سایر ابواب ادله و مباحثی مطرح شده باشد که بتوانند او را در حوزه تخصصی کمک کنند.
🔹نظام فقهی اسلام بلکه کلان نظام اجتماعی اسلام که فقه نیز جزئی از آن است، متناظر و مکمل یکدیگر هستند. همه اینها هدف واحدی را دنبال میکنند و بخشهای مختلف یک پازل هستند. از اینرو فردی که میخواهد در حوزه تخصصی کار کند، باید از بخشهای دیگر مطلع بوده و به آنها توجه کند، ولی لازم نیست در تمامی ابواب به صورت تخصصی و عمیق وارد شود.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/JTcbC
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجتالاسلام_محمدی_جورکویه
#فقه_تخصصی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢 کتاب «#فی_ظلال_القرآن» سیّد قطب، با ترجمه #رهبر_انقلاب روانه بازار شد
📚 ناشر: انتشارات انقلاب اسلامی
📘 تعداد صفحات: ۴۱۰
💠 قیمت: ۳۷,۰۰۰ تومان
📖 اطلاعات بیشتر:
🌐 http://yon.ir/vH6NZ
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#معرفی_کتاب
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
میرمعزی.gif
2.47M
💠در حال برگزاری است؛
💢درسگفتار نظامهای اسلامی
📌موضوع: فلسفه دانش اقتصاد اسلامی
👤استاد سید حسین میرمعزی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢تخریب قبور ائمه #بقیع نقشه دنیای کفر بود/ مقاومت؛ بزرگترین درس ائمه(ع)
📌آیتالله محسن فقیهی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتوگویی، مطرح کرد:
🔹تخریب قبور ائمه بقیع محصول واردشده و نقشه دنیای کفر بود تا مقدسات مردم را مورد حمله قرار دهند، چرا که میبینند مردم با تواضع به قبور ائمه و امامزادهها اظهار محبت کرده و ایمان، اعتقاد، شور و اشتیاق آنان نسبت به تجلیل از ائمه(ع) روز به روز بیشتر میشود.
🔹علت شهادت ائمه معصومین(ع) این بوده که در مسیر مقاومت قرار داشتند و مقابل سلاطین جور میایستادند؛ گاهی علنی جنگ میکردند و گاهی بنابر مصلحت مردم تن به صلحنامه میدادند.
🔹مسلمانان باید کنار یکدیگر با مقاومت، مقابل نقشههای استکبار بایستند و این مقاومت را باید از امام حسین(ع) فرابگیرند؛ مقاومت یک جریان مذهبی است که برابر ظلم و بیدادگری قرار دارد و امروز هم مورد تأکید مقام معظم رهبری است.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/kjQgu
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_تاریخ
#آیتالله_فقیهی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢 دنیای امروز دنیای تخصص است، راهی جز تخصصی شدن فقه نداریم
📌 احمد حاجی دهآبادی، رئیس دانشکده حقوق پردیس فارابی دانشگاه تهران در گفتوگو با مفتاح مطرح کرد:
🔹 دنیای امروز دنیای تخصص است و فقه نیز با مسائل روز مانند حقوق ارتباط گستردهای دارد. اگر میخواهیم مطالب اسلام را به دنیا برسانیم باید به دنبال تخصصی شدن باشیم.
🔹 وقتی فرد در حوزهای متخصص میشود باید سایر حوزهها را نیز مرور کند. نقل شده آیتالله میلانی و علامه طباطبایی هر چند قلههای علمی را درنوردیده بودند ولی همچنان ادبیات عرب را مرور میکردند.
🔹 ابواب فقه به یکدیگر مرتبط هستند و بی خبری از یک باب ممکن است در استنباط احکام تأثیرگذار باشد. در تخصصی شدن، فرد ضمن ممحض شدن در یک باب، باید نسبت به سایر ابواب شناخت اجمالی داشته باشد.
