💢سنت، ندایی است که در اندرون ما شنیده شده و ما را راه میبرد
📌رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم در نشست «مواجهه سنت گرایان با مسائل فرهنگ معاصر» با بیان اینکه باید برای سنت عمق بیشتری قائل شویم، گفت: منظور سنت گرایان از سنت، آداب و رسوم نیست بلکه ندایی است که در اندرون ما شنیده شده و ما را راه میبرد.
🔹سنت گرایی در اروپا به وجود آمده و از آنِ مسلمانان اروپاست. آنها به چیزی توجه داشتند که در تاریخ تفکر ما مهم بوده ولی ما به آن کمتر توجه کردهایم. نکته مهم اینکه سنت گرایی در زمان مدرن به وجود آمده پس عنصر سازنده سنت گرایان این است که آنها درباره مدرنیته نظر دارند و بر سر این بحث میکنند که تجدد با امر قدسی چه کار کرده است و امر قدسی در عالم جدید چه جایگاهی دارد.
🔹دین با فیزیولوژی و پزشکی مخالفتی ندارد، بلکه مسئله سنت گرایان به ماهیت مدرنیته مربوط میشود. مثلاً اینکه آیا مدرنیته مجالی به جلوه و تجلی امر قدسی میدهد یا خیر.
📷 goo.gl/kDyV6B
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/6vKqRa
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_جامعه_و_فرهنگ
#داوری_اردکانی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢تحلیلی بر بدعهدی استکبار؛
📌اثرات حقوقی و فقهی خروج آمریکا از برجام/ براساس قاعده نفی سبیل باید در برابر آمریکا اقدام به مثل کرد
🔹مسلماً استمرار و پایبندی به برجام شرایط بالفعل نفوذ دشمن را فراهم میکند و صراحتاً اصول نامبرده از قانون اساسی را که بر مبنای قاعده نفی سبیل وضع گردیده، زیر پا میگذارد.
🔹اقدامات ایالات متحده آمریکا در قبال برجام نهتنها همچنان به استناد پیمان مودت در دیوان بینالمللی دادگستری قابلیت طرح شکایت دارد، بلکه نقض صریح قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل نیز محسوب شده و ایران میتواند از طریق مجمع عمومی سازمان ملل و شورای امنیت این نقض فاحش را پیگیری نماید و لازم است دستگاه دیپلماسی کشور موضع فعالی در این زمینه اتخاذ نماید.
📷 goo.gl/aYLSXc
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/z2B7Uh
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_حقوق
#برجام
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
🖋در مقالهای بررسی شد/بخش دوم؛
📌ریشه مصرف گرایی در غرب به سکولاریسم و اومانیسم باز میگردد/ چرا زن غربی خود را شبیه مرد میکند؟
🔹همه آنچه در غرب در زمینه مصرف، جنسیت و هویت رخ داده است معلول مبانی کلی و نظری است که ریشه در سکولاریسم و اومانیسم دارد. مبانیای که ارزش گذاریها در محدوده مادیات معنا میشوند و هویت و شخصیت افراد با نمای ظاهری آنان مشخص میشود.
🔹ایده بیرون کشیدن زنان از خانه و توجه بیشتر به ظاهر جسمی، نظام سرمایهداری غربی را در فروش بیشتر کالا موفق میساخت. بدین ترتیب جنسیت زنانه با شعار شجاعت، تهور و آزادی از سوی نظام مصرفی به طرف مدل مردانه کشیده شد به عبارت دیگر آنچه در نظام مصرفی تبلیغ میشد آرمان «مرد شدن» برای زنان بود.
📷 goo.gl/ZHW44J
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/z4ge81
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_جامعه_و_فرهنگ
#حوزه_رشته_زنان_و_خانواده
#حجت_الاسلام_شمس_الله_مریجی
#مقاله
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢در نشست «مواجهه سنتگرایان با مسائل فرهنگ معاصر» مطرح شد:
📌غفلت از علوم انسانی در سنتگرایی/ توهم توطئه سنتگرایان
🔹محمد گمینی، پژوهشگر تاریخ علم در نشست «مواجهه سنتگرایان با مسائل فرهنگ معاصر» گفت: به عقیده من سنتگرایان نه فقط ضد علم مدرن بلکه ضد کلیت علم هستند. چون فهم دانشمندان اسلامی را هم وارونه جلوه میدهند و تقوای معرفتی را رعایت نمیکنند و نوعی توهم توطئه گسترده درباره نظام دانشگاهی غربی دارند.
