💢 گزارش اجمالی؛
📌 مدرسه تابستانه منهاج
✅ موضوع: روششناسی اجتهاد
🔻 حجتالاسلام محمد عشایری، در مدرسه تابستانه منهاج که از سوی دبیرخانه مفتاح و با همکاری مدرسه تخصصی فقه امام کاظم(ع) برگزار گردید، مطرح کرد؛
📝 پس از مکتب شیخ انصاری دو اندیشه متفاوت با فرم مختلف به وجود آمد؛ 1- مدرسه فقهی قم به زعامت آیتالله بروجردی و 2- مدرسه فقهی نجف با زعامت آیتالله خویی.
📝 مکتب قم و نجف در دورهای مطرح شد که تفکر مارکسیستی به ویژه نظام اقتصادی آن بر جهان سیطره داشت.
📝 شهید صدر با طرح نظامات اسلامی به ویژه نظام اقتصادی تلاش علمی فراوانی انجام داد. انصاف حکم میکند نظریات ایشان به لحاظ محتوا و روش در کنار دو مکتب قم و نجف مورد بررسی و توجه قرار گیرد.
📝 در کتابهای آموزشی حوزه نباید تنها یک مکتب خاص طرح گردد بلکه باید نظریات مکاتب مختلف فقهی نیز بیان و بررسی شود. برای نمونه کتاب «دروس التمهیدیه» آقای ایروانی در فقه به خوبی مکتب نجف را بررسی میکند.
📝 وقتی روشها در فقه مختلف باشد، خروجی و محصولات نیز متفاوت میشود.
🔻 برخی از ویژگیهای فقهی و اصولی مکتب قم به ویژه مرحوم آیتالله بروجردی؛
1️⃣ اهمیت دادن به بحث اجماع تا جایی که در برخی مواقع روایت را در برابر اجماع کنار میگذارند.
2️⃣ نگاه تاریخی به دانش فقه و مسائل آن.
3️⃣ توجه زیاد به فضا و نحوه صدور روایات.
4️⃣ نسبتشناسی بین روایات ائمه اطهار(ع) و راویان شیعه با راویان و فتاوای اهلسنت.
5️⃣ گسترش منابع رجالی از طریق طبقات در رجال.
6️⃣ توجه گستردهتر به قرآن.
7️⃣ مراجعه اندک به اصول عملیه.
8️⃣ تراکم ظنون
🔻برخی از ویژگیهای فقهی و اصولی مکتب نجف(مرحوم آیتالله خویی و شاگردانش)
1️⃣ بینیازی به تتبع گسترده.
2️⃣ استفاده از روش الگوریتمی و فرمولی.
3️⃣ بیتوجهی به فتاوای قدما.
4️⃣ تعبد به ادله موجود.
5️⃣ اهمیت دادن فراوان به اصول عملیه.
6️⃣ سادگی و قابل آموزش بودن.
📝 مهمترین پرسش کلیدی این است؛ در روششناسی امروزی کدام مکتب(نجف یا قم) در ساختن نظامات فقهی و تمدنسازی اسلامی کارآمدتر است؟
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
معصومی نیا.gif
1.51M
💠 در حال برگزاری است؛
💢 مدرسه تابستانه منهاج
📌 موضوع: خطوط کلّی اندیشۀ اقتصادی شهید صدر
👤 استاد غلامعلی معصومینیا
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢امکان تمدنسازی دین در اندیشه مقام معظم رهبری
📌حجتالاسلام حیدر همتی، پژوهشگر فقه نظام، در رساله دکتری «مؤلفهها و شاخصههای تمدنساز در معرفت دینی آیتالله خامنهای» که در دانشگاه باقرالعلوم(ع) دفاع شد، آورده است:
🔹بیشک معرفت دینیای که مدعی اجتماعسازی و تمدنسازی بر پایه دین را دارد متفاوت و گاه در تقابل با جریانهای معرفت دینی است که اعتقادی به ورود دین در عرصه اجتماع نداشته و امکان تحقق تمدن برپایه دین را علیالمبنا رد کردهاند و برخی نیز دین را امری تاریخی قلمداد کرده و قائل به اتمام کارکرد دین در دوره مدرنیته هستند.