🔹 مهمترین نتیجه تخصصی شدن این است که کشف حکم شرع علمیتر، یقینیتر و به واقع نزدیکتر است.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/i4oUp
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حاجی_دهآبادی
#فقه_تخصصی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
تراشیون.gif
1.22M
💢در حال برگزاری است؛
📌جلسه پایانی «دوره تربیت کودک»
👤استاد سید علیرضا تراشیون
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢گزارش اجمالی؛
📌دوره تربیت کودک
🔻استاد سیدعلیرضا تراشیون، در جلسه پایانی دوره تربیت کودک که از سوی دبیرخانه مفتاح برگزار گردید، مطرح کرد:
📝 در کودکان بیش فعال دو مأموریت مهم برای خانوادهها وجود دارد: 1. کنترل و مدیریت کودکان بیش فعال 2. درمان آن کودکان؛ باید توجه داشت، بحث کنترل و درمان متفاوت است.
📝 برای درمان کودکان بیش فعال سه راهکار وجود دارد: 1. دارو درمانی 2. شیوه نوروفیدبک 3. بازی درمانی
🔻نکاتی در مورد کنترل و مدیریت کودکان بیش فعال:
🔹نکته اول؛ در کنترل و مدیرت کودکان بیش فعال باید به آنها اجازه داد در قالب بازی و سرگرمی انرژیشان تخلیه شود.
🔹نکته دوم؛ در برنامه غذایی کودکان بیش فعال نباید مواد غذایی کافئیندار و همچنین کنسروها وجود داشته باشد. شکر و ادویهجات نیز از غذاهای ممنوعه کودکان بیش فعال است.
🔹نکته سوم؛ باید برای انجام فعالیت کودکان بیش فعال زمانبندیهای کوتاه مدت در نظر گرفت. برای مثال اگر کودکان معمولی به مدت نیم ساعت میتوانند به طور پیاپی تکالیف خود را انجام دهند. برای این کودکان باید زمانهای ده دقیقهای در نظر گرفت. زیرا کودکان بیش فعال نمیتوانند به مدت طولانی بر روی کاری تمرکز داشته باشند.
📝 خانوادهها باید برای کودکان بیش فعال زمینهای را فراهم کنند تا آنها حرفهایشان را بازگو کنند. گاها والدین باید به مدت یک ساعت پای صحبت آنها بنشینند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢حقیقت قرآنی شفاعت/ ذکر ۳۰ مرتبه شفاعت در قرآن
📌حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد طباطبایی، استاد جامعه المصطفی العالمیه(ص) در کرسی نقد و نظر با موضوع «شفاعت از دیدگاه #ملاصدرا و #ابن_تیمیه»، گفت:
🔹شفاعت فقهی آن است که فردی در دنیا رابط میان دو نفر برای دفع ضرر و یا جلب منفعت باشد. ابن تیمیه که منبع الهامبخش فرقه وهابیت است بر خلاف مشهور، منکر شفاعت نیست زیرا مشهور اهل سنت شفاعت را منکر هستند ولی او آن را اصل مسلم اسلامی و پیامبر(ص) را شفیع خلق و صاحب مقام محمود میداند؛ البته اختلاف مسئله در اینجاست که آیا فقط پیامبر(ص) شافع است یا خداوند به افراد دیگر هم اجازه میدهد.
🔹در قرآن بیش از ۳۰ مرتبه از شفاعت بحث شده و علامه طباطبایی حتی تعبیر مقام محمود را به معنای مقام شفاعت گرفته است.
🔹از دید ملاصدرا، شفاعت وساطت است که از نور الهی ساتع و افاضه میشود؛ و بر خلاف نظر ابنتیمیه که گفته خدا به کسی اذن نمیدهد، شفاعت را شامل شفاعت حق و باطل میداند؛ لذا قابل اگر به شرائط تام رسید، شفاعت به آنان اعطا میشود.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/iMeZq
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجتالاسلام_طباطبایی
#شفاعت
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢گزارش اجمالی؛
📌درسگفتار نظامهای اسلامی
💠موضوع: فلسفه دانش اقتصاد اسلامی
🔻استاد «سید حسین میرمعزی»، در درسگفتار نظامهای اسلامی که از سوی دبیرخانه مفتاح برگزار گردید، مطرح کرد:
📝 عدم ربوبیت خداوند در جهان، از قرنها پیش توسط یهودیان مطرح بوده است و بعدها نیز در اقتصاد سرمایهداری به عنوان مبنا قرار گرفت.