🔹مالک شجاعی: متأسفانه مواجهه سنتگرایان امروز ما به ساحت گزارهای علوم در تجربه مدرنیته محدود شده که خود منتهی به توهم توطئهای شده است.
📷 goo.gl/Mb9kSB
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/Fq6yfY
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_جامعه_و_فرهنگ
#محمد_گمینی
#مالک_شجاعی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢وظیفه حکومت اسلامی در مواجهه با روزه خواری علنی چیست/ نگاه فقه شیعه به روزهخواری
📌روزهخوارى علنى و همچنین هر گناهى که در دید مردم انجام شود، آثار پلید و عواقب وخیمى دارد و باعث از بین رفتن ابهت و عظمتِ زشتى گناه میگردد ... و سبب سوء استفاده غیر مسلمانان و حتى دشمنان و منافقان میشود.
🔹در قرون گذشته در جهان اسلام وظیفۀ مقابله با اموری چون روزهخواری علنی به عهدۀ محتسبها بوده است. به طور خاص ممانعت حکومت از روزهخواری علنی در ایران پیش از دورۀ جمهوری اسلامی هم سابقه دارد.
🔹تنها وظیفه حکومت نیست که با روزهخواری مقابله کند بلکه باید در عرف جامعه، تظاهر به روزهخواری امری بسیار مذموم تلقی شود. در کشور اسلامی باید کسی به خود جرئت و جسارت روزهخواری علنی ندهد.
📷 goo.gl/gik5Na
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/aVgqUv
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#روزه
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢حقوق بشر در خوانش اسلام و غرب؛
📌نظریه اسلام درباره حقوق انسانها/ حقوق بشر؛ حقوق فطری يا حقوق طبيعی
🔹نظام حقوقی اسلام، نظامی فطری و حاوی حقوق اساسی و بنيادين بشر جهت تكامل و تعالی مادی و معنوی اوست تا بدين سبب وی را به سعادت دنيوی و اخروی و كمال غايتش برساند. اين نيازها در نظريه حقوقی اسلام پايگاهی چون فطرت دارند كه جهان شمول است.
🔹پايه مشترك دو نظريه حقوق طبيعی و حقوق فطری، پيرامون جوهر حقوق بشر مبتنی بر جوهرهای واحد است كه پايه مشترك بين اين دو نظام را بنا نهاده است.
📷 goo.gl/W39E9y
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/tTdPuk
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_حقوق
#مقاله
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢نقش و جایگاه شیخ کلینی در گسترش علوم اسلامی
📌آیت الله مکارم شیرازی: بیش از هزار سال از رحلت مرحوم کلینی میگذرد؛ گرچه آن محدث بزرگ دیگر در میان ما نیست؛ ولی به قول فرمایش امام علی(ع) این بزرگان در درون روح وجان ما هستند و هیچگاه آنها را فراموش نمیکنیم.
🔹عالم کسی است که در صدد پر کردن جای خالی باشد نه تألیف هر چه به ذهنش میرسد؛ در مقدمه ی کافی مطلبی است که نشان میدهد مرحوم کلینی رحمه الله علیه نسبت به آینده یک روشن بینی خوبی داشته است؛ آنجا که گفته است این کتاب را نوشتم که تا آخر دنیا در ثواب کسانی که آن را مطالعه میکنند شریک باشم. او پیشبینی کرد که این کتاب تا آخر دنیا ارزش خود را از دست نمیدهد.
🔹برخی تصور میکنند که وقتی امام عصر علیه السلام ظهور کند این گونه کتابها کنار گذاشته میشود. این تصور باطل است و هرچند نوآوریهای بسیاری ایجاد میشود ولی ارزش این کتب کما کان محفوظ میماند.
📷 goo.gl/W98ys2
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/Roi6C5
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#آیت_الله_مکارم_شیرازی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢باورهای فرهنگیِ مصرف کنندگان کالا در دستان رسانهها/ نقش شخصیتهای دینی در تشویق مردم به حمایت از کالای ایرانی
📌سید حسین شرف الدین، عضو هیأت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره): یک نظام تبلیغی موفق در عرصه کالاها و خدمات باید به نیازها، سلایق، ترجیحات، انگاره ها، قدرت خرید، گزینههای در دسترس و شرایط محیطی مصرف کننده و مشتری توجه کند.