🔻رویکرد تمدنی به دین حوزههای محتلف مبانی نظری و معرفتی و روشی و همچنین نحوه عمل و تحقق به دین را متحول کرده است؛
🔹در مقام مبانی معرفتی و نظری از دین نگاه حداکثری، همهزمانی و همهمکانی و نظاممند، و منسجم به دین دنبال میشود.
🔹در موضوع منطق و روش و رویکرد و منابع فهم از دین هماهنگی در روشهای مختلف معرفتی و نیز تنوع در منابع معرفت دینی و رویکرد اجتماعی به دین و استنطاق تمدنی ازمعارف و گزارهای دینی را به همراه دارد.
🔹در مرحله تحقق دین نیز به دنبال تحقق همه دین در همه ساحتهای زندگی این جهانی و دنیوی بشر از تولد تا مرگ و در همه ابعاد سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و تربیتی در مقیاس فراملی و فراجغرافیایی است.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/jOi7e
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#علوم_تمدن_اسلامی
#حجتالاسلام_همتی
#رساله
#تهران
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢الفاظ ظاهری قرآن دارای نورانیت ماهوی است/ راهکار قرآنی آیتالله بهجت برای حصول به یقین
🔹آیتالله شبزندهدار در آیین اختتامیه دوره حفظ قرآن کریم «شبابالقرآن»، عنوان کرد:
🔻تأمل و فهم قرآن دارای مراحلی است:
1️⃣ اولین مرحلۀ تأمل و فهم قرآن، بحث الفاظ است؛ الفاظ و کلمات قرآن دارای مراتب و نورانیت ماهوی است.
✅ مرحوم آیتالله بهجت در پیش از انقلاب، در پاسخ به سوال بنده که چگونه میتوان به یقین مطلق رسید فرمودند، اگر کسی در گوشه تنهایی به قرائت قرآن بپردازد، قطعا به یقین میرسد؛ حتی اگر به قرآن و دین هم التزام نداشته باشد به یقین خواهد رسید.
2️⃣ دومین مرحلۀ تأمل و فهم قرآن، بحث معناست؛ معانی قرآن دارای لایههای مختلف است.
3️⃣ مرحلۀ سوم در تأملات قرآنی، مرتبط به تطابق الفاظ و معانی و به کارگیری در زندگی است؛ تحقق معانی قرآن در عالم خارج همان عنصری است که باعث پیروزی اسلام در سختترین نقطه جهان از نظر تبلیغی شد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#آیتالله_شبزندهدار
#نشست
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💯 گزارش اجمالی؛
📌 موضوع: ماهیت پول در اقتصاد اسلامی
✅ استاد حسن آقا نظری در مدرسه تابستانه منهاج که از سوی دبیرخانه مفتاح و با همکاری مدرسه تخصصی فقه امام کاظم(ع) برگزار شد، تبیین کرد؛
📝 در کتابهای پول و بانکداری، اقتصاددانان سه وظیفه اصلی را برای پول بر میشمارند: «وسیله بودن برای مبادله»، «سنجش ارزش» و «ذخیره ارزش».
📝 ارزش مبادلهای و ارزش مصرفی اموال از یکدیگر جدا هستند و ارزش مصرفی، زمینهساز ارزش مبادلهای است. نکته بسیار مهم درباره پول این است که ارزش مبادلهای و ارزش مصرفی عین یکدیگرند.
📝 در بحث جبران کاهش ارزش پول، لازم است به تفاوت جوهری پول با سایر کالاها توجه نمود. براساس حدیث صحیحی که در کتاب وسایلالشیعه آمده، در قرضِ پول لازم است میزان قدرت خرید اولیه پول بازپرداخت شود و مقدار اضافه در اینجا، زیاده به حساب نخواهد آمد.
🔻 سه کارکرد بانک:
1️⃣ کارکرد واسطهگری مالی یا واسطه وجوه بودن بانکها: در این رویکرد، بانکها تنها واسطههای مالی هستند که منابع را جمع کرده و تخصیص میدهند.