📝 بررسی و تلاش برای تحقق صفات خداوند در جامعه و انسان در سه مرحله به تحقق اقتصاد اسلامی کمک میکند: مرحله ترسیم وضعیت مطلوب، ترسیم وضعیت موجود و روش رسیدن از موجود به مطلوب.
📝 نوع نگاه به جهان یا همان هستی شناسی، در توصیههای اقتصاددانان برای رشد و توسعه کشور بسیار پراهمیت است. به عنوان مثال در نگاه توحیدی یکی از دلایل عدم توفیق در فراهم سازی رفاه مادی برای آحاد مردم، رواج گناه در جامعه است در حالی که در نگاه غیر توحیدی اصلاً این مباحث مطرح نمیشود؛ چرا که معنا و مفهومی ندارد.
📝 نگاه غیر توحیدی منابع موجود در جهان را برای رفع نیازهای انسان، ناکافی میداند و معتقد است العیاذ بالله انسان باید برای این کار غیرحکیمانه خداوند، چارهجویی کند.
📝 نعمتهای خداوند در زمین به خزائن غیبی در عالم غیب متصل است و خداوند این نعمتها را به قَدَر معینی نازل میکند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢نکاتی درباره کنترل و مدیریت کودکان #بیشفعال/ متأسفانه در جامعه، فرهنگ درمان برای این کودکان جا نیفتاده است
📌استاد سید علیرضا تراشیون، کارشناس مسائل خانواده در جلسه پایانی دوره تربیت کودک که از سوی موسسه مفتاح برگزار شد، بیان کرد: در کنترل و مدیرت کودکان بیشفعال باید به آنها اجازه داد در قالب بازی و سرگرمی انرژیشان تخلیه شود.
🔹کودکان بیشفعال اصولاً پرحرف هستند و این پرحرفی تمرکز آنها را بر هم میزند، به همین دلیل باید شرایط واگویی آنها را فراهم کرد. واگویی نیز به دو نوع واگویی با دیگران و واگویی با خود تقسیم میشود. واگویی کردن سبب تخلیه انرژی میشود.
🔹یکی از ویژگیهای کودکان بیشفعال قانون گریزی است به همین دلیل باید برای آنها قوانینِ گویا، قابل اجرا و اندک در محیط خانه و مدرسه در نظر گرفت.
🔹متأسفانه در جامعه ما فرهنگ درمان هنوز جا نیفتاده است. برای نمونه بیشتر والدین برای درمان کودکان بیشفعال اقدام نمیکنند، گمان میکنند این افراد وقتی بزرگ شوند، بهتر میشوند، در حالی که اینگونه نیست.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/QMuAx
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_علوم_تربیتی
#استاد_تراشیون
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢به مناسبت سالروز وفات بانو مجتهده امین؛
📌نخستین بانوی مجتهده عصر حاضر/ تربیت هزار شاگرد برای خدمت به مکتب اهلبیت
🔹بانو مجتهده امین توانست در طول زندگی پربرکتش 9 عنوان کتاب را به رشته تحریر درآورد؛ اولین کتاب بانو «#اربعین_هاشمیه» نام دارد که در سن 40 سالگی آن را به زبان عربی نگاشت و عظیمترین کتاب او «#مخزن_العرفان» است که تفسیری از قرآن مجید در 15 جلد میباشد که توانست آن را در مدت 20سال بنگارد.
🔹آیتالله حاج شیخ عبد الکریم حائری یزدی، آیتالله سید محمدکاظم شیرازی، آیتالله محمدرضا نجفی و آیتالله ابراهیم حسینی شیرازی استهباناتی از جمله علمایی بودند که به او اجازه اجتهاد و روایت را دادند و خود وی نیز بعدها اجازه نقل روایت و اجتهاد را به بزرگانی چون آیتالله مرعشی نجفی(نقل روایت)، زهیر الحسون و بانو علویه همایونی عطا کرد.
🔹بانو امین آنچنان به تحصیل علاقهمند بود که حتی مرگ فرزندانش هم نمیتوانست او را از مسیر کسب علم منحرف کند. وی در تعطیلی کلاس درس توسط استادش که به همین مناسبت صورت گرفت این گونه بیان کرد: «خدا نعمتی را به من داد و خودش هم از من گرفت.»
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/iBBoa
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#بانو_مجتهده_امین
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com