animation.gif
1.57M
💠در حال برگزاری است؛
💢درس خارج فقه نظامهای اسلامی
📌موضوع: روابط خارجی در نظام سیاسی اسلام
👤استاد محمدحسین ملک زاده
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢گزارش اجمالی؛
📌درس خارج فقه نظامهای اسلامی
💠موضوع: روابط خارجی در نظام سیاسی اسلام
🔻استاد «محمدحسین ملک زاده»، صبح امروز در درس خارج فقه نظامهای اسلامی که از سوی دبیرخانه مفتاح برگزار گردید، مطرح کرد:
📝 در برابر دارالسلام، دارالکفر(دارالحرب) مطرح است.
📝 مشهور درباره دارالسلام می گوید: هر مقدار از سرزمین هایی که در داخل سلطنت اسلام باشد، احکام اسلام در آن اجرایی شود و ساکنین در امان مسلمین باشند دارالسلام تمام سرزمین های مسلمانان را شامل می شود.
📝 متاسفانه برای تبیین دارالسلام کار زیادی صورت نگرفت در حالی که باید تعریف دارالسلام مشخص شود تا بتوان نوع رابطه با دیگر کشورها را مشخص کرد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com📌
💢باید به میراث خود برگردیم/ تئولوژی محکوم به شکست است
📌حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا در نشست «پرسش از امر دینی در عصر حاضر» گفت: در برابر تئولوژیای که محکوم به شکست است و عقلانیتی که متعلق به این عالم است فقط عوام میتوانند دیندار باشند و فرهیختگان راهی به دینداری ندارند مگر با یک پاردوکس.
🔹جهان دینی نمیتواند بدون الهیات باشد و این حق جامعه دینی است که الهیات خودش را داشته باشد. ناگزیر به میراث خود باید برگردیم و کاوش کنیم و محققانه آن را بررسی کنیم. اگر این گونه باشد راههای جدید و گامهای جدیدی محقق خواهد شد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/nQ2fDm
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجتالاسلام_پارسانیا
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/bRLuzZ
💢لزوم ورود به مسائل مستحدثه توسط اساتید مجرب/ طرح مسائل مستحدثه در جلسات عمومی مبتدی صلاح نیست
📌حجت الاسلام والمسلمین محمد قائنی، در همایش «مسائل مستحدثه و حوزه علمیه؛ چالشها و رویکردها» گفت: اگر بناست ورود به مسائل مستحدثه برای اساتید باشد، باید اساتید مجرب که در مسائل سنتی تجربه خود را دادهاند ورود کنند و طرح مسائل مستحدثه در جلسات عمومی مبتدی صلاح نیست.
🔹در مسائل مستحدثه با روشی نوین، استنباط جدیدترین مسأله بر مبنای فقه سنتی و قدیمیترین مسأله است و تفاوتش این است که در مسائل جدید توجه به برخی مسائل اصولی که مورد نیاز در مسائل سنتی نیست ضروری است از جمله بحث سیرههای متجدد و بحث سیره از قدیم و جدید.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/WrdTqJ
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجتالاسلام_محمد_قائنی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/Le1rvE
💢در درس خارج فقه نظامهای اسلامی مطرح شد؛
📌هیچ آیه و روایتی فضیلت مرد بر زن را بیان نکرده است/ آیات قرآن را نباید دلبخواهی تفسیر کنیم
🔹حجت الاسلام والمسلمین حسین بستان، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در دروس خارج فقه نظامهای اسلامی که از سوی دبیرخانه مفتاح برگزار شد، با بیان این که درباره آیه «الرِّجالُ قَوّامُونَ عَلَی النِّساءِ بِما فَضَّلَ اللّهُ بَعْضَهُمْ عَلی بَعْضٍ وَ بِما أَنْفَقُوا مِنْ أَمْوالِهِمْ» شبههای مطرح است و آن اینکه «بِما فَضَّلَ» به مردان باز میگردد، یعنی مردان چون از زنان با فضیلتترند پس لیاقت قوامیت را نیز دارند، گفت: ما تاکنون آیه و روایت قابل استنادی که بگوید مردان از زنان با فضیلتترند را نیافتیم.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/fQhXDp
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_زنان_و_خانواده
#حجتالاسلام_بستان
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/br3xgo
💢ساختارهای پژوهش در حوزه ضعیف است/ لازمه دریافت حکم استادی گذراندن دورههای پژوهشی است
📌حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین میر معزی، معاون پژوهش حوزههای علمیه: ۳۰۰ درس خارج با هزاران طلبه در حوزه وجود دارد؛ اما متأسفانه فقه که مهمترین رشته حوزه است کمترین آثار تولیدی را در بخش کتاب سال دارد از این رو به ضعف ساختار پژوهش در حوزه پی میبریم و باید ساختار پژوهش را تغییر دهیم.