2️⃣ کارکرد خلق پول تجمعی بانکها یا روش ضریب فزاینده: در این کارکرد بانکها باید بخشی از سپردههای خود را به عنوان ذخیره قانونی نزد بانک مرکزی نگهداری کنند و مقدار باقیمانده را وام دهند.
3️⃣ کارکرد خلق پول از هیچ: در این رویکرد آغاز فرآیندی که توسط بانک انجام میشود بر اساس تقاضای یک فرد به عنوان قرض گیرنده است. بانک پس از ارزیابی ریسک اعتباری فرد با او قراردادی برای وام امضا میکند.
📝 در روش خلق پول تجمعی، پول اعتباری خلق میشود ولی در روش خلق پول از هیچ، اعتبار پولی خلق میشود. لذا در زمینه خلق پول نیازمند ورود جدی حوزه علمیه به بحث موضوعشناسی خلق پول و صدور حکم مبتنی بر موضوعشناسی هستیم.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢 دبیرخانه مفتاح با همکاری مدرسه تخصصی فقه امام کاظم(ع) برگزار میکند؛
💠 مدرسه تابستانه «منهاج»
✍️ محورها:
۱. مبانی فقه اجتماعی و حکومتی
۲. مسائل فقه اقتصاد، فقه سیاست، فقه فرهنگ و تربیت
📌 با حضور اساتید برجسته حوزه
💫 (با ظرفیت محدود و گزینش)
🌐 اطلاعات بیشتر و ثبت نام: http://yon.ir/74CkU
☎️ پاسخگویی: 09107660356
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢«حجاب اجباری» یا «حجاب قانونی»؟/ معنای هویتی و نمادین حجاب
📌حجتالاسلام حسین سوزنچی، عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در گفتوگویی مطرح کرد:
🔹از سوالات غلطی که در مورد مسئله حجاب مطرح است این است که حجاب مهمتر است یا عفت؟ سوال به شدت سوال غلطی است چراکه عفت، یک وجهه حجاب است. امروز بُعد هویتی حجاب خیلی مهم شده است. معنای هویتی و نمادین حجاب یک معنای خاصی است که اگر به آن توجه نکنیم، مسئله به بیراهه میرود.
🔹اگر بخواهیم امروزه بین حجاب و عفت ارزشگذاری کنیم، نمیتوانم بگویم عفت بالاتر از حجاب است، چرا که ما با پدیده جدیدی مواجه هستیم. معنایش این نیست که عفت مهم نیست، مسئله سطح ارزشگذاری است.
🔹برخی برای حجاب از کلمه «اجباری» استفاده میکنند. به جای این کلمه «اجباری»، باید کلمه «قانونی» را قرار داد. آیا ما چراغ قرمز اجباری، پلیس اجباری، مدرسه اجباری و… داریم؟ کلمه اجبار بار منفی شدید دارد. با همین کلمه حتی میتوان مدرسه رفتن را هم زیر سوال برد. عبارت «حجاب اجباری» یک کلاه است که نباید بگذاریم این کلاه سرمان برود.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/9UyDh
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#زنان_و_خانواده
#حجتالاسلام_سوزنچی
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢 گزارش اجمالی؛
📌 موضوع: اقتصاد تعاونی در اسلام
✅ استاد احمدعلی یوسفی در مدرسه تابستانه منهاج که از سوی دبیرخانه مفتاح و با همکاری مدرسه تخصصی فقه امام کاظم(ع) برگزار شد، مطرح کرد؛
🔹 براساس تابع تولید در اقتصاد، «نیروی کار» و «سرمایه» دو عامل تولید هستند که تمام کالاها و خدمات موجود در جامعه را پدید میآورند.
🔹 سؤالی مطرح است که «نیروی کار و سرمایه هر کدام چه سهمی از محصول تولیدی را میتوانند به خود اختصاص دهند؟». هر یک از مکاتب اقتصادی براساس مبانی خود به این پرسش، پاسخ دادهاند:
1️⃣ نظام سرمایهداری؛ بر اساس مبانی مبتنی بر ولایت شیطان میگوید تمام محصول تولیدی برای سرمایه و صاحب سرمایه است و نیروی کار تنها اجرت دریافت میکند.
2️⃣ نظام سوسیالیستی؛ بر اساس ماتریالیسم تاریخی میگوید: سرمایه عقیم است و ریشه مشکلات در نظام سرمایهداری مالکیت خصوصی صاحب سرمایه است و تمام بهرهمندی برای نیروی کار است. مفاسد این نظام اگر بیشتر از نظام سرمایهداری نباشد، کمتر نیست.
3️⃣ نظام اسلامی؛ پاسخ اسلام متفاوت از دو مکتب سرمایهداری و سوسیالیسم بوده و میگوید: در سرمایهداری انسان تنزل پیدا کرده و در خدمت سرمایه درآمده است. انسان باید جایگاهش ارتقاء پیدا کند و سرمایه در خدمت او باشد نه برعکس. آن بخشی از اقتصاد که میتواند مردمسالاری اقتصادی دینی را محقق کند، اقتصاد تعاونی است.
🔹 انواع تعاونی بر اساس میزان تحقق اصول تعاونی به سه نوع «تعاونیهای کاذب»، «شبه تعاونیها» و «تعاونیهای واقعی» تقسیم میشوند.
🔹 تقریباً در دنیا و حتی ایران تعاونی واقعی وجود ندارد. همچنین تعاونیهای واقعی را در کتابهای تاریخ اقتصادی بررسی نمیکنند، بلکه تنها تعاونیهای سوسیالیستی را بیان میکنند. در حالی که تعاونیهای سوسیالیستی و سرمایهداری برای به انحراف کشاندن تعاونیهای واقعی پدید آمده و گسترش پیدا کردهاند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
منذر حکیم.gif
1.74M
💠 در حال برگزاری است؛
💢 مدرسه تابستانه منهاج
📌 موضوع: نظامشناسی فقهی
👤 استاد سید منذر حکیم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢شور علمی به طلاب منتقل نمیشود/ تلاش برای رسیدن به مرجعیت علمی حوزه خواهران
📌حجتالاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجتپور، در نشست مدیران استانی حوزههای علمیه خواهران، با اشاره به وسعت مدارس و گستره جغرافیایی حوزه خواهران گفت: دائماً باید همه فعالیتهای حوزه خواهران در یک افق اجتماعی رصد شود تا نقش این حوزه در بستر اجتماعی و فرهنگی بروز و ظهور یابد.
🔹هدف اصلی حوزههای علمیه خواهران رسیدن به مرجعیت علمی و دینی بانوان در جامعه در مسائل مرتبط با زنان و خانوادههاست. در غیر این صورت باید ببینیم که آیا واسپاری این امر به دیگران مجوز شرعی دارد؟ حجت کامله دین امروز در دست ما وجود دارد و باید با همین نگاه، یعنی هدف کلان حوزه خواهران، برنامههای سالانه و پنج ساله را بنویسیم.
🔹امروز شور علمی به طلاب منتقل نمیشود و همین عامل سبب شده تا کنشگری اجتماعی دانشآموختگان حوزه علمیه خواهران کاسته شود.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/BoUhr
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#حجتالاسلام_بهجتپور
#نشست
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢 افق تمدنی ما میتواند تمدن ناتوان غرب را به چالش بکشد
📌 در نشست تخصصی «هویت ملّی و تمدن نوین اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی»، مطرح شد:
🔹موسی نجفی، عضو هیئتعلمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: برخورد آزادانه، مبتکرانه و خلاقانه با بیانیه گام دوم، خودش یک گام تمدنی است. اکنون افق تمدنی ما به نحوی است که میتواند تمدن پیر و ناتوان غرب را به چالش بکشد.
🔹حجتالاسلام سید حسین حسینی، عضو هیئتعلمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: موضوع علم دینی یا علوم انسانی اسلامی اصلیترین کانون محتوایی بیانیه گام دوم است.
🔹علی جعفری هُرستانی، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیهالسلام: بیانیه گام دوم انقلاب به دنبال تحقق مرتبه عالیتری از حیات طیبه اجتماعی است و این مرتبه از حیات انقلاب اسلامی مقدمه تحقق تمدن نوین اسلامی به حساب میآید.