🔹شخصیتهای الگویی با معیارهای دینی و اسوههای اخلاقی در گذشته نقش قاطعی در انتشار فرهنگ قناعت، زهد ورزی، اکتفا به حداقلها در مقام مصرف برغم تمکن، اجتناب از اسراف و تبذیر و مصرف بی رویه، غیرتورزی نسبت به کالاهای خودی و داخلی و مبارزه منفی با مصرف کالاهای غیر ضرور وارداتی داشتند که برخی از آثار آن هم اینک نیز در رسوبات ذهنی و حافظه تاریخی مردم زنده است.
📷 goo.gl/bFcWUx
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/yKn1G1
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_جامعه_و_فرهنگ
#سید_حسین_شرف_الدین
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢فقه نظام؛ ابتکاری کمنظیر در اندیشههای فقهی شهیدصدر
📌آیتالله اراکی در دومین نشست علمی «طلایهداران وحدت اسلامی؛ آراء و اندیشههای آیتالله سیدمحمدباقر صدر» با اشاره به ابتکارات شهید محمدباقر صدر بیان کرد: ایشان ابتکارات مختلفی در زمینههای منطقی، فلسفی و فقهی داشتند که میتوان گفت مطرح کردن نظریه فقه نظام یکی از ابتکارات کمنظیر ایشان در بخش علم فقه است.
🔹شهید صدر میگویند، فقه ما عبارت از احکام پراکنده نیست، تمام فقه ما یک فقه سازمان یافته است و این فقه برای اداره جامعه طراحی شده است و این فقه پاسخگوی نیازهای جامعه است.
📷 goo.gl/FH7pcx
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/V2PYis
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#آیت_الله_اراکی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢انقلاب اسلامی و نهادینه شدن آزاداندیشی در ایران
📌شهریار زرشناس، در نشست تخصصی «جنبش مردمی پاسداشت 40سال انقلاب اسلامی» بیان کرد: انقلاب اسلامی آزادی اندیشه و اندیشیدن را در ایران نهادینه کرده است. در سنجش تاریخ ایران که جریان مداومی از ظهورها و خلاقیتهای فلسفی است و اوج آن در فلسفه صدرایی است، انقلاب اسلامی به مثابه خیزش عالم اسلامی و فلسفه شبه مدرن محسوب میشود و به نحوی خیزش در تفکرات مدرن است و انقلاب اسلامی حرکتی به سمت احیای تفکر و بازگشت به خویشتن است.
🔹در جمهوری اسلامی هرگز یک اثر تئوریک سانسور نشده است. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی درحالیکه گروههای مارکسیستی علیه جمهوری اسلامی قیام مسلحانه کردند، اما کتب اندیشهای آنها آزادانه منتشر شد و این نشان از سعهصدر و وسعت نظر نظام اسلامی دارد که مجوز نشر آثار اصلیترین نظریهپردازان مارکسیست را صادر کرده است.
📷 goo.gl/dymCm1
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/8xaNsU
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#شهریار_زرشناس
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢عدم مسامحه با فضای مجازی ناسالم، براساس قاعده حفظ نظام
📌حجتالاسلام والمسلمین سید سجاد ایزدهی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی: با توجه به قاعده حفظ نظام در فقه شیعه، اگر اخلال نظام به عرصه فضای مجازی و شبکههای فراگیر و غیرمجاز باشد، به گونهای که اساس نظام را تهدید کند و محدود به اخلال در نظام معشیت نشود؛ طبیعتاً مسامحه در این عرصه جایز نیست؛ زیرا اگر در این امور مسامحه شود، اصل نظام از بین میرود.
🔹یک زمانی میگفتند که مردم در فضای سیاسی شبیه حاکمان هستند (الناس بأمرائهم أشبه من آبائهم)، بدین صورت که اگر حاکم بد باشد مردم بد خواهند شد و اگر حاکم خوب باشد مردم خوب خواهند شد؛ لکن این حرف درست است، اما امروز تأثیرپذیری از حاکم، مثلاً یک پنجم است؛ بیشتر تأثیرپذیریها امروز از فضای مجازی است که در زندگی شخصی افراد بسیار تأثیرگذار است.
📷 goo.gl/fZWkn8
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/TFqQQx
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجتالاسلام_ایزدهی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com