🔹متأسفانه ساختارهای پژوهش در حوزه ضعیف است و باید این ضعف جبران شود که البته نیازمند زمان و برنامهریزی است. کسانی که میخواهند حکم استادی دریافت کنند و یا از سطحی به سطح بالاتر ارتقاء پیدا کنند باید دورههای پژوهشی را بگذرانند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/948QKZ
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجتالاسلام_میرمعزی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/tpxA41
💢وظیفه «رسانه» این است که حقیقت انسان را به او بشناساند
📌آیت الله جوادی آملی: اصلیترین وظیفه رسانه در بعد اخلاق این است که به مردم و جامعه بگوید مرگ از پوست به درآمدن است و نه پوسیدن و ما در مواجهه با مرگ، مرگ را میمیرانیم نه اینکه بمیریم، لذا انسان یک موجود ابدی است!، اگر این اصل را بفهمیم و باور کنیم هرگز نه بیراهه میرویم و نه راه را بر کسی میبندیم، لذا مشکل ما این است که انسان را نشناختهایم و این وظیفه رسانه است که حقیقت انسان را به او بشناساند.
🔹هنوز تا تحقق خواستهها و آموزههای اسلام در حوزه رسانه فاصله زیادی وجود دارد، رسانه باید تلاش کند جامعه را با معارف دینی و اخلاقی آشنا کند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/tyAysX
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#آیتالله_جوادی_آملی
#اخلاق_و_رسانه
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/7E2Zrs
💢الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ظرفیتهای معطل مانده قانون اساسی را فعال میکند
📌حجت الاسلام حسن یوسف زاده، عضو هیأت علمی جامعه المصطفی(ص): از سالهای آغازینی که مقام معظم رهبری بحث الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را مطرح کردند، عدهای در مخالفت با این ایده قلم زدند و سخنرانی کردند و معتقدند کشور راه خود را طی میکند و نیازمند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نیست و تصور میکنند جوامع بشری قابل کنترل و مدیریت نیستند تا برای آن بتوان الگو نوشت.
🔹در قانون اساسی اصولی وجود دارند که به دلیل عدم وجود ظرفیت و تدبیر راهکارها و چشماندازها معطل ماندهاند، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت این ظرفیت را دارد که بخشی از ظرفیتهای معطل مانده قانون اساسی را فعال کند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/2ipHzE
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حجتالاسلام_یوسفزاده
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/74STPE
💢از دستاوردهای عظیم تا فقدان نظریات سینمایی و اقتصادی
📌حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه، در نشست علمی «انقلاب اسلامی و توسعه علوم انسانی» ضمن تبیین دستاوردهای چهار دهه انقلاب در علوم انسانی به برخی نقاط ضعف اشاره و تأکید کرد: ما نظریه سینمای دینی، نظریه اقتصاد اسلامی و نظریه فرهنگی نداریم زیرا علوم ما با حکمت پیوند ندارد و علم تبدیل به حکمت نشده است.
🔹اولین دستاورد انقلاب این بود که توجه به مبانی و بنیادهای فکری مدرنیته و در رأس آن عقل بشری و تجربه مورد توجه قرار گرفت و تمام جریانات فکری متوجه این مسئله بودند که علوم انسانی خنثی نیست و این نگاه امروز بیشتر از گذشته وجود دارد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/bKCH6g
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجتالاسلام_خسروپناه
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/uxwoCK
💢ریاضیات اسلامی ابزار تحقق علوم انسانی اسلامی است
📌حجت الاسلام والمسلمین سید مرتضی حسینی الهاشمی، عضو هیأت علمی فرهنگستان علوم اسلامی: تعریف ما در باب ریاضیات اسلامی این است که مفاهیم فلسفه متافیزیک – یعنی مفاهیم اسلامی خودمان که به آنها اصول اعتقادات میگوییم – مانند مفاهیم فلسفه فیزیک میتواند در بنیانهای ریاضیات اثر کرده و ریاضیاتی پایهگذاری شود که بتواند ابزاری کارآمد برای محاسبات علوم انسانی جامعه اسلامی شود.
🔹یک تصور این است که ریاضیات اسلامی باید حتماً از آیه و روایت بیرون بیاید و روی آن کار استنباطی بشود. اما نظر دیگر این است که میتوانیم کار عقلی روی آن انجام دهیم؛ عقلی که بر محور دین حرکت میکند، یعنی همان کاری که در اصول اعتقادات انجام میشود. اصول اعتقادات از ابتدا از آیه و روایت استخراج نمیشود بلکه با عقل فهم میشود. همانگونه که ما مسلمان شدیم ریاضیات باید اسلامی شود.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/SaNWfB
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجتالاسلام_حسینیالهاشمی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/fvNA7z
💢اقتصاد اسلامی در حد انتزاعی باقی مانده است
📌عبدالحمید معرفی، عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان: اقتصاد اسلامی نه تنها ممکن بلکه حتی لازم است. باید به جامعه نگاه کرد و دید که چه ارزشهایی در آن وجود دارد. نمیتوانیم در ذهن خودمان تصور کنیم که اقتصاد اسلامی مبتنی بر یکسری از ارزشهاست، بلکه این ارزشها باید در جامعه رایج باشد.
🔹اقتصاد اسلامی باید صورتبندی تئوریک شود تا اشکالاتش نمایان شود. اقتصاد اسلامی هنوز در حد انتزاعیات باقی مانده و به شکل سیستم درنیامده است.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/2G9ryN
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_اقتصاد
#عبدالحمید_معرفی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/EX8pXP