🔹حجتالاسلام داود مهدویزادگان، عضو هیئتعلمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: سوالی مطرح میشود که «چه لزومی برای صدور بیانیه گام دوم در چهل سالگی انقلاب وجود داشت؟» باید گفت: این بیانیه متناسب با مقتضیات روز نوشته شده و بهترین زمان برای برداشتن گام دوم انقلاب است و صدور بیانیه گام دوم برای تحقق این هدف اتفاق افتاده است.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/eKZ7V
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تمدن_نوین_اسلامی
#بیانیه_گام_دوم
#نشست_تخصصی
#تهران
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
سیدرضا حسینی.gif
1.5M
💠 صبح امروز برگزار شد؛
💢 مدرسه تابستانه منهاج
📌 موضوع: فقه نظام تأمین اجتماعی
👤 استاد سیدرضا حسینی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢لزوم تنوع فرم در #حجاب براساس فرهنگها/ گفتمان انقلاب برای موفقیت در موضوع حجاب باید به دانشآموزان توجه کند
📌فهیمه زارع، عضو کادر علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده در گفتوگو با مفتاح مطرح کرد:
🔹بخش پوشش به شدت یک موضوع فرهنگی است که به قومیت، آداب، رسوم و... باز میگردد و هر قوم از طرح و رنگ خاص استفاده میکند. از اینرو تأثیرات فرهنگی، قومی و... را باید در مسأله حجاب ببینیم.
🔹حجاب یکی از نمادهای مهم گفتمانی انقلاب اسلامی است. در درگیریهای جناحی، سیاسی بودن حجاب نمود بیشتری پیدا میکند، چون طرفین از این مسأله برای صفبندی مقابل یکدیگر بهره میبرند.
🔹امروزه برخورد سلبی نه تنها سبب افزایش حجاب نمیگردد، بلکه با از بین بردن سرمایههای اجتماعی گفتمان انقلابی باعث بهرهبرداری طرف مقابل میگردد.
🔹اگر گفتمان انقلاب میخواهد در امر حجاب موفق باشد باید برای مهدهای کودک، دبستانها، راهنماییها و دبیرستانها بسته فرهنگی خاص تهیه کند.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/2GTQ5
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#فهیمه_زارع
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💯 گزارش اجمالی؛
📌 موضوع: نظامشناسی فقهی
✅ استاد سیدمنذر حکیم در مدرسه تابستانه منهاج که از سوی دبیرخانه مفتاح و با همکاری مدرسه تخصصی فقه امام کاظم(ع) برگزار شد، تصریح کرد؛
🔰 مهمتر از «نظامسازی فقهی»، «نظامشناسی فقهی» است.
🔰 «نظام» مجموعهای از قوانین هماهنگ و مرتبط با یکدیگر است که هدف مشخصی را دنبال میکند. «فقه» نیز به تعبیر شهید صدر هر قانونی که از طرف خدا بوده و سبب نظم بخشی به زندگی میگردد.
🔰 اگر نظامسازی نداشته باشیم در بسیاری از مسائل مستحدثه بر سر دو راهی قرار میگیریم و چه بسا یک عمر تلاش به سبب عدم نظامسازی درست و برنامهریزی صحیح از بین برود.
🔰 برخی اعتقادی به نظامسازی فقه نداشته و فقه رایج را برای مسائل مستحدثه کافی میدانند، ولی عدهای مانند شهید صدر تأکید میکنند فقه ظرفیت نظامسازی را دارد و با جامعنگری در همه ابعاد و مبانی میتوان ارتباط میان اجزاء را ایجاد و نظام را تعریف کرد.
🔰 نظامسازی مانند پازل از قطعات مختلفی تشکیل و با نظم خاصی در کنار هم قرار میگیرند و با یکدیگر ارتباط دارند. در دین به این بخشها نظامات دینی گفته میشود.
🔰 وضعیت موجود جامعه نشانگر خلأ نظامسازی به عنوان بستر صحیح برای پیاده کردن برنامهها و قوانین الهی است.
🔰 نظام حقوقی اسلام به خوبی در رساله حقوق امام سجاد(ع) مطرح شده است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢پاسخ به شبهات مطرح درباره بیحجابی کنیزان اهلبیت(ع)/ آیات، روایات و سیره؛ بیحجابی کنیزان مسلمان را تأیید نمیکنند
📌حجتالاسلام والمسلمین محمد عشایری، عضو شورای علمی مدرسه عالی خاتم الاوصیاء(عج) قم، در گفتوگو با مفتاح، عنوان کرد:
🔹اگر گزارشهای تاریخی وجود دارد که برخی کنیزان در مدینه حجاب نداشتهاند شاید آن کنیزان، کافر یا مسیحی بودهاند وگرنه کنیزان مسلمان بویژه کنیزان منتسب به اهل بیت(ع) پوشش کامل اسلامی را رعایت میکردند.
🔹امروزه جریاناتی میخواهند حتی ما متکفلین امر معرفت دینی را در برابر معارف دینی مربوط به حجاب به یک نوع وادادگی و تردید و بیاعتقادی نسبت به آن مبتلا کنند.
🔹دشمنان اسلام و انقلاب در کشورهای اسلامی فعالیتهای رسانهای و عملیات روانی گستردهای علیه نمادهای دینی مسلمانان به راه انداختهاند و در هر کشوری به طریق خاص و با نمادهایی که در همان کشور بومی شده مبارزه میکنند. جالب است که همان قدر که در ایران بر روی مسأله حجاب عملیات روانی انجام میگیرد در افغانستان بر روی ریش بلند مردان تبلیغات رسانهای میشود.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/DcsEB
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#حجتالاسلام_عشایری
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
animation.gif
1.92M
💠 در حال برگزاری است؛
💢 مدرسه تابستانه منهاج
📌 موضوع: نظامشناسی فقهی
👤 استاد سید منذر حکیم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢مهمترین رخدادهای حوزه در هفتهای که گذشت؛
📌حوزههای علمیه در هفتهی گذشته شاهد رویدادها و حوادث مختلف علمی، پژوهشی، سیاسی، دینی و... بودند؛ با مروری کوتاه به مهمترین این مسائل پرداخته شده است که برخی از عناوین آن به قرار ذیل است:
📝 شیوههای ترویج حجاب و راهکارهای مقابله با بدحجابی منتشر شد
📝 مهمترین شاخصههای تحقق عفاف و حجاب در نظام اسلامی
📝 از وضع اقتصادی و معيشتی مردم احساس شرمندگی میكنيم
📝 خواهران طلبه باید برای تبلیغ تربیت شوند
📝 روحانیت نسبت به ضد ارزشها ساکت نماند
📝 طلاب خلأ فقها را پر کنند
📝 برای بینیاز شدن از کفار باید علوم مختلف را فرا بگیریم
📝 فقه ظرفیت پاسخگویی به همه معاملات جدید را دارد
📝 علم دینی را در زندگی پیادهسازی کنیم
📝 هدف حوزههای علمیه خواهران دستیابی به مرجعیت علمی و دینی بانوان است
📝 حضور و تلاش عالمانه اساتید در مسائل مورد نیاز حوزه و نظام ضروری است
📝 حوزه مرکز تحقیقات کودکان راهاندازی کند
و ....
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/v0JAW
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢بحث «حجاب اجباری»، انحرافی است/ مبنای فقهی الزام حکومت به شریعت
📌حجتالاسلام حامد کاشانی، استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگویی مطرح کرد:
🔹بحث #حجاب اجباری یک بحث فرعی و انحرافی است. در فقه بحثی داریم که آیا دولت میتواند به شریعت الزام کند یا نه؟ و یا هر جایی که شریعت حکم واجب یا حرامی دارد و کسانی حدود این محرمات را رعایت نکنند، آیا دولت میتواند برخورد کند یا نه؟
🔹عمده فقهایی که میگویند دولت باید پاسدار شریعت باشد و حدود الهی را پاس بدارد، در مورد حجاب هم که یکی از مصادیق واجبات و محرمات الهی است، مسلماً میگویند که باید جلوی مخالفت با این مسئله شرعی گرفته شود.
🔹در بحث حجاب باید بین مردم عادی با جریانهایی که مبارزاتی برخورد میکنند، تفکیک قائل شد. بین فردی که قانون حجاب را رعایت نمیکند با کسی که به دنبال مبارزه اجتماعی سازماندهی شده است باید تفاوت قائل بود.
🔹مسئله الگوسازی درباره حجاب خیلی مهم است. ما چقدر در رسانههایمان و در تبلیغاتمان یک همسر یا مادر شهید را مورد توجه قرار میدهیم و چقدر یک سلبریتی سگ باز را؟ عملاً ما یامرون بالمنکر و ینهون عن المعروف را که در مورد منافقین آمده است، در فضای رسانهایمان میبینیم.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/0SWZP
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#حجتالاسلام_کاشانی
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
♨️ گزارش اجمالی؛
📌 موضوع: نظامشناسی فقهی
✅ استاد سیدمنذر حکیم در مدرسه تابستانه منهاج که از سوی دبیرخانه مفتاح و با همکاری مدرسه تخصصی فقه امام کاظم(ع) برگزار شد، بیان کرد؛
🔰 مبانی اسلامی نشان میدهد فقه، نظامساز بوده و باید باشد. اگر اینگونه نباشد نقض غرض است؛ چرا که اسلام، دین کامل است و باید پاسخگوی همه عرصههای فردی و اجتماعی باشد.
🔰 براساس دلایل فلسفی، عرفی و شرعی و با تکیه بر آیات و روایات میتوان به ضرورت نگاه منظومهای و جامعگری به دین پی برد.
🔰در بحث نظامسازی مهمترین موضوع روششناسی است که متأسفانه در حوزهها کمتر به آن پرداخته میشود. ما هنوز برای مسائل روششناسی آنگونه که باید عمل نکردیم.
🔻 سه مرحله برای استخراج نظامات اسلامی؛
🔹 روش شناسی
🔹 نظریه شناسی
🔹 نظام شناسی
🔸 این سه مرحله لازم، ملزوم و مبتنی بر یکدیگر هستند.
🔰 نظریه شناسی: ارزیابی ما نسبت به نظریه ممکن است به مبانی، ادله و روشها باز گردد. یکی از عناصر مفید برای ارزیابی نظریه کاربرد آن در عمل است. تا زمانی که ما نظریه را خوب فهم نکنیم درباره کارآمدی آن نمیتوانیم قضاوت صحیحی داشته باشیم.
🔰 متأسفانه اقتصاد سرمایهداری بر جامعه ما حاکم بوده و تنها چند قاعده فقهی استفاده میشود.
🔰 قانون اساسی منظومه پیشرفتهایست که عناصر اقتدار نظام در آن وجود دارد و مهمترین عنصر اقتدار آن عنصر ولایت فقیه است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢روششناسی فهم تمدنی سیره اهل بیت(ع) روزآمد شود/ استفاده از مکتب اخلاقی امام رضا(ع)
📌حجتالاسلام والمسلمین حبیبالله بابایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در گفتوگویی تصریح کرد:
🔹باید متدلوژی خود را برای فهم تمدنی اهل بیت(ع) بهروز و مشکلات روشی را برطرف کنیم.
🔹مرجعیت قرآن و سنت نبوی به عنوان ثقلین موضوعی صرفاً اعتقادی نیست، بلکه تمدنی هم هست.
🔹مهمتر از قانون، استفاده از مکتب اخلاقی اهل بیت(ع) در پیشبرد سیاسی و اجتماعی کشور است و باید این مسئله از دوره آموزش و پرورش شکل بگیرد، زیرا تا زمانی که نسل ما در حوزه و دانشگاه و آموزش و پرورش براساس مرام اخلاقی تربیت نشوند و شاکله آنها بر این اساس شکل نگیرد، رفتن سراغ قانون، بینتیجه است.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/ShrAT
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_تمدن_اسلامی
#حجتالاسلام_بابایی
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
animation.gif
1.58M
💠 در حال برگزاری است؛
💢 مدرسه تابستانه منهاج
📌 موضوع: نظامشناسی فقهی
👤 استاد سید منذر حکیم